|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Andre
Nilci Milence ![]() ![]() oraz ![]() ![]() Ciocia Bella wszystkiego naj życzy ![]() I dziękujemy bardzo za życzenia dla Bartusia mojego małego ![]() ![]() ![]() Moje dziecko rozwija się jak burza - może dlatego że /albo dlatego tak mało śpi ![]() Za to prawie codziennie pokazuje nam jakieś nowe umiejętności ![]() Obraca się już w obie strony, chociaż z brzucha na plecki bardzo rzadko, ale z pleców na brzuszek co chwilka, podnosi się na coraz bardziej wyprostowanych rączkach, przekłada przedmioty z rączki do rączki, jak się mu poda ręce to ciągnie się do siedzenia, gada jak najęty i śmieje się w głos... i wiele wiele innych, rodzice ciągle się cieszą jak głupki do niego ![]() Mam pytanie, jak z wprowadzaniem glutenu? dawałyście w 5-6 miesiącu po pół łyżeczki, tak jak w tym nowym schemacie żywieniowym rekomendują? Bartusia lekarka jest chyba niedouczona, bo jak jej spytałam co z wprowadzaniem glutenu, to stwierdziła, że tak jak wszystko inne od 7 miesiąca, a wiem że to za późno... w ogóle każda zmiana to dla niej alergia jest a jednocześnie jest mało uważna ![]() Chociaż tak a'propos to się martwię, bo od 3 dni zrobiło mu się mocno czerwono pod kolankami ![]() ![]() Flower, te placki czerwone szorstkie na policzkach to niestety moze być alergia albo nietolerancja ![]() ALE POGODA ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez belladonna78 Czas edycji: 2010-05-16 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3692 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Bella nasza pediatra tez ma alergie na alergie i slowa mi o wprowadzanie glutenu nie powiedziala
![]() ![]() ![]() w ogole to powaznie sie zastanawiamy nad zmiana przychodni bo nigdy numerkow nie ma i w ogole cyrki, tasmowo dzieci przyjmuja i nawet jak chce o cos sie zapytac to nie bardzo moge bo juz nastepne dziecko jest w pokoju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak, to może to być też atopowe zapalenie skóry. Dla niemowląt o tyle dobre, że jest duuuża szansa, że szybko przejdzie, chociaż może też być dość upierdliwe ![]()
![]() |
#3694 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Guciu, w zgięciach łokci jest ok, a koło kolanek to wygląda dziwnie - jakby takie podpuchnięte (wystaje ponad resztę skórki), szorstkawe i czerwone. A też w kąpieli się zaogniło... raczej go nie swędzi, ale kto to wie? jest zadowolony i spokojny, buźka gładziutka. Myślisz, że to może być AZS?
![]() |
#3695 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Wszytskiego najlepszego dla naszych solenizantów ![]() Ja nawet nie mam co pisac, ogólnie humor mi niezbyt dopisuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Domi ![]() ![]()
![]() |
#3697 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3698 |
Zadomowienie
|
Witam. Ja również przyłączam się do życzeń Naszych małych solenizantów
![]() ![]() Wpadłam tylko na chwilkę powiedzieć że dziś mój syn mnie bardzo zaskoczył. Już jest chyba ogólnie wiadomo że jest jednym z bardziej leniwych dzieciaczków na wątku ale dziś zostawiłam go w łóżeczku i miał głowe na takiej cieniutenkiej poduszeczce i myślałam że zaśnie. Za chwilę wchodzę a na poduszeczce Wiki ma nogi a głowa z drugiej strony ![]() ![]() ![]() Ja ogólnie to przez tą pogodę i wieczne siedzenie nad książkami to weny zupełnie nie mam także idę spać. Dobrej nocki życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3699 |
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy za życzonka!
zaharia Miriam świetna Ditu, jaka matura? jako uczeń czy jako egzaminator? ale pogoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 |
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
![]() skladamy najlepsze zeczenia przede wszystkim synowej Nilutce ale pozostalym maluszkom rownie slodkie i serdeczne ![]() kurcze ale pogoda ![]() chociaz dzis na zakupach bylam ubraniowych dla Adusia i Tomka ![]() no i oczyiscie musielismy wracac do domu przed 14:00 aby na formule 1 zdazyc ![]() a to do obejrzenia.. http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM a fotelik kupujemy takiZałącznik 3113016 a to dzieki radom tz Malinki ![]()
Edytowane przez kropka241 Czas edycji: 2010-05-16 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#3701 | ||||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() dziekujemy bardzo wam wszystkim za gore komplementow. ![]() ![]() wczoraj zauwazylam na pampersie rozowa plamke, dzisiaj za kazdym razem przy zmianie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3702 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Troje oblaliśmy ![]() Cytat:
Tak - bo to liceum dla pracujących Cytat:
![]() ![]() Ja zaczynam w tym miesiącu wprowadzać gluten - Madzia skończyła dziś 5 miesięcy... Cytat:
Ja zapisałam dzieci do przychodni oddalonej o 25km od nas... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-05-16 o 21:38 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3703 | ||
Zakorzenienie
|
A jak myślisz
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ... Oby to nie było nic poważnego ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3704 |
Zadomowienie
|
[FONT="Comic Sans MS"][COLOR="Magenta"]helloo
![]() Moje dziecko dopiero teraz zasnęło... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W piatek bylismy u znajomych, normalnie mnie wcielo, bo maja w domu basen.. taki malutki, ale pieknie zrobiony, tylko pozazdroscic, chetnie bym tam z Blanka wskoczyla ![]() aa i jak chcecie kupowac dzieciaczkom uczące kluczyki FP to są w SMYKU w promocji, z 89zl na 42 przecenione. nie sprawdzalam po ile na allegro, ale biorac pod uwage koszt wysylki to pewnie sie oplaca. nooo to popisałam troszke, jutro zajrze oczywiscie znow, a tymczasem uderzam luluuu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3705 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamusie...
Ja tylko podczytuję... Bo już pisać nie mam siły... Cytat:
Osobne wejście dla dzieci chorych i zdrowych, inne godziny otwarcia, dwa gabinety osobne, osobne fartuchy do obu części i dokładne odkażanie rąk. Jest też minus, bo zaczęli remont i chwilowo się gnieżdżą w jednym pokoju, ale mam nadzieję, że szybko to pójdzie i będzie luksus...
![]() |
#3706 |
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() czyzbym byla pierwsza..? ![]() Dziekujemy slicznie za zyczenia i przylaczam sie do zyczen dla solenizantow ![]() ![]() Moje slonko ma juz 7 miesiecy ![]() W wanience nie chce juz lezec tylko siedziec i wyglada to tak, ze on lapie zabawki w wodzie albo swoje stopki a mama ma za zadanie polewac plecki ciepla woda ![]()
#3707 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Piszecie i piszecie a ja malo co na wizazu siedzie ,smtno Mi z tego powodu ale nie wiem jakos nie mam nastroju .
#3708 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() I oczywiście równie specjalne życzonka dla dzisiejszych solenizantów ![]() ![]() ![]() Widzę że pustawo, ja też zmykam poprawiać tą moją nieszczęsną prace ale szczerze mówiąc już mi niedobrze jak ją widzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3709 |
Zadomowienie
|
hej mamusie,
oczywiście wszystkiego co najlepsze dla małych solenizantów! rosną nam dzieciaczki w oczach ![]() mam do was pytanko: macie jakieś sposoby na plamy z marchewki ??? zwykły proszek nie daje sobie rady, a nie chciałabym traktować ciuszków malutkiej wybielaczem... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3710 |
Raczkowanie
|
Sto lat dla Kamilki z okazji ukonczenia kolejnego miesiaca!
![]() ![]() I zaległe, ale szczere zyczenia dla małych jubilatów z ostatnich kilku dni ![]() Witam w ten mokry, zimny i wcale nie wiosenny dzień ![]()
#3711 |
Zakorzenienie
|
ja przed praniem najzwyczajniej w świecie namaczam 1 dzień i potem takie mokre do pralki z innymi rzeczami i plamy schodzą
#3712 | |
Raczkowanie
|
Witam,
Ja tylko podczytuje, nadal meczą mnie zatoki ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3713 |
Rozeznanie
|
Witajcie,
dołączę do wątku jeśli pozwolicie mój synek Pawełek 15-go mam skończył pół roku, ma dwie starsze siostry (6lat i 4lata) ogólnie kochane dziecko z niego ![]() gdy się urodził ważył 2980g i mierzył 55cm, po 5-ciu miesiącach przybyło mu 5 kg i 11,5 cm, ile ma obecnie nie wiem, ale raczej przez miesiąc nie przybyło mu za dużo, nosi rozmiar 74, chociaż body powoli zaczynają być za małe ogólnie to mały leniuszek, bo jak go położę na brzuch to ładnie się podnosi, a jak się zmęczy to się położy całkiem, raz nawet tak mi usnął zamiast "ćwiczyć"; siedzieć trochę sam siedzi, ale się przewraca po pewnym czasie, ma 1 ząbka - wyszedł 2 tyg temu, zajada kaszki, zupki jabłuszko ze smakiem, bardzo go wszystko interesuje i wszystko chce łapać, w szczególności to co ma mama albo tata, zdrówko dopisuje, chociaż ma już za sobą zapalenie oskrzeli, ale szybko się pozbierał i dość łagodnie przeszedł przez to. śpi w nocy wzorowo, rano nawet się martwię, dziś np. obudził się po 6:30, wczoraj o 6:15 zaczął kwękać, więc go wzięłam do łóżka, napił się mleka i spaliśmy razem dalej, czekamy na 2-go zęba... przy 1-ym trochę gorzej spał w nocy pozdrawiam wszystkie mamy z maluszkami ![]()
![]() |
#3714 |
Zakorzenienie
|
witam nowa mamusie
![]() kolejny dzien leje jak z cebra ![]() Adrianowi juz bije z nudow i wciaz tylko mowi ze chce na plac zabaw.. jeczy i meczy i az mi go szkoda..
#3715 |
Wtajemniczenie
|
hmm... sama nie wiem
![]() jakoś myślałam , że pracujesz w szkole podstawowej. a poza tym nie wiedziałam, że wróciłaś już do pracy |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 | |
Rozeznanie
|
To musisz się uśmiechnąć do naszej Szefowej Brombi, żeby Ci zaproszenie wysłała. A potem możesz do woli narzekać na tża
![]() Witaj! U nas też ciągle cycek to nr 1, plus słoiczek raz dziennie i kaszka, ale na modyfikowanym, bo nie chce mi się odciągać i nawet nie wiem czy tyle by się uzbierało. Tylko z glutenem jesteśmy do tyłu... ![]() Kupiłam ten z Kubusiem Puchatkiem, bo tylko takie były w "męskim" dziale. Na ten dziewczęcy jeszcze się nie zapuszczam, chociaż zawsze zerknę sobie z daleka na te śliczne sukienusie ![]() Cytat:
![]() http://allegro.pl/item1035543080_nex...a_0_18_kg.html Zależało mi głównie na tym (poza bezpieczeństwem oczywiście) żeby był montowany przodem i tyłem do kierunku jazdy. Ten co Kropka wkleiła też mi się podoba ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to dzień dobry! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3717 |
Zakorzenienie
|
Kamilko u nas byl jeszcze ze snoopym ale taki bury, choc lubie snoopiego to ten fartuszek strasznie smutny byl..
ja tam zawsze zagladam na dziewczece ciuszki ![]() ![]()
#3718 |
Wtajemniczenie
|
wszystkim jubilatom (spóźnione i bieżące)
życzenia z okazji kolejnych miesięcy ![]() ![]() ![]() ![]() dzieciaczki na fotkach piękne - cud miód - a Miriam włosy ma - no wpadam w zachwyt u nas nic nowego - mały kaszle i pojawiły mu sie plesniawki ![]() ![]() TZ wrocił i nadrabiam spanie jutro idziemy do ortopedy i powinniśmy na szczepienie ale z uwagi na kaszel to się obawiam, bo jak zacznie goraczkować to nie będę wiedziała czy dac antybiotyk czy nie -więc myślę ![]() a trochę zali napisze w klubie na cały świat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() a u nas w weekend imprezka od soboty do niedz wiczorem była.. bo we wtorek Oleńki imieniny ![]() ![]() oóglnie było super tylko pogoda do bani ![]() Zaharia - daj znac co Ci pediatra powiedziała - mam nadzieję, że to nic strasznego ![]() Malinka - pamiętaj, żeby po porwocie z Krety zdać mi sczegółową relację jak było i jak Tomek zniósł wakacje.. my też chcemy się wybrać na Kretę ale myślę jakoś pod koniec roku bo teraz bałabym się z takim małym kurczakiem w taką podróż wybrać.. tym bardziej że jeste, cykor i nie znoszę latać ![]() miłego dzionka aa. i zapomniałam od pon 24.05 w lidlu jest tydzień dzieci i bedzie sporo fajnych art. i promocji - m.in na pieluchy i chusteczki pampersa ![]() Edytowane przez lucky1910 Czas edycji: 2010-05-17 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3720 |
Zadomowienie
|
BUZIAKI DLA SOLENIZANTÓW
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jej normalnie wykańcza mnie ta pogoda ![]() ![]() ![]() ooo już pospała klikne później
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.