|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
kardashi, szaja to trzymam kciuki zeby to bylo juz
|
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() przede wszystkim GRATULACJE dla kolejnych mamuś : kees26 (14.05.80) -sn. (39tc -9) 10 maj, godz. 21:30 Lena 3010g, 53cm Marta1122 (05.82) -sn. (40tc +2) 12 maj, godz. 23:45 Hanna 3000g, 55cm ![]() super że macie już dzieciaczki przy sobie. Ja byłam dziś na ktg i tylko jakieś dwa malutkie skurczyki i cisza ![]() Czuje się już trochę zniecierpliwiona tym oczekiwaniem i jak to mój mąż stwierdził ciężko ze mną wytrzymać , ale i tak dzielne znosi moje humory. W ogóle po raz kolejny byłam miło zaskoczona uprzejmością ludzi, bo byłam w aptece była dość sporo kolejka i zostałam przepuszczona ale to może dlatego że było sporo młodych ludzi w tym mężczyzn i zauważyłam że to właśnie młodzi faceci najczęściej przepuszczają, natomiast najgorsze są hmm starsze babki które udają ze nie widzą.Poza tym dzisiejsza noc była nad wyraz spokojna, jak zawsze budzę się tak z dwa razy na siusiu albo budzę się bo bolą mnie nogi to dziś przespałam całe 6 godzin normalnie szok. A i apetyt mam baaardzo duży, pisałyście że to może być oznaka nadciągającego porodu, hmm oby. Mimo iż boje się bardzo porodu to przyłączam się do Was zniecierpliwionych, ja chceee na porodówkę. Właśnie wyszło słoneczko to może jakieś pranie wstawię. Miłego dzionka laseczki. Ps. mam pytanko bo dostałam kilka grzechotek, hmm w czym to umyć czy wystarczy ciepła woda z mydłem czy trzeba wyparzyć? |
|
|
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19268147]hi, hi, ja wczoraj Martę obstawiałam i miałam racje,
proszę , oto sms od Marty: Witam, zostałam szczęśliwą mamą, 3kg, 55cm Hanii. 12 maja o godz. 23:45. Poród sn, da się przeżyć dziewczyny! TŻ bardzo mi pomógł przy bólach krzyżowych, bez niego nie dałybyśmy rady. Pzdr. GRATULUJEMY!!! Cytat:
![]() Ja chusty nie zamierzam używać ![]() Dziewczyny - poczarujcie może, żeby się mi synuś zdecydował wyjść Już mnie dobija to czekanie....
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Rozeznanie
|
mnie tez przepuszczaja, nawet jak nie chce
![]() ja bym wyparzyla te zabawki. |
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo ale może po badaniu coś się rozkręci ![]() Szaja zaraz wkroczy Kropka i powie że ma skurcze i we 3 na porodówkę
|
|
|
|
|
#3756 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19246704]Mnie lekarz powiedział, że jeśli do 19 maja cisza, to 19 maja dupę w troki zbieram i idę do szpitala, niech ktg robią, badają i w ogóle. Pożarłam 1/2kg frytek I Bobofrutem popiłam.[/QUOTE]też często jem frytki mniam Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19265476]Super, dzielna Luizka Obstawiaj, obstawiaj, od wczoraj czuję się jak kawałek doopy, że tak powiem Sama urodziłam się 13 w czwartek Do tego dzisiaj córcia znajomych 2 lata kończy Mogiem rodzić ![]() A czemu nie 15 maja? Ja bym tam w sobotę mogła Pochwal się prezentem potem A nad chustą kiedyś się zastanawiałam, ale teraz jakoś wcale o tym nie myślę. Uhhhh nie strasz kobito Piękny tekst A jak już tak umysłowo pracujesz, to zapraszam, popiszesz za mnie mgr Bardzo ładny przybornik, ale mam swój Ale niezła jesteś - dotarłam TROCHĘ zmęczona Ja bym pewnie nochalem o ziemię zaryła...Już po śniadaniu, zrobiłam sobie kaszkę mannę na mleku Z jagodami, lubię bardzo, w ogóle zupki mleczne lubię, najbardziej owsiankę taką kolonijną ![]() Dzisiaj małż z bratem przywiozą regalik, to poustawiam do końca rzeczy młodej. I muszę odkurzyć, podłogi umyć (chociaż podłogi ogólnie i odkurzacz to królestwo małża ), ale jakoś tak może mnie ruszy po tym? Czy wy też teraz zjadacie wsio, czego nie można w trakcie karmienia? Ja sobie dzisiaj zażyczyłam pyzy z mięsem - pyszne w Biedronce są, aż w szoku byłam, jak pierwszy raz je jadłam też jem wszystko na co mam ochotę i trochę niezdrowych rzeczy też ale tłumaczę sobie że później nie będę mogła
|
||||
|
|
|
#3757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Heheheh exactly!!! Ja chyba nawet więcej niż 2 butle dziennie wypijam...nie mogę się opanować ![]() Cytat:
Eeeeeee ja też chcę!!!!!!!!! :}Gratulacje dla Marty!!!!! ![]() szalonybuziaczek - Ja w sobotę zamontowałam sobie taką moskitierę na okno..tzn tata mi zamontował...bo to wcale nie jest takie proste..bynajmniej w tym naszym stanie Kupiłam w castoramie 130x150cm za niecałe 10 zł I jak narazie się sprawdza....nic nie wlatuje...bo te dziurki są naprawdę mini mini ![]()
|
||
|
|
|
#3758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A odnośnie przepuszczania w kolejce, ustępowania miejsca w tramwaju itp. to też zauważyłam taką prawidłowość. Kobiety udają, że nie widzą brzucha - dziwne to, ale niestety prawdziwe. Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych
|
|
#3759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a te starsze to zawsze mają dobry txt, że one chodziły do samego końca na nogach...pracowały itp...i im nikt nie ustępował...więc wychodzi na to że one też nie będą ustępować
|
|
|
|
|
#3760 |
|
Rozeznanie
|
nie zgodze sie z tym ustepowaniem miejsca
ostatnio w tramwaju mloda dziewczyna mi ustapila, w kolejce tez kobieta mi ustapila a nawet za reke zaprowadzila do okienka bo sie opieralam w przychodni rowniez kobieta ustapila do rejestracji i dodala ze ona wie bo tez ztakim brzuchem musiala w kolejkach stac a jak mialam ciezkei zakupy to jedna sie zapytala gdzie mam tragarza bo nie powinnam tyle dzwigac co innego starzy ludzie... grrrr rozumiem, starosc moze byc trudna ale juz kilka razy dostalam w brzuch z lokcia albo jakas torba.... najlepiej jak babina bierze laske pod pache i biegnie do tramwaju a potem rzada by jej miejsce ustapic.. ogolnie mam wrazenei ze teraz dla mnei sa wybierane co ladniejsze jabluszka, rzodkiewieczki.... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-13 o 13:49 |
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
dziś na zakupach miałam sytuację, że były dwie różne kolejki, a tylko jedna ekspedientka. ja stałam w jednej, a jakiś facet w drugiej. i babka najpierw podeszła do mnie, chociaż on tam już trochę czekał. zniecierpliwiony, zapytał ją, gdzie ma stać, żeby go ktoś w końcu obsłużył. i usłyszał "ta pani jest w ciąży, więc najpierw ją obsługuję"
![]() Szaja - nie masz jakichś materiałów z biblioterapii? najlepsza byłaby jakaś kniga na ten temat w formie pdf... |
|
|
|
#3762 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19265476]
Dzisiaj małż z bratem przywiozą regalik, to poustawiam do końca rzeczy młodej. I muszę odkurzyć, podłogi umyć (chociaż podłogi ogólnie i odkurzacz to królestwo małża ), ale jakoś tak może mnie ruszy po tym? Czy wy też teraz zjadacie wsio, czego nie można w trakcie karmienia? Ja sobie dzisiaj zażyczyłam pyzy z mięsem - pyszne w Biedronce są, aż w szoku byłam, jak pierwszy raz je jadłam Mnie nie rusza. Ale trzymam Jadłam, jak na kupne to naprawdę niezłe. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
Cytat:
Mam to samo. Tylko na twarzy chyba nie mam. Chyba...
|
||||
|
|
|
#3763 |
|
Raczkowanie
|
witajcie mamuski
ja nadal w dwupaku gratuluje nowym mamuskom ja tez juz chceeeeeeeeeeeeee ![]() dzisiaj wkurzylam sie niesamowicie bylam umowiona na wizyte do poloznej a w recepcji mi mowia ze nie ma mojego nzwiska w rejestrze a tak wogole ona ma wolne ![]() mys lalam ze przychodnie rozniose i jeszcze z tekstem ze umowi mnie za tydzien na wizyte do poloznej a ja jej ze jutro mam date porodu to ona ze jak cos bedzie sie dziac prosze dzwonic na szpital ![]() ![]() oj ale jestem zla a moze przez te nerwy sie zacznie tak tego bym pragnela ![]() ![]() ale jak narazie tylko ciagnie do dolu takjakby kamienie przyczepione do BOZENKI byly ![]() pozdrawiam trzymajcie kciuki zeby ten nerwowy dzien na cos sie przydal
|
|
#3764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej chyba stopniowo wprowadzać po jednym "cięższym" produkcie i obserwować efekty...
|
|
|
|
|
#3765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mnie twardniał wczoraj i przed... I nic.
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19269428]Kardashi, ja przed chwilą zgięta w pół chodziłam, tak szyjka kłuła Skurczyki lekkie od wczoraj są.[/QUOTE]Kurka wodna... A ja? ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() Czarów nie znaju, już bym była dawno w pojedynkę gdyby było inaczej. Niestety nic z tych rzeczy. Wczoraj miałam może ze dwa, w dużych odstępach, dziś jeden rano... Zupełnie bez składu i ładu... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Baby - od kiedy można napinać skórę po ciąży? Pytam o preparaty napinające, ujędrniające itd?? |
|||
|
|
|
#3766 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale słyszałam coś o jakiś bransoletkach przeciw komarom. jak bedą nie drogie to kupie i przyczepie gdzies w wózku i na spacerach bedzie ![]() Cytat:
Wziełąm kąpiel musiałam sie wydepilować bo za 2 godz giiin Ale skurczyki minęły.. Teraz trochę mnie pobolewa tak w plecach.. i troochę jak na @.. Ale mała za to śmiigaa ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Ja na razie kupię te masło ujędrniające po porodzie.. jest napisane że można stosować od pierwszych dni po porodzie ![]() A jak skończy się to, to zamierzam kupić taki 'normalny' ujędrniający
|
|||
|
|
|
#3767 | |
|
Zadomowienie
|
Własnie chce cos takiego spraktykowac
![]() nie widze sensu swirowac i dla pewnosci jesc chleb z masłem , jak bedzie cos nie tak to sie bedzie produkty eliminowało ![]() Tak samo szwagierka mnie straszy , że dzieci czesto maja alergie na proszek do prania - jej miało i drugiej szwagierki tez-, a ja uprałam wszystkie żeczy w normalnym proszku tylko dodałam na koniec lenora dla dzieciaczków - sensitiwe dla alergików. przecież to że ich dzieci miały alergie nie znaczy że moje tez bedzie miało , a jesli nawet to jaki problem kupic proszek dla dzieci i przeprac w nim ubranka Nie można z góry zakładac że dziecko bedzie na wszystko uczulone , wg mnie są wieksze szanse na wychowanie alergików jak bedziemy je od wszystkiego izolowac ,. U mnie dzis nadal pieknie i gorąco od jutra ma ponoc znów padac ![]() łydki puchna mi niesamowicie w to gorąco , choc dzis nie robie prawie nic - tzn praca siedząca -od rana troszke poszylam takie drobne naprawki i uszyłam przy okazji 2 przescieradełka do wózka dla małej , a pózniej jade do miasta po przewijak i na tym koniec , torba spakowana do szpitala ![]() nic tylko czekac ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
![]() Ja od 4 miesiąca ciąży używam balsamu dla cieżarnych z Gerbera o własnie takim działaniu , skóre mam cały czas gładką i napietą bez śladu rozstepów ![]() Nawet na piersiach znikneły malutkie stare rozstepy sprzed lat i są jedrniejsze
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krem w ciąży nie ma napinać, ma uelastyczniać. A jak na nim napisane, że ujędrnia i dla ciąży... to figę ujędrnia. A rozstępy kochana, nie znikają. Mogą się spłycić lekko, rozjaśnić, ale nie mogą zniknąć, bo to blizny.
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i widze stan skóry na brzuchu - idealna ![]() Krem miałam polecony w aptece , zresztą co za różnica - napinac i uelastyczniac ![]() Przecież jak krem działa uelastyczniająco to chcąc nie chcąc też ja napina nie ![]() Moje rozstepy na piersiach były sprzd lat i spowodowane czestymi wychaniami wagi , rozstepy były malutkie i białe ale ja jej widziałam , natomiast teraz , po prostu ich nie ma Albo sie baaaaaaaaardzo rozjasnily albo baaaaaaaaaaaaardzo spłyciły ale ich nie ma i ja w to nie wnikam a krem polecam nie tylko w ciąży . Choc trzeba brac pod uwage że skóra skórze nie równa i kazda ma inne wymagania
|
|
#3770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tuż po porodzie najlepiej używać preparaty takie jak w trakcie ciaży (w moim przypadku oliwka na noc, krem przeciw rozstępom ziaji na dzień)-takie jest zdanie mojej dermatolog. Preparaty typowo ujędrniające można wprowadzić w momencie kiedy skóra na brzuszku już się "zejdzie". A, że jednym brzuszek dochodzi do siebie szybciej, a drugim wolniej to nie ma ściśle okreslonego terminu. Musisz to sama wyczuć. Acha jeśli będziesz karmiła piersią to trzeba sprawdzić czy preparat moze być stosowany przez karmiącą.
|
|
#3771 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Mamom już ze swoimi pociechami Ja juz Wam okropnie zazroszczę Edzia ty sie trzymaj, koniec końców musi być wszystko ok. Najważniejsze, że trzymasz się dzielnie i całym sercem jesteś przy swej dzidzi. Maleńka z pewnością to czuje. Dafreen maluszek to Twoja mini wersja Bydgoszczanka Luizka słodziak. Ztego co pisałaś o wadze, to Luzika jest mniejsza od tego mojego jeszcze w brzuchu. Właśnie propo czekania I obserwuje jak tutaj się pomału wszystkie sypią Też chcę......Co się tyczy kremów na rozstępy to ja przez całą ciążę stosowałam Mustelle i na szczęście jak dla mnie okazała sie skuteczna. A podczas ciąży sporo przybrałam, w tej chwili mam już jakieś 21+kg. Zaczynałam też ze sporą wagą, więc teraz się toczę ![]() Dziewczyny wyczekujące tak samo jak ja, życzę POWODZONKA - aby poszło jak najszybciej i jak najmniej boleśnie |
|
|
|
#3772 |
|
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19268147]hi, hi, ja wczoraj Martę obstawiałam i miałam racje,
proszę , oto sms od Marty: Witam, zostałam szczęśliwą mamą, 3kg, 55cm Hanii. 12 maja o godz. 23:45. Poród sn, da się przeżyć dziewczyny! TŻ bardzo mi pomógł przy bólach krzyżowych, bez niego nie dałybyśmy rady. Pzdr. [/QUOTE] Gratulacje! ![]() W końcu powoli odchodzi mi czop
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2010-05-13 o 16:01 |
|
|
|
#3774 | |||||
|
Konto usunięte
|
I we 3 telefoniczna konferencja
Cytat:
Cytat:
Autentycznie, 2 rodzaje dżemu tylko jadła. Wg mnie poświęcenie dla dziecka też ma swoje granice. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, szalejesz kobieto Super!Podłogi zrobione, pranie też, gary, obiad i doopa - nic
|
|||||
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skóra naprawdę elastyczna mocno i bez problemu się naciąga, bez uszczerbku. Skóra napięta ma mniejszą powierzchnię, a większą gęstość, jest bardziej zbita. Przy silnym naciąganiu pęka. To dwie różne bajki. Cytat:
Mi też, mi też... Przez parę dni miałam nieco śluzu, takiego jak płodny. A teraz, przed chwilą, pojawił się większy pas takiego beżowo-brązowego. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19275343]I we 3 telefoniczna konferencja No właśnie. A ja nie zamierzam wzorem znajomej żreć przez kilka miesięcy chleba z dżemem Autentycznie, 2 rodzaje dżemu tylko jadła. Wg mnie poświęcenie dla dziecka też ma swoje granice. Nie mam pojęcia, ja po porodzie na pewno cały połóg chcę dalej oliwkować. A jak będę pamiętała, to położnej w szpitalu spytam ![]() Podłogi zrobione, pranie też, gary, obiad i doopa - nic [/QUOTE]Może, może... są szanse. ![]() He he... a czym żyje takie dziecko wtedy? Matką! Nie zamierzam dać się zjeść małemu. Trochę egoizmu mi jednak zostało. ![]() Ja mam jeszcze Fissan i pół Erisa. To też wyciapram do końca. Ale Guam już czeka. A ja idę sypialnię odkurzyć. Może co z tego będzie. za Ciebie, kochana. |
||
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - poradziłam sobie z tą książką
![]() Dziewczyny - trzymam kciuki, żeby te odchodzące czopy zwiastowały nadchodzące wielkimi krokami porody Kropka - jak się ma Twoje rodzenie w najbliższym czasie do grafiku małża? zgrywacie się, czy raczej musisz nogi zaciskać? |
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogę rodzić dziś, bo ma wolne, jutro bo może się zamienić, w sobotę bo ma wolne... a potem w pon. i wt. - dwa dni wolne pod rząd.W niedzielę nie.
|
|
|
|
|
#3778 |
|
Konto usunięte
|
Kropuś, to co, umawiamy się na sobotę?
A jakby tak niedziela wypadła, to przyjeżdżaj na Łubinową rodzić, mój małżon obskoczy nas obie
|
|
|
|
#3779 |
|
Rozeznanie
|
Kropka w końcu czopy się łaskawe zrobiły..
Właśnie pranie zrobiłam 4 razy, pościerałam kurze w całym domu, odkurzyłam, umyłam podłogi i oby to nie było na darmo..
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19276348]Kropuś, to co, umawiamy się na sobotę?
A jakby tak niedziela wypadła, to przyjeżdżaj na Łubinową rodzić, mój małżon obskoczy nas obie [/QUOTE]Zawał u chłopa murowany... Sobota mi gra. ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze nie widziałam wątku, w którym by kobity tak hurtem zasuwały żeby poród wywołać i tak czekały, bez większych obaw.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.

, ale i tak dzielne znosi moje humory. W ogóle po raz kolejny byłam miło zaskoczona uprzejmością ludzi, bo byłam w aptece była dość sporo kolejka i zostałam przepuszczona
proszę , oto sms od Marty: 

Już mnie dobija to czekanie....
A ją niby ruszyło po twisterze ostrym z KFC...
I Bobofrutem popiłam.[/QUOTE]

- dziwne to, ale niestety prawdziwe. 
Wczoraj miałam może ze dwa, w dużych odstępach, dziś jeden rano... Zupełnie bez składu i ładu...