Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-14, 16:43   #3631
mamrotka
Wtajemniczenie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

laski jak stosujecie żele na dziasełka ? mamy bobodent i jak smarujemy to ona go zjada czy on w takim razie działa ?
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 17:22   #3632
xpressja
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Moja Lenka jest 3 dni starsza od twojej i też strasznie się rwie do siedzenia, jak leży to sama prawie do siadu się podnosi. Ostatnio mówiłam o tym z naszą rehabilitantką i ona powiedziała żeby jeszcze nie sadzać dziecka, że jeszcze za słabe mięśnie kręgosłupa i jeszcze ma czas.

wiesz, jedna pediatra mi powiedziała żeby ABSOLUTNIE nie sadzać dzieci w huśtawkach, leżaczkach krzesełkach do 6 m-ca -
więc na wszystkie zakazy i nakazy zdrowy rozsądek - przecież nie sadzam jej tak non stop, może kilka razy tak żeby sama łapała równowagę,
a skoro w ćwiczeniach zalecanych przez neurologa jest podnoszenie dziecka za przedramiona do pozycji siedzącej znaczy że ma ćwiczyć te "słabe mięśnie kręgosłupa"

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:14   #3633
agapiw14
Przyczajenie

To znowu ja mam pytanie czy Wasze ząbkujące dzieci oprócz tego , że są strasznie marudne to śpią oprócz nocy również cały dzień?
agapiw14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:36   #3634
elalank
Zadomowienie

heloł

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
y w środę mieliśmy dzień wyjazdowy, byliśmy u ortopedy i neurologa. Z bioderkami wszystko dobrze, mamy teraz się stawić jak Ala zacznie chodzić na ocenę chodu.
U neurologa wszystko super, asymetria jest, ale minimalna i trzeba się mocno przyjrzeć, żeby coś zauważyć. Pani neurolog wzięła Alę za 8 miesięczne dziecko Mała dobrze się rozwija i nawet trochę do przodu jest, więc jestem super spokojna i szczęśliwa (tfu tfu).
Poza tym Alicja zaczęła śpiewać sobie takim cienkim głosikiem i zaczęła dźwigać pupę do góry Siedzi już prawie samodzielnie, czasem się jej jeszcze kiwnie i wtedy ma taką zdziwioną minę.

no pięknie to mamusia może być dumna

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
Olcia cudna jaka kiecka
My wit D bierzemy prawie od poczatku 3xtyg bo mala ma male
ciemiaczko i zeby za szybko nie zaroslo A teraz to kazala nam rac 2xtyg bo raz ze ciemiaczko ladnie zarasta a dwa mala ma czasami kupki takie zbite i to podobno od tej wit D tak jest
Skoro taki numer z tym glutenem to moze i my dlatego sie wstrzymujemy ze mala jest takim pulpecikiem zadzwonie jeszcze do pediatry i sie dopytam
dziękuję
a muszę się wybrać do lekarza i zapytać co z tą witaminą, bo teraz zgłupiałam nie wiem czy codziennie czy co 2-3 dni dawać..

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
a ja też siedzę
no pięknie
jak nam te dzieci szybko rosną!!

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
elalank jaka farme??? ja tez chce!!! moze chociaz wirtualnie sie spelnie w moim zawodzie hihi
a zdjecie normalnie

a dzieki za odpowiedzi a propos zabawek- oczywiscie kupilam skoczka i taki gryzaczek
http://www.allegro.pl/item1015427027...a.html#gallery
Farm Ville mam tam konie, krowy, kury, kaczki, owce, lamy, żółwia a do tego paletko upraw, sadzę warzywa, owoce, zboża itp a potem zbieram plony itp itd koleżanka mnie wkręciła i tak codziennie sobie zaglądam na tą moją wieś

dziękuję za komplement

a te zabawki sassy są super, mamy konika i Ola go baaaaaaaaaaardzo lubi

belladonna -d la naszego 4-miesięczniaka

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
laski jak stosujecie żele na dziasełka ? mamy bobodent i jak smarujemy to ona go zjada czy on w takim razie działa ?
kin baby, ale Ola tez go zjada i nie wiem czy pomaga

Cytat:
Napisane przez agapiw14 Pokaż wiadomość
To znowu ja mam pytanie czy Wasze ząbkujące dzieci oprócz tego , że są strasznie marudne to śpią oprócz nocy również cały dzień?
córka moich znajomych spała 24 h aż nawet pojechali z nią do lekarza i im powiedział że jedne dzieci przesypiają ząbkowanie a inne wrzeszczą non stop

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 19:54   #3635
suonko2
Rozeznanie

Cytat:
wiesz, jedna pediatra mi powiedziała żeby ABSOLUTNIE nie sadzać dzieci w huśtawkach, leżaczkach krzesełkach do 6 m-ca -
więc na wszystkie zakazy i nakazy zdrowy rozsądek - przecież nie sadzam jej tak non stop, może kilka razy tak żeby sama łapała równowagę,
a skoro w ćwiczeniach zalecanych przez neurologa jest podnoszenie dziecka za przedramiona do pozycji siedzącej znaczy że ma ćwiczyć te "słabe mięśnie kręgosłupa"
No mi właśnie rehabilitantka powiedziała, że takie podnoszenie za przedramiona jak najbardziej ok, ale żeby się jeszcze wstrzymać z sadzaniem ale tak na chwilę to pewnie nic się nie dzieje
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:03   #3636
kachula27
Zakorzenienie

A ja ostatnie dwa dni nie zagladalam bo maly marudny i goraczkuje chyba mu drugi kiełek idzie,wczoraj mial ponad 39 stopni to sie przestraszyłam i szybcikiem do lekarza z nim,osłuchala go zbadala i wszystko dobrze na szczescie powiedziala ze albo taka trzydniowka ze ma temp a pozniej pojawi sie wysypka albo poprostu na zabki bo plucka oskrzelka gardelko wszystko dobrze Ale mały marudny troche i nie da mamie usiasc na kompka

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:07   #3637
martaN23
Zadomowienie

ciotki co to za ociąganie się??poprosimy o klikanie
http://dziendobrytvn.plejada.pl/happ...cia-detal.html
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-14, 20:24   #3638
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katekatee
A i dziewczyny błagam nie piszcie że Wasze dzidzi nie umie tego czy tamtego bo każe jest inne

to chyba się tyczyło mnie

ja wiem że każde dziecko jest inne jedno wcześniej siada drugie znów wcześniej potrafi mówić czy chodzić ale normalnie nieidzie się doczekać tych pierwszych nowych postępów u dzieciaczków i jak ktoś pisze że jego maluszek juz coś potrafi to tak fajnie jest i też by sie chciało juz widzieć to u swojego bobaska

aha Kasiu ja kupiłam pomarańczkę i jak na razie to i tak poprzednie zabawki robią większą furorę chyba się musi trochę to tych nowych przyzwyczaić

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-05-14 o 20:26
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:35   #3639
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
h

Farm Ville mam tam konie, krowy, kury, kaczki, owce, lamy, żółwia a do tego paletko upraw, sadzę warzywa, owoce, zboża itp a potem zbieram plony itp itd koleżanka mnie wkręciła i tak codziennie sobie zaglądam na tą moją wieś
....
a te zabawki sassy są super, mamy konika i Ola go baaaaaaaaaaardzo lubi
.....
córka moich znajomych spała 24 h aż nawet pojechali z nią do lekarza i im powiedział że jedne dzieci przesypiają ząbkowanie a inne wrzeszczą non stop
pierwsze: grałam w tą giere na www.funnygames.nl ---- eeeh to były błogie czasy!
ela ja cię chcę na FB!!!!

drugie: my z sassy mamy takie hipcie do kąpieli co to pokazują czy woda nie jest za ciepła hipcie nie zawsze działają ale zabawy przy kąpieli dodają

trzecie: przespane ząbkowanie? - zamawiam!

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
No mi właśnie rehabilitantka powiedziała, że takie podnoszenie za przedramiona jak najbardziej ok, ale żeby się jeszcze wstrzymać z sadzaniem ale tak na chwilę to pewnie nic się nie dzieje

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

A ja ostatnie dwa dni nie zagladalam bo maly marudny i goraczkuje chyba mu drugi kiełek idzie,wczoraj mial ponad 39 stopni to sie przestraszyłam i szybcikiem do lekarza z nim,osłuchala go zbadala i wszystko dobrze na szczescie powiedziala ze albo taka trzydniowka ze ma temp a pozniej pojawi sie wysypka albo poprostu na zabki bo plucka oskrzelka gardelko wszystko dobrze Ale mały marudny troche i nie da mamie usiasc na kompka
ojej, dużo zdrówka dla maluszka

Stary 2010-05-14, 20:35   #3640
brombusia
Zakorzenienie

Cześć Ślicznotki
Nareszcie weekend
Miałam dzisiaj 3 lekcje, ale z takimi klasami, że się umęczyłam jakby tyrała na przodku na grubie
Normalnie na lekcji 8 osób ale wszystkie tak zaburzone, że musiałam mieć oczy dookoła głowy

Ravenne Twoja Alicja to zawsze do przodu troszkę jest, ona pierwsza przecież się obracała , super

Alusia i Lenka śliczne oczywiście

U mnie dzisiaj zamieszanie było bo wpadł znowu "latający holender" czyli brat

Co do siadania, to mój sam nie usiedzi podparty na rączkach, to dla niego jeszcze za wcześnie, ale ja się nie martwię, rehabilitanka powiedziała że mamy czas do końca ósmego miesiąca, a pediatra stwierdził, że większość dzieci siedzi samo stabilnie w 9/10 miesiącu więc tym bardziej się nie martwię
Mój Filuś od siedzenia, chociaż próbuje namiętnie, woli jak go trzymam pod paszkami na kolanach a on może na nóżkach "sprężynować"

My już w pełni przygotowani do sezonu letniego

Załącznik 3107503

tylko pogoda nie dopisuje

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 20:43   #3641
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

ja wiem że każde dziecko jest inne jedno wcześniej siada drugie znów wcześniej potrafi mówić czy chodzić ale normalnie nieidzie się doczekać tych pierwszych nowych postępów u dzieciaczków i jak ktoś pisze że jego maluszek juz coś potrafi to tak fajnie jest i też by sie chciało juz widzieć to u swojego bobaska
aniulka, ja jak patrze na Lenkę... praktycznie codziennie coś nowego, to odkrywa że ma ucho lewe... prawe
dzisiaj odkryła że "Lenka ma włosy i mama ma włosy" łapie mnie za włosy i tak się przygląda
no i też odkryła że ma nóżki!
oj słodkie to jest!

a porównywanie... wydaje mi się że jest naturalne, poza tym jeżeli jakaś umiejętność bardzo się opóźnia to taki sygnał alarmowy dla mamy, że może warto sprawdzić czy wszystko jest ok.
Wiadomo, każde dziecko rozwija się indywidualnie, ale jest jakiś margines "błędu" i dobrze jest go kontrolować

Stary 2010-05-14, 20:43   #3642
brombusia
Zakorzenienie

Kurde, jak ja już do kompa dotrę, to wszystkie gdzieś uciekają
Bo sobie pomyślę, że juz mnie nie lubicie

Stary 2010-05-14, 20:44   #3643
xpressja
Zadomowienie

eeeeeee! ja jestem

Brombi trendsetter Ci rośnie

Stary 2010-05-14, 20:46   #3644
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:

Brombi trendsetter Ci rośnie
No baaa
Tylko po kim by to miał, jak mamusia z tatusiem raczej średnio modą zainteresowani

Stary 2010-05-14, 20:47   #3645
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
No baaa
Tylko po kim by to miał, jak mamusia z tatusiem raczej średnio modą zainteresowani

aaaa mam uwierzyć że sam sobie okularki dobrał ???

jest boski! bez dwóch zdań!

Stary 2010-05-14, 20:55   #3646
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa mam uwierzyć że sam sobie okularki dobrał ???
Okularki od Teściówki głupia matka mu założyła i jeszcze się straszliwie zaśmiewała z niego a potem na dodatek mu zdjęcie zrobiła, żeby miał się czego wstydzić za 15 lat

Mój TŻ włączył na Discovery Science jakiś program o nawiedzonym przejeździe kolejowym, normalnie mam ciarki

Stary 2010-05-14, 21:04   #3647
domi7ks
Zakorzenienie

Laski jestem pod wrazeniem siedzenia Waszych dzieciaczkow

Brombi Filus to taki kawaler, ze szok! a dopiero sie urodzil, a na randku juz sie szykuje

Moja Polusia mialam wrazenie wczesniej, ze bardzo szybko niektore rzeczy lapala, pamietacie jak głowke szybko wysoko zaczela podnosic, smiac na głos...a teraz:ani sie jeszcze nie łapie za stopki, ani nie rwie do siadania, ani na brzuszek nie przewrocila jeszcze ani razu (gorzej!zapomnialam jak to z plecka na brzuszek)
za to nowe co sie ostatnio nauczyla to wyciaganie smocia, ogladaniea potem wsadzanie sobie dobra strona i to bardzo sprawnei robi
i pleckow na boczki sie obraca...wiec czekam cierpliwie na reszte...nozki tez wysoko podnosi ale nie lapie sie jeszcze...

a jak tak sie czyta:jedno dziecko to potrafi, inne to to tak jak Katekatee pisze, mozna sie zalamac

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 21:45   #3648
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc mamusie.
troche zajmuje mi nadrobienie was gaduly

przede wszystkim chcialam powiedziec ze super sa siedzace dzidziusie.. Tomek tez by chcial ale jeszcze nie umie maruda moja..
on w ogole malo umie w porownaniu z waszymi maluchami i tez jak ogladam zdjecia Adrianka ale nie poganiam go.. chyba zrobil sie z niego leniuszek i cycus mamy bo zaplacze tylko to ide go ratowac (np ponosic czy posadzic na kolanach i glupie miny dla jego rozrywki robic)..

bardzo mi sie podobaja zdjecia naszych dzieciaczkow.. Mamy tu na watku takie same slicznosci a nawet mam nadzieje e sie nie obrazicie jak bylam w gdyni to pokazywalam mojej cioci zdjecia nasze i wasze tez wlasnie na wizazu

zobaczcie jakie fajne znalazlam tekst zaproszenia na roczek
Cytat:
Trochę się boję przemiany takiej:
mam wktótce przestać być niemowlakiem,
tak mi przynajmniej mówią rodzice.
A co jeżeli sobie nie życze ?
Już raz zmieniałam się z noworodka
w niemowlę właśnie. Czy coś mnie spotka
dobrego jeśli wydorośleję ?
Co o tym myśleć ? Czy mieć nadzieję
że jako dziecku w końcu pozwolą
sprawdzić co siedzi w kontaktach ? Solą
dadzą się bawić lub grzebać w szafkach
dotąd zamkniętych ? Albo w zabawkach
trzymać papierki do rozdzierania
na które "banknot" mówiła mama ?
Czy z tej przemiany będzie wynikać
że będę mogła dotkąć czajnika
kiedy tak sobie gwiżdze wesoło ?
Meble przestaną mnie pukać w czoło
jeżeli będę dzieckiem nazwana ?
Jeśli nie - po co taka zamiana ?

Jeśli odpowiedz znasz to nie zwlekaj
- wpadnij, dam torta spróbować, czekam.

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-05-14 o 21:50
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 22:28   #3649
kamilla123
Rozeznanie

Kropka super ten tekst Jeszcze trochę i będziemy takie zaproszenia wysyłać...

I właśnie mi się przypomniało, że kupiłam w HM ostatnio taki jakby fartuch do karmienia, który Kropka ma i kiedyś wklejała i jest super! Polecam!

Xpressja ja mam taką matę W pierwszej chwili jak ją rozłożyłam to pomyślałam "tyle kasy za trochę plastiku i materiału?" Wydawała mi się w sumie taka jakby "biedna" Ale po dłuższym użytkowaniu stwierdzam, że jest spoko. Zależało mi na czymś większym, takim że jak Kuba zacznie się przewracać to jeszcze będzie trochę miejsca. Łatwo ją złożyć i wyprać.
Co do tych dodatków: najlepszy jest grający miś, do tego ma świecący nos i Kuba jest cały happy jak go widzi, ja natomiast mniej jak znowu go słyszę Te boki czyli lwa i małpkę tez lubi, a ja czasami zakrywam nimi sobie twarz i się wygłupiamy, pingwin i krokodyl też ciągle w użyciu, nawet w wózku czy w leżaczku doczepiam, lusterko mniej go interesuje, a gryzaki z pięknym napisem "china" jak to gryzaki zawsze się przydadzą Zawsze można też zawieścic coś innego
Podsumowując, innych mat nie znam więc nie mam porównania, ale generalnie jestem zadowolona, a właścieiw Kubuś. Ale jak już ma jedną z pałąkami to może zobacz jeszcze tą co Kachula i Karenina mają

Cytat:
moje dziecko postanowiło dziś wstać o 5: 30
no ale cóż, tak się zaśmiewała w łóżeczko, ze jakoś z TZem nie moglismy być nawet źli, tylko wstaliśmy i piliśmy pyszna kawusie z ekspresu, który w końcu dostaliśmy od ciotki na zaległy prezent ślubny

i załączam zdjęcie Olki bo akurat mam je na pulpicie
Ja bym chciała żeby moje wstało o tej godzinie, bo ostatnio upodobało sobie godzinę 3.30 a ja już wszystkiego próbowałam i na razie bez skutku. I w końcu może jakieś wesele wyprawię, bo marzy mi się porządny ekspres do kawy
Ola śliczna i jakie ma buciki śliczne

Ala, Piotruś, Lenka a Filuś już rzeczywiście na lato przygotowany
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-14, 22:52   #3650
kachula27
Zakorzenienie

Brombi: oklaski: syn przygotowany na sezon letni w stu procentach:hahaha :

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 08:20   #3651
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja też siedzę
wow.
nila też się ciągnie do siedzenia ale jeszcze się nie trzyma tak jak lenka, za to jak siedzi w leżaczku albo lezy w wózku to podciąga głowę do góry i wygląda to bardzo komicznie.

Cytat:
domi, ona sie rwie do siadania! jak tylko podaje jej rączki jak leży to ona chwyta i się dźwiga,
a jak już zasiądzie to cała przeszczęśliwa !
u nas to samo!
poza tym już od 2 tygodni jrzdzimy w spacerówce w pozycji półleżącej bo w gondoli były takie awantury że wstyd spacerować z takim dzieckiem
a ja myślałam, że w gondoli bedziemy jezdzic do 6 miesięcy
Cytat:
a muszę się wybrać do lekarza i zapytać co z tą witaminą, bo teraz zgłupiałam nie wiem czy codziennie czy co 2-3 dni dawać..
ja tez zwaiowałam.
nam lekarka kazała brać codziennie 2 krople. na ostatniej wizycie zapomniałam zapytać czy dalej tak przyjmować i teraz mam mętlik w głowie

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 09:07   #3652
pinky_deer
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to pinky_deer

oł maj chyba nigdy was nie nadrobię...

wczoraj moje ząbkowanie się pogorszyło i moje drogie nie pomagają gryzaki i bobodenty.... twarz mi spuchła z prawej strony

a mała daje czadu, ale widze z szybkiego podczytania, że u większości podobnie marudnie, trza to chyba przeczekać

wszystkie maluchy prześliczne i przesprawne
możemy być dumne z takich ładnych dzieci nie sądzicie?

Brombi mały w "stylu na muchę" prezentuje się uroczo

dzisiaj mamy na 12 logopedę - wizyta 1 , metoda "castillo-moralesa" ma być w zastosowaniu. jeszcze nie wiem o co chodzi. może któraś się spotkała z tym?

Xpressja Twoja Lenka jest do schrupania jak tak siedzi jak kaczuszka

Mi jeszcze sama nie siedzi ale kochane - przekręca sie na brzuch w obie strony
śmiga jak szalona!!!

oraz
życzenia i uściski dla wszystkich solenizantów miesięcznych
pinky_deer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 09:17   #3653
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

z ta wit D to mysle ze jesli lekarz nic nie mowi to trzeba podawac tak jak do tej pory

u nas ciezko, mala miala wczoraj mala goraczke, nie wiem czy od szczypienia, czy od zabkow, ale zaaplikowalam jej czopek i bylo ok, tylko mi pobudke zrobila po 3 ale jakos usnela i spalismy do 7

ide bo znow mi marudzi a pogoda dzis taka jak i wczoraj ale jak nie bedzie padac to wyjdziemy bo w domu z mala nie wyrobie
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:26   #3654
malina81
Zadomowienie

Witam. Trochę mnie nie było wiec nadrobienie Was graniczy z cudem- ale z tego co przeleciałam to :
Gratuluje wszystkich nowych ząbków i szczerze zazdroszcze
Gratuluję nowych umiejętności
Wspólczuje powrotów do pracy (zwłaszcza Tobie Brombri

A co u nas?? Z budową wieczne problemy, Tomek marudny i nadal bez zębów- siedzi i już chce chodzić Ja ostro zabrałam sie za moje prawko i mam nadzieje je zdać wreszcie po 10 latach przerwy Jestem pozytywnie nastawiona wiec moze sie uda

A oto my
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:35   #3655
DiTu77
Zakorzenienie

100 latek dla
Olusi Eli
I Bartusia Belli
(z wczoraj)

Kamyku - Paulinka w super pozie

Domi - wózek śliczny - świetny wybór - oby był tak samo wygodny jak ładny
I brawa dla Polinki za manewry smoczkowe - moja od jakieś czasu tez tak potrafi

Agusia - sen niezły

Podoba mi się mata, którą wkleiła domi

mamrotka ale ładnie rośnie Twoja panna

Brawa dla zeberkowego zjadacza stópek i na zdjęciach słodziutki jak zawsze

Ela - Ola cudna

Ravenne - brawo za postępy Alusi - ale z niej juz kobitka

Trzymam też kciuki za ostatnio gorączkujące, ząbkujące, wymiotujące i katarkowe szkraby
I za kropkowe i aniulkowe problemy skórne

xpressjo - łał dla ślicznoty

Brombi - zdjęcie b(r)ombowe

Kropka wierszyk super

Malina zdjęcia cudne i kciuki za prawko

Oczywiście głosuję na kogo się da i na co się da

Też wyglądamy ząbków - ale na razie nic...

DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:50   #3656
kamilla123
Rozeznanie

Dzień Dobry!!!

Dzisiaj małż zajmował się z rana młodym więc nawet jestem wyspana.
Niedługo zbieramy się do Poznania, ale jakoś mi się średnio chce. Z drugiej strony siedzieć samej w domu też nie bardzo, więc chyba się ruszę w końcu. Miłego weekendu życzę!

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
dzisiaj mamy na 12 logopedę - wizyta 1 , metoda "castillo-moralesa" ma być w zastosowaniu. jeszcze nie wiem o co chodzi. może któraś się spotkała z tym?
Nic mi to nie mówi A dlaczego do logopedy musicie iść?
A Ty Pinky masz "kod dostępu" do naszego klubu? Bo tam Cię jeszcze nie widziałam

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość

A oto my
Jakie przystojniaki I Tomuś tez już ładnie siedzi
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 10:57   #3657
zaharia
Rozeznanie

czesc slicznoty

dziekuje za pamiec.

oj juz nawet nie staram sie was nadrabiac, bo musiala bym spedzic caly dzien przed kompem.

bylam w polsce i bylo cudownie jesli chodzi o atmosfere, a pogoda fuuuu deszcz, deszcz, deszcz.... zreszta co ja wam mowie wy to wiecie najlepiej. nie pisalam bo: 1. zapomnialam hasla i nie moglam sie zalogowac(wiem to jest do odzszukania ale...po 2.)
2. czasu tam na nic nie mialam, poniewaz rodzinka zaplanowala mi kazda godzine.

miriam rosnie a z nia jej czupryna ktora pomalu staje sie trudna do ujarzmienia.
jeszcze nie siedzi, ale ostro ciagnie glowke do przodu, i przy tym wyglada
no i poci sie okropnie.... bo u nas upaly.

brombi zabieraj malego, ktory jak widac jest w pelni gotowy na sloneczne dni, i przyjezdzaj. Filus wyglada cudownie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

malina- super fotki, maly juz super siedzi
ach przystojniaki z tych twoich chlopcow... wow
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:44   #3658
asioczka
Zadomowienie

dziewczynki przypominam o klikaniu
widze, ze pogoda sie robie, ale po tej trzydniowce na razie dam malej odpoczac i nie bede jej ciagnela na spacer. powoli jej znika wysypka. a marudna jest jak nie wiem;/

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 12:55   #3659
zebra666
Zakorzenienie

Co do siedzenia- to z tego co wiem nie wolno bez podparcia dla kręgosłupa chyba jak nie umie siedzieć, ja robie tak jak Brmobi- pod paszki i na kolano, bo ma wtedy ardoche, albo na półleżąco na kolanach i jak dopadie moje ręce to się podnosi na chwilkę i usiądzie ale na chwilkę i rzadko...ale jaki zadowolony z sibie wtedy

Zdjęcia zudownę!!!

Kamilia mam podobnie:P mały mi się budzi o 22, 3-3.30, albo 23, 4... Do 5 nigdy nie spał

Ditu dziękuję

Zaharia pokaż malutką ależ ciekawa jestem jej bajecznych włosków!

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 13:31   #3660
malina81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
czesc slicznoty

dziekuje za pamiec.

oj juz nawet nie staram sie was nadrabiac, bo musiala bym spedzic caly dzien przed kompem.

bylam w polsce i bylo cudownie jesli chodzi o atmosfere, a pogoda fuuuu deszcz, deszcz, deszcz.... zreszta co ja wam mowie wy to wiecie najlepiej. nie pisalam bo: 1. zapomnialam hasla i nie moglam sie zalogowac(wiem to jest do odzszukania ale...po 2.)
2. czasu tam na nic nie mialam, poniewaz rodzinka zaplanowala mi kazda godzine.

miriam rosnie a z nia jej czupryna ktora pomalu staje sie trudna do ujarzmienia.
jeszcze nie siedzi, ale ostro ciagnie glowke do przodu, i przy tym wyglada
no i poci sie okropnie.... bo u nas upaly.

brombi zabieraj malego, ktory jak widac jest w pelni gotowy na sloneczne dni, i przyjezdzaj. Filus wyglada cudownie

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

malina- super fotki, maly juz super siedzi
ach przystojniaki z tych twoich chlopcow... wow
Zahario nawet nie strasz tymi upałami bo my sie wybieramy na Krete z chłopakami 30 czerwca- a ja juz mam załamkę bo Tomuś taki marudny... A jak Miriam zniosła lot???
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości