Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 14:30   #3361
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Widzę dyskusja toczy sie na temat wózków
Ja mam do Was takie małe pytanie. Jestem w 23 tc i wczoraj jak położyłam się spać dostałam takich bóli kłujących strasznie w okolicach pępka i troszke wyżej tak mnie to zaczęło kłuć, że aż sie poryczałam, pozatym oddychać musiałam szybko i płyciutko bo gdy chciałam normalnie nabrać powietrza to dopiero bolało. Przeszło po około 10 minutach. Strasznie się wystraszyłam i niewiem co to takiego było. Może to jakis nerwoból?? Dodtam że wczoraj miałam troszke spraw w urzędach i nałaziłam się dużo, wszędzie szukam przyczyny ale nie mam pojecia co to i od czego. Może któraś z Was tak miała i wie co to bo nie chce zeby to sie powtorzyło
nie mam pojęcia co to może być za ból a miałaś napięty brzuch w tym czasie? ja na twoim miejscu zadzwoniłabym do gina, będziesz spokojniejsza

Ray ale to badanie powinno się zrobić między 24 a 28 tygodniem, wcześniej chyba może być niewiarygodne, a gin kiedy kazał Ci je zrobić?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 14:41   #3362
Ray
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

gabisun nie wiem kiedy powinno sie robi glukoze Wydaje mi sie ze to nie ma naczenia duzego kiedy dokladnie... dlatego ze gin mi kazal zrobic teraz jakos do nastepnej wizyty a wizyte mam na poczatku czerwca jakos 23 tydzien.
Wpierwszej ciazy tez jakos w polowie robilam wiec chyba to mniej wiecej robi w tym okresie wydaje mi sie ze jak ktos ma zagrozenie cukrzyca to to wyjdzie od razu.
Ale glowy sobie nie dam uciac.

Ja ostatnio mam faze na slodkie a potem mam wyrzuty sumienia echhh
teraz pije slaba kawe z mlekiem bo nie daje rade funkcjonowac w te pogode.

Ale juz sobie obiecalam ze od jutra koniec slodkie raz w tyg i tyle.. mam nadzieje ze sie uda

ja wlasnie teraz tak pomyslalam ze musze przejrzec ciuchy malej z okresu niemolectwa bo zapomnialam ze mam porod na jesien a niektore ciuskzu na 3 mc mam na typowe lato bo corka z marca wiec tak czy siak ich nie wykorzystam .. za tydzien je przejrze i to co typowo letnie sprzedam

jeszcze kurcze jakas nadwrazliwosc zebow mi sie zrobila brrrrrrr
i mam jakis uraz do miesa... nie wiem... odrzuca mnie na zapach miesa.... dzis stalam w miesnym bo musialam zapasy zrobic do zamrazalnika i normalnie mdlo mi bylo jak cholera ... gdyby nie corka to bym nie jadla w ogole miesa ale tak musze robic jakies dania miesne chodz co kilka dni dla dziecka.
Za to mam pol zamrazalnika jagod i w niedziele bede robic pierogi z jagodami i smietana

wlasnie swoja droga dziewczyny jak bedzie sierpien/ wrzesien i jest pelno sezonowych owocow to polecam je pozamrazac... bedziecie mialy na zime dla dziecka do deserka.
Ja tak robilam w te lato nakupowalam truskawek, malin, jagod, wisni, i innych owocow i sobie w male woreczki i wieksze pomrozilam. I np do jogurtu mozna sobie dorzucic czy nawet teraz kompoty robilam
ze sliwek robilam dzem np i potem ma sie swoje bez konserwantow

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-05-14 o 14:46
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:05   #3363
ania13.03
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie i jeszcze raz slicznie dziekuje za wszystkie komplementy odnosnie ubranek Strasznie mi milo, ze Wam sie spodobaly.
U mnie tez pogoda fatalna, ledwo sie dzisiaj przed 11 z lozka zwleklam
Bardzo podobaja mi sie lozeczka, ktore wklejalyscie. Ja wybralam lozeczko turystyczne graco electra, ktore juz kiedys wklejalam. Dokupilam tylko materac i jest super Moze to nie to samo co tradycyjne ale moim zdaniem jest calkiem niezle przystosowane do potrzeb maluszka i mamusi
Dziewczyny mam takie pytanko, ktore z tych dziewczecych imion najbardziej sie Wam podoba: Lilianna, Eliza, Gabrysia czy Lena? Co prawda nie znam jeszcze plci ale z chlopcem w razie czego nie powinno byc problemu

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:11   #3364
Ray
Zakorzenienie

mi sie podoba Lena

ja ide w koncu sie brac za jakas robote bo siedze i siedze tu

ide gulasz zrobic i salatke na kolacje do kanapki mnie naszlo

udanego weekendu zycze
Stary 2010-05-14, 15:14   #3365
angelikaw
Zakorzenienie

niuniuniau - gratuluję

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki- czy wyszla juz wam ta czarna kresa na brzuchu? Ja jestem w 21tyg i jeszcze niespecjalnie, nie zebym tesknila
Nie, jeszcze nie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o łożeczka to najbardziej by mi odpowiadało takie turystyczne
http://www.allegro.pl/item1023064245...przewijak.html w kolorze niebiesko-szarym wychodzi dużo taniej od tradycyjnego co myslicie o takich ??
dla mnie są zbyt mało stabilne.

Cytat:
Napisane przez dzidzia_aim Pokaż wiadomość
Ja mam do Was takie małe pytanie. Jestem w 23 tc i wczoraj jak położyłam się spać dostałam takich bóli kłujących strasznie w okolicach pępka i troszke wyżej tak mnie to zaczęło kłuć, że aż sie poryczałam, pozatym oddychać musiałam szybko i płyciutko bo gdy chciałam normalnie nabrać powietrza to dopiero bolało. Przeszło po około 10 minutach. Strasznie się wystraszyłam i niewiem co to takiego było. Może to jakis nerwoból?? Dodtam że wczoraj miałam troszke spraw w urzędach i nałaziłam się dużo, wszędzie szukam przyczyny ale nie mam pojecia co to i od czego. Może któraś z Was tak miała i wie co to bo nie chce zeby to sie powtorzyło
dzidzia_aim - może to od pogody? Ja wczoraj leżeć nie mogłam, siedziec tym bardziej... Wszystko mnie wewnątrz bolało.
Kilka znajomych tez się skarżyło na ból brzucha... Być moze zbieg okoliczności, ale moim zdaniem moze to być też troszkę przez pogodę
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:28   #3366
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie i jeszcze raz slicznie dziekuje za wszystkie komplementy odnosnie ubranek Strasznie mi milo, ze Wam sie spodobaly.
Bardzo podobaja mi sie lozeczka, ktore wklejalyscie. Ja wybralam lozeczko turystyczne graco electra, ktore juz kiedys wklejalam. Dokupilam tylko materac i jest super Moze to nie to samo co tradycyjne ale moim zdaniem jest calkiem niezle przystosowane do potrzeb maluszka i mamusi
Dziewczyny mam takie pytanko, ktore z tych dziewczecych imion najbardziej sie Wam podoba: Lilianna, Eliza, Gabrysia czy Lena? Co prawda nie znam jeszcze plci ale z chlopcem w razie czego nie powinno byc problemu

Lenka i Lilka ale bardziej Lenka.Ja mam ten sam problem.Nie umiem wybrać imienia dla dziewczynki.Jak chłopiec to Bartuś ewentualnie Radeka dziewczynka????chciałam po mojej zmarłej niedawno mamusi Bernadetka(Decia,Detka) ale już sami niewiemy.Troszkę ostatnio nasunęła nam się Karinka...niewiemy!! !

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 15:28   #3367
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Wybralabym Lene

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:03   #3368
gabisun
Zakorzenienie

ja bym wybrała Lilkę. Lenek teraz będzie pełno, bo w M jak miłość jest i kobitki szaleją teraz, gdzie nie słyszę to Lenka. Sama miałam dylemat czy wybrać bardzo częste imię, ale to twój wybór i tylko twój

Stary 2010-05-14, 16:56   #3369
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Wczoraj bylismy na USG genetyczne+4d. Dzidzius zdrowy. Plec sie potwierdzila, bo pokazal co ma miedzy nozkami, wiec zostal chlopcem
Bardzo jestem zadowolona z tego badania, naprawde warto. Dostalam jeszcze plytke z filmem i zdjecia
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 16:57   #3370
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Znam superową Lenę i superową Lilianę i któreś z tych imion być wybrała

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
witam!
ninaad ty masz zleconą glukozę 75gram? ja mam 50 od czego to zależy?
Dziewczyny, które już miały robione to badanie, ile miałyście gram glukozy?
ja miałąm trzyrazy i za każdym razem 75 g, ale to dlatego, że jestem cukrzykiem i miałam trzy cukrzyce ciążowe, no i teraz też mam :/ poza tym jestem obciazona "genetycznie", nie mam nadwagi,a od początku ciąży schudłam 6 kg. Badania glukozy wychodzą mi masakrycznie niskie (tzw.niedockurzenie), raczej standartowo robi się 50g i po godzinie pobiera drugi raz krew i dopiero, jak to badanie nie wyjdzie dobrze, to kierują na 75 g.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj miałam USG połówkowe ale sobie nie bardzo pooglądałam malucha. Wybiorę się pewnie prywatnie na usg 3d lub 4d tylko nie bardzo wiem kiedy. Jeśli teraz jestem w 21 tyg to kiedy najlepiej?
Po badaniu w przychodni wyszło że maluszek jest troszkę mniejszy niż wiek ciąży ale lekarz twierdzi że mieści się w normie. Z usg wychodzi że ciąża jest młodsza o tydzień.
No i na 80% będzie dziewczynka
gratulacje dziewczynki, ponoć najlepiej w 22-23 tygodniu, ale dzieciaczek bedzie już na tyle duży,że bedziesz go mogła "w kawałkach " pooglądać
Stary 2010-05-14, 17:32   #3371
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ania 13.03- u mnie będzie Lilka, ładnie się zdrabnia, różnie można wymawiać i nie jest tak popularne jak np Lena...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 17:33   #3372
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Podoba mi się Liliana i Gabrysia, a mojemu mężowi Lena.

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Wczoraj bylismy na USG genetyczne+4d. Dzidzius zdrowy. Plec sie potwierdzila, bo pokazal co ma miedzy nozkami, wiec zostal chlopcem
Bardzo jestem zadowolona z tego badania, naprawde warto. Dostalam jeszcze plytke z filmem i zdjecia
super
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 17:48   #3373
Atlidee
Raczkowanie

Gratuluje wszystkim Mamuska udanych wizyt, Dzidzie macie sliczne.

Na sama mysl o tych wszystkich "duzych" zakupach mnie ogarnia przerazenie i mam ochote uciekac... Jest taki wybor i tyle "pulapek", a wiadomo, ze czlowiek by chcial dokonac jak najlepszych zakupow. Skorzystam na pewno z Waszych sugestii, zwlaszcza, ze nie mialam pojecia o takich "podstawkach" pod fotelik samochodowy.

Cytat:
ania Jesli moge tez sie wypowiedziec, to Kocham Lilianna. Ja sie tak uparlam na TO imie... (ale cos czuje, ze u mnie bedzie chlopiec...). Nie chce Ci za bardzo niczego sugerowac, ale ja mam 3 glowne argumenty. Nie wiem co planujecie, ale jakbyscie przypadkiem zostali za granica to obcokrajowcy rowniez nie beda miec z tym imieniem problemu (Lili, Lili-Ann, itp.), jest jakies takie "odmieniajace sie". Poza tym to bedzie mala "Waga" (tak przynajmniej z tp.) a to imie swietnie pasuje do takiego delikatnego i wrazliwego charakteru (nie jestem jakos bardzo za znakami zodiaku, ale jednak ludzie pewnymi cechami sie charakteryzuja..."grupowo "). No i ostatecznie mamy tu taka Lileczke na wydziale i swietna to dziewczynka...
Sorki za taki slowotok, jak co to prosze zignorowac...

Chcialam Was rowniez o zdanie zapytac, co o tym sadzicie.
Dzis rano sie obudziam i nie moglam sie zwlec z lozka. Taki bol tepy w okolicach kosci ogonowej mnie dopald, jakbym sobie ja stlukla. A jednak nic, na pewno zadnego urazu "mechanicznego" nie mialam, zebym gdzes upadla lub cos takiego. Jak sie nie ruszam to w pozadku, moge siedziec i lezec, ale jak chce zmienic pozycje to normalnie swieczki w oczach staja, boje sie, ze to jakies zapalenie

Atlidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 18:15   #3374
Ray
Zakorzenienie

a jednak jeszcze wpadlam

zrobilam salatke na kolacje, obiad na jutro i mam wolne jutro

Lilianna tez mi sie baaardzo podoba jak bedzie dziewczynka bede musiala nabomknac tz mi sie jeszcze podobala Lidia ale on mi truje ze to ruskie itp itd.
narazie dziewczynka ( jesli bedzie) to patrycja albo paulina

co do bolu kosci ogonowej nie martw sie zdarza sie... ja ostatnio 2 tyg chodzilam z bolem posladka i kregoslupa moj gin sie smieje ze to "dupobol" w ciazy sie zdarza rozny miednica sie rozszerza i stad rozne bole w tym obrebie

ja wlasnie gadalam z tz o wozku.. i juz postanowilism ze kupimy tylko spacerowke z fotelikiem tak by dalo sie to zamieniac i wczepiac... bo gondole mam wiec w sumie po co mi nowa a stelarz od fotelika bede w aucie wozic i na zakupy czy spacer daleko od domu bede wczepiac fotelik w ten stelarz.. dzieki temu zaoszczedzam 700 zl wiec bardzo sie ciesze
Stary 2010-05-14, 18:27   #3375
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
no to gratki

A z tymi różnymi "dupobólami jest jak pisze Ray, często się zdarzają i nie ma sensu dopatrywać się tu rwy kulszowej czy innych poważnych zmian, po prostu teraz w róznych miejscach będzie nas uciskać, boleć, kłuć itp. no rośnie nam dupsko po prostu i rozchodzą się kości miednicy

A ja pożarłam lody wieeelkie

Kurcze dziewczyny macie czasami takie wodnisty śluz? bo kurcze dzisiaj rano na majtach plama, parę dni wcześniej to nawet po nodze mi pociekło potem jest już duzo mniej, najgorzej rano. Macie coś takiego?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 18:40   #3376
ycnan
Zadomowienie

waniliaania2009, super, że jesteś zadowolona z usg Wstaw może jakieś zdjęcie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
ja wlasnie gadalam z tz o wozku.. i juz postanowilism ze kupimy tylko spacerowke z fotelikiem tak by dalo sie to zamieniac i wczepiac... bo gondole mam wiec w sumie po co mi nowa a stelarz od fotelika bede w aucie wozic i na zakupy czy spacer daleko od domu bede wczepiac fotelik w ten stelarz.. dzieki temu zaoszczedzam 700 zl wiec bardzo sie ciesze
Rozumiem, że te dwa osobno, bo chyba nie ma wózka 2w1- spacerówka + fotelik...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 18:43   #3377
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
witam!
ninaad ty masz zleconą glukozę 75gram? ja mam 50 od czego to zależy?
Ja się dopiero wybieram na to badanie i mam 75 g. Nie mam żadnych podejrzeń,ani nikogo z cukrzycą w rodzinie,więc wydaje mi się,że to z większą ilością może jest ...dokładniejsze?
Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj miałam USG połówkowe ale sobie nie bardzo pooglądałam malucha. Wybiorę się pewnie prywatnie na usg 3d lub 4d tylko nie bardzo wiem kiedy. Jeśli teraz jestem w 21 tyg to kiedy najlepiej?
Po badaniu w przychodni wyszło że maluszek jest troszkę mniejszy niż wiek ciąży ale lekarz twierdzi że mieści się w normie. Z usg wychodzi że ciąża jest młodsza o tydzień.
No i na 80% będzie dziewczynka
U mnie też na ostatnim badaniu usg lekarz powiedział,że Mała jest troszkę mniejsza,ale mieści się w normie.Powiedział,że sroko miałam nieregularne @ ,to tak moze być,ale trochę mnie to zdziwiło,bo przed zajściem w ciążę mierzyłam tempkę i takie tam rzeczy i dokładnie wiem kiedy miałam owulkę...hm.Mam nadzieje,że wszystko jest w porządku

Cytat:

Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki- czy wyszla juz wam ta czarna kresa na brzuchu? Ja jestem w 21tyg i jeszcze niespecjalnie, nie zebym tesknila
Ja nie mam tej kresy,jestem w 23 tc i mam nadzieje,że mi już nie wylizie...

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość

Dzis rano sie obudziam i nie moglam sie zwlec z lozka. Taki bol tepy w okolicach kosci ogonowej mnie dopald, jakbym sobie ja stlukla. A jednak nic, na pewno zadnego urazu "mechanicznego" nie mialam, zebym gdzes upadla lub cos takiego. Jak sie nie ruszam to w pozadku, moge siedziec i lezec, ale jak chce zmienic pozycje to normalnie swieczki w oczach staja, boje sie, ze to jakies zapalenie
Kochana,niestety to nie żadne zapalenie tylko ...UROKI CIĄŻY Jakiś organ(może macica)uciska na nerw i stąd ten ból.Ja to mam cały czas i też na początku myślałam,że gdzieś potłukłam tyłek,ale nie mogłam sobie przypomnieć,ginka mnie potem oświeciła,że tak to już niestety jest....

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 18:57   #3378
elenka1
Rozeznanie

http://allegro.pl/item1036902124_bre...a_fotelik.html

a oto mój faworyt wsród wózków, na wszystkim mam zamiar oszczedzac (tansze łóżeczko, ciuzki będe miała po chrześnicy, kołyskę też itp) takze na wózek w takiej kwocie sobie pozwolimy, no tak naprawde zobaczymy na jesieni jak to z finansami u nas będzie. Mam tylko nadzieje ze taki wózek się sprawdzi i nie bede musiala dokupwac po roku spacerówki bo np jest lekka, no zobaczymy jeszcze, musze poczytac opinie...

dziewczynki mnie tez ciągnie w dole brzucha i myśle ze poprostu to uroki ciąży że gdzieś nas zakłuje, gdzieś szczyknie, ato koc ogonowa a to coś tam innego..
gabisun mi chyba tez pojawia sie ta okropna krecha narazie leciusienko brazowa ale to chyba ona i prościutka hehe
ja mam wodnisty śluz i strasznie go duzo ale rozmawiałam z innymi ciężarnymi i tez tak mają, takze to chyba nie powod do zamartwiania się
Ray tak widocznie musiało być że nie polecicie do usa, nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:07   #3379
gabisun
Zakorzenienie

Elenko dzięki no moja biegnie trochę z boku i dopiero potem dołazi do pępka

W związku z tym że na zdjęciach trochę ciężko porównać ile brzuch urósł, więc postanowiłam go mierzyć na wysokości pępka teraz mam 78 cm, zobaczymy ile będzie na finiszu zrobiłam sobie nawet tabelkę

Kasienka a może to zależy też od wcześniejszego wyniku, glukozy na czczo? nie wiem

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

i jeszcze wyczytałam, że po 50 gramach robi się pobranie po godzinie a po 75 gramach po 2 godzinach

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

no to już mam odpowiedź:

Cukrzyca w ciąży stanowi poważnie zagrożenie dla matki i dziecka, dlatego oznaczenie poziomu glukozy w surowicy krwi jest badaniem obowiązkowym. Jeżeli choroba w rodzinie nie występowała, badanie przeprowadza się dwukrotnie - na początku pierwszego i pod koniec drugiego trymestru. Na początku ciąży glukozę oznacza się na czczo. Po 24 tygodniu, wykonuje się tzw. test obciążenia glukozą. Na badanie przychodzisz przed zjedzeniem śniadania. Najpierw pobiera się krew na czczo, potem dostajesz do wypicia wodę, w której rozpuszczono precyzyjnie odmierzoną dawkę 50 glukozy, po godzinie siedzenia ponawia się badanie. W czasie tej godziny nie można spacerować, bo wyniki będą niemiarodajne. Jeśli wyniki przekraczają normę konieczne jest powtórzenie testu z 75 gramami glukozy po 2 godzinach. Nieprawidłowy test z 75 gramami glukozy oznacza cukrzycę ciążową. Glukoza w surowicy

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-05-14 o 19:09

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 19:08   #3380
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Z podanych to mi najbardziej podchodzi Lilka
Jesli u nas bedzie dziewuszka to chyba Róża albo Rozalka, albo Halinka vel Alinka. Taki juz mamy gust z mezusiem

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim Mamuska udanych wizyt, Dzidzie macie sliczne.

Na sama mysl o tych wszystkich "duzych" zakupach mnie ogarnia przerazenie i mam ochote uciekac... Jest taki wybor i tyle "pulapek", a wiadomo, ze czlowiek by chcial dokonac jak najlepszych zakupow. Skorzystam na pewno z Waszych sugestii, zwlaszcza, ze nie mialam pojecia o takich "podstawkach" pod fotelik samochodowy.

ania Jesli moge tez sie wypowiedziec, to Kocham Lilianna. Ja sie tak uparlam na TO imie... (ale cos czuje, ze u mnie bedzie chlopiec...). Nie chce Ci za bardzo niczego sugerowac, ale ja mam 3 glowne argumenty. Nie wiem co planujecie, ale jakbyscie przypadkiem zostali za granica to obcokrajowcy rowniez nie beda miec z tym imieniem problemu (Lili, Lili-Ann, itp.), jest jakies takie "odmieniajace sie". Poza tym to bedzie mala "Waga" (tak przynajmniej z tp.) a to imie swietnie pasuje do takiego delikatnego i wrazliwego charakteru (nie jestem jakos bardzo za znakami zodiaku, ale jednak ludzie pewnymi cechami sie charakteryzuja..."grupowo "). No i ostatecznie mamy tu taka Lileczke na wydziale i swietna to dziewczynka...
Sorki za taki slowotok, jak co to prosze zignorowac...

Bol kosci ogonowej to u mnie norma, od czasu kiedy polamalam.
Teraz najgorsze jest jak mi tam zdretwieje, bo robi mi sie blokada bioder i musze o tym powiedziec ortopedzie.

Cytat:
no to gratki

A z tymi różnymi "dupobólami jest jak pisze Ray, często się zdarzają i nie ma sensu dopatrywać się tu rwy kulszowej czy innych poważnych zmian, po prostu teraz w róznych miejscach będzie nas uciskać, boleć, kłuć itp. no rośnie nam dupsko po prostu i rozchodzą się kości miednicy

A ja pożarłam lody wieeelkie

Kurcze dziewczyny macie czasami takie wodnisty śluz? bo kurcze dzisiaj rano na majtach plama, parę dni wcześniej to nawet po nodze mi pociekło potem jest już duzo mniej, najgorzej rano. Macie coś takiego?
Ja ogolnie mam problem z infekcjami, ale wodniste to normalne w ciazy, wiec sie nie martw Mamuska W jednym poradniku czytalam, ze powinnan miec zapasowe gatki w torebce na wypadek potopu, hihi.
Stary 2010-05-14, 19:12   #3381
Butterfly83
Raczkowanie

ycnan u mnie ta sama sytuacja poszłam dzisiaj na wizyte lekarz obiecał, że potwierdzimy co tam w środku siedzi i pępowina między nóżkami .
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:29   #3382
ycnan
Zadomowienie

Całkiem podobny do Coneco Mustang , który ja będę kupować Tylko, ze ten "mój" o połowę tańszy jest , ale pewnie też i "gorszy".
My zakładamy, że spacerówkę potem i tak kupimy osobną, więc nie inwestujemy za dużo w pierwszy wózek. A 1000-1200zł to i tak więcej niż pierwotnie planowaliśmy.
Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
ycnan u mnie ta sama sytuacja poszłam dzisiaj na wizyte lekarz obiecał, że potwierdzimy co tam w środku siedzi i pępowina między nóżkami .
Heh... Ty przynajmniej miałaś wcześniej "wstępnie rozpoznaną" płeć, a ja - od początku wielka niewiadoma

Gabisun, u siebie zbytniej ilości śluzu nie zauważyłam Ale dziewczyny pisały wcześniej, że też tak mają, więc na pewno to nie jest nic złego

Coś dziś jeszcze Pomi nie było... może kłóci się z upierdliwym sąsiadem ;P

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-05-14 o 19:31
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:33   #3383
gabisun
Zakorzenienie

Zuziczka, Ycnan dziękuje

Kurcze brzuch niby mam niewielki a jak się schylam to mnie dusi bosszzzz człowiek się nawet zgarbić nie może

Stary 2010-05-14, 19:35   #3384
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Lilianna i Lena Imiona na "L" są bardzo ładne
A tak przy okazji, nie wiecie czy imię Lara funkcjonuje u nas, tzn czy w Polsce się je nadaje?

Cytat:
Ja tak mam gabisun, rano najgorzej. Myślę że to normalne
A kreskę na brzuchu też mam, nawet nie wiedziałam, TŻ zauważył i mi o niej powiedział. I mam ją nawet nad pępkiem, jakieś 4-5 cm:/

Aha, a zmierzyłam się w pasie na wysokości pępka i mam 94 cm.......... A 6 miesięcy temu miałam wklęsły brzuch...

Cytat:
Jesli u nas bedzie dziewuszka to chyba Róża albo Rozalka, albo Halinka vel Alinka. Taki juz mamy gust z mezusiem
Ja myślałam kiedyś nad Różą albo Rozalką Ale niestety mężowi się nie podoba, bo znamy jedną Różę, raczej mało fajna... a Rozalia mu się źle kojarzy:/ A szkoda. Alinka też pięknie!

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-05-14 o 19:38
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:43   #3385
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Z podanych to mi najbardziej podchodzi Lilka
Jesli u nas bedzie dziewuszka to chyba Róża albo Rozalka, albo Halinka vel Alinka. Taki juz mamy gust z mezusiem .
u na też Różyczka "wchodzi w grę" chociaz mi się średnio na początku widziała, bo to był pomysl meza, to teraz coraz bardziej mi się podoba i nawet czasem łapę się na tym jak gadam coś do brzucha to mówię Rózia
pozatym Laura, Amelia, Inga lub Milena(najmniej bo mężowi się nie podoba)
Lena odpadło bo mojemu bratu skojarzyła się z ruską prostytutk a hehe odrazu nam się przestało podobać (bez urazu dla wszystkich Lenek)
Daria tak przez chwilę miała być ale już przeszło
Kalina tez braliśmy pod uwage ale jednak chyba nie

OLA 6.10.2010
Stary 2010-05-14, 19:44   #3386
Ray
Zakorzenienie

gabusin tez mam czasem taki sluz

ycnan no wlasnie jest taka opcja na allegro spacerowka plus fotelik x0lander koszt 600-800 zl wiec mi to odpowiada

w ogole musze wam cos napisac i moze komus to tez sie przyda odnosnie wozkow.
Ja do tej pory nie wiedzialam...
przegladalam strony z usa ze sklepami z wozkami bo chcialam sprawdzic ceny i nigdzie nie widzialam gondoli
zdziwilam sie...
pisze z dziewczynami z usa i pytam o co chodzi ja zle szukam czy co
i one mi wyjasnily ze w usa nie ma gondoli, nie uzytkuje sie ich tam...
uzytkuje sie spacerowke i fotelik w nia wczepiany ktory robi za gondole

i tak sobie o tym myslalam i wam powiem ze mnie to przekonuje..
kiedys jak nie bylo wozkow w ktore dalo sie wczepic fotelik to gondola byla niezbedna ale teraz??
przeciez z doswiadczenia mojego wiem ze gondole sie uzytkuje mac do pol roku..
a tak na serio fotelik swietnie sie sprawdzi, one maja daszki pokrowce przed deszczem, wiatrem, maja nawet specjalne kombinezony na zime a dziecko i tak jest w kombinezonie i pod kocem ( widzialam ludzie tak w zime nosza dzieci w fotelikach) wiec czy ta gondola potrzebna??
wedlug mnie to raczej nie..
bo nawet jak dziecko ma dajmy 5 mc to mozna go smialo przeniesc do spacerowki, nie to zeby siedzial. ale spacerowke na plasko polozyc i odpowiedni kombinezon czy wklad wlozyc ktory chroni by dziecko nie wypadlo ( jest cos takiego)

dlatego jak ktos mysli o kupnie wozka wciaz to przemyslcie to.. bo mozna w ten sposob zaoszczedzic duzo pieniazkow..
ja tak wlasnie mam zamiar zrobic... mam gondole w sensie inny stary wozek po corce ale mysle ze i tak bede uzytkowac jedynie ten fotelik i stelarz..
bo dziecko przeciez non stop w wozku nie jest, jedynie na spacerze
zreszta popatrzcie same teraz jak ludzie woza dzieci ja sie zawsze przygladam jakie wozki maja i jak to wyglada itp

no nagadalam sie

wlasnie tez skonczylam lody

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-05-14 o 19:46
Stary 2010-05-14, 19:51   #3387
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
gabusin tez mam czasem taki sluz

ycnan no wlasnie jest taka opcja na allegro spacerowka plus fotelik x0lander koszt 600-800 zl wiec mi to odpowiada

w ogole musze wam cos napisac i moze komus to tez sie przyda odnosnie wozkow.
Ja do tej pory nie wiedzialam...
przegladalam strony z usa ze sklepami z wozkami bo chcialam sprawdzic ceny i nigdzie nie widzialam gondoli
zdziwilam sie...
pisze z dziewczynami z usa i pytam o co chodzi ja zle szukam czy co
i one mi wyjasnily ze w usa nie ma gondoli, nie uzytkuje sie ich tam...
uzytkuje sie spacerowke i fotelik w nia wczepiany ktory robi za gondole

i tak sobie o tym myslalam i wam powiem ze mnie to przekonuje..
kiedys jak nie bylo wozkow w ktore dalo sie wczepic fotelik to gondola byla niezbedna ale teraz??
przeciez z doswiadczenia mojego wiem ze gondole sie uzytkuje mac do pol roku..
a tak na serio fotelik swietnie sie sprawdzi, one maja daszki pokrowce przed deszczem, wiatrem, maja nawet specjalne kombinezony na zime a dziecko i tak jest w kombinezonie i pod kocem ( widzialam ludzie tak w zime nosza dzieci w fotelikach) wiec czy ta gondola potrzebna??
wedlug mnie to raczej nie..
bo nawet jak dziecko ma dajmy 5 mc to mozna go smialo przeniesc do spacerowki, nie to zeby siedzial. ale spacerowke na plasko polozyc i odpowiedni kombinezon czy wklad wlozyc ktory chroni by dziecko nie wypadlo ( jest cos takiego)

dlatego jak ktos mysli o kupnie wozka wciaz to przemyslcie to.. bo mozna w ten sposob zaoszczedzic duzo pieniazkow..
ja tak wlasnie mam zamiar zrobic... mam gondole w sensie inny stary wozek po corce ale mysle ze i tak bede uzytkowac jedynie ten fotelik i stelarz..
bo dziecko przeciez non stop w wozku nie jest, jedynie na spacerze
zreszta popatrzcie same teraz jak ludzie woza dzieci ja sie zawsze przygladam jakie wozki maja i jak to wyglada itp

no nagadalam sie

wlasnie tez skonczylam lody
ja tez uwazam ze gondola to tylko na chwilę się przyda albo wogole
Fotelik musi być bo jak dzidzius usnie w samochodzie to wyjmuje fotelik i montuje do stelaza i juz no i spacerowka akurat na wiosne bedzie juz dobra
Gondola tez mysle ze mi sie nie przyda tymbardziej ze to zima i spacery beda krotkie takze w foteliku bedzie ok, ale pewnie nie da sie kupic wózka typu 2funkcyjnego (fotelik +spacerówka)
a nie lubie kupowac wszystkiego z :innej bajki" takze wolalabym zeby taka mozliwość byla!!!
no ale oczywiscie musze to przemyslec sadze ze moja mama powie ze stuknieta jestem

OLA 6.10.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 19:57   #3388
kasienka1701
Zadomowienie

Gabisun ja w poprzednim badaniu poziomu glukozy miałam dobry wynik,więc chyba nie od tego zależy ile roztworu trzeba wypić teraz.Tak czy siak,jak trza,to trza Wezmę jakąś książkę i poczytam przez te 2 godziny...

Kurde co chwilę podajecie jakieś linki do wózków,że ja już nie wiem który lepszy...mętlik jeden wielki mam..:r oll:

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:58   #3389
aaneczka1984
Zadomowienie

Ra
Cytat:
Ycan to jak waży mniej to może ciąża jest po prostu młodsza o parę dni albo tydzień, albo potem wyrówna. Moja miała w 23 tygodniu 460gram

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

a w ogóle dowiedziałam się, ze leżaczki-bujaczki czy jak to tam się nazywa nie są zbyt dobre na kształtujący się kręgosłup dziecka, bo utrzymuje stale wygięty kręgosłup. Już rodzince mówiłam, że nie życzę sobie żadnych chodzików w prezencie teraz muszę się jeszcze nad tym leżaczkiem zastanowić
Mój w 20 tc waży 390g i jest tydzień starszy

Co do leżaczków to mysle że to nieprawda że sa niezdrowe..poprostu trzeba je uzywac z umiarem, tzn nie cały dzień w leżaczku tylko jednorazowo np do pół godzinki..
Ja miałam z Domisiem leżaczek z fischera...

Cytat:
ja bym wybrała Lilkę. Lenek teraz będzie pełno, bo w M jak miłość jest i kobitki szaleją teraz, gdzie nie słyszę to Lenka. Sama miałam dylemat czy wybrać bardzo częste imię, ale to twój wybór i tylko twój
Taaa....a wcześniej był buum na Kingi...
Mi się podoba Lilianka a jescze bardziej Lidia....

Cytat:
Gratuluję synka

Ray dobrze prawi ja gondole urzytkowałam niecałe pół roku , a póżniej kupiłam spacerówke i wiosenne spacerki juz w niej się odbywały.... tylko spacerówka rozkładała się do pozycji lezącej...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:06   #3390
Ray
Zakorzenienie

elenka alez mozna tak kupic!!

nie wiem jak inne firmy ale x-lander zobacz sobie na allegro da sie tak
juz patrzylam sama... nie patrzylam innych firm co prawda ale wiem ze x-lander da sie generalnie rozlozyc na 3 czesci :stelarz, fotelik, gondole, spacerowke i te rzeczy wczepiac w siebie ... ja nawet patrzylam ze oplaca sie kupic oddzielnie fotelik x-landera i spacerowke bo jeszcze taniej wychodzi niz jak zestaw daja

np jesli chodzi o zime to ja nawet nie wiedzialam ze jest cos takiego ale zobaczcie mozna kupic taki spiworek do fotelika
http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2266846 i gra

kurcze nie moge znalesc tej aukcji gdzie byla taka mozliwosc bo tz mi pokazywal

ale mimo wszystko mozna kupic spacerowke oddzielnie i do tego tej samej firmy fotelik i one sie wczepiaja

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

ja bede tak robic wychodzi to czasem nawet polowe taniej

aneczkaa ja tez gondole malo uzytkowalam prawie jak nowy ten wklad tylko wlasnie wazne by spacerowka sie na plasko dala rozlozyc bo wtedy mozna pasami zabezpieczyc dziecko i takim spiworkiem jak pokazalam

kurcze tak narzekalam na te moje dzidzi a tera kopie ju pol dnia jakos sie tak ulozylo widac ulzylo mi

o mam np tu jest taka aukcja
http://www.allegro.pl/item1023379785...car_torba.html
taniej niz 1500 zl
ale jak pisalm taniej wychodzi jeszcze kupic te rzeczy oddzielnie o kilka zl

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-05-14 o 20:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości