"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-16, 18:22   #1351
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

hej dziewczyny! czytam was codziennie, ale jakoś nie miałam czasu nic napisać. My już po wyprowadzce, mieszkamy teraz u mojej siostry, bo ciągle czekamy na ten nieszczęsny paszport. Jaja sobie normalnie robią, moja siostra składała dzień po mnie wniosek i w czwartek już dostałą, a naszego ciągle nie ma. Powiedzieli, że do 22 roboczych dni, nam 22 dni wybija w czwartek, więc zobaczymy. Bilety już kupiliśmy na 24 maja, mam nadzieje że uda nam się wylecieć, bo już mam trochę dość
kurierem nasze rzeczy już wysłane, wyszło nam 350kg + oczywiście to, co mamy tu, czyli jakieś 70kg. Wydawałoby się, że to wszystko potrzebne

a co do wysypki, to zniknęła czyli jednak to musiał być proszek, a brałam to pod uwagę na końcu więc jadłam już żółty ser i trochę jogurtu naturalnego no i białą czekoladę i nie małej nie wyskakuje normalnie taka ulga i super jest widzieć gładkie ciałko bez krostek

Ferrou
pytałaś kiedyś, więc wracamy na stałe, przynajmniej taką mam nadzieje

a podpisu Isis też nie widziałam, bo nie sprawdzam podpisu kogoś, kto przestał się udzielać. Dopiero jak Pop mi napisała to widziałam podpis.

Edytowane przez minka26
Czas edycji: 2010-05-17 o 01:13
minka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:27   #1352
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

a i jeszcze wam pokażę dziewczynki
Zosia i Amelka
Stary 2010-05-16, 18:35   #1353
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
Zosia i Amelka
Rozkoszniaczki
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:42   #1354
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia i Amelka
ślicznoty
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:43   #1355
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Jej jaaakie one sa słodziuchne!!!!

A jesli chodzi o ISIS to udzielała sie dosc długo u nas zaraz po pogrzebie Norbercika i duzo z nas składało jej kondolencje ale ona nie reagowała tylko z"humorem" odpisywała na nasze posty.. o ogrodzie , roslinach ale rozmowy na temat tego co sie stalo wogóle nie podejmowała.. chyba próbowała nie myśleć ...
Mam nadzieje że jeszcze Bóg jej wynagrodzi te cierpienia!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:54   #1356
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
Huggie'sy są dla nas fajniusie i te z Lidla Toujours czy jakoś tak,
my jedziemy caly czas na huggiesach, a pake tych lidlowuych tez mam i wlasnie sprawdzalam ze one takie wieksze i szersze od huggiesow-a dobrze trzymaja i w ogole?

Aneczka dawaj pomysl na gulaszowa!

Darusiaaa, slonko napisz mi maila czy cos wybralas w wiadomej sprawie.

Boże, ja nic nie wiem o Isis???? Kiedyś ominęłam chyba ze 3 strony wątku bo nie dałam rady nadrobić. Az sie boje zapytac...
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:57   #1357
P0P70
Zakorzenienie

Moja Oliwka dzisiaj skończyła 5 miesięcy!!!

cytrusek84- dziękuję za informację. Ja już przelew zrobiłam jak Ferru mi podała stronę. Mam nadzieję że rodzice szybko uzbierają potrzebną kwotę na operację Blanki i Hani. Moja mała jest po laserze który miała w pierwszym miesiącu życia. I teraz muszę czekać jak to będzie. Co miesiąc mamy kontrolę siatkówki.

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Otóż wczoraj widziałam Yeti!
Mam koleżankę, która ma faceta - widmo: wyjechał do Irlandii, i zawsze jak miał przyjechać, żebyśmy mogły go poznać, coś mu wypadało, a jak przyjeżdżał, to na krótko i nie zdążyłyśmy go poznać. Nawet zdjęć wspólnych nie mają, choć trójki dzieci się dorobili
Więc zaczęliśmy wątpić w jego istnienie i ochrzciliśmy jako Yeti
Ale o dziwo wczoraj się pojawił! Chociaż cholera wie, czy nie był podstawiony

A dziecko z tatusiem zostało - Ola jest taka grzeczna wieczorem: kąpiel, karmienie i odpływa w swoim łóżeczku sama, bez żadnych wspomagaczy (podobnie jak Twoja Oliwka) na min. 6 godzin więc trochę czasu miałam
Czuję się wyspowiadana
I tak trzymać. Zazdroszczę Ci takiego samotnego wyjścia ze znajomymi. Ja to nawet bym mogła wyjść ale swoich znajmoych mam w Wawie a to trochę daleko.

Cytat:
aa to ja robiłam mniej więcej taki sam
Dziewczyny jaki krem do buziolka polecacie z filtrem na słońce??
Bo ja mam z Hippa i on nie ma żadnego filtra więc na lato i na słońce już na teraz to mi on nie pasuje tego Nivea na każdą pogodę też nie chcę, bo ponim się buzia lepi (siostra miała) Ponoć z AA jakiś pomarańczowy jest dobry ale nigdzie nie mogę trafić na taki...a dokładnej nazwy nie znam
A po co Ci taki krem? Gdzie Ty widzisz słońce? Parasolkę lepiej kup.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 19:01   #1358
libra777
Zakorzenienie

Ja tez nic nie wiedziałam.
Nie było mnie przez jakiś czas na forum i pewnie to przegapiłam

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

No właśnie parasolka by się lepiej przydała ponoć do końca maja ma być nie za ciekawie
Stary 2010-05-16, 19:52   #1359
megi-megi
Zakorzenienie

Weszłam na nasz wątek z marca i... chociaż dzisiaj mam taki smutny dzień, to tyle cudownych wspomnień ożyło - jak byłyśmy w ciąży, jak rodziły się nasze Skarby.
Ech...

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

A w ogóle to martwię się o Izumi, czy jakiegoś dołka poporodowego nie ma. Zostawiła nas
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 20:53   #1360
mrowak
Zakorzenienie

czym predzej sprokurowalam smsa do Izumi i donosze, ze biedulke dopadla zwykla grypa wraz z zapaleniem gardla-przez kilka dni ledwo zyla, ale zaczyna wychodzic na prosta i niebawem powinna tu wpasc. Dostalam tez fotke Miśka- skubance male sa do siebie podobni z Gabryska- piekna para, piekna I w dodatku ziec ponoc grzecznioutki i ładnie chodzi spac po kolacji i kapieli-czego chciec wiecej.

PoP gratuluje 5-cio miesiecznego skarbu!!!

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-05-16 o 20:54
Stary 2010-05-16, 21:07   #1361
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Pop gratulacje 5 m-cy
Danielek kończy jutro 3 miechy
Drcron i Libra dzieki za info o chuście

Anakazar współczuje tych dolegliwosci,w sumie dziwne ze Ci nie przeszlo po lekach,moze troszke czasu potrzeba a pokarm moze byc po kilku dniach nawet ja tez mialam kryzysy ze ledwo 30 ściagalam a później mi sie rozbujało,duzo pilam i malego czesto przystawialam zreszta sam sie przystawial mam nadzieje ze Ci przejdzie szybciutko

Baobabek ja tez szukalam z filtrem,znalazlam tylko z musteli ale kosztowal taki malutki prawie 70zł i oczywiscie go nie kupilam,jeszcze nie zgłupialam do reszty tez nie mam pomysłu,ale kupie chyba tylko nawilzajacy mialam próbkę johnnsona i mi pasowal ładnie nawilza http://www.ceneo.pl/1099262

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

Boże, ja nic nie wiem o Isis???? Kiedyś ominęłam chyba ze 3 strony wątku bo nie dałam rady nadrobić. Az sie boje zapytac...
boże ja też nie,nic nie słyszałam,jejku az mi sie płakac chce....
Isis kochana
chorobcia jasna az mi głupio..

Minka super foteczka słodziutkie laleczki

Mloda wlasnie myslalam,ze dawno sie nie odzywalas a tu prosze i nawet zdjęcie jest przystojniaczka-jakie on ma boskie usteczka!!!śliczności

Madziwnia córunia do Ciebie jest podobna

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-05-16 o 21:24
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 21:30   #1362
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Ma któraś z Was przepis na schab pieczony?? Tak żebym mogła go sobie na kanapeczki kłaść?? Pomocy
Dzisiaj będę piekła chlebek Jest wyśmienity a roboty na 5 minut
ja obtaczam w przyprawach co lubisz i możesz zakrywam folią na dzień do lodówki a potem pieke w kombiwarze . wtedy jest soczyste bardzo mięsko albo jak piszą dziewczyny do rękwa wsadz
Ja mam maszyne do chleba .. nowa piekna za pół ceny okazyjnie kupiona czeka na swój pierwszy raz

Cytat:
pisalyscie cos wczoraj o chusteczkach- nie wiem do konca o co chodzilo bo czytalam bardzo pozno i prawie na spiku, ale jesli chodzilo o to jakich uzywacie dla dzieciow to my od samego poczatku jedziemy na tych rossmanowych babydream w bialych opakowaniach. Tanie sa bo wczoraj za czteropak (po 80 w paczce x 4) dalam chyba 18zl.

Co do odkladania dziecka do lozeczka to po przeczytaniu Jezyka niemowlat staram sie robic to, co Tracy Hogg opisala. Od razu uprzedzam ze nie zawsze sie udaje, ale bywa ze sie udaje. Otoz poleca odkladanie malca po trzecim ziewnieciu, a najpozniej jak ZACZYNA odlatywac i zasypiac podobnie do czlowieka spiacego w pociagu czyli lebek zaczyna bezwladnie opadac. Czasem dziec podczas odkladania sie przebudzi, ale to tylko przebudzenie i po chwili powinno zasnac. I fajnie opisuje fazy zasypiania-ze jest ziewanie bedace oznaka sennosci, a potem przychodzi "siedmiomilowe spojrzenie" czyli wzrok wbity w jeden punkt, szeroko otwarte oczka, a tak naprawde dziecko nic nie widzi wtedy bo juz zasypia. I to faktycznie tak jest.
Fajnie że to piszesz bo ja nigdy nie mogę skończyć tej książki he he ..

Cytat:
ja chusteczki to chyba większość przetestowałam z małym bo my cały czas na chusteczkach jedziemy Jak dla mnie np.
Bambino - masakra - śmierdzą i wilgotność pozostawia wiele do życzenia - im szybciej ubywały tym bardziej mokre się robiły
Nivea Pure and Soft - masakra - suche jak cholera wszystkie
Dada z biedronki z lawendą - nawet mogą być
Bubchen - rewelacja choć trochę za intensywny zapach
Dzidziuś Kindi - śmierdzą jak dla mnie
Wickies z Kauflandu - mogą być
chociaż za tą cenę to lepsze Dada
Huggies pure - z tych jexstem zadowolona najbardziej, kupuję je w 4 pakach w tesco albo w rossmanie - wychodzi 5,10zł za paczkę. Super mokre wszystkie, łagodny zapach i fajnie zbierają kupsztyle Po przetestowaniu w/w kupujemy tylko właśnie Huggies'y
Za to co do pieluch to najgorsze jak do tej pory dla mnie to te cholerne Dady - sztywne jak tektura i ostre mają te falbanki i gumki przy nóżkach Pampersów z Pampersa też nie lubię, za to Huggie'sy są dla nas fajniusie i te z Lidla Toujours czy jakoś tak, ale najbardziej lubumy Belle, ale u mnie cienizna z kupieniem ich bo są same od rozmiaru 3 w zwyżale już lada dzień w 3 wejdziemy to będzie akurat
Gmyrelka jaki chleb pieczesz i jak?? Bo ja raz piekłam z ziarnami na zakwasie od koleżanki i nawet nawet mi wyszedł, ale potem mi zakwas spleśniał i już nie piekłam
Moja teściowa dzisiaj zrobiła na obiad młodą kapustkę do ziemniaczków
U mnie z chusteczek to lubie
Hippa - ale jak mi mąż przytarga z niemiec bo u nas drogo tam 5 zeta .
penathena - sa boskie ale jak wyzej .
Bubchen - dla nie dziwny zapach ale nie są złe i patrz wyżej he he .
Huggies pure - zgadzam się sa superowe i fajne tez są dla szymka . mam paczke w kuchni do raczek buzi itp rewelka
w realu sa jakieś nowe zielone różowe i jakies jeszcze kupiłam ale nie otworzyłam jeszcze .
Lubie też pampersa .
Nivea nie kupuje bo maja parabeny
Tojours z lidla są niezłe i tanie.

Z pieluch tylko pampki

Cytat:

Co do pampków z rossmana to jak dla mnie są strasznie sztywne ... niby ok chłoną ale mam wrażenie że Małemu jest niewygodnie

I mam pytanie o basen: zazwyczaj kursy dla maluchów startują już po wakacjach to czy to nie będzie za późno na naukę nurkowania?? Można zacząć chodzić po 3 miesiącu samemu z dzieckiem czy to trochę niebezpiecznie na własną rękę?? Ja bym chciała żeby młody pływał
jeśli ty się dobrze czujesz w wodzie to dlaczego by nie iść samemu . jak cos mow to ci podpowiem co się robi na zajęciach .
A po wakackjach na kurs

Cytat:
aa to ja robiłam mniej więcej taki sam
Dziewczyny jaki krem do buziolka polecacie z filtrem na słońce??
Bo ja mam z Hippa i on nie ma żadnego filtra więc na lato i na słońce już na teraz to mi on nie pasuje tego Nivea na każdą pogodę też nie chcę, bo ponim się buzia lepi (siostra miała) Ponoć z AA jakiś pomarańczowy jest dobry ale nigdzie nie mogę trafić na taki...a dokładnej nazwy nie znam
ja mam bioderme . drogi bo 70zł ale za 250ml. mam z tamtego roku jeszcze , Lubie go bo to spray i nie jest gęsty i łatwo nim posmarować . filtr 50 bo na plazy używałam więc taki mocny mi był potrzebny . mam też drugi teraz z clinique ale nie wiem jeszcze jaki jest .

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Kochana, jajek nie można, bo białko jajek mocno uczula i jest jakoś zbliżone do tego krowiego, więc często dzieci jak są uczulone na krowie, to na jajka też. :/ Ja jadłam dużo mięsa. Kurka - ponad 10 lat byłam wege, to teraz odrabiam No i pieczone mięcho na kanapki - mi mąż coś tam kupował.

Aaaaa... jak wynajdziesz gdzieś basen dla 3 miesięcznych dzieciaczków, to ja też chcę pójść. Razem raźniej. Też muszę poszukać.

drcron - ja mojemu daje espumisan na brzuszek i nie widzę działania ( to to samo, co SS, ale słabsze) - dzisiejszą noc mamy w plecy - przez bąki i ich zamiłowanie do siedzenia wewnątrz

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

A od kilku dni myślę, co z Isis i jej Norbertem - mam nadzieję, że nie ma jej z nami, bo zajęta jest opieką nad maluchem.
Basen dla maluchów na który można chodzić to wszystkie baseny na których normalnie sa zajęcia . Np Polonez na targówku . w mniejszym basenie jest woda ok 32 stopnie i tam są prowadzone zajecia w weekendy . jeździłam z kolezanką z dziećmi tam jak już kurs się skończył . basen fajny , w sztni przewijaki itp.

Cytat:
No co Ty mówisz??????
naprawde nie wiedziałyście ?
Pop od razu zaregowała .a ja jej zaraz wysłałam wiadomość na PW bo nie chciałam na forum . Myslałam ze każda wie tylko nikt nie chciał poruszać tematu czy cuś

My dziś na komunii byliśmy .. cholera pogoda do bani lało strasznie . mam już dośc deszczu ile można .. chyba zaczynam załować że nie mam foli do fotelika bo nawet z auta nie można normalnie z mała wyjść ..
Na komunii fajnie ale Szymek nie dał zjeść i trzeba było za nim ganiać bo ciekawski wszędzie właził ogólnie cieżko narazie wyjść gdzies z Szymkiem i małą i jeszcze z kims pogadać w miare normalnie ale cóż sama chciałam
Stary 2010-05-16, 21:37   #1363
ania p
Zakorzenienie

No i miałam pokazać co Ola dostała od moich koleżanek .. tylko cholerka coś pogody na takie rzeczy nie ma bbuu
Stary 2010-05-16, 22:38   #1364
mrowak
Zakorzenienie

nie moge zniesc jednego z naszych kotow!!!! wyje jak tylko sie obudzi, wyje w ciagu dnia i co gorsza wyje tez w nocy jak np. o 3-4 tz pomaga mi pzy malej, bo on sie budzi i jest znudzony. Teraz TZ usypia mala, a ja z tym piep.... kotem sie uzeram bo WYJE!!!! latam ze spryskiwaczem, ale juz nie moge na niego patrzec, kilka razy na powaznie rozwazalam wydanie go komus. Nawet mialabym komu, znajoma wziela kiedys jednego kornisza od innych znajomych i sie zakochala w tej rasie i chetna na drugiego. Ja nie wiem co z nim zrobie! "Dzieki niemu"siedze teraz w pokoju wsciekla jak osa-jak roj os. Genialny humor przed snem, nie ma co!
Stary 2010-05-16, 22:46   #1365
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Moja blaszka ma 30cm długości i ok. 8 cm wysokości Właśnie zrobiłam chlebek i jest wyśmienity

Kurka to ja mam jakieś dziwne te pampki takie pachnące Jumbo pack active baby

Ferrou bardzo dziękuję za odpowiedź I schab też pieczesz w rękawie?? Muszę sobie upiec bo mi słabo od tych sklepowych sprzetów
tak, w rękawie można wszystko piec. Ostatnio trochę wyszedł mi przesuszony, bo rękaw źle spiełam ale nie jest aż tak zły. Gdzieś tam w necie w jakimś przepisie wyczytałam, że można obłożyć schab boczkiem i ten tłuszcz z niego "nawilża" mięcho Dzisiaj próbowaliśmy udka w rękawie i też wyszły dobre

Cytat:
hej dziewczyny! czytam was codziennie, ale jakoś nie miałam czasu nic napisać. My już po wyprowadzce, mieszkamy teraz u mojej siostry, bo ciągle czekamy na ten nieszczęsny paszport. Jaja sobie normalnie robią, moja siostra składała dzień po mnie wniosek i w czwartek już dostałą, a naszego ciągle nie ma. Powiedzieli, że do 22 roboczych dni, nam 22 dni wybija w czwartek, więc zobaczymy. Bilety już kupiliśmy na 24 maja, mam nadzieje że uda nam się wylecieć, bo już mam trochę dość
kurierem nasze rzeczy już wysłane, wyszło nam 350kg + oczywiście to, co mamy tu, czyli jakieś 70kg. Wydawałoby się, że to wszystko potrzebne

a co do wysypki, to zniknęła czyli jednak to musiał być proszek, a brałam to pod uwagę na końcu więc jadłam już żółty ser i trochę jogurtu naturalnego no i białą czekoladę i nie małej nie wyskakuje normalnie taka ulga i super jest widzieć gładkie ciałko bez krostek

Ferrou
pytałaś kiedyś, więc wracamy na stałe, przynajmniej taką mam nadzieje

a podpisu Isis też nie widziałam, bo nie sprawdzam podpisu kogoś, kto przestał się udzielać. Dopiero jak Pop mi napisała to widziałam.
toście się dorobili na obczyźnie prawie pół tony
Dobrze, że Mała nie ma już wysypki Kubuś też prawie wyleczony
Dzisiaj jego siuśki "łapaliśmy" aby jutro na badania dać Ładnie współpracował z nami tylko większej kupki nie chce zrobić, może w nocy się postara
Śliczne dziewczyny

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

.
Gratuluję!!! Oliwka jest starsza od Kubusia równe 3 miechy
Ale ten czas szybko leci

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
nie moge zniesc jednego z naszych kotow!!!! wyje jak tylko sie obudzi, wyje w ciagu dnia i co gorsza wyje tez w nocy jak np. o 3-4 tz pomaga mi pzy malej, bo on sie budzi i jest znudzony. Teraz TZ usypia mala, a ja z tym piep.... kotem sie uzeram bo WYJE!!!! latam ze spryskiwaczem, ale juz nie moge na niego patrzec, kilka razy na powaznie rozwazalam wydanie go komus. Nawet mialabym komu, znajoma wziela kiedys jednego kornisza od innych znajomych i sie zakochala w tej rasie i chetna na drugiego. Ja nie wiem co z nim zrobie! "Dzieki niemu"siedze teraz w pokoju wsciekla jak osa-jak roj os. Genialny humor przed snem, nie ma co!
Może zazdrosny jest o Małą? Od dawna to już trwa?

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-05-16 o 22:45
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 22:47   #1366
mloda1989
Zakorzenienie

dziekuje dziewczyny....

gratuluje Oliwce

mam pytanie odnosnie sztucznego mleka....zastanawiam sie na przejsciem na nie...tylko zdziwila mnie informacja na pudelku...ze 5 porcji na dzien mleka - i glupie pytanie 5 porcji w ciagu dnia czy w ciagu calej doby?? jesli w ciagu dnia to jak z nocnym karmieniem??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 23:09   #1367
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
dobra kicia, dobra. widoczkie zaniedbałaś biedaczkę i domaga się czułości.

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
mam pytanie odnosnie sztucznego mleka....zastanawiam sie na przejsciem na nie...tylko zdziwila mnie informacja na pudelku...ze 5 porcji na dzien mleka - i glupie pytanie 5 porcji w ciagu dnia czy w ciagu calej doby?? jesli w ciagu dnia to jak z nocnym karmieniem??
Ja nigdy nie sugerowałam się tym co na pudełku. I karmiłam dziecko wtedy kiedy chciało. Czyli najpierw co 3 godziny a teraz karmię w nocy na życzenie a w dzień co 3 godziny. w sumie aktualnie 6-5 razy mam karmień.

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Gratuluję!!! Oliwka jest starsza od Kubusia równe 3 miechy
wszystkiego naj... dla Kubusia
Oliwka też ma 2 m-c tylko że korygowane. Miała się urodzić 03.03.2010 tylko że nie chciała być rybą i stwierdziła że lepiej być strzelcem.

A mój TZ wylatuje jutro do Londynu (ale może przez wulkan nie poleci) i zostaje sama. Co prawda przyjeła do nas jego brat aby mnie pilnować no ale przy Oliwce to mi nie pomoże. ale zawsze to raźniej.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 23:30   #1368
aixa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość

A jesli chodzi o ISIS to udzielała sie dosc długo u nas zaraz po pogrzebie Norbercika i duzo z nas składało jej kondolencje ale ona nie reagowała tylko z"humorem" odpisywała na nasze posty.. o ogrodzie , roslinach ale rozmowy na temat tego co sie stalo wogóle nie podejmowała.. chyba próbowała nie myśleć ...
Mam nadzieje że jeszcze Bóg jej wynagrodzi te cierpienia!
JEJKU NIE WIEDZIAŁAM

Pop gratulacje za 5mcy a tż sprytny że brat cię pilnuje
mloda ja karmię sztucznym co 3 godziny i nie sugeruję się tym co na opakowaniu
mrowaczku kota nie oddawaj przecie to twój drugi synuś
aniap prezenty świetniarskie tylko gdzie to słońce
ferrou jakie ty masz maści na tą wysypkę????? mojej małej dzisiaj wyskoczyło parę krostek na dekoldzie i jest ich coraz więcej Pomocy!!!

Maja 27.04.2017 CC
aixa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 07:30   #1369
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

cytrusek84- dziękuję za informację. Ja już przelew zrobiłam jak Ferru mi podała stronę. Mam nadzieję że rodzice szybko uzbierają potrzebną kwotę na operację Blanki i Hani. Moja mała jest po laserze który miała w pierwszym miesiącu życia. I teraz muszę czekać jak to będzie. Co miesiąc mamy kontrolę siatkówki.

I tak trzymać. Zazdroszczę Ci takiego samotnego wyjścia ze znajomymi. Ja to nawet bym mogła wyjść ale swoich znajmoych mam w Wawie a to trochę daleko.

A po co Ci taki krem? Gdzie Ty widzisz słońce? Parasolkę lepiej kup.
POP gratki wielkie dla Oliwci A krem chcę bo pomijając ostatnie dni to słońce już takie bardziej letnie mi się wydaje i muszę maluszka czymś zabezpieczać

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
Pop gratulacje 5 m-cy
Danielek kończy jutro 3 miechy
Drcron i Libra dzieki za info o chuście

Anakazar współczuje tych dolegliwosci,w sumie dziwne ze Ci nie przeszlo po lekach,moze troszke czasu potrzeba a pokarm moze byc po kilku dniach nawet ja tez mialam kryzysy ze ledwo 30 ściagalam a później mi sie rozbujało,duzo pilam i malego czesto przystawialam zreszta sam sie przystawial mam nadzieje ze Ci przejdzie szybciutko

Baobabek ja tez szukalam z filtrem,znalazlam tylko z musteli ale kosztowal taki malutki prawie 70zł i oczywiscie go nie kupilam,jeszcze nie zgłupialam do reszty tez nie mam pomysłu,ale kupie chyba tylko nawilzajacy mialam próbkę johnnsona i mi pasowal ładnie nawilza http://www.ceneo.pl/1099262

boże ja też nie,nic nie słyszałam,jejku az mi sie płakac chce....
Isis kochana
chorobcia jasna az mi głupio..

Minka super foteczka słodziutkie laleczki

Mloda wlasnie myslalam,ze dawno sie nie odzywalas a tu prosze i nawet zdjęcie jest przystojniaczka-jakie on ma boskie usteczka!!!śliczności

Madziwnia córunia do Ciebie jest podobna
Znalazłam jeszcze z Nivea krem z filtrem 30 dla dzieci, ale widziałam go tylko na necie, nie wiem czy znajdę u mnie w rossmannie lub w naturze kurcze moja siostra ma taki z aa bloker dla skóry delikatnej i wrażliwej taki w pomarańczowej tubce, ale ona go dostała od koleżanki i nie wiem skąd tamta go dorwała, bo nawet na stronie AA go nie ma a jest świetny...
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

naprawde nie wiedziałyście ?
Pop od razu zaregowała .a ja jej zaraz wysłałam wiadomość na PW bo nie chciałam na forum . Myslałam ze każda wie tylko nikt nie chciał poruszać tematu czy cuś
Ania, ja na prawdę nie wiedziałam jest mi strasznie głupio, przykro i wstyd musiałam przeoczyć...Boże tak mi przykro...upłakałam się wczoraj i tż powiedział, że mi laptopa zabierze....
Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
dziekuje dziewczyny....

gratuluje Oliwce

Kochana, nie sugeruj się tym co na pudełku (jak już POP wspomniała) Ja karmię małego co 3,5 - 4 godziny w dzień i zjada różnie np 90 ml - 170 ml jednorazowo, a w nocy karmię go 2 razy i wciąga np 70 ml (chociaż dzisiaj zjadł właśnie 170ml). Paytrz tylko ile miarek masz dawać, bo to jest ważne, ja mam na NANIE 1 miarka na 30 ml i tego się dokładnie trzymam ale mój mały i tak normy podanej na opakowaniu nie wyjada bo tam pisze, że 150 ml na posiłek....
Kochana, jak masz swoje mleko i nie masz jakichś mega ważnych powodów, żeby na sztuczne przejść, to nie rób tego ja zazdroszczę wszystkim dziewczynom które karmią i gdyby mi mleko z dnia na dzień nie "wyschło" to bym nadal karmiła...
A tak wogóle to powiem wam, że mój organizm już powrócił do normalności tzn. w sobotę dostałam już normalny najprawdziwszy okres a było tak cudownie przez te 11 miesięcy

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 08:16   #1370
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja mam na lato krem Iwostin solecrin, ale on jest od 6 mc, wiec bede tez musiała czego

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

ach ten komp cos maly nacisnal i sie wysłało

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

a może ten kremik http://tomi.pl/szczegoly/11745/linom..._50ml_warszawa

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

tak na pocieszenie w ten pochmurny poranek, od środy ocieplenie to krem się przyda

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 08:25   #1371
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A ja po wczorajszym koszmarze... chyba zaczęły sie kolki Wszystkie objawy by się zgadzały poza tym, że wydaje mi się, że brzuszek nie jest jakiś mocno twardy? Sama nie wiem co to ale od godziny 16-tej do 23 był ciagły wrzask, wierzganie nózkami, rączkami, stekanie i puszczanie bączków. I nic nie działało, żadno noszenie... tylko na momenty się uspokajała, przysypiala zmeczona placzem, ale za 5-10 minut od nowa. na koniec użyłam suszarki i ja uspiło i tak śpi cała noc (z dwiema przerwami na jedzonko). Czy to własnie tak wyglada u was- kolkowych? Bo ja już nie wiem czy to wlasnie to, czy moze po prostu bolal ją brzuszek bo nie może zrobić kupki? Wczoraj zapodałam jej kawałek czopka glicerynowego i zrobila dwie kupki a i tak plakała Nie wiem co robić... Zobaczę jak bedzie dzisiaj. W srode mam szczepienia, nie wiem czy czekac z pojściem do lekarza do tego czasu?? Jestem załamana, ryczalam razem z nią... Nie wiem czy kupować jakies krople czy co... Zastanawia mnie tylko, że ten brzuszek nie był molcno twardy RATUNKU!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 08:32   #1372
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Cześć Mamuśki

Ja już w temacie Isis się wypłakałam Ona nic nie napisała tylko miała podpis pod swoimi postami ... Ciekawe co tam u Niej ...

Ania p ja chętnie z Młodym na basen pójdę tylko chyba będę się bała sama Go "zanurkować" A boję się że we wrześniu będzie już za późno ... Kiedy Ty zaczynasz z Olą??

Megi a Ty gdzie w wawie mieszkasz?? Jam z Ursynowa a więc południe ... bo zdecydowanie raźniej razem na basen pomykać

Też ostatnio myślałam nad kremem więc wspaniale że poruszacie ten temat Ten z linomagu wydaje się fajny więc chyba na niego się skuszę
A w rossmanie nie było te herbatki na laktacje z baby dream i nie mam co pić A nim mi z allegro dojdzie ... buuuuuuuuuuuuu

Syn mój ładnie śpi pierwszym snem na noc, bo mniej więcej od 20:30 i dzisiaj do 1:45 Odłożyłam go koło 2:10 i pobudka 4:30 I tak do teraz kwękał stękał wył (jak nie zwracam na Niego uwagi) i nie wiem dlaczego Dopiero przed chwilą zasnął... i tak oto ten schemat się powtarza a ja nie mam pomysłu dlaczego marudzi tak nad ranem ...

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 08:53   #1373
libra777
Zakorzenienie

Pop i Tylkooliwka wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków: oklaski:

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
No i miałam pokazać co Ola dostała od moich koleżanek .. tylko cholerka coś pogody na takie rzeczy nie ma bbuu
Jakie boskie ciuszki ,moje koleżanki mają niestety trochę wypatrzony gust.

No właśnie a co robicie z nietrafionymi prezentami
Albo takimi które wam się nie podobają , nie przydadzą itp.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Jak to "wyje"???

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

U mnie to cholerny pies wyje albo szczeka np. na koty sąsiadów akurat wtedy jak mały śpi i wyjdę z nim do ogrodu
No udusiłabym dziada
Nasze koty wydaliśmy jak jeszcze byłam w ciąży,a teraz sąsiadów koty przejeły nasz ogród za swój teren i ten debil szczeka na nie
chyba go z wiatrówki ustrzele
Stary 2010-05-17, 08:58   #1374
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Mój zasnąłcyc i dźwięk suszarki są niepokonane

Grymelka jak chcesz moge tobie podesłać priorytetem herbatki. Ale czy napewno o taką Tobie chodzi skład:anyż(30%), koper włoski(28%), kminek(14%), melisa(14%) werbena cytrynowa(14%) bo jednak ta herbatka bocianek ma bardziej rozbudowany skład z tego co sprawdziłam. U mnie ta rosmanowa się sprawdza mleka rzeka, i nawet jak zjem tort z orzechami to kolek mały nie ma jak popije dwoma szklankami.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Pop i Tylkooliwka wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków: oklaski:

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Jakie boskie ciuszki ,moje koleżanki mają niestety trochę wypatrzony gust.

No właśnie a co robicie z nietrafionymi prezentami
Albo takimi które wam się nie podobają , nie przydadzą itp.
tak się składa że dwie z moich przyjaciółek są teraz w ciąży (jedna na październik druga na listopad), i te prezenty między nie rozdzielam razem z zamałymi ciuszkami.(oczywiście gifty od nich trzymam, ale akurat były trafione)Tylko u mnie tyle łatwiej że my z psiapsiułami nie mamy wspólnych znajomych to takie zagranie nie wyjdzie na jaw

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 08:59   #1375
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
dobra kicia, dobra. widoczkie zaniedbałaś biedaczkę i domaga się czułości.

Ja nigdy nie sugerowałam się tym co na pudełku. I karmiłam dziecko wtedy kiedy chciało. Czyli najpierw co 3 godziny a teraz karmię w nocy na życzenie a w dzień co 3 godziny. w sumie aktualnie 6-5 razy mam karmień.

wszystkiego naj... dla Kubusia
Oliwka też ma 2 m-c tylko że korygowane. Miała się urodzić 03.03.2010 tylko że nie chciała być rybą i stwierdziła że lepiej być strzelcem.

A mój TZ wylatuje jutro do Londynu (ale może przez wulkan nie poleci) i zostaje sama. Co prawda przyjeła do nas jego brat aby mnie pilnować no ale przy Oliwce to mi nie pomoże. ale zawsze to raźniej.
Pop dobrze cię rozumiem i współczuję na długo zostajesz sama?
Ja to będę sama gdzieś do listopada, nie licząc przerw na urlopy mojego tż ale nie będzie tego dużo
Stary 2010-05-17, 09:08   #1376
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry- przeczytalam tak szybko co naskrobalyscie wiec moglam cos pominac.

Anakazar ja tez mialam bromergon ale nie wzielam ani jednej tabletki i szalwia szalwia szalwia prysznic-goraca woda na piersi i wyciskalam resztki . Do tego chyba 2 czy 3 noce sobie bandazem piersi obwiazywalam.

Co do przychodzenia duchow moja mala tez sie tak smieje nieraz i patrzy takim madrym wzrokiem a ja nieraz mam uczucie ze moja babcia na nas patrzy a mieszkamy teraz tak ze tam gdzie ona miala kuchnie my mamy pokoj.

Sab simplex podaje 15 kropelek do kazdego jedzenia.

Trolla- nawet nie wiesz jak sie ciesze ze jestescie w domu

ciągle dostajemy jakies nowe ciuszki ( dla dzieci z domu dziecka odlozylam juz 2 kartony ciuszkow i zaczelam 3)
kolezanka ze szkoly ma lumpek i tak cudne rzeczy mi przywozi dla malej na kazdy zjazd cos- ale przecudne sa.

Madziwnia super maluszek My dzis mamy 6 tygodni!! Pojutrze na szczepienie, podobno beda tez wazenie, mierzenie- okaze sie

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

co do chusteczek jak jeszcze uzywalam do codziennej pielegnacji malutkiej to najbardziej mi odpowiadaly dada a teraz mam jeszcze jedna paczke i lezy bo nikt nie uzywa- ewentualnie na wyjazd gdzies czy jak mala zostaje w domu u tesciowej z nia.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 09:08   #1377
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Mój zasnąłcyc i dźwięk suszarki są niepokonane

Grymelka jak chcesz moge tobie podesłać priorytetem herbatki. Ale czy napewno o taką Tobie chodzi skład:anyż(30%), koper włoski(28%), kminek(14%), melisa(14%) werbena cytrynowa(14%) bo jednak ta herbatka bocianek ma bardziej rozbudowany skład z tego co sprawdziłam. U mnie ta rosmanowa się sprawdza mleka rzeka, i nawet jak zjem tort z orzechami to kolek mały nie ma jak popije dwoma szklankami.

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

tak się składa że dwie z moich przyjaciółek są teraz w ciąży (jedna na październik druga na listopad), i te prezenty między nie rozdzielam razem z zamałymi ciuszkami.(oczywiście gifty od nich trzymam, ale akurat były trafione)Tylko u mnie tyle łatwiej że my z psiapsiułami nie mamy wspólnych znajomych to takie zagranie nie wyjdzie na jaw
No to fajny pomysł ja nie mam koleżanek w ciąży wszyskie urodziły w tamtym roku
ale co zrobić z paskudnym koniem na 3 kołach i z dachem i rączką do prowadzania , który dostał od chrzestnej i mi się okropnie nie podoba
Głupio będzie jak go oddam a ona zapyta czy mały jeździ na tym
Najgorzej ,że mówię tłumacze nic nie kupujcie bo wolę sama kupić to nie dociera
Stary 2010-05-17, 09:09   #1378
Darusiaaaa
Zakorzenienie

jakim kremem smarujecie dzieciatku buźke rano?

Mrowak jeszcze nic nie wymyslilam i wiecie co???
MAM DOSC MOJEGO KOMPA

W ciagu tygodnia popsul sie 3 razy i 3 razy sam naprawil ale teraz padl chyba konkret wiec ja znow na łaskach u ojca.
A.Camus
Stary 2010-05-17, 09:18   #1379
libra777
Zakorzenienie

Gratulacje za 6 tygodni
Ja nie uzywam żadnego kremu nawet jaj na dwór wychodze jeszcze jak było chłodniej to smarowałam bambinem a teraz już nie
a może Twój komp jakiegoś wira chapnoł

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

A u mnie już 10 dzień A6W ciężko ale daję radę i muszę powiedzieć ,że brzuch się zmniejszył ale to jeszcze nie to co bym chciała więc lecimy dalej

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Słyszałyście co się dzieje wszędzie podtopienia i powodzie
I jeszcze śnieg zapowiadają
Stary 2010-05-17, 09:20   #1380
Darusiaaaa
Zakorzenienie

mloda to karmienia na dobe na mleku sa napisane.
Moja tak wlasnie je jak tam jest napisane.

---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

uciekam bo mala zaczyna plakac a tz z nia siedzi kurde cvzyzby znow brzuszek? fuck
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości