|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
trzymam kciuki ,zeby bylo szybko i bezbolesnie!!!!!
|
|
|
|
|
#4112 |
|
Konto usunięte
|
Ewciu, może jeszcze jakieś zapasy mają. Bo po prostu nfz nie refunduje już zzo od kilku miesięcy i z tego, co się orientowałam, większość szpitali ma zzo płatne już, właśnie ok. 500zł najczęściej.
|
|
|
|
#4113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I matka mi zaraz wpadnie, bo to jej szpital. I mnie tam zamęczy na śmierć. ![]() Wody odeszło nie więcej niż 1/3 szklanki... Za kciuki dziękuję. ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19316963]Ewciu, może jeszcze jakieś zapasy mają. Bo po prostu nfz nie refunduje już zzo od kilku miesięcy i z tego, co się orientowałam, większość szpitali ma zzo płatne już, właśnie ok. 500zł najczęściej.[/QUOTE] Mnie się coś obiło, że u mnie to jest 1200 nawet.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-05-15 o 11:15 |
|
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
matce nie mów
no chyba, że ktoś jej życzliwie doniesie ale fajnie - fajna data, sobota, tak jak chciałaś... Danielek się słucha czyżby drugi grzeczny synek się tatusiowi udał?![]() tak - u nas 1200 - na SR powiedzieli. to chyba od niedawna, bo też od niedawna kasują 3 zł za wjazd na teren szpitala. btw. Kropko - absolutnie nie parkujcie pod ratuszem, lepiej ciut dalej. zrobili nowy parking za ratuszem i teraz zakłądają wszystkim blokady i wystawiają mandaty za parkowanie przed, bo tam jest znak "zakaz postoju".
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-05-15 o 11:21 |
|
|
|
#4115 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj na pewno by tego duzo było hehe![]() Cytat:
![]() no ale w końcu kobieta w szoku robi różne rzeczy więc sama nie wiem co ja genialnego wymyśle, aż się boje bo ja mam zawsze jakieś dziwne pomysły ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19316662] Mnie ta konieczność zapisywania przeraża, nigdy nie byłam systematyczna Gratulacje za rozruch Zaraz na spacer się zbieram, rozruchowo rzecz jasna A rano włosy zafarbowałam mnie też przeraża to zapisywanie oOoOo farbowanie dobrze ze mi przypomniałaś bo mam za tydzień komunie mojej siostrzenicy i też muszę żeby jakoś to wyglądać, oj pięknie wyjde na zdjęciach... jak prawdziwy SŁOŃ hehe
|
||
|
|
|
#4116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sobota... tylko baby się na mnie wypięły, Szaja coś duma dopiero, a Kardashi uciekła. He he... w brzuchu był grzeczny, to może i dalej tak będzie... choć może niech broi choć trochę, nie jak pierwszy. ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
A te 3zł to za ile czasu? Bez ograniczeń? Czy godzina? To już nie ma tego miejsca wyznaczonego na przeciw wjazdu?? |
||
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam raczej o kimś, kto Ciebie tam rozpozna i skojarzy z mamusią, a potem zadzwoni do niej rozentuzjazmowany ![]() ciekawe, kto dziś ma dyżur... |
|
|
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19316963]Ewciu, może jeszcze jakieś zapasy mają. Bo po prostu nfz nie refunduje już zzo od kilku miesięcy i z tego, co się orientowałam, większość szpitali ma zzo płatne już, właśnie ok. 500zł najczęściej.[/QUOTE]
wiecie co ,ale to juz jest przesada ja uwazam,zeby przy porodzie placic za znieczulenie...ja rozumiem , gdyby to bylo widzimisie rodzacej...ale przeciez to jest meczarnia!!! tniedlugo beda operacje przeprowadzac na miejscowym znieczuleniu a jak sie bedzie chcialo ogolne to trzeba bedzie zaplacic...skandal uwazam...niemniej jednak licze na to ze uda nam sie przejsc przez to bezpolesnie ![]() ![]() naiwniak
|
|
|
|
#4119 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Coś trzeba, bo leżenie i czekanie boli bardziej. Już sprawdziłam. Cytat:
I mężowi kanapki zrobiłam. Bo kolega się żalił, że jedyne co mu dokuczało na porodówce to głód. ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() Oj, też jestem ciekawa, ale boję się zadzwonić i spytać.
|
||||
|
|
|
#4120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dziadek w grudniu/styczniu był w szpitalu, to jeszcze tego nie było, bo ojciec wjeżdżał bez problemu. a miejsce teoretycznie nadal jest, ale akurat ten pasek naprzeciw wjazdu jest też naprzeciw ratusza i tam teraz nie wolno.http://miastoknurow.pl/3420,parkowan...j,artykul.html |
|
|
|
|
#4121 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ok, spadam na ten spacer wreszcie, zapłacę se za telefon, na pocztę polecę i do pasmanterii, jakąś włóczkę kupię ![]() Kropka, referuj smsowo
|
||
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
a ubranko dla siebie i aparacik tatuś przygotował?
|
|
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale już spytałam. Wjazd taki normalny 3zł, a jak idziesz leżeć na kilka dni i wiesz o tym, to z góry płacisz za te kilka dni wg jakiejś taksy. A jak na poród z kimś to płacisz 3zł i jak auto tam postoi dobę czy dłużej to coś dopłacisz wyjeżdżając. ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19317422]No bo to mężczyźni głosowali za tym. Gdyby oni rodzić mieli, to myślisz, że znieśliby refundację? Ty kuro domowa Ok, spadam na ten spacer wreszcie, zapłacę se za telefon, na pocztę polecę i do pasmanterii, jakąś włóczkę kupię ![]() Kropka, referuj smsowo [/QUOTE]Święta racja. CC by była na życzenie i darmo nawet. ![]() He he he... Mąż po 24h i w dodatku poszedł na siłownię od razu, to byłam taka dobra i zrobiłam. Leć. I wychodź coś. Będę, będę. ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Ta, spodenki czekają i koszulka z krótkim rękawkiem. Bateria w aparacie naładowana. Kubraczek kupimy na miejscu i butki też. Kurde, nie mam odwagi zadzw. i spytać kto dyżuruje... Boję się, że jak usłyszę nazwisko na Z... to przestanie mnie boleć od razu.
|
|
|
|
|
#4124 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn ja uważam że jest zbędne drugie imię, ale Tz coś mruczy że chciał Zuzię, więc może Zuza Ja tam wolałabym jedno ![]() Jaaki ślicznyy Hmm.. mam kandydata dla mej córci ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19315375]kropka, szaja, kardashi, pojechałyście wreszcie na tą porodówke? [/QUOTE] Taa.. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19315628] gratki na 38 tc!! ![]() ja od tygodnia piję tą herbatkę... na razie nie widzę żadnych efektów. ![]() Ile razy dziennie pijecie tą herbatkę? Ja pije 2 x dziennie napar z dwóch łyżeczek liści, zalany 200ml wody. Może za mało? ![]() [/QUOTE]A ja nie piję herbatki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja na porodówkę to zajadę między 20 a 25 maja ![]() I coś czuje że bedzie to 22 lub 24 A tym czasem nooc okroopna! do 5 nad ranem łaziłam do lazienki co godzine z zegarkiem w ręku.. o 5 był ostatni raz, potem dopiero o 7.30.. Za każdym razem co sie budziłam brzuch twardy jak skała i ciągnący taki i masakryczny ból w krzyżu. okropne.. |
|||
|
|
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech tatuś sobie klapki weźmie, bo mu się stópki zapocą w tych foliach Z.... no to chyba wolałabym nie wiedzieć. co ma być to będzie, położna ważniejsza
|
|
|
|
|
#4126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4127 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i powodzenia ![]() Cytat:
|
|
#4128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano położna ważniejsza, ale w temacie gina... ja tak tej baby nie lubię, że nie masz pojęcia... sam jej widok mnie wkurza. :/ Boję się, że jak zacznie swoje mądrości to ja ją tam op... w tych bólach i mi to na zdrowie nie wyjdzie potem, bo ona wredna jest. ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Dziękuję. ![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Babki... co istotnego ja mam spakować? Boję się, że coś zapomnę. Teraz mnie oświeciło, że ładowarka do tel. ![]() Mam: - wyniki - skierowanie - RMUA - dowód i kartę chipową - ładowarkę - tel. - klapki ( w które chyba nie wejdę tak puchnę już )szt. 2- koszule 2 - skarpety - majty siatkowe - wodę min. 0,5l razy trzy - herbatniki - 10 pieluch dla małego - kilka tetr (bo chcieli) - rzeczy dla taty - rzeczy do wyjścia dla młodego - pasta, szczoteczka - dezodorant, mydło - kąsek balsamu i mały żel pod prysznic - krem do włosów i szampon - papier toaletowy - tantum rosa - ręcznik - balsam do ust - sztućce i kubek muszę przygotować... Co zapomniałam?
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-05-15 o 12:10 |
||
|
|
|
#4129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i też wolałabym sama sobie radzić, chociażby nie wiem co.. no ale tż twierdzi że jak dają to bierz.. no ale później niestety jest jak jest..
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Obyś miała racje
![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
Może z Ciebie ciec, to sobie włożysz co by nie zalać koszuli ?
|
|
|
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19302107]
A wie któraś, jak na te szczepienia zapatrują się za granicą? Nasze zagramaniczne mamy, napiszcie coś ![]() [/QUOTE] Kalendarz szczepień w Wielkiej Brytanii wygląda następująco: W 2 miesiącu życia (w 8 tygodniu) 2 szczepienia: DtaP/IPV/Hib – jedna szczepionka obejmująca choroby takie jak: błonica, tężec, krztusiec (koklusz), polio, Haemophilus influenzae b (Hib) - bakteria wywołująca zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych; pneumococcal conjugate vaccine PCV – szczepionka przeciwko zakażeniu pneumokokowemu (pneumococcal infection); W 3 miesiącu (12 tygodniu) 2 szczepienia: DTaP/IPV/Hib – obejmuje choroby takie jak: błonica, tężec, krztusiec (koklusz), polio, Haemophilus influenzae type b (Hib); MenC – szczepionka przeciwko meningitis C – meningokowemu zapaleniu opon mózgowych typu C (meningococcal group C); W 4 miesiącu (16 tygodniu) 3 szczepienia: DTaP/IPV/Hib – błonica, tężec, krztusiec (koklusz), polio, Haemophilus influenzae type b (Hib); Men C – meningitis C (meningococcal group C); pneumococcal conjugate vaccine PCV – szczepionka przeciw zakażeniu pneumokokowemu; W okolicach 12 miesiąca Jedno szczepienie: Hib/MenC booster dose (dawka przypominająca) – przeciwko Haemophilus influenzae type b (Hib) i meningitis C; To tylko w pierwszym roku, później są następne. Przeciw gruźlicy nie szczepi się każdego dziecka - określają ryzyko ze względu na miejsce zamieszkania i albo szczepią albo nie. WZW typu B też nie każde dziecko jest szczepione - zależy od historii rodzinnej. |
|
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc jak ktoś jest "boidupa" jak ja albo większa to musi za to słono płacić. Kropka.. od rańca ci się coś leje i skurcza a ty siedzisz na wizażu, kanapki szykujesz.. ja chyba na świadomość, że to już to zemdleję, wyciągnę kopyta i dam się otrzeźwić jak już będzie po wszystkim Wiem, że to dziwne ale chciałam mieć dziecko, podjęliśmy z mężem tę decyzję wspólnie, świadomie ale poród to dla mnie makabra jakaś i nawet ani myśleć nie chcę bo mnie słabi xD I nie przekonuje mnie mówienie, że widok dziecka mi to wynagrodzi (boję się, że je znienawidzę za ten ból, że mnie jakaś deprecha dopadnie poporodowa), ani że zapomina się o tym bólu.. (jak mnie ząb bolał tak kur***sko to do dziś pamiętam i jak jem lody to drugą stroną.. mimo, ze tamten ząb wyrwany dawno temu)
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4133 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a my jeszcze nie dość ze będziemy się zwijać z bólu to się o nich właśnie martwimy dziwne to jest ale prawdziwekropuś czekamy na dobre wieści.. Cytat:
![]() ![]() kolejny przystojniaczek...:rolley es: |
||
|
|
|
#4136 |
|
Zakorzenienie
|
No to pakuj i leeć już na tą porodówkę i nie wracaj mi tu..
![]() Moze chociaz jedna upolują tą piękną date 15.05.10
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, dziecko to nie ząb a ból sie na pewno wynagrodzi jak zobaczysz dzidziapoza tym zobaczysz ze mąż Cię będzie wspierał i jak to bardzo Ci pomoże.. |
|
|
|
|
#4138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj przy moich boleściach (wystraszona byłam bo to pierwszy raz mi tak brzuch stwardniał) a on wiedząc o tym przyszedł z pracy i mi zaczyna pierdzielić jak to ciężarówki się do niego zjechały i że pogoda taka nijaka i że zmarzł -_- tak jakby mnie to najwięcej interesowało podczas mojego cierpięctwa. Poza tym on ma podejćie do porodu conajmniej dziwne.. tak jakbym miała iść na kibel i wys**ać dziecko po prostu :/ I jego słowa "będzie dobrze" to mnie drażnią a nie uspokajają bo ciągle to słyszę i nic nie jest dobrze. Dlatego zaczynam się zastanawiać czy nie wziąć mamy do porodu zamiast jego ![]() Choć z drugiej strony jak go nie będzie to nie będzie widział jak to się trzeba namęczyć i ile to kosztuje kobietę i dalej będzie sądził, że to takie byle co.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4139 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka jesteś jeszcze?
tetry chcą na wyjście, po co to teraz i te ciuszki? dowiezie Ci potem. mokre chusteczki dla dzidka - 1 paczkę - to chcą na pewno od razu. weź jeszcze ręcznik papierowy, może się przydać. herbatka laktacyjna? byłą na liście... ręcznik dla siebie (ja biorę jeden duży, drugi mały) |
|
|
|
#4140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ból Cię otrzeźwi. Cytat:
Nie ma takiej opcji żebyś znienawidziła dziecko, którego chciałaś za ból. Natura tak to obmyśliła, że nie da rady... Chyba że się go nie chce, albo ma uraz do ojca... tak bywa, ale nie z powodu bólu porodowego. Cytat:
Szlafroka nie posiadam i nie chcę. Wzięłam 2 pary zwykłych majtek. |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.

trzymam kciuki ,zeby bylo szybko i bezbolesnie!!!!!

I mnie tam zamęczy na śmierć.

oj na pewno by tego duzo było hehe

i powodzenia
?
, dziecko to nie ząb a ból sie na pewno wynagrodzi jak zobaczysz dzidzia