Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-15, 09:50   #3421
Lisica1
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A ja pożarłam lody wieeelkie

Kurcze dziewczyny macie czasami takie wodnisty śluz? bo kurcze dzisiaj rano na majtach plama, parę dni wcześniej to nawet po nodze mi pociekło potem jest już duzo mniej, najgorzej rano. Macie coś takiego?
ja lodziki tez bym jadla codziennie najlepiej to po 2 ...
a ten sluz to ja tez mam...takie uroki..musi byc mokro i tyle..lepiej zeby tak bylo niz za sucho ...

Cytat:
Kurcze brzuch niby mam niewielki a jak się schylam to mnie dusi bosszzzz człowiek się nawet zgarbić nie może
ja tez tak mam..czuc ze brzuszek jest i ze rosnie..fantastyczne uczucie...mi czasem ciezko skarpetki ubrac...bo sie boje ze mala zgniote
Stary 2010-05-15, 09:53   #3422
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Ray no widzisz poszukam i ja na allegro moze rzeczywiscie kupie 2 funkcyjny, musze jeszcze pogadać z mamusiami z doświadczeniem jak to u nich było....
NIKa pierścionek bardzo ładny, az zachcialo mi sie kupic sobie cos nowego,a zakupy dla dzidziolka.... az się oko cieszy jak się na nie patrzy
Gabisun u mnie w otoczeniu też nie ma Kingi, nawet jednej takze to chyba nie popularne imię, bo Julek i Amelek zatrzesienie
Aneczka 1984 a moze mama się nie wtrąca bo Wy jej o niczym nie informujecie??? dlatego moze stwierdzila ze skoro nie mówicie to niechcecie zeby sie wtrącała
Ja pierwsze co robie to lece ze wszystkimi newsami do swojej mamy
Napewno się pogodzicie a cudzego dziecka w domu współczuję, jeszcze jak Twojego Dominika zaczepia to bym go do pokoju nie wpuszczała niech sobie siedzi z babcia

Ja dzisiaj idę na obiad do babci bo to Zofia i imieninki wyprawia, niestety idę bez TZ bo on w szkole;( a później idziemy do teścia na kolację bo też imieniny (Sławomir) tam to bardzo mi sie nie chce isc... ale mus to mus, przezyje moze jakos

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:03   #3423
NIKaP-n
BAN stały

Cześć Dziewuszki cieszę się, że Wams ię podobają moje zakupki.
Podaję linka do kobietki od moich zakupów:
http://allegro.pl/show_user_auctions...id=4361122&p=1
Śliniaczków nie ma wystawionych, wielu rzeczy nie ma wystawionych ale jakby ktoś chciał i Jej napisze, to na bank wystawi.
Tu są te ręczniczki:
http://allegro.pl/item1036606954_duz...oznan_hit.html

Chcę jeszcze kilka rzeczy od niej, np. niebieską wanienkę (miała tylko różową na miejscu).
Ma masę kosmetyków itd, ale wszystkiego nie wystawia- bo jak stwierdziła- nie ma kiedy przy Małej chyba daje Jej w kość...

A pierścionek to ten przywieziony znad morza- imieninowy. Srebrny, a boczki ma złocone.

Mpiczku ja też fioletowe dziewcze jestem

Wlecę do Was później, mam dzisiaj mega nerwy. Starowina mnie wczoraj wkuła, cała sie trzęsłam i mam focha na Niego dziady sa do d...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 11:14   #3424
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Ja nie nadazam z wymiana wkladek, cieknie mi woda po nogach i tak jak piszesz najgorzej jest rano.
mam to samo...

Cytat:
Napisane przez Lisica1 Pokaż wiadomość
a ten sluz to ja tez mam...takie uroki..musi byc mokro i tyle..lepiej zeby tak bylo niz za sucho ...
hahahahahahah dobre
Stary 2010-05-15, 11:52   #3425
calabria
Raczkowanie

Oj kochana to rzeczywiście nie ciekawa sytauacja, ale tłumacz to sobie tym, że będziesz z ukochanym. Dla miłości czasem trzeba pocierpiec
Musi być dobrze!!

też staram sie tak to sobie tłumaczycoj pocierpie pocierpie heh

aaneczka1984 to tez masz przekichane skoro jeszcze zaczepia Twojego synka
ja tez sie obawiam ze jeszcze do tego wszystkiego beda mi wciskac zebym odbierała ja z przedszkola i siedziala z nia w domu skoro jestem na miejscu (wtedy bym z nia spedzala prawie caly dzien)a jeszcze zaraz wakacje to juz w ogole!nie zgodze sie na to ale pewnie bedzie mnie męczyća najlepsze jest to ze jej babcia mieszka blok obok ale ona robi wielki problem jak ma zając sie wnuczka bo przeciez ona musi tyle rzeczy zrobic(a nie pracuje)
musze mojego tż odpowiednio nastawić zeby mi pomogl im wybic to sobie z glowy!
jakby tego bylo malo to bedziemy wynajmowac mieszkanie w ktorym ta siostra caly czas mieszkala i po prostu musiala miec wspołlokatora bo nie bylo jej juz stac zeby miec na zycie dla ich 3ki i jeszcze oplacac mieszkanie i przez to czuje sie jakbysmy sie do niej wprowadzali bo to ona wyznacza nam co moze nam zwolnic itp nie dosc ze bedzie miala duzy pokoj a my taki sredni i mielismy miec jeszcze malutki zeby bylo po równo metrazowo to ona jeszcze sie krzywi ze potrzebuje miejsca w tym malutkim na biurko dla starszej córki do odrabiana lekcji bo w duzym bedzie jej przeszkadzac kiedy jej rozpuszczona siostra bedzie bajki ogladac!ch ore nie uwazacie?!
sorki ze sie tak rozpisalam ale az mnie nosi!

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

na samej górze miał być cytat
calabria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 12:30   #3426
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dziewczyny ale tempo pisania jeden dzień przerwy i nadrabiałam dzisiaj 3 godziny...

Gratuluje wszystkich udanych wizyt, synusiów, córeczek. Wklejone zdjęcia super, czekamy na więcej.

Ja też nadal nie wiem czy chłopak czy dziewczynka, usg połówkowe za 1,5 tygodnia ciekawe czy się zechce ujawnić, bo w 18 tygodniu pępowina była między nogami.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Szczerze przyznam, że az tak tematu nie rozbierałam ;P
Macie jakieś namiary na foteliki?
Ja kupuję wózek 3 w 1 http://www.allegro.pl/item1025268337...e_gratisy.html ale ten fotelik z zestawu potraktuje raczej jako domowe nosidełko i do jeżdzenia do markteu, żeby nie brać całego wózka. Bo jeśli chodzi o bezpieczeństwo przy jeździe samochodem to on nie przechodził żadnych testów. Ma atest, ale z tego co widziałam w programie Uwaga atesty to mają wszystkie, a nic to nie ma wspólnego z bezpieczeństwem.

Na tej stronie są testy, ja patrzyłam głownie na ocenę bezpieczeństwa, po przejrzeniu cen na allegro, z fotelików ocenionych na 5 w rubryczce bezpieczeństwo stawiam na ten fotelik, cena najbardziej przystępna

http://www.allegro.pl/item1026577272...zja_wejdz.html

Albo zastanowię się nad zakupem wózka X-lander XA 2 w 1 i dokupię używany fotelik Maxi Cosi Cabriofix z bazą. Ale nawet używane foteliki kosztują do 500 zł, strasznie dużo.

Cytat:
w ogóle dowiedziałam się, ze leżaczki-bujaczki czy jak to tam się nazywa nie są zbyt dobre na kształtujący się kręgosłup dziecka, bo utrzymuje stale wygięty kręgosłup. Już rodzince mówiłam, że nie życzę sobie żadnych chodzików w prezencie teraz muszę się jeszcze nad tym leżaczkiem zastanowić
Chodzików też nie chcę, ale leżaczek- bujaczek kupimy na pewno, może nie od razu ale po kilku miesiącach na pewno.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

w ogole zapomnialam wam napisac ze odwolalismy nasz lot do usa przykro mi troche ale duzo by pisac... w kazdym razie bedzie szansa za rok.
uuuu to szkoda, bo chyba miałaś wielką ochotę na ten wyjazd. Cokolwiek Wam pokrzyżowało plany to pamiętaj ,że będzie lepiej.

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam takie pytanko, ktore z tych dziewczecych imion najbardziej sie Wam podoba: Lilianna, Eliza, Gabrysia czy Lena?
Lena ładne ale bardzo popularne, wybrałabym chyba Lilkę

Cytat:
Kurcze dziewczyny macie czasami takie wodnisty śluz? bo kurcze dzisiaj rano na majtach plama, parę dni wcześniej to nawet po nodze mi pociekło potem jest już duzo mniej, najgorzej rano. Macie coś takiego?
Melduję, że ja też czasami mam. Nie codziennie ale mam.

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
Witam dziewczynkimożna sie przyłączyć?
Witamy, sytuację masz, rzeczywiście nieciekawą. Ale może za kilka miesięcy się coś poprawi? Może TŻ znajdzie lepszą pracę i będzie mogli pójść na samodzielną stancję? Dowiadywaliście się o ceny wynajmu małych kawalerek?

Cytat:
Dziewczyny dzisiaj odebrałam rzeczy kupione na allegro. Przemiła babeczka, mniej więcej w moim wieku.
NIKA fajne zakupy, widzę, że już ruszyłaś z nimi ostro. No ale termin masz 1,5 miesiąca wcześniej niż ja już pora.
Ja chcę na początek kupić zestaw startowy TT.
Robiłaś zakupy u użytkownika baby-store, a ja ostatnie ciuszki kupowałam u baby-store1. Ciekawe czy to CI sami właściciele?

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczynki!

Mam pytanko- uzywacie kosmetyków na cellulit? Specjalnych ciążowych, czy tych samych co przed ciążą?
Podobno w ciąży trzeba ograniczyć się do kosmetyków nawilżających i natłuszczających. Niewskazane są te napinające i ujędrniające ciało, ponieważ naciągają skórę a to tylko sprzyja powstaniu rozstępów.
Tak słyszałam i czytałam i ja odstawiłam wszystkie antycellulity i ujędrniacze

Ale może wypowiedzą się specjalistki.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Aha... spytałam wczoraj swoją mame czemu opowiada sąsiadce o moich osobistych sprawach... Ta zbulwersowana zaprzeczyła wszystkiemu, powiedziałą że sąsiadka sama sobie ubzdurała...
No i powiedziała (w sumie t wykrzyczałą) ze ona się w cudze życie nie wtrąca i ją nie interesuje co robimy i gdzie jeździmy i nikomu nic nie opowiada....
Teraz wiem że moja ciąża ją wogóle nie obchodzi
A może jest jej poprostu przykro, że nie powiedziałaś jej o ciąży i dlatego tak wybuchła? Na pewną ją interesuje, w końcu to Twoja matka. Nie przejmuj się.

U mnie jutro zaczyna się 21 tydzień a ja nadal nie czuje dobrze mojego dzieciątka. Tylko jakieś lekkie smyrania i łaskotki. Kiedy da mi jakiegoś kopa czekam i czekam

Któraś z dziewczyn pisała, że wstała przeziębiona, ja już 10 dni walczę z przeziębieniem a kaszel trwa nadal. CZy takie kaszlenie nie szkodzi maleństwu??
polecam herbatę z miodem i cytryna i syrop Prenatal dla kobiet w ciąży (sok malinowy i porzeczkowy plus czosnek)

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 12:41   #3427
Lisica1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
hahahahahahah dobre
to sie nie ma z czego smiac...zartuje. ..jak planowalismy dziecko to musialam brac taki steryd jak Clostylbegyt i tak mi namieszal ze mialam susze...noi jak sie kochac jak jest sucho...za to teraz jest superowo...tylko szkoda ze nie mozna poszalec...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-15, 12:44   #3428
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość

A może jest jej poprostu przykro, że nie powiedziałaś jej o ciąży i dlatego tak wybuchła? Na pewną ją interesuje, w końcu to Twoja matka. Nie przejmuj się.

)
Nie...moja mama ma poprostu taki charakter...nie wtrąca się w życie żadnego ze swych czworga dzieci....
Nigdy o nic nie pyta i z nikim nie rozmawia na prywatne tematy...
No chyba że wraz z sąsiadką córce d..e obsmarowuje....bo z obcymi to potrafi rozmawiać...
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 13:01   #3429
malwina1204
Rozeznanie

Dziewczyny ile warzycie i w jakim jesteście tyg ciąży?? ja zaczynam 17tc a waże 57 kg zdaje mi się że mało a przed ciążą tyle ważyłam 57kg,brzusio mi rośnie a waga się nie podnosi nie wiem czy to dobrze czy źle!?

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 13:25   #3430
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

malwina1204 to się ciesz moja droga skoro brzuszek rośnie, a dzidzia rozwija się prawidłowo to nie masz się czym martwić. BYć może schudłaś na początku ciąży jak to czasm bywa i teraz doszłaś do swojej normalnej wagi. Prędzej czy później przytyjesz

jeśli chodzi o mnie to w 23 tc mam 6 kg na plusie
Stary 2010-05-15, 14:08   #3431
calabria
Raczkowanie

Cytat:

Witamy, sytuację masz, rzeczywiście nieciekawą. Ale może za kilka miesięcy się coś poprawi? Może TŻ znajdzie lepszą pracę i będzie mogli pójść na samodzielną stancję? Dowiadywaliście się o ceny wynajmu małych kawalerek?
dziekuje wam za wsparcietż raczej pracy nie zmieni bo jest dobra ale cięzko utrzymac nasza 3ke auto i jeszcze mieszkanie bo nawet kawalerki to tak ok 1000zl kosztujadlatego narazie musi byc tak jak jestno ale cuz najwazniejsze ze bedziemy razem i ze nasza dzidzia sie prawidlowo rozwija

malwina1204 ja waże 68 kg jestem w 20 tyg. duzo nie przytylam zawsze mialam wiekszy brzuch teraz troszke urusł ale wygladam raczej jakbym sie najadla bardzo hehe zazdroszcze dziewczynom ktore juz maja wielkie brzuszkii zastanawiam sie kiedy mój zacznie konkretnie rosnac!

ania13.03mi sie podoba Lilianna a co myślicie o imieniu Patrycja?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-15, 14:39   #3432
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile warzycie i w jakim jesteście tyg ciąży?? ja zaczynam 17tc a waże 57 kg zdaje mi się że mało a przed ciążą tyle ważyłam 57kg,brzusio mi rośnie a waga się nie podnosi nie wiem czy to dobrze czy źle!?

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

nie przejmuj sie ja waze 58 przed ciaza 53 wiec 5 na plusie.. jestem w 27 tygodniu a tyc zaczelam.. spojrze na karte.. od 20 wczesniej tylko kilogram.. a potem co 2 tygodnie 2 na plus.. a wczesniej tez mi tylko brzuszek rosl a waga nic

jakz dzieckiem jest ok to tylko sie cieszyc ;D
Stary 2010-05-15, 14:45   #3433
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

NIKA fajne zakupy, widzę, że już ruszyłaś z nimi ostro. No ale termin masz 1,5 miesiąca wcześniej niż ja już pora.
Ja chcę na początek kupić zestaw startowy TT.
Robiłaś zakupy u użytkownika baby-store, a ja ostatnie ciuszki kupowałam u baby-store1. Ciekawe czy to CI sami właściciele?

Kochana to różni użytkownicy, ta moja babka jest z Poznania, a Ci widzę z Radomia.
No i byłam u Niej na magazynie i ciuszkami nie handluje. Ja raczej zestawu startowego TT już nie kupię, bo tam są te małe buteleczki też, a dziewczyny radzą, że mało się tych tyci używa. Ja kupiłam te dwie do szpitala żeby mieć, bo ta lista szpitalna spora jest a obawiam się, czy będę miała pokarm...
W ogóle babeczka mówiła, ze w Poznaniu dużo dają w szpitalach, więc chcę jeden dzień podskoczyć tam, gdzie zamierzamy rodzić i zapytać co i jak. Bo po co kasę wyrzucać No i 10 tetrowych pieluch jeszcze kupiłam, sądzicie, że starczy? Do wycierania dziubka, albo do podłożenia gdzieś??

Podobno w ciąży trzeba ograniczyć się do kosmetyków nawilżających i natłuszczających. Niewskazane są te napinające i ujędrniające ciało, ponieważ naciągają skórę a to tylko sprzyja powstaniu rozstępów.
Tak słyszałam i czytałam i ja odstawiłam wszystkie antycellulity i ujędrniacze

Ja używam na zmianę oliwkę dla dzieci ze Schleckera (pięknie pachnie), balsam do bardzo suchej skóry Nivea, no i tą nieszczęsną oliwkę rossmannowską (blech zapach mnie dobija).

U mnie jutro zaczyna się 21 tydzień a ja nadal nie czuje dobrze mojego dzieciątka. Tylko jakieś lekkie smyrania i łaskotki. Kiedy da mi jakiegoś kopa czekam i czekam

Na kopy naszego też czekałam z utęsknieniem, a jak się nieraz teraz rozkręci... to mnie budzi Spoko, już niebawem.
My dzisiaj 27 tc- tzn wg terminu na 20 sierpnia, ale on nam sie przesunął już na ok 14, albo i wcześniej. Nie chcę zmieniać na liście, bo to u mnie spora niewiadoma bez dat kilku ostatnich om, a to przecież i tak orientacyjne daty no i jakoś wolę jak martucha jest pierwsza na liście ;P

Któraś z dziewczyn pisała, że wstała przeziębiona, ja już 10 dni walczę z przeziębieniem a kaszel trwa nadal. CZy takie kaszlenie nie szkodzi maleństwu??
polecam herbatę z miodem i cytryna i syrop Prenatal dla kobiet w ciąży (sok malinowy i porzeczkowy plus czosnek)
Mnie wyleczył prenatal (choć za dużo go nie piłam) ale bardziej pomógł właśnie sok malinowy (całą flachę wypiłam d herbatki) i dużooooo cytryn

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:

Ja mam na plusie 2kg (no może teraz 3) w 27tc także się cieszę, bo do chudych nie należę i się bałam , że przytyję jak mama ponad 20kg...
Wyczytałam, że w 3 trymestrze sie tyje mniej niż w 2... ale to chyba indywidualna sprawa każdej kobiety?

Byłam ostatnio w pracy i wszyscy sie dziwili, gdzie mój brzuch
Ale siora mnie pociesza, że jej tak mocno na koniec 7 mc-a wyskoczył, a w 9 sie potroił ;D
Stary 2010-05-15, 14:47   #3434
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
NIKaP-n - fajne zakupy. Ja muszę powoli się za to wziąć...

na pierwszej stronie jest lista (chyba aktualna). Część z nas już wie, a część nie...
Ja niestety należę do tych drugich żyjących jeszcze w niepewności, bo moja Kruszyna już drugi raz się speszyła i nie chciała nic pokazać
aktualna staram się na bieżąco poprawiać jak tylko Pomi dorzuci coś nowego

Cytat:

nie masz powodów do zmartwień, jesli dzidzia się prawidłowo rozwija, po prostu taki twój urok ja jest w 25 tygodniu a ważę 53 kg, czli 3 kg na plusie, ale się tym nie martwię bo wiem ,że dzidzi niczego nie brakuje

Nikuś pierścionek śliczny też uwielbiam fiolet a pazurki to masz nieziemskie, och jak ja bym chciała mieć takie daj kawałek

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 14:50   #3435
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
wydaje mi sie ze ok, ja do 19 tyg utylam kilogram, teraz pewnie wiecej bo juz 21 tydz i brzuszek mi baaardzo urosl. Nie przejmuj sie bo nadrobisz i to bardzo szybko. Mi lekarka powiedzila ze brzuszek (przy koncu ciazy) to ok 10-12 kg, wiec tyle w sumie sie powinno utyc w calej ciazy.
Ja na poczatku ciazy prawie wogole apetytu nie mialam, a teraz z kazdym dniem wzrasta

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-05-15 o 14:59
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-15, 15:10   #3436
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Mnie wyleczył prenatal (choć za dużo go nie piłam) ale bardziej pomógł właśnie sok malinowy (całą flachę wypiłam d herbatki) i dużooooo cytryn

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------
Ja mam na plusie 2kg (no może teraz 3) w 27tc także się cieszę, bo do chudych nie należę i się bałam , że przytyję jak mama ponad 20kg...
Wyczytałam, że w 3 trymestrze sie tyje mniej niż w 2... ale to chyba indywidualna sprawa każdej kobiety?

Byłam ostatnio w pracy i wszyscy sie dziwili, gdzie mój brzuch
Ale siora mnie pociesza, że jej tak mocno na koniec 7 mc-a wyskoczył, a w 9 sie potroił ;D
Ale szalenstwo w Poznaniu, wlasnie wysluplalam sie z tramwaju pelnego kibicow! ciasno jak w mrowisku i balam sie ze tramwaj z szyn wyskoczy, tak skakali Hej KOLEJORZ!

U mnie na plusie mysle, ze juz s 6kg bedzie spokojnie. Troche dolujace, z drugiej strony przynajmniej tyje rownomiernie i skora ma czas sie naciagnac Ogolnie przestalam sie tak przejmowac, ciaza ma swoje prawa, a wszyscy mowia ze bardzo ladnie wygladam (moze to chlopak?)

Chyba pomysle o tym prentalau, bo powodz z nosa nie ustaje. Chociaz pase sie porzeczkami, miodkiem, cytrynami i goracym mlekiem (a fuj!)

Pogoda u nas paskudna Zimno jak w marcu.

Nika fajna ta stronka na allegro z rzeczami dla bobasa, musze sie jej bardziej przyjrzec!
Stary 2010-05-15, 15:10   #3437
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:

Ja mam tak samo 17 tc, a moja domowa waga stoi w miejscu. Przed ciążą sie ważyłam i nadal ważę tak samo a brzuszek juz zaczyna być widoczny.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:18   #3438
szokoladka74
Raczkowanie

Ray- cieszę się,że tak ładnie się rusza ta twoja dzidzia, że nawet tata poczuł. A tak się martwiłaś

A o lataniu samolotem to i ja intensywnie myślę, ale chyba odpuszczę ten nieszczęsny Egipt, bo naczytałam się w necie z taką ciążą zagrożoną jak moja i raczej za duże ryzyko. To nie jest tego warte.
Mam jeszcze w zapasie kuzynkę pod Berlinem , nad jeziorkiem ( podróż autem, ale i możliwość postoju kiedy się chce), a mąż pojedzie chyba z bratem , bo przecież mieli ciężki początek roku ( mama im zmarła), niech się relaksują przy piwku

Witaj calabria, gratulacje dziewczynki

aaneczka-
To pewnie była jej reakcja obronna, a twój "atak". Połowa ludzi tak reaguje. Z pewnością nie świadczyła o braku zainteresowania ciążą.
Jak opadną emocje, to zobaczysz,że inaczej będzie mówić.

Nikap- pewnie candida albicans Każdy ma, a od czasu do czasu (np na jakiś spadek odporności ) rozmnoży się nadmiernie i swędzi człowieka Fajne zakupki, szkoda,że odbiór w Poznaniu

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:22   #3439
calabria
Raczkowanie

mi gin ostatnio powiedziala ze 1,5 kg na miesiąc to jest oki bo juz sie martwilam ze prawie nic nie przybieram!a tak bardzo chce juz duzy brzuszek

strasznie boje sie porodu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-15, 15:27   #3440
zabadella
Przyczajenie

Witam,
jestem studentką Wydziału Psychologii UW i chciałam zwrócić się z serdeczną prośbą do wszystkich Pań spodziewających się dziecka o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej. Ankieta dotyczy myśli i uczuć, jakie towarzyszą kobietom w ciąży, jest niedługa i, mam nadzieję, przyjemna
Przyszłe mamy, które chciałyby mi pomóc, bardzo proszę o kontakt pod adresem magisterska@interia.eu - prześlę wówczas ankietę.

Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość za wtrącenie się do wątku. I oczywiście zapraszam do kontaktu, każde zgłoszenie jest dla mnie nieocenioną pomocą
zabadella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:28   #3441
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
[B][I][COLOR=Red]Dziewczyny ile warzycie i w jakim jesteście tyg ciąży?? ja zaczynam 17tc a waże 57 kg zdaje mi się że mało a przed ciążą tyle ważyłam 57kg,brzusio mi rośnie a waga się nie podnosi nie wiem czy to dobrze czy źle!?
To sprawa indywidualna, u każdego inaczej. Ja dziś kończę 20 tydzień i mam 3kg do przodu.

Cytat:
I tu mnie pocieszyłaś bo myślałam, że najwięcej się tyje w ostatnim trymestrze. A jeśli w drugim to fajnie, bo jestem w połowie i mam 3 kg, to może się zmieszczę w 12 kg tak bym chciała

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:31   #3442
Eveliouses
Raczkowanie

ostatnio natknęłam się na kilka opinii,że najlepsze koła to piankowe...bo niby,że te pompowane pękają.co sądzicie?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez zabadella Pokaż wiadomość
witam,
jestem studentką wydziału psychologii uw i chciałam zwrócić się z serdeczną prośbą do wszystkich pań spodziewających się dziecka o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej. Ankieta dotyczy myśli i uczuć, jakie towarzyszą kobietom w ciąży, jest niedługa i, mam nadzieję, przyjemna
przyszłe mamy, które chciałyby mi pomóc, bardzo proszę o kontakt pod adresem magisterska@interia.eu - prześlę wówczas ankietę.

Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość za wtrącenie się do wątku. I oczywiście zapraszam do kontaktu, każde zgłoszenie jest dla mnie nieocenioną pomocą
uwielbiam ankiety!!zaraz wypełnię!!

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:31   #3443
nicole007
Raczkowanie

Cytat:

Ja jestem w 19 tg i waze 57,5 czyli 3 kg wiecej. Mojego brzuchala juz troszke widac, w koncu
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:37   #3444
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez calabria Pokaż wiadomość
mi gin ostatnio powiedziala ze 1,5 kg na miesiąc to jest oki bo juz sie martwilam ze prawie nic nie przybieram!a tak bardzo chce juz duzy brzuszek

strasznie boje sie porodu
OJ KOCHANA,MAM TO SAMO!TO MÓJ PIERWSZY SKARBEK I CIESZĘ SIĘ CHOLERNIE ALE TAK SAMO RÓWNIEŻ SIĘ WSZYSTKIEGO BOJĘ.CHYBA NAWET PORODU NIE TAK BARDZO JAK TEGO WSZYSTKIEGO POTEM...OPIEKI,PIELĘGNACJ I,WSŁUCHANIA SIE W POTRZEBY TEGO MALUSZKU ...BRRRR NIE MAM ZIELONEGO POJECIA O CIUSZKACH A CO DOPIERO O OPIECE NAD TAKIM SZKRABKIEM.ALE TU TROSZKE PODSŁUCHUJE DOŚWIADCZONE MAMUŚKI I MAM KILKA KOLEZANEK CO TERAZ RODZĄ ALBO KILKA M-CY TEMU URODZIŁY WIEC W RAZIE CO-BEDĘ PYTAAAC!!....ALE I TAK SIĘ BOJĘ

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 15:52   #3445
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Nikuś pierścionek śliczny też uwielbiam fiolet a pazurki to masz nieziemskie, och jak ja bym chciała mieć takie daj kawałek
Hehe, chętnie się podzielę. Ja moje czasem tylko piłuje i nic więcej grzebać nie musze

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Ale szalenstwo w Poznaniu, wlasnie wysluplalam sie z tramwaju pelnego kibicow! ciasno jak w mrowisku i balam sie ze tramwaj z szyn wyskoczy, tak skakali Hej KOLEJORZ!

U mnie na plusie mysle, ze juz s 6kg bedzie spokojnie. Troche dolujace, z drugiej strony przynajmniej tyje rownomiernie i skora ma czas sie naciagnac Ogolnie przestalam sie tak przejmowac, ciaza ma swoje prawa, a wszyscy mowia ze bardzo ladnie wygladam (moze to chlopak?)

Chyba pomysle o tym prentalau, bo powodz z nosa nie ustaje. Chociaz pase sie porzeczkami, miodkiem, cytrynami i goracym mlekiem (a fuj!)

Pogoda u nas paskudna Zimno jak w marcu.

Nika fajna ta stronka na allegro z rzeczami dla bobasa, musze sie jej bardziej przyjrzec!

Zuziczka obadaj trochę trza do Niej dojechać, bo to Strzeszyn Grecki, ale w razie co możesz się ze mną na odbiór zabrać ;P

Kurde mój mężuś pojechał na mecz, a ja nie i już ryczę ;( nie będę pierwszy raz od lat na tak ważnym meczu, ale świętować na Stary potem do nich jadę ;D
Hej Kolejorz !

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Nikap- pewnie candida albicans Każdy ma, a od czasu do czasu (np na jakiś spadek odporności ) rozmnoży się nadmiernie i swędzi człowieka Fajne zakupki, szkoda,że odbiór w Poznaniu

Kurde, no ja łapię czasem dziwactwa
Ale mam nadzieję, że przejdzie. Mam tantum rosa w razie co, chyba sie przemyję, choć dzisiaj juz ok
Stary 2010-05-15, 16:13   #3446
nicole007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość

A o lataniu samolotem to i ja intensywnie myślę, ale chyba odpuszczę ten nieszczęsny Egipt, bo naczytałam się w necie z taką ciążą zagrożoną jak moja i raczej za duże ryzyko. To nie jest tego warte.
Mam jeszcze w zapasie kuzynkę pod Berlinem , nad jeziorkiem ( podróż autem, ale i możliwość postoju kiedy się chce)
Ja to bym sie troszke bala tak daleko jechac, juz nawet nie mowiac o przelocie samolotem, a o tym ze jak nie daj boze cos sie stanie to nie wiadomo jak tam opieka wyglada czy zrozumieja karte ciazy itd. itp. Dzisiaj jade do niemiec przed nami w sumie 1200 km ale fakt ze samochodem podroz to jak dla mnie akurat super. Siedzisz sobie spokojnie ogladasz krajobraz, a stacjje co chwila to siusiu bez problemu.

Tylko jak ja Was nadrobie po tyg. nie czytania
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-15, 16:19   #3447
szokoladka74
Raczkowanie

Nicole- udanej podróży, odpoczywaj często

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png

Edytowane przez szokoladka74
Czas edycji: 2010-05-15 o 16:22
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-15, 17:28   #3448
Ray
Zakorzenienie

hej

ja wrocilam do domu dopiero z zakupow, spaceru i corka jeszcze meza na rower wyciagnela hehe biedak ledwo zyje

ogladalam wozki przy okazji,, i spodobal nam sie wozek maxi-cosi bo sie sklada na plasko wrecz ale cholera drogi 2400 ale w usa on kosztuje 1000 zl dobre co?? i jak sie uda to sobie sprowadze a jak nie to x-lander zostanie jak ma byc

ja w 20 tyg waze 61 kg ale ja jestem niska dosc wiec to inna proporcja przytylam 2 kg jedynie z tym ze wczesniej utylam pare bo standardowo zawsze wazylam 56 kg
Stary 2010-05-15, 18:08   #3449
NIKaP-n
BAN stały

Mistrz Mistrz KOLEJORZ

Dziewczyny gnam na Stary Rynek świętować
Stary 2010-05-15, 18:12   #3450
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hej laseczki
nareszcie mam neta w domu więc będę częściej zaglądać

heh...tak czekam aż moja dzidzia zacznie się ruszać, ale w dupeczce mnie chyba ma chociaż wczoraj TZ położył rękę i takie jakby puknięcie ze środka było, ale to chyba nie dzidzia...?

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości