|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
laski jak stosujecie żele na dziasełka ? mamy bobodent i jak smarujemy to ona go zjada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3632 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
wiesz, jedna pediatra mi powiedziała żeby ABSOLUTNIE nie sadzać dzieci w huśtawkach, leżaczkach krzesełkach do 6 m-ca - ![]() więc na wszystkie zakazy i nakazy zdrowy rozsądek - przecież nie sadzam jej tak non stop, może kilka razy tak żeby sama łapała równowagę, a skoro w ćwiczeniach zalecanych przez neurologa jest podnoszenie dziecka za przedramiona do pozycji siedzącej znaczy że ma ćwiczyć te "słabe mięśnie kręgosłupa" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3633 |
Przyczajenie
|
To znowu ja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3634 | |||||
Zadomowienie
|
heloł
![]() Cytat:
no pięknie ![]() ![]() Cytat:
![]() a muszę się wybrać do lekarza i zapytać co z tą witaminą, bo teraz zgłupiałam ![]() no pięknie ![]() jak nam te dzieci szybko rosną!! Cytat:
![]() ![]() ![]() dziękuję za komplement ![]() a te zabawki sassy są super, mamy konika i Ola go baaaaaaaaaaardzo lubi ![]() belladonna - ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3636 |
Zakorzenienie
|
![]() A ja ostatnie dwa dni nie zagladalam bo maly marudny i goraczkuje chyba mu drugi kiełek idzie,wczoraj mial ponad 39 stopni to sie przestraszyłam i szybcikiem do lekarza z nim,osłuchala go zbadala i wszystko dobrze na szczescie powiedziala ze albo taka trzydniowka ze ma temp a pozniej pojawi sie wysypka albo poprostu na zabki bo plucka oskrzelka gardelko wszystko dobrze Ale mały marudny troche i nie da mamie usiasc na kompka ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3637 |
Zadomowienie
|
ciotki co to za ociąganie się??poprosimy o klikanie
![]() http://dziendobrytvn.plejada.pl/happ...cia-detal.html
![]() |
#3638 |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisane przez katekatee ![]() A i dziewczyny błagam nie piszcie że Wasze dzidzi nie umie tego czy tamtego bo każe jest inne to chyba się tyczyło mnie ![]() ja wiem że każde dziecko jest inne jedno wcześniej siada drugie znów wcześniej potrafi mówić czy chodzić ale normalnie nieidzie się doczekać tych pierwszych nowych postępów u dzieciaczków i jak ktoś pisze że jego maluszek juz coś potrafi to tak fajnie jest i też by sie chciało juz widzieć to u swojego bobaska ![]() aha Kasiu ja kupiłam pomarańczkę i jak na razie to i tak poprzednie zabawki robią większą furorę ![]() ![]()
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-05-14 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ela ja cię chcę na FB!!!! drugie: my z sassy mamy takie hipcie do kąpieli co to pokazują czy woda nie jest za ciepła ![]() ![]() trzecie: przespane ząbkowanie? - zamawiam! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3640 |
Zakorzenienie
|
Cześć Ślicznotki
![]() Nareszcie weekend ![]() ![]() ![]() Miałam dzisiaj 3 lekcje, ale z takimi klasami, że się umęczyłam jakby tyrała na przodku na grubie ![]() Normalnie na lekcji 8 osób ale wszystkie tak zaburzone, że musiałam mieć oczy dookoła głowy ![]() Ravenne Twoja Alicja to zawsze do przodu troszkę jest, ona pierwsza przecież się obracała , super ![]() Alusia i Lenka śliczne oczywiście ![]() U mnie dzisiaj zamieszanie było bo wpadł znowu "latający holender" czyli brat ![]() Co do siadania, to mój sam nie usiedzi podparty na rączkach, to dla niego jeszcze za wcześnie, ale ja się nie martwię, rehabilitanka powiedziała że mamy czas do końca ósmego miesiąca, a pediatra stwierdził, że większość dzieci siedzi samo stabilnie w 9/10 miesiącu więc tym bardziej się nie martwię ![]() Mój Filuś od siedzenia, chociaż próbuje namiętnie, woli jak go trzymam pod paszkami na kolanach a on może na nóżkach "sprężynować" ![]() My już w pełni przygotowani do sezonu letniego ![]() Załącznik 3107503 tylko pogoda nie dopisuje ![]()
#3641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dzisiaj odkryła że "Lenka ma włosy i mama ma włosy" łapie mnie za włosy i tak się przygląda ![]() no i też odkryła że ma nóżki! oj słodkie to jest! a porównywanie... wydaje mi się że jest naturalne, poza tym jeżeli jakaś umiejętność bardzo się opóźnia to taki sygnał alarmowy dla mamy, że może warto sprawdzić czy wszystko jest ok. Wiadomo, każde dziecko rozwija się indywidualnie, ale jest jakiś margines "błędu" i dobrze jest go kontrolować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3642 |
Zakorzenienie
|
Kurde, jak ja już do kompa dotrę, to wszystkie gdzieś uciekają
![]() Bo sobie pomyślę, że juz mnie nie lubicie ![]()
#3643 |
Zadomowienie
|
eeeeeee! ja jestem
![]() Brombi trendsetter Ci rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3644 |
Zakorzenienie
|
No baaa
![]() Tylko po kim by to miał, jak mamusia z tatusiem raczej średnio modą zainteresowani ![]()
#3645 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jest boski! bez dwóch zdań! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
Okularki od Teściówki głupia matka mu założyła i jeszcze się straszliwie zaśmiewała z niego a potem na dodatek mu zdjęcie zrobiła, żeby miał się czego wstydzić za 15 lat
![]() Mój TŻ włączył na Discovery Science jakiś program o nawiedzonym przejeździe kolejowym, normalnie mam ciarki ![]()
#3647 |
Zakorzenienie
|
Laski jestem pod wrazeniem siedzenia Waszych dzieciaczkow
![]() Brombi Filus to taki kawaler, ze szok! a dopiero sie urodzil, a na randku juz sie szykuje ![]() Moja Polusia mialam wrazenie wczesniej, ze bardzo szybko niektore rzeczy lapala, pamietacie jak głowke szybko wysoko zaczela podnosic, smiac na głos...a teraz:ani sie jeszcze nie łapie za stopki, ani nie rwie do siadania, ani na brzuszek nie przewrocila jeszcze ani razu (gorzej!zapomnialam jak to z plecka na brzuszek) ![]() za to nowe co sie ostatnio nauczyla to wyciaganie smocia, ogladaniea potem wsadzanie sobie dobra strona ![]() ![]() i pleckow na boczki sie obraca...wiec czekam cierpliwie na reszte...nozki tez wysoko podnosi ale nie lapie sie jeszcze... a jak tak sie czyta:jedno dziecko to potrafi, inne to to tak jak Katekatee pisze, mozna sie zalamac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3648 | |
Zakorzenienie
|
czesc mamusie.
troche zajmuje mi nadrobienie was gaduly ![]() przede wszystkim chcialam powiedziec ze super sa siedzace dzidziusie.. Tomek tez by chcial ale jeszcze nie umie maruda moja.. on w ogole malo umie w porownaniu z waszymi maluchami i tez jak ogladam zdjecia Adrianka ale nie poganiam go.. chyba zrobil sie z niego leniuszek i cycus mamy bo zaplacze tylko to ide go ratowac (np ponosic czy posadzic na kolanach i glupie miny dla jego rozrywki robic).. bardzo mi sie podobaja zdjecia naszych dzieciaczkow.. Mamy tu na watku takie same slicznosci a nawet mam nadzieje e sie nie obrazicie jak bylam w gdyni to pokazywalam mojej cioci zdjecia nasze i wasze tez wlasnie na wizazu ![]() zobaczcie jakie fajne znalazlam tekst zaproszenia na roczek Cytat:
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-05-14 o 21:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3649 | |
Rozeznanie
|
Kropka super ten tekst
![]() I właśnie mi się przypomniało, że kupiłam w HM ostatnio taki jakby fartuch do karmienia, który Kropka ma i kiedyś wklejała i jest super! Polecam! Xpressja ja mam taką matę ![]() ![]() Co do tych dodatków: najlepszy jest grający miś, do tego ma świecący nos i Kuba jest cały happy jak go widzi, ja natomiast mniej jak znowu go słyszę ![]() ![]() Podsumowując, innych mat nie znam więc nie mam porównania, ale generalnie jestem zadowolona, a właścieiw Kubuś. Ale jak już ma jedną z pałąkami to może zobacz jeszcze tą co Kachula i Karenina mają Cytat:
![]() ![]() Ola śliczna i jakie ma buciki śliczne ![]() ![]() Ala, Piotruś, Lenka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3650 |
Zakorzenienie
|
Brombi
![]() ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | ||
Wtajemniczenie
|
wow.
nila też się ciągnie do siedzenia ale jeszcze się nie trzyma tak jak lenka, za to jak siedzi w leżaczku albo lezy w wózku to podciąga głowę do góry i wygląda to bardzo komicznie. Cytat:
poza tym już od 2 tygodni jrzdzimy w spacerówce w pozycji półleżącej bo w gondoli były takie awantury że wstyd spacerować z takim dzieckiem ![]() a ja myślałam, że w gondoli bedziemy jezdzic do 6 miesięcy Cytat:
nam lekarka kazała brać codziennie 2 krople. na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać czy dalej tak przyjmować i teraz mam mętlik w głowie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3652 |
Raczkowanie
|
oł maj chyba nigdy was nie nadrobię...
![]() wczoraj moje ząbkowanie się pogorszyło ![]() a mała daje czadu, ale widze z szybkiego podczytania, że u większości podobnie marudnie, trza to chyba przeczekać ![]() wszystkie maluchy prześliczne i przesprawne ![]() ![]() możemy być dumne z takich ładnych dzieci nie sądzicie? ![]() Brombi mały w "stylu na muchę" prezentuje się uroczo ![]() dzisiaj mamy na 12 logopedę - wizyta 1 , metoda "castillo-moralesa" ma być w zastosowaniu. jeszcze nie wiem o co chodzi. może któraś się spotkała z tym? Xpressja Twoja Lenka jest do schrupania jak tak siedzi jak kaczuszka ![]() Mi jeszcze sama nie siedzi ale kochane - przekręca sie na brzuch w obie strony śmiga jak szalona!!! oraz życzenia i uściski dla wszystkich solenizantów miesięcznych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3653 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() z ta wit D to mysle ze jesli lekarz nic nie mowi to trzeba podawac tak jak do tej pory ![]() u nas ciezko, mala miala wczoraj mala goraczke, nie wiem czy od szczypienia, czy od zabkow, ale zaaplikowalam jej czopek i bylo ok, tylko mi pobudke zrobila po 3 ![]() ![]() ide bo znow mi marudzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 |
Zadomowienie
|
Witam. Trochę mnie nie było wiec nadrobienie Was graniczy z cudem- ale z tego co przeleciałam to :
Gratuluje wszystkich nowych ząbków i szczerze zazdroszcze ![]() Gratuluję nowych umiejętności Wspólczuje powrotów do pracy (zwłaszcza Tobie Brombri ![]() A co u nas?? Z budową wieczne problemy, Tomek marudny i nadal bez zębów ![]() ![]() ![]() ![]() A oto my |
![]() ![]() |
![]() |
#3655 |
Zakorzenienie
|
100 latek dla
![]() ![]() I Bartusia Belli ![]() Kamyku - Paulinka w super pozie ![]() Domi - wózek śliczny - świetny wybór - oby był tak samo wygodny jak ładny ![]() I brawa dla Polinki za manewry smoczkowe - moja od jakieś czasu tez tak potrafi ![]() Agusia - sen niezły ![]() Podoba mi się mata, którą wkleiła domi ![]() mamrotka ale ładnie rośnie Twoja panna ![]() Brawa dla zeberkowego zjadacza stópek ![]() ![]() Ela - Ola cudna ![]() ![]() ![]() Ravenne - brawo za postępy Alusi - ale z niej juz kobitka ![]() ![]() Trzymam też kciuki za ostatnio gorączkujące, ząbkujące, wymiotujące i katarkowe szkraby ![]() I za kropkowe i aniulkowe problemy skórne ![]() xpressjo - łał dla ślicznoty ![]() ![]() Brombi - zdjęcie b(r)ombowe ![]() ![]() Kropka wierszyk super ![]() Malina zdjęcia cudne ![]() ![]() Oczywiście głosuję na kogo się da i na co się da ![]() ![]() Też wyglądamy ząbków - ale na razie nic... |
![]() ![]() |
![]() |
#3656 | |
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!!!
Dzisiaj małż zajmował się z rana młodym więc nawet jestem wyspana. Niedługo zbieramy się do Poznania, ale jakoś mi się średnio chce. Z drugiej strony siedzieć samej w domu też nie bardzo, więc chyba się ruszę w końcu. Miłego weekendu życzę! Cytat:
![]() A Ty Pinky masz "kod dostępu" do naszego klubu? Bo tam Cię jeszcze nie widziałam ![]() Jakie przystojniaki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3657 |
Rozeznanie
|
czesc slicznoty
![]() dziekuje za pamiec. oj juz nawet nie staram sie was nadrabiac, bo musiala bym spedzic caly dzien przed kompem. bylam w polsce ![]() ![]() 2. czasu tam na nic nie mialam, poniewaz rodzinka zaplanowala mi kazda godzine. ![]() miriam rosnie a z nia jej czupryna ktora pomalu staje sie trudna do ujarzmienia. jeszcze nie siedzi, ale ostro ciagnie glowke do przodu, i przy tym wyglada ![]() ![]() no i poci sie okropnie.... bo u nas upaly. brombi zabieraj malego, ktory jak widac jest w pelni gotowy na sloneczne dni, i przyjezdzaj. Filus wyglada cudownie ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- malina- super fotki, maly juz super siedzi ![]() ![]() ach przystojniaki z tych twoich chlopcow... wow
![]() |
#3658 |
Zadomowienie
|
dziewczynki przypominam o klikaniu
![]() widze, ze pogoda sie robie, ale po tej trzydniowce na razie dam malej odpoczac i nie bede jej ciagnela na spacer. powoli jej znika wysypka. a marudna jest jak nie wiem;/
#3659 |
Zakorzenienie
|
Co do siedzenia- to z tego co wiem nie wolno bez podparcia dla kręgosłupa chyba jak nie umie siedzieć, ja robie tak jak Brmobi- pod paszki i na kolano, bo ma wtedy ardoche, albo na półleżąco na kolanach i jak dopadie moje ręce to się podnosi na chwilkę i usiądzie ale na chwilkę i rzadko...ale jaki zadowolony z sibie wtedy
![]() Zdjęcia zudownę!!! Kamilia mam podobnie:P mały mi się budzi o 22, 3-3.30, albo 23, 4... Do 5 nigdy nie spał ![]() Ditu dziękuję ![]() Zaharia pokaż malutką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.