Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 11:54   #4651
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 9

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Dzi, a ćwiczysz coś może? Dorzuć sobie jakiś dodatkowy wysiłek fizyczny, ot chociażby codzienny, półgodzinny w miarę szybki spacerek
To to ja mam siłą rzeczy bo dymam spory kawałek na przystanek co rano i popołudniu a poza tym staram sie machać na orbitreku,ale nie codziennie bo po pracy jestem styrana

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 11:56   #4652
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Teraz mi coś przyszło do głowy, odnośnie tych zastojów:
niby Dukan nie każe liczyć kalorii, ale to nie zmienia faktu, że nasze zapotrzebowanie kaloryczne maleje wraz z utratą wagi. Więc może tu tkwi problem? Po prostu jecie tyle kalorii ile potrzeba organizmowi do utrzymania wagi, a nie chudnięcia
W takim wypadku możnaby dorzucić ćwiczenia, albo jeść trochę mniej, żeby bilans był ujemny (albo trochę tego i trochę tego ).

Takie moje luźne przemyślenia.
Stary 2010-05-13, 11:58   #4653
marticzka321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
dziewczyny i chłopaki pocieszcie mnie,że uda mi się schudnąć do tych 48 kg.... Dukam już od końca lutego a spadło marne 4,3 kg... I jak jeszcze patrzę ile Wy schudłyście tak dużo w tak krótkim czasie to już całkiem się załamuję. Mam permanentne i ciągłe zastoje i powoli moje morale zaczyna mocno spadać
no wiesz u mnie waga startowa jest duuzo wieksza więc i tych straconych kg jest więcej aleeeee pomysl sobie w inny sposób: że już straciłać ok 8% swojej masy ciała!!!! a to już spory wynik
marticzka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:01   #4654
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
dziewczyny i chłopaki pocieszcie mnie,że uda mi się schudnąć do tych 48 kg.... Dukam już od końca lutego a spadło marne 4,3 kg... I jak jeszcze patrzę ile Wy schudłyście tak dużo w tak krótkim czasie to już całkiem się załamuję. Mam permanentne i ciągłe zastoje i powoli moje morale zaczyna mocno spadać

Kochana, już Cie pocieszam...
Jak Ty chcesz szybko chudnąć jak Ty masz wagę przepiórczą? Kości Ci już bardziej nie schudną
patrz na spadki wagi procentowo, wtedy zobaczysz jak dużo Ci spadło.. Twoje 5 kg spadku to tak jak np moje 10 albo 15.... dlatego glowa do góry, zamiast sie załamywać to lepiej idź sobie na spacer albo fitness
Stary 2010-05-13, 12:04   #4655
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
niby Dukan nie każe liczyć kalorii, ale to nie zmienia faktu, że nasze zapotrzebowanie kaloryczne maleje wraz z utratą wagi. Więc może tu tkwi problem? Po prostu jecie tyle kalorii ile potrzeba organizmowi do utrzymania wagi, a nie chudnięcia
W takim wypadku możnaby dorzucić ćwiczenia, albo jeść trochę mniej, żeby bilans był ujemny (albo trochę tego i trochę tego ).

To tak dla przykładu moje menu z wczoraj po którym mi przybyło:
rano wieśniak z otrębami
w południe cycek kuciaka (duszony) z krewetkami
po powrocie z pracy śledzik w occie a później 2 naleśniki dukanowe z twarozkiem słodzonym słodzikiem
o jeszcze wieczorkiem takie cos ala jogurt

i tyle, a dzisiaj wzrost

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Napisane przez marticzka321 Pokaż wiadomość
no wiesz u mnie waga startowa jest duuzo wieksza więc i tych straconych kg jest więcej aleeeee pomysl sobie w inny sposób: że już straciłać ok 8% swojej masy ciała!!!! a to już spory wynik
To już dosyć motywujące Dziękuję

Stary 2010-05-13, 12:04   #4656
grupies
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moose1979 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Dziewczynki.
Melduję dziś kolejny wzrost +1 kg. Jak równiutko idzie Czekam jeszcze 7 dni, bo tyle brakuje, żebym wrócił do wagi wyjściowej. I jak się nie zatrzyma, to idę na wielgaśną pizzę z kiełbaską, podwójną ilością sera, cebulką, papryczką i pyysznym sosem czosnkowym. A na drugi dzień do poradni dietetycznej w Łodzi. No, ale poczekamy jeszcze te 7 dni.
Buziaki i miłego dzionka.
Moose, a może woda Ci się przed okresem zbiera

Dobra a tak całkiem serio to moze napisz nam co jesz to moze coś znajdziemy na twoją przypadłość

Nie wiem tylko czy z tymi poradniami dietetycznymi to dobry pomysł (ja przynajmniej nei znam nikogo komu pomogli).

Cytat:
cały zamrażalnik zapcham truskawkami!!!!! bede miała mrożone!!
Ja już opróżniam mój żeby sobie mrozić na III fazę i robić sobie mleczko z truskawkami

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
A mozna zamrozić czereśnie????
Bo ja to bardziej fanka czereśni.
oczywiście, że tak, ale wydryluj je wcześniej to bedziesz mogła soebi miksoać np. z jogurtem czy mlekem.

Tak wogóle to Dzień dobry wszystkim

u mnie dziś -1,3 kg (z czego 0,8 kg to ostatni wzrost ):
Stary 2010-05-13, 12:07   #4657
weronika_91
Zakorzenienie

witam

ja dzisiaj zaczynam pierwszy dzień drugiej fazy muszę przejrzeć przepisy i poszukać coś na obiadek
mrofka gratuluję zdanego doskonale polaka

Kurcze nie nadążam czytać Waszych postów
Stary 2010-05-13, 12:15   #4658
kasiuleczka25
Rozeznanie

heloooooo
a ja dzos tez jestem verrryyy haappyyyy
bo z rana zanotowalam spadek- 0,5 kg
W sumie na pierwszej fazie pozegnalam 2,3kg
A dzis pierszy dzien II Fazy i warzywka oby na nich waga tez szlaaa w dol bo inaczej sie zalamie.
kasiuleczka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:15   #4659
(:tysia:)
Zadomowienie

GG do (:tysia:)

Cytat:

zgadzam się z tym całkowicie. Myślę, ze pierwsze dwa miesiące organizm zauważa że chudniemy, mniej jemy, jemy co innego, ale później się przyzwyczaja i trzeba mu znów pokazać, że jemy mniej.
(:tysia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:24   #4660
marticzka321
Raczkowanie

heheh ale ja to sobie wymyslilam kupiłam wczoraj wedzone udko z kurczaka ale mi nie smakowało i tak sie zastanawialam co z nim zrobic... i wymyslilam poprosiłam mame żeby mi ugotowała( nie potrafię gotować ) na nim młoda kapustkę ze szczypiorkim i koperkiem i taka dobra wyszła mniam wcale nie czuc w smaku ze to taka dietetyczna kapustkaaaa to chyba bedzie moje ulubione danie na PW
Stary 2010-05-13, 12:27   #4661
kataluna
Rozeznanie

Witajcie
U mnie na szczescie maly spadek -0,2 liczony od zeszlej fazy PP bo na Pw byl spory wzrost wiec nawet go nie uwzglednialam. Jest dobrze.
Gratuluje wszystkim utraty gramow.

Co sadzicie o serku mozzarella light z lidla 8% tluszczu? Mozna?
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:29   #4662
deser czekoladowy
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim
Melduję się z III fazy, na którą przeszłam kiedy mi wyszły kiepskie wyniki.
Dukam sobie spokojnie już 22 dni i jeszcze się nie przyzwyczaiłam do tych wszystkich pyszności, które mogę już jeść

Dziś na wadze 48,7 kg.
Spadło mi jeszcze pół kilo, marzy mi się 46, 47 i myślałam, żeby wrócić na II za tydzień jak powtórzę badania i będzie wszystko ok.
Ale chyba tego nie zrobię, za dobrze mi
Zaczynam biegać i jeździć na rolkach, coś tam powinno spaść.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości, naprawdę warto
Stary 2010-05-13, 12:30   #4663
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
To tak dla przykładu moje menu z wczoraj po którym mi przybyło:
rano wieśniak z otrębami
w południe cycek kuciaka (duszony) z krewetkami
po powrocie z pracy śledzik w occie a później 2 naleśniki dukanowe z twarozkiem słodzonym słodzikiem
o jeszcze wieczorkiem takie cos ala jogurt

i tyle, a dzisiaj wzrost
A widzisz, za mało mięsa I w ogóle za mało, więc organizm wchodzi w tryb głodowy i zamiast spalać, gromadzi
Stary 2010-05-13, 12:31   #4664
marticzka321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
Witajcie
Heh też uwielbiam serek M ale 8% tłuszczuuu…. Ja sobie darowałam. Stwierdziłam że bez niego potrafię żyć
Stary 2010-05-13, 12:31   #4665
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
Witajcie
U mnie na szczescie maly spadek -0,2 liczony od zeszlej fazy PP bo na Pw byl spory wzrost wiec nawet go nie uwzglednialam. Jest dobrze.
Gratuluje wszystkim utraty gramow.

Za tłusty
Cytat:
Napisane przez deser czekoladowy Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
Melduję się z III fazy, na którą przeszłam kiedy mi wyszły kiepskie wyniki.
Dukam sobie spokojnie już 22 dni i jeszcze się nie przyzwyczaiłam do tych wszystkich pyszności, które mogę już jeść

Dziś na wadze 48,7 kg.
Spadło mi jeszcze pół kilo, marzy mi się 46, 47 i myślałam, żeby wrócić na II za tydzień jak powtórzę badania i będzie wszystko ok.
Ale chyba tego nie zrobię, za dobrze mi
Zaczynam biegać i jeździć na rolkach, coś tam powinno spaść.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości, naprawdę warto
Lepiej, żeby na 3 nie spadało, bo na 4 może być jojo.
Stary 2010-05-13, 12:32   #4666
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:

Nie jest to najlepszy pomysł. Na tej diecie po prostu nie liczymy kalorii i już. A już ograniczanie mięsa to w ogóle kiepski pomysł. Nie zawracajcie sobie głowy kaloriami i jedzcie, jak jesteście głodni (ja juz miałam napisać -ne ).

Cytat:
heheh ale ja to sobie wymyslilam kupiłam wczoraj wedzone udko z kurczaka ale mi nie smakowało i tak sie zastanawialam co z nim zrobic... i wymyslilam poprosiłam mame żeby mi ugotowała( nie potrafię gotować ) na nim młoda kapustkę ze szczypiorkim i koperkiem i taka dobra wyszła mniam wcale nie czuc w smaku ze to taka dietetyczna kapustkaaaa to chyba bedzie moje ulubione danie na PW
No no, brzmi zachęcająco. Ja niedługo zaczynam warzywkową fazę, tak więc ową opcję rozważę.
Normalnie poetka ze mnie dzisiaj.
Stary 2010-05-13, 12:35   #4667
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

A, odnośnie tego co pisałam wcześniej o deficycie kalorii, należałoby to jakoś wypośrodkować, nie jeść za dużo, ale też nie za mało, bo wtedy też mogą być problemy Najlepiej jeść według zapotrzebownia na obecną wagę, deficyt kalorii powinien zrobić się sam, ze względu na te cudne właściwości białek Tak przynajmniej mi się wydaje, ale nie jestem pewna czy dobrze kombinuję
Stary 2010-05-13, 12:42   #4668
marticzka321
Raczkowanie

Cytat:
należałoby to jakoś wypośrodkować, nie jeść za dużo, ale też nie za mało
heh ale jak to zrobic
Stary 2010-05-13, 12:43   #4669
Ariena
Zakorzenienie

Wiecie co...ja tam wcale nie patrzę ile jem, wcinam kiedy jestem głodna, nawet wieczorem, nie ważę się co 5 minut, bo mam byle jaką wagę i nie elektroniczną, piję ponad 2 l wody i chudnę. Także trochę rozsądku, na pewno dieta działa i po to ją Dukan wymyślił by można było jeść ile się chce i nie liczyć kalorii. Czytałam książkę i ta dieta naprawdę jest dostosowana do łasuchów, którzy lubią jeść. Więc nie przejmujcie się że Wam przybyło 300 g, czy 0,5 kg to są takie małe wahania, że naprawdę... Ja od 4 maja schudłam 3,5 kg, połowa z tego to pewnie woda, ale i tak się cieszę. Ważę się tak raz na tydzień, albo rzadziej, wcinam ile mi się podoba ale widzę po sobie i po żołądku, że dieta mi służy. Może organizm tak tego nie zauważa, bo nie ma maciupkich porcji, napycham się wodą i jak na razie nie mam żadnych zastojów, może mój organizm jeszcze się nie zorientował.
Dziś idę kupić karnet na basen i będę na basenik chodzić i dalej spalać tłuszcz.
Stary 2010-05-13, 12:45   #4670
kaha_akro
Raczkowanie

witam
miałam się zabrać za dietę, ale ciągle to odkładam
jakoś nigdy nie byłam do diet przekonana, a poza tym moja ogromna skłonność do słodyczy pewnie zniweczyłaby wszelkie starania..
toteż mam takie pytanie

jak myślicie - jeśli przejdę tylko 3 dni I fazy i do moich posiłków zacznę dodawać te 3 łyżki otrębów i na tym poprzestanę (postaram się ograniczyć słodycze) to czy to będzie miało jakiś sens?
przyznam się, że mam problem z regularnością jedzenia i picia płynów też.. wiem, że to morderstwo dla mojego organizmu, ale potrafię funkcjonować tylko o śniadaniu(np 3 kromki razowego z szynką i serem) i dopiero wieczorem przypominam sobie, że wypadałoby coś zjeść.. jak już coś jem w międzyczasie to zazwyczaj batonik albo tabliczka czekolady ostatnio się staram jeść coś więcej i pić wodę do tego, ale trochę marnie mi to idzie
nie jestem gruba, chciałabym zrzucić tylko ok 5kg, myślę że za ok miesiąc będę mogła wrócić na fitness i założyć rolki..

dodam tylko jeszcze że mam 168cm i ważę ok 61kg.. a chciałabym 54-55
kaha_akro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:47   #4671
mara30
Zadomowienie

Cytat:
A, odnośnie tego co pisałam wcześniej o deficycie kalorii, należałoby to jakoś wypośrodkować, nie jeść za dużo, ale też nie za mało, bo wtedy też mogą być problemy Najlepiej jeść według zapotrzebownia na obecną wagę, deficyt kalorii powinien zrobić się sam, ze względu na te cudne właściwości białek Tak przynajmniej mi się wydaje, ale nie jestem pewna czy dobrze kombinuję
Moim zdaniem dobrze kombinujesz Bo fakt - doktorek mówi, żeby się nie ograniczać, ale myślę, że tu nie chodzi o jedzenie niewiadomo jakich ilości, tylko raczej o fakt, że jedząc tyle co wcześniej, ale zastępując węgle białkami, automatycznie tych kalorii do wykorzystania robi się mniej
I to jest dość oczywiste, że jeżeli ktoś waży 20kg mniej, to ma też mniejsze zapotrzebowanie na kalorie
Z tym, że raczej nie powinno to być zauważalne przy schudnięciu 2-3kilo
mara30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 12:49   #4672
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
A widzisz, za mało mięsa I w ogóle za mało, więc organizm wchodzi w tryb głodowy i zamiast spalać, gromadzi
No może, ale w pracy zwyczajnie nie mam czasu na jedzenie więc jem te 2 posiłki a po powrocie do mieszkania też nie chcę się obżerać na noc, zresztą jak już coś zjem to czuję się zapchana do samego położenia się lulu. I jak tutaj teraz pokombinować

Stary 2010-05-13, 12:50   #4673
mara30
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Nie jest to najlepszy pomysł. Na tej diecie po prostu nie liczymy kalorii i już. A już ograniczanie mięsa to w ogóle kiepski pomysł. Nie zawracajcie sobie głowy kaloriami i jedzcie, jak jesteście głodni (ja juz miałam napisać -ne ).
Niby nie liczymy, ale nie ma siły - jeżeli bilans energetyczny będzie dodatni to schudnąć raczej nie ma szans tyle, że możemy zjeść dużo więcej niz na tradycyjnej diecie, bo bilans ten uwzględnia energię zużywaną na strawienie białka, ale przesadzać też nie można
Z tym, że zgadzam się, że jak ograniczać, to nabiał a nie mięso

Edytowane przez mara30
Czas edycji: 2010-05-13 o 12:51
Stary 2010-05-13, 12:50   #4674
marticzka321
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaha_akro Pokaż wiadomość
jak myślicie - jeśli przejdę tylko 3 dni I fazy i do moich posiłków zacznę dodawać te 3 łyżki otrębów i na tym poprzestanę (postaram się ograniczyć słodycze) to czy to będzie miało jakiś sens?
napweno spadnie waga ale bedzie to niestety tylko woda a potem wydaje mi sie że wszystko powróci do normy.
Stary 2010-05-13, 12:51   #4675
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
witam
jakoś nigdy nie byłam do diet przekonana, a poza tym moja ogromna skłonność do słodyczy pewnie zniweczyłaby wszelkie starania..
toteż mam takie pytanie

no napewno bedzie mialo sens, lepsze to niż nic. Wiesz, niektórym wystarczy tylko czerpać z tej diety zasady a wcale nie muszą trzymać się tak zasadniczo jak my tutaj znam dwie osoby, które niby są na dukanie ale jedza czasami slodkie, czasami owoc, czasami alkohol i chudną. Tylko, że to są własnie osoby, które mają do zrzucenia 5 kg a nie 20
Ja osobiście uważam, że nie można tak do końca popadać w paranoję bo to chyba sie moze kiedys zle skonczyc... Jesli masz ochotę na cos slodkiego (chociaz na dukanie to u mnie nie wystepuje, ciagle czuje sie jakby zjadla tone slodyczy ) to lepiej zjedz niz jakbys miala sie meczyc i frustrowac. wszystko zalezy od twojego nastawienia.
Mnie dukan bardzo szybko bo w 4 dni nauczyl systematycznosci w jedzeniu a tez mialam z tym wielki problem.
Musisz sama podjąc decyzje, moze tobie wystarczy lekka dieta 1300-1500 kcal... ale napewno regularne posilki i woda to podstawa kazdego chudniecia! aaa no i sport
Stary 2010-05-13, 12:53   #4676
marticzka321
Raczkowanie

Cytat:
witam
a luknij sobie na przepisy..... zobacz ile słodkosci proponuja dizewczyny na tej diecie....
Stary 2010-05-13, 12:55   #4677
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
witam
toteż mam takie pytanie

przyznam się, że mam problem z regularnością jedzenia i picia płynów też.. wiem, że to morderstwo dla mojego organizmu, ale potrafię funkcjonować tylko o śniadaniu(np 3 kromki razowego z szynką i serem) i dopiero wieczorem przypominam sobie, że wypadałoby coś zjeść.. jak już coś jem w międzyczasie to zazwyczaj batonik albo tabliczka czekolady ostatnio się staram jeść coś więcej i pić wodę do tego, ale trochę marnie mi to idzie
nie jestem gruba, chciałabym zrzucić tylko ok 5kg, myślę że za ok miesiąc będę mogła wrócić na fitness i założyć rolki..

Ja nie wiem.
Po tych trzech dniach zejdzie Ci tylko woda. Dukan pisze, że wszystko, albo nic. Ja na Twoim miejscu bym raczej nie kombinowała tak, może albo cały Dukan, albo normalna dieta redukcyjna (poczytaj podwieszone wątki na Dietetyce)?
Stary 2010-05-13, 12:59   #4678
czarownica3006
Zadomowienie

GG do czarownica3006

Cytat:
Napisane przez mara30 Pokaż wiadomość
Niby nie liczymy, ale nie ma siły - jeżeli bilans energetyczny będzie dodatni to schudnąć raczej nie ma szans tyle, że możemy zjeść dużo więcej niz na tradycyjnej diecie, bo bilans ten uwzględnia energię zużywaną na strawienie białka, ale przesadzać też nie można
Z tym, że zgadzam się, że jak ograniczać, to nabiał a nie mięso

ja też tak uważam, w końcu my tu musimy leczyc nasze 'otyle mózgi' jak to nazwal Dukan, a jedzeniem ogromnych ilosci napewno w tym nie pomoze bo to troche oszukiwanie samych siebie i nadal mamy zaprogramowane: JEŚC DUZO. Po co w siebie ładować tyle jedzenia.. My sie musimy nauczyc jesc normalnie, normalne porcje jak dla normalnego czlowieka
jasne, ze na poczatku to je sie duzo bo tak mamy zaprogramowane ale docelowo mamy nauczyc sie jesc z umiarem i zdrowo zresza z tego co widze to taki typ jedzenia nie pozwala na to zeby zjesc go jakies wielkie ilosci bo poprostu jest sie nażartym jak świnka nawet po niezbyt wielkiej ilosci

Edytowane przez czarownica3006
Czas edycji: 2010-05-13 o 13:00
czarownica3006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:06   #4679
marticzka321
Raczkowanie

a powiedzcie mi co myślicie na temat przyprawy MAGII? używacie jej?
podam skład w 100 g produktu a butelka ma 200g:
17 kcal
białoko 2,7g
weglowodany 1,5g
tłuszcz 0,0g
Stary 2010-05-13, 13:13   #4680
mara30
Zadomowienie

Cytat:
a powiedzcie mi co myślicie na temat przyprawy MAGII? używacie jej?
podam skład w 100 g produktu a butelka ma 200g:
17 kcal
białoko 2,7g
weglowodany 1,5g
tłuszcz 0,0g
O matko, na pierwszy rzut oka nie zauważyłam słowa "przyprawy"
No jakby tak magia działała... się rozmarzyłam

a tak serio, moim zdaniem można troszkę, ona chyba podobne parametry ma jak sos sojowy, ale nie przesadzaj, bo soli ma dużo

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez czarownica3006 Pokaż wiadomość
ja też tak uważam, w końcu my tu musimy leczyc nasze 'otyle mózgi' jak to nazwal Dukan, a jedzeniem ogromnych ilosci napewno w tym nie pomoze bo to troche oszukiwanie samych siebie i nadal mamy zaprogramowane: JEŚC DUZO. Po co w siebie ładować tyle jedzenia.. My sie musimy nauczyc jesc normalnie, normalne porcje jak dla normalnego czlowieka
jasne, ze na poczatku to je sie duzo bo tak mamy zaprogramowane ale docelowo mamy nauczyc sie jesc z umiarem i zdrowo zresza z tego co widze to taki typ jedzenia nie pozwala na to zeby zjesc go jakies wielkie ilosci bo poprostu jest sie nażartym jak świnka nawet po niezbyt wielkiej ilosci
Dokładnie należy jeść normalnie, czyli nie głodzić organizmu, ale też nie opychać się na maxa

Edytowane przez mara30
Czas edycji: 2010-05-13 o 13:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości