|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Jak tak pisałam o tych księżach to przypomniało mi się co mi kuzyn raz opowiadał, a jest to historia autentyczna.
Ksiądz na końcu mszy świętej miał jeszcze powiedzieć ogłoszenia, a że msza się przedłużyła, to się spieszył. Ogólnie chodziło o spotkanie z rodzinami, które zdecydowały się na rodzicielstwo zastępcze. Jak już mówiłam miał mało czasu, podszedł więc do mikrofonu i szybko powiedział: - Kobiety które chciałyby mieć dzieci niech przyjdą do zakrystii po mszy jak się tylko rozbiorę... |
|
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Kropuś - co Ci powiedziała? jedziesz czy czekasz jeszcze? bo co 4 min. to ja bym się bałą, że z Gliwic nie zdążę...
a ze Słońca to chyba się cieszysz, co?
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w jednym kościele w żyyciu nie ochrzczą dziecka rodzicom bez ślubu.. (a ślubu dziewczynie z wieelkim brzuchem udzielą ) w drugim wiem ze udzielą.. No ale zobaczymy jak to bedzie..
|
|
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ze Słońca... no ok w sumie, gorzej będzie jak mnie pozna. A ordynator ok facet jest. A 4 minuty to ja mam od rana... Był tylko ból okresowy, a jak się skurcze pojawiły to od razu co 4 - 5 minut. Jakaś dziwna jestem chyba... ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Miałam nadzieję coś jeszcze wystękać w kibelku, ale nic z tego... zaparło się i kuniec. Jak na złość, dziś nic. :/ Wychlałam malinkę, jogurt, jabłko, dwa kiwi... nic. Pewnie przy parciu zrobię. Kuwetkę futerkom posprzątałam, teraz idę do wanny i powoli będę się zbierać... W końcu to Słoniec mi tę szyjkę ciął, więc jeśli się nie rozwiera to niech duma co robić, jak spieprzył.
Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2010-05-15 o 14:48 |
|
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
a ja o ordynatorze dobre rzeczy to słyszę pierwszy raz od Ciebie, raczej u mnie nikt go nie chwalił do tej pory...
no, zbieraj się powoli, czas już na Was
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-05-15 o 14:52 |
|
|
|
#4176 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cudnie, gratuluję
|
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I znam ludzi co go bardzo chwalą. Ale jak wszędzie tak i tu pewnie zdania podzielone... Jak dla mnie to tam może być każdy, nawet pan A. Byle nie Z.
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
a co jest nie tak z panem A.?
![]() gosiak - GRATULACJE
|
|
|
|
#4179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
GRATULACJE!!
|
|
#4180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4181 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Fajnie,szybko poszło ![]() Cytat:
![]() Kropko widzę,że ciągle się rozkręca Dobrze,dziś już na pewno będziesz miała Danielka przy sobie
|
||
|
|
|
#4182 | |
|
Zadomowienie
|
jaki śliczny
Witam cieżarówki. łapią mnie skurcze wieczorem.Ostatniej nocy trzymało mnie parę godzin. Czuje,że nie dotrwam do terminu. Chciałabym przynajmniej do 37 tyg wytrzymać. ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
W końcu się doczekałam Michalinka jest już na świecie Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-05-15 o 15:20 |
|
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Poza specyficznym sposobem bycia i wyglądem nazisty... wszystko ok.
Cytat:
i spadam. Buziaki laski. Trzymajcie kciuki za moje dziecię. Żeby wszystko było ok. |
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Kropuś - myślami jestem z Tobą, trzymam kciuki i życzę, żebyś już niedługo mogła tulić Danielka
|
|
|
|
#4185 |
|
Konto usunięte
|
Rany, jestem przynajmniej w połowie tak podekscytowana, jak Kropcia
Dawaj mała czadu, dawaj |
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj znac kochana jak poszło ![]() Trzymamy mocno kciuki
|
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19324724]Rany, jestem przynajmniej w połowie tak podekscytowana, jak Kropcia
Dawaj mała czadu, dawaj dokładnie to się udziela ![]() do boju!!!! |
|
|
|
#4188 |
|
Konto usunięte
|
Trzymajmy kciuki, coby się rozwarcie zrobiło i sn był, jak Kropka chce
|
|
|
|
#4189 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dlatego się tak długo nie odzywałaś... ![]() a fotkę Stasia zapodasz?
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny, wpadam tylko jak po wiatr, Malus jest taki absorbujacy. Mamy problemz karmieniem, Maly nie chce cyca, wrrrrr a mi tak bardzo zalezy zeby ssal, poki co laktator to moj najlepszy przyjaciel.
Z malzem mamy juz totalnego *******ca na punkcie Stefcia, tego sie po prostu nie da opisac. Dodaje dzisiejsze foteczki, niedlugo wpadne na dluzej... nawet nie wiem kto sie w miedzy czasie rozpakowal ![]() trzymam kciuki za kolejne porody!!!!! |
|
|
|
#4191 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Buziaki |
|
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja już nie pisałam że jest śliczny
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
ależ przystojniak z tego Stefka
i jaka siła spokoju... nie nadążam za tokiem rozumowania teściowej i zastanawiam się, czy to moja ciążowa ociężałość umysłowa, czy to z nią jest coś nie tak... |
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
Kropko-
![]() krzyżowych nie zazdroszczę ![]() Kardashi,Szaja-do dzieła! ![]() Gosiak-gratulacje!!! szybko,sprawnie i bez komplikacji-cieszę się i zazdroszczę Justin-Stefanek przesłodki Pamiętaj,że karmienie ma się w głowie i tylko spokój Cię uratuje ![]() i a może jakaś pani od laktacji by Wam pomogła? ja od tygodnia próbuję Was nadrobić,ale stwierdzam,że nie mam szans ![]() dzisiaj obiecałam sobie,że trochę poleżę,bo ostatnio za dużo pracuję+mała reorganizacja w mieszkaniu i efekt taki,że rozsadza mi Bożenkę na maksa,młoda kłuje a w nocy każdy przewrót na bok okupiony jest mega bólemwięc muszę się trochę zregenerować,żeby za Kropką dzisiaj nie pojechać... Gratuluję wszystkim nowym mamuśkom! Idziecie jak burza I cudnie się czyta o Waszych szybkich i bezproblemowych porodach my zaczynamy 37tc chyba muszę się spakować i w końcu poukładać ciuszki dla małej,bo jak mnie nie przyjmą do szpitala tego co chcę i małż będzie musiał jakieś ciuszki przywieźć to może przywieźć niezły komplet aaaa... imię będzie jedno,Zu też ma jedno my mamy po dwa i naprawdę nie wiem po co komu one
Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-05-15 o 17:10 |
|
|
|
#4196 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ew. zobaczyć jakieś rzetelne badania, które by potwierdziły ten mit powtarzany.---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- O cholera, córa mi na koniec ciąży numer robi i uciska nerw kulszowy, chyba się skicham zaraz :/ Ja pierdziu, ale ból... |
||
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19326423]Co znów babon wymyślił? Wlać jej?
![]() O cholera, córa mi na koniec ciąży numer robi i uciska nerw kulszowy, chyba się skicham zaraz :/ Ja pierdziu, ale ból...[/QUOTE] zdaje coraz dziwniejsze pytania i skacze z tematu na temat, nie kończąc porządnie żadnej wypowiedzi. a że ja znów umysłowo dziś pracuję (tym razem odrabiam małżowi angielski, bo kto, jak nie ja ), to może po prostu mózg mi się już zlasował.ale jakby co - zapraszam do Wrocka- i lejemy ![]() [przykładowy cytat, któym mnie zabiła dzisiaj: "Ty jednak jesteś zaradna Gosiu, no może nie aż tak, jak ja, ale..."] a może to bóle krzyżowe?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-05-15 o 17:28 |
|
|
|
#4198 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie. Już po wizycie jednych dziadków
![]() Odpiszę tyle co pamiętam, bo zaraz kumpela wpada. lea, teściowie widzieli w szpitalu, potem byliśmy na spacerze w pracy u teściowej, a teraz była "oficjalna" wizyta Moi rodzice mieszkają daleko i dopiero teraz przyjeżdżają.kropka, ja już latam jak perszing No problema taki obiad niedzielny.Trzymam kciuki za szybki poród Wszystkie dzieci na fotkach są boskie
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
spadam zalec na kanapie, bo od tego siedzenia przy kompie już mi kręgosłup wysiada. co prawda zostały mi 2 mini wypracowanka do napisania, ale mogą poczekać, zwłaszcza, że co do treści muszę się z małżem skonsultować, a jeszcze z uczelni nie wrócił.
|
|
|
|
#4200 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz co Margo mnie sie wydaje że u twojej tesciowej zaczyna sie taka niezdrowa rywalizacja , niedługo urodzisz , piszesz , że czesto cos kupuje dla małej i ona chce sie czuc taką babcią pełną parą , taką naj ..
Chce byc sama z siebie dumna i żeby inni tez byli z niej dumni ze tyle sie dokłada i zaczyna wam o tym przypominac - nie wypominac . To jest jej potrzebne jak powietrze .Przypominając i zadajac podchwytliwe pytania na temat twoich rodziców chce dac ci do zrozumienia że to ona jest najlepsza . Ale mi tu strasznie pychą zalatuje U mojej matki czasem też sie cos takiego ujawnia , jest czasami jak dziecko i nie raz potrafiła z rozbrajającym usmiechem zapytac co dostałam a ile a jak i po jakims czasie próbowała nadrobic dając lub dokładając sie do czegos lub po prostu pomagając - za co jestem jej naturalnie wdzieczna ale ile sie pózniej nachwaliła , co to ona nie zrobiła i ile naprzypominała to masakra - po prostu czasem jest najbardziej irytującą osobą jaką znam . Po porodzie , jak i teraz oferuje mi swoją pomoc ale ja sie na razie wykrecam - wiem , że dużo mogła by pomóc ale i wiem że po 3 dniach mogłabym ją na szybko do domu odwozic - nie wytrzymujac z nią . Nie jest namolna - no czasami , nie jest upierdliwa - jest irytująca
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.

) w drugim wiem ze udzielą.. No ale zobaczymy jak to bedzie..