|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
ale widocznie tylko tyle chcial po cycu---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() A na piersi okłady z obitej kapusty( tłuczkiem do mięsa) Zmniejsza ilość pokarmu, i ma działanie przeciwzapalne. ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
mały to najlepsza stymulacja---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Co za usta ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
|
|
|
#1292 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
I ta herbatka ma tę koziradkę czy jak to się zwie?Jak ja Ci zazdroszczę takiej ilości mleka!! Ja też (jak mi mleko potrzebne) ściągam z drugiej piersi jak Mały jedną ssie, ale jestem w stanie wydoić jedynie 60ml
|
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny
boje sie,ze mleko juz nie wroci-zobaczymy,a zrobilam oklad z kapusty i jaka ulga. gusinek biedulko,widze,ze u Ciebie tez niezaciekawie z tym mlekiem;/
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-05-15 o 14:25 |
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda będziesz miała tabuny lasek pod domem
drcron no to numer ale powiem ci że większość rzeczy mi się sprawdzała mój małż tez do niej chodził teściowa i przyjaciółka
|
#1295 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny,
zadko pisze,urodziłam córcie Ale 3630g , 57cm SN. Juz niedlugo skonczy miesiac. Tez lezalam w szpitalu . 2tyg przed porodem z nadcisnieniem i potem 2 tyg po bo mala musiala brac antybiotyk bo miala bakterie w moczu. Ale wszystko juz w porzadku. Alusia jest spokojna. Połozne w szpitalu poradzily nie jesc zadnych cytrusó np. bannanów , pomaranczy itd. oraz unikac słodyczy i wszystkiego co na drozdzach robione. A do pielegnacji pupy i faldek uzywac linomag masc oraz Aksoderm do leczenia oparzen . Musze przyznac ze pomagaja. Mam pytanie bo malej nie chce sie odbijac po jedzeniu , zaraz idzie w kime i nie ulewa sie , czy to normalne?troche sie martwie bo boje sie ze sie zakrztusi czy co i musze jej pilnowac zaraz po jedzonku. pozdrawiam wszytskie mamusie
|
#1296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i spi sobie na moim ramieniu a jeśli nie może jej sie odbić to dobrze jest poklepać po pleckach leciutko. Ale jeśli jej się nie ulewa to ja bym nie kombinowała, tylko najwyzej kladź małą na boczku. mamy tu wyrodne matki na forum które w ogóle nie podnosza do odbicia...- prawda aniup?
|
|
#1297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
bo w nocy jestem zaleniwa by ja podnosic w dzien owszem ale w nocy nie podnosze zreszta w nocy sama zasypiam jak ja karmie i dopiero jak mnie jej krzyk budzi to ja odkladam bo wiem ze najedzona
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oszzzz... Ty wyrodna matko!!
|
|
#1299 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zero odparzen! Cytat:
ja tylko an spacery zakałdam Cytat:
drcorn ten filmik z rodzynkiem -tatusiem.. wow.. PRZYSTOJNIAK faktycznie mniam mniam!!! PS PYTANKO.. jesli moja ma zalecone szerokie pileuchowanie przez miesiac to czy moge ja nosic w chuście czy lepiej odczekac i po kolejnym usg jak bedzie ok to zaczać?
|
|
|
#1300 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie to polecam tresurę. Każdy treser z prawdziwego zdarzenia i tak by zalecił kastracje bo ciężko się pracuje z psem którym rządzą hormony. Wbrew pozorom takie zajęcia strasznie dużo nie kosztują, nie wiem jak w Twoich okolicach ale u nas za 300 zł masz kilka godzin zajęć u siebie, u tresera i/lub na neutralnym terenie bo w każdym z tych miejsc się pies inaczej zachowuje. No i potem trzeba troszkę samemu z psem popracować żeby mu się utrwaliło wszystko ale jeśli jest kumaty to szybko załapie. A wierz mi, ze Ty o nim możesz myśleć "głupi cielak" a może się okazać, że jest bardzo pojętny tylko źle prowadzony. Warto czasem zainwestować (Twój Tż powinien być tym najbardziej zainteresowany) w zajęcia z treserem/behawiorystą i mieć potem święty spokój. Cytat:
Witam w Klubie Wyrodnych Matek w takim razie
|
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i dlatego wycieraja sie jej wlosy ![]() Cytat:
a on jest madry nawet bardzo jednym z przykladow jest to ze jak wrocilysmy ze szpitala do domu to zostalam ja Jula i on ona ciagle plakala a ja nie mialam jak go wypuscic na dwor i on czekal do 12 az maz wroci i go wypusci i nawet nie zapiszczal ni razu ostatnio zostawilam tez julke przed domek bo poszlam do wc <ledwo zdazylam > i tylko furtke zamknelam i przed schodasmi zostawilam ja a on biegal po ogrodzie to przeskoczyl plot i siedzial kolo wozka a mysliwy stal za furtka < przyjechal wpisac sie na liste polowan> i bal sie wejsc ot takiego Julka ma obronce wiecie co sie stalo mojej corci kurcze powinnam sie bac?? wiem ze cala noc mam z glowy bo bede ja obserwowac wzielam ja na rece polozylam na ramieniu a ona nagle zrobila sie czerwona jak indyk i po chwili jak ja spionizowalam zaczela plakac dopiero a tak to jak by nic do niej nie docieralo wczesniej i teraz ciagle ma zimne dlonie jest cieplo ubrana ale ma zimne dlonie
|
|
#1302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
ale mój ma często zimne łapki dopiero jak mu się spać chce to ciepłe się robią ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
mloda1989- cudne zdjęcie. A do fryzjera z małym to kiedy się wybierasz? Bo za rok to będzie miał do pasa
![]() . Cytat:
![]() ![]() gusinek - dobrze że u Was wszystko OK. A ten języczek to chwikla i jest po wszystkim. Widziała w szpitalu jak to robili jednem dziecku. Maluch nawet nie zauważył kiedy.
|
|
#1304 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zeby jeszcze tylko twarz sie szybko zagoiła i bez blizn
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
chwale sie stopami mojej niuni
|
#1306 |
|
Zakorzenienie
|
Libra nie zwrocilam uwagi
a te bezdechy to grozne ?? a moze wtedy miala atak koleczki bo potem zaraz pyrkla sbie :P ja juz nie wiem co mam jesc by ja brzuszek nie bolal jadlam dzisiaj botwinke moze od tego ?? chyba zostane przy chlebie i wodzie :P
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
W Rossmannie dzisja widziałam kompleciki dla dziewczynek moim zdaniem nadające się do chrztu. Takie sweterkowe sukienka i sweterek kosztowało chyba około 25 zł, i były też buciki oddzielnie, ale to nie wiem po ile. Ja mam syna więc tylko donoszę bo może któraś zainteresowana będzie. Ja w rossmannie po herbatki dla małego byłam bo w promocji te Hippa po 8,99 chyba, no a ja to hurtowo tam wkładki laktacyjne kupuję(6,99), bo u mnie tego sporo schodzi bo strasznie mi cycusie przeciekają.
|
|
#1308 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
(bo chyba się nie chwaliłaś małą?) Jak się nie ulewa to nie ma co panikować. Ponoć są dzieci, którym w ogóle się nie odbija Całkiem pokaźne grono nas w tym Klubie ![]() Cytat:
Ja za to szykuję się na wieczorne wyjście - po kąpieli i karmieniu wybywam na miasto ![]() Normalnie makijaż sobie zrobię, ciekawe czy jeszcze pamiętam jak trzymać pędzelki
|
||||
|
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
drcrone- piękne nóżki. I dupka też pięka w tych majciochach
Catro - kurcze nie mam ani huśtawki ani hamaka . A gdzie to się tak stroisz? Z kim wychodzisz i z kim dzecko zostawiasz? Proszę o dokładne sprawozdanie bo my ty musimy wszystko wiedzieć. ![]() Izumi - A Ty to już całkowicie o nas zapomniałaś??!!! Co tam słychać u Michasia, Mrókowego zięcia?
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-05-15 o 20:07 |
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
a może rzeczywiście brzuszek ją zabolał tak mocniej
|
|
|
|
#1311 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A u mnie dziś cały dzień cztery kolezanki były z dzieciakami .. ale wesoło było . Szymek się wyganiał . Mała dostała nowe śliczne ciuszki ale to potem się pochwale To ja też się mężusiem pochwale cały dzień siedziałam na plotach z koleżankami a ten nam żarełko tylko pod nos podstawiał ..
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-05-15 o 20:26 |
|||||
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
byc moze
![]() teraz mnie terroryzuje spi na rece jk tylko sie rusze otwiera oczy jak ja poloze sie drze a mi sie siusiu chce a zrobilam ta prosta wersje krochmalu i wszystko bylo biale w rezultacie maka nawet w pepku byla i tak musialam ja przecierac wacikami :P szkoda ze nie sprzedaja krochmalu w sloiczkach ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- AniaP tak to wlasnie wygladalo ona dodatkowo podkurczyla nogi i zacisnela piesci to to grozne jest czy nie ?? a w ogole ona jak zaciska piesci to az sie fioletowe robia z taka sila to robi
|
#1313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1314 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja na cycku nie kwiczała ani razu a jadłam wszystko za to na butli czasem pojęczy (chociaż się już uspokoiło). Cytat:
Dzisiaj byłam w dwóch i serio tam nic ciekawego nie ma. Promocje jak promocje. Za to mleko NAN Active 1 kosztuje 38,99. A w Tesco 32,99.A właśnie, sprawdziłam na metkach na półkach i według nich NAN1 wychodzi ponad 38 zł a NAN1 Active 36 za kilogram. Porównywałam na opakowaniach 600 i 900g. Więc nie dosyć że zero oszczędności to jeszcze drożej wychodzi. Może kot sobie chciał kurczaczka wysiedzieć
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast teraz,w nocy to mi żal dzieckiem szarpać, bo się zaraz całkowicie wybudza więc nie zawsze podnoszę . A w dzień to TŻ tym się zajmuje (oczywiście jak jest w pobliżu ) czyli ja też z tych wyrodnych no, no świetne zdjęcie
|
|
|
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jesli chodzi o zimne raczki to moja baaaaaaaaaardzo czesto ma.. I MISKA 6 TYGODNIOWA
|
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
ehh wczoraj byłam z mężem u rodziców.. i siedzieliśmy tam dość długo tzn do 22
mała zasnęła mi na rękach po 19 i obudziła się dopiero o 4 (przespała ubieranie jazdę samochodem i rozbieranie)... karmiłam ja ona puszczała bąkala za bąkalem... w jelitkach się przelewało jak zwykle.. a mała zamiast pić śmiała się.. i gruchała... w końcu stwierdziłam że czas przewinąć i spać... a tam kupa z całego tygodnia jakoś cichaczem ją zrobiła i od razu wszyscy bardziej zadowoleni jakoś dziwnie jak tak dzieciątko przez tydzień kupki nie robi.. zobaczymy jaką teraz będzie miała przerwę mrowak- ja w nocy mam strasznego głodna.. ale moje zmęczenie i lenistwo bierze nad nim górę... na początku zazwyczaj jadłam banana albo danio a teraz napije sie wody i śpię dalej![]() a co do lusterka to ja widziałam kiedyś taką matę ze zwierzątkami i lusterkiem... szkoda że nie przeczytałam tego wczoraj bo byliśmy w sklepie z zabawkami... jak będę tam następnym razem to się spytam czy jeszcze są... oo znalazłam na ich str proszę bardzo http://www.marko-zabawki.pl/sklep/sk...r=&promocyjny= ja zawsze podnoszę moją mała do odbicia... tzn mąż ją zawsze podnosi bo u mnie nie odbija tak fajnie jak u niego czasami w nocy jak ją się nosi chwile i nie odbije to kładziemy spać... ale w dzień zawsze musi odbić bo inaczej ulewa;/ ona ma tak że pośpi 2 godziny podniesie się ją i odbija... nie wiem czemu.. co chwile ja trzeba podnosić żeby sobie bekła... ona chyba przez sen powietrze łyka drcron- z tego co piszesz to chyba dzieciątko ci się 'zaniosło'... przynajmniej w połowie... bo moja tak robi jak strasznie płacze... i w pewnym momencie tak jakby nie umiała sobie powietrza złapać... mi kazali w takiej sytuacji klepnąć w pupe... albo zatkać nosek żeby nabrała powietrza ustami... ehh uciekam spać... dobranoc i udanej nocki mamuśki ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- mrowak- zapomniałam ci napisać.. jak dzieciątko kopnie w nóżki żaby to bąbelki lecą a tym mini 'akwarium'.. fajne to.. tyle że nam takie coś nie będzie potrzebne.. ja chce małej kupić jak już będzie trochę większa taką matę... http://www.marko-zabawki.pl/sklep/sk...r=&promocyjny= |
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
Tą żabe ma moja kolezanka.
ja musze kupic folie ochronna bo mi mały brudzi butami siedzenia . U nas hitem było i czasem jeszcze jest : http://www.allegro.pl/item1032605701..._lozeczka.html łuk http://www.allegro.pl/item1033572912...ej_wys24h.html lusterka nigdy nie miałam żeby patrzeć na dziecie bo woze z przodu ze sobą . a jak jedziemy wszyscy razem to mały z tata z przodu a ja z mała z tyłu .
|
#1320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że wszystko pomyślnie się skończyło i że nie wiedziałaś o tym wcześniej bo całą ciąże byś się zamartwiałaCytat:
słodziutki jest i te piękne całuśne usteczka - ach............. Tak sobie myślę, że mam trochę szczęścia bo maja Lenka póki co nie ma kolek. Jak się pręży to daję jej herbatkę koperkową z hipp lub zaparzam saszetkę naturalnego kopru w saszetce i ona po tym piękne bączurki puszcza, Kupkę robi co dwa dni i jest po tym pbardzo dumna z siebie i ma boską zadowoloną minke (kiedyś muszę fotkę zrobić )Pieluchy dada śmierdzą potwoierdzam Pop ty wredoto nie chwal się tak tymi kwiatami ![]() AniaP chyba mamy takie same ogrodniczki dla córeczek (załącznik) chyba nie za bardzo je lubi, co widać na fotce![]() Moje dziecię równiez zasypia na rączkach a jak ją odkładam do łóżeczka to okazuje się, że materacyk jest nagrzany do 100stopni C tak ją w pupę parzy . No i oczywiście kąpię w kranówce przez myśl by mi nie przeszło żeby wodę gotować. Ale do" klubu wyrodnych" się nie zapisuję bo odbijamy za każdym karmieniem nawet w nocyIdę zarzyć kąpieli relaksująco upiększającej. Kupiłam w drogerii kulki Apart do kąpieli o zapachu bursztyna i pereł po nich pięknie pachnie całe ciało i pouśmiecham się potem do tż ) ale coś widzę, że oczy mu się zamykają a niby cały czas film ogląda więc chyba dam mu dzisiaj dyspensę
Lenka 12.03.2010 CC http://www.suwaczki.com/tickers/ug378u69qhqma25s.png Maja Edytowane przez aixa Czas edycji: 2010-05-15 o 23:01 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

I tylko bąki szły straszne w pieluszcze a kupy nadal brak...
ale widocznie tylko tyle chcial po cycu

??