|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
No właśnie kawka już była na pewno wypita bo duszkiem ją pochłonęłam
![]() Spice odezwij się ![]() Mati fajny ten twój wózek ![]() A ja trawkę kosiłam bo ciepło się zrobiło a Nikoś spał ![]() Ale mnie komary pogryzły ![]()
#3152 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
![]()
![]() |
#3153 |
Zakorzenienie
|
a mnie się nic nie chce
dziś w końcu tak serio serio wsiadłam do naszego auta i zaczęłam jeździć jakaś boi-dupa się ze mnie zrobiła!!! jeździć nie umiem ![]() ![]() idę spać bo Mąż już chce na kompa uzależniony od OGame ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3154 |
Zakorzenienie
|
A my na miescie bujalismy sie 4 h
![]() ![]() Gin tez zaliczony 100 zl zostawilam i jak tak dalej pojdzie to znowu zostaniemy bankrutami 2 tyg przed wyplata ![]() ![]() ![]() ![]() Dawid bujal sie z babcia i sasiadka po miescie, zakupy robili wiec pol dnia mialam go z glowy ![]() Pogoda byla taka sobie, ok 17 zaczelo lac i troche pogrzmialo Mati mnie dzis gin powiedzial ze mam sie rozebrac...nie wiedzialam o co mu konkretnie chodzi wiec zapytalam czy na fotel? powiedzial ze tak to wiedzialam ze musze gacie sciagac ![]() No i co najgorsze to pytalam o te wczasy w Chorwacji i nad polskim morzem....i on odradzil i jedne i drugie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-12 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3155 |
Raczkowanie
|
Buziak super że widziałaś swoje maleństwo
![]() A Nikoś lata i skacze i nie ma nawet zamiaru iść spać ![]()
#3156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może to ze względu też na przedwczesny pierwszy poród?
![]() |
#3157 |
Zakorzenienie
|
O tym nic nie wspomnial
![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-12 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
Ooooooo, tesknilyscie za mna
![]() Ciesze sie, ze wasze dzieci tez marudzace, bo to co mi sie z moja grzeczna kochana Julinka dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Doswiadczylam 'Yyyyyy' i nerwow. Tesciowa mnie pociesza, ze miala 4 dzieci i ze to wlasnie takie zachowanie jest normalne, a nie Julki dotychczasowe. Ale kuuurcze potrafi zmeczyc. Chyba zabki, mam nadzieje, ale nadal nie udalo mi sie sprawdzic. W niedziele byl Dzien Matki. Jula ledwie dozyla konca... najpierw wyglupiajac sie - biegala po domu robiac 'akuku' naciagajac sobie sweterek na glowe. Jak grzmotnela w koncu twarza w sciane to dom sie zatrzasl. Plakalo biedactwo a ja nie moglam sie przestac smiac. okropna matka ze mnie. Potem biegla Jula do mnie i potknela sie o pilke i wyladowala na twarzy znowu. Krew, placz, spuchnieta warga. Moje dziecko po Dniu Matki wyglada jakby sie wdalo w bojke w barze. Aha, maz ma rozmowe o prace. Wyglada na to, ze kasy tyle co teraz, wiec bez rewelacji, ale przynajmniej by weselszy byl. Prosimy o kciuki! Jutro sie przypomne ![]() Czy jeszcze ktoras z was nie miala okresu? Chyba sie zglosze do lekarki, bo dziwne mi sie to wydaje. Nie karmie od 2 miesiecy... buziak - przypomina mi sie cos takiego, ze nad morzem sie cykl rozregulowuje itd, jak sie nie jest przyzwyczajonym. Zawsze przed wyjazdem na kolonie mnie ostrzegano, ale nigdy nie odczulam tej roznicy jakos specjalnie. A gdzie ty mieszkasz? bo jakos mi sie nie wydaje, zeby ta roznica jakas taka ogromna byla w Polsce. A nie mozesz nad jezioro jechac? Musi byc morze? |
![]() ![]() |
![]() |
#3160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() czoornoo coś narzekała, że nie ma ![]() ![]()
![]() |
#3161 |
Zakorzenienie
|
Spice ja mieszkam na gornym slasku wiec klimat inny niz nad morzem....Do Rewala tam gdzie mamy jechac jest 650 km.
Jeziora do mnie nie przemawiaja...wystarczy mi wieelki staw kolo domu i 500 metrow dalej 4 wieeelkie stawy, morze to morze nad ktorym do tej pory bylam 2 razy w zyciu! 1 raz w 3 klasie podstawowki na zielonej szkole, drugi raz 2 lata temu na 5 dni z Dawidem w ciazy w 12 tyg i nic mi sie nie dzialo zupelnie...wiec mysle ze jesli bedzie z ciaza wszystko ok, pogoda okaze sie ladna to pojedziemy! bo potem to pewnie przez najblizsze 10 lat nie pojade! Przypomnialo mi sie ze rok temu sasiadka przyjechala z Niemiec samochodem z mezem prawie 2 tys km bedac w 4 m-cu ciazy, byli tydzien i pojechali spowrotem wiec czemu mi mialoby sie cos dziac jadac 650 km z Polski do Polski A ja nie naleze do tych osob ktore odczuwaja zmiane klimatu...np bedac w gorach gdzies wysoko czy nad morzem inni ludzie odczuwaja ta zmiane, ja nie, dla mnie nie ma zadnej roznicy Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-12 o 21:08 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3162 |
Raczkowanie
|
Spice kciuki trzymamy
![]() Buziaczek ja np jak jestem wysoko w górach to puchną mi stawy ![]() Nikoś wreszcie zasnął, wściekał się jak nie wiem, nauczyłam go dzisiaj pokazywać paluszkiem "nu nu " i mówie do niego idź spać a on do mnie paluszkiem macha ![]()
#3163 |
Zakorzenienie
|
mati - wózek fajny.jak kupowałam spacerówkę też coś takiego patrzyłam ale ona się chyba na płasko nie rozklada a przynajmniej ta którą patrzyłam się nie rozkłada więc sobie darowałam bo Kuba mial pół roku wtedy
anya - no ja byłam u mamy bo tort miałam do zrobienia na zamówienie a u mnie końcówka gazu i się bałam, że się w trakcie pieczenia biszkoptu skończy ![]() buziak - nie wiem co Ci powiedzieć z tym wyjazdem bo każdy zmianę klimatu odczuwa inaczej. cassie- też miałam sobie tipsiory zrobić ale żelu nie mam a nie mam na niego kasy ![]() spice - ![]() moje dziecko gryzie strasznie ![]() wogóle to Wam zapomniałam wczoraj napisać, że kupiłam farbę Schwarzkopf Natural&Easy i gratis był szampon Gliss Kur ale ja wzięłam 2 opakowania a mieli ostatni szampon i dostałam zamiast tego drugiego lakier Elnette ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3164 |
Zadomowienie
|
naprawde nie wydaje mi sie, zeby as taka duza roznica klimatu. Z tego, co pamietam z podstawowki cala Polska lezy w klimacie umiarkowanym, wiec bez wiekszych ekscesow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3165 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
Mam problemy z uśpieniem Filipa na noc odkąd niema tz. Mieliśmy takie rytuały Tz go zanosił do łóżeczka żegnał się z nim dawał butle i wychodził, ja zostawałam i czekałam aż wypije butle i wychodziłam wtedy Filip sam zasypiał. Teraz jest wielka histeria jak wychodzę, nie moge sobie z nim poradzić i dodatkowo nocka też była nieciekawa. Buziak mysle że lekarz będzie Ci odradzł bo to kawał drogi i muszę Ci powiedzieć że będzie Ci ciężko. Ja bedąc w ciąży jeżdziłam do lekrza ok 200km co trzy tygodnie i niewspominam tego za dobrze zwłaszcza od drugiej połowy ciąży.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#3166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jaki torcik robiłaś? Interes dobry zrobiłaś ![]()
![]() |
#3168 |
Raczkowanie
|
To lala ma branie
![]() ![]()
#3169 |
Rozeznanie
|
alkamor- masz racje nie rozklada sie zupelnie na plasko, ale moj "stary wozek"x-lander tez nie rozklada sie na plasko. Kupilismy go ze wzgledu na male rozmiary po zlozeniu, mamy maly bagaznik i taka klasyczna parasolka nam sie nie miesci
Dzien dobry noc znowu okropna, pobudka o 24 i szalenstwo do 2 ale sie wkurzylam z rana. Wchodze do pokoju w pracy a tam smrod fajek. Sekretarka wczoraj mi na smrodzila jak mnie nie bylo. Zabije ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3170 |
Zakorzenienie
|
Buziak
nie wiem czemu masz niby nie jechać???? Do Chorwacji to sama bym Ci odradzała ale nad morze??? Że co klimat inny? BEz przesady! Ja byłam jakoś w 3 miesiacu ciąży i nie pamiętam żadnych złych objawów ![]() Fakt, że nad morzem człowiek mniej się oszczędza-więcej łazi-inaczej je, ale żeby to jakoś negatywnie na ciąże miało wpłynąć to chyba nie ![]() Ja tam jadę 10 lipca czy jakoś tak do Ustronia. |
![]() ![]() |
![]() |
#3171 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Wyspana ![]() Kurczę muszę brać się za obiad i posprzątać muszę bo na 16tą do gina. ![]() Ale za bardzo mi się nic nie chce ![]()
#3172 |
Zakorzenienie
|
hellol
Dziewczyny wieczorem to nawet płodne byłyście ![]() ![]() Dawid wszytskim jeździ po podłodze, sąsiadka mnie zabije ![]() Fragles szczekaniem obudził wszytskich o 5 ![]()
#3173 |
Zakorzenienie
|
właśnie dlatego ja nigdy nie będę miała psa
![]() Sandra mamy trzymam kciuki za ciążę czy za jej brak ![]() wiem wiem że w innej sprawie ale tak przy okazji, bo Mati też szła jak dobrze pamiętam z cystą a urodzi w tym roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3174 |
Raczkowanie
|
Gabi ty mnie nie strasz
![]()
#3175 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moj torbielek ma 10 tygodni, widac raczki i serducho i pepowine przez ktora przeplywa krew ![]() Jestem w 10 tygodniu a mam juz widoczny brzuszek. Za miesiac nie zmieszcze sie w moje spodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Raczkowanie
|
W sumie to nie mam pojęcia co mi jest, krwawię od 27 marca
![]() ![]()
#3177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam 11 tydzien a juz od 9 tyg nie mieszcze sie w spodniach, jedynie dzinsy zapne ale na siiiile i sie wbijaja! Brzuch mam bardzo duzy jak na 11 tydzien, chodze od tygodnia w ciazowych ktore mi spadaja jeszcze a mam rozmiar 38 gdyby nie zakup na allegro to bym pewnie 36 wziela a tak to mi sie juz nie oplaca wymieniac ich 3 raz bo pierwotnie wzielam rozmiar 40 to sie utopilam w nich ![]() Pogoda beznadziejna ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-13 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 |
Zakorzenienie
|
czyli termin na kiedy? dokładnie?
nie martw się mi tez koleżanka mówiła że w drugiej ciąży(jeśli jest dość szybko po pierwszej) brzusio wywala bardzo szybciutko ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- gdzieś czytałam i nie wiem czy to prawda, że dzieciom wychodzi 20 ZĘBÓW??? myślicie, że tyle tylko??? to ja bym już na końcówce była bo Kaja ma 12 już teraz wyłażą 4 to 16 by już było ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam obecnie dokladnie 11 tydz i 2 dzien ciazy a termin wg @ 30 listopad a wg usg 29 listopad wiec 1 dzien roznicy... Tez tak slyszalam ze w 2 ciazy juz bardzo szybko wypycha brzuch ![]() Co do 20 zebow to tez mi sie tak wydaje ze jest to 20 zebow dlatego ze jak jest ten suwaczek "pierwsze zabki" ten z ta buźka z zebami to tam jest tylko 20 zebow do zaznaczania.... To wg tego Dawidowi brakuje jeszcze 5-6 sztuk Widocznie mleczakow jest tylko tyle ![]() Dawid zasnal to ja tez ide na mala drzemke bo mi oka leca Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-05-13 o 09:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
dziś mam mega doła
jestem wściekła i nie chce mi się żyć ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.