|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
zmywac na tygodniu ja zmywam ( przez 2 miesiące jak zle sie czułam nie robiłam nic kompletnie to naczynia czasem po 2 dni stały i w koncu zmywał, więc teraz skoro się dobrze czuje to zmywam sama zeby w syfie nie mieszkać ) a na weekendzie nie tkne palcem tż zmywa i odkurza. czasem jak jestem w szkole to jeszcze łazienke zmywa. ale co najbardziej mnie w nim drażni to takie małe pierdołki wczoroaj zjadł ostatni kawałek ciasta i talerz pusty zostawił w lodówce. potem zjadł bułkę i woreczek z bułki zamiast wyrzucic został w szafce. normalnie grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ![]() wstałam pogoda okropna leje i paskudnie i mi się już nic nie chce ![]() kupujecie dla dzidzi poduszki kliny ? czy podkładacie pod materac jakies książki ?
|
|
|
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Hej dziewczyny! Widzę, że jest ostra dyskusja na temat naszych Tż'tów. Ja nie moge narzekać. Jak mu cos powiem to zrobi, oczywiście czasem to trwa i muszę mu przypominać, ale już podchodzę do tego na luzie. Mamy pewne zasady. Jak ja gotuję to on zmywa, on myje podłogi, odkurza, wynosi śmieci. Mój mąż był bałaganiarzem, co wyniósł z domu bo tam sprząta sie rzadko. Ale sam stwierdził, że lubi jak jest czysto, przewietrzone i jak w domu a nie magazynie. Najważniejsze, że szanuje moją pracę. Nie zniosła bym jakby łaził w butach np po umytej świeżo podłodze. Są rzeczy w domu które robie tylko ja np sprzątnie łazienki, ścieranie kurzu. Ale mi to nie przeszkadza.
aniu ściskam Cie mocno i zycze Ci, żeby Cię szybciutko wypuścili do domku |
|
|
|
#4383 | ||
|
Zakorzenienie
|
No poprasowałam i szyszki zrobiłam...
Nastepnym razem chyba zrobie polewe z krówek bo mimo że teraz trzymałam się przepisu który Ola podała to ta czekolada na szyszkach topi się w palcach ...denerwujące to .Też tak masz Olu?(wyszło mi ich chyba z 50 sztuk wcale nie małych ...porozdaje dziś po rodzinie bo idziemy do rodziców i siostry TŻ )Cytat:
![]() Człowiek będzie miał taki wewnętrzy spokój....no i błysk w każdym kącie. Moje ulubione zajęcie to wyrzucanie zbędnych rzeczy ![]() Nie szczypie sie z tym jestem z tych co najpierw wyrzucają a potem myślą że może jednak na coś by mi się to przydało ale przynajmniej nie mam zbędnego graciarstwa tzn pozbywam się go na bieżąco ![]() Bardzo chętnie ale ty też ciężarna ...nie wszystko w ciaży można bo skóra różnie reaguje w tym stanie...Cytat:
|
||
|
|
|
#4384 |
|
Zakorzenienie
|
A po co sie te książki czy poduszki podkłada?
|
|
|
|
#4385 |
|
Zadomowienie
|
cześć!!!
Właśnie sobie siedzę i piję kawkę, rosołek się gotuje.Wreszcie mam mojego M, wrócił rano z pracy więc jest z kim pogadać. Robiłam wczoraj z Martynką ciasteczka kruche, tzn ona robiła - radości co nie miara!Wyszły super a tatuś się ucieszył jak Mu powiedziała że to dla niego.Pogoda znowu do niczego, pochmurno i brzydko ![]() Najbardziej się cieszę z tego że mój M ma jutro wolne więc robimy sobie wypad do Zielonej Góry !!! Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-05-16 o 11:19 |
|
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
"Zgodnie z zaleceniami pediatrów, w pierwszych miesiącach życia dziecka nie powinno się stosować klasycznej poduszki, powierzchnia na której śpi dziecko powinna być równa. Poduszka KLIN WOMAR jest idealną i zdrową alternatywą dla klasycznej poduszki. Zapewnia usztywnienie kręgosłupa, a ponieważ główka dziecka jest umiejscowiona nieco wyżej niż reszta ciała, zapobiega ulewaniu się."
ale teraz znowu znalazłam coś takiego http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...lecia.html?v=2 i już nie wiem czy faktycznie podnosić żeby mały pod skosem delikatnym leżał czy jednak na płasko ? może doświadczone mamuśki sie wypowiedzą
|
|
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pilnowałam tylko żeby po każdym posiłku jej się odbiło, nieraz nosiłam ją tak w pozycji pionowej nawet z 20 min ale za to nie zdarzało jej się ulewać podczas leżenia. Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-05-16 o 11:30 |
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja fenoterol bralam 0 8, 11, 14, 17, 20 ,23 a isoptin i nospe o 8, 14 i 20 i bralam razem z fenoterlem. ale ty masz wieksza dawke jednorazowo to moze dlatego tak dziala mocniej
AR (D) Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-16 o 11:33 |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4392 |
|
Zakorzenienie
|
Aha. Wiedziałam, że nie można maluszka kłaść na poduszce. Czyli wystarczy pieluszka. Wiem, że moja kuzynka coś podnosiła materac, żeby była główka troszeczkę wyżej.
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dostałam laktator LOVI musze kupic tylko wkladki
![]() Ale zimno u nas
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tez mialam kilka takich slabych. kurde myslalam ze mi przejda i bede mogla wyjsc do domu a tak to trzeba bedzie zostac w razie gdyby sie cos dzialo
|
|
|
|
|
#4396 | |
|
Zakorzenienie
|
Ania wlasnie nie zapytalam sie, mozesz jesc i pic? Mi nie pozwolili pod ta kroplowka a ja usychalam z pragnienia, ale nie powiem po szpitalu i sie ladniejsza cera zrobila
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4397 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny tez tak macie ze jak zmnieniacie bok to czujecie przez chwile takie nieprzyjemne ciagniecie brzucha? Cytat:
Ale wiadomo czasem musze go troche pogonic
|
|||||
|
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hihino niestety chyba trzeba bedzie zostac. tez wlasnie o tym myslalam jak wytrzymac tu prawie cala ciaze. ta dziewczyna z tym dzieciatkiem 600 gram lezy juz od miesiaca. ale tu i tak jest w miare ok bo damian moze kiedy chce do mnie przychodzic. dzisiaj mnie nawet umyc musial bo z ta kroplowka nie mialam jak
|
|
|
|
|
#4399 |
|
Zadomowienie
|
a ja bym trak straaaasznie chciała już rodzić
mimo, że nie mam jeszcze paru rzeczy heh ale no poprostu jakos od tygodnia mi sie tak włączyło że chciałabym już a tu jeszcze tyyyyyle czasu ![]() wogóle dzisiaj zmuła nic mi sie nie chce poszłabym spać ( ale wstałam 2 godziny temu więc bym sobie rozregulowała i w nocy znowu nie spała ) i musze jakoś przetrwac ten dzień ;/ |
|
|
|
#4400 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wazne bylo wszystko bylo oki![]() Cytat:
![]() A dzis jakos dziwnie mnie cos czasem zakuje, kopnie, i ciagnie na dol...mam wrazenie jak by brzuch mi opadl... TZ wlasnie robi opadek, ja nie moge nazekac, onpomaga we wszytkim, pochowl pranie, ktore poprasowalam, mama go nauczyla pozdku i wogole, taka zlota raczka z niego, ja nie sprzatam w domu, nawet jak nie bylam w ciazy, mamy podzila obowiazkow i tyle..
||
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Ania moj tz tez ze mna do lazienki chodzil, ale to bylo na sali przedporodowej, na patologii godziny odwiedzin byly od 14 do 17 wiec bezsensu, ale obiadki i kanapeczki tez mi przynosil
|
|
|
|
#4402 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wolałabym mieszkać z pedantem ;p Ważne,że Kocha i stara się
|
|
#4403 |
|
Raczkowanie
|
Dobry dzionek
![]() caprica ja tez mam takie dziwne ciagniecia brzucha jak sie przekrecam ,ale wtedy przytrzymuje brzuch na gorze i na dole i nie ciagnie papeteria gratuluje dobrych ocen! Szybko sie uwinelas z tymi porannymi zajeciami ![]() bajka ciuszki ,ktore kupilas na All powalily mnie na kolana ,przesliczne!! Moze i lepiej ,ze ja nie moge zamawiac na All bo czuje ,ze tez nie moglabym sie powstrzymac ![]() Alguien bardzo ladne rzeczy dla coreczki aniaa trzymam kciuki za szybkie wyjscie ze szpitala! wiolek ja bede podkladala malemu pieluszke pod glowe ,slyszalam ,ze te poduszki klin czy jak one sie tam nazywaja ,moga byc niebezpieczne Nie bede opisywac co moj M. robi w domu bo wychodzi mi ,ze on robi za mnie prawie wszystko ,az mi glupio bo nie docenialam nigdy tego. Ale mysle ,ze zmieni sie wszystko po przyjsciu na swiat Szymka.. W ogole ostatnio zaskoczyl mnie moj M. bo ogladajac jakis program o porodach stwierdzialam pierwszy raz "Boje sie rodzic" ,w odpowiedzi uslyszalam "Ale czego ,przeciez bede przy Tobie" . Zdziwilam sie pozytywnie bo nie poruszalismy za bardzo tematu wspolnego porodu i raczej bylam przekonana ,ze nie bedzie go przy mnie ..bo ma zle wspomnienia zwiazane z pobytem w szpitalu (kilku miesieczny pobyt ,w wieku 20 lat ,po wypadku na moto)
|
|
#4404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heheAle jak bedzie sie okaze
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
no ja sie ciesze ze chociaz z tymi odwiedzinami jest ok. zaraz drugie ktg. mam nadzieje ze bedzie ok
|
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez ostatnio zauwazylam ze ciagnie mnie brzuszek jak sie przekrecam z boku na bok. i od tego spania raz na prawym raz na lewym boku to juz mnie barki napieprzaja :/ przed ciaza spalam na brzuchu, na plecach nigdy, a teraz to wlasnie na plecach mi najwygodniej, tylko ostatnio jakos ciezko mi sie zaczelo przy tym oddychac. ja z ranca musialam pojechac na ustny egzamin, tak mnie bolal brzuch ze myslalam ze nie wyrobie - cholerne nerwy :/ na szczescie 12 min i po sprawie a wyniki dopiero 2 lipca zajechalam pozniej do naszego remontowanego meiszkanka, bo chlopaki dzialaja od wczoraj i juz widac efekty nadzieja na wyprowadzke od tesciow wrocila no i kupilam dzisiaj lampy do salonu i sypialni ![]() a teraz leze sobie w lozeczku obzarta jak swinia ![]() ania trzymam kciuki za ktg
|
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4408 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny. zostalismy wczoraj zaproszeni na urodziny do znajomych, wchodzimy a tu nas oslepil aparat bo zaczeli robic zdjecia, nie wiedzielismy co sie dzieje a tu okazalo sie ze zrobili na niespodzianke Baby Shower
w zyciu bym sie nie spodziewala. czekam az znajoma mi przesle zdjecia to wam wkleje. dostalismy pare prezentow i pieniadze na pieluchy. byl tort do ktorego dali nam lyzeczki dla dzieci normalnie dalej jestem w szoku. a oto co dostalismy:
|
|
|
|
#4409 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc laseczki!!! Nie mam sily Was nadrabiac. Zle sie czuje.
Mam pytanie, ktoras z Was pisala kiedys o tzw "bolu dupnym". Jak dlugo Wam sie utrzymuje? Mnie wczoraj zlapalo i jeszcze dzis doszedl do tego bol brzucha tak na samym dole. Bylam w aptece pani polecila mi nospe 3x1, powiedziala tez ze moge raz dziennie wziasc czopek glicerynowy. pic herbatke koperkowa lub rumiankowa. Po tym czopku bol w odbycie troche przeszedl, ale brzuszek jeszcze boli. Jak mi nie przejdzie do jutra rana to skontaktuje sie z lekarzem. Slyszalam tez, ze macica sie rozciaga i tym jest spowodowany bol brzucha, ja mam tylozgiecie wiec jestem bardziej narazona na ten bol. Ruchy dzidzi czuje tak jak do tej pory. Moze ktoras z Was miala taki przypadek. A ten bol dupny to takie odczucie jakby czlowiek nie mogl sie zalatwic, takie klucie? ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja po ktg. jakies tam mini skurcze wyszly ale oczywiscie nikt nic nie powie. i przed chwila dostalam tabletki. dialog wygladal tak: Ja- a co to? polozna- antybiotyk Ja- a na co? polozna- nie wiem moze cos w wymazie wyszlo maskara jakas to jest normalnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.

wcale nie małych ...porozdaje dziś po rodzinie bo idziemy do rodziców i siostry TŻ )
ale przynajmniej nie mam zbędnego graciarstwa tzn pozbywam się go na bieżąco 

nie to co mój bladzioch
)