|
|
#1981 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Cytat:
|
|
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Ś: owsianka( 2 łyżki płatków owsianych górskich+ 1 łyżka płatków żytnich na szklance mleka 0,5%) wkrojony 1 banan, 1 duża gruszka, 6 śliwek suszonych+ 10 orzeszków laskowych; kawa rozpuszczalna z mlekiem
Ćwiczenia IIŚ: 1 jogurt naturalny, kawa parzona z mlekiem O: 2 ziemniaki ze szczypiorkiem, marchewka talarki; klops drobiowy P: 1 serek homogenizowany naturalny+ łyżka żurawiny suszonej; łyżka otrąb żurawinowych, ciutek dżemu wiśniowego; kawa parzona z mlekiem K: kromka żytniego malusia z szynką drobiową, 10 rzodkiewek, 1 pomidor; "twarożek wiejski ze szczypiorkiem(200g)" 2litry wody, herbaty ziołowe ładnie proszę o ocenę
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
U/R
Śniadanie: mała grahamka z masłem, sałatą, pomidorem, rzodkiewką, zielonym ogórkiem i szczypiorkiem, jajko na twardo Obiad: pełny, duży talerz bardzo gęstego kapuśniaku (prawie same warzywa) Podwieczorek: serek homogenizowany stracciatella (140g) wymieszany ze 125g chudego twarogu i garścią mieszanki studenckiej (rodzynki, migdały, orzechy laskowe, włoskie i nerkowce) Kolacja: 125g chudego twarogu z rzodkiewką i szczypiorkiem Bardzo proszę o ocenę.
|
|
#1984 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za ocenę
![]() Lubię słodycze, ale póki co intensywnie ćwiczę i chcę utyć na rzeczach zdrowych, ale czasem coś słodkiego zjem, tu się akurat nie trafiło ![]() Wydaje mi się, że powinnam jeść więcej, ale muszę to zrobić stopniowo, bo na razie chodzę przejedzona... |
|
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
U
1. serek wiejski 5% z oliwkami i pomidorem grahamka z serkiem homo i szynką drobiową i sałatą+ jajko Kawa z mlekiem 3,2 % 2. Grahamka pomarowana homo, sałatą i szynką jabłko latte 3.Omlet (1 jajka i 2 białek) z pieczarkami, oliwkami i szynką sałatka z pomidora, ogórka, sałaty, 2 łyżeczki ketchupu 3 paski milki z bakaliami, 2 paski wedl z kokosem 4. kostka twarogu (200)z 2 łyżkami smietany z garscią mieszanki studenckiej
|
#1986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby nie patrzeć, wychodzi jakieś 200, no góra 300 kcal(z tym że wiele pochodzi z warzyw). Pozostałe posiłki nie są głodowe, więc ...![]() W sumie to brakuje mi tutaj trochę tłuszczy. NNKT są ważne, dodałaś je do kolacji, ale tak naprawdę omijając inne tłuszcze na niewiele się zdadzą. Trzeba do jadłospisu dodać chociaż odrobinę tłuszczy zwierzęcych(masło), roślinnych(olej lniany, rzepakowy, oliwa z oliwek) i omega 3(tłuste ryby morskie). Pozdrawiam
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
U:
Sn : grahamka ze slonecznikiem z almette ziolowym i pomidorem II sniadanie : zupa- krem ze zmiksowanych warzyw (duzo szparagow, brokuly, kalafior, marchewka, groszek, papryka, fasolka szparagowa) z duza iloscia ziol i serkiem topionym... Ze 2 miski tej zupy Obiad- 2 filety z lososia w sosie ziolowym, brokuly zapiekane z serem Podw- twarog 200g z jogurtem jgodowym Kolacja- kromka chbeba razowego z makrela i pomidorem |
|
|
|
#1988 |
|
Raczkowanie
|
uu:
sn: twarozek domowy z płatkami żytnimi, pół bułki z serem i miodem, kawa z mlekiem 2% 2sn: rozek toffi , pomarańcza o: kotlety sojowe,kasza jeczmienna, ogorek z jog.nat. i szczypiorkiem p:jabłko bigg ,rafaello k:bułka z ziarnami na szybko 3 piwka ( swietowalam maturyy)
|
|
|
|
#1989 |
|
Mamusia Luty 2016
|
R:
1. Razowiec z podwojnym plastrem chudej szyneczki, 3X wafel ryzowy z pomidorkami koktailowymi i sałatą, czarna kawa. 2. Zielona herbata, 1/4 zapiekanki (chłopak namowil 3. 3Xbułka na parze, czy jak inni wolą pampuchy (po 50 g czyli razem 150 g) do ktorych dodałam dosyć mało zmiksowanych truskawek z jogurtem (niestety nie light) 4. Garść włoskich orzechów, wieśniak light. Nie ma piątego punktu bo sniadanie było o zaraz przed 11 (byłam na czczo na badaniach wczesniej) a spać ide ok 21 i po prostu uciekł mi jeden posiłek przez mój krótki dzisiejszy dzień Aha, wiem ze owocow nie wolno popoludniu, wszyscy o tym dzwonią i trąbią... a czemu? Bo maja fruktoze-cukier?Proszę o ocenkę ![]()
03.10.2015 żona 22.02.2016 Hania 19.04.2017 Agatka Edytowane przez esor Czas edycji: 2010-05-14 o 15:53 |
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Jutrzejsze R
I - omlet z 1jaja z polędwicą ; kawałek rybki ćwiczenia II - placki owsiane (4ł. płatków, jajko, 2ł. otr. pszennych) z musem jabłkowym, herbata III - musli - 100g jogurtu naturalne zmiksowane z 100g serka wiejskiego, tabletka słodzika, 1ł. otr. owsianych, 2ł. otr. pszennych, trochę suszonych moreli i żurawiny IV - sałatka - 50g piersi z kurczaka, pomidor, 1/4 papryki, rzodkiewki z łyżką oliwy + 2 kromki razowca z serkiem homo do tego V - leniwe pierogi z twarogu półtłustego (150g), mąki kukurydzianej (3łyżki), jajka z cynamonem (aczkolwiek nie wiem ile zjem z tych proporcji po całym dniu poza domem. Jogurt owocowy nie za bardzo na wieczór do nich, nie?) Proszę o ocenę.
Edytowane przez mircia14 Czas edycji: 2010-05-14 o 18:41 |
|
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P pod tytulem ,, moj brzuchhh ;( "
Sn : grahameczka z ziarnami podluzna z maselkiem salata , szyneczka, serkiem zoltym i ogorkiem , 2 actimele wieloowocowe, jabłuszko 2sn: budyn waniliowy na 0,5 l mleka 2% z 2 garsciami nerkowcow , jabłuszko O: cały woreczek ryzu brazowego , duzooo salatki z kapusty kiszonej , płat rybki pangi smazonej P: kubus w kartoniku 150ml , sałatka owocowa : pomaranczka , jabłuszko banan , garsc mieszanki studenckiej zalane jogurtem naturalnym 200g K: (bdz) grahameczka z maselkiem pasztetem , szyneczka i warzywkami , hm moze kakao ? i jak?
|
|
#1992 |
|
BAN stały
|
nieśmiało wstawiam moje niby P.
sn-bułka (jakas razowa, z eko sklepu) podzielona na trzy częsci. 1-z sałata, pasta z cieciorki (cieciorka+sól) , pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką i kapka serka wiejskiego 2- z sałata, serkiem wiejskim i twarogiem, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewka 3-z duszona połowa jabłka, serkiem wiejskim i szczypta otrebów pszennych +połowa jabłka 2 sn-ta sama bułka (z tym, że tylko góra i dół, środek wykroiłam-najbardziej lubie skórki) z sałata, pasta z cieciorki, małosolnym i rzodkiewka obiad-dwie łyzki ryżu brązowego (przed ugotowaniem) duzo purre marchewkowego, sałatka z ciecierzycy i pomidorów, fasolka szparagowa, groszek cukrowy, gotowana marchewka i kilka surowych marchewek (duży talerz tego mixu) kol-kromka chleba z purre marchewkowym i serkiem wiejskim, kilka surowych marchewek. wiem, ze wyglada to niezbyt dobrze, ale dopiero sie przełamuje. I tak jest duzo lepiej niz jeszcze kilka dni temu. |
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te bułki na parze w ogóle na redukcję się nie nadają |
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
zobowiązuje się od jutra wstawiać jadłospisy i proszę was o trzymanie kciuków za mnie dziewczyny! Iza, Air, Black, Kawwaa, Abigal, mpati, i wszystkie edkowe pomóżcie proszę!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
#1996 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1997 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Co to znaczy, że mięso by tylko podwyższyło bilans? że lepiej zjeść białą bułkę, niż pierś z kurczaka? Ty w ogóle wiesz, jakie role odgrywają b/w/t w diecie, czy tylko patrzysz na kalorie? bo jeśli to drugie, to musisz dużo jeszcze poczytać nt. redukcji.
|
|
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
U
lepiej???????????:confuse d: |
|
|
|
#2000 |
|
Rozeznanie
|
Moje U
I śniadanie: 2 kromki pszennego z masłem i pasztecikiem drobiowym, zapieczone na to po liściu sałaty i pomidora, keczup; kawa z mlekiem i cukrem II śniadanie: serek homo waniliowy miechów z pestkami dyni; jabłko Obiad: micha kapuśniaku gotowanego na mięsku dwie kromki razowegoDeser: 2 paski mlecznej z orzechami; kawa z mlekiem i cukrem Podwieczorek: jogo naturalny z ziarnami zbóż z łychą masła orzechowego i cynamonem; 2 podpłomyki; suchy wafel andrut Kolacja: pół kostki twarogu ze szczypiorem, solą i pieprzem; 2 kromki razowego z masłem po: pasek mlecznej nadziewanej wiśniowej I??
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
U/próbuje R więc PROSZĘ O WSKAZÓWKI:
śniadanie: 1,5 dużej kromki razowca posmarowanej cienko masłem osełkowym, z polędwicą, serem żółtym, sałatą, pomidorem i rzodkiewką po: pomarańcza, kawa z mlekiem 2% śniadanie II: serek wiejski 150 g z łyżką domowej konfitury wiśniowej i łyżeczką otrąb obiad: ze 450 g warzyw na patelnie (tych z ziemniakami) z przyprawami i koncentratem pomidorowym, do tego 2 jajka sadzone na maśle kolacja: serek wiejski 150 g z pomidorem i szczypiorkiem Wiem że ten ser żółty i masło to nie bardzo na R ale mój organizm źle funkcjonuje przy małej ilości tłuszczu. Dodatkowo orzechy, które baaaardzo lubię mnie uczulają .
|
|
|
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
Przykładowa eRka:
I. owsianka - 4 łyżki płatków, szklanka mleka 2 %, 5 suszonych śliwek, 3 orzechy włoskie, mały banan, szczypta cukru waniliowego. II. bułka dyniowa, sałata, serek fromage, rzodkiewka i 0liwki III. sałatka: sałata, rzodkiewki, pomidor, ogórek, jajko, łosoś wędzony100 gram, oliwki, oliwa i przyprawy IV. kawa, jabłko, kostka czeko -> nauuuuka V. sałatka grecka: warzywa jw, 100 gram fety, oliwki, oliwa. nadaje się?
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I mocno trzymam kciuki
|
|
#2005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kawwaa ^^
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#2006 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny macie może jakieś pomysły na co(czyt. na jaki owoc) zamienić jabłko , najlepiej o podobnym smaku? Jak już wiecie jestem na nie uczulona,ale ciągle mnie do nich ciągnie, może rzuci ktoś jakiś pomysł ?; p
|
#2007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2009 |
|
BAN stały
|
Moje standardowe R
śniadanie: jajecznica z 2 jaj z 1 pomidorem i szczypiorkiem na łyżeczce margaryny + 2 kromki razowca II śniadanie: serek homo naturalny + garść orzechów laskowych, 2 mandarynki obiad: pierś z kurczaka na łyżeczce oleju + brokuły w sosie czosnkowym (mały jogurt naturalny + 3 ząbki czosnku) podwieczorek: salaterka sałatki - sałata, pomidor, kapusta pekińska z sosem ziołowym kolacja: 200g twarogu z rzodkiewką i sałatą Bardzo proszę o ocenkę |
|
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj jadłam jabłko w smaku zupełnie jak gruszka, więc podpisuję się.
---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

, bo zauważyłam, że nikt moich jadłospisów nie ocenia, a zależy mi na tym by wiedzieć jakie błędy popełniam i co nadaje się do zmiany...

Jakby nie patrzeć, wychodzi jakieś 200, no góra 300 kcal(z tym że wiele pochodzi z warzyw). Pozostałe posiłki nie są głodowe, więc ...

( swietowalam maturyy)
Bo maja fruktoze-cukier?

.