Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-16, 16:28   #3691
belladonna78
Raczkowanie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Andre
Nilci
Milence

Olci
oraz
Adikowi
Ciocia Bella wszystkiego naj życzy))

I dziękujemy bardzo za życzenia dla Bartusia mojego małego

Moje dziecko rozwija się jak burza - może dlatego że /albo dlatego tak mało śpi, nawet ostatnio w nocy w kratkę niestety. W dzień usypiam go po pół godziny a budzi się po 10 minutach heh

Za to prawie codziennie pokazuje nam jakieś nowe umiejętności
Obraca się już w obie strony, chociaż z brzucha na plecki bardzo rzadko, ale z pleców na brzuszek co chwilka, podnosi się na coraz bardziej wyprostowanych rączkach, przekłada przedmioty z rączki do rączki, jak się mu poda ręce to ciągnie się do siedzenia, gada jak najęty i śmieje się w głos... i wiele wiele innych, rodzice ciągle się cieszą jak głupki do niego

Mam pytanie, jak z wprowadzaniem glutenu? dawałyście w 5-6 miesiącu po pół łyżeczki, tak jak w tym nowym schemacie żywieniowym rekomendują? Bartusia lekarka jest chyba niedouczona, bo jak jej spytałam co z wprowadzaniem glutenu, to stwierdziła, że tak jak wszystko inne od 7 miesiąca, a wiem że to za późno... w ogóle każda zmiana to dla niej alergia jest a jednocześnie jest mało uważna

Chociaż tak a'propos to się martwię, bo od 3 dni zrobiło mu się mocno czerwono pod kolankami( taka lekko szorstka skóra, i to rzeczywiście może być jakaś pokarmówka
Flower, te placki czerwone szorstkie na policzkach to niestety moze być alergia albo nietolerancja

ALE POGODA WCZORAJ TYLKO 1,5 GODZINY NA SPACERZE A DZISIAJ WCALE, BO WIATR, DESZCZ I PASKUDNOŚĆ TOTALNA FUU A JUTRO/POJUTRZE MA BYĆ JESZCZE GORZEJ

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12

Edytowane przez belladonna78
Czas edycji: 2010-05-16 o 16:30
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 17:14   #3692
mamrotka
Wtajemniczenie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Bella nasza pediatra tez ma alergie na alergie i slowa mi o wprowadzanie glutenu nie powiedziala a mala 28 skonczy juz 6 mies, a wizyte mamy 25 czerwca w sumie moja to kluseczka i moze dlatego mamy czekac

w ogole to powaznie sie zastanawiamy nad zmiana przychodni bo nigdy numerkow nie ma i w ogole cyrki, tasmowo dzieci przyjmuja i nawet jak chce o cos sie zapytac to nie bardzo moge bo juz nastepne dziecko jest w pokoju ale z drugiej strony nie po to placimy tyle zusu zeby chodzic prywatnie do lekazy i badz tu madry nie wiem co zrobic ale dalej tak byc nie moze
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 18:58   #3693
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Chociaż tak a'propos to się martwię, bo od 3 dni zrobiło mu się mocno czerwono pod kolankami( taka lekko szorstka skóra, i to rzeczywiście może być jakaś pokarmówka
a czy w zgięciach łokci też coś jest i czy jest to sucha łuszcząca się delikatnie skóra?
Jeśli tak, to może to być też atopowe zapalenie skóry. Dla niemowląt o tyle dobre, że jest duuuża szansa, że szybko przejdzie, chociaż może też być dość upierdliwe
Stary 2010-05-16, 20:19   #3694
belladonna78
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
Bella nasza pediatra tez ma alergie na alergie i slowa mi o wprowadzanie glutenu nie powiedziala a mala 28 skonczy juz 6 mies, a wizyte mamy 25 czerwca w sumie moja to kluseczka i moze dlatego mamy czekac

w ogole to powaznie sie zastanawiamy nad zmiana przychodni bo nigdy numerkow nie ma i w ogole cyrki, tasmowo dzieci przyjmuja i nawet jak chce o cos sie zapytac to nie bardzo moge bo juz nastepne dziecko jest w pokoju ale z drugiej strony nie po to placimy tyle zusu zeby chodzic prywatnie do lekazy i badz tu madry nie wiem co zrobic ale dalej tak byc nie moze
Hmm jesli się nie wprowadzi do konca 6 miesiąca glutenu, to potem dopiero po 9 chyba. A poza tym to na pewno nie ma nic wspólnego z kluseczkowatością córci, bo to się daje pół łyżeczki kaszki dziennie, co ma działać jako szczepionka przeciwko celiaklii.

Guciu, w zgięciach łokci jest ok, a koło kolanek to wygląda dziwnie - jakby takie podpuchnięte (wystaje ponad resztę skórki), szorstkawe i czerwone. A też w kąpieli się zaogniło... raczej go nie swędzi, ale kto to wie? jest zadowolony i spokojny, buźka gładziutka. Myślisz, że to może być AZS?

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 20:25   #3695
domi7ks
Zakorzenienie

Hej

Wszytskiego najlepszego dla naszych solenizantów
Ja nawet nie mam co pisac, ogólnie humor mi niezbyt dopisuje

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 20:36   #3696
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Guciu, w zgięciach łokci jest ok, a koło kolanek to wygląda dziwnie - jakby takie podpuchnięte (wystaje ponad resztę skórki), szorstkawe i czerwone. A też w kąpieli się zaogniło... raczej go nie swędzi, ale kto to wie? jest zadowolony i spokojny, buźka gładziutka. Myślisz, że to może być AZS?
generalnie azs pojawia się zwykle jako pierwsze w zgięciach kolanek i łokci. Jeśli będzie nawracać to może powinnać mimo wszystko skonsultować to z dermatologiem Jednak trzymam mocno kciuki, żeby to tylko przejściowe było

Domi a co się stało? Odpowiedź może w klubie
Stary 2010-05-16, 20:42   #3697
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
generalnie azs pojawia się zwykle jako pierwsze w zgięciach kolanek i łokci. Jeśli będzie nawracać to może powinnać mimo wszystko skonsultować to z dermatologiem Jednak trzymam mocno kciuki, żeby to tylko przejściowe było

Domi a co się stało? Odpowiedź może w klubie
Gucia jak mnei wena zlapie...bo to w sumie głownie chodzi o wesele, tesciow...jakos tak wszystko mnie stresuje i przytlacza

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-16, 20:47   #3698
katekatee
Zadomowienie

Witam. Ja również przyłączam się do życzeń Naszych małych solenizantów

Wpadłam tylko na chwilkę powiedzieć że dziś mój syn mnie bardzo zaskoczył. Już jest chyba ogólnie wiadomo że jest jednym z bardziej leniwych dzieciaczków na wątku ale dziś zostawiłam go w łóżeczku i miał głowe na takiej cieniutenkiej poduszeczce i myślałam że zaśnie. Za chwilę wchodzę a na poduszeczce Wiki ma nogi a głowa z drugiej strony Biorąc pod uwagę lenistwo mojego syna i to że jest naprawdę długi nie mam pojęcia jak on to zrobił. A najlepsze że wyszliśmy na dosłownie kilka minutek z tżtem wracamy do pokoju a Wiki już spowrotem głowa na podusi:confused :

Ja ogólnie to przez tą pogodę i wieczne siedzenie nad książkami to weny zupełnie nie mam także idę spać. Dobrej nocki życzę

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 21:18   #3699
tarasia
Wtajemniczenie

Dziękujemy za życzonka!
zaharia Miriam świetna

Ditu, jaka matura? jako uczeń czy jako egzaminator?

ale pogoda u nas od wczoraj wieczorem leje bez przerwy

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 21:21   #3700
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

czesc mamusie

skladamy najlepsze zeczenia przede wszystkim synowej Nilutce ale pozostalym maluszkom rownie slodkie i serdeczne

kurcze ale pogoda
chociaz dzis na zakupach bylam ubraniowych dla Adusia i Tomka
no i oczyiscie musielismy wracac do domu przed 14:00 aby na formule 1 zdazyc

a to do obejrzenia..
http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM

a fotelik kupujemy takiZałącznik 3113016 a to dzieki radom tz Malinki

Edytowane przez kropka241
Czas edycji: 2010-05-16 o 21:28
kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 21:22   #3701
zaharia
Rozeznanie

Cytat:
Sliczne wloski ma Miriam ja nawet nie mam takich

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Zaharia naprawdę nie widziałam takich włosków u takiego maluszka!!! Boska jest... Ale z niej ślicznotka...

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Dziekuje wszystkim za komplementy i kciuki za poje prawko bo na pewno będą baaaaardzo potrzebne

Zahario lecimy do Annalipsis
http://www.stellapalace.gr/en/index.html
Daleko od ciebie??
Ja sie stresuje tymi wakacjami- bo wszyscy wokól mi trują ze w Grecji teraz ten kryzys a ja z dwójką dzieci tam lece- no ale w razie czego wpadamy do Ciebie
kochana nic sie nie martw przeciez "kreta to nie gracja" , tak twierdza wyspiarze , a tak naprawde, to tutaj nie odczuwamy paniki panujacej w grecji kontynentalnej. mam nadzieje, ze sie spotkamy, do annalipsis mam jakies 35 km.

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł ja mam też kilka par bucików, ale na razie jeszcze żadne w użyciu

nie no Miriam wymiata
jak się robi dziecko z takkkimi włoskami ?? ja tez chcę
, moj tz twierdzi, ze to dziecko wyhodowane na pizzahut, mcdonalds, i goodies - az wstyd sie przyznac ale na takie smieci mnie ciagnelo przez cala ciaze

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Witam w ten okropny dzien u mnie tak pada strasznie zeniedlugo tu podtopienia beda
Zaharia Miriam poprostu cudna coraz bardziej zakochuje sie w tych jej wloskach,masz slicznącóreczkę, taka laleczka z niej

dziekujemy bardzo wam wszystkim za gore komplementow.

mam dola
wczoraj zauwazylam na pampersie rozowa plamke, dzisiaj za kazdym razem przy zmianie , ale miriam jest wesola, nie marudzi wiec ja chyba nic nie boli. ale boje sie. jutro rano dzwonie do pedi.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 21:37   #3702
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez flowerspower Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Dawno nie pisałam bo jakoś dużo zajęć i weny brak, ale czytałam Was troszkę
Maleństwa kochane, rosną jak na drożdżach
Mojemu Adzikowi stuknęło pół roku, już bardzo ładnie sam siada
Trochę się borykamy z problemami zdrowotnymi bo przyplątał się jakiś wirus biegunkowy i Adzik ma nieładne kupki ze sluzem i strzępkami krwi i leczymy się ostro ale problem polega na tym, że on nie chce pic nic innego oprócz wody a tu większość lekarstw do rozpuszczenia w wodzie i to jeszcze ze smakiem, więc muszę się nieźle nagimnastykować żeby mu coś wcisnąć. No i jeszcze ma debridat gdzie jak go widzi to już a co dopiero jak ma wypić
A kolejny problem to jakieś czerwone łuszczące plamy na policzkach przy uszach i znowu do lekarza musimy iść zapytać co to.

Całujemy Was gorąco
Przede wszystkim zdrówka dla was
Cytat:
...

U nas ciezko, zebole ida ale wysc nie moga jak ta moja mala sie meczy niech juz wyjda to troszke odpoczniemy
Taki urok ząbkowania - ech
Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
...
na specjalne zyczenie, na dole kilka fotek

...

a oto miriam plujaca marchewka, z kuzynem 3 miesiace starszym, i z nasza "zlota" rybka- miraim ja uwielbia, zawsze ise na nia cieszy.

Załącznik 3110977Załącznik 3110980
Załącznik 3110981
Jak zwykle oczu oderwać nie można
Cytat:
DiTu jak poszlo?
Troje oblaliśmy a właściwie sami oblali...
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
...

kurcze znajomi za pół godziny mają się stawić z wizytą niespodzianką do TZa na jego 30-tkę, a ten się do snu układa
ile ja się musiałam nagimnastykować, żeby w ogóle dziś w domu został! a ten jak na złość 100 pomysłów na aktywny dzień no ale udało się, ale teraz spać mu się zachciało
...
maturę, jutro?

...
I jak - udała się niespodzianka?
Tak - bo to liceum dla pracujących
Cytat:
...

Moje dziecko rozwija się jak burza - może dlatego że /albo dlatego tak mało śpi, nawet ostatnio w nocy w kratkę niestety. W dzień usypiam go po pół godziny a budzi się po 10 minutach heh

Za to prawie codziennie pokazuje nam jakieś nowe umiejętności
Obraca się już w obie strony, chociaż z brzucha na plecki bardzo rzadko, ale z pleców na brzuszek co chwilka, podnosi się na coraz bardziej wyprostowanych rączkach, przekłada przedmioty z rączki do rączki, jak się mu poda ręce to ciągnie się do siedzenia, gada jak najęty i śmieje się w głos... i wiele wiele innych, rodzice ciągle się cieszą jak głupki do niego

Mam pytanie, jak z wprowadzaniem glutenu? dawałyście w 5-6 miesiącu po pół łyżeczki, tak jak w tym nowym schemacie żywieniowym rekomendują?...

Flower, te placki czerwone szorstkie na policzkach to niestety moze być alergia albo nietolerancja

...
Brawa za postępy i oby nie było to nic poważnego
Ja zaczynam w tym miesiącu wprowadzać gluten - Madzia skończyła dziś 5 miesięcy...
Cytat:
...

A nie macie jakiejś innej przychodni państwowej w pobliżu?
Ja zapisałam dzieci do przychodni oddalonej o 25km od nas...
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Gucia jak mnei wena zlapie...bo to w sumie głownie chodzi o wesele, tesciow...jakos tak wszystko mnie stresuje i przytlacza
Domi - będzie dobrze - już się nie mogę zdjęć doczekać...
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
...

Wpadłam tylko na chwilkę powiedzieć że dziś mój syn mnie bardzo zaskoczył. Już jest chyba ogólnie wiadomo że jest jednym z bardziej leniwych dzieciaczków na wątku ale dziś zostawiłam go w łóżeczku i miał głowe na takiej cieniutenkiej poduszeczce i myślałam że zaśnie. Za chwilę wchodzę a na poduszeczce Wiki ma nogi a głowa z drugiej strony Biorąc pod uwagę lenistwo mojego syna i to że jest naprawdę długi nie mam pojęcia jak on to zrobił. A najlepsze że wyszliśmy na dosłownie kilka minutek z tżtem wracamy do pokoju a Wiki już spowrotem głowa na podusi:confused :

...
Spryciarz

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2010-05-16 o 21:38
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 21:39   #3703
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
...

Ditu, jaka matura? jako uczeń czy jako egzaminator?

...
A jak myślisz
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Działa na wyobraźnię i daje do myślenia...
Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
...
, moj tz twierdzi, ze to dziecko wyhodowane na pizzahut, mcdonalds, i goodies - az wstyd sie przyznac ale na takie smieci mnie ciagnelo przez cala ciaze

...

mam dola
wczoraj zauwazylam na pampersie rozowa plamke, dzisiaj za kazdym razem przy zmianie , ale miriam jest wesola, nie marudzi wiec ja chyba nic nie boli. ale boje sie. jutro rano dzwonie do pedi.

...
Oby to nie było nic poważnego
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 22:40   #3704
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Magenta"]helloo
Moje dziecko dopiero teraz zasnęło... chyba zwariowała miałam ogladac z tż film, kupilam sobie dwa sobieskie żurawinowe (moje ukochane, aż 4% drinki :P) i liczylam, ze Blanusia o 21 będzie spała.. tiaaa jasne no ale np wczoraj spała od 22 do 6.30, zjadla i spała do 11 w szoku byłam w ogole weekend nam calkiem fajnie minal, w sobote Blanka byla z moja tesciowa, a my pojechalismy na zakupy do Warszawy. Mialam sie taaaak obkupic, a wrocilam z dwiema bluzkami i jednym bolerkiem... wiec polecialam jeszcze do łodzkiej Manufaktury i dokupilam spodnie, bluzke i dzis spodniczke. No i w miare zadowolona jestem :P
W piatek bylismy u znajomych, normalnie mnie wcielo, bo maja w domu basen.. taki malutki, ale pieknie zrobiony, tylko pozazdroscic, chetnie bym tam z Blanka wskoczyla
aa i jak chcecie kupowac dzieciaczkom uczące kluczyki FP to są w SMYKU w promocji, z 89zl na 42 przecenione. nie sprawdzalam po ile na allegro, ale biorac pod uwage koszt wysylki to pewnie sie oplaca.

nooo to popisałam troszke, jutro zajrze oczywiscie znow, a tymczasem uderzam luluuu wtule sie w Blancie, bo znow spi z nami i zasne w moment... buziaczki mamusie /FONT]
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-16, 23:30   #3705
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hej mamusie...
Ja tylko podczytuję... Bo już pisać nie mam siły...

Cytat:
My się zapisaliśmy do przychodni oddalonej wprawdzie jakieś 20 km, ale na wsi i tam jest mało dzieci... Fajna lekarka, wydaje się, że doświadczona, sympatyczna... Dzieci sobie na głowie nie siedzą... Od razu jest punkt szczepień i do tego mają bardzo atrakcyjne ceny szczepionek.
Osobne wejście dla dzieci chorych i zdrowych, inne godziny otwarcia, dwa gabinety osobne, osobne fartuchy do obu części i dokładne odkażanie rąk.
Jest też minus, bo zaczęli remont i chwilowo się gnieżdżą w jednym pokoju, ale mam nadzieję, że szybko to pójdzie i będzie luksus...
Stary 2010-05-17, 08:19   #3706
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Dzien doberek

czyzbym byla pierwsza..?

Dziekujemy slicznie za zyczenia i przylaczam sie do zyczen dla solenizantow

Moje slonko ma juz 7 miesiecy

W wanience nie chce juz lezec tylko siedziec i wyglada to tak, ze on lapie zabawki w wodzie albo swoje stopki a mama ma za zadanie polewac plecki ciepla woda

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 09:16   #3707
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry

Piszecie i piszecie a ja malo co na wizazu siedzie ,smtno Mi z tego powodu ale nie wiem jakos nie mam nastroju .
Stary 2010-05-17, 09:18   #3708
katekatee
Zadomowienie

Witam Ditu specjalne życzonka dla Twojej Madzi z okazji wczorajszych 5 miesięcy:cmok : Bo co prawda ja napisałam posta z życzeniami dla wszystkich solenizantów no ale żeby nie było że nie pamiętamy

I oczywiście równie specjalne życzonka dla dzisiejszych solenizantów: roza:

Widzę że pustawo, ja też zmykam poprawiać tą moją nieszczęsną prace ale szczerze mówiąc już mi niedobrze jak ją widzę.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 09:50   #3709
xpressja
Zadomowienie

hej mamusie,
oczywiście wszystkiego co najlepsze dla małych solenizantów!
rosną nam dzieciaczki w oczach

mam do was pytanko:
macie jakieś sposoby na plamy z marchewki ???
zwykły proszek nie daje sobie rady, a nie chciałabym traktować ciuszków malutkiej wybielaczem...

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 09:50   #3710
gissh
Raczkowanie

Sto lat dla Kamilki z okazji ukonczenia kolejnego miesiaca!

I zaległe, ale szczere zyczenia dla małych jubilatów z ostatnich kilku dni

Witam w ten mokry, zimny i wcale nie wiosenny dzień

DOMINIKA - moje małe wielkie SZCZĘŚCIE
http://suwaczki.maluchy.pl/li-40048.png
gissh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 09:53   #3711
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
hej mamusie,

mam do was pytanko:
zwykły proszek nie daje sobie rady, a nie chciałabym traktować ciuszków malutkiej wybielaczem...
ja przed praniem najzwyczajniej w świecie namaczam 1 dzień i potem takie mokre do pralki z innymi rzeczami i plamy schodzą
Stary 2010-05-17, 10:03   #3712
karolina84
Raczkowanie

Witam,

Ja tylko podczytuje, nadal meczą mnie zatoki

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
hej mamusie,

mam do was pytanko:
Xpressjo kup zwykłe szare mydło, np Białego Jelenia, zapierz plame, zostaw na chwile a potem do pralki i będzie dobrze
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:37   #3713
agnessja
Rozeznanie

Witajcie,

dołączę do wątku jeśli pozwolicie

mój synek Pawełek 15-go mam skończył pół roku, ma dwie starsze siostry (6lat i 4lata)
ogólnie kochane dziecko z niego
gdy się urodził ważył 2980g i mierzył 55cm, po 5-ciu miesiącach przybyło mu 5 kg i 11,5 cm, ile ma obecnie nie wiem, ale raczej przez miesiąc nie przybyło mu za dużo, nosi rozmiar 74, chociaż body powoli zaczynają być za małe
ogólnie to mały leniuszek, bo jak go położę na brzuch to ładnie się podnosi, a jak się zmęczy to się położy całkiem, raz nawet tak mi usnął zamiast "ćwiczyć"; siedzieć trochę sam siedzi, ale się przewraca po pewnym czasie, ma 1 ząbka - wyszedł 2 tyg temu, zajada kaszki, zupki jabłuszko ze smakiem, bardzo go wszystko interesuje i wszystko chce łapać, w szczególności to co ma mama albo tata,
zdrówko dopisuje, chociaż ma już za sobą zapalenie oskrzeli, ale szybko się pozbierał i dość łagodnie przeszedł przez to.
śpi w nocy wzorowo, rano nawet się martwię, dziś np. obudził się po 6:30, wczoraj o 6:15 zaczął kwękać, więc go wzięłam do łóżka, napił się mleka i spaliśmy razem dalej, czekamy na 2-go zęba... przy 1-ym trochę gorzej spał w nocy

pozdrawiam wszystkie mamy z maluszkami

Blog o hobby - scrap i decou
agnessja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-17, 10:46   #3714
kropka241
Zakorzenienie

witam nowa mamusie

kolejny dzien leje jak z cebra
Adrianowi juz bije z nudow i wciaz tylko mowi ze chce na plac zabaw.. jeczy i meczy i az mi go szkoda..

Stary 2010-05-17, 10:50   #3715
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
A jak myślisz

...
hmm... sama nie wiem
jakoś myślałam , że pracujesz w szkole podstawowej. a poza tym nie wiedziałam, że wróciłaś już do pracy

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:54   #3716
kamilla123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pinky_deer Pokaż wiadomość
"kodu" niet ale chętnie chętnie...
To musisz się uśmiechnąć do naszej Szefowej Brombi, żeby Ci zaproszenie wysłała. A potem możesz do woli narzekać na tża

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Cześć Kochane!
Witaj!
U nas też ciągle cycek to nr 1, plus słoiczek raz dziennie i kaszka, ale na modyfikowanym, bo nie chce mi się odciągać i nawet nie wiem czy tyle by się uzbierało. Tylko z glutenem jesteśmy do tyłu...

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
Kamilko a jaki kupilas fartuszek?? ten z hello kitty??
Kupiłam ten z Kubusiem Puchatkiem, bo tylko takie były w "męskim" dziale. Na ten dziewczęcy jeszcze się nie zapuszczam, chociaż zawsze zerknę sobie z daleka na te śliczne sukienusie

Cytat:
Mamusie siedze na all i na stronie z testami fotelikow i tam mysle jaki fotelik kupic dla malej macie moze juz jakies swoje typy?
To rzeczywiście łatwy wybór nie jest My ostatecznie po długich namysłach wybraliśmy ten
http://allegro.pl/item1035543080_nex...a_0_18_kg.html

Zależało mi głównie na tym (poza bezpieczeństwem oczywiście) żeby był montowany przodem i tyłem do kierunku jazdy. Ten co Kropka wkleiła też mi się podoba

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Moje slonko ma juz 7 miesiecy

A tak w ogóle to dzień dobry!
kamilla123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:57   #3717
kropka241
Zakorzenienie

Kamilko u nas byl jeszcze ze snoopym ale taki bury, choc lubie snoopiego to ten fartuszek strasznie smutny byl..
ja tam zawsze zagladam na dziewczece ciuszki oczywiscie sie tlumacze ze to ze wzgledu na Lenke, moja chrzesniaczke malutka ale tak naprawde uwielbiam te sukieneczki, falbaneczki itp

Stary 2010-05-17, 11:22   #3718
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

wszystkim jubilatom (spóźnione i bieżące)
życzenia z okazji kolejnych miesięcy
: cmok:

dzieciaczki na fotkach piękne - cud miód - a Miriam włosy ma - no wpadam w zachwyt
u nas nic nowego - mały kaszle i pojawiły mu sie plesniawki i nie wiem od czego
TZ wrocił i nadrabiam spanie
jutro idziemy do ortopedy i powinniśmy na szczepienie ale z uwagi na kaszel to się obawiam, bo jak zacznie goraczkować to nie będę wiedziała czy dac antybiotyk czy nie -więc myślę i nie wiem dalej co robić
a trochę zali napisze w klubie na cały świat
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 11:35   #3719
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

weekendowym i dzisiejszym solenizantom wszytkiego najlepszego życzy ciocia Lucky z Oleńką

a u nas w weekend imprezka od soboty do niedz wiczorem była.. bo we wtorek Oleńki imieniny goście dopisali, ładniutkie ubranka głóanie z prezentów Olcia dostała + kilka zabaweczek
oóglnie było super tylko pogoda do bani

Zaharia - daj znac co Ci pediatra powiedziała - mam nadzieję, że to nic strasznego a tak poza tym to Miriam cudowna!!!

Malinka - pamiętaj, żeby po porwocie z Krety zdać mi sczegółową relację jak było i jak Tomek zniósł wakacje.. my też chcemy się wybrać na Kretę ale myślę jakoś pod koniec roku bo teraz bałabym się z takim małym kurczakiem w taką podróż wybrać.. tym bardziej że jeste, cykor i nie znoszę latać

miłego dzionka

aa. i zapomniałam od pon 24.05 w lidlu jest tydzień dzieci i bedzie sporo fajnych art. i promocji - m.in na pieluchy i chusteczki pampersa

Edytowane przez lucky1910
Czas edycji: 2010-05-17 o 11:37
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 11:36   #3720
martaN23
Zadomowienie

BUZIAKI DLA SOLENIZANTÓW: roza::r oza:
Jej normalnie wykańcza mnie ta pogodaciągle leje nie byłam z mała na spacerze już 4 dni mam dość.Tż ma nocki więc w 1 pokoju hmmm szkoda gadać a mała spi w domu po 20mnin
ooo już pospała klikne później
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości