|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
A ja jeszcze wroce do wczesniejszej dyskusji na temat komunii. Za tydzien mamy komunie a ja jestem matka chrzestna. Jakis czas temu rozmawiałam z mamą tej mojej chrzesnicy co mała chciałabym dostac. No i po dluzszym namysle dostałam odp., ze chce aparat, laptopa, cos ze złota. Od razu powiedziałam, ze na laptopa mnie nie stac. Kupiłam aparat. Do tego dorzucam sliczna piżamke, cos słodkiego i tyle. I tak mnie wyniesie 500 zł i uwazam, ze wystarczająco. Teraz te dzieci takie rozpieszczone, wydumują preznety z kosmosu
|
|
|
#2132 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Cytat:
Cytat:
Żyrafa stabilna, chociaż Zuzia kombinuje jakby ją przewrócić ![]() Dzięki, że pytasz. Nie zalało ale znów pompa przeszła Oby już w nocy nie padało Cytat:
Cytat:
Dzisiaj podjadałam słodkie bułki, kaszki Zuzi, wczoraj też ![]() Cytat:
![]() Zaczęłam dziś kręcić tym hula hop, ale to boli Narazie 5 minut bo wolę zacząć powoli. I od dziś zaczęłam też A6W, dołączy ktoś?
|
|||||
|
|
|
#2133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wkleje w klubie w oddzielnej dyskusji (nie chce zeby ktos obcy oglądał moje dziecie )Gargamelku, chetnie bym dołaczyła ale sama widzisz jaki ze mnie len miałam biegac i jeszcze nawet jednego metra nie przebiegłam ![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Dziewczyny cały czas przezywam ten mój kurs prawa jazdy. Coraz lepiej mi sie jezdzi a coraz bardziej sie boje ![]() Śni mi sie po nocach egazamin... Tak bardzo chciałabym zdac a wiem, ze jest trudno. ![]() Nie zdała pani
|
|
|
#2134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() No chyba, że zrobisz jak ta pani ![]() Miałam napisać, że zrobiłam dziś Zuzi koktajl owocowy (kiwi, mango i ananas) z Jej mleczkiem. Wyszło tego razem jakieś 200ml, wypiła wszystko i jeszcze się oglądała Ten kubek lovi coraz bardziej Jej się podoba ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Idę spać bo ledwo na oczy patrzę, dobranoc |
||
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod wpływem stresu wszystko jest możliwe dla Zuzi. Kuba dalej ciągnie z butli picie ale codziennie daje mu kubeczek, zeby go oswajac *** Dodałam juz filmik w klubie
|
|
|
#2136 | ||||
|
Zakorzenienie
|
ide zaraz spac ale wpadlam jeszcze zajrzec-to chyba uzaleznienie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a mi sie wydaje ze to rodzice bardziej naciskaja jaki prezent ma dostac ich dziecko ![]() Cytat:
|
|
#2137 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieci nawet dokladnie nie wiedza co to jest komunia św., liczy sie tylko impreza i prezenty. Kilka dni temu w DDTvn pokazywali rodzinke - corka jechała do komunii białą limuzyną i piła szampana Wg tych rodzicow komunia to najważniejszy dzien w życiu i trzeba zeby dziecko go zapamiętało.Cytat:
Cytat:
dla Laurki.Juz kiedys pisałam, ze mam znajome ktore daja swoim dzieciom tylko mleko krowie po skonczeniu roku. Podobno lekarz nie widzi w tym problemu tylko dodatkowo zaleca podawanie witamin. Ja jestem zdania, ze od czasu do czasu jak dziecko zje budyn czy manna to nic sie nie stanie. Oczywicie podstawowym mlekiem powinno byc modyfikowane. Cytat:
![]() Ale przyznam sie, ze słodkie to jest Super ze juz Danielek nie ma gorączki ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#2138 |
|
Rozeznanie
|
![]() Gorgulku ja moge zaczac z Toba A6W .
|
#2139 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
no wiesz niby piwnica tylko a kosiarka, piec CO i inne bajery zalane, no ale nie ma co narzekać, ludziom domy zalewa
Cytat:
Cytat:
teraz kręcę po pół godziny i nic nie czuję Ja bym się dołączyła ale u mnie to chyba nie ma sensu, ja mam bardziej wiszący tłuszczowy brzuch a to chyba mięśnie wyrabia co? Nie wiem, nie znam się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzień dobry ![]() Wieści z frontu powodziowego ciąg dalszy: całą noc lało, nadal pada i ma padać do jutrzejszego popołudnia, TŻ uprawia w piwnicy sporty wodne do pracy się nie wybiera bo nie ma jak - mieszkamy w takim miejscy że w którą stronę by nie pojechać trzeba przekroczyć rzekę, wszystkie wylały, w 2 miejscach przerwało wał, 2 drogi są zamknięte ![]() No to by było na tyle, idę do sklepu, ciekawe czy jakiś towar przywieźli ![]() a z dobrych wieści: moje dziecko pospało dzisiaj do 7
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Na wstepie mocno przytulam kochana Unholy
nie, nie przy czyms Cytat:
wspolczuje ![]() Wczoraj w lozeczku bylam juz ok 20:30 wiec wstalam rzeska i zadowolona. Za oknem buro.Mala drzemie, potem jade zlozyc wniosek. Milego dnia
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Cytat:
za odpowiedź To dobrze. I co? Nie padało? ![]() ![]() Cytat:
, a ananas świeży?Cytat:
. A domy u Was zalewa innym teraz? Czy piszesz o innym miejscu?Niewesoło , mam nadzieję, że prognozy się nie sprawdzą ![]() i Ty zwykłą czcionką o tym piszesz? ![]() *** Mam kawkę, kto się przyłączy?
|
|
|
#2142 |
|
Ola-Unhola
|
Dzień Dobry
Pogoda jak w listopadzie, drzewa uginają się do ziemi tak wieje ![]() Oglądałam wczoraj prognozę do końca miesiąca i pod koniec tyg ma już zrobić się ładnie i słonecznie. No zobaczymy ... Wcale się nie wyspałam. Szkoda, że nie było tak jak Texasik Antoś wcale lepiej nie spał. Na niego nic nie działa, nawet takie zmęczenie ![]() Ale właśnie stwierdziłam, ze On nie śpi przez zęby. Jak sobie pociumka cyca to trochę sobie to łagodzi. Wiadomo, że mleko łagodzi (np. smaruje się nim krostki) A ja sobie przeciążyłam kręgosłup...Nie mogłam karmić Małego na siedząco. Kładłam się z nim, bo krzyż i odcinek piersiowy daje o sobie znać... ![]() aannuullaa, mam nadzieję, że nie podtopi nic Was gorgulku, chętnie bym poćwiczyła, ale nie wiem co to ![]() (A6W) Już sobie znalazłam i zgłębię ![]() http://www.sportowo.pl/main/ha,n,52,...na-brzuch.html Kasiu, dla Lurki za kucanie (przykuca znane słowo ). Dołączyła tą umiejętnością do swojego przyszłego męża![]() Miramej, popieram opinię Iwony co do kosiarki, my teraz nie mamy, ale Bartuś miał i był to wieeelki HIT Texasik, cieszę się, że Danielek zdrowieje i nie ma gorączki Cass, też oglądałam ten program. Już w zeszłym roku podobny był.... ![]() Na pewno zdasz prawko. A nawet jak nie za pierwszym razem, to i tak się nic nie stanie. Ludzie zdają po kilka razy teraz. JA trzymam już teraz kciuki ![]() (mam nadzieję ze za mnie kiedyś będziecie, bo muszę się za to wziąć...) Właśnie miałam pisać, żeby w klubie zrobić nową "dyskusję" z filmikami naszych dzieci, a tu proszę już jest ![]() Zapraszam na kawkę ![]() oraz
|
#2143 |
|
Ola-Unhola
|
Zapomniałam o fotkach butów
![]() Nie wiem, jaki kolor wyjdzie na Waszych monitorach, ale są koralowe Wygodne, lekkie i całe ze skóry (naturalny zamsz i skórzana wkładka)
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za opinię Mam jeszcze trochę kawy ![]() Przyłączam się do życzeń Buty super, a jaki obcas
|
|
|
#2145 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję dnia... idę sobie zrobić
|
|
#2146 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!!!
Unholy biedactwo.... chyba przydalby CI sie poprzadny masaz .Butki sliczne ale obcas spory ja nie wiem czy potrafilabym na tak wysokich chodzic. Nocka przespana cala tylko szkoda . ze tylko do 6:00. Moje dziecko chyba nie chce marnowac dnia. ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Nam sie popsul aparat cyfrowy , no i teraz musimy kupic nowy
|
#2147 |
|
Zakorzenienie
|
anulo ale jak to do ciebie trafi jak dojechac do was nie ma jak? mam na mysli paczki pampkow, mleka itp
![]() Wstapie do klubu wieczorem, nadrobie zaleglosci i oblookam filmy, swoj tez wstawie, bo teraz sprzatamz grubsza i zaraz wychodze ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Wredna...sto lat sto lat (mam nadzieje ze nie pomyslillo mi sie )
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2148 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
Cass oglądałam zdjęcia na NK - Kubcio moim zdaniem do Ciebie bardzo podobny
Miałabym ochotę wypróbować tego kurczaka co Svi wczoraj ale jak mi nie wyjdzie? Ja nie mogę teraz pozwolić sobie na marnowanie żywności
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-05-17 o 09:42 |
|
|
|
#2151 |
|
Zakorzenienie
|
słucham o tej pogodzie i włos się jeży na głowie - ja nie wiem kiedyś nie było takich deszczów, ze nie zalewało...
![]() czy ludzie przez tyle lat jak nie zalewało budowali się na terenach, które nie powinny iść pod zabudowę.... sama nie wiem skąd to się bierze... zaraz spróbuję wrzucić fotki ze spaceru, bo mąż zainstalował program, ale muszę mojego złośnika położyć spać, co nie będzie łatwe ![]() moje dziecko ma ostatnio takie ataki histerii... nie wiem co się dzieje...
|
|
#2152 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2153 |
|
Zakorzenienie
|
Aannuulloo, wspolczuje ogromnie, jestem myslami z Toba
. Nascie lat temu przezylam potezna powodz i wiem jak to jest.Unholy, zycze szybkiej poprawy kondycji. Szpileczki sliczne, a obcas wcale nie taki wysoki, bo sa na platformie Baaaardzo w moim stylu ![]() Milego dnia
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy się załadowały...
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2156 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Wredna Sto lat!!! Cytat:
blisko nas wylala rzeka i droga nieprzejezdna ![]() Cytat:
![]() bo mala pol nocy nie spala-poplakiwala biedna dalam jej panadol ale pomogl na chwile butki boskieeeee ![]() ale juz jest duzy
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
oj, tak
![]() a jaki charakterek - masakra
|
|
#2158 |
|
Rozeznanie
|
Tomus slicznosci
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
biedna Wercia, a Viburcol jej nie pomaga? u nas zazwyczaj działa ciekawe czy po mamusi czy po tatusiu ![]()
|
|
#2160 | |||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Obcasa nie czuć, bo jest platforma. Są naprawdę b. wygodne. Zresztą po moich ślubnych 11 cm z 8 mies. brzuchem, każde (prawie) są wygodne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Kurcze, no te wydatki. ... Ja mam stary, więc nie polecę. Może na Święta sobie nowy sprawimy, to wtedy będę szukała. Cytat:
![]() A Ty znowu wychodne ![]() Jakie piękne konwalie Uwielbiam Cytat:
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-05-17 o 10:16 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

rzeka nam bezpośrednio nie grozi ale poza ty pływamy...teraz przestało padać, zobaczymy 

, kusi mnie właśnie ta piłeczkowa żyrafa i chcę jeszcze książeczkę, ale nie rymowankę, tylko tą drugą. A ta żyrafa rzeczywiście jest stabilna?
Oby już w nocy nie padało
.

)

dla Zuzi. 
Wg tych rodzicow komunia to najważniejszy dzien w życiu i trzeba zeby dziecko go zapamiętało.
tamte mu wychodziły a spał spokojniej

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i Ty zwykłą czcionką o tym piszesz? 

(mam nadzieje ze nie pomyslillo mi sie 
. Nascie lat temu przezylam potezna powodz i wiem jak to jest.