|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3451 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
ja tez bardzo boje sie porodu ;( Boje sie tez potem jak bedzie. Ja zawsze bylam najmlodsza osoba w rodzinie, malego dziecka nawet na rekach nie trzymalam.... Nie ma tez malych dzieci u nas, zebym mogla podejrzec co sie robi.....
Ale moze na szkole rodzenia sie naucze cos. A czytacie moze jakies czaspopisma? albo jakas ksiazke ktora polecacie dla takich osob jak ja- zupelnie zieloch w tej dziedzinie? Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-15 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3452 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Hej dziewczątka. No troszkę do czytania jest
![]() ![]() No i jak załatwiliśmy kafle podjechałam do wielkiego sklepu dla dzieciaczków. Chciałam mężowi pokazać łóżeczko, które mi się podoba i wózek. Wsiąkliśmy na całego. Mąż się wczuł w jeżdżenie wózkiem ![]() ![]() I teraz dylemat... Nastawiałam się na Jedo Fyn, a tu sprzedawca pokazał nam jakiś inny polski wyrób, wózek Elipse - prowadzi się obłędnie lekko, jest wielofunkcyjny, ma odwracaną budkę, rączkę, pompowane koła.... czyli teoretycznie to co Jedo tylko jest tańszy o jakieś 500-600 pln. Wprawdzie nie muszę patrzeć na cenę,ale zastanawiam się poważnie, tym bardziej, że powalił mnie na kolana jeden kolor... ![]() Przekonałam się też, że Boldera już nie chcę nawet gdyby dopłacali... Za ciężki, mało zwrotny itd. Bleeeeee... I te łóżeczka.... Dobrze, że nie weszłam na piętro "ubranka" ani piętro :zabawki i akcesoria: bo zostałabym w tym sklepie do jutra ![]() W dzisiejszych Wysokich obcasach jest dobry wywiad z ginekologiem na temat badań w ciązy. W każdym razie ta .... lekarz ![]() Cytat:
![]() A co do dętek to tak jak z rowerem. Mój rower jeździ już dwa lata na tych samych oponach, sąsiad wymieniał dętkę już z 5 raz w tym roku... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3453 |
Wtajemniczenie
|
calabria ja też się strasznie boję i coraz częściej o tym myślę... nie obawiam się jednak (jak narazie) bólu, pęknięcia, nacięcia itp tylko naczytałam się sporo o okołoporodowym porażnieniu mózgowym
![]() ![]() niby nie chciałabym cesarki na żądanie, ale mam cichutką nadzieję, że może okulista mi da skierowanie włśnie na cc, bo okaże się że coś nie tak z ciśnieniem w oczach ![]() ![]() dziś sobie z mamą rozplanowałyśmy mały remoncik, żeby nam się wygodniej z Małym mieszkało ![]() ![]() nie wiem co bym w mojej sytuacji zrobiła bez pomocy rodziców ![]()
#3454 |
Zakorzenienie
|
mi sie tez udzielil radosny nastroj
POZNANIAKOM GRATULUJEMY LECHA ![]() KOLEJORZ ![]() Zuziczka NIKaP-n az Wam zazdroszcze ze nie jestem w Poznaniu... ehss ![]() Poznan moim drugim domem ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-15 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3455 |
Zakorzenienie
|
waniliana heheh i reszta dziewczyn
![]() ![]() co moge poleciec? ja w pierwszej ciazy kupowalm sobie z ciekawosci "m jak mama" i duzo sie stad dowiedzialam ![]() ![]() a po porodzie polozne pokauja wszystko jak sie czegos nie wie ![]() ![]() ja jak czegos nie wiedzialam to pisalam sobie na kartce i szlam sama do pediatry a maz z dzieckiem zostawal i mi wszystko powiedzial co robic itp itd ![]() a dzidzia sie rusza rusza.. juz na pewnoo to ruchy ( ja to wczaniej czulam ale bardzo malo raz na 4 dni jak pisalam ) a teraz czuje nawet jak sie przekreca moze podroslo i dlatego ![]() a pukniecia maz poczul bo wczoraj wyjatkowo mocno kopalo.. tzn on czul takie delikatne puk ja od wewnatrz mocniej ![]() ![]() strach do porodu to norma ![]() ![]() ![]() w kazdym razie boicie sie teraz na tym etapie ciazy... ale w 9 mc nie bedzie strachu ![]() ![]() dobra ja ide z lodami na jakas komedie ![]()
#3456 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze na prawde tak bedzie ze juz w tym 9 tym miesiacu nie bedziemy sie tak bały porodu bo bedziemy chcialy miec malenstwo jak najszybciej przy sobie! ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3457 |
Raczkowanie
|
calabria-ja tez boje sie panicznie porodu,do tego wszystkiego ja przyebywam na obczyznie takze jeszcze martwie sie czy bede w stanie sie dogadac,z moim angielskim tak srednio chociaz w zyciu codziennym nie mam problem, ale co bedzie przy porodzie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3458 |
Raczkowanie
|
Calabria,witaj
![]() ![]() ![]() Ja przed córcią też nigdy nawet dziecka nie trzymałam.Przed porodem dużo czytałam czasopism typu"Dziecko" i innych(neta jeszcze nie miałam).I dałam radę-wy też dacie ![]() ![]() ![]() A nacięcia krocza to się nie bójcie-ja nawet nie zorientowałam się że mnie nacieli,nic a nic nie poczułam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się oczywiście tez martwię,ale bardziej o dziecko-czy zdrowe się urodzi,bez komplikacji,czy ja nie dostanę krwotoku i umrę(brrrr).Ale bólu wcale-nic a nic. Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-15 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3459 | |
Zadomowienie
|
calabria, cześć
![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie w 25 tc na plusie 8 kg. Najlepsze jest to, że nikt mi nie wierzy ![]() ![]() Dziewczyny, nie mam siły nic pisać, wstałam o 5.20 i cały dzień byłam poza domem.. idę spać. Dobrej nocki wszystkim ![]()
![]() |
#3460 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
nom faktycznie tez dodatkowy stres masz z tym językiem moze zapamietaj najwazniejsze slowa i jakos uda sie dogadac heh ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() boze jaka ze mnie panikara sie zrobila w ogole sobie nie wyobrazam tej calej akcji porodowej ale pocieszylas mnie bo chyba wole czuc mega skorcze niz ciecie na żywca! oby nasze aniołki urodziły sie zdrowiutkie! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3461 |
Wtajemniczenie
|
dziwczyny, a tak z innej beczki- ćwiczycie mięśnie dna miednicy ??
![]() ![]()
![]() |
#3462 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() majka59- a gdzie bedziesz rodzic? Ja mam siostre lekarza, jak jeszcze pracowala w polsce robila specjalizacje z ginekologi. Teraz pracuje w Anglii (ma juz inna specjalizacje, ale poczatkowo tez byla na ginekologi) i mowi ze tamtejsze porody to niebo a ziemia z tym co sie dzieje w Polsce. Od razu ponoc aplikuja znieczulenia i rodzisz po ludzku.... Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-16 o 09:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3463 |
Raczkowanie
|
Naked21,ćwiczenie mięśni kegla to bardzo dobry pomysł- zmniejsza się też ryzyko wystąpienia poporodowego nietrzymania moczu.Ja jak kiedyś miałam "naloty"ćwiczeń to ich ćwiczyłam-ponoć ulepszają odczucia łóżkowe
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-16 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3464 |
Wtajemniczenie
|
kliwia7 biedna
![]() ![]() ![]()
#3465 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3466 |
Raczkowanie
|
Witam Mamuśki
![]() ![]() nie bylo mnie troche a juz tyle do nadrabiania ![]() piszecie o wozkach i fotelikach - u mnie z finansami rowniez kiepsko, wiec nie moglabym sobie na cos lepszego pozwolic, ale na szczescie wozek i fotelik dostane od rodziny z czego sie bardzo ciesze bo to ogromne zaoszczedzenie pieniedzy ![]() Ja dzis koncze 22 tc i 4 kg na plus ![]() ale musze powiedziec ze brzucholek mam juz baardzo duzy ![]() czekam wciaz z upragnieniem na 27 maja - czeka mnie usg ![]() jutro czeka mnie morfologia i mocz.. i sie okaze czy mam tą anemie ![]() a poki co to na ustach widnieje opryszczka.. ![]() wieciee co zauwazylam ? ze Dzidek na tyg ( pon-pt ) jest bardzo malo aktywny.. kopie bardzo malo. Ale jak przychodzi sobota to dostaje w moim brzuchu wariacji ![]() ![]()
![]() |
#3467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Super, ze Twoj dzidziolek kopie, moj ostatnio jakos malo aktywny ![]() ![]() A dzisiaj konczy 21 tydzien ![]() Z opryszczka tez walcze jak i z anemia, i mam nadzieje, ze nic ci nie wyjdzie zlego na tych badaniach. ![]() Wpadlam w manie wozkowa ![]() No i zalujcie Dziewczyny, ze nie moglyscie byc W Poznaniu wczoraj, ale bylo SZALENSTWO!!! Fantastyczna atmosfera sportowa i jeszcze noc muzeow, tyle ze sie bardziej przeziebilam ![]() ![]()
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-05-16 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3468 |
Zakorzenienie
|
co do wózków i fotelików.... upatrzyłam już fajny wózeczek, ale 2000 trzeba szykować i nie wiem czy sami będziemy mieli taką kasę... no chyba, że dziadkowie po połowie zasponsorują....
heh.... w ogóle to doła mam.... jakoś nie radzę sobie z wszystkim... TZ traci pracę... nowej na horyzoncie nie widać.... z mojej wypłaty raczej mało co odkładam.... A on jakby sobie nic z tego w ogóle nie robił... nie wiem skąd ma zamiar wziąć kasę na to wszystko.... wkurza mnie niemiłosiernie.... do tego tak bardzo boli mnie dziś głowa, że chyba oszaleję ![]() ![]() mam dość po prostu wszystkiego... i powiem Wam, że nie wiem czy ja nadal chcę z nim być....
#3469 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Fajnie, że rodzice się sprawdzili w tak trudnej sytuacji, dobrze, że masz na kogo liczyć. A wnusio lub wnusia im wszystko wynagrodzi samą swoją obecnością ![]() Cytat:
![]() Masaż krocza Odrobinę olejku (np. migdałowego) nanieś na okolice wejścia do pochwy i wargi sromowe od wewnątrz, i wykonuj delikatne ruchy okrężne palcem wokół pochwy. Gdy olejek się wchłonie, włóż opuszkę palca do pochwy i uciskaj jej dolny brzeg (w kierunku odbytu) w środku i na zewnątrz, do momentu, w którym poczujesz pieczenie. Nie naciskaj więcej. Po kilku dniach takiego masażu dołącz drugi palec. Stopniowo, jeśli dasz radę, dojdź do masowania trzema lub czterema palcami – wtedy krocze może się rozciągnąć nawet do 2/3 wielkości główki noworodka. Tu trochę na ten temat. http://www.blog.przedporodem.pl/masaz-krocza/ Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3470 |
Zakorzenienie
|
Szczęsliwa - niestety apap nie pomaga... zostaje mi tylko się z tym męczyć...
staram się nie martwić, bo wiem, że dzidzi to szkodzi, ale już nie dam rady ![]() dobrze, że chociaż jeszcze tu mogę pomarudzić...
#3471 |
Wtajemniczenie
|
miskowa22 w takiej sytuacji lepiej nie ryzykować, tylko udać się do psychiatry, który też może dać skierowanie na cc
![]() mnie na cc nie zależy, chciałabym mieć tylko pewność, że na porodówce należycie się mną zaopiekują ![]() ![]() ![]()
#3472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietaj ze to w duzej mierze hormony... dasz sobie rade....
![]() ![]() |
![]() |
#3473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może mi powiecie jeszcze co sądzicie o tych spodniach.... 5 czerwca idę na cywilny do siostry i nie mam się w co ubrać, a chcę kupić coś co bedę mogła później na codzień nosić.... nadadzą się czy nie za bardzo? http://www.allegro.pl/item1015354135...o.html#gallery
![]() |
#3474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo łądne, tylko trzebaby się dobrze wymierzyć, bo są dość dopasowane ![]() ![]()
![]() |
#3475 |
Raczkowanie
|
waniliaania2009-ja rodze w Irlandii,tez slyszalam ze tutaj porody to bajka w porownaniu do tego co dzieje sie w Polsce-bede mogla sie przekonac na wlasnej skorze
![]() MisQa-tak jak pisza dziewczyny to sprawka hormonow takze glowa do gory napewno wszystko sie ulozy,a tobie jeszcze dopisze samopoczucie.Ja jednego dnia placze bez powodu a drugiego sie smieje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3476 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczęśliwa- mi sie robi slabo na sama mysl o tym masazu.... jejku moze i jest pomocny, ale chyba nie dla mnie ;( Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-16 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3477 |
Zakorzenienie
|
to dzięki kobitki, zamawiam
![]() heh...dzidzia zaczęła się ruszać ![]() ![]() ![]()
#3478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Misqa nie płakaj ![]() ![]() A to mój brzuchol w 25 tygodniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3479 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do poroduto mam takie samo zdanie.. wszystko zalezy od podejscia.. a bolec bedzie tak czy siak.. pomoc moze znieczulnie... a ogolnie to porod sn boli bardziej to wiekszy wysilek ale szybciej dochodzi sie do siebie (a juz wogole jak nie nacinaja) a cesarka niby latwiej i nie ma partych.. ale nie mozesz nic dzwigac itd.. wiec wyjscie na spacer przez pierwszy czas to tragedia jestes ciagle od kogos uzalezniona..
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-05-16 o 16:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a brzuszek masz malutki i zgrabniutki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.