Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 10:54   #3331
Ineczka33
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Macie jakieś namiary na foteliki?
www.fotelik.info
Stary 2010-05-14, 10:56   #3332
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Wysiliłam się i zeskanowałam moje bejbe Tak, jak pisałam, jakośc kiepska, bo moja gin ma kiepskie usg, ale zawsze to fotka mojego dzieciaczka.
Oto on/ona, pozycja łokciowo-kolanowa (nie widać czubka głowy i zadka, bo się nie zmieściły ):
piekny widac no co chcesz

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
kurcze to mi dałaś do myślenia nie wiedziałam nic o tych bazach do auta a X lander chyba jest bezpośrednio na pasy zapinano No nic pomyślimy
ten typowy xlandera xcar tay tylko pasami.. a najelpesze bezpieczenstwo daja jednak bazy easy fix (bo tych nowoczensiejszych aut) albo easy base (do starszych modeli samochodow)

Cytat:
Napisane przez aanneczka1984 Pokaż wiadomość
co do fotelika samochodowego to mam maxi cosi cabrio fix...i ponoć ma super oceny w testach bezpieczeństwa, ale my bazy nie mamy..tylko pasami przypinaliśmy...
no wlasnie maxi cosi jest super w testach ale my chcemy jednak z baza same pasy to malo...

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam kupić Maxi-Cosi. Jest jednym z najbezpieczniejszych,a skoro mam w nim dziecko samochodem wozić,a będę wozić dużo,to musi być baaaardzo bezpieczny.Podczas jazdy jest tyle niebezpiecznych sytuacji,nagłe hamowanie itp,więc to musi być solidna robota.Owszem,jest też bardzo drogi,ale jazda autem to co innego niż prowadzenie wózeczka,więc gdy w grę wchodzi zdrowie dziecka wydam każdą kasę...Kupię tańszy wózek i tyle
dokladnie tak.. lepszy fotelik a do tego np. uzywany wozek...
Stary 2010-05-14, 11:01   #3333
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Wiesz ..ja mam wyjmowane szczebelki ale u nas to akurat nie jest potrzebne...
Domik spi w tym łóżeczku tylko w nocy, no i za jakieś 2 m-ce przetransportuje go do "dorosłego" łózka, więc akurat u na sta opcja jest zbędna.
Ale mam takie łóżeczko i jestem strasznie zadowolona
jest sliczne, a szuflada naprawde praktyczna...
http://www.allegro.pl/item1027699308...a_materac.html
dzięki, też mi się podoba... u nas w sklepie jest nawet tańsze, bo do 350zł z materacem, a niecałe 300zł bez szuflady.

Byłam zdecydowana na łóżeczko TYMON II z firmy Jardrew. Jest podobne do Radka. Ale kusi nas też łóżeczko-tapczanik tj. BARTEK II z firmy KLUPŚ. Musimy to przemyśleć ;/

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-05-31 o 12:00
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:12   #3334
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

ja zdezydowalam sie na takie jest dosyc tanie i wyglada na solidnehttp://allegro.pl/item1038332718_loz...yka_kokos.html

rzeźbienia nie sa tak ważne dla mnie bo i tak na tej stronie zawiśnie przybornik a cena Korzystan 270zl razem z materacem

Edytowane przez Mpik82
Czas edycji: 2010-05-14 o 11:14
Mpik82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:14   #3335
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Wiesz ..ja mam wyjmowane szczebelki ale u nas to akurat nie jest potrzebne...
Domik spi w tym łóżeczku tylko w nocy, no i za jakieś 2 m-ce przetransportuje go do "dorosłego" łózka, więc akurat u na sta opcja jest zbędna.
Ale mam takie łóżeczko i jestem strasznie zadowolona
jest sliczne, a szuflada naprawde praktyczna...
http://www.allegro.pl/item1027699308...a_materac.html

co do fotelika samochodowego to mam maxi cosi cabrio fix...i ponoć ma super oceny w testach bezpieczeństwa, ale my bazy nie mamy..tylko pasami przypinaliśmy...
Aneczka drogie to łóżeczko... Ja chcę kupić takie z Ikei za 99 zł i dokupić dziecku materac gryczano-kokosowy, widziałam na allegro już od 60 zł. Chciałabym tylko żeby tż albo mój brat pomalowali łóżeczko na kremowy kolor, bo takie "surowe drewno" nie pasuje mi do koloru sypialni.
Stary 2010-05-14, 11:17   #3336
Ray
Zakorzenienie

hej

strasznie duzo piszecie

ja jutro ide na usg bo jest wolne miejsce.. jak sie okaze ze za wczesnie przyszlam to pojde na poczatku czerwca na to 3d przynajmniej bede zmuszona i bedzie pamiatka.

wozek my wybralismy x-lander... ale moze sie nam jeszcze odmieni zobaczymy.

Pogoda fatalna to fakt... czuje sie strasznie zmeczona przez nia, cniesnienie i tak kiepskie a tu jeszcze pogoda obniza.. juz by slonce moglo wyjsc echh
Stary 2010-05-14, 11:19   #3337
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Aneczka drogie to łóżeczko... Ja chcę kupić takie z Ikei za 99 zł i dokupić dziecku materac gryczano-kokosowy, widziałam na allegro już od 60 zł. Chciałabym tylko żeby tż albo mój brat pomalowali łóżeczko na kremowy kolor, bo takie "surowe drewno" nie pasuje mi do koloru sypialni.
Wiem ze drogie...ale "darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda"
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 11:29   #3338
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
ja zdezydowalam sie na takie jest dosyc tanie i wyglada na solidnehttp://allegro.pl/item1038332718_loz...yka_kokos.html
Ładne
Masz rację, zdobienia są mniej ważne.

Cytat:
Klarissa - najpierw się upewnij, że ten materac będzie pasował Na jednym z for dziewczyny pisały, że standardowy materac 120x60 nie pasuje do łóżeczek IKEA o tych samych wymiarach!

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

znalazłam tamten post i doczytałam:
materac 120x60 okazał się za duży do łóżeczka z IKEA 120x60 cm...

Chyba, ze to wina producenta materaca???
Stary 2010-05-14, 11:29   #3339
gabisun
Zakorzenienie

witam!
ninaad ty masz zleconą glukozę 75gram? ja mam 50 od czego to zależy?
Dziewczyny, które już miały robione to badanie, ile miałyście gram glukozy?
Ja już swoją kupiłam, w przyszłym tygodniu się wybiorę
umówiłam się już na usg 4d na 15 czerwca, akurat w czasie kiedy powinnam mieć kolejną wizytę, żeby nie płacić niepotrzebnie dodatkowo
ale pogoda, normalnie nic się nie chce a ja muszę na egzamin się uczyć

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:31   #3340
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Mpik82
mam takie łóżeczko po synu i jest bardzo solidne. praktyczna jest ta szuflada, tylko ta tej płycie strasznie kurz się zbiera.

ja mam dziś wizytę u gina na 14.00 i normalnie tak się denerwuje, że szok. aż się cała trzęsę. dziwne.

edit co do glukozy dziewczyny pisały zależy to od: wagi i czy w rodzinie ktoś na cukrzycę choruje.

Edytowane przez asia-23
Czas edycji: 2010-05-14 o 11:33
asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:35   #3341
nicole007
Raczkowanie

Dziewczyny co ja mialam dzisiaj za sen Trafilam na porodówke... silne skurcze, bol, krew.... nie doszlo do samego porodu, ale obudzilam sie zlana potem. Wczesniej staralam nie myslec o porodzie, bo co bedzie to bedzie po co sie stresowac.... a od kiedy wstalam to jak sobie o tym pomysle to mnie ciary przechodza. Zaczynam sie bac!!!
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 11:38   #3342
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
wy juz na nogach, a ja niedawno wstalam cala przeziebiona, zakichana i zasmarkana I jeszcze opryszczka dumnie prezy sie na mojej wardze...
Buuuu. Aspiryny nie mozna w ciazy, prawda?
Smaruj czymś tę opryszczkę, żeby Ci jak najszybciej zeszła. A aspiryny chyba nie wolno, ale nie jestem pewna.

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
i tak na przyklad wczoraj maz zapytal, czy wlozyc boczek do lodowki, bo lezal na stole ...... a ja w ryk i ryczalam i sama nie wiedzialam, o co mi chodzi, bo sobie wbilam do glowy, ze 1 dzien nie ogarnelam chalupy, bo sleczalam nad mgr, a ten mi tu awantury robi o glupi boczek, ale dzis juz wiem, ze tylko zapytal, czy go schowac a ja lzy jak grochy
ja mam też czasem takie akcje

Cytat:

rzeźbienia nie sa tak ważne dla mnie bo i tak na tej stronie zawiśnie przybornik a cena Korzystan 270zl razem z materacem
Całkiem fajne

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
witam!
umówiłam się już na usg 4d na 15 czerwca, akurat w czasie kiedy powinnam mieć kolejną wizytę, żeby nie płacić niepotrzebnie dodatkowo
Ja mam 75 g, idę w poniedziałek. Martucha chyba wcześniej pisała czemu tak różnie dają. U mnie jest cukrzyca w rodzinie, więc może dlatego.
Stary 2010-05-14, 11:40   #3343
Astorianka
Raczkowanie

Cytat:
witam!
Tak naprawdę to od lekarza...
Teoretycznie najpierw powinno się robić 50 i jeżeli wyniki są kiepskie, albo - w rodzinie występuje cukrzyca, cięzarna ma ponad 35 lat, nadwagę, początki cukrzycy itd - czyli istnieje zagrozenie to wtedy 75
Natomiast moja gin stwierdzila, ze idziemy na 75 bo tak i koniec...
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 11:41   #3344
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Klarissa - najpierw się upewnij, że ten materac będzie pasował Na jednym z for dziewczyny pisały, że standardowy materac 120x60 nie pasuje do łóżeczek IKEA o tych samych wymiarach!

znalazłam tamten post i doczytałam:
materac 120x60 okazał się za duży do łóżeczka z IKEA 120x60 cm...

Chyba, ze to wina producenta materaca???
O kurcze! Ale to bym odesłała producentowi materaca gdyby miał niewłaściwe wymiary. Zamierzam kupić łóżeczko + materaz pod koniec wakacji więc liczę na to, że zostanie trochę czasu na ewentualne wymiany i reklamacje Fajnie, że napisałaś.
Stary 2010-05-14, 11:42   #3345
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, które zastanawiacie sie nad kupnem nowego wózeczka- wklejam Wam linka.

Bogato wyposażony, w miarę "lekki"- znalazłam na allegro.
http://www.allegro.pl/item1013146930...k_f_i_l_m.html

Co do x-landera- bardzo mi się podoba, choć opinie wśród znajomych przeróżne chyba żaden wózek nie wzbudza tak skrajnych emocji
hehe, tez sie zastanawialam nad tym wozkiem. Ale podobnie jak Nika wole chyba kupic uzywany wozek , a wiecej wydac na dobry fotelik. Nasz maluch tez bedzie duzo podrozowal

Cytat:

I ja sie skusilam na firme Amal. I naprawde jestem zadowolona! Kupilampodobne lozeczko bukowe z szuflada i komode w kolorze teak. Komoda juz skrecona i wyglada super! (nawet juz ja wypelnilam *******ami dla Fasolki)

Z dobrych newsow to opanowalam powodz z nosa
Stary 2010-05-14, 11:55   #3346
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze! Ale to bym odesłała producentowi materaca gdyby miał niewłaściwe wymiary. Zamierzam kupić łóżeczko + materaz pod koniec wakacji więc liczę na to, że zostanie trochę czasu na ewentualne wymiany i reklamacje Fajnie, że napisałaś.
ale materac pasuje do tradycyjnego łóżeczka Tylko do tego z IKEI nie pasuje
Stary 2010-05-14, 12:03   #3347
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
I ja sie skusilam na firme Amal. I naprawde jestem zadowolona! Kupilampodobne lozeczko bukowe z szuflada i komode w kolorze teak. Komoda juz skrecona i wyglada super! (nawet juz ja wypelnilam *******ami dla Fasolki)
dobrze wiedziec, ze ta firma jest OK wiec napewno kupie to łożeczko ,ale pewnie za miesiac,dwa jak juz pokoik bedzie wymalowany
Stary 2010-05-14, 12:17   #3348
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
ale materac pasuje do tradycyjnego łóżeczka Tylko do tego z IKEI nie pasuje
To może łóżeczko ma zły wymiar? Kuzynka ma łóżeczko z Ikei i nic nie mówiła, że był jakiś problem...
Stary 2010-05-14, 12:19   #3349
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj miałam USG połówkowe ale sobie nie bardzo pooglądałam malucha. Wybiorę się pewnie prywatnie na usg 3d lub 4d tylko nie bardzo wiem kiedy. Jeśli teraz jestem w 21 tyg to kiedy najlepiej?
Po badaniu w przychodni wyszło że maluszek jest troszkę mniejszy niż wiek ciąży ale lekarz twierdzi że mieści się w normie. Z usg wychodzi że ciąża jest młodsza o tydzień.
No i na 80% będzie dziewczynka
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 12:30   #3350
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
witam!
tak jak juz dzieczyny ci napisaly wszytko zalezy od lekarza niby powinno sie dawac najpierw 50 a dopiero jak jest cos nie tak to 75 dla potwierdzenia ale niektorzy lekarza zeby oszczedzic picia piacjentce 2 razy glukozy daja odrazu 75 bo wynik jest bardziej wiarygodny.. odrazu 75 mozna dac takze wtedy gdy pacjentka duzo przytyje w ciazy co moze (ale nie musi) swiadzyc o cukrzycy albo gdy w rodzinie cukrzyca wyestepuje...
Stary 2010-05-14, 12:34   #3351
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Cudo a to chyba kręgosłupik widać ;P?
Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
kręgosłupek widać!!a to już coś,no nie niech rośnie zdrowo maluszek
Cytat:
Głównie widać kręgosłupek, ale i tak śliczny
Ano kręgosłup przede wszystkim Ale kawałek główki, rączki, nóżki i zadka też widać
aaneczka1984, dobrze wiedzieć, ze jesteś zadowolona z łóżeczka, bo też się nad nim zastanawiam. A co do ceny, to są na allegro aukcje, gdzie to łóżeczko z całym wyposażeniem kosztuje 450-550zł. Sporo i tak, ale łóżeczko wygląda na mocne. Na żywo też się ładnie prezentuje.

Klarissa, a to łóżeczk z Ikei nie jest czasem... liche? Nie wygląda na masywne.

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
ja mam dziś wizytę u gina na 14.00 i normalnie tak się denerwuje, że szok. aż się cała trzęsę. dziwne.
Nie masz się czym stresować. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nicole007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co ja mialam dzisiaj za sen Trafilam na porodówke... silne skurcze, bol, krew.... nie doszlo do samego porodu, ale obudzilam sie zlana potem. Wczesniej staralam nie myslec o porodzie, bo co bedzie to bedzie po co sie stresowac.... a od kiedy wstalam to jak sobie o tym pomysle to mnie ciary przechodza. Zaczynam sie bac!!!
Hehehe. Suuuper sen Ale nie ma sensu się przejmować. Będzie jak ma być. I może wcale nie tak strasznie. Masz jeszcze czas, żeby się martwić porodem

niuniuniau, gratuluję 80% córeczki ^^

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-05-14 o 12:36
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 12:36   #3352
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj miałam USG połówkowe ale sobie nie bardzo pooglądałam malucha. Wybiorę się pewnie prywatnie na usg 3d lub 4d tylko nie bardzo wiem kiedy. Jeśli teraz jestem w 21 tyg to kiedy najlepiej?
Po badaniu w przychodni wyszło że maluszek jest troszkę mniejszy niż wiek ciąży ale lekarz twierdzi że mieści się w normie. Z usg wychodzi że ciąża jest młodsza o tydzień.
Gratuluje dziewuszki (o ile sie nic nie zmieni )!

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki- czy wyszla juz wam ta czarna kresa na brzuchu? Ja jestem w 21tyg i jeszcze niespecjalnie, nie zebym tesknila
Stary 2010-05-14, 12:54   #3353
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Klarissa, a to łóżeczk z Ikei nie jest czasem... liche? Nie wygląda na masywne.
Trochę znajomych je ma i nie narzekają. To takie łóżeczko jak dawniej były dla dzieci - w "moich czasach"
Stary 2010-05-14, 12:56   #3354
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

niuniuniau ja byłam wg ostatniej miesiączki w 22, a wg wielkości płodu w 23 i lekarz stwierdził, że to idealny czas na 3d zaprosił mnie jeszcze raz w 32 tygodniu. Wtedy podobno dokładnie będzie widać rysy, ale już gorzej się mierzy narządy i ciałko dzidziusia.

ja jeszcze nie miałam tego badania z glukozą :/ ale ze zwykłego na cukier wyszło, że mam sporo poniżej normy

świetne te X-ladery ja jednak ze względu na bardzo ograniczone fundusze albo będę używać wózek w spadku po młodszej o 11 lat siostrze, albo kupię jakiś na allegro, oczywiście używany tak do 500 zł. wolę jednak wydać więcej pieniędzy na bajery z Fiser-proce'a typu leżaczek z odgłosami bijącego serduszka czy wanienkę tą zielona z tej właśnie firmy. Wiem też że nie będę oszczędzać na ciuszkach i kosmetykach dla Malucha. O szczepionkach nie wspominając. Mam nadzieję, że sie o to synek nie pogniewa

jeśli chodzi o łożeczka to najbardziej by mi odpowiadało takie turystyczne
http://www.allegro.pl/item1023064245...przewijak.html w kolorze niebiesko-szarym wychodzi dużo taniej od tradycyjnego co myslicie o takich ??
Stary 2010-05-14, 13:05   #3355
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Witam, Kochane brzuchatki U mnie, w Kielcowie, leje od rana. Troszkę pogrzmiało, ale mojej wymarzonej wiosennej burzy się nie doczekałam

Majka232, ja pierwsze ruchy poczułam w 18t6dc, więc też nie wcześnie.
A to "usg - prenatalne", to niby jakie? Bo ogólnie, "prenatalne" oznacza "przed urodzeniem", czyli może masz mieć połówkowe?

Pierwsze słyszę... ale ja się tym nie interesuję, więc pewnie dlatego Bólów nie miewam. Według wszystkich wierzeń/testów itp wychodzi mi dziewczynka niby...

Niby jest taki pogląd. TEORETYCZNIE w kolejnych ciążach czuje się wcześniej, bo kobieta wie, jakie to uczucie i szybciej poznaje. I tylko na tym się takie stwierdzenia opierają. Bo to nie jest tak, że dzieciaczek się wcześniej zaczyna mocno ruszać. To, kiedy mamusia poczuje ruchy zależy od grubości i położenia macicy/łożyska itp.
Na nospie się nie znam.
Cieszę się, że wizyta się udała.

Eveliouses, my zdecydowaliśmy się na Coneco Mustang ("ulepszona" wersja V3). Ma cztery duże, pompowane koła, a ja czesto zamierzam na spacerki po lesie" = wertepach chodzić

I właśnie dlatego my jesteśmy zdecydowani na usg 4d ...no i dla "pełci"

Co do łóżeczka, to ja jestem za wyjmowanymi szczebelkami - dzieciaczek sam może wychodzić, a Ty i tak sięgniesz, bo większość łóżeczek ma trzy wysokości, na których leży materac.

Byłam dziś z rana na usg połówkowym... Dzidzia świetnie się rozwija, wymiary ma prawidłowe, ale lekarka powiedziała, że jest "drobna" - waży niecałe 400g w 22 tygodniu. Do tego jest STRAAASZNIE ruchliwa. Gin miała problemy, żeby ją uchwycić ładnie
Pooglądałam sobie mojego Skarbeczka I wszystko było by super, gdyby nie fakt, że nie dało się rozpoznać płci
Wieczorkiem, wygłaskałam brzusio, uprosiłam maleństwo, by pokazało co ma miedzy nogami... No i pokazało ...pępowinę...
Tak więc nadal, w 22tc, nie wiem, czy będę miała córeczkę, czy synka
Mało się nie popłakałam ze śmiechu jak zadzwoniłam do mamy a ta mi wypiszczała w słuchawkę: "Jaaaktooo? Pępooowiiiiinaaaa międzyyyy nooogaaaamiiii??!! Tooo naaadaaal niiie wiiaaadooomooo??!!"

Następne usg (4d) mam dopiero 7 czerwca. Może wtedy się coś dowiemy

Aha, mam zdjęcie. kiepskie, bo kiepskie, ale dzidzia jest Później wstawię, bo teraz mi się nie chce skanera podłączać
http://www.allegro.pl/item1031401025...3_mustang.html

http://www.allegro.pl/item1029114336...zsza_cena.html

no no ,całkiem fajny ten mustang...

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

a jest ktoś może z okolic Ustronia lub Cieszyna?????

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:18   #3356
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
gratulacje i trzymam kciuki zeby sie potwierdzilo

Cytat:
Gratuluje dziewuszki (o ile sie nic nie zmieni )!

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki- czy wyszla juz wam ta czarna kresa na brzuchu? Ja jestem w 21tyg i jeszcze niespecjalnie, nie zebym tesknila
mamale slaba tez nie tesknie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o łożeczka to najbardziej by mi odpowiadało takie turystyczne
http://www.allegro.pl/item1023064245...przewijak.html w kolorze niebiesko-szarym wychodzi dużo taniej od tradycyjnego co myslicie o takich ??
ja jestem zwolenniczka tradycyjnych.. nawet tanszych ale jednak wg sa bardziej stabilne no i latwiej dziecko w nich sie pionizuje.. ale co osba to poglad
Stary 2010-05-14, 13:29   #3357
gabisun
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za odpowiedzi odnośnie tej glukozy no u mnie w rodzinie nie występuje cukrzyca, a duzo też nie przytyłam, bo raptem 3kg w 25 tygodniu na plusie więc pewnie dlatego 50

Mpik fajny ten roan, tylko szkoda, że bez fotelika...cos jakoś nie mam natchnienia do szukania wózków

Moje malenstwo jest strasznie ruchliwe, aż się boję co to będzie jak się urodzi

Ycan to jak waży mniej to może ciąża jest po prostu młodsza o parę dni albo tydzień, albo potem wyrówna. Moja miała w 23 tygodniu 460gram

Niuniau gratuluję córeńki coś ostatnio więcej dziewczynek, aż się zaróżowiło na liście

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Ja mam krechę od 15 tygodnia ale mam ciemna karnację i pewnie dlatego krecha wylazła, bo nie każda ją będzie miała , do tego ona taka śmieszna krzywa jest

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

a w ogóle dowiedziałam się, ze leżaczki-bujaczki czy jak to tam się nazywa nie są zbyt dobre na kształtujący się kręgosłup dziecka, bo utrzymuje stale wygięty kręgosłup. Już rodzince mówiłam, że nie życzę sobie żadnych chodzików w prezencie teraz muszę się jeszcze nad tym leżaczkiem zastanowić

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 13:37   #3358
Ray
Zakorzenienie

moje dziecko w koncu dalo znac ze zyje ufffffffffffffff... chyba sie przestraszylo jutrzejszego usg
wczoraj wieczorem mnie pukalo ale sadzilam ze znow moze jelita albo cos innego a dzis od 2 godzin czuje pukniecia pod pepkiem i sie przesuwaja te pukniecia

mama panikara ze mnie chyba odwolam jutrzejsze usg i przeloze za tydzien, poltora to bedzie 21 tydzien wiec nie bede musiala dugi raz robic od razu te glukoze zrobie bo godzine w przychodni bede musiala siedziec

ja z wozkiem to juz sama nie wiem wam powiem... mamy teraz problemy finansowe duzo by gadac...moje wakacje pojda chyba w zapomniane ale trudno... nie pierwsze nie ostatnie

wozek mam co prawda... w dobrym stanie ja mam ten baby merc.. widze ze na allegro tez duzo osob je kupuje wiec jak ktos nie ma duzo kasy to polecam. Mnie jedynie wkurza w tym wozku ze jest duzy i to skladanie do auta bo tak jest fajny. Ja mieszkam pod lasem i zawieszenie i pompowane duze kola i przekladana raczka super sie sprawuje
i tak wlasnie mysle czy jest sens wydawac 1500z l na nowy wozek :/ Tzn gondole..
ten wozek stoi w piwnicy, wypralabym go wymienila kolo bo po uzytkowaniu w lesie jedno peklo... i w sumie gondole bym miala.
Gondole sie krotko uzytkuje to mysle ze lepiej moze po pol roku zainwestowalabym w porzadna spacerowke po prostu
a moze do czasu porodu czy tuz po z kasa sie poprawi i sobie wtedy kupie.. zreszta bedzie becikowe i tz ma dodatek w pracy to by akurat bylo

nagadalam sie

w ogole zapomnialam wam napisac ze odwolalismy nasz lot do usa przykro mi troche ale duzo by pisac... w kazdym razie bedzie szansa za rok.
I tak piszecie o wozkach to moze komus sie przyda info... ze niektorzy czytalam sprowadzaja z usa ze sklepow wozki... ja sama o tym mysle teraz.
Ceny na prawde sa duzo nizsze a przesylka morska nie wiele wicej kosztuje co nasz kurier za taki wozek..
musze pomyslec dobrze i sie rozejrzec.. bo jak tz bedzie znow lecial to moze wyslal wlasnie taka przesylka...hmm

ja tez mam zwykle lozeczko po corce tylko je chyba odmaluje i tez w sumie spoko jest te szczebelki u nas sie sprawdzily bo mala sobie wychodzila sama i wchodzila, jak chciala spac sama sobie szla
przeciez te lozeczko uzytkuje sie na rok czy dwa byle by bylo stabilne
Stary 2010-05-14, 13:58   #3359
dzidzia_aim
Rozeznanie

GG do dzidzia_aim

Hej dziewczyny

Widzę dyskusja toczy sie na temat wózków
Ja mam do Was takie małe pytanie. Jestem w 23 tc i wczoraj jak położyłam się spać dostałam takich bóli kłujących strasznie w okolicach pępka i troszke wyżej tak mnie to zaczęło kłuć, że aż sie poryczałam, pozatym oddychać musiałam szybko i płyciutko bo gdy chciałam normalnie nabrać powietrza to dopiero bolało. Przeszło po około 10 minutach. Strasznie się wystraszyłam i niewiem co to takiego było. Może to jakis nerwoból?? Dodtam że wczoraj miałam troszke spraw w urzędach i nałaziłam się dużo, wszędzie szukam przyczyny ale nie mam pojecia co to i od czego. Może któraś z Was tak miała i wie co to bo nie chce zeby to sie powtorzyło
dzidzia_aim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 14:09   #3360
nicole007
Raczkowanie

Cytat:
U nas (mieszkam na wsi, nie muszę wózka nigdzie wnosić) wygrał TAKO JumperX 3w1.
Dla mnie ten wózek tez jest faworytem tylko wolalabym aby podnozek byl plastikowy jak w espiro, a nie pokryty materialem bo bedzie sie strasznie brudzil. No ale kazdy pojazd ma swoje plusy i minusy.
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości