|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
to dobrze myslalam ze tu w DE to cos za szybko tak jak i z dniem matki...ale niech ma torta i sie cieszy, jutro tez Wniebowstapienie i wolne u nas od pracy wiec na kawke bedzie jak znalazl :P Wiecie co ten cukier mnie dobije....bo po sniadaniu mialam wiekszy niz po serniku a oba i tak ponizej granicy :P
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
aaa przypomniałam sobie, że do mnie do szpitala trzeba brac swoje sztućce i kubek na herbate
dobrze, że talerze chociaż dają heh chociaz ja tam nic kompletnie nie jadłam bo takie rzeczy że ble na śniadanie 2 kromy i jakiś serek czosnkowy ( nienawidze czosnku) a na obiad to tez nie wiadomo co a godziny też śmieszne budza o 6 na badania, śniadanie 9 -10 więc jakbym miała na ich śniadanie czekac to bym umarła obiad 13-14 kolacja 17-18 . więc mi z domu jedzonko przynosili albo pizze zamawiałam farminka ja bym zamki wymieniła w głowie mi się nie mieści, że ktoś mi łazi po domu tym bardziej jak mnie nie ma i nie informował wcześniej ( a nawet jakby informował to bym się nie zgodziła). dkąd macie wiedzieć czy wam nie grzebali po szufladach ? a z tą sprzątaczką to tez masakra kurcze najpeiej zgłoście to właścicielom jak najszybciej jak sobie mądrzy wynajeli to niech wiedzą, że to ona ukradła żeby potem nie było na was. wkońcy wy za to płacicie matkooo ja bym chyba tak pojechała po temacie, że by mnie z hukiem wywalili ![]() i kciuki za wizyte jutrzejszą ![]() Misiulka a co cie to obchodzi ze oni nie dają rade heh ? mam nadzieje, że chociaż ci zapłca ekstra za to Cytat:
oglądałam ycd odpadli moi ulubieni a jak patrze na tego tomka jak tańczy to mnie telepie w każdym tańcu kręci du.pą jak panienka no nie lubie tym bardziej, że kogoś kto ma swoją szkołę tańca i pozycje taka jak on nie powinni brac dobranoc ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3573 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ze mnie głupek ![]() Po prostu wzięłam Ciebie za muminka bo jako pierwsza mi odpisałaś na ten temat Wybaczcie ![]() Cytat:
Super ![]() Jestem z Ciebie dumna! Dobrej nocy i miłych snów - wszystkim śpioszkującym
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
kto odpadl?
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Leal (ja ja lubiłam ) i Kuba
![]() ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- wiolek ja też musze swoje sztućce zabrać, wezme jakieś plastikowe chyba taa juz widze tego dostawce pizzy w szpitalu alguien ja brałam i to forte na poczatku ![]() teraz to juz na serio lece spac ...kolorowych snów.... |
|
|
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ciezko was bylo dzisiaj nadrobic
![]() alquien ja nie bralam ![]() aniu poloz sie i odpoczywaj!! mi lekarka mowila ze jak sa skurcze czesciej niz co godzine to zeby od razu do niej dzwonic a nie medytowac czy jest wszystko w porzadku czy nie. moze lepiej jutro z rana zadzwon do lekarza tak na wszelki wypadek. hmmm truskawki.... zjadlabym ale dzisiaj nie bylo ladnych w sklepie ![]() ja wam wspolczuje z ta cala wyprawka do szpitala. jak wy sie biedne spakujecie???? ja mam miec tylko ubrania na wyjscie dla siebie i dziecka i meza a i tak mam spakowane 2 torby bo nie wiadomo czy bedzie cieplo, czy zimno, jak bedzie duze dziecko a wy tu piszecie o koszulach, papierze toaletowym itp
|
|
|
|
#3577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu dzis sniadanie chleb + 1 jajko + kawaleczek ogora gdyby mi tz zupy i kanapek nie przynosil to by, mic nie jadla, sztucce, kubek tez swoje i papier no wszystko ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Basia ja tu dostalam koszule zanim mi przywiezli to byl worek z otworami!!!! Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-05-13 o 09:25 |
|
|
|
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
Basia no wlasnie mialam dopisac, ze oprocz Ciebie i mnie, kto inny nie bral?
|
|
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
a ja pospalam w dzien i teraz mi sie nie chce juz..
czekam na męża.. mial wczesnie dzis wrocic z pracy i konczyc remont ale awarie mieli i biedak dopiero wyszedl.. jutro za to bedzie mial wolne, wiec mam nadzieje ze cos podgoni w domku bo mam dosc kurzu i balaganu.. przejrzalam watek o porodach... i juz sama nie wiem czy sie bać czy nie i jaki porod jest lepszy ![]() nie czytalam wczesniej opisow, bo stwierdzilam że i tak juz sie wystarczająco boję... a tam w sumie nic strasznego nie ma.. każda to przeżyła i każda w efekcie pisze że az tak źle nie było i po cesarce i po sn... pewnie z porodem jest podobnie jak z tą 'osławioną' glukozą.. poszłam z nastawieniem, ze na bank bede wymiotować a po wypiciu stwierdzilam, że to słodkie ale wcale nie jakies obrzydliwe.. dużo gadania a w praktyce nie taki diabeł straszny jak go malują..
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak narazie to jestem wręcz posr**na ze strachu A glukoza była dla mnie super Tylko zapaszek dziwny
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#3581 |
|
Rozeznanie
|
aaaa zapomnialam napisac o witaminach. mi tez lekarka kazala brac od samego poczatku i mam jeszcze tabletek na 6 miesiecy po porodzie. ile bede karmila piersia tyle czasu mam lykac bo podobno dziecko z mlekiem dalej wyciaga witaminy. znajoma lykala od poczatku do konca i urodzila dziecko 2 tygodnie po terminie - synka, niewiele ponad 2 kg wiec to nie zalezy od tabletek. raczej chyba od tego ile jemy, uwarunkowan genetycznych itp.
alguien no chyba rzeczywiscie tylko my nie bralysmy nospy ale odpukac mnie nic nie boli, ani nie mam zadnych skurczy. mialam tylko przez jeden dzien ale to chyba sama sie o nie prosilam bo mialam ciezki dzien, jak odpoczelam to minelo. |
|
|
|
#3582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"porod dla mnie byl super, tylko troszke trzeba bylo sie wysilić" :P na szczescie Siala jestes sporo przede mną więc będziesz przecierać szlaki.. ![]() tylko prawde pisz w smsach w razie czego :P
|
|
#3583 |
|
Rozeznanie
|
Siala ja tez sie boje jak cholera ale coz nie mamy juz wyjscia
moj maz mowi ze ja to panikara jestem a pewnie jak juz urodze to mu powiem ze nie bylo tak zle. mam taka nadzieje....
|
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
Ja też bardzo boję się porodu... Wątek przeczytałam od deski do deski i niby nie jest tak źle, ale i tak mam stresa giganta...
Alguien, Basia - ja wzięłam No-Spę raz i to wogóle bez sensu bo to mi się więzadła rozciągały, a ja nie rozpoznałam, że to to... więc lek rozkurczowy nic nie pomógł i mogłam sobie darować mam go w apteczce, ale nie mam potrzeby się "rozkurczać" na całe szczęście
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam wolę popanikować za wczasu i potem powiedzieć, że głupia byłam, że tak się bałam.. niż nastawić na hop siup lekko miło i przyjemnie a potem się zdziwić na porodówce, że tak cholernie boli
![]() A co do nospy czy innych przeciwbóli to ja w ciąży ani jednej piguły nie wzięłam ![]() Pytałam lekarza o tabletki witaminowe, mam Prenatal i niby tą szkodliwość kwasu foliowego, powiedział, że jakichś bzdur się naczytałam, witaminki kazał brać i nic nie wydziwiać ;D
|
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
co myślicie o takim bujaczku?
http://www.allegro.pl/item1023663696...tawka_zoo.html kupić czy nie kupić - oto jest pytanie ![]() ja chyba już pójdę do łóżeczka... mam fajną książkę i zamierzam trochę poczytać zanim mnie całkiem zmorzy sen ![]() dobranoc!!
|
#3587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że tylko do 9 kilo ale jest świetny ![]() Możesz kupić dwa i jeden adres wysyłki podać inny xD
|
|
|
|
#3588 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc mamusie!
Ja tylko na chwile bo mamy malowanie w mieszkaniu i generalne porzadki, chcemy z M w tym tygodniu tez urzadzic kacik dla dziecka.Zamowilam wreszcie nareszcie wozek Chicco z fotelikiem, wklejam fotke z neta, powinien przyjsc do mnie za dwa dni. W niedziele kupilismy lozeczko, materac przewijak i inne *******ki i moge powiedziec ze mam juz wszystko!! 30 tc zaczety Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
No i pospane
|
|
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie, dzisiaj w D.G. pochmurno mam nadzieje, że w ciągu dnia się przejsni i wyjdzie słoneczko, ja już po śniadanku, przewoźnik przyjechał o 1 w nocy więc jeszcze nie spałam głębokim snem a teraz pomału zbieram się na 3 godz. do roboty
papeteria, wiolek1 też mam nadzieję, ze mi coś do wypłaty ekstra dorzucą, bo caritas na czole to ja nie mam wypisane lazurowa widać jak ciocia jest dobrze wychowana Alguien nie wiem jak się nazywa w stanach ten sklep wiem, że w europie nazywają sie TKMaxx być może, że to a sama sieciówka tylko pod inną nazwą to są sklepy z odzieżą marek znanych porojektantów fajne ciuszki za dobrą kasę.
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Zabieram się do tworzenia tabel i wykresów do mojej pięknej pracy... fuuj.
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
hello moje drogie!
ja o dziwo juz na nogach, bo nie moglam spac, przez brzuchowe szalenstwa mojej malej wczoraj zorientowalam sie, ze cos mam sporo kasy (jak na mnie na koncie i od razu wybralam sie na zakupy kupilam sukienke atmosphere w takim niby ciuszku nową, z metką za 50 zl na teraz i na po koszule do karmienia u chinczyka, 3 pary body dla malutkiej, 3 pary skarpetek i koszulke super dla siebie w stradivariusie ( moj ulubiony sklep) a teraz wlasnie czekam na pana kuriera-ma mi ok 11-12 przywiezc woozek i juz nie moge sie doczekac!!!bardzo sie ciesze ze przyjdzie w tym tyg, bo okazalo sie ze przyjezdza do nas wizytacja w sobote, tzn rodzice jedni i drudzy wiec bedzie okazja sie pochwalic poza tym odwiedza nas pewnie ostatni raz jak bedziemy we dwoje![]() niezawsze trzymaj sie! super ze masz neta, przynajmniej sie nie nudzisz! bajka- wspolczuje tescia, ale kazdemu czasem cos odwala, moze i on mial zly dzien? lazurowa-dobrze, ze nie dzwonilas! jakby chcial, sam by sie odezwal! tak trzymaj, wiem ze ciezko aniu-jak sie czujesz? |
|
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Całe wieki mnie tutaj nie było, ale ostatnio w ogóle nie miałam czasu. Miałam egzamin na prawko i oblałam no i teraz idę dopiero jak się dzidziuś urodzi. A apropo dzidziusia to na 100% będzie chłopczyk Mój mąż jest wniebowzięty, a ja chce tylko żeby było zdrowe płeć nie ma znaczenia Na pewno Was nie nadrobie i nie obiecuje, że będę zaglądała regularnie, bo ciągle mi coś wypada i nigdy mi się to nie udaje. Aha i będę dzwoniła dzisiaj, żeby się umówić na USG 3D i potem będę mogła się chwalić wszystkim naszym dzidziusiem w brzuszku
|
|
#3594 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
nie wzielam. poczekalam pol godz. i wzielam tylko fenoterol
Cytat:
![]() Cytat:
jak maz nie przywiezie to umre z glodu ![]() Cytat:
Cytat:
fajnie ze juz macie wszystkoCytat:
Cytat:
czy to mozliwe ze wrocily poranne mdlosci
|
||||||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki.
Ja dziś wyjątkowo wcześnie, ale bez obaw- zaraz idę spać :P. Byłam oddać mocz do tego nieszczęsnego posiewu i żałuję, że nie miałam skierowania na glukozę, to od razu bym też załatwiła, a tak.. Będę musiała wstawać jeszcze raz w przyszłym tygodniu. No trudno. Aniu, może to nie są poranne nudności, tylko bolał Cię brzuszek go zjadłaś coś nie teges? Moja mała chyba mocno urosła, bo już się pół dnia wciska główką pod moje żebra. Ciekawe czy ona się kiedyś w ogóle obróci... U nas pewnie nie ma na to szans.
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
nie to nie to. wczoraj tez nagle ni z tad ni z owad mnie pociagnelo i zwymiotowalam a dzis powtorka z rozrywki
|
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę w takim razie, że albo gromadzą się w Twoim ciele hormony odpowiedzialne za przygotowanie do porodu albo maluch naciska Ci na żołądek. Nie masz przypadkiem nóżek pod żebrami już?
|
#3598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Wczoraj poszłam pod ten prysznic, lałam bardzo ciepłą wodę i trochę pomagało, ale musiałam kucać, bo tak mnie bolało. Zapodałam sobie 2 nospy i położyłam się do łóżka. Marek przyjechał z pracy, podał mi termofor i masował plecy. Stwierdziliśmy, że jak nie przejdzie to do szpitala. Przeszło gdzieś o 23. W końcu zasnęłam! Teraz już mnie nic nie boli, ale się przestraszyłam
Chyba sobie już daruję jeżdżenie na rowerze...Widziałam, że niektóre z Was czytały o porodach Ja na na zakończenie prawie każdej historii się popłakałam ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- papeteria wózek fajny, a za taka cenę to już w ogóle Najbardziej podobają mi się koła!---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Wstałam wyspana bo mim fal starcie
![]() Co myslicie o tym łóżeczku? http://allegro.pl/item1038198986_loz..._szuflada.html |
|
|
|
#3600 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie fajne tylko mi osobiście nie podobają się takie zabudowane z dwóch stron
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

dobrze, że talerze chociaż dają heh chociaz ja tam nic kompletnie nie jadłam bo takie rzeczy że ble na śniadanie 2 kromy i jakiś serek czosnkowy ( nienawidze czosnku) a na obiad to tez nie wiadomo co a godziny też śmieszne budza o 6 na badania, śniadanie 9 -10 więc jakbym miała na ich śniadanie czekac to bym umarła obiad 13-14 kolacja 17-18 . więc mi z domu jedzonko przynosili albo pizze zamawiałam

od jutra wstaje tylko na siku i papu

Super
taa juz widze tego dostawce pizzy w szpitalu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)