Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-13, 13:00   #3751
jamaicaP
Rozeznanie

Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)

kardashi, szaja to trzymam kciuki zeby to bylo juz
jamaicaP jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:01   #3752
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Witam
przede wszystkim GRATULACJE dla kolejnych mamuś :
kees26 (14.05.80) -sn. (39tc -9) 10 maj, godz. 21:30 Lena 3010g, 53cm
Marta1122 (05.82) -sn. (40tc +2) 12 maj, godz. 23:45 Hanna 3000g, 55cm

super że macie już dzieciaczki przy sobie.
Ja byłam dziś na ktg i tylko jakieś dwa malutkie skurczyki i cisza
Czuje się już trochę zniecierpliwiona tym oczekiwaniem i jak to mój mąż stwierdził ciężko ze mną wytrzymać , ale i tak dzielne znosi moje humory. W ogóle po raz kolejny byłam miło zaskoczona uprzejmością ludzi, bo byłam w aptece była dość sporo kolejka i zostałam przepuszczona ale to może dlatego że było sporo młodych ludzi w tym mężczyzn i zauważyłam że to właśnie młodzi faceci najczęściej przepuszczają, natomiast najgorsze są hmm starsze babki które udają ze nie widzą.

Poza tym dzisiejsza noc była nad wyraz spokojna, jak zawsze budzę się tak z dwa razy na siusiu albo budzę się bo bolą mnie nogi to dziś przespałam całe 6 godzin normalnie szok. A i apetyt mam baaardzo duży, pisałyście że to może być oznaka nadciągającego porodu, hmm oby.

Mimo iż boje się bardzo porodu to przyłączam się do Was zniecierpliwionych, ja chceee na porodówkę.

Właśnie wyszło słoneczko to może jakieś pranie wstawię. Miłego dzionka laseczki.

Ps. mam pytanko bo dostałam kilka grzechotek, hmm w czym to umyć czy wystarczy ciepła woda z mydłem czy trzeba wyparzyć?
szalony Buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:05   #3753
yolanda9
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19268147]hi, hi, ja wczoraj Martę obstawiałam i miałam racje, proszę , oto sms od Marty:

Witam, zostałam szczęśliwą mamą, 3kg, 55cm Hanii. 12 maja o godz. 23:45. Poród sn, da się przeżyć dziewczyny! TŻ bardzo mi pomógł przy bólach krzyżowych, bez niego nie dałybyśmy rady. Pzdr.

GRATULUJEMY!!!
[/QUOTE]
Gratuluję!!!

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
dokładnie
w moim przypadku sex moze się skończyć przedwczesnym porodem bo mam lekkie rozwarcie więc mąż sobie nie poużywa
U mnie to nie działa...rozwarcie 2 cm, szyjka zgładzona a amory nie działają

Ja chusty nie zamierzam używać

Dziewczyny - poczarujcie może, żeby się mi synuś zdecydował wyjść Już mnie dobija to czekanie....

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:07   #3754
jamaicaP
Rozeznanie

mnie tez przepuszczaja, nawet jak nie chce
ja bym wyparzyla te zabawki.
Stary 2010-05-13, 13:07   #3755
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Oj czyżby się zaczynało??
Uważaj kochana,takie bóle pleców to mogą być bóle porodowe z krzyża..
Ale ja takie bóle mam często.. Ale teraz pierwszy raz przy skurczach. Ale one nie są ni regularne ni nic..

Noo ale może po badaniu coś się rozkręci

Szaja zaraz wkroczy Kropka i powie że ma skurcze i we 3 na porodówkę

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:16   #3756
szalony Buziaczek
Raczkowanie

GG do szalony Buziaczek

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Ja mam termin wg I USG na 22 maja. Następna wizyta u ginki 20 maja a jak nic nie będzie do tego czasu to 21 maja mam zamiar stawić się w szpitalu. Będę tak naciskać na lekarkę, że mi nie odmówi i tyle Taki mam plan rezerwowy bo cały czas liczę że może wczęśniej jeszcze się uda.
Poza tym zadzwoniła do mnie koleżanka co urodziła 5 maja i powiedziała że mam sobie całego ananasa wciąć że niby pomaga. Cwaniara urodziła już to się mądrzy A ją niby ruszyło po twisterze ostrym z KFC...
hmm też jem ostre jedzenie bo lubię i nic

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Ja mam termin z pierwszego usg na 24 maja.. więc pewnie gin powie że czekamy do tego 24 maja i dopiero do szpitala..
Nie chce za bardzo wywoływanego

Taa.. ja zjadłam w piątek i jakoś dalej w dwupaku
a był taaak osstryy..
też wolę by mała sama wyszła bez wywoływania

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19246704]Mnie lekarz powiedział, że jeśli do 19 maja cisza, to 19 maja dupę w troki zbieram i idę do szpitala, niech ktg robią, badają i w ogóle.

Pożarłam 1/2kg frytek I Bobofrutem popiłam.[/QUOTE]

też często jem frytki mniam

Cytat:
Wogóle myśle co przeciw komaroom dla małej.. no taaka plaga komarów że ja jestem cała pocięta.
Zastanawiałam sie nad tym chicco ale tak czytam że za wiele to nie działa.. no a kosztuje ponad 50zł. Czyzby pozostawała mi ta nieszczęsna siatka..
ja wypatrzyłam na allegro takie siatki http://www.allegro.pl/item1027063672...azja.htmltylko nie wiem czy to dobre ale muszę coś kupić bo już zaczynają się komary a że mamy blisko staw to tym bardziej muszę coś kupić bo latem jest pełno tego dziadostwa

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
może faktycznie późno to KTG.... jak się nic nie ruszy to sobie w piątek do przychodni pójdę je wykonać

Ja też mam apetyt... właśnie kończę półlitrowy koktajl truskawkowy...

ewciak123 też miałam niedawno fazę na zimne mleko Potrafiłam litr dziennie wypić Na szczęście to przeszło
Natomiast ciągle mam mega pragnienie (teraz najwięcej wody idzie, ale też musi być zimna z lodówki) jakbym na kacu wciąż była
o to ja chyba też na kacu bo też ciągle pije i pije

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19265476]Super, dzielna Luizka
Obstawiaj, obstawiaj, od wczoraj czuję się jak kawałek doopy, że tak powiem Sama urodziłam się 13 w czwartek Do tego dzisiaj córcia znajomych 2 lata kończy
Mogiem rodzić

A czemu nie 15 maja? Ja bym tam w sobotę mogła

Pochwal się prezentem potem
A nad chustą kiedyś się zastanawiałam, ale teraz jakoś wcale o tym nie myślę.

Uhhhh nie strasz kobito Dobrze, że się skończyło na strachu - może to pogoda?

Piękny tekst
A jak już tak umysłowo pracujesz, to zapraszam, popiszesz za mnie mgr

Bardzo ładny przybornik, ale mam swój Ale niezła jesteś - dotarłam TROCHĘ zmęczona Ja bym pewnie nochalem o ziemię zaryła...

Już po śniadaniu, zrobiłam sobie kaszkę mannę na mleku Z jagodami, lubię bardzo, w ogóle zupki mleczne lubię, najbardziej owsiankę taką kolonijną
Dzisiaj małż z bratem przywiozą regalik, to poustawiam do końca rzeczy młodej. I muszę odkurzyć, podłogi umyć (chociaż podłogi ogólnie i odkurzacz to królestwo małża ), ale jakoś tak może mnie ruszy po tym?

Czy wy też teraz zjadacie wsio, czego nie można w trakcie karmienia? Ja sobie dzisiaj zażyczyłam pyzy z mięsem - pyszne w Biedronce są, aż w szoku byłam, jak pierwszy raz je jadłam Luby obiecał kupić.[/QUOTE]

też jem wszystko na co mam ochotę i trochę niezdrowych rzeczy też ale tłumaczę sobie że później nie będę mogła
szalony Buziaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 13:37   #3757
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez mam takie pragnienie.. od kąd wyszłam ze szpitala.. Jak nigdy wczesniej nie mogłam pić wody tak teraz wypijam dwie butle 1,5 wody..
I kupujemy od razu po dwie zgrzewki..

Heheheh exactly!!! Ja chyba nawet więcej niż 2 butle dziennie wypijam...nie mogę się opanować

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Jutro jest 13.05 i coś czuję, że się któraś posypie Stawiam na kardashi , szaję i kropkę (bo się dopominają tej porodówki )

Eeeeeee ja też chcę!!!!!!!!! :}

Gratulacje dla Marty!!!!!

szalonybuziaczek - Ja w sobotę zamontowałam sobie taką moskitierę na okno..tzn tata mi zamontował...bo to wcale nie jest takie proste..bynajmniej w tym naszym stanie Kupiłam w castoramie 130x150cm za niecałe 10 zł I jak narazie się sprawdza....nic nie wlatuje...bo te dziurki są naprawdę mini mini
Stary 2010-05-13, 13:39   #3758
lucja26_wroc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
W ogóle po raz kolejny byłam miło zaskoczona uprzejmością ludzi, bo byłam w aptece była dość sporo kolejka i zostałam przepuszczona ale to może dlatego że było sporo młodych ludzi w tym mężczyzn i zauważyłam że to właśnie młodzi faceci najczęściej przepuszczają, natomiast najgorsze są hmm starsze babki które udają ze nie widzą.

Ps. mam pytanko bo dostałam kilka grzechotek, hmm w czym to umyć czy wystarczy ciepła woda z mydłem czy trzeba wyparzyć?
Ja bym wyparzyła bez względu na to czy są nowe czy używane.

A odnośnie przepuszczania w kolejce, ustępowania miejsca w tramwaju itp. to też zauważyłam taką prawidłowość. Kobiety udają, że nie widzą brzucha - dziwne to, ale niestety prawdziwe.

Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych
Stary 2010-05-13, 13:43   #3759
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
A odnośnie przepuszczania w kolejce, ustępowania miejsca w tramwaju itp. to też zauważyłam taką prawidłowość. Kobiety udają, że nie widzą brzucha - dziwne to, ale niestety prawdziwe.
Bo facet nigdy nie był w ciąży a te starsze to zawsze mają dobry txt, że one chodziły do samego końca na nogach...pracowały itp...i im nikt nie ustępował...więc wychodzi na to że one też nie będą ustępować
Stary 2010-05-13, 13:47   #3760
jamaicaP
Rozeznanie

nie zgodze sie z tym ustepowaniem miejsca
ostatnio w tramwaju mloda dziewczyna mi ustapila, w kolejce tez kobieta mi ustapila a nawet za reke zaprowadzila do okienka bo sie opieralam
w przychodni rowniez kobieta ustapila do rejestracji i dodala ze ona wie bo tez ztakim brzuchem musiala w kolejkach stac
a jak mialam ciezkei zakupy to jedna sie zapytala gdzie mam tragarza bo nie powinnam tyle dzwigac

co innego starzy ludzie... grrrr rozumiem, starosc moze byc trudna ale juz kilka razy dostalam w brzuch z lokcia albo jakas torba.... najlepiej jak babina bierze laske pod pache i biegnie do tramwaju a potem rzada by jej miejsce ustapic..

ogolnie mam wrazenei ze teraz dla mnei sa wybierane co ladniejsze jabluszka, rzodkiewieczki....

Edytowane przez jamaicaP
Czas edycji: 2010-05-13 o 13:49
Stary 2010-05-13, 13:51   #3761
margo80
Zakorzenienie

dziś na zakupach miałam sytuację, że były dwie różne kolejki, a tylko jedna ekspedientka. ja stałam w jednej, a jakiś facet w drugiej. i babka najpierw podeszła do mnie, chociaż on tam już trochę czekał. zniecierpliwiony, zapytał ją, gdzie ma stać, żeby go ktoś w końcu obsłużył. i usłyszał "ta pani jest w ciąży, więc najpierw ją obsługuję"

Szaja - nie masz jakichś materiałów z biblioterapii? najlepsza byłaby jakaś kniga na ten temat w formie pdf...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 14:30   #3762
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19265476]
Dzisiaj małż z bratem przywiozą regalik, to poustawiam do końca rzeczy młodej. I muszę odkurzyć, podłogi umyć (chociaż podłogi ogólnie i odkurzacz to królestwo małża ), ale jakoś tak może mnie ruszy po tym?

Czy wy też teraz zjadacie wsio, czego nie można w trakcie karmienia? Ja sobie dzisiaj zażyczyłam pyzy z mięsem - pyszne w Biedronce są, aż w szoku byłam, jak pierwszy raz je jadłam Luby obiecał kupić.[/QUOTE]
Mnie nie rusza. Ale trzymam

Jadłam, jak na kupne to naprawdę niezłe.

Cytat:
Ja też coraz częściej myślę o tym,że ograniczenia z jedzeniem w czasie karmienia będą... Najbardziej szkoda mi owoców i warzyw...
Właśnie to dziwne jest. Wiecie,że tutaj w Anglii nie zalecają żadnej diety podczas karmienia piersią Ale ja bałabym się nażreć wszystkiego,no bo szkoda dziecka....
Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
W Hiszpanii tez nie zaleca sie specjalnej diety...nalezy jednak pamietac o tym, ze 0 alkocholu i papierosów , no i potrawy z mala iloscia soli.
Ja zamierzam sie odzywiac tak jak do tej pory
W zasadzie całkiem słusznie... Jak coś nie halo to i tak wyjdzie w praniu. U nas to chyba działa tak "na wszelki wypadek". A na zachodzie wg logiki: będzie kolka, będzie produkt odstawiony.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Meelduje iż sie nie rozdwoiłam
o 17 mam wizytę u gina.. i muszę się czymś zając.. Ale nie mam pojęcia czyym.. u mnie jest tak parno.. prawie 30*, oddychać nie ma czym.. fee..
Łojej... a u mnie zimno już. Buro, mokro i zimno.

Cytat:
Napisane przez jamaicaP Pokaż wiadomość
ojezu to powiem Ci szaju, ze mnie pocieszylas... naprawde, jakos nigdy nie narzekalam na cellulitis a teraz nawet nie musze specjalnie palcami sciskac widze go wszedzie nad kolanami nawet.... brrrr mam nadzieje ze zniknie
Mam to samo. Tylko na twarzy chyba nie mam. Chyba...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 14:34   #3763
angkorcz
Raczkowanie

witajcie mamuski
ja nadal w dwupakua juz tylko 1 dzien zostal
gratuluje nowym mamuskom ja tez juz chceeeeeeeeeeeeee
dzisiaj wkurzylam sie niesamowicie bylam umowiona na wizyte do poloznej a w recepcji mi mowia ze nie ma mojego nzwiska w rejestrze a tak wogole ona ma wolne mys lalam ze przychodnie rozniose i jeszcze z tekstem ze umowi mnie za tydzien na wizyte do poloznej a ja jej ze jutro mam date porodu to ona ze jak cos bedzie sie dziac prosze dzwonic na szpital oj ale jestem zla a moze przez te nerwy sie zacznie tak tego bym pragnela ale jak narazie tylko ciagnie do dolu takjakby kamienie przyczepione do BOZENKI byly
pozdrawiam trzymajcie kciuki zeby ten nerwowy dzien na cos sie przydal

22maj na swiecie pojawil sie NIKODEM

angkorcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 14:34   #3764
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
W zasadzie całkiem słusznie... Jak coś nie halo to i tak wyjdzie w praniu. U nas to chyba działa tak "na wszelki wypadek". A na zachodzie wg logiki: będzie kolka, będzie produkt odstawiony.
Ja nie wiem....No bo jeśli będę jadła wszystko i mały będzie płakał,to i tak nie będzie wiadomo po czym Najlepiej chyba stopniowo wprowadzać po jednym "cięższym" produkcie i obserwować efekty...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 14:47   #3765
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:

A mi brzuch twarrdniejee..
Mnie twardniał wczoraj i przed... I nic.

Cytat:
A ja mam lekkie skurczyki.. A przy nich bóle w krzyżu i mała ciśnie główką na szujkę strasznie..
i boli
Hmmm... Czyżby?

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19269428]Kardashi, ja przed chwilą zgięta w pół chodziłam, tak szyjka kłuła Skurczyki lekkie od wczoraj są.[/QUOTE]
Kurka wodna... A ja?

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość

Dziewczyny - poczarujcie może, żeby się mi synuś zdecydował wyjść Już mnie dobija to czekanie....

Czarów nie znaju, już bym była dawno w pojedynkę gdyby było inaczej.

Cytat:

Niestety nic z tych rzeczy. Wczoraj miałam może ze dwa, w dużych odstępach, dziś jeden rano... Zupełnie bez składu i ładu...

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
trzymajcie kciuki zeby ten nerwowy dzien na cos sie przydal

Cytat:
Ja nie wiem....No bo jeśli będę jadła wszystko i mały będzie płakał,to i tak nie będzie wiadomo po czym Najlepiej chyba stopniowo wprowadzać po jednym "cięższym" produkcie i obserwować efekty...
To od czego zacząć? Od powietrza?

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Baby - od kiedy można napinać skórę po ciąży? Pytam o preparaty napinające, ujędrniające itd??

Stary 2010-05-13, 15:00   #3766
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość

ja wypatrzyłam na allegro takie siatki http://www.allegro.pl/item1027063672...azja.htmltylko nie wiem czy to dobre ale muszę coś kupić bo już zaczynają się komary a że mamy blisko staw to tym bardziej muszę coś kupić bo latem jest pełno tego dziadostwa

No ja chyba też kupie własnie takie siatki.. tylko musze okno pierw zmierzyć. no bo dom pod lasem.. już teraz masakra jest z komarami.. a jeszcze nia daj boże może kleszcz czy cos..
Ale słyszałam coś o jakiś bransoletkach przeciw komarom. jak bedą nie drogie to kupie i przyczepie gdzies w wózku i na spacerach bedzie

Cytat:
Ja też tak myślę.. Że powoli wprowadzac co nowe produkty i obserwować

Wziełąm kąpiel musiałam sie wydepilować bo za 2 godz giiin
Ale skurczyki minęły.. Teraz trochę mnie pobolewa tak w plecach.. i troochę jak na @..
Ale mała za to śmiigaa

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:

Baby - od kiedy można napinać skórę po ciąży? Pytam o preparaty napinające, ujędrniające itd??
:niewiem:
Ja na razie kupię te masło ujędrniające po porodzie.. jest napisane że można stosować od pierwszych dni po porodzie
A jak skończy się to, to zamierzam kupić taki 'normalny' ujędrniający

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:06   #3767
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
A na zachodzie wg logiki: będzie kolka, będzie produkt odstawiony.

.
Własnie chce cos takiego spraktykowac
nie widze sensu swirowac i dla pewnosci jesc chleb z masłem , jak bedzie cos nie tak to sie bedzie produkty eliminowało
Tak samo szwagierka mnie straszy , że dzieci czesto maja alergie na proszek do prania - jej miało i drugiej szwagierki tez-, a ja uprałam wszystkie żeczy w normalnym proszku tylko dodałam na koniec lenora dla dzieciaczków - sensitiwe dla alergików.
przecież to że ich dzieci miały alergie nie znaczy że moje tez bedzie miało , a jesli nawet to jaki problem kupic proszek dla dzieci i przeprac w nim ubranka
Nie można z góry zakładac że dziecko bedzie na wszystko uczulone , wg mnie są wieksze szanse na wychowanie alergików jak bedziemy je od wszystkiego izolowac ,.

U mnie dzis nadal pieknie i gorąco od jutra ma ponoc znów padac
łydki puchna mi niesamowicie w to gorąco , choc dzis nie robie prawie nic - tzn praca siedząca -od rana troszke poszylam takie drobne naprawki i uszyłam przy okazji 2 przescieradełka do wózka dla małej ,
a pózniej jade do miasta po przewijak i na tym koniec ,
torba spakowana do szpitala
nic tylko czekac

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:

A kto ci broni tego używac
Ja od 4 miesiąca ciąży używam balsamu dla cieżarnych z Gerbera o własnie takim działaniu , skóre mam cały czas gładką i napietą bez śladu rozstepów
Nawet na piersiach znikneły malutkie stare rozstepy sprzed lat i są jedrniejsze

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:10   #3768
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
A kto ci broni tego używac
Ja od 4 miesiąca ciąży używam balsamu dla cieżarnych z Gerbera o własnie takim działaniu , skóre mam cały czas gładką i napietą bez śladu rozstepów
Nawet na piersiach znikneły malutkie stare rozstepy sprzed lat i są jedrniejsze
Logika.

Krem w ciąży nie ma napinać, ma uelastyczniać. A jak na nim napisane, że ujędrnia i dla ciąży... to figę ujędrnia.

A rozstępy kochana, nie znikają. Mogą się spłycić lekko, rozjaśnić, ale nie mogą zniknąć, bo to blizny.

Stary 2010-05-13, 15:20   #3769
Silpe
Zadomowienie

Cytat:
Logika.

Krem w ciąży nie ma napinać, ma uelastyczniać. A jak na nim napisane, że ujędrnia i dla ciąży... to figę ujędrnia.

A rozstępy kochana, nie znikają. Mogą się spłycić lekko, rozjaśnić, ale nie mogą zniknąć, bo to blizny.
Uzywam dla zasady i sobie chwale , choc duzo robią geny . Jednak troszke już tego kremu wmasowałam i widze stan skóry na brzuchu - idealna
Krem miałam polecony w aptece , zresztą co za różnica - napinac i uelastyczniac
Przecież jak krem działa uelastyczniająco to chcąc nie chcąc też ja napina nie
Moje rozstepy na piersiach były sprzd lat i spowodowane czestymi wychaniami wagi , rozstepy były malutkie i białe ale ja jej widziałam , natomiast teraz , po prostu ich nie ma
Albo sie baaaaaaaaardzo rozjasnily albo baaaaaaaaaaaaardzo spłyciły ale ich nie ma i ja w to nie wnikam a krem polecam nie tylko w ciąży . Choc trzeba brac pod uwage że skóra skórze nie równa i kazda ma inne wymagania

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:43   #3770
lucja26_wroc
Raczkowanie

Cytat:

Tuż po porodzie najlepiej używać preparaty takie jak w trakcie ciaży (w moim przypadku oliwka na noc, krem przeciw rozstępom ziaji na dzień)-takie jest zdanie mojej dermatolog. Preparaty typowo ujędrniające można wprowadzić w momencie kiedy skóra na brzuszku już się "zejdzie". A, że jednym brzuszek dochodzi do siebie szybciej, a drugim wolniej to nie ma ściśle okreslonego terminu. Musisz to sama wyczuć.
Acha jeśli będziesz karmiła piersią to trzeba sprawdzić czy preparat moze być stosowany przez karmiącą.
Stary 2010-05-13, 15:58   #3771
asia193
Raczkowanie

Gratulacje Mamom już ze swoimi pociechami
Ja juz Wam okropnie zazroszczę Jak oglądam wasze pociechy to aż mi oczy lśnią. Każda Wasza mała kropelka jest taka piękna

Edzia ty sie trzymaj, koniec końców musi być wszystko ok. Najważniejsze, że trzymasz się dzielnie i całym sercem jesteś przy swej dzidzi. Maleńka z pewnością to czuje.

Dafreen maluszek to Twoja mini wersja
Bydgoszczanka Luizka słodziak. Ztego co pisałaś o wadze, to Luzika jest mniejsza od tego mojego jeszcze w brzuchu.

Właśnie propo czekania to ja już się nie mogę doczekać swojego dnia rozpakowania. Mój maluch pokazał rodzicom co myśli juz o tym świecie i nadal siedzi pośladkowo, nie przekrecił się i już nie ma szansy na to. Zostaje mi cc, natomiast normalnie muszę czekać na całą akcję porodową, nie ma tutaj umawiania terminu. No więc sobie tak codziennie czekam kiedy te skurcze nadejdą
I obserwuje jak tutaj się pomału wszystkie sypią Też chcę......

Co się tyczy kremów na rozstępy to ja przez całą ciążę stosowałam Mustelle i na szczęście jak dla mnie okazała sie skuteczna. A podczas ciąży sporo przybrałam, w tej chwili mam już jakieś 21+kg. Zaczynałam też ze sporą wagą, więc teraz się toczę

Dziewczyny wyczekujące tak samo jak ja, życzę POWODZONKA - aby poszło jak najszybciej i jak najmniej boleśnie
asia193 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 15:59   #3772
joanna200
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19268147]hi, hi, ja wczoraj Martę obstawiałam i miałam racje, proszę , oto sms od Marty:

Witam, zostałam szczęśliwą mamą, 3kg, 55cm Hanii. 12 maja o godz. 23:45. Poród sn, da się przeżyć dziewczyny! TŻ bardzo mi pomógł przy bólach krzyżowych, bez niego nie dałybyśmy rady. Pzdr.

[/QUOTE]

Gratulacje!

W końcu powoli odchodzi mi czop

Edytowane przez joanna200
Czas edycji: 2010-05-13 o 16:01
joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 16:19   #3773
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
To już się pewnie zaczyna....

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 16:23   #3774
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

I we 3 telefoniczna konferencja

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
d

Szaja - nie masz jakichś materiałów z biblioterapii? najlepsza byłaby jakaś kniga na ten temat w formie pdf...
Nie mam kochana, nigdy nie miałam takiego przedmiotu... :/

Cytat:

No właśnie. A ja nie zamierzam wzorem znajomej żreć przez kilka miesięcy chleba z dżemem Autentycznie, 2 rodzaje dżemu tylko jadła. Wg mnie poświęcenie dla dziecka też ma swoje granice.

Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamuski
ja nadal w dwupakua juz tylko 1 dzien zostal
gratuluje nowym mamuskom ja tez juz chceeeeeeeeeeeeee
dzisiaj wkurzylam sie niesamowicie bylam umowiona na wizyte do poloznej a w recepcji mi mowia ze nie ma mojego nzwiska w rejestrze a tak wogole ona ma wolne mys lalam ze przychodnie rozniose i jeszcze z tekstem ze umowi mnie za tydzien na wizyte do poloznej a ja jej ze jutro mam date porodu to ona ze jak cos bedzie sie dziac prosze dzwonic na szpital oj ale jestem zla a moze przez te nerwy sie zacznie tak tego bym pragnela ale jak narazie tylko ciagnie do dolu takjakby kamienie przyczepione do BOZENKI byly
pozdrawiam trzymajcie kciuki zeby ten nerwowy dzien na cos sie przydal
Trzymam mocno Też ciągnięcie w dół czuję...

Cytat:
-

Nie mam pojęcia, ja po porodzie na pewno cały połóg chcę dalej oliwkować. A jak będę pamiętała, to położnej w szpitalu spytam

SPAMER

Cytat:

No, szalejesz kobieto Super!

Podłogi zrobione, pranie też, gary, obiad i doopa - nic
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 16:48   #3775
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
Przecież jak krem działa uelastyczniająco to chcąc nie chcąc też ja napina nie
Nie.
Skóra naprawdę elastyczna mocno i bez problemu się naciąga, bez uszczerbku.
Skóra napięta ma mniejszą powierzchnię, a większą gęstość, jest bardziej zbita. Przy silnym naciąganiu pęka.
To dwie różne bajki.

Cytat:
Napisane przez lucja26_wroc Pokaż wiadomość
Tuż po porodzie najlepiej używać preparaty takie jak w trakcie ciaży (w moim przypadku oliwka na noc, krem przeciw rozstępom ziaji na dzień)-takie jest zdanie mojej dermatolog. Preparaty typowo ujędrniające można wprowadzić w momencie kiedy skóra na brzuszku już się "zejdzie". A, że jednym brzuszek dochodzi do siebie szybciej, a drugim wolniej to nie ma ściśle okreslonego terminu. Musisz to sama wyczuć.
Acha jeśli będziesz karmiła piersią to trzeba sprawdzić czy preparat moze być stosowany przez karmiącą.
Dziękuję.

Cytat:

Mi też, mi też...
Przez parę dni miałam nieco śluzu, takiego jak płodny.
A teraz, przed chwilą, pojawił się większy pas takiego beżowo-brązowego.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19275343]I we 3 telefoniczna konferencja

No właśnie. A ja nie zamierzam wzorem znajomej żreć przez kilka miesięcy chleba z dżemem Autentycznie, 2 rodzaje dżemu tylko jadła. Wg mnie poświęcenie dla dziecka też ma swoje granice.

Nie mam pojęcia, ja po porodzie na pewno cały połóg chcę dalej oliwkować. A jak będę pamiętała, to położnej w szpitalu spytam

Podłogi zrobione, pranie też, gary, obiad i doopa - nic [/QUOTE]
Może, może... są szanse.

He he... a czym żyje takie dziecko wtedy? Matką! Nie zamierzam dać się zjeść małemu. Trochę egoizmu mi jednak zostało.

Ja mam jeszcze Fissan i pół Erisa. To też wyciapram do końca.
Ale Guam już czeka.

A ja idę sypialnię odkurzyć. Może co z tego będzie.
za Ciebie, kochana.

Stary 2010-05-13, 16:55   #3776
margo80
Zakorzenienie

Szaja - poradziłam sobie z tą książką

Dziewczyny - trzymam kciuki, żeby te odchodzące czopy zwiastowały nadchodzące wielkimi krokami porody

Kropka - jak się ma Twoje rodzenie w najbliższym czasie do grafiku małża? zgrywacie się, czy raczej musisz nogi zaciskać?

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 16:59   #3777
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - trzymam kciuki, żeby te odchodzące czopy zwiastowały nadchodzące wielkimi krokami porody

Kropka - jak się ma Twoje rodzenie w najbliższym czasie do grafiku małża? zgrywacie się, czy raczej musisz nogi zaciskać?

Mogę rodzić dziś, bo ma wolne, jutro bo może się zamienić, w sobotę bo ma wolne... a potem w pon. i wt. - dwa dni wolne pod rząd.
W niedzielę nie.

Stary 2010-05-13, 17:00   #3778
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Kropuś, to co, umawiamy się na sobotę? A jakby tak niedziela wypadła, to przyjeżdżaj na Łubinową rodzić, mój małżon obskoczy nas obie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:02   #3779
joanna200
Rozeznanie

Kropka w końcu czopy się łaskawe zrobiły..

Właśnie pranie zrobiłam 4 razy, pościerałam kurze w całym domu, odkurzyłam, umyłam podłogi i oby to nie było na darmo..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-13, 17:09   #3780
kropka75
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19276348]Kropuś, to co, umawiamy się na sobotę? A jakby tak niedziela wypadła, to przyjeżdżaj na Łubinową rodzić, mój małżon obskoczy nas obie [/QUOTE]
Zawał u chłopa murowany...

Sobota mi gra.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Kropka w końcu czopy się łaskawe zrobiły..

Właśnie pranie zrobiłam 4 razy, pościerałam kurze w całym domu, odkurzyłam, umyłam podłogi i oby to nie było na darmo..
Ano czas najwyższy.

Jeszcze nie widziałam wątku, w którym by kobity tak hurtem zasuwały żeby poród wywołać i tak czekały, bez większych obaw.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości