Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 22:05   #3541
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
A nie boisz się, że potem właściciele posądzą Was, że zabraliście te rzeczy?
Ja bym im zgłosiła sprawę, może sami chcieli te rzeczy odebrać albo co.. wyjaśniło by się. A przy okazji powiedziałabym im co o tym sądzę :P
Boję,ale mam nadzieję,że to oni zabrali...

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

zrobilam potrawke z kurczaka a potem babkę bananową i tort cytrynowy na dzien ojca i jutro poloze go mezowi przed sniadaniem na stol...ale bedzie zdziwiony

fotki dam wam jutro zebyscie sie poslinily :P
Łoo to ja jutro w ramach buntu nie wejdę na forum

A tak w ogóle to jutro idę do lekarza.Trzymajcie kciuki żeby mnie nie odesłał do szpitala,bo ostatnio jak byłam w czwartek to okazał się pechowy... W ogóle ostatnio obawiam się wizyt za każdym razem
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:08   #3542
bassienkaw
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Dokładnie... dzień ojca jest 23 czerwca, dlatego zostałam zaskoczona tym tortem cytrynowym... ale w sumie zjadłabym takowy, choć zgagę bym miała jak nie wiem co... ale uwielbiam wszystko co cytrynowe

Dobra, ja spadam łóżko ścielić, mąż dzwonił, że przyjedzie dopiero gdzieś za 1,5 godziny bo musi skończyć robotę

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:12   #3543
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
A dzień ojca nie jest czasem 23 czerwca?!
Oczywiście że tak . Ale to w Polsce...

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no wlasnie mowi tak od poczatku i przez to tez sie wkurzam... no ale tyra od rana do wieczora, jeszcze z roboty nie wrocil. pieprzony pracoholizm :/ a w mieszkaniu robi tylko w niedziele, a co mozna zrobic w 1 dzien? wielkie G. zostal do zrobienia jeszcze sufit w kuchni, szlifowanie scian, pomalowanie i polozenie podlogi. na przedpokoju pomalowac i polozyc podloge, zalozyc piec i podlaczyc rurki pod grzejniki i mozna sie wprowadzac. nie wiem jak on to w miesiac zrobi, ale jak nie zrobi to sie sama w cholere wyprowadze po obronie do matki. haaa mamicórka kuzwa jestem a co! zreszta i tak mialam plan na poczatku lipca jechac juz do kolobrzegu i czekac na rozwiazanie, wiec jak cos pojade sobie wczesniej a on niech ogarnia, bo z dzieckiem napewno nie wroce do tesciow.
Kurde dużo tego.
Ale w sumie zuch dziewczyna z Ciebie. Uciekaj stamtąd, to może się zepnie porządnie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:18   #3544
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

Kupiłam dzisiaj te gaziki nasączone spirolem, i kosmetyki do szpitala dla mnie w rossmanie są takie mini kosmetyki, szmpon, żel pod prysznic, pasta do zębów, dezodorant itp. fajnie, że można wkońcu takie dostać bo czasami się przydają, nie ytrzeba taszczyć tych wielkich butli.

A i byłam w TKmax chciałam sobie poprawić humor i kupić jakiś ciuszek i chodzi sobie mama z synem ok. 4 lat i babcia z nimi, Mama młoda bizneswomen cały czas na komórze i o fakturach i przelewach gadała a syn latał po sklepie, szarpał i gniótł ciuchy na wieszakach a babcia nic i nagle ten mały szogun leci miedzy wieszakami wpros na mnie i żeby nie wpadł na mój brzuch musiałam go złapać a babcia stoi i się patrzy i nic więc nie wytrzymałam i mówię do niej czy Pani nie widzi co dziecko robi, gdybym go nie zatrzymała to wpadło by mi na brzuch a ona na mnie z mordą, że to jest jej wnuczek i ja nie będę ją pouczała co ona ma robić, a poza tym to jest dziecko i musi sie wyszaleć i mnie wtedy jakby kto w mordę dał aż, nie wiedziałam co mam jej odpowiedzieć i odeszłam no co za naród!!!

A i jeszcze odezwali się z pracy, że laska, która mnie zastępuje nie daje rady i muszę ich poratowć bo przetarg na piątek trzeba zrobić a oni są w lesie, i oni po mnie przyjadę a potem do domu odwiozą, a jak oczywiście chatrakter taki mam, że się zgodziłąm bo nie potrafię im odmówić
dobrze ze piszesz o rossmanie bo zapomnialam o tym ze tam sa te male buteleczki.
nie wiedzialam ze w PL jest TKmax
a ta baba stara malpa jakas

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Boję,ale mam nadzieję,że to oni zabrali...

Łoo to ja jutro w ramach buntu nie wejdę na forum

A tak w ogóle to jutro idę do lekarza.Trzymajcie kciuki żeby mnie nie odesłał do szpitala,bo ostatnio jak byłam w czwartek to okazał się pechowy... W ogóle ostatnio obawiam się wizyt za każdym razem
trzymam kciuki

ja sie troche martwie bo skurcze wrocily. nie sa jakies czeste ale od 18-tej tak z 7 juz mialam jak tak bedzie dalej to rano zadzwonie do ginki

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-12 o 22:19
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:22   #3545
bajka1807
Zakorzenienie

ide sie kapac i w kime, nie chce mi sie juz czekac na tż bo mial byc godzine temu. a co do tych opowiesci porodowych to mi sie podobaja chociaz samej siebie jakos nei moge sobie wyobrazic na lozku porodowym jakies to wszystko dla mnie abstrakcyjne

dzieki kobietki za pocieszenie odnosnie chorej sytuacji rodzinnej, dobrze jest sie wygadac!

ania... strzel nospe moze? trzmam kciuki zeby bylo okej.

dobrej nocki kochane
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:25   #3546
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

aniaa22 tak jest u nas ten sklep otwarli go parę miesięcy temu w centrum handlowym M1 w czeladzi.
Co do skurczy to dużo jak tylko od 18 koniecznie trzeba by było to sprawdzić.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-05-12 o 22:26
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:25   #3547
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
ide sie kapac i w kime, nie chce mi sie juz czekac na tż bo mial byc godzine temu. a co do tych opowiesci porodowych to mi sie podobaja chociaz samej siebie jakos nei moge sobie wyobrazic na lozku porodowym jakies to wszystko dla mnie abstrakcyjne

dzieki kobietki za pocieszenie odnosnie chorej sytuacji rodzinnej, dobrze jest sie wygadac!

ania... strzel nospe moze? trzmam kciuki zeby bylo okej.

dobrej nocki kochane
mylicie ze brac cos dodatkowo?
biore fenoterol 6x pol tabletki i nospe forte 3x1
nie wiem czy jest sens jeszcze cos brac. za pol godziny ostatni dzis fenoterol
Stary 2010-05-12, 22:27   #3548
bajka1807
Zakorzenienie

jak wyslalam poprzedniego posta to akurat mezu przyszedl hehe

dobranoc
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-12, 22:27   #3549
jaszczka
Zadomowienie

Jezuuuu Miśki ale naprodukowałyście!!! Pół dnia nadrabiałam!!! ładnie to tak?

Bajka - nie zazdroszcze teścia... jakiś dziwny koleś z niego
Niezawsze - oby wszystko było ok i jak najszybciej cię wypuścili
Farminka - kciuki za jutro

kurde no, tyle miałam poodpisywać i już zapomniałam co i komu :/ miałam chyba 10 stron do doczytania
widziałam ładne brzuszki i super zakupy!

a mnie z wami troszkę nie było bo "zagłębiłam się" w moją szafę...
przejrzałam wszystkie moje ciuchy i do worów popakowałam to, czego nie będę już na razie nosiła (3 wielkie worki śmieciowe ) plus torebki, paski od spodni i inne takie... jeszcze mi tylko buty zostały do przejrzenia, ale to już chyba jutro... wory pojadą do Polski czekać na lepsze czasy jak tylko znajdę jakiegoś dawcę co będzie autem jechał do PL
ach no i zaczęłam prać ciuszki dla małego! wreszcie się zabrałam tylko teraz przeraża mnie to prasowanie, ech nie cierpię!
Stary 2010-05-12, 22:27   #3550
bassienkaw
Zakorzenienie

Aniu nie wiem czy warto brac cos wiecje, bo i tak dosc sporo tego bierzesz... nie zazdroszcze tych skurczów...
Ja na szczęście nie mam takiego problemu, zreszta w ciazy z Łucja też żadnych skurczy, dopiero przy porodzie, kilka godizn po tym jak wody odeszly...

Stary 2010-05-12, 22:31   #3551
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Aniu nie wiem czy warto brac cos wiecje, bo i tak dosc sporo tego bierzesz... nie zazdroszcze tych skurczów...
Ja na szczęście nie mam takiego problemu, zreszta w ciazy z Łucja też żadnych skurczy, dopiero przy porodzie, kilka godizn po tym jak wody odeszly...
no tak wlasnie mysle ze jak fenoterol nie pomaga to nospy nie ma sensu brac
Stary 2010-05-12, 22:31   #3552
jaszczka
Zadomowienie

wkleicie jeszcze raz tego linka do opowieści porodowych? jakoś nie mogę go teraz odnaleźć...

Edytowane przez jaszczka
Czas edycji: 2010-05-12 o 22:35
jaszczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:32   #3553
itakasia
Zakorzenienie

ania
zadzwon jutro koniecznie do lekarza
bajka
wspolczuje, ciezka sytuacja, ale najwazniejsze ze to tylko przejsciowe

a ja zrobilam duze zakupy na allegro
Stary 2010-05-12, 22:32   #3554
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
wkleicie jeszcze raz tego linka do opowieści porodowych? jakoś nie mogę go teraz odnaleźć...
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080&page=8
Stary 2010-05-12, 22:33   #3555
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Oczywiście że tak . Ale to w Polsce...

Kurde dużo tego.
Ale w sumie zuch dziewczyna z Ciebie. Uciekaj stamtąd, to może się zepnie porządnie.
A patrzę na to co masz wpisane przy avatarku i .... Szczecin/Bydgoszcz już nie leżą w Polsce? Maturę zdawałam z geografii co prawda parę lat temu ale nie słyszałam by coś się w tej kwestii zmieniło

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:33   #3556
bajka1807
Zakorzenienie

jaszczka prosze : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303080&page=2

juz serio ide spac
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-12, 22:36   #3557
jaszczka
Zadomowienie

Aniaa - ja bym już chyba nic nie brała dodatkowego... połóż się jakoś wygodnie (tak, wiem że leżysz ale może zmień pozycję?) i spróbuj się rozluźnić... może to tylko seria braxtonów i przejdzie

Aniaa, Bajka - dzięki za linka!
Stary 2010-05-12, 22:36   #3558
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Chyba sobie zartujecie jak myslicie, ze was nadrobie
uff....
W którym szpitalu jesteś? na madalińskiego?

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:37   #3559
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
A patrzę na to co masz wpisane przy avatarku i .... Szczecin/Bydgoszcz już nie leżą w Polsce? Maturę zdawałam z geografii co prawda parę lat temu ale nie słyszałam by coś się w tej kwestii zmieniło
No, ale to nie ja piekłam, tylko muminek. A o ile pamiętam, to Ona w Germany siedzi .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:40   #3560
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Aniaa - ja bym już chyba nic nie brała dodatkowego... połóż się jakoś wygodnie (tak, wiem że leżysz ale może zmień pozycję?) i spróbuj się rozluźnić... może to tylko seria braxtonów i przejdzie

Aniaa, Bajka - dzięki za linka!
tak mysle ze to moga byc BH
nie ma co gdybac. jak nie przejdzie to zadzwonie do gin
Stary 2010-05-12, 22:43   #3561
bassienkaw
Zakorzenienie

No nic kobiety, dobrej nocy

Stary 2010-05-12, 22:43   #3562
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
niezawsze ja też jak szłam to miało być na 2 dni na obserwację.Potem okazało się,że NFZ zwraca pieniądze za pobyt tylko jak jest min.3 dni,więc już wiedziałam,że zostanę conajmniej tyle.A w końcu zostałam 6 dni.Też się zdenerwowałam,bo to było przez wyniki z moczu,które były w mojej karcie od soboty rano,a oni je zauważyli dopiero w poniedziałek kiedy miałam wyjść i zostawili mnie przez nie na kolejne 4 dni...
Cytat:
oni chyba trzymaja tyle bo po 3 dniach dopiero dostaja kase od NFZ? mnie tez trzymali 4 dni. tez sie chciala, na wlasne zyczenie wypisywac bo lezec plackiem to ja moglam w domu, ale w sumie lekarz naskoczyl na mnie ze ja mu łaski nie robie lezac na oddziale, zrobilo mi sie glupio i zostalam bo tak jak mowisz jakby sie cos stalo to mialabym poczucie winy do konca zycia. no ale dobrze ze czujesz sie lepiej chociaz szpital dobija.
No wlasnie zdziercy jacy!!! Ja sie czuje wspaniale, za dobrze aby tu lezec i juz odchodze od zmyslow!

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość

A i byłam w TKmax chciałam sobie poprawić humor i kupić jakiś ciuszek i chodzi sobie mama z synem ok. 4 lat i babcia z nimi, Mama młoda bizneswomen cały czas na komórze i o fakturach i przelewach gadała a syn latał po sklepie, szarpał i gniótł ciuchy na wieszakach a babcia nic i nagle ten mały szogun leci miedzy wieszakami wpros na mnie i żeby nie wpadł na mój brzuch musiałam go złapać a babcia stoi i się patrzy i nic więc nie wytrzymałam i mówię do niej czy Pani nie widzi co dziecko robi, gdybym go nie zatrzymała to wpadło by mi na brzuch a ona na mnie z mordą, że to jest jej wnuczek i ja nie będę ją pouczała co ona ma robić, a poza tym to jest dziecko i musi sie wyszaleć i mnie wtedy jakby kto w mordę dał aż, nie wiedziałam co mam jej odpowiedzieć i odeszłam no co za naród!!!
kkk debilka normalnie, albo najlepsze sa dzieci wbiegajace do windy jak jeszcze sie nie wyjdzie i sie rozpychaja i nie patrza a rodzice nie reaguja kkk bezmozgi
Cytat:
to trzymam kciuki aby bylo ok.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mylicie ze brac cos dodatkowo?
biore fenoterol 6x pol tabletki i nospe forte 3x1
nie wiem czy jest sens jeszcze cos brac. za pol godziny ostatni dzis fenoterol
tez biore fenoterol tylko 3x1 i staveral 3x1 i zwykla nospre 3x1
ale moge sie zalozyc, ze i bez tego sie by nic nie dzialo a oni tylko prewencyjnie:/ Oby u Ciebie nie bylo nic powaznego i aby ustaly te skurcze

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:46   #3563
aniaa22
Zakorzenienie

mam nadzieje ze przejda. troche chyba za duzo sobie pozwolilam od wczoraj od jutra wstaje tylko na siku i papu
Stary 2010-05-12, 22:50   #3564
itakasia
Zakorzenienie

dobranoc
Stary 2010-05-12, 22:52   #3565
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
uff....
W którym szpitalu jesteś? na madalińskiego?
w brodnowskim bo najblizej i patologia dla wczesniakow tfu tfu jest tu, Marek ma 3 min z domu tutaj

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze przejda. troche chyba za duzo sobie pozwolilam od wczoraj od jutra wstaje tylko na siku i papu
wiesz ja sie tak swietnie czulam, ze w sobote i niedziele przez ok. 30min pilke psu kopalam, a w pon. od 8 do 16 po za domem na nogach i mam za swoje :/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:56   #3566
papeteria
Zakorzenienie

anoxa za 600,- to planowałam już nieco lepszy np tako jumper x no ale to właśnie była ta maksymalna granica jaką chcieliśmy przeznaczyć ...
ania no faktycznie co region to inne potrawy
i aby przeszło
niezawsze dobrze że TŻ ma blisko
bajka
dzidzia to fajnie masz z tą ciocią
wiolek zebys wiedziała kolejna rzecz z głowy
farminka za wizyte
muminek ja też praktycznie musze mieć wszystko swoje poza ciuszkami to jedynie przy wyjsciu
misiulka co za durne babsko i rozwydrzony dzieciak
a z ta praca bezczelni ...zapłaca ci extra chociaz czy to w ramach L-4 za friko

Cytat:
No właśnie właściciele mieszkają nad nami,więc wiedzą jak nas nie ma i wtedy czasem przychodzą Inspekcji jako takich nam nie robią
Nie jesteśmy Właśnie mocno się zdziwiłam jak weszłam do domu,a tu rzeczy inaczej poustawiane,krzesła itp. Czułam się jak w tej bajce o misiach- o ktoś spał w moim łóżeczku,o ktoś jadł z mojej miseczki Pamiętam taką z dzieciństwa
masakra z tymi właścicielami

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
a ja zrobilam duze zakupy na allegro
super

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 23:01   #3567
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Przyszłam powiedzieć: dobranoc.
Dzisiaj też nie zadzwoniłam do M.
Widzę, że cały dzień ma włączone gg...
Jak byłam dziś w poradni psychologiczno-pedagogicznej to spotkałam jego ciotkę i zanim zdążyłam powiedzieć "dzień dobry" ona odwróciła głowę w drugą stronę i poszła, a wiem, że mnie poznała... Przykre to, że ludzie znają się tyle lat a potem tak traktują.
Idę spać. Dobranoc.
Stary 2010-05-12, 23:03   #3568
aniaa22
Zakorzenienie

no z YCD odpadli ci ktorych nie lubilam

dobranoc wszystkim

lazurowa tak trzymac
Stary 2010-05-12, 23:07   #3569
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Przyszłam powiedzieć: dobranoc.
Dzisiaj też nie zadzwoniłam do M.
Widzę, że cały dzień ma włączone gg...
Jak byłam dziś w poradni psychologiczno-pedagogicznej to spotkałam jego ciotkę i zanim zdążyłam powiedzieć "dzień dobry" ona odwróciła głowę w drugą stronę i poszła, a wiem, że mnie poznała... Przykre to, że ludzie znają się tyle lat a potem tak traktują.
Idę spać. Dobranoc.
nie dzwoń kochana
a ta ciotka sie nie przejmuj niektorzy ludzie sa naprawde dziwni
dobranoc

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 23:10   #3570
Alguien
Zadomowienie

Nadrabiam, nadrabiam i nadrabiam Was kobiety

farminka
mam takie same skarpetki rozowe z napisem Baby Girl

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Swoją drogą dziewczyny truskawki bym zjadła!
Zapraszam Ja dzis zrobilam koktajl truskawkowy, wczoraj zreszta tez

niezawsze bidulko wspolczuje nie poradzisz nic jednak na taka sluzbe zdrowia, kazdy chce zarobic, taka prawda...Trzymaj sie cieplo i miejmy nadzieje, ze wyjdziesz jak najszybciej

Misiulka a to jest jakas 'inna wersja' TJMaxx czy co to za sklep?

aniaa
moze rzeczywiscie nie bierz tej nospy jeszcze

Xawmeli
jak sie czujesz? mam nadzieje, ze wszystko dobrze

A tak swoja droga - czy ktoras z Was nie brala nospy ani razu przez cala ciaze? Tak z ciekawosci pytam
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości