Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-12, 23:10   #3571
muminek88
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

to dobrze myslalam ze tu w DE to cos za szybko tak jak i z dniem matki...ale niech ma torta i sie cieszy, jutro tez Wniebowstapienie i wolne u nas od pracy wiec na kawke bedzie jak znalazl :P Wiecie co ten cukier mnie dobije....bo po sniadaniu mialam wiekszy niz po serniku a oba i tak ponizej granicy :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 23:16   #3572
wiolek1
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

aaa przypomniałam sobie, że do mnie do szpitala trzeba brac swoje sztućce i kubek na herbate dobrze, że talerze chociaż dają heh chociaz ja tam nic kompletnie nie jadłam bo takie rzeczy że ble na śniadanie 2 kromy i jakiś serek czosnkowy ( nienawidze czosnku) a na obiad to tez nie wiadomo co a godziny też śmieszne budza o 6 na badania, śniadanie 9 -10 więc jakbym miała na ich śniadanie czekac to bym umarła obiad 13-14 kolacja 17-18 . więc mi z domu jedzonko przynosili albo pizze zamawiałam

farminka ja bym zamki wymieniła w głowie mi się nie mieści, że ktoś mi łazi po domu tym bardziej jak mnie nie ma i nie informował wcześniej ( a nawet jakby informował to bym się nie zgodziła). dkąd macie wiedzieć czy wam nie grzebali po szufladach ? a z tą sprzątaczką to tez masakra kurcze najpeiej zgłoście to właścicielom jak najszybciej jak sobie mądrzy wynajeli to niech wiedzą, że to ona ukradła żeby potem nie było na was. wkońcy wy za to płacicie matkooo ja bym chyba tak pojechała po temacie, że by mnie z hukiem wywalili

i kciuki za wizyte jutrzejszą

Misiulka a co cie to obchodzi ze oni nie dają rade heh ? mam nadzieje, że chociaż ci zapłca ekstra za to

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze przejda. troche chyba za duzo sobie pozwolilam od wczoraj od jutra wstaje tylko na siku i papu
oby przeszło a jutro tylko leżenie a nie jakieś prasowania nawet na siedząco

oglądałam ycd odpadli moi ulubieni a jak patrze na tego tomka jak tańczy to mnie telepie w każdym tańcu kręci du.pą jak panienka no nie lubie tym bardziej, że kogoś kto ma swoją szkołę tańca i pozycje taka jak on nie powinni brac

dobranoc
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 23:19   #3573
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
No, ale to nie ja piekłam, tylko muminek. A o ile pamiętam, to Ona w Germany siedzi .
A racja!
Ale ze mnie głupek
Po prostu wzięłam Ciebie za muminka bo jako pierwsza mi odpisałaś na ten temat Wybaczcie
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Przyszłam powiedzieć: dobranoc.
Dzisiaj też nie zadzwoniłam do M.
Idę spać. Dobranoc.
Super
Jestem z Ciebie dumna!
Dobrej nocy i miłych snów - wszystkim śpioszkującym

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 23:23   #3574
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
no z YCD odpadli ci ktorych nie lubilam

dobranoc wszystkim

lazurowa tak trzymac
kto odpadl?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 23:30   #3575
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
kto odpadl?
Leal (ja ja lubiłam ) i Kuba

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

wiolek ja też musze swoje sztućce zabrać, wezme jakieś plastikowe chyba taa juz widze tego dostawce pizzy w szpitalu
alguien ja brałam i to forte na poczatku

teraz to juz na serio lece spac ...kolorowych snów....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 23:40   #3576
Basia84
Rozeznanie

dziewczyny ciezko was bylo dzisiaj nadrobic

alquien ja nie bralam

aniu poloz sie i odpoczywaj!! mi lekarka mowila ze jak sa skurcze czesciej niz co godzine to zeby od razu do niej dzwonic a nie medytowac czy jest wszystko w porzadku czy nie. moze lepiej jutro z rana zadzwon do lekarza tak na wszelki wypadek.

hmmm truskawki.... zjadlabym ale dzisiaj nie bylo ladnych w sklepie

ja wam wspolczuje z ta cala wyprawka do szpitala. jak wy sie biedne spakujecie???? ja mam miec tylko ubrania na wyjscie dla siebie i dziecka i meza a i tak mam spakowane 2 torby bo nie wiadomo czy bedzie cieplo, czy zimno, jak bedzie duze dziecko a wy tu piszecie o koszulach, papierze toaletowym itp
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 23:53   #3577
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

wiolek ja też musze swoje sztućce zabrać, wezme jakieś plastikowe chyba taa juz widze tego dostawce pizzy w szpitalu
alguien ja brałam i to forte na poczatku

teraz to juz na serio lece spac ...kolorowych snów....
oj blizniak szkoda ja go lubilam.

tu dzis sniadanie chleb + 1 jajko + kawaleczek ogora gdyby mi tz zupy i kanapek nie przynosil to by, mic nie jadla, sztucce, kubek tez swoje i papier no wszystko

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Basia ja tu dostalam koszule zanim mi przywiezli to byl worek z otworami!!!!

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2010-05-13 o 09:25
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-12, 23:56   #3578
Alguien
Zadomowienie

Basia no wlasnie mialam dopisac, ze oprocz Ciebie i mnie, kto inny nie bral?
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 00:04   #3579
pilotka f16
Rozeznanie

a ja pospalam w dzien i teraz mi sie nie chce juz..
czekam na męża.. mial wczesnie dzis wrocic z pracy i konczyc remont ale awarie mieli i biedak dopiero wyszedl..
jutro za to bedzie mial wolne, wiec mam nadzieje ze cos podgoni w domku bo mam dosc kurzu i balaganu..

przejrzalam watek o porodach... i juz sama nie wiem czy sie bać czy nie i jaki porod jest lepszy
nie czytalam wczesniej opisow, bo stwierdzilam że i tak juz sie wystarczająco boję... a tam w sumie nic strasznego nie ma..
każda to przeżyła i każda w efekcie pisze że az tak źle nie było i po cesarce i po sn...
pewnie z porodem jest podobnie jak z tą 'osławioną' glukozą.. poszłam z nastawieniem, ze na bank bede wymiotować a po wypiciu stwierdzilam, że to słodkie ale wcale nie jakies obrzydliwe..
dużo gadania a w praktyce nie taki diabeł straszny jak go malują..
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 00:18   #3580
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
a ja pospalam w dzien i teraz mi sie nie chce juz..
czekam na męża.. mial wczesnie dzis wrocic z pracy i konczyc remont ale awarie mieli i biedak dopiero wyszedl..
jutro za to bedzie mial wolne, wiec mam nadzieje ze cos podgoni w domku bo mam dosc kurzu i balaganu..

przejrzalam watek o porodach... i juz sama nie wiem czy sie bać czy nie i jaki porod jest lepszy
nie czytalam wczesniej opisow, bo stwierdzilam że i tak juz sie wystarczająco boję... a tam w sumie nic strasznego nie ma..
każda to przeżyła i każda w efekcie pisze że az tak źle nie było i po cesarce i po sn...
pewnie z porodem jest podobnie jak z tą 'osławioną' glukozą.. poszłam z nastawieniem, ze na bank bede wymiotować a po wypiciu stwierdzilam, że to słodkie ale wcale nie jakies obrzydliwe..
dużo gadania a w praktyce nie taki diabeł straszny jak go malują..
Ja mam taką nadzieję Bo jak narazie to jestem wręcz posr**na ze strachu A glukoza była dla mnie super Tylko zapaszek dziwny

Stary 2010-05-13, 00:22   #3581
Basia84
Rozeznanie

aaaa zapomnialam napisac o witaminach. mi tez lekarka kazala brac od samego poczatku i mam jeszcze tabletek na 6 miesiecy po porodzie. ile bede karmila piersia tyle czasu mam lykac bo podobno dziecko z mlekiem dalej wyciaga witaminy. znajoma lykala od poczatku do konca i urodzila dziecko 2 tygodnie po terminie - synka, niewiele ponad 2 kg wiec to nie zalezy od tabletek. raczej chyba od tego ile jemy, uwarunkowan genetycznych itp.

alguien no chyba rzeczywiscie tylko my nie bralysmy nospy ale odpukac mnie nic nie boli, ani nie mam zadnych skurczy. mialam tylko przez jeden dzien ale to chyba sama sie o nie prosilam bo mialam ciezki dzien, jak odpoczelam to minelo.
Stary 2010-05-13, 00:30   #3582
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Ja mam taką nadzieję Bo jak narazie to jestem wręcz posr**na ze strachu A glukoza była dla mnie super Tylko zapaszek dziwny
hehe mam nadzieje, ze tak samo powiemy po porodzie
"porod dla mnie byl super, tylko troszke trzeba bylo sie wysilić" :P
na szczescie Siala jestes sporo przede mną więc będziesz przecierać szlaki..
tylko prawde pisz w smsach w razie czego :P
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 00:33   #3583
Basia84
Rozeznanie

Siala ja tez sie boje jak cholera ale coz nie mamy juz wyjscia moj maz mowi ze ja to panikara jestem a pewnie jak juz urodze to mu powiem ze nie bylo tak zle. mam taka nadzieje....
Stary 2010-05-13, 01:11   #3584
jaszczka
Zadomowienie

Ja też bardzo boję się porodu... Wątek przeczytałam od deski do deski i niby nie jest tak źle, ale i tak mam stresa giganta...

Alguien, Basia - ja wzięłam No-Spę raz i to wogóle bez sensu bo to mi się więzadła rozciągały, a ja nie rozpoznałam, że to to... więc lek rozkurczowy nic nie pomógł i mogłam sobie darować mam go w apteczce, ale nie mam potrzeby się "rozkurczać" na całe szczęście
Stary 2010-05-13, 01:13   #3585
Siala_Bala
Zakorzenienie

Ja tam wolę popanikować za wczasu i potem powiedzieć, że głupia byłam, że tak się bałam.. niż nastawić na hop siup lekko miło i przyjemnie a potem się zdziwić na porodówce, że tak cholernie boli

A co do nospy czy innych przeciwbóli to ja w ciąży ani jednej piguły nie wzięłam

Pytałam lekarza o tabletki witaminowe, mam Prenatal i niby tą szkodliwość kwasu foliowego, powiedział, że jakichś bzdur się naczytałam, witaminki kazał brać i nic nie wydziwiać ;D

Stary 2010-05-13, 01:18   #3586
jaszczka
Zadomowienie

co myślicie o takim bujaczku?
http://www.allegro.pl/item1023663696...tawka_zoo.html
kupić czy nie kupić - oto jest pytanie

ja chyba już pójdę do łóżeczka... mam fajną książkę i zamierzam trochę poczytać zanim mnie całkiem zmorzy sen

dobranoc!!
Stary 2010-05-13, 02:40   #3587
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

ja chyba już pójdę do łóżeczka... mam fajną książkę i zamierzam trochę poczytać zanim mnie całkiem zmorzy sen

dobranoc!!
Super! Bardzo mi się podoba! Jakbym miała nieco grosza luźnego to napewno bym się zdecydowała na taki Szkoda, że tylko do 9 kilo ale jest świetny
Możesz kupić dwa i jeden adres wysyłki podać inny xD

Stary 2010-05-13, 03:28   #3588
kasandra82
Wtajemniczenie

Czesc mamusie! Ja tylko na chwile bo mamy malowanie w mieszkaniu i generalne porzadki, chcemy z M w tym tygodniu tez urzadzic kacik dla dziecka.
Zamowilam wreszcie nareszcie wozek Chicco z fotelikiem, wklejam fotke z neta, powinien przyjsc do mnie za dwa dni.
W niedziele kupilismy lozeczko, materac przewijak i inne *******ki i moge powiedziec ze mam juz wszystko!! I powiem wam ze odrazu bezpieczniej sie poczulam i pewniej
30 tc zaczety

Cytat:
Ja tam wolę popanikować za wczasu i potem powiedzieć, że głupia byłam, że tak się bałam.. niż nastawić na hop siup lekko miło i przyjemnie a potem się zdziwić na porodówce, że tak cholernie boli
Wyznaje zasade ze lepiej byc przygotowanym na najgorsze lecz miec nadzieje na najlepsze

Cytat:
A co do nospy czy innych przeciwbóli to ja w ciąży ani jednej piguły nie wzięłam
Ja biore Tylenol, czasem nawet codziennie

Cytat:
super, super, super, nie zastanawiaj sie tylko bierz

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 05:22   #3589
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

No i pospane A wszystkie sobie smacznie chrapią. No nic mam nadzieje, że jeszcze zasnę. Dobrze, że do pracy nie ide.
Stary 2010-05-13, 07:49   #3590
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dzień dobry mamusie, dzisiaj w D.G. pochmurno mam nadzieje, że w ciągu dnia się przejsni i wyjdzie słoneczko, ja już po śniadanku, przewoźnik przyjechał o 1 w nocy więc jeszcze nie spałam głębokim snem a teraz pomału zbieram się na 3 godz. do roboty
papeteria, wiolek1 też mam nadzieję, ze mi coś do wypłaty ekstra dorzucą, bo caritas na czole to ja nie mam wypisane
lazurowa widać jak ciocia jest dobrze wychowana
Alguien nie wiem jak się nazywa w stanach ten sklep wiem, że w europie nazywają sie TKMaxx być może, że to a sama sieciówka tylko pod inną nazwą to są sklepy z odzieżą marek znanych porojektantów fajne ciuszki za dobrą kasę.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 08:19   #3591
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Dzień dobry.
Zabieram się do tworzenia tabel i wykresów do mojej pięknej pracy... fuuj.
Stary 2010-05-13, 08:20   #3592
agravka
Wtajemniczenie

hello moje drogie!
ja o dziwo juz na nogach, bo nie moglam spac, przez brzuchowe szalenstwa mojej malej wczoraj zorientowalam sie, ze cos mam sporo kasy (jak na mnie na koncie i od razu wybralam sie na zakupy kupilam sukienke atmosphere w takim niby ciuszku nową, z metką za 50 zl na teraz i na po koszule do karmienia u chinczyka, 3 pary body dla malutkiej, 3 pary skarpetek i koszulke super dla siebie w stradivariusie ( moj ulubiony sklep) a teraz wlasnie czekam na pana kuriera-ma mi ok 11-12 przywiezc woozek i juz nie moge sie doczekac!!!bardzo sie ciesze ze przyjdzie w tym tyg, bo okazalo sie ze przyjezdza do nas wizytacja w sobote, tzn rodzice jedni i drudzy wiec bedzie okazja sie pochwalic poza tym odwiedza nas pewnie ostatni raz jak bedziemy we dwoje
niezawsze trzymaj sie! super ze masz neta, przynajmniej sie nie nudzisz!
bajka- wspolczuje tescia, ale kazdemu czasem cos odwala, moze i on mial zly dzien?
lazurowa-dobrze, ze nie dzwonilas! jakby chcial, sam by sie odezwal! tak trzymaj, wiem ze ciezko
aniu-jak sie czujesz?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 08:29   #3593
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny Całe wieki mnie tutaj nie było, ale ostatnio w ogóle nie miałam czasu. Miałam egzamin na prawko i oblałam no i teraz idę dopiero jak się dzidziuś urodzi. A apropo dzidziusia to na 100% będzie chłopczyk Mój mąż jest wniebowzięty, a ja chce tylko żeby było zdrowe płeć nie ma znaczenia Na pewno Was nie nadrobie i nie obiecuje, że będę zaglądała regularnie, bo ciągle mi coś wypada i nigdy mi się to nie udaje. Aha i będę dzwoniła dzisiaj, żeby się umówić na USG 3D i potem będę mogła się chwalić wszystkim naszym dzidziusiem w brzuszku
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 08:49   #3594
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
j

aniaa moze rzeczywiscie nie bierz tej nospy jeszcze
nie wzielam. poczekalam pol godz. i wzielam tylko fenoterol

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

oby przeszło a jutro tylko leżenie a nie jakieś prasowania nawet na siedząco
tak jest

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość

ja tez wezme swoje sztucce. a co do jedzenuia to ja w szpitalu pewnie nic nie rusze jak maz nie przywiezie to umre z glodu

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość

aniu poloz sie i odpoczywaj!! mi lekarka mowila ze jak sa skurcze czesciej niz co godzine to zeby od razu do niej dzwonic a nie medytowac czy jest wszystko w porzadku czy nie. moze lepiej jutro z rana zadzwon do lekarza tak na wszelki wypadek.
dzis lezenie na calego

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Czesc mamusie! Ja tylko na chwile bo mamy malowanie w mieszkaniu i generalne porzadki, chcemy z M w tym tygodniu tez urzadzic kacik dla dziecka.
Zamowilam wreszcie nareszcie wozek Chicco z fotelikiem, wklejam fotke z neta, powinien przyjsc do mnie za dwa dni.
W niedziele kupilismy lozeczko, materac przewijak i inne *******ki i moge powiedziec ze mam juz wszystko!! I powiem wam ze odrazu bezpieczniej sie poczulam i pewniej
30 tc zaczety
ladniutki fajnie ze juz macie wszystko

Cytat:

dobranoc!!
bardzo fajny

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
hello moje drogie!
ja o dziwo juz na nogach, bo nie moglam spac, przez brzuchowe szalenstwa mojej malej wczoraj zorientowalam sie, ze cos mam sporo kasy (jak na mnie na koncie i od razu wybralam sie na zakupy kupilam sukienke atmosphere w takim niby ciuszku nową, z metką za 50 zl na teraz i na po koszule do karmienia u chinczyka, 3 pary body dla malutkiej, 3 pary skarpetek i koszulke super dla siebie w stradivariusie ( moj ulubiony sklep) a teraz wlasnie czekam na pana kuriera-ma mi ok 11-12 przywiezc woozek i juz nie moge sie doczekac!!!bardzo sie ciesze ze przyjdzie w tym tyg, bo okazalo sie ze przyjezdza do nas wizytacja w sobote, tzn rodzice jedni i drudzy wiec bedzie okazja sie pochwalic poza tym odwiedza nas pewnie ostatni raz jak bedziemy we dwoje
niezawsze trzymaj sie! super ze masz neta, przynajmniej sie nie nudzisz!
bajka- wspolczuje tescia, ale kazdemu czasem cos odwala, moze i on mial zly dzien?
lazurowa-dobrze, ze nie dzwonilas! jakby chcial, sam by sie odezwal! tak trzymaj, wiem ze ciezko
aniu-jak sie czujesz?
czuje sie ok. poszlam spac i skurcze minely i od rana tez jest w porzadku tylko tak sie zastanawiam...
czy to mozliwe ze wrocily poranne mdlosci
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 08:55   #3595
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki.
Ja dziś wyjątkowo wcześnie, ale bez obaw- zaraz idę spać :P.
Byłam oddać mocz do tego nieszczęsnego posiewu i żałuję, że nie miałam skierowania na glukozę, to od razu bym też załatwiła, a tak.. Będę musiała wstawać jeszcze raz w przyszłym tygodniu. No trudno.

Aniu, może to nie są poranne nudności, tylko bolał Cię brzuszek go zjadłaś coś nie teges?

Moja mała chyba mocno urosła, bo już się pół dnia wciska główką pod moje żebra.
Ciekawe czy ona się kiedyś w ogóle obróci... U nas pewnie nie ma na to szans.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:03   #3596
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

Aniu, może to nie są poranne nudności, tylko bolał Cię brzuszek go zjadłaś coś nie teges?
nie to nie to. wczoraj tez nagle ni z tad ni z owad mnie pociagnelo i zwymiotowalam a dzis powtorka z rozrywki
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:09   #3597
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
nie to nie to. wczoraj tez nagle ni z tad ni z owad mnie pociagnelo i zwymiotowalam a dzis powtorka z rozrywki
Ja myślę w takim razie, że albo gromadzą się w Twoim ciele hormony odpowiedzialne za przygotowanie do porodu albo maluch naciska Ci na żołądek. Nie masz przypadkiem nóżek pod żebrami już?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:17   #3598
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cześć dziewczyny! Wczoraj poszłam pod ten prysznic, lałam bardzo ciepłą wodę i trochę pomagało, ale musiałam kucać, bo tak mnie bolało. Zapodałam sobie 2 nospy i położyłam się do łóżka. Marek przyjechał z pracy, podał mi termofor i masował plecy. Stwierdziliśmy, że jak nie przejdzie to do szpitala. Przeszło gdzieś o 23. W końcu zasnęłam! Teraz już mnie nic nie boli, ale się przestraszyłam Chyba sobie już daruję jeżdżenie na rowerze...

Widziałam, że niektóre z Was czytały o porodach Ja na na zakończenie prawie każdej historii się popłakałam

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

papeteria wózek fajny, a za taka cenę to już w ogóle Najbardziej podobają mi się koła!

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ciasto z rabarbarem (bądź innymi owocami)

• 6 jajek
  • 1 i 1/4 szklanki cukru (w tym cukier waniliowy - 1 paczka)
    3/4 szkl oleju
  • 2 szkl mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kilka kropli aromatu (ja dawałam pomarańczowy)
  • 50 dkg owoców
  • cukier puder do posypania

Białka ubij na pianę i dodawaj stopniowo cukier, a potem żółtka. Dodaj olej i zmiksuj. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia i aromat waniliowy i wszystko wymieszaj. Na koniec dodaj pokrojony w plasterki rabarbar i znów wymieszaj. Piecz przez godzinę w 170°C z termoobiegiem. Ja piekę taką ilość w formie prostokątnej (chyba 30cm)
Dziś zrobię o ile mam rabarbar a jak nie to z czymś innym
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 09:59   #3599
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Wstałam wyspana bo mim fal starcie
Co myslicie o tym łóżeczku? http://allegro.pl/item1038198986_loz..._szuflada.html
Stary 2010-05-13, 10:05   #3600
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Wstałam wyspana bo mim fal starcie
Co myslicie o tym łóżeczku? http://allegro.pl/item1038198986_loz..._szuflada.html

Ogólnie fajne tylko mi osobiście nie podobają się takie zabudowane z dwóch stron
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości