|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Panny Młode Kielce - część V :D
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ile planujecie kupić wina? Ja na 100 osób planuję: po 10 butelek czewonego półsłodkiego i półwytrawnego oraz białego półsłodkiego i półwytrawnego no i może jakieś różowe o takie lubię najbardziej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co win to rewelacyjne wino i bardzo niskiej cenie 12 zł jest w sklepie Muzeum na ul Klonowej (na internecie za butelkę krzyczą 19-30 zł) nazywa się Magallanes. To wino argentyńskie, czerwone półsłodkie. Już 3 butelki kupiłam i każdemu na imprezie smakowało. Prawie nikt nie mógł uwierzyć że to półsłodkie (nie lubią tego typu win ![]() A tak na marginesie to można tam negocjować ceny już od 6 butelek ![]()
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-05-13 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Raczkowanie
|
Aż tyle tego wina??ja myślałam że mi na 80 osób wystarczy około 20 butelek a teraz to zgłupiałam
![]()
#4804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ponad to ja do obiadu nie podaje wódki tylko same wino, wódka będzie dopiero po deserze (czyli torcie) i pierwszym tańcu.
04.09.2010 szczęśliwa Żona ![]() ![]() Profesjonalny poradnik kosmetyczny przed ślubem mojego autorstwa https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p...postcoun t=4130 Edytowane przez Lowczyni Czas edycji: 2010-05-13 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100724290113.html Edytowane przez PikPock Czas edycji: 2010-05-13 o 12:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki pilnie potrzebuję porady gdzie w Kielcach zorganizować wieczór panieński. Ja kompletnie się nie orientuje, bo w Kielcach już 6 lat nie mieszkam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Raczkowanie
|
Właśnie przeglądam gazetkę z tesco. Mają od dziś promocje na soki np. 2x1l Fortuna jabłko lub multiwitamina za 4zł czyli karton 1l za 2 zł.
#4812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
Syrwia81, jeżeli chodzi o Kadarke to jest "OLD KADARKA" (półsłodkie i półwytrawne) i "EXLUSIVE KADARKA" też półsłodkie i półwytrawne. Pewnie jeszcze kilka rodzajów jest ale chyba te takie najbardziej popularne. Jeżeli chodzi o to wino no najlepiej kup sobie jedną butelkę do spróbowania bo dużo zależy od partii, czasem się zdarza że jest niedobre i uważaj na osad na dole (żeby go nie było). Nawet w tych droższych winach się zdarza. Wypróbuj sobie jeszcze Beauvillion (francuskie) butelka niestety litrowa ale zawsze mi się trafia bardzo dobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zadomowienie
|
Co do wina to u Nas będzie półsłodkie czerwone i białe - wesele na 80 osób i kupujemy 10 butelek. Jeszcze nie wiemy do końca jakie kupić, ale ostatnio na urodzinach Tż-a kupiliśmy jakieś Mołdawskie i było bardzo dobre więc może postawimy na nie. Kupowaliśmy w lewiatanie cena coś koło 15 zł.
alamig w Desperados teraz jest wydzielony aki jakby pokoik więc można zarezerwować wcześniej i mieć taki trochę intymny wieczór panieński w klubie ![]() Dziewczyny będziecie mieli piwo na weselu?? A jeśli tak to kupujecie w butelkach czy np. beczkę i wynajmujecie gdzieś to do nalewania ( nie wiem jak się to profesionalnie nazywa ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2010-05-13 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Zadomowienie
|
My na 130-140 osób kupujemy 30 butelek wina-tak dla smaczku, tylko kilka osób nie pija wódki z naszego gorna także spokojnie im starczy, nie po to kupiłam 200 butelek wódki, żeby została mi połowa
![]() ![]() ![]() Na wesele nie kupujemy piwa, bo co za dużo to nie zdrowo...jakbyśmy robili poprawiny to bankowo by było. Dziewczyny to jak z tym autokarem? Odwozicie wszystkich pod dom czy jak?Wczoraj pytałam,a le nikt ni odpowiedział, a my mamy problem, bo mamy jedną parę z Bukówki i to nie bardzo po trasie naszego autokaru...
14.08.2010 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez srubka87 Czas edycji: 2010-05-13 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zadomowienie
|
a ja powiem buty mama sukienki jeszcze nie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny zobaczcie:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...8#post19130198 Ma dziewczyna talent ![]() ![]()
#4819 |
Zadomowienie
|
śliczna ... ale cóż z tego .. ja moge nosic tylko szlachetne metale..
![]() Edytowane przez booziaczek Czas edycji: 2010-05-13 o 15:19 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Zadomowienie
|
ja mam slub w juz w sobotę i nie mam zapowiedzi...Ksiadz z mojej parafii mi nie wydał, twierdzac ze musze dopłacic jeszcze 50 zł (wczesniej dalam tez 50) a ja na to ze nie mam...a on na to ze mi nie wyda....i dupa....
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Raczkowanie
|
eninka- jestem w szoku, chyba ksiądz tego samego typu co mój.
Ja jestem ciekawa jak mi pójdzie z nim, bo w poniedziałek idziemy odebrać kartkę z zapowiedzi, a już się z nim wcześniej pokłóciliśmy. Może trzeba było go troche postraszyć, że pójdziesz na skargę do kurii czy do biskupa. Jeżeli zrobił to tylko z powodu kasy to jest przecież na straconej pozycji. Wygłoszenie zapowiedzi to jego obowiązek, a nie okazja do zdzierania pieniędzy z młodych ludzi.
#4822 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a teraz opowiem moją historię z księdzem: ponieważ mieszkamy teraz w Łowiczu, więc w naszym imieniu do księdza poszła moja przyszła teściowa- chodzi dokładniej o zapowiedzi. Wyjaśniła jaka jest sytuacja i że przyjdziemy do niego w czerwcu po Bożym Ciele, bo wtedy przyjeżdżamy, a on jej na to tak" jak przyjdą dopiero wtedy to ja ich stąd wypieprzę " i koniec cytatu
![]() ![]()
#4823 |
Zadomowienie
|
eninka-szok, szok, szok...
A tak włąściwie to czemu musi być akt chrztu z datą max 3 mies. wstecz? Ja tylko chrzest miałam w innym kościele...No przecież zaswiadczenie, które brałam do bierzmowania nie straciło ważności, chrzest ma się na całe życie...A moze mi mam odebrać jak coś akt chrztu?
#4824 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ze zdjęć raczej nie znajdziesz nigdzie bo nie maja oni swojej str internetowej chyba że jakas PM miała juz tam swoje wesel to wstawi cos ale watpię bo jak ja szukałam sali to cięzko było o jakiekolwiek tam zdjęcia. Ale pojechałam tam ogladać salę i się tez na nią zdecydowałam to ci powiem z czystym sumieniem że spokojnie się tam zmieści te 180 osob. Przy 200 może już tam ścisk. Nawet sama właścicielka mówiła że 180 osób spokojnie tam wchodzi. Mnie ta sala się spodobała od razu dlatego ją wzięłam włascieciele też są spoko
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli chodzi o autokar u mnie,to kierowca bedzie rozwozil po strtegicznych miejscach w Kielcach,a nie kazdego pod dom,bo to bez sensu,a skoro masz tylko jedna pare z Bukowki, to przeciez istnieja taksowki,ewentualnie moze bedzie mial kto po nich przyjechac...... jesli chodzi o winko, to my kupowalismy raptem chyba z 20 butelek,mieszanke polslodkie,polwytrawne biale i czerwone bo u mnie raczej wodeczka idzie w rodzince ![]() odnosnie zapowiedzi-nie ma co sie przejmowac moje juz dawno wywieszone byly,a slub w lipcu ![]() na wieczor panienski dobre kluby rowniez do UltraViolet (ja chyba tam swoj bede miec ![]() najszczesliwszy dzien 03.07.2010 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze kojarzę, że macie wesele w Ameliówce? jeśli tak to pisałaś, że początek trasy autoakru a więc i jej koniec to Osiedle KSM...także ja na waszym miejscu wysadziłabym ich na przystanku koło bazar i tam niech ktoś po nich przyjedzie. U nas na weselu było tak, że autobus jechał jedynie na wieś do mojej babci, a mój chrzestny z rodziną do miejsca noclegu miał jeszcze 20 km, umówił się z kimś znajomym i ten ktoś już czekał na nich. Także wysiedli z busa wsiedli do auta i nie było problemu. Zasugerujcie tej parze jak wygląda trasa autobusu myślę, że nie będzie to stanowiło dla nich problemu żeby ktoś w dogodne miejsce po nich przyjechał.
![]() |
#4827 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, bylam dzis na Plantach i ogladalam butki slubne na parterze niedaleko wejscia od strony sienkiewicza. Kobietka sprzedaje te buty, ktore sa na stronie fleq'a po 88 pln, popatrzcie na ich www moze beda tansze - teraz maja jakies przeceny na wybrane modele
![]()
#4828 |
Zadomowienie
|
Ech masakra co się dzieje z tymi księżmi
![]() ![]() srubka87 My nie będziemy odwozić ludzi do domów bo dla mnie to jakiś absurd. Autokar przywiezie ludzi z Ameliówki do Nas na osiedle i pojedzie Warszawaską do centrum i to koniec trasy. Są taksówki a jak ktoś nie chce wydawać kasy na taxi to może poprosić kogoś, żeby po niego przyjechał. A jeśli chodzi o metrykę chrztu to nie chodzi nawet o to czy byłaś chrzczona tylko o to, że na tej metryce która jest wydawana do ślubu jest zaznaczone że nie brało się wcześniej ślubu.
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Raczkowanie
|
A ja dziewczynki odebralam dzisiaj sukienke, wiec mam moje cudenko juz w domu
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4830 |
Raczkowanie
|
No wklejam moje zaproszenia obiecane. Zdjęcia niestety koloru wogole nie oddaja.
17072010 niezle mnie nastraszylas tym stuknietym ksiedzem. Moj TZ taki wyrywny, pewnie sie z nim od razu pokłoci i bedzie zonk totalny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.