|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
dzień dobry
![]() Madziu, gratuluje sukcesow Grzesia, jakos szybciutko Ci sie syn rozwija ![]() U nas tez niby nie idzie źle, siedziec juz prawie Blanka umie, z mowienia najlepiej jej "nieee" wychodzi, a przekrecanie idzie pelna para, pelzanie i sieganie po wszystko co sie znajduje w zasiegu wzroku tez ![]() mam do Was pytanie, zachecam tez do wziecia udzialu w konkursie - jaki to dźwięk? ![]() ![]() mialam napisac jeszcze wiecej i poodpisywac wam, ale wszystko mi sie skasowalo ![]() ![]() aaa - wczoraj kupilam mojej niuni torebke! a co, niech ma dama ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Kobietki, ja tylko przelotem, bo robie caly czas prezent dla malza...jeszcze nawiedzila mnie kolezanka to prawie przemoca musialam ja wystawic za drzwi...
![]() Juz powycinane, powklejane i zlaczone strony....musialam znalecz nowy patent na laczenie, zeby sie nie rozjezdzaly i ladnie to wygladalo... ![]() Jeszcze opisow nie mam zadnych.... Nie zdaze noooooooooo............ ![]()
#3513 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja tam jestem jako trzecia ![]() i znów wstawiłam tam swój link hehe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3514 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3515 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Filimiki przesłodkie ![]() ![]() ![]() Wszystkiego Naj dla solenizantów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
Sto latek dla Miriam, Olusi i Oskarka
![]() A ja padam na twarz... mały rano znowu mordował się z kupka:\ Dziewczyny, które podawały żelazo- jak długo po odstawieniu dziecko ma już normalne kupki? Odstawiliśmy wczoraj dopiero... Poza tym mały jest w sumie całkiem w porządku... Działamy mniej książkowo, bardziej na wyczucie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Raczkowanie
|
Cześć babeczki !!
odezwę się wiecej jutro, bo padam na twarz całkiem. mieliśmy teraz maraton rehabilitacyjno-lekarski. kupe czekania, biegani, marudzenia... ale ale jest dobrze!! Mi została pochwalona za rozwój i zostaliśmy wypisani z poradni rehabilitacyjno rozwojowej !!! ![]() ![]() usg główki i bioderek wyszło prawidłowe!! buziaki idę pić wino z okazji zakończenia wizyt u lekarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
3mam kciuki żeby kupale się unormowały i "wychodziły" z łatwością ![]() może podawaj wiecej płynow (przegotowana woda) to rozluźnia kupki... Cytat:
![]() ![]() ![]() jak dobrze że wszo ok! popijam winko i ja! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
Pinky gratuluję!
![]() Xpressja mały gardzi wodą, nawet herbatkami pluje. toteż rozcieńczam mu soki z wodą. Dzisiaj pił śliwkowy więc mam nadzieję, że będzie lepiej. Aniuuulka po miesiącu to chyba powinny już być normalne ale pewna nie ejstem... a chociaż nie twarde ma? Bo kolor to pół biedy ale to męczenie się... Tylko, że on to brał 1,5 miesiąca... |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczór!
W temacie kojców czy krzesełek do karmienia nie pomogę, bo nie posiadam jeszcze takich "sprzętów" ![]() Gratuluję kolejnych ząbków! Coraz więcej ich na wątku ![]() Pinky super wieści! Niech się Mi zdrowo i pięknie rozwija ![]() ![]() ![]() Xpressja ale się uśmiałam przy Lence i tej żyrafce ![]() Ela jak tam bliźniaki koleżanki?? Moi znajomi też spodziewają się bliźniaków, w sumie lada dzień. Byliśmy u nich przejazdem w niedzielę. Dotknęłam brzucha przyszłej mamy i normalnie doznałam mieszanki takich różnych uczuć radości, zazdrości, wzruszenia, żalu, tęsknoty... Fajnie tak było głaskać się po swoim coraz to większym brzucholu... Eh... No i małż jeszcze wczoraj dzwoni wieczorem z pracy podjarany: Wiesz co się stało? wiesz co się stało? To mówię, że nie wiem, może ta moja kumpela zaczęla rodzić i już się chciałam cieszyć, a on na to, że ktoś tam z kimś tam zremisował w nogę i Lech ma teraz szanse na puchar... ![]() ![]() No nic, ja uciekam spać dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ola Grześ wcale nie jest taki prędki - Iza juz w jego wieku siadała sama i zaczynała raczkować - on chyba jest bardziej leniwy bo uwielbia i jest mu najlepiej na rekach - w wózku też nie chce jeździć, leżenie na brzuchu owszem ale nie za długo bo mu niewygodnie, na plecach do kitu, siedziec i się bawić owszem ale raczki to raczki ![]() po za tym on troche grubasek to mu chyba i ciężko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3526 |
Zadomowienie
|
Jestem wykonczona.. nie wiem co jest z tym moim dzieckiem.. w nocy ciagle placze przez sen i budzi sie z krzykiem..
na dodatek ma zatwardzenie.. od podawania mleka "2" co ja mam zrobic?? ![]() i domyslacie sie przez co moze plakac w nocy? rzuca sie po calym lozeczku jak by mialjakies koszmary.. ![]()
#3527 | ||
Zadomowienie
|
witam z rana
![]() wszyscy wyjechali w delegację, więc dziś muszę trochę odsapnąć. Po wczorajszym dniu miałam ochotę pójść na 3 lata na wychowawczy ![]() ale co tam, nie będę smęcić. Mówię Wam po powrocie do domu Olka normalnie takim promiennym uśmiechem mnie zarzuca, że nogi miękną! Takie to jest słodkie i rozkoszne! I takie postępy zrobiło to moje dziecko, że razem z TZ wieczorem tak na nia patrzymy i wciąż się zachwycamy ![]() Xpressja - ale lenka jest słodziasta z tymi kopytkami ![]() Cytat:
Kamila- ja byłam w jednym pokoju z moim TZem kiedy na 3 programach jednocześnie oglądał w sumie 8 meczy (meczów ![]() ![]() ![]() ![]() A do tego wczoraj dzwoni koleżanka TZa, ze załatwiła mu bilet na ten sobotni mecz- nie muszę mówić jaki był podniecony ![]() Cytat:
a na zatwardzenie dawaj mu dużo jabłuszek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Zadomowienie
|
i na dodatek nie chce jesc.. nie jadl 7 godzin i zjadl tylko 120ml.. kolejne 80ml w niego wmusilam.. wazy 8 kg a wazyl 9 wiec schudl..
![]() ![]()
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Zadomowienie
|
w ogole ostatnio jak go odkladam do lozeczka do spania to jest wrzask nauczyl sie ze leze przy nim i go miziam po plecach
![]() ![]() ![]() ![]()
#3531 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() Ale paskudna pogoda ![]() ![]() Dzis przychodzi do Blanki niania pierwszy raz, ciekawe jak sobie obie poradza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | ||
Raczkowanie
|
heloł!!
dziękuję za wszystkie miłe słowa, od wczoraj zrobiłam się normalnie radośniejsza ![]() co jednak nie zmienia faktu,że ktoś mi podmienił dziecko, bo jest równie niedobre i wykańczające jak Agusi ![]() Cytat:
Cytat:
ale kurde z drugiej strony chciałąbym,żeby moje dziecię miało towarzysza ndobre i złe, w podobnym wieku. tylko cholewka jestem trochę młoda ![]() ![]() kochne me, upierdliwie zachęcam do głosowania, ponieważ utrzymujemy niezłe miejsce w rankingu ![]() http://maluszkiwakcji.interia.pl/gal...uper-girl.html a te babki co miały podejrzanie dużo głosów to jakoś zniknęły.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I mówiłam, że znikną ![]() ![]() Ola kciuki za dobrą nianię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
fajnie,że ma taki zawód, będzie się potrafiła "zdrowo" bawić z malutką ja na 14 jadę na asp porysować znów, ale taka pogoda tu, że mi się trochę nie chce tyłka ruszac... ![]() ale teściowa specjalnie przyjechała zostać z Mi ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w poniedziałek wieczorem pozwoliłam sobie na pół lampki wina weselnego. pierwszy raz od prawie 14 miesięcy. ale mi smakowało!! to co z tymi prezentami na dzień matki? macie jakieś pomysły? Domi, ta twoja śmieszka słodziuchna! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zakorzenienie
|
czesc Mamusie..
zabieram sie za nadrabianie tego co napisalyscie przez te kilka dni ale wczesniej moze powiem co u nas ![]() wyjazd udal nam sie calkiem niezle. Chlopcy przespali podroz pociagiem w jedna i w druga strone. w piatek padalo prawie caly dzien ale zaliczylismy spacer po gdyni. bylismy nad samym morzem. przy falochronie, przy statkach. Adus rzemoczyl spodnie choc byl w aloszach to tak chlapal ze okre mial nawet majtusie. za to Tomek nie mogl sie napatrzec ![]() w sobote wybralismy sie do gdanska i sopotu. Sopotu nie polecam na wyrawy z maluszkiem bo choc jest to miejsce nastawione na turystow to o toalete z rzewijakiem juz bardzo trudno. w punkcie informacji turystycznej pani powiedziala ze najblizszy przewijak znajdziemy w centrum handlowym w gdyni ![]() ![]() w niedziele komunia.. bardzo duzo rodziny. Tomek i Adi byli zmeczeni ale pozniej odbili sobie sanie w pociagu.. ja caly poniedzialek i wtorek nie moglam sie pozbierac.. wczoraj bylismy z Adusiem u dermatologa i musze go zapisac do innego lekarza do prokocimia. kazala mi sie learka nie denerwowac i pdejsc na luzie do tego ale juz oczywiscie sie martwie.. zobaczymy.. ok biore sie za czytanie..
#3538 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Na zatwardzenie najlepiej dać samo jabłko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas też pogoda średnia i się zastanawiam czy na spacer wyjść ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Zadomowienie
|
hmmm.. ona tez sama nie wie ile ma brac, ja myslalam o 10zl za godzine, bo dojezdza samochodem... ale sama nie wiem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki
![]() doradzcie mi prosze jaki kolor wozeczka, bo biore sie za zamawianie ![]() nie bede inwestowala nie wiadomo ile w wozek, tym bardziej, ze slub teraz i zaraz chrzest, a juz jedna spacerowke mamy ![]() ten: Załącznik 3103272 czy ten: Załącznik 3103273 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.