|
|
#2071 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
Pe (jak pada i pada...)
I: owsianka: 3 łyżki płatek na szkl mleka2%, spora garść mieszanki studenckiej, łyżeczka miodu II: kubek gęstego żurku, 2 jaja, kromka razowca z serem III: kubek maślanki z 4 łyżkami muesli, jabłko, małe cappucino IV: bułka orkiszowa z masłem i twarogiem wumieszanymze śmietaną 12, do tego kakao w międzyczasie: jabłko, może wpadną orzechy do oceny
|
#2072 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
e Pe...tyl.ko zwyczajne U... |
|
|
|
|
#2073 |
|
Zadomowienie
|
Utrzymanie
1. 3 kromki razowca z białym serkiem i ogórkiem, jajko na miękko 2. mandarynka, kosteczka chudego twarogu z keczupem 3. dorsz smażony z pieczarkami, 2 spore ziemniaki z koperkiem ,400g warzyw na patelnię (smażonych na oleju kujawskim) 4. jogurt naturalny z orzechami laskowymi,1/2 jabłka 5. tuńczyk z warzywami(wkrojona cebula,ogórek,szczypiorek ) bardzo proszę o ocenkę...
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
172/64...
|
|
|
|
#2076 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moja R: śniadanie: 2 jajka na twardo nadziewane: 2 plasterkami wędzonego łososia i sosem jogurtowym: 2 łyżki jogurtu naturalnego,szczypiorek, przyprawy; pomidor II śniadanie: 2 naleśniki razowe + nadzienie: 150 gr truskawek, pół banana, 3 łyżki jogurtu naturalnego obiad: grillowany filet z mintaja, sałatka: pomidor, pół ogórka, sałata, 1/4 puszki kukurydzy, 2 łyżki oliwy z oliwek, przyprawy podwieczorek: garść nerkowców, pół serka wiejskiego z cynamonem kolacja: 100 gram twarogu, szczypiorek, kilka rzodkiewek, pół kromki chleba żytniego Proszę o ocenę
Edytowane przez smak6malin Czas edycji: 2010-05-16 o 22:01 |
||
|
|
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2078 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam nadzieję ze będzie coraz lepiej
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez smak6malin Czas edycji: 2010-05-16 o 21:53 |
|
|
|
|
#2080 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie wiem może coś innego na II śniadanie? bo tak trochę dla mnie monotonnie, twarożek masz na śniadanie i na podw. jogurt?---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- i wkleję swoje Utrzymanko: Śniadanie: wielka kroma chleba żytniego pełnoziarnistego (ok. 70g) przekrojona na pół, obie połówki z masłem, rzodkiewkami, solą czosnkową i szczypiorkiem, 2 jajka na miękko, kilka rzodkiewek, kubek kawy zbożowej Obiad: 5 łyżek kaszy gryczanej (ugotowanej), porcja gotowanych żołądków w sosie koperkowym z marchewką, buraczki zasmażane, miseczka mizerii z czosnkie i łyżką jogurtu naturalnego dłuugi spacerek ![]() Podwieczorek: serek homogenizowany 150g TSM z orzechami włoskimi i pestkami dyni, jabłko Kolacja: cały pełny talerz misterone i proszę ślicznie o ocenkę
|
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy któraś z Was może napisać, czy dobrze komponuję posiłki na redukcję?? odesłali mnie do Was ale nikt nie chce mi pomóc...
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj było tak: 9:00 - 2 kromki pieczywa graham z twarożkiem i chuda wędliną, ok. 150 ml mleka 1,5% z płatkami z pełnego ziarna i suszonymi śliwkami śniadanie ok 11:20 jogurt activia tu mało białka. i czy jogurt naturalny? bo owocowych nie jemy. 13:20 ok 150 ml białego barszczu z warzywami i jajkiem ok, choć 150 ml to trochę mało. 15:30 mix brokułowy z marchewką duszony na oliwie z oliwek z dodatkiem soli i curry, 3 kawałki rybki i 4 łyzeczki twarozku wiejskiego light ok 17:30 jabłko to nie posiłek. posiłek zawiera białko + tłuszcz lub białko + węglowodany, a tu same cukry, w dodatku dość późno (owoc raczej rano) 19:30 ogórek, szklanka jogurtu naturalnego, plasterek łososia ok Mam jednak zastrzeżenie co do pory kolacji. Bo w momencie pisania posta była prawie 23, więc już 3,5 h po kolacji. Jemy białko godzinę przed snem, najlepiej twaróg, bo wolno się uwalnia do organizmu. |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jesli chodzi o masło, to po prostu u mnie w domu się go nie je. Generalnie to zrobiłam baaardzo duże postępy, ale nadal mam troszkę problem ze słodyczami i tak zwanym luzem, ale staram się nad tym pracować . Moje wczorajsze P (43/164): śniadanie: 3 kromki chleba orkiszowego posmarowane margaryną: 1 z serem żółtym, sałatą i pomidorem, 1 z szynką, sałatą, pomidorem i ogórkiem, 1 z serem białym i rzodkiewką, jabłuszko II śniadanie: jogurt jogobella jagodowy, 4 ciasteczka owsiane (by mamusia) pycha obiad: ok. pół woreczka ryżu, pierś z kurczaka podsmażana w sosie curry z brzoskwiniami, surówka z pekińskiej, kukurydzy, ogórka z sosem koperkowo-ziołowym podwieczorek: 3 kulki lodów od grycana kolacja: 3 kromki chleba (z tym samym co na śniadanie) |
|
|
|
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziekuję - a czy mogę dodatkowo ta godzine przed snem zjeść np twaróg lub jogurt naturalny??
|
|
|
#2087 |
|
Raczkowanie
|
a oto moje dzisiejsze wypociny na RRRRR
ś: owsianka (5ł. owsianych, 1ł otrębów, łycha wieśniaka, 2ł fitelli banan, 1ł letniej pokusy, troche mleka z wodą) jabłko 2ś: kroma (55g) razowca z turkiem i szynką drobiową + rzodkiewki o: 2-3małe pulpeciki, pół worka gryczanej, brukselka ok 200g p: wieśniak + pomidor k: znowu wieśniak + rzodkiewki z sałatą na deser 1 łyżka orzeszków ziemnych proszę o ocenke ![]() dziś bez ćwiczeń ale mam dużo sprzatania w domu i zakupy wiec w ruchu będe. mało NNKT bo wydaje mi sie że za dużo pochłaniam tych orzechów trace kontrole i nabijam nimi kalorie byłabym wdzieczna jakby ktoś podliczył mi kalorie bo mi znowy wychodzi dużo strasznie jak na R
|
|
#2088 |
|
Raczkowanie
|
R:
I. Dwie kromki chleba razowego z dwoma jajami na twardo, pomidorem, ogórkiem kiszonym i szczypiorem, kawa z mlekiem. II. Serek wiejski z garścią migdałów, pomarańcza. III. Dorsz duszony z brokułami, kasza gryczana, surówka z marchewki. Trening siłowy IV. Kromka razowca z dwoma plastrami wędliny i papryką. Proszę o ocenę
|
#2089 |
|
Raczkowanie
|
R
śn. jajecznica z dwóch jajek, dolane troszkę mleka 3,2 %, przyprawy - smażona na teflonie, pokrojone rzodkiewki i szczypior, kromka chleba mieszanego przekąska: jabłko 2. śn. dwie kromki chleba mieszanego, pół jajka, sałata, szynka wędzona, rzodkiewka (godzina wf) 3. śn. jw. 4 późny obiad. wątróbka z cebulką, smażona na teflonie, 2 ogórki kiszone 5. 100g białego sera chudego biednie dzisiaj, ale cały dzień na uczelni
„Jeśli się nie obudzisz, nigdy nie będziesz wiedzieć, o czym śniłeś.” (Yogananda) Edytowane przez sansimila Czas edycji: 2010-05-17 o 09:38 |
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Raczkowanie
|
Moje U...ale powoli zmierzam do R:
śniadanie [7:30]: owsianka [ 4 łyżki owsianych, 4 łyżki otrąb pszennych, 2 łyżki serka homo nat, ćwiartka pomarańcza, troche żurawiny suszonej, 3 łyżki BF, troche różnych jaśków, mała kostka rozpuszczonej czeko gorzkiej, 2łyżeczki wieśniaka] jabłko, herbata zielona 50 min hul-hop nauka śniadanie II [ 11:00]: 2 kromeczki chleba razowego ze słonecznikiem : 1; z serkiem białym i troche dżemu truskawkowego, 2: serek biały ze szczypiorkiem, sałata, rzodkiewka, pomidor;paczka Lu! Go wielozobożowych, jabłko, herbata wyjście na uczelnie obiad: [ 14:00] pierś grillowana z kurczaka, jakaś surówka, łyżka kaszy gryczanej [ na mieście] uczelnia/ wykłady podwieczorek: [ 17:30] activia z płatkami, gruszka, woda kolacja: [ 19;30] serek wiejski 150g, pomidor, ogórek zielony, sałata, rzodkiewka, jajko na twardo prosim śliczniuchno o ocenke
|
|
|
|
#2092 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|||||
|
|
|
#2093 |
|
Raczkowanie
|
Dziesiejsze U/P (grypa żołądkowa) na wadze ponad 50 kg ważyłam się w piątek u lekarza
śn 3,5 kromki jasnego chleba z masłem i wędliną, 2 herbaty z cukrem po;3 cukierki 2śn; herbata, obwarzanek krakowski z makiem, 2 ciastka ob;rosół z makaronem, gałka ziemniaków i 2 kawałki wątróbki drobiowej, buraczki an ciepło deser;paczka petit beurre 50g, 2 wafelki familijne, 2 kakaowe regionalne, herbata pod; ciasto drożdżowe z herbata kol;zapewne kanapki ocenicie???Plisss |
|
|
|
#2094 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=_lili_;19359259]dziekuję bardzo za ocenkę
jesli chodzi o masło, to po prostu u mnie w domu się go nie je. Generalnie to zrobiłam baaardzo duże postępy, ale nadal mam troszkę problem ze słodyczami i tak zwanym luzem, ale staram się nad tym pracować . bardzo się cieszę, oby tak dalej ![]() Moje wczorajsze P (43/164): śniadanie: 3 kromki chleba orkiszowego posmarowane margaryną: 1 z serem żółtym, sałatą i pomidorem, 1 z szynką, sałatą, pomidorem i ogórkiem, 1 z serem białym i rzodkiewką, jabłuszkosuper II śniadanie: jogurt jogobella jagodowy, 4 ciasteczka owsiane (by mamusia) pycha obiad: ok. pół woreczka ryżu, pierś z kurczaka podsmażana w sosie curry z brzoskwiniami, surówka z pekińskiej, kukurydzy, ogórka z sosem koperkowo-ziołowympychota dodaj jakiś deserek, może kawałek czekolady? ![]() podwieczorek: 3 kulki lodów od grycanaładnie kolacja: 3 kromki chleba (z tym samym co na śniadanie)szkoda, że to samo, może zrób sobie jakąś jajeczniczkę? albo może sałatkę warzywa + jajo/rybka + majonez/oliwa , albo makrelka wędzona/śledziki/jajca na miękko, kumbinuj, kombinuj[/QUOTE]poza tym, że nie widzę u ciebie nnkt, to jadłospis mi się podoba, ale zadbaj proszę o większe urozmaicenie produktów, wiem, że się dopiero przełamujesz, ale nie przestawaj i zacznij jeść wsztsto, bo wszystko jest dla ludzi gratuluję postępów i mobilizuję do dalszych zmain (oczywiście na lepsze ). Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2095 |
|
BAN stały
|
lekkie U/r?
Sn. jak zawsze śniadanie na szybko:miseczka branfleksów zalana 250ml ciepłego mleka2%, +połówka banana, ok 20 rodzynek,10 orzechów laskowych, łyżeczka cukru;espresso szybkie chodzenie 1,5h II Sn. jogurt pitny Bakomy + ok 10 orzechów włoskich szybkie chodzenie 2h Obiad. gotowne udko z kurczaka,duzo buraczkó (* w koncu wyszły mi db); 4ziemniaczkiz koprem. Deser:2 rafaello (spadek cukru~) Podwieczorek: mała babeczka krucha z budyniem, princessa mleczna 160kcal kawa z odrobiną mleka2% nauka Kolacja na 2 przed snem: wieśniak200g z całą papryką + natka pietruszką Edytowane przez Black Cat Czas edycji: 2010-05-17 o 15:00 |
|
|
|
#2096 | |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za ocenkę
a zupka na kolację była faktycznie bossska---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(aczkolwiek zgadzam się z Abigal, w porównaniu z poprzednimi jadłospisami mało)
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-17 o 14:57 |
|
|
|
|
#2098 |
|
Przyczajenie
|
Mogę prosić o ocenę?
![]() eRka: śń: 175g jogurtu nat. probiotic 0% + 5 rodzynek, 5 suszonych żurawin, suszona śliwka, suszona morela, łyżeczka płatków migdałowych, słonecznika, łyżka otrębów pszennych, kiwi, herbata 2śń: pomarańcza, zielona herbata ob: sałatka: pomidorek, ogórek zielony, ogórek konserwowy, czerwona cebula, pieprz, bazylia; kawałek udka z kurczaka (bez skóry), herbata podw: 2 marchewki, czarna kawa kol: jajecznica: 1 jajko + 2 białka, pieprz, bazylia, pół pomidora, herbata + 1,5l wody |
|
|
|
#2099 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
acz jeśli chodzi o schudnięcie to naprawdę wystarczą mi 2kg. (ale jak widać do R nie mogę się przyzwyczaić..) |
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- żeby nie było ot, wstawiam moje P: I śniadanie: 2 kromki chleba żytniego na miodzie przypieczone w tosterze posmarowane margaryną z: pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, wafel ryżowy; zielona herbata II śniadanie (przed obiadem): jogurt Activia 200 g o smaku owoców leśnych, mnóstwo winogron Obiad: I danie: kapuśniak z ziemniakami, kromka chleba żytniego na miodzie ~~80 g czekolady mlecznej, winogrona~~ II danie: ziemniaki w plasterkach pieczone w piekarniku (przepis z wizażu), ogórki kiszone Podwieczorek: sałatka z jabłek, winogron, kiwi, grejpfruta, mandarynek 2 garście drażetek orzechowych Kolacja: jajecznica z 2 jajek na maśle, kromka/dwie chleba żytniego na miodzie +jak będę mieć ochotę activia wiśniowa po pewnie wpadną winogrona, drażetki orzechowe, i jak?
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-17 o 16:09 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:15.

)

szkoda
i da się zjeść węgle? hmm?