|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Mała- moja 3 letnia cora
, na jej nowym lozku spie poki co![]() Ahaaaaa tutaj.. A no bo ja czasem pisze jako "dzidzia". Wiec "mała" dzidzia, ale oczywiscie "mój" mały syneczek dalej jest sobą
Edytowane przez idealnecialo Czas edycji: 2010-05-17 o 15:02 |
|
|
|
#4652 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
dzien dobry
![]() co do rozstępów, to mam niestety na calych piersiach (a wcale tak bardzo nie urosły), na udach i koło pępka dwa a le takie mega grube, czerwone co do porodu, ja moge legalnie urodzic juz za 4 tyg. -jak o tym pomysle to strasznie sie boje, w ogóle dzisisiaj mi sie śniło że mi czop sluzowy odszedł... a własnie mialam Was dziewczyny zapytać. zauwazyłam jakies kilka dni temu że mam mniejsze czucie na skórze brzucha, tak jakby brzuch był nie mój. nie to że wcale nic nie czuje, ale to "czucie"jest takie stępione, niepełne. czy to normalne? tak sobie tłumacze, że to może od tego, że skóra jest bardzo naciągnieta, nie wiem...
Edytowane przez belunia1985 Czas edycji: 2010-05-17 o 15:05 |
|
|
|
#4653 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli brac pod uwage legalne urodzenie 36 tc, i pod uwage wziasc ostanie USG to ja tez moge rodzic za 3tyg, a jesli pierwotna date to 5tyg
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze mala śpi a oni mi hałasują! Ci od schodow! cos ucinaja! A dzieli nas cienka sciana.. :/ Jak oni mi ja obudza... :/ a chcialam sie tez polozyc nie wiem czy zdarze..
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Xawmeli - dobrze, że jesteś
![]() |
|
|
|
#4657 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bym nie chciala miesiac wczesniej, bezpiecznie jest dopiero od 38 tygodnia. wbrew pozorom w 9 miesiącu jeszcze duzo sie u dzidzi w brzuchu dzieje, m.in. dojrzewaja oczka, siatkówka. chociaz oczywiście dzieci które rodza sie wczesniej są najczęściej zupełnie zdrowe
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadlam sobie warzywka na patelnie i czekam na TZ
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Mam plan
wytrzymam do 38 tc czyli do planowanej CC ![]() Wszyscy mnie ostrzegają, że w moim przypadku może sie zacząć wcześniej wiec oszczędzam sie jak mogę :0 Uda się |
|
|
|
#4660 |
|
Zakorzenienie
|
A ja musze sie wlasnie dowiedziec co i jak z ta moja CC...a masz juz date??
|
|
|
#4661 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak tak przegladam inne wątki, np. mamusiek maj-zcerwiec to klaruje sie taka "zasada" że te dziewczyny, które mialy problemy, musialy leżeć, brac leki i groził im wczesniejszy poród -przenosiły lub urodzily w terminie, nie wszystkie oczywiście ale wiekszość. to mi daje nadzieje, że nie zostane zskoczona przez moje dziecko
|
|
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
27 maja mam USG zobaczymy czy termin sie nie przesunie 28 maja mam spotkanie z p. doktor w szpitalu i ustalimy termin CC |
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
uff, skonczzlam sprzatanie
dzis dodatkowo zrobilam generalne w kuchni, wszystkie szafki, normalnie wszystko lsni. do tego lazienka i reszta odkurzanie i podlogi, lubie kiedy taki blysk w domku teraz zawioze mloda bo ma gdzies mowic wierszyk a ja pojade po szafke zeby dzis tz ja zlozyl xawmeli hurrra, jestes farminka super ze do domku do wieczora
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
5 stron od rana ![]() Posprzatałam kuchnie na błysk zjadłam frytki a teraz poczytam co naskrobałyście.....---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- W ogóle to coś mnie tkneło żeby się zmierzyć bo ta moja skóra już jest dosyć mocno napięta na brzuchu i ....w ciągu niecałych dwóch tygodni ze 106 cm zrobiło się 110 cm ![]() Dziś 32tc 1dzień Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-05-17 o 15:31 |
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto juz sie upieklo ale zanim ostygnie to mi jezyk do d... ucieknie
|
|
|
|
#4666 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znac jak ustalisz termin, ciekawe czy tez powiedza ze cc w 39 tc? 38 to wiem ze jak sa jakies komplikacje to przeprowadzaja cc. Fajne sukienki ![]() Cytat:
to ja juz nie rozumiem, synkowi odpadly jajka czy nigdy ich nie mial bo byl od poczatku dziewczynka? moze jak bardzo chcesz wiedziec plec to idz prywatnie na usg? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na brzuchu nie mamtak sie z mezem zastanawiamy nad znakiem zodiaku dla naszej malutkiej, bo gin powiedzial ze dzien-dwa mozna przesunac termin cesarki jak bysmy chcieli, i tak patrze a tu 22.07 konczy sie Rak z 23.07 zaczyna Lew... znacie moze kogos spod znaku Lwa? bo ja znam tylko pare Rakow a Lwa zadnego i nie mam porownania co do charakteru tych znakow
|
|
#4667 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieje ze po 2tyg chociaz na weekend uda mu sie zjechac no i niestety jak bylo zimno siedzial w domu przychodzi co raz blizej porodu a on musi wyjechac ![]() a mam nadzieje ze internet jednak uda sie jakos podlaczyc!!!!!! Cytat:
sliczne sa tunika mi sie szczegolnie podoba ty to chyba uzalezniona od allegro jestes ![]() Cytat:
Cytat:
a ja tez upieklam ciacho wlasnie ide je wylaczac a zaraz zabieram sie za prasowanie
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-05-17 o 15:49 |
|||||
|
|
|
#4668 |
|
BAN stały
|
Jestem po wizycie, pobrała posiew, mam lezec, najprawdopodobniej do 36tc :/
za 3 tyg wizyta... w sumie to bez zmian... malutka wazy 1200g prawie, glowa na dole, nogi w moich zebrach..
|
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
kasandra ja znam i lewki i raki no i niestety oba zadziorne charakterki
![]() choc raki bardziej problemowe sa i obrazalskie a lewki takie bardziej imprezowe i sympatyczniejsze choc troszke z nich lekkoduchy choc moj synek pewnie bedzie raczkiem ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- zuziunia dobrze ze obeszlo sie bez szpitala a dla dzidzi musisz byc silna i dasz rade lezec!
|
#4670 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem lwem zodiakalnym.
|
#4671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wziełam siostrzeńca Tżta na ręcę (ma 1,5 miesiaca)..miał kolke płakał płakał i nagle bach cisza ...przestraszyłam się bo tak nagle zamilkł a on tak nagle zasnął mi na rękach...no masakra , nasłuchiwałam czy oddycha ![]() basienka ładnie smaruj smaruj ![]() Cytat:
![]() u mnie pada pada pada ![]() anoxa mnie kość jeszcze nie boli Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a lwy uparte jak osly ciezko im wytlumaczyc np ze nie maja racji, sa bardzo dumne i ambitne - bynajmniej moj M. taki jest. z kolei moja kolezanka tez jest lwem to nie stroni od alkoholu, narkotykow i przelotnych romansow - jednym slowem jest nazdbyt rozrywkowa. nie ma sie co sugerowac znakami zodiaku z racji tego ze kazdy jest inny, kwestia wychowania i otoczenia ![]() anoxa... fakt ostatnio przesadzam z tym cholernym allegro. ale po sklepach nie chce mi sie lazic. |
|
|
|
|
#4673 |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak Marek i moja przyjaciółka
Fajne znaki choć uparte |
|
|
|
#4674 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama i ja jestesmy Lwami, a TZ to wodnik
|
|
|
#4675 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
Zaraz postaram sie Was nadrobic, a tymczasem wklejam moje zdjecie brzuszka Mamy dzis 36t 1d ![]() I od razu porownanie od 18 tyg
|
|
|
|
#4676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki wieeelki już No ale Ty w każdej chwili możesz zacząć rodzić ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- A ja dziś kupiłam jeszcze jeden dresik ![]() http://www.allegro.pl/item1035709275...uszek_0_3.html |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spodziewałabym sie większego brzuszka a tu taki zgrabniutki, malutki
|
|
|
|
|
#4678 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokładnie to samo mnie nurtuje z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej panika... miło, że można się z Wami podzielić takimi wątpliwościami... bo mój Tż i nikt inny mnie nie zrozumie tak jak Wy zostało mi "tylko" 5-6 stron do nadrobienia od rana a zaraz muszę wyjść, jutro mój brat wraca do Polski (chmuro pyłu wróć proszę to nie poleci ps. dziś znów słoneczko, ale unikam bo wczoraj na tej plaży spiekłam sobie dekolt i poliki na czerwono
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
Alguien - śliczny brzusio, widac jak rosnie
|
|
|
#4680 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj dobrze ze juz w domu Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a wiedziec juz nie chce chyba juz mam dosc tych przypuszczen okaze sie przy porodzie. wazne ze jezst wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- aaa nie wiem czy pisalam czy nie bo juz mi sie myli. na ktg nie wyszedl ani jeden skurcz |
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

, na jej nowym lozku spie poki co

. Ale i tak ciezki to on za bardzo nie jest

wytrzymam do 38 tc czyli do planowanej CC 
5 stron od rana 
no masakra jakas. to chyba bedzie niespodzianka