|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
niezawsze Trzymaj sie! Trzymam za Ciebie kciuki! Porobia Ci wszystkie badania i na pewno wszystko wyjdzie ok. i wrocisz spokojnie do domku
Z jednej strony to dobrze ,ze tak szczegolowa Cie przebadaja. To dla Twojego i coreczki dobra!farminka dobrze slyszec takie rzeczy wiolek rozwalilas mnie tym tekstem o dziadku ,az humor mi sie poprawil ![]() basienka ale bym zjadla to ciasto nie mowcie juz nic o jedzeniu .. dobra ide po truskawki ![]() Ja mialam dzisiaj dzien jakich malo ,non stop bym plakala i to z najmniej oczykiwanego powodu,oj hormony dzis zaszalaly.. Masakra ,niech juz sie konczy.
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
basienka
nic specjalnego, tosty z szyneczka i serem, do tego pomidorki i serek, ale nie zapchalam sie wiec na deser dojadam teatralnego
|
#3513 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1. Ja teraz nawet obiadów nie gotuję,bo leżę,a co dopiero ciasto piec... 2.Nie mam piekarnika ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smaży takie drobne rybki, które mają jeszcze niewielkie ości. Potem je mieli na miałko w maszynce do mięsa. Potem smaży z tego klopsiki i w zalewę octową z cebulką .Mam w szafce dwa słoiki ![]() No co się stało laska?
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i przez to trudno mi usiedziec na tylku i a to pranie a to prasowanie |
|
|
|
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie chodzi o tescia... ten czlowiek mnie poprostu wyprowadza z rownowagii swoimi tekstami. calkiem niedawno drac morde na swoje wnuki dowalil tekstem ze jak Blanka bedzie fikac to tez w dupsko dostanie na co odpowiedzialam ze ja do tego niedopuszcze. dzisiaj przylazl do mnie do pokoju i zaczal cos sypac, ze moja corka bedzie pierwsza dziewczyna w rodzinie z jego nazwiskiem od 32 lat - chyba zapomnial o swojej corce... ze napewno bedzie miala ciemne wlosy i niebieskie oczy - ja na to ze to kwestia genetyki na co on odpowiedzial ze bedzie miala ciemne wlosy albo dostanie w dupe... SZOK nie skomentowalam tego tekstu. zaczal dalej prawic swoje opowiesci i zeszlo na temat sprawy w sadzie odnosnie mieszkania. wyskoczyl ze jesli przegramy to od odstapi nam wiekszy pokoj i bedziemy z nimi mieszkali. NIEDOCZEKANIE MOJE! powiedzialam ze milo z ich strony ale ja chce sie usamodzielnic i sie wyprowadzic mimo wszystko, na wynajmowane badz wziac kredyt i ze nie mam zamiaru mieszkac u rodzicow czy tesciow... dowalil mi ogolnie tekstem ze jakos do mamusi co weekend uciekam i pewnie gdybym mogla to obym z nimi mieszkala. cisnienie zaczelo mi sie podnosic, glos rowniez. oznajmilam ze to nasze zycie i bedziemy robili to co uwazamy za sluszne, dziekujac za dobre rady. powiedzialam ze nie mam zamiaru mieszkac u tesciow 30 lat i czekac na mieszkanie spoldzielcze (tesciowie tak ze starymi mieszkali). na co on dowalil ze jasne ze lepiej sie zadluzyc na cale zycie i placic obcym zamiast za darmo mieszkac. no kur** łapy mi opadly powiedzialam ze mlodzi nie maja innego wyjscia i wole placic raty niz obcym za wynajem a ten dalej swoje i swoje - walil sarkazmami na prawo i lewo - nienawidze ludzi ktorzy na sile chca mi wcisnac swoje zdanie i za wszelka cene chca udowodnic ze sa najmadrzejsi na swiecie - a taki wlasnie jest moj tesciu
na koneic juz sie na niego wydzieralam, az w koncu postanowil laskawie wylezc z pokoju i zamknac sie u siebie. jednym slowem jestem teraz ta najgorsza a co najlepsze wisi mi to kolo dupska.... koles dziala na mnie jak plachta na byka, a córcia z tego wszystkiego chyba zaraz wyskoczy bo tak wali mnie po brzuchu a ja z nerwow rycze bo mam dosyc takich durnych gadek. moze dla was wydaje sie to blachostka bo w sumie naprawde tak to wyglada, ale z nim nie da sie normalnie pogadac o takich rzeczach bo on od razu atakuje, a jak on atakuje mnie to ja jego i rosnie napiecie ale sie wygadalam.... wybaczcie te bezsensowne smety. |
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka...weź ty się wyprowadź stamtąd jak najszybciej. Twoje nerwy nie są tego warte.
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym uwierz... ale remont narazie idzie slimaczym tempem bo Maciek nie ma czasu robic, a na ekipe szkoda nam teraz kasy. mam nadzieje ze koniec maja poczatek czerwca sie uda bo nie wytrzymam tutaj ani chwili dluzej...
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Bajka nie zazdroszczę... my mieszkamy z babcią, ale w sumie nie mam co narzekać, czasem tylko mi ciśnienie podniesie,ale nie aż tak... oj daleko jej do tego
Swoją drogą dziewczyny truskawki bym zjadła! |
|
|
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
ania u mnie tak już od kilku tygodni-TŻ z pracy wraca i zaczyna robić obiad dopiero.Ale inaczej się nie da naprawdę,bo momentalnie brzuch twardy i ciągnie
Teraz to mi już nawet prania nie daje robić ani praktycznie nic.W sumie to ma rację,bo jak ostatnio wieszałam to potem mnie brzuch bolał.O prasowaniu i staniu to już wogóle nie ma mowy. Ale nie martw się-oni sobie odbiją po porodzie ![]() bajka rozumiem czemu się zdenerwowałaś,bo pewnie też bym tak zareagowała.Ja w ogóle bardzo lubie być niezależna i nie chciałabym mieszkać z teściami jacy by oni nie byli. Ostatnio 2 dni chodziłam wkurzona jak się okazało,że pod naszą nieobecność była w mieszkaniu jakaś pani do sprzątania.Właściciele nas nawet nie powiadomili.Sprzątanie nie było potrzebne,bo wysprzątaliśmy mieszkanie przed wyjazdem i wcale czystsze nie było jak wróciliśmy,a stłukła lampkę nocną, zniknął toster i ekspres do kawy. No ciśnienie mi się wtedy tak podniosło,że szok... |
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Materac na podłogę, łazienka i jakoś dacie radę. A jak on będzie wracał do tego mieszkania, to może i motywacja będzie większa?
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z ta sprzataczka to niezle... nawet jesli bym wynajmowala to jakim prawem wlasciciel zjawia sie pod wasza nieobecnosc w mieszkaniu ? nie jest to pogwalcenie waszej prywatnosci ? inspekcje to chyba powinny byc wtedy kiedy wy jestescie na miejscu... |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym sprzataniem to dziwna sytuacja. po co oni ta pania przyslali? tak jestescie umowieni ze przychodzi co jakis czas? a powiedzieliscie o tych rzeczach ktore zniknely?
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-12 o 21:31 |
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zadomowienie
|
papeteria żabka śmiejcie sie śmiejcie :P mnie wtedy do śmiechu nie było stał jeszcze z tymi sikami w 1 ręce jakąś chusteczką w 2 i do tych pielęgniark "stało się wielkie nieszczęscie nieszczęscie sie stało" takim słabym głosem a te siki zciekały norlanie jakby to był ktoś młodszy to bym chyba po nim pojechała ale no kuuu...to było tak obrzydliwe obleśne i jeszcze to jego ślamazarne zachowanie i "stało się nieszczęscie"
papeteria gratuluje zakupu wózka i już święty spokój. amen ![]() o matko wy o jedzeniu a ja głodna i nie mam nic bo nie chciało mi się do sklepu iść dzisiaj zjadłam 2 suche kromy bo planowałam jejecznice i zrobiłam, zjadłam łyżeczke i wyplułam stwierdziłam, że chyba jajko jakieś stare musiało być czy coś więc wywaliłam i zrobiłam nową z innych jajek i to samo ;/ nie wiem czy dzisiaj jakoś tak mój smak czy wszystkie jajka popsute Cytat:
![]() bajka zaciśnij zęby i na szczęscie, że się wyprowadzicie w perspektywie lat to ten miesiąc czy 2 jeszcze wytrzymasz a nim się nie przejmuj normalnie szok dostanie po dupie hahahah nie wiem co ja bym odpowiedziała jakby mi tak powiedział poprostu ham i tyle
|
|
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
ja to bym i pod most poszla tylko moj M. uwaza ze sie przemeczymy ten miesiac, ze nie oplaca sie niczego na chwile wynajmowac, no i to ze teraz jest to lekkie rozwarcie to tym bardziej kaze mi siedziec na tylku i nie kombinowac. gdybym nie byla w ciazy to napewno bym stad sie ulotnila a tak to niestety musze zacisnac zeby i czekac.
|
|
|
|
#3527 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja też pójdę do apteki, jakoś takie drobiazgi wolę zobaczyć a na all faktycznie dużo zabawy i nie mam na to siły ![]() zapisalam i zrobię jutro ![]() Cytat:
rzadko sie to zdarza. na szczęście TŻ ma z nią dobry kontakt, czasem o program TV się spierają, bo mama politykę moglaby 24h na dobę oglądać a na TŻ działa to jak płachta na byka ale wtedy jest drugi TV i problem rozwiązany ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- idę na You Can Dance |
||||
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Inspekcji jako takich nam nie robią ![]() Cytat:
Pamiętam taką z dzieciństwa ![]() A mnie dzisiaj mała nie daje nawet siedzieć.Przesuwa się wtedy jakoś pod żebra,ciasno jej się robi i kopie jak szalona.Schylać się wcale nie mogę,skarpetek założyć.Przed chwilą TŻ musiał mi nawet spodnie zakładać,bo się nie mogłam schylić żeby nogawkę włożyć.No masakra jakaś...
|
||
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zanim sobie "sama" w domu zaczne robic te zastrzyki to pojade do instytutu hematologii by sprawdzic czy oby na pewno cos nie tak, bo jakos to nie jest standardowe badania w ciazy a i lekarz na obchodzie powiedzial., ze jakby zrobic kazdej to co drugiej by to zle wyszlo bo jakies inne normy sa. Sama wypisalabym sie na wlasne zyczenie, ale nie daj Bog cos by sie stalo to winilabym siebie do konca zycia ![]() Bajka tragedia z tesciem Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki.
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
a ja czekam na męża aż wróci z pracy... poza tym myślę co jutro robić. W każdym bądź razie na pewno będe miała trochę rzeczy do prasowania... dzisiaj zrobiłam dwa prania... swoją drogą przy okazji dwa wcześniejsze poprasowałam. Dobrze by było za okna się wziąć, ale te sobie zostawię na koniec maja.
Za to chyba skoczę do ciuchacza, bo Łucja potrzebowalaby kilka koszulek, ze dwie na długi rękaw i ze dwie bez rękawów, takie pod inne bluzki... |
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
Nam mowili na SR o masazu i mowili, ze czasami jest za duzy odstep miedzy dziurami, aby w ogole probowac nie nacinac
|
|
|
|
#3533 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niezawsze ja też jak szłam to miało być na 2 dni na obserwację.Potem okazało się,że NFZ zwraca pieniądze za pobyt tylko jak jest min.3 dni,więc już wiedziałam,że zostanę conajmniej tyle.A w końcu zostałam 6 dni.Też się zdenerwowałam,bo to było przez wyniki z moczu,które były w mojej karcie od soboty rano,a oni je zauważyli dopiero w poniedziałek kiedy miałam wyjść i zostawili mnie przez nie na kolejne 4 dni...
Edytowane przez farminka Czas edycji: 2010-05-12 o 21:52 |
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale kilka dni zostań... Może się wszystko wyjaśni i wrócisz do domku.. A Xawmeli się nie odzywa. Kurcze mam nadzieję, że to tylko przypadek!
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym im zgłosiła sprawę, może sami chcieli te rzeczy odebrać albo co.. wyjaśniło by się. A przy okazji powiedziałabym im co o tym sądzę :P
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3537 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja musialam termometr, sztućce ,lewatywe, po podklady itd.... zrobilam potrawke z kurczaka a potem babkę bananową i tort cytrynowy na dzien ojca i jutro poloze go mezowi przed sniadaniem na stol...ale bedzie zdziwiony ![]() fotki dam wam jutro zebyscie sie poslinily :P |
|||
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
A dzień ojca nie jest czasem 23 czerwca?!
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3540 |
|
Zadomowienie
|
bajka współczuję, ja też bym nie chciała mieszkać z teściami,
niezawsze bidulko bądź dzielna Ale jestem dziś padnięta a muszę jeszcze czekać na przesyłkę z zagranicy a przewoźnik będzie późną nocą. Kupiłam dzisiaj te gaziki nasączone spirolem, i kosmetyki do szpitala dla mnie w rossmanie są takie mini kosmetyki, szmpon, żel pod prysznic, pasta do zębów, dezodorant itp. fajnie, że można wkońcu takie dostać bo czasami się przydają, nie ytrzeba taszczyć tych wielkich butli. A i byłam w TKmax chciałam sobie poprawić humor i kupić jakiś ciuszek i chodzi sobie mama z synem ok. 4 lat i babcia z nimi, Mama młoda bizneswomen cały czas na komórze i o fakturach i przelewach gadała a syn latał po sklepie, szarpał i gniótł ciuchy na wieszakach a babcia nic i nagle ten mały szogun leci miedzy wieszakami wpros na mnie i żeby nie wpadł na mój brzuch musiałam go złapać a babcia stoi i się patrzy i nic więc nie wytrzymałam i mówię do niej czy Pani nie widzi co dziecko robi, gdybym go nie zatrzymała to wpadło by mi na brzuch a ona na mnie z mordą, że to jest jej wnuczek i ja nie będę ją pouczała co ona ma robić, a poza tym to jest dziecko i musi sie wyszaleć i mnie wtedy jakby kto w mordę dał aż, nie wiedziałam co mam jej odpowiedzieć i odeszłam no co za naród!!! A i jeszcze odezwali się z pracy, że laska, która mnie zastępuje nie daje rady i muszę ich poratowć bo przetarg na piątek trzeba zrobić a oni są w lesie, i oni po mnie przyjadę a potem do domu odwiozą, a jak oczywiście chatrakter taki mam, że się zgodziłąm bo nie potrafię im odmówić
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-12 o 22:07 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

Z jednej strony to dobrze ,ze tak szczegolowa Cie przebadaja. To dla Twojego i coreczki dobra!
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

no i przez to trudno mi usiedziec na tylku i a to pranie a to prasowanie
na koneic juz sie na niego wydzieralam, az w koncu postanowil laskawie wylezc z pokoju i zamknac sie u siebie. jednym slowem jestem teraz ta najgorsza a co najlepsze wisi mi to kolo dupska.... koles dziala na mnie jak plachta na byka, a córcia z tego wszystkiego chyba zaraz wyskoczy bo tak wali mnie po brzuchu a ja z nerwow rycze bo mam dosyc takich durnych gadek. moze dla was wydaje sie to blachostka bo w sumie naprawde tak to wyglada, ale z nim nie da sie normalnie pogadac o takich rzeczach bo on od razu atakuje, a jak on atakuje mnie to ja jego i rosnie napiecie 

ja też pójdę do apteki, jakoś takie drobiazgi wolę zobaczyć a na all faktycznie dużo zabawy i nie mam na to siły 
Inspekcji jako takich nam nie robią