|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cytat:
![]() ![]() Ray ale to badanie powinno się zrobić między 24 a 28 tygodniem, wcześniej chyba może być niewiarygodne, a gin kiedy kazał Ci je zrobić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3362 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
gabisun nie wiem kiedy powinno sie robi glukoze
![]() Wpierwszej ciazy tez jakos w polowie robilam wiec chyba to mniej wiecej robi w tym okresie ![]() Ale glowy sobie nie dam uciac. Ja ostatnio mam faze na slodkie a potem mam wyrzuty sumienia echhh teraz pije slaba kawe z mlekiem bo nie daje rade funkcjonowac w te pogode. Ale juz sobie obiecalam ze od jutra koniec slodkie raz w tyg i tyle.. mam nadzieje ze sie uda ![]() ja wlasnie teraz tak pomyslalam ze musze przejrzec ciuchy malej z okresu niemolectwa bo zapomnialam ze mam porod na jesien a niektore ciuskzu na 3 mc mam na typowe lato bo corka z marca ![]() ![]() jeszcze kurcze jakas nadwrazliwosc zebow mi sie zrobila brrrrrrr i mam jakis uraz do miesa... nie wiem... odrzuca mnie na zapach miesa.... dzis stalam w miesnym bo musialam zapasy zrobic do zamrazalnika i normalnie mdlo mi bylo jak cholera ... gdyby nie corka to bym nie jadla w ogole miesa ale tak musze robic jakies dania miesne chodz co kilka dni dla dziecka. Za to mam pol zamrazalnika jagod i w niedziele bede robic pierogi z jagodami i smietana ![]() wlasnie swoja droga dziewczyny jak bedzie sierpien/ wrzesien i jest pelno sezonowych owocow to polecam je pozamrazac... bedziecie mialy na zime dla dziecka do deserka. Ja tak robilam w te lato nakupowalam truskawek, malin, jagod, wisni, i innych owocow i sobie w male woreczki i wieksze pomrozilam. I np do jogurtu mozna sobie dorzucic czy nawet teraz kompoty robilam ![]() ze sliwek robilam dzem np i potem ma sie swoje bez konserwantow ![]()
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-05-14 o 14:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie i jeszcze raz slicznie dziekuje za wszystkie komplementy odnosnie ubranek
![]() U mnie tez pogoda fatalna, ledwo sie dzisiaj przed 11 z lozka zwleklam ![]() Bardzo podobaja mi sie lozeczka, ktore wklejalyscie. Ja wybralam lozeczko turystyczne graco electra, ktore juz kiedys wklejalam. Dokupilam tylko materac i jest super ![]() ![]() Dziewczyny mam takie pytanko, ktore z tych dziewczecych imion najbardziej sie Wam podoba: Lilianna, Eliza, Gabrysia czy Lena? Co prawda nie znam jeszcze plci ale z chlopcem w razie czego nie powinno byc problemu ![]()
#3364 |
Zakorzenienie
|
mi sie podoba Lena
![]() ja ide w koncu sie brac za jakas robote bo siedze i siedze tu ![]() ide gulasz zrobic i salatke na kolacje do kanapki ![]() ![]() udanego weekendu zycze ![]()
#3365 | |||
Zakorzenienie
|
niuniuniau - gratuluję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kilka znajomych tez się skarżyło na ból brzucha... Być moze zbieg okoliczności, ale moim zdaniem moze to być też troszkę przez pogodę
![]() |
#3366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lenka i Lilka ![]() ![]() ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3368 |
Zakorzenienie
|
ja bym wybrała Lilkę. Lenek teraz będzie pełno, bo w M jak miłość jest i kobitki szaleją teraz, gdzie nie słyszę to Lenka. Sama miałam dylemat czy wybrać bardzo częste imię, ale to twój wybór i tylko twój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj bylismy na USG genetyczne+4d. Dzidzius zdrowy. Plec sie potwierdzila, bo pokazal co ma miedzy nozkami, wiec zostal chlopcem
![]() Bardzo jestem zadowolona z tego badania, naprawde warto. Dostalam jeszcze plytke z filmem i zdjecia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Zadomowienie
|
Ania 13.03- u mnie będzie Lilka, ładnie się zdrabnia, różnie można wymawiać i nie jest tak popularne jak np Lena...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3373 | |
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim Mamuska udanych wizyt, Dzidzie macie sliczne.
![]() Na sama mysl o tych wszystkich "duzych" zakupach mnie ogarnia przerazenie i mam ochote uciekac... Jest taki wybor i tyle "pulapek", a wiadomo, ze czlowiek by chcial dokonac jak najlepszych zakupow. Skorzystam na pewno z Waszych sugestii, zwlaszcza, ze nie mialam pojecia o takich "podstawkach" pod fotelik samochodowy ![]() Cytat:
![]() Sorki za taki slowotok, jak co to prosze zignorowac... ![]() Chcialam Was rowniez o zdanie zapytac, co o tym sadzicie. Dzis rano sie obudziam i nie moglam sie zwlec z lozka. Taki bol tepy w okolicach kosci ogonowej mnie dopald, jakbym sobie ja stlukla. A jednak nic, na pewno zadnego urazu "mechanicznego" nie mialam, zebym gdzes upadla lub cos takiego. Jak sie nie ruszam to w pozadku, moge siedziec i lezec, ale jak chce zmienic pozycje to normalnie swieczki w oczach staja, boje sie, ze to jakies zapalenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zakorzenienie
|
a jednak jeszcze wpadlam
![]() zrobilam salatke na kolacje, obiad na jutro i mam wolne jutro ![]() Lilianna tez mi sie baaardzo podoba ![]() ![]() narazie dziewczynka ( jesli bedzie) to patrycja albo paulina co do bolu kosci ogonowej nie martw sie ![]() ![]() ja wlasnie gadalam z tz o wozku.. i juz postanowilism ze kupimy tylko spacerowke z fotelikiem tak by dalo sie to zamieniac i wczepiac... bo gondole mam wiec w sumie po co mi nowa a stelarz od fotelika bede w aucie wozic i na zakupy czy spacer daleko od domu bede wczepiac fotelik w ten stelarz.. dzieki temu zaoszczedzam 700 zl wiec bardzo sie ciesze ![]()
#3375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z tymi różnymi "dupobólami jest jak pisze Ray, często się zdarzają i nie ma sensu dopatrywać się tu rwy kulszowej czy innych poważnych zmian, po prostu teraz w róznych miejscach będzie nas uciskać, boleć, kłuć itp. ![]() ![]() A ja pożarłam lody ![]() ![]() Kurcze dziewczyny macie czasami takie wodnisty śluz? bo kurcze dzisiaj rano na majtach plama, parę dni wcześniej to nawet po nodze mi pociekło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 | |
Zadomowienie
|
waniliaania2009, super, że jesteś zadowolona z usg
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3377 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3378 |
Rozeznanie
|
http://allegro.pl/item1036902124_bre...a_fotelik.html
a oto mój faworyt wsród wózków, na wszystkim mam zamiar oszczedzac (tansze łóżeczko, ciuzki będe miała po chrześnicy, kołyskę też itp) takze na wózek w takiej kwocie sobie pozwolimy, no tak naprawde zobaczymy na jesieni jak to z finansami u nas będzie. Mam tylko nadzieje ze taki wózek się sprawdzi i nie bede musiala dokupwac po roku spacerówki bo np jest lekka, no zobaczymy jeszcze, musze poczytac opinie... dziewczynki mnie tez ciągnie w dole brzucha i myśle ze poprostu to uroki ciąży że gdzieś nas zakłuje, gdzieś szczyknie, ato koc ogonowa a to coś tam innego.. gabisun mi chyba tez pojawia sie ta okropna krecha ![]() ![]() ja mam wodnisty śluz i strasznie go duzo ale rozmawiałam z innymi ciężarnymi i tez tak mają, takze to chyba nie powod do zamartwiania się ![]() Ray tak widocznie musiało być że nie polecicie do usa, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło ![]()
#3379 |
Zakorzenienie
|
Elenko dzięki
![]() ![]() W związku z tym że na zdjęciach trochę ciężko porównać ile brzuch urósł, więc postanowiłam go mierzyć na wysokości pępka ![]() ![]() ![]() Kasienka a może to zależy też od wcześniejszego wyniku, glukozy na czczo? nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- i jeszcze wyczytałam, że po 50 gramach robi się pobranie po godzinie a po 75 gramach po 2 godzinach ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- no to już mam odpowiedź: Cukrzyca w ciąży stanowi poważnie zagrożenie dla matki i dziecka, dlatego oznaczenie poziomu glukozy w surowicy krwi jest badaniem obowiązkowym. Jeżeli choroba w rodzinie nie występowała, badanie przeprowadza się dwukrotnie - na początku pierwszego i pod koniec drugiego trymestru. Na początku ciąży glukozę oznacza się na czczo. Po 24 tygodniu, wykonuje się tzw. test obciążenia glukozą. Na badanie przychodzisz przed zjedzeniem śniadania. Najpierw pobiera się krew na czczo, potem dostajesz do wypicia wodę, w której rozpuszczono precyzyjnie odmierzoną dawkę 50 glukozy, po godzinie siedzenia ponawia się badanie. W czasie tej godziny nie można spacerować, bo wyniki będą niemiarodajne. Jeśli wyniki przekraczają normę konieczne jest powtórzenie testu z 75 gramami glukozy po 2 godzinach. Nieprawidłowy test z 75 gramami glukozy oznacza cukrzycę ciążową. Glukoza w surowicy Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-05-14 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3380 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jesli u nas bedzie dziewuszka to chyba Róża albo Rozalka, albo Halinka vel Alinka. Taki juz mamy gust z mezusiem ![]() Cytat:
![]() Teraz najgorsze jest jak mi tam zdretwieje, bo robi mi sie blokada bioder ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3381 |
Raczkowanie
|
ycnan u mnie ta sama sytuacja poszłam dzisiaj na wizyte lekarz obiecał, że potwierdzimy co tam w środku siedzi i
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My zakładamy, że spacerówkę potem i tak kupimy osobną, więc nie inwestujemy za dużo w pierwszy wózek. A 1000-1200zł to i tak więcej niż pierwotnie planowaliśmy. Cytat:
![]() Gabisun, u siebie zbytniej ilości śluzu nie zauważyłam ![]() ![]() Coś dziś jeszcze Pomi nie było... może kłóci się z upierdliwym sąsiadem ;P
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-14 o 19:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
Zuziczka, Ycnan dziękuje
![]() Kurcze brzuch niby mam niewielki a jak się schylam to mnie dusi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak przy okazji, nie wiecie czy imię Lara funkcjonuje u nas, tzn czy w Polsce się je nadaje? Cytat:
![]() A kreskę na brzuchu też mam, nawet nie wiedziałam, TŻ zauważył i mi o niej powiedział. I mam ją nawet nad pępkiem, jakieś 4-5 cm:/ Aha, a zmierzyłam się w pasie na wysokości pępka i mam 94 cm.......... A 6 miesięcy temu miałam wklęsły brzuch... Cytat:
![]()
Martynka Edytowane przez Lenka* Czas edycji: 2010-05-14 o 19:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pozatym Laura, Amelia, Inga lub Milena(najmniej bo mężowi się nie podoba) Lena odpadło bo mojemu bratu skojarzyła się z ruską prostytutk a hehe odrazu nam się przestało podobać (bez urazu dla wszystkich Lenek) ![]() Daria tak przez chwilę miała być ale już przeszło ![]() Kalina tez braliśmy pod uwage ale jednak chyba nie
![]() |
#3386 |
Zakorzenienie
|
gabusin tez mam czasem taki sluz
![]() ycnan no wlasnie jest taka opcja na allegro spacerowka plus fotelik x0lander koszt 600-800 zl wiec mi to odpowiada w ogole musze wam cos napisac i moze komus to tez sie przyda odnosnie wozkow. Ja do tej pory nie wiedzialam... przegladalam strony z usa ze sklepami z wozkami bo chcialam sprawdzic ceny i nigdzie nie widzialam gondoli zdziwilam sie... pisze z dziewczynami z usa i pytam o co chodzi ja zle szukam czy co i one mi wyjasnily ze w usa nie ma gondoli, nie uzytkuje sie ich tam... uzytkuje sie spacerowke i fotelik w nia wczepiany ktory robi za gondole i tak sobie o tym myslalam i wam powiem ze mnie to przekonuje.. kiedys jak nie bylo wozkow w ktore dalo sie wczepic fotelik to gondola byla niezbedna ale teraz?? przeciez z doswiadczenia mojego wiem ze gondole sie uzytkuje mac do pol roku.. a tak na serio fotelik swietnie sie sprawdzi, one maja daszki pokrowce przed deszczem, wiatrem, maja nawet specjalne kombinezony na zime a dziecko i tak jest w kombinezonie i pod kocem ( widzialam ludzie tak w zime nosza dzieci w fotelikach) wiec czy ta gondola potrzebna?? wedlug mnie to raczej nie.. bo nawet jak dziecko ma dajmy 5 mc to mozna go smialo przeniesc do spacerowki, nie to zeby siedzial. ale spacerowke na plasko polozyc i odpowiedni kombinezon czy wklad wlozyc ktory chroni by dziecko nie wypadlo ( jest cos takiego) dlatego jak ktos mysli o kupnie wozka wciaz to przemyslcie to.. bo mozna w ten sposob zaoszczedzic duzo pieniazkow.. ja tak wlasnie mam zamiar zrobic... mam gondole w sensie inny stary wozek po corce ale mysle ze i tak bede uzytkowac jedynie ten fotelik i stelarz.. bo dziecko przeciez non stop w wozku nie jest, jedynie na spacerze ![]() zreszta popatrzcie same teraz jak ludzie woza dzieci ja sie zawsze przygladam jakie wozki maja i jak to wyglada itp ![]() no nagadalam sie ![]() wlasnie tez skonczylam lody ![]()
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-05-14 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fotelik musi być bo jak dzidzius usnie w samochodzie to wyjmuje fotelik i montuje do stelaza i juz ![]() Gondola tez mysle ze mi sie nie przyda tymbardziej ze to zima i spacery beda krotkie takze w foteliku bedzie ok, ale pewnie nie da sie kupic wózka typu 2funkcyjnego (fotelik +spacerówka) a nie lubie kupowac wszystkiego z :innej bajki" takze wolalabym zeby taka mozliwość byla!!! no ale oczywiscie musze to przemyslec sadze ze moja mama powie ze stuknieta jestem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 |
Zadomowienie
|
Gabisun ja w poprzednim badaniu poziomu glukozy miałam dobry wynik,więc chyba nie od tego zależy ile roztworu trzeba wypić teraz.Tak czy siak,jak trza,to trza
![]() Kurde co chwilę podajecie jakieś linki do wózków,że ja już nie wiem który lepszy...mętlik jeden wielki mam.. ![]() ![]()
#3389 | |||
Zadomowienie
|
Ra
Cytat:
![]() Co do leżaczków to mysle że to nieprawda że sa niezdrowe..poprostu trzeba je uzywac z umiarem, tzn nie cały dzień w leżaczku tylko jednorazowo np do pół godzinki.. Ja miałam z Domisiem leżaczek z fischera... Cytat:
![]() Mi się podoba Lilianka a jescze bardziej Lidia.... ![]() Cytat:
![]() Ray dobrze prawi ![]()
![]() |
#3390 |
Zakorzenienie
|
elenka alez mozna tak kupic!!
nie wiem jak inne firmy ale x-lander zobacz sobie na allegro da sie tak ![]() juz patrzylam sama... nie patrzylam innych firm co prawda ale wiem ze x-lander da sie generalnie rozlozyc na 3 czesci :stelarz, fotelik, gondole, spacerowke i te rzeczy wczepiac w siebie ... ja nawet patrzylam ze oplaca sie kupic oddzielnie fotelik x-landera i spacerowke bo jeszcze taniej wychodzi niz jak zestaw daja np jesli chodzi o zime to ja nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego ale zobaczcie mozna kupic taki spiworek do fotelika http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2266846 i gra kurcze nie moge znalesc tej aukcji gdzie byla taka mozliwosc bo tz mi pokazywal ale mimo wszystko mozna kupic spacerowke oddzielnie i do tego tej samej firmy fotelik i one sie wczepiaja ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- ja bede tak robic wychodzi to czasem nawet polowe taniej ![]() aneczkaa ja tez gondole malo uzytkowalam ![]() ![]() kurcze tak narzekalam na te moje dzidzi a tera kopie ju pol dnia ![]() ![]() o mam np tu jest taka aukcja http://www.allegro.pl/item1023379785...car_torba.html taniej niz 1500 zl ale jak pisalm taniej wychodzi jeszcze kupic te rzeczy oddzielnie o kilka zl
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-05-14 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:59.