Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 20:55   #3511
żabka19
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

niezawsze Trzymaj sie! Trzymam za Ciebie kciuki! Porobia Ci wszystkie badania i na pewno wszystko wyjdzie ok. i wrocisz spokojnie do domku Z jednej strony to dobrze ,ze tak szczegolowa Cie przebadaja. To dla Twojego i coreczki dobra!
farminka dobrze slyszec takie rzeczy
wiolek rozwalilas mnie tym tekstem o dziadku ,az humor mi sie poprawil
basienka ale bym zjadla to ciasto nie mowcie juz nic o jedzeniu .. dobra ide po truskawki

Ja mialam dzisiaj dzien jakich malo ,non stop bym plakala i to z najmniej oczykiwanego powodu,oj hormony dzis zaszalaly.. Masakra ,niech juz sie konczy.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 20:58   #3512
itakasia
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

basienka
nic specjalnego, tosty z szyneczka i serem, do tego pomidorki i serek, ale nie zapchalam sie wiec na deser dojadam teatralnego
Stary 2010-05-12, 21:02   #3513
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Farminka nie wiem czy znajdzie, ale jak kupi jutro rabarbar to zawsze możesz zrobić ja lubię takie proste i szybkie ciasta...
Nie mogę niestety z 2 powodów:
1. Ja teraz nawet obiadów nie gotuję,bo leżę,a co dopiero ciasto piec...
2.Nie mam piekarnika

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość

Ja mialam dzisiaj dzien jakich malo ,non stop bym plakala i to z najmniej oczykiwanego powodu,oj hormony dzis zaszalaly.. Masakra ,niech juz sie konczy.
Ja też tak ryczę często.Czasem zupełnie bez powodu,bo po prostu mam taki nastrój.A wczoraj TŻ włączył płytę z wesela i wspominaliśmy.Oczywiście też mi łezka poleciała.Oj mięczak się ze mnie zrobił w tej ciąży
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:07   #3514
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
no jak to co ?
na weselu u mnie były np.. zreszta przewaznie na weselach jadłam takie opiekane kulki rybne w occie nie wiem jak to opisac ...u nas na targu sa bardzo dobre sama jeszcze nie robiłam

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

basienka ale bym sie wgryzła w to twoje ciacho
Moja ciocia robi. Tyle, że z samodzielnie złowionych ryb.
Smaży takie drobne rybki, które mają jeszcze niewielkie ości. Potem je mieli na miałko w maszynce do mięsa. Potem smaży z tego klopsiki i w zalewę octową z cebulką .
Mam w szafce dwa słoiki

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jestem wsciekla!!! mam tak podniesione cisnienie ze siedze i rycze
No co się stało laska?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:07   #3515
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Nie mogę niestety z 2 powodów:
1. Ja teraz nawet obiadów nie gotuję,bo leżę,a co dopiero ciasto piec...
2.Nie mam piekarnika
ja tez nie gotuje i glupio mi ze wszystko na damiana spadlo a on po operacji no i przez to trudno mi usiedziec na tylku i a to pranie a to prasowanie i brzuch boli
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:11   #3516
bajka1807
Zakorzenienie

oczywiscie chodzi o tescia... ten czlowiek mnie poprostu wyprowadza z rownowagii swoimi tekstami. calkiem niedawno drac morde na swoje wnuki dowalil tekstem ze jak Blanka bedzie fikac to tez w dupsko dostanie na co odpowiedzialam ze ja do tego niedopuszcze. dzisiaj przylazl do mnie do pokoju i zaczal cos sypac, ze moja corka bedzie pierwsza dziewczyna w rodzinie z jego nazwiskiem od 32 lat - chyba zapomnial o swojej corce... ze napewno bedzie miala ciemne wlosy i niebieskie oczy - ja na to ze to kwestia genetyki na co on odpowiedzial ze bedzie miala ciemne wlosy albo dostanie w dupe... SZOK nie skomentowalam tego tekstu. zaczal dalej prawic swoje opowiesci i zeszlo na temat sprawy w sadzie odnosnie mieszkania. wyskoczyl ze jesli przegramy to od odstapi nam wiekszy pokoj i bedziemy z nimi mieszkali. NIEDOCZEKANIE MOJE! powiedzialam ze milo z ich strony ale ja chce sie usamodzielnic i sie wyprowadzic mimo wszystko, na wynajmowane badz wziac kredyt i ze nie mam zamiaru mieszkac u rodzicow czy tesciow... dowalil mi ogolnie tekstem ze jakos do mamusi co weekend uciekam i pewnie gdybym mogla to obym z nimi mieszkala. cisnienie zaczelo mi sie podnosic, glos rowniez. oznajmilam ze to nasze zycie i bedziemy robili to co uwazamy za sluszne, dziekujac za dobre rady. powiedzialam ze nie mam zamiaru mieszkac u tesciow 30 lat i czekac na mieszkanie spoldzielcze (tesciowie tak ze starymi mieszkali). na co on dowalil ze jasne ze lepiej sie zadluzyc na cale zycie i placic obcym zamiast za darmo mieszkac. no kur** łapy mi opadly powiedzialam ze mlodzi nie maja innego wyjscia i wole placic raty niz obcym za wynajem a ten dalej swoje i swoje - walil sarkazmami na prawo i lewo - nienawidze ludzi ktorzy na sile chca mi wcisnac swoje zdanie i za wszelka cene chca udowodnic ze sa najmadrzejsi na swiecie - a taki wlasnie jest moj tesciu na koneic juz sie na niego wydzieralam, az w koncu postanowil laskawie wylezc z pokoju i zamknac sie u siebie. jednym slowem jestem teraz ta najgorsza a co najlepsze wisi mi to kolo dupska.... koles dziala na mnie jak plachta na byka, a córcia z tego wszystkiego chyba zaraz wyskoczy bo tak wali mnie po brzuchu a ja z nerwow rycze bo mam dosyc takich durnych gadek. moze dla was wydaje sie to blachostka bo w sumie naprawde tak to wyglada, ale z nim nie da sie normalnie pogadac o takich rzeczach bo on od razu atakuje, a jak on atakuje mnie to ja jego i rosnie napiecie

ale sie wygadalam.... wybaczcie te bezsensowne smety.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:16   #3517
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Bajka...weź ty się wyprowadź stamtąd jak najszybciej. Twoje nerwy nie są tego warte.

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-12, 21:18   #3518
bajka1807
Zakorzenienie

chcialabym uwierz... ale remont narazie idzie slimaczym tempem bo Maciek nie ma czasu robic, a na ekipe szkoda nam teraz kasy. mam nadzieje ze koniec maja poczatek czerwca sie uda bo nie wytrzymam tutaj ani chwili dluzej...
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-12, 21:21   #3519
bassienkaw
Zakorzenienie

Bajka nie zazdroszczę... my mieszkamy z babcią, ale w sumie nie mam co narzekać, czasem tylko mi ciśnienie podniesie,ale nie aż tak... oj daleko jej do tego

Swoją drogą dziewczyny truskawki bym zjadła!

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:22   #3520
farminka
Wtajemniczenie

ania u mnie tak już od kilku tygodni-TŻ z pracy wraca i zaczyna robić obiad dopiero.Ale inaczej się nie da naprawdę,bo momentalnie brzuch twardy i ciągnie Teraz to mi już nawet prania nie daje robić ani praktycznie nic.W sumie to ma rację,bo jak ostatnio wieszałam to potem mnie brzuch bolał.O prasowaniu i staniu to już wogóle nie ma mowy. Ale nie martw się-oni sobie odbiją po porodzie
bajka rozumiem czemu się zdenerwowałaś,bo pewnie też bym tak zareagowała.Ja w ogóle bardzo lubie być niezależna i nie chciałabym mieszkać z teściami jacy by oni nie byli. Ostatnio 2 dni chodziłam wkurzona jak się okazało,że pod naszą nieobecność była w mieszkaniu jakaś pani do sprzątania.Właściciele nas nawet nie powiadomili.Sprzątanie nie było potrzebne,bo wysprzątaliśmy mieszkanie przed wyjazdem i wcale czystsze nie było jak wróciliśmy,a stłukła lampkę nocną, zniknął toster i ekspres do kawy. No ciśnienie mi się wtedy tak podniosło,że szok...
Stary 2010-05-12, 21:25   #3521
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
chcialabym uwierz... ale remont narazie idzie slimaczym tempem bo Maciek nie ma czasu robic, a na ekipe szkoda nam teraz kasy. mam nadzieje ze koniec maja poczatek czerwca sie uda bo nie wytrzymam tutaj ani chwili dluzej...
Nie lepiej wprowadzić się do spartańskich warunków?
Materac na podłogę, łazienka i jakoś dacie radę. A jak on będzie wracał do tego mieszkania, to może i motywacja będzie większa?

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-12, 21:25   #3522
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
biedna nie denerwuj sie. mam nadzieje ze szybko uda sie wam wyprowadzic...
Stary 2010-05-12, 21:28   #3523
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ania u mnie tak już od kilku tygodni-TŻ z pracy wraca i zaczyna robić obiad dopiero.Ale inaczej się nie da naprawdę,bo momentalnie brzuch twardy i ciągnie Teraz to mi już nawet prania nie daje robić ani praktycznie nic.W sumie to ma rację,bo jak ostatnio wieszałam to potem mnie brzuch bolał.O prasowaniu i staniu to już wogóle nie ma mowy. Ale nie martw się-oni sobie odbiją po porodzie
bajka rozumiem czemu się zdenerwowałaś,bo pewnie też bym tak zareagowała.Ja w ogóle bardzo lubie być niezależna i nie chciałabym mieszkać z teściami jacy by oni nie byli. Ostatnio 2 dni chodziłam wkurzona jak się okazało,że pod naszą nieobecność była w mieszkaniu jakaś pani do sprzątania.Właściciele nas nawet nie powiadomili.Sprzątanie nie było potrzebne,bo wysprzątaliśmy mieszkanie przed wyjazdem i wcale czystsze nie było jak wróciliśmy,a stłukła lampkę nocną, zniknął toster i ekspres do kawy. No ciśnienie mi się wtedy tak podniosło,że szok...
no wlasnie niezaleznosc!to jest to czego mi teraz brakuje, niezaleznosc i swoboda zycia. mielismy pomieszkac u nich tylko miesiac, zgodzilam sie na to tylko dlatego. no a wyszlo ze siedzimy tu juz pol roku no ale wszystko przez to ze remont sie przedluza.
a z ta sprzataczka to niezle... nawet jesli bym wynajmowala to jakim prawem wlasciciel zjawia sie pod wasza nieobecnosc w mieszkaniu ? nie jest to pogwalcenie waszej prywatnosci ? inspekcje to chyba powinny byc wtedy kiedy wy jestescie na miejscu...
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-12, 21:28   #3524
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez po wieszaniu prania ciagnie a z prasowaniem sobie poradzilam tak ze klade deske na lozko i na siedzaco prasuje

a z tym sprzataniem to dziwna sytuacja. po co oni ta pania przyslali? tak jestescie umowieni ze przychodzi co jakis czas? a powiedzieliscie o tych rzeczach ktore zniknely?

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-05-12 o 21:31
Stary 2010-05-12, 21:30   #3525
wiolek1
Zadomowienie

papeteria żabka śmiejcie sie śmiejcie :P mnie wtedy do śmiechu nie było stał jeszcze z tymi sikami w 1 ręce jakąś chusteczką w 2 i do tych pielęgniark "stało się wielkie nieszczęscie nieszczęscie sie stało" takim słabym głosem a te siki zciekały norlanie jakby to był ktoś młodszy to bym chyba po nim pojechała ale no kuuu...to było tak obrzydliwe obleśne i jeszcze to jego ślamazarne zachowanie i "stało się nieszczęscie"

papeteria gratuluje zakupu wózka i już święty spokój. amen

o matko wy o jedzeniu a ja głodna i nie mam nic bo nie chciało mi się do sklepu iść dzisiaj zjadłam 2 suche kromy
bo planowałam jejecznice i zrobiłam, zjadłam łyżeczke i wyplułam stwierdziłam, że chyba jajko jakieś stare musiało być czy coś więc wywaliłam i zrobiłam nową z innych jajek i to samo ;/
nie wiem czy dzisiaj jakoś tak mój smak czy wszystkie jajka popsute

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja tez nie gotuje i glupio mi ze wszystko na damiana spadlo a on po operacji no i przez to trudno mi usiedziec na tylku i a to pranie a to prasowanie i brzuch boli
nie ma co być ci głupio myśle że on rozumie. on po operacji i wiadomo nie może szalec ale teraz zdrowie dzidzi najważniejsze

bajka zaciśnij zęby i na szczęscie, że się wyprowadzicie w perspektywie lat to ten miesiąc czy 2 jeszcze wytrzymasz a nim się nie przejmuj normalnie szok dostanie po dupie hahahah nie wiem co ja bym odpowiedziała jakby mi tak powiedział poprostu ham i tyle
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:32   #3526
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Nie lepiej wprowadzić się do spartańskich warunków?
Materac na podłogę, łazienka i jakoś dacie radę. A jak on będzie wracał do tego mieszkania, to może i motywacja będzie większa?
ja to bym i pod most poszla tylko moj M. uwaza ze sie przemeczymy ten miesiac, ze nie oplaca sie niczego na chwile wynajmowac, no i to ze teraz jest to lekkie rozwarcie to tym bardziej kaze mi siedziec na tylku i nie kombinowac. gdybym nie byla w ciazy to napewno bym stad sie ulotnila a tak to niestety musze zacisnac zeby i czekac.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-12, 21:36   #3527
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
nie no mi tam te relacje sie podobają ale wogóle 1 raz słyszę o jakimś masazu szyjki a poród przerabialiśmy juz na SR więc nie wiem czy o tym nie mówi się czy co
a ja jak czytałam, to tylko się stresowalam, więc wolę nie czytać

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Byłam dziś w aptece i zostawiłam tam nieco mniej niż 250zł!
A zakupiłam tak:
A na allegro mi się nie chciało bawić, za dużo pitolenia się z tymi pierdółkami.
super zakupy!!! ja też pójdę do apteki, jakoś takie drobiazgi wolę zobaczyć a na all faktycznie dużo zabawy i nie mam na to siły

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ciasto z rabarbarem (bądź innymi owocami)
zapisalam i zrobię jutro

Cytat:
oczywiscie chodzi o tescia... ten czlowiek mnie poprostu wyprowadza z rownowagii swoimi tekstami.
kochana olej go i się nie denerwuj. ja też bym z teściową nie dala rady żyć, mieszkamy z mamą i nawet jak czasem mamy odmienne zdanie, to zawsze to mama i mogę jej powiedzieć co myślę a potem nam przechodzi rzadko sie to zdarza. na szczęście TŻ ma z nią dobry kontakt, czasem o program TV się spierają, bo mama politykę moglaby 24h na dobę oglądać a na TŻ działa to jak płachta na byka ale wtedy jest drugi TV i problem rozwiązany

Cytat:
Ostatnio 2 dni chodziłam wkurzona jak się okazało,że pod naszą nieobecność była w mieszkaniu jakaś pani do sprzątania.Właściciele nas nawet nie powiadomili.Sprzątanie nie było potrzebne,bo wysprzątaliśmy mieszkanie przed wyjazdem i wcale czystsze nie było jak wróciliśmy,a stłukła lampkę nocną, zniknął toster i ekspres do kawy. No ciśnienie mi się wtedy tak podniosło,że szok...
kochana oni nie mają prawa bez Waszej wiedzy przyprowadzać kogokolwiek do mieszkania ktore wynajmujecie! ja bym wnioskowała o uwzględnienei strat w czynszu

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

idę na You Can Dance
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:40   #3528
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

idę na You Can Dance
tez ogladam
Stary 2010-05-12, 21:43   #3529
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
no wlasnie niezaleznosc!to jest to czego mi teraz brakuje, niezaleznosc i swoboda zycia. mielismy pomieszkac u nich tylko miesiac, zgodzilam sie na to tylko dlatego. no a wyszlo ze siedzimy tu juz pol roku no ale wszystko przez to ze remont sie przedluza.
a z ta sprzataczka to niezle... nawet jesli bym wynajmowala to jakim prawem wlasciciel zjawia sie pod wasza nieobecnosc w mieszkaniu ? nie jest to pogwalcenie waszej prywatnosci ? inspekcje to chyba powinny byc wtedy kiedy wy jestescie na miejscu...
No właśnie właściciele mieszkają nad nami,więc wiedzą jak nas nie ma i wtedy czasem przychodzą Inspekcji jako takich nam nie robią

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mnie tez po wieszaniu prania ciagnie a z prasowaniem sobie poradzilam tak ze klade deske na lozko i na siedzaco prasuje

a z tym sprzataniem to dziwna sytuacja. po co oni ta pania przyslali? tak jestescie umowieni ze przychodzi co jakis czas? a powiedzieliscie o tych rzeczach ktore zniknely?
Nie jesteśmy Właśnie mocno się zdziwiłam jak weszłam do domu,a tu rzeczy inaczej poustawiane,krzesła itp. Czułam się jak w tej bajce o misiach- o ktoś spał w moim łóżeczku,o ktoś jadł z mojej miseczki Pamiętam taką z dzieciństwa
A mnie dzisiaj mała nie daje nawet siedzieć.Przesuwa się wtedy jakoś pod żebra,ciasno jej się robi i kopie jak szalona.Schylać się wcale nie mogę,skarpetek założyć.Przed chwilą TŻ musiał mi nawet spodnie zakładać,bo się nie mogłam schylić żeby nogawkę włożyć.No masakra jakaś...
Stary 2010-05-12, 21:43   #3530
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem zła.
Pojechałam po wynik mojego posiewu i się okazało, że został źle pobrany. I nie przeze mnie, tylko pielęgniarkę- napisali, na wyschniętym podłożu. Więc polała ten mocz, zostawiła i za późno pożywkę wywaliła na to. Grrr....!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!

I pomyśleć, że oni chcieli mnie do czasu tego wyniku na oddziale zostawić.Chyba bym tam zeszła, jakbym to usłyszała :/.
No wlasnie mi sie wydaje, ze oni to najchetniej by wszystkie ciezarne pod byle pretekstem zatrzymali :/

Ja zanim sobie "sama" w domu zaczne robic te zastrzyki to pojade do instytutu hematologii by sprawdzic czy oby na pewno cos nie tak, bo jakos to nie jest standardowe badania w ciazy a i lekarz na obchodzie powiedzial., ze jakby zrobic kazdej to co drugiej by to zle wyszlo bo jakies inne normy sa. Sama wypisalabym sie na wlasne zyczenie, ale nie daj Bog cos by sie stalo to winilabym siebie do konca zycia

Bajka tragedia z tesciem

Dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki.

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:44   #3531
bassienkaw
Zakorzenienie

a ja czekam na męża aż wróci z pracy... poza tym myślę co jutro robić. W każdym bądź razie na pewno będe miała trochę rzeczy do prasowania... dzisiaj zrobiłam dwa prania... swoją drogą przy okazji dwa wcześniejsze poprasowałam. Dobrze by było za okna się wziąć, ale te sobie zostawię na koniec maja.
Za to chyba skoczę do ciuchacza, bo Łucja potrzebowalaby kilka koszulek, ze dwie na długi rękaw i ze dwie bez rękawów, takie pod inne bluzki...

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:46   #3532
niezawsze
Zakorzenienie

Nam mowili na SR o masazu i mowili, ze czasami jest za duzy odstep miedzy dziurami, aby w ogole probowac nie nacinac

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:47   #3533
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:

kochana oni nie mają prawa bez Waszej wiedzy przyprowadzać kogokolwiek do mieszkania ktore wynajmujecie! ja bym wnioskowała o uwzględnienei strat w czynszu
Na szczęście te rzeczy były na wyposażeniu mieszkania,nie nasze prywatne,bo inaczej to bym tego tak nie zostawiła
niezawsze ja też jak szłam to miało być na 2 dni na obserwację.Potem okazało się,że NFZ zwraca pieniądze za pobyt tylko jak jest min.3 dni,więc już wiedziałam,że zostanę conajmniej tyle.A w końcu zostałam 6 dni.Też się zdenerwowałam,bo to było przez wyniki z moczu,które były w mojej karcie od soboty rano,a oni je zauważyli dopiero w poniedziałek kiedy miałam wyjść i zostawili mnie przez nie na kolejne 4 dni...

Edytowane przez farminka
Czas edycji: 2010-05-12 o 21:52
Stary 2010-05-12, 21:49   #3534
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
ja to bym i pod most poszla tylko moj M. uwaza ze sie przemeczymy ten miesiac, ze nie oplaca sie niczego na chwile wynajmowac, no i to ze teraz jest to lekkie rozwarcie to tym bardziej kaze mi siedziec na tylku i nie kombinowac. gdybym nie byla w ciazy to napewno bym stad sie ulotnila a tak to niestety musze zacisnac zeby i czekac.
Ale on tak mówi od początku... Hm.. no dobra. Daje mu miesiąc, a potem sama mu nagadam dobra?

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
No wlasnie mi sie wydaje, ze oni to najchetniej by wszystkie ciezarne pod byle pretekstem zatrzymali :/

Zrób zrób. Masz absolutną rację. Bo po co kłuć się niepotrzebnie?
Ale kilka dni zostań... Może się wszystko wyjaśni i wrócisz do domku..

A Xawmeli się nie odzywa. Kurcze mam nadzieję, że to tylko przypadek!

. Witaj Kochanie

Stary 2010-05-12, 21:53   #3535
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość

Ja zanim sobie "sama" w domu zaczne robic te zastrzyki to pojade do instytutu hematologii by sprawdzic czy oby na pewno cos nie tak, bo jakos to nie jest standardowe badania w ciazy a i lekarz na obchodzie powiedzial., ze jakby zrobic kazdej to co drugiej by to zle wyszlo bo jakies inne normy sa. Sama wypisalabym sie na wlasne zyczenie, ale nie daj Bog cos by sie stalo to winilabym siebie do konca zycia

Bajka tragedia z tesciem

oni chyba trzymaja tyle bo po 3 dniach dopiero dostaja kase od NFZ? mnie tez trzymali 4 dni. tez sie chciala, na wlasne zyczenie wypisywac bo lezec plackiem to ja moglam w domu, ale w sumie lekarz naskoczyl na mnie ze ja mu łaski nie robie lezac na oddziale, zrobilo mi sie glupio i zostalam bo tak jak mowisz jakby sie cos stalo to mialabym poczucie winy do konca zycia. no ale dobrze ze czujesz sie lepiej chociaz szpital dobija.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-12, 21:57   #3536
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Na szczęście te rzeczy były na wyposażeniu mieszkania,nie nasze prywatne,bo inaczej to bym tego tak nie zostawiła
A nie boisz się, że potem właściciele posądzą Was, że zabraliście te rzeczy?
Ja bym im zgłosiła sprawę, może sami chcieli te rzeczy odebrać albo co.. wyjaśniło by się. A przy okazji powiedziałabym im co o tym sądzę :P

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 21:57   #3537
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ostatnio spotkalismy taka kobiete w sklepie jej corka dwa mc temu urodzila synka i generalnie babcia sie nim zajmuje bo corka dopiero w tym roku konczy 18 lat i sie uczy ale chodzi o to ze z mezem przymierzalismy sie do zakupu proszku do prania dla malego i ona mowila ze chciala przyoszczedzic bo wiadomo ze ona musiala wszystko wnukowi kupic i wyprala w zwyklym i strasznie malego wysypalo wiec chyba naprawde warto wyprac w proszku dla dzidziusiow
a szwagierka pierze w zwyklym od urodzenia i na kazda nawet najmniejsza plame wali wanisz a malej nic nie ma chociaz i tak nie popieram takiego dzialania

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
sms od niezawsze

"koszmar jakis ciagle kluja mnie wyszly mi jakies problemy z krzepliwoscia krwi dedimery jakies i mowia ze mam robic zastrzyki z klexanu sama do konca ciazy zwariowali ze sobie igle wbije a i nie wiem kiedy wyjde"

odpisalam jej " jej to niedobrze mam nadzieje ze to nie jest grozne dla malej. trzymajcie sie!"
odpisala
"dla malej absolutnie nie to ja moge miec jakis zator"
ojej, wspolczuje ale dzidzia i ty najwazniejsza...pozatym te zastrzyki maja krotka igielke i nie sa takie straszne, ja sie tez na poczatku balam ale dasz rade...

Cytat:
poczytałam i... mam dość po 1szej stronie
masaż szyjki? nie dziękuję!!!
ja tez, to bylo gorsze od samych skurczy!!!!!!

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
co za luksus ...ja to nawet papier toaletowy biore swój
ja musialam termometr, sztućce ,lewatywe, po podklady itd....

zrobilam potrawke z kurczaka a potem babkę bananową i tort cytrynowy na dzien ojca i jutro poloze go mezowi przed sniadaniem na stol...ale bedzie zdziwiony

fotki dam wam jutro zebyscie sie poslinily :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:00   #3538
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
zrobilam potrawke z kurczaka a potem babkę bananową i tort cytrynowy na dzien ojca i jutro poloze go mezowi przed sniadaniem na stol...ale bedzie zdziwiony

fotki dam wam jutro zebyscie sie poslinily :P
A dzień ojca nie jest czasem 23 czerwca?!

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 22:01   #3539
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ale on tak mówi od początku... Hm.. no dobra. Daje mu miesiąc, a potem sama mu nagadam dobra?

Zrób zrób. Masz absolutną rację. Bo po co kłuć się niepotrzebnie?
Ale kilka dni zostań... Może się wszystko wyjaśni i wrócisz do domku..

A Xawmeli się nie odzywa. Kurcze mam nadzieję, że to tylko przypadek!
no wlasnie mowi tak od poczatku i przez to tez sie wkurzam... no ale tyra od rana do wieczora, jeszcze z roboty nie wrocil. pieprzony pracoholizm :/ a w mieszkaniu robi tylko w niedziele, a co mozna zrobic w 1 dzien? wielkie G. zostal do zrobienia jeszcze sufit w kuchni, szlifowanie scian, pomalowanie i polozenie podlogi. na przedpokoju pomalowac i polozyc podloge, zalozyc piec i podlaczyc rurki pod grzejniki i mozna sie wprowadzac. nie wiem jak on to w miesiac zrobi, ale jak nie zrobi to sie sama w cholere wyprowadze po obronie do matki. haaa mamicórka kuzwa jestem a co! zreszta i tak mialam plan na poczatku lipca jechac juz do kolobrzegu i czekac na rozwiazanie, wiec jak cos pojade sobie wczesniej a on niech ogarnia, bo z dzieckiem napewno nie wroce do tesciow.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-05-12, 22:04   #3540
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

bajka współczuję, ja też bym nie chciała mieszkać z teściami,
niezawsze bidulko bądź dzielna

Ale jestem dziś padnięta a muszę jeszcze czekać na przesyłkę z zagranicy a przewoźnik będzie późną nocą.

Kupiłam dzisiaj te gaziki nasączone spirolem, i kosmetyki do szpitala dla mnie w rossmanie są takie mini kosmetyki, szmpon, żel pod prysznic, pasta do zębów, dezodorant itp. fajnie, że można wkońcu takie dostać bo czasami się przydają, nie ytrzeba taszczyć tych wielkich butli.

A i byłam w TKmax chciałam sobie poprawić humor i kupić jakiś ciuszek i chodzi sobie mama z synem ok. 4 lat i babcia z nimi, Mama młoda bizneswomen cały czas na komórze i o fakturach i przelewach gadała a syn latał po sklepie, szarpał i gniótł ciuchy na wieszakach a babcia nic i nagle ten mały szogun leci miedzy wieszakami wpros na mnie i żeby nie wpadł na mój brzuch musiałam go złapać a babcia stoi i się patrzy i nic więc nie wytrzymałam i mówię do niej czy Pani nie widzi co dziecko robi, gdybym go nie zatrzymała to wpadło by mi na brzuch a ona na mnie z mordą, że to jest jej wnuczek i ja nie będę ją pouczała co ona ma robić, a poza tym to jest dziecko i musi sie wyszaleć i mnie wtedy jakby kto w mordę dał aż, nie wiedziałam co mam jej odpowiedzieć i odeszłam no co za naród!!!

A i jeszcze odezwali się z pracy, że laska, która mnie zastępuje nie daje rady i muszę ich poratowć bo przetarg na piątek trzeba zrobić a oni są w lesie, i oni po mnie przyjadę a potem do domu odwiozą, a jak oczywiście chatrakter taki mam, że się zgodziłąm bo nie potrafię im odmówić

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png

Edytowane przez Misiulka1
Czas edycji: 2010-05-12 o 22:07
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości