Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-17, 10:35   #4531
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

zuziunia nie smutaj się przecież wszystko będzie dobrze zdążysz zrobić zakupy dla maluszka, już niedługo wyjdze słoneczko i świat będzie piękniejszy

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:40   #4532
aniaa22
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
powiem Wam, ze mam cos takiego, ze chcialabym, zeby Ada już była na świecie, jestem ciekawa jaka będzie, jak będzie wyglądała i jak sie zachowywała, ale z drugiej str wiem ze to juz niedlugo, coraz blizej i ogarnia mnie strach, panika,ze nie dam rady, ze to juz do konca zycia, taka odpowiedzialnosc...
a no i nie wyobrazam sobie, ze jak urodze to juz nic mi sie w brzuchu nie bedzie ruszalo
tez macie takie rozterki?
ja mam identycznie i ta swiadomosc ze do konca zycia musze brac odpowiedzialnosc przede wszystkim za moje dziecko. czasem mam wyrzuty sumienia ze sie obawiam ze juz nie bedzie jak wczesniej ze juz nie bedziemy tylko we dwoje. ale tez nie moge sie doczekac naszego skarba malego

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
To co się dzieje od wczoraj z pogodą to jakaś masakra.
Weekend w szkole jakoś przeżyłam, ale wczoraj byłam bardzo zmęczona.
Poruszaliśmy na zajęciach bardzo trudne tematy typu: in-vitro, aborcja, eutanazja, samotne macierzyństwo i takie różne... Nie umiałam się wypowiedzieć w żadnym z tych tematów, czułam się jakbym była tam tylko ciałem a duchem zupełnie gdzieś indziej. Poza tym miałam wrażenie, że jestem w jakiejś szkole katolickiej... Wszyscy patrzyli na poruszane problemy przez pryzmat wiary. Ja jestem wierząca ale na niektóre rzeczy patrzę trochę inaczej.

Byłam dziś na glukozie. Przy okazji mocz i morfologia... Nie było tak źle. Wypiłam to świństwo na raz i był spokój.
Jutro sobie odbiorę wyniki.
Teraz piję kawkę i jem pączka bo ledwo żywa jestem przez pogodę i ciśnienie.
wspolczuje wam tej pogody. w gdansku jest w miare ok nie pada a w sobote to wogole bylo pieknie
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:42   #4533
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
ja mam identycznie i ta swiadomosc ze do konca zycia musze brac odpowiedzialnosc przede wszystkim za moje dziecko. czasem mam wyrzuty sumienia ze sie obawiam ze juz nie bedzie jak wczesniej ze juz nie bedziemy tylko we dwoje. ale tez nie moge sie doczekac naszego skarba malego

wspolczuje wam tej pogody. w gdansku jest w miare ok nie pada a w sobote to wogole bylo pieknie
Niektórzy przewidują powtórkę z 1997 roku...
Stary 2010-05-17, 10:43   #4534
bassienkaw
Zakorzenienie

Ja chce pogodę ładną już... wczorajszy dzień był przeokropny, zresztą wcale nie łatwy dla mnie... wszystko pod górkę od samego rana...

Wrzucam Wam dwa ostatnie zdjęcia, zrzucone z telefonu... w płaszczyku z wczoraj... zresztą i płaszczyk, i biała bluzeczka ciuchlandowe i drugie z soboty

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:48   #4535
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Niektórzy przewidują powtórkę z 1997 roku...
no to niezle oby te przewidywania sie nie sprawdzily.
a czy ty sie nie mialas pochwalic fotkami po malowaniu? czy przegapilam?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Ja chce pogodę ładną już... wczorajszy dzień był przeokropny, zresztą wcale nie łatwy dla mnie... wszystko pod górkę od samego rana...

Wrzucam Wam dwa ostatnie zdjęcia, zrzucone z telefonu... w płaszczyku z wczoraj... zresztą i płaszczyk, i biała bluzeczka ciuchlandowe i drugie z soboty
Basiu bardzo ladnie ci w ciazy
Stary 2010-05-17, 10:49   #4536
hd2005
Zakorzenienie

właśnie, lazurowa - czekamy na zdjęcia

Jak mnie brzuch swędzi

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:49   #4537
bassienkaw
Zakorzenienie

Aniu dziękuje za te słowa... z jednej strony chciałabym już być po i móc coś zacząć robić ze swoim ciałem... ale teraz to cieszę się z brzuszka, choć jest nieraz coraz to ciężej

Stary 2010-05-17, 10:50   #4538
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Jak mnie brzuch swędzi
czyli rosnie ciekawe tylko do jakich rozmiarów)) smaruj sie!!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:52   #4539
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
powiem Wam, ze mam cos takiego, ze chcialabym, zeby Ada już była na świecie, jestem ciekawa jaka będzie, jak będzie wyglądała i jak sie zachowywała, ale z drugiej str wiem ze to juz niedlugo, coraz blizej i ogarnia mnie strach, panika,ze nie dam rady, ze to juz do konca zycia, taka odpowiedzialnosc...
a no i nie wyobrazam sobie, ze jak urodze to juz nic mi sie w brzuchu nie bedzie ruszalo
tez macie takie rozterki?
Ja tez nie moge sie doczeka narodzin Anastazji, odliczam dni...napewno bedzie dziwnie jak nic nie bedzie sie ruszalo, za to bedziemy miec na zywo
Cytat:

U mnie swieci sloneczko i nawet cieplo
Śliczne ciuszki
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:54   #4540
anoxa
Zakorzenienie

czesc dziewczyny

myslalam ze za duzo nadrabianai po weekendzie nie bedzie ale widze ze sie mylilam i ladnych pare stron musialam nadrobic

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Do nas dzis przyszla przesylka z prezentami dla malej od siostry meza z rodzina A w niej:
karuzela
zabawka do fotelika
kocyk polarowy w motylki
recznik duzy z osmiorniczka
spiacy mis (to ten, co wydaje odglosy jak w brzuszku mamusi)
Zreszta wkleje Wam zdjecia
sa przepiekne a karuzela mnie oczarowala

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
Mój ma mamę, która robi wszystko, ma/miała 3 dzieci (no bo już się powyprowadzali), pracowała, gotowała i sprzątała...
Jak się go pytam
- Kotku, nie powiesiłam prania, powiesisz?
-Tak, powieszę.
-Ale kochanie, dzisiaj???
-No i po co pytasz tak.
(on liczy na to, że nie powiesi, a jutro rano ja wstanę i będę wieszać...)
Zawsze jak się pytam, czy coś zrobi - to tak, zrobi. Tylko potem ... pytam znowu i słyszę, że "tak, tak, zrobi".
Żarówkę mam w aucie przepaloną od .... października, w styczniu kupiliśmy (no ale było zimno). Pewnie w październiku mi wymieni...
Dobrze, że to od światła postojowego.
przepraszam ale usmialam sie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny. zostalismy wczoraj zaproszeni na urodziny do znajomych, wchodzimy a tu nas oslepil aparat bo zaczeli robic zdjecia, nie wiedzielismy co sie dzieje a tu okazalo sie ze zrobili na niespodzianke Baby Shower w zyciu bym sie nie spodziewala. czekam az znajoma mi przesle zdjecia to wam wkleje. dostalismy pare prezentow i pieniadze na pieluchy. byl tort do ktorego dali nam lyzeczki dla dzieci normalnie dalej jestem w szoku. a oto co dostalismy:
jej super niespodzianka musialo wam byc bardzo milo i prezety tez super

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamuśki.
Co za pogoda
karolcia fajny ten laktator? Bo ja też się nad Lovi zastanawiam.
roztrzepaniec przyznaj się gdzie dziecko schowałaś
A ja muszę się pochwalić wczoraj dostaliśmy górę ciuszków od koleżanki prawie nie zniszczone, wózek i jeszcze w tygodniu łóżeczko nam dostarczy i o dziwo nie chce ani złotówki. A jeszcze fotelik do samochodu. Ciuszki dzisiaj posegregowałam do prania, ale nie widzi mi się tej góry prasować. Wy prasujecie? Bo mi to chyba miesiąc zajmie. Wstawiam zdjęcie ciuszków, bo wózek i fotelik rozebrany na części pierwsze do prania
ja prasuje z dwuch powodow raz ze lepiej wygladaja a dwa ze prasowanie zabija rowniez zarazki

Cytat:
Wzięło mnie na wspomnienia.
Za oknem deszcz paskudna pogoda...
Oglądałam stare zdjęcia między innymi z Amsterdamu Jak tam było miło ... mmmmmmmmm... te maleńkie kamienice, kwiaty,klimat
Kocham to miasto
Załącznik 3112046Załącznik 3112047
Załącznik 3112048Załącznik 3112049
Załącznik 3112051Załącznik 3112052
Załącznik 3112053Załącznik 3112063
Rozmarzyłam się ...
ja uwielbiam amsterdam! mieszkalam w nim przez okolo3mc taka wakacyjna przygoda zalatwilam tam sobie prace w hotelu w samym centrum i pojechalam tam do pracy bylo naprawde super

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość

Zostalo mi 69 dni do porodu jutro zaczynamy 31 tc - zaraz 8 miesiac, bo zaczyna sie od 31,5tc
tez caly czas odliczam my zaczynamy jutro 33tc a jest to jednoznaczne z tym ze leci juz nam 8mc

Cytat:
ja tez mam takie odczucia czasem sie boje ale jednoczesnie nie moge sie doczekac

boje sie przedewszystkim dlatego ze wiem ze bede z malym sama bo maz bedzie zaraz musial wyjechac do pracy a na rodzine liczyc nie moge...

wlasnie maz jutro do holandii wyjezdza juz mi smutno a musze go jeszcze spakowac no ale w sumie trzeba nadrobic wszystkie poniesione koszta... wykonczenie domu... wyprawka malego...

bylismy wczoraj z siostra nad jeziorkiem w ich domku byl tam pies jej tesciow i on sie rzuca do wszystkich innych psow nie wiedzielismy ze on tam bedzie i zabralismy naszego tamten sie najezyl no i zaczeli sie gryzc a ze tamten ma 14 lat... a moj 2i pol i w dodatku jest wiekszy to tak mu sie wczepil w pyszczek ze nie chcial puscic i o maly wlos nie wyplynelo tamtemu oko jak je rozdzielilismy to tamten mial cale przekrwione oczko a mojego psa pierwszy raz w takiej akcji widzialam on zawsze chce se bawic a tu...

dziewczyny tez was boli tak kosc lonowa?? ja czasem sie ledwo podnosze normalnie zaczelo sie delikatnie kilka dni temu a teraz juz sie robi dyskomfortowo bo boli strasznie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:55   #4541
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
no to niezle oby te przewidywania sie nie sprawdzily.
a czy ty sie nie mialas pochwalic fotkami po malowaniu? czy przegapilam?

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Basiu bardzo ladnie ci w ciazy
Tak, obiecałam, że się pochwalę. Jednak przez to pisanie pracy nie zdążyłam wszystkiego posprzątać tak jak bym chciała.
Jak wypiję kawkę to zabieram się za porządki, ale nie wiem czy zrobię dziś fotki bo mam okno nie umyte. Mama miała umyć to zaczęło padać. No i nie mogę powiesić rolet ani firanki i nie ma tego efektu.

Cytat:

Jak mnie brzuch swędzi
Postaram się jutro zrobić fotki.
Stary 2010-05-17, 10:58   #4542
kashha
Zadomowienie

Cześć Mamusie!

My weekend spędziliśmy u babci. Fajnie było. Lubię tak czasem oderwać się od komputera, internetu...
M. powiedział, że nie będzie się odzywał przez cały weekend, dla mnie w ogóle mógłby się nie odzywać. Dziś mam iść z nim na terapię rodzin, na którą zapisaliśmy się chyba dwa miesiące temu. Wtedy wierzyłam, że to może nam jakoś pomóc. Teraz każde spotkanie z nim to jest droga przez mękę. Idę na nie jak na skazanie, nie chce mi się, jest mi źle na samą myśl, a później wszystko przeżywam jeszcze przez kilka dni. Do tego pogoda taka, że nosa nie chce się wystawiać na zewnątrz, ale trzeba to trzeba...

Mnie do porodu zostało 88 dni

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:58   #4543
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roztrzepaniec989 Pokaż wiadomość

Idealne ja niestety mam już tą krechę, ale tylko pod pępkiem na szczęści A pępek się splaszczył trochę, ale raczej nie dorobię się kaczuszki
Ja juz sama sie smieje z tego pepka, smiesznie wyglada i dziwnie jakos..
A dlaczego "niestety" masz kreske? i na "szczescie" tylko na dole?:P
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 10:58   #4544
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
czyli rosnie ciekawe tylko do jakich rozmiarów)) smaruj sie!!!!
tak, muszę pamietac o smarowaniu
Jak na razie udało się bez rozstępów ale jeszcze wiele przed nami

Stary 2010-05-17, 10:59   #4545
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
dziewczyny tez was boli tak kosc lonowa?? ja czasem sie ledwo podnosze normalnie zaczelo sie delikatnie kilka dni temu a teraz juz sie robi dyskomfortowo bo boli strasznie
Mnie boli tak jakbym miała tą kość obitą.
Stary 2010-05-17, 11:00   #4546
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasandra82 Pokaż wiadomość
Ja tez nie mam kreski A ruchy malej sa rzeczywiscie coraz mocniejsze, ale sa bezbolesne wiec nie sa uciazliwe czy nieprzyjemne, pewnie bedzie mi ich brakowalo po porodzie
A ja coraz gorzej. Tzn rano jak mala sie obracala.. (tzn ok 3,wiec wlasciwie w nocy) to sie zginalam z bolu, jakby ktos mi dziure wiecil w pecherzu. Ale mocny kłujący bol.. dziwna sprawa. Ale skoro u gina ok to musze te małe bóliki ścierpieć chyba..

Edytowane przez idealnecialo
Czas edycji: 2010-05-17 o 15:01
Stary 2010-05-17, 11:04   #4547
bassienkaw
Zakorzenienie

I jeszcze wrzucę Wam zdjęcie z soboty, jak przymierzałam w czym pójdę na Komunię... niestety więcej zdjęć nei mam, bo są na aparacie od taty, a rodzice już dzisiaj rano pojechali nad morze... więc będą dopiero za 2,5 tygodnia
Obydwie bluzeczki z lumpka. Zarówno koszula, jak i ta pod spodem

Stary 2010-05-17, 11:10   #4548
idealnecialo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mlmFM Pokaż wiadomość
Raz się przestraszył... jak po 19:00 powiedziałam mu, że ostatnie ruchy czułam koło 7:00 i teraz od czasu do czasu zapyta 'kiedy kopała?'.
Moj o nic nie pyta..
Jak pojechalam do gina teraz to jak wrocilam to nic nie pytal. Dopiero w nocy, jak przyszedl juz do spania, to sie pytał co ginek powiedzial, ale tak bez wgłębiania się w szczególy. Jak to moja mama mowi :/, ze tak po prostu zostal nauczony w domu-taka jakby "znieczulica" czy cos.
No ale sadze ze w głębi troche chociaz sie martwil, tylko moze nie umial i nie czul potrzeby o tym mowic.

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
idealneciało i gdzie to zdj małego ?
Postaram sie za chwile

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
jestem hipopotamem, jeszcze trochę i będę wielorybem...
31tyg 3 dni
Ale masz idealną kreseczke

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
a ja sie chwale ze bylam dzisiaj u gina i wyznaczyl mi date cesarki na 22 lipca!!! [COLOR="Silver"]
No to pewnie nalezec bedziesz do grona nielicznych ktore co do dnia trafią z datą porodu
Stary 2010-05-17, 11:14   #4549
itakasia
Zakorzenienie

witam mamusie
u nas tez pogoda jesiennna, ja w domu z dziecmi, Marysia chora a Agatka zostala bo nie chcialo mi sie rano wstac do przedszkola. bylam juz na zakupach i w aptece po leki dla mlodej. po sniadanku, teraz zabieram sie za porzadki ale bede podczytywac
ania
trzymam kciuki za szybkie wyjscie nadal
karolca
fakt, czas szybciutko plynie. ja zaczne odliczac jak sie skonczy rok szkolny, teraz jakos nie mam czasu o tym rozmyslac
jaszczka
pieknie sie prezentujesz
basienka
super bluzeczki

ide sprzatac, papeteria jak cie idzie. dzis obie bierzemy sie za kuchnie
Stary 2010-05-17, 11:16   #4550
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
a ja sie chwale ze bylam dzisiaj u gina i wyznaczyl mi date cesarki na 22 lipca!!!
Kasandra - czy twój gin będzie w szpitalu? będzie przeprowadzał CC?

U mnie gin zalecił wizytę w szpitalu w celu ustalenia terminu CC

Stary 2010-05-17, 11:16   #4551
vette
Zadomowienie

Witam Wszystkich ałła, marta_d1, hd2005, agravka, itakasia, lazurowa, bassienkaw, anietsch, idealnecialo, sylwunia25, Ola_K, shmoopy, karolcia228, takasobieja22, scoobs, kashha, anoxa, tokaga, sunday80

basienka slicznie wygladasz!
jaszczka zazdroszcze krajobrazow i slicznego brzuszka
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
[B]
sliczny avatar

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
smutno mi.... nie mam jeszcze zakupów dla niuni mam nadzieje ze do konca nie bede musiala lezec.. moj M sie nie połapie co trzeba... chcialabym sama...
hd ma racje, zamow wszystko przez all.
Ja tez nie moge zbyt wiele chodzic i wszystko zamowilam przez internet.
Tylko koszule do karmienia i kosmetyki do szpitala kupowalam normalnie.

Przyszly mi juz dwie buteleczki z aventa, za 28 zl.
Czekam na reszte

Cytat:
Hej dziewcyzny, u was tez tak leje? Wracam po weekendzie bez wizazu...
W podkarpackim powodz. Zalalo nam dzialki i 3 garaze ;/

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-05-17 o 11:19
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 11:25   #4552
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam mamusie
u nas tez pogoda jesiennna, ja w domu z dziecmi, Marysia chora a Agatka zostala bo nie chcialo mi sie rano wstac do przedszkola. bylam juz na zakupach i w aptece po leki dla mlodej. po sniadanku, teraz zabieram sie za porzadki ale bede podczytywac
ania
trzymam kciuki za szybkie wyjscie nadal
karolca
fakt, czas szybciutko plynie. ja zaczne odliczac jak sie skonczy rok szkolny, teraz jakos nie mam czasu o tym rozmyslac
jaszczka
pieknie sie prezentujesz
basienka
super bluzeczki

ide sprzatac, papeteria jak cie idzie. dzis obie bierzemy sie za kuchnie
Nie dziwie sie ze nie masz czas, masz jeszcze 2 male ksiezniczki a ja z nudow, bo samotnie siedzenie w domu dobija niestety

Stary 2010-05-17, 12:02   #4553
anoxa
Zakorzenienie

hd moj maz tez ledwo co zwlaczyl przeziebienie jeszcze mu katarek zostal tylko ze on jest uparty jak osiol i nie chce brac lekarstw ale ciesze sie ze juz jest lepiej z nim i ze mnie nie zarazil

itakasia mam nadzieje ze corcia szybko wroci do zdrowia

papateria
tez wczoraj moj synek sie malo ruszal i sie wystraszylam ale naszczescie po jakisc 2 godz zaczal swoje wariacje wiec sie uspokoilam dzisiaj juz zaliczylismy jedna czkawke

zuziunia ja duzo rzeczy kupilam przez allegro od jednego sprzedawcy i jestem bardzo zadowolona trzymam kciuki za wizyte

ja juz mam posprzatane podlogi pomyte poodkurzane kurze poscierane kuchnia posprzatana teraz czekam az meza pranie sie wypierze bo trzeba je rozwiesic i od razu zbiore to co wyschlo i poprasuje mam tez malego kilka rzeczy do prasowania i chce nastawic kolejne ubranka i pieluszki tetrowe

wklejam wam moje ostatnie zakupy dla synka
pierwsza koszulka jest na 62 na lato a kolejna na 74 kupilam zeby na swieta byla i spodenki tez na 74 sa grubsze zeby na lato byly

Załącznik 3113844Załącznik 3113845Załącznik 3113846Załącznik 3113847Załącznik 3113848Załącznik 3113849Załącznik 3113850
Stary 2010-05-17, 12:04   #4554
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
hd moj maz tez ledwo co zwlaczyl przeziebienie jeszcze mu katarek zostal tylko ze on jest uparty jak osiol i nie chce brac lekarstw ale ciesze sie ze juz jest lepiej z nim i ze mnie nie zarazil

itakasia mam nadzieje ze corcia szybko wroci do zdrowia

papateria
tez wczoraj moj synek sie malo ruszal i sie wystraszylam ale naszczescie po jakisc 2 godz zaczal swoje wariacje wiec sie uspokoilam dzisiaj juz zaliczylismy jedna czkawke

zuziunia ja duzo rzeczy kupilam przez allegro od jednego sprzedawcy i jestem bardzo zadowolona trzymam kciuki za wizyte

ja juz mam posprzatane podlogi pomyte poodkurzane kurze poscierane kuchnia posprzatana teraz czekam az meza pranie sie wypierze bo trzeba je rozwiesic i od razu zbiore to co wyschlo i poprasuje mam tez malego kilka rzeczy do prasowania i chce nastawic kolejne ubranka i pieluszki tetrowe

wklejam wam moje ostatnie zakupy dla synka
pierwsza koszulka jest na 62 na lato a kolejna na 74 kupilam zeby na swieta byla i spodenki tez na 74 sa grubsze zeby na lato byly

Załącznik 3113844Załącznik 3113845Załącznik 3113846Załącznik 3113847Załącznik 3113848Załącznik 3113849Załącznik 3113850
Śliczne ubranka
Ja tez juz posprzatalama, czekam na TZ jeszcze troszke zanim przyjdzie i moze pojdziemy na spacerek

Stary 2010-05-17, 12:20   #4555
aniaa22
Zakorzenienie

anoxa slicznosci normalnie
Stary 2010-05-17, 12:24   #4556
ola_k11
Zadomowienie

Witajcie
Ja dopiero godzinkę temu wstałam i bolą mnie znów biodra... ech... w nocy się budziłam, bo brzuch mi twardniał i ciągnął. Trochę się wystraszyłam.

TŻ w tym tyg. ma 2gą zmianę i do domu będzie wracał dopiero koło 22.30
Na szczęcie we środę umówiłam sie na lody z koleżankami z pracy.

Wszystko byłoby ok tylko ta pogoda...
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 12:33   #4557
anoxa
Zakorzenienie

powiem wam dziewczyny ze mnie ta pogoda najzwyczajniej w swiecie przeraza wiosna a jak by jesien byla sie czuje jest poprostu strasznie choc gdy czasem sie na dtym zastanawiam to mysle ze moze to dla nas lepiej bo jak by bylo goraco to bylo by nam jeszcze ciezej

ola mam nadzieje ze to tylko z przemeczenia
Stary 2010-05-17, 12:36   #4558
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

CZE MAMAUSIE
w łódzkiem też pogoda do kitu. A wczoraj byłam na komuni chrześniaka. slicznie mówił z pamięci a jaki przystojniacha w garniaczku Ale pogoda nie dopisała i wyszły nici ze zdjęć na dworze
Cytat:
czesc dziewczyny

Cytat:
Mnie boli tak jakbym miała tą kość obitą.
Oj boli boli ale mnie to już od dosyć dawna, i w biedrze mnie boli jak się nachodze i czasem jak z przyzwyczajenia szybko chodze to potem musze zwolnic bo mnie brzuszek do dołu ciągnie, a plecy... i wogóle moge narzekać, ale cieszę się żę niedługo maleństwo bedzie z nami
OJ dziewczyny ale naskrobałyście!!! znów musze nadrabiać i nigdy nie jestem na bierząco bo nie mam tyle czasu żeby czytać, dlatego zawsze was podziwiam że dajecie rade pisać ,pichcić, sprzątać

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 12:37   #4559
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny ma któraś może konto w banku pekao ?
jest taki śmiszny konkurs i patrzyłam dzisiaj i zastanawiam się w jakim kierunku na to patrzeć żeby dobrze rozwiązać

http://www.pekao.com.pl/konkurs/zare...ransakcje.html

czy liczyć te co mają 2 kropki czy wszystkie czy wogóle jakoś inaczej jeszcze ?
Patrzyłam, to tak są 2 zdjęcia pocięte na kawałki.
I te kropki to są tylko z jednego zdjęcia, a jest jeszcze drugie. I miejscami masz np. tylko kawałek góry.

Cytat:
ale co najbardziej mnie w nim drażni to takie małe pierdołki wczoroaj zjadł ostatni kawałek ciasta i talerz pusty zostawił w lodówce. potem zjadł bułkę i woreczek z bułki zamiast wyrzucic został w szafce. normalnie grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kupujecie dla dzidzi poduszki kliny ? czy podkładacie pod materac jakies książki ?
Oooo znam to. Uwielbiam, jak po obiedzie Ł. wynosi talerze ze stołu do kuchni i rozkłada je po całej szafie. Jakby nie mógł złożyć jeden na drugi
Moja dzidzia będzie spała na płasko. Dlatego mówiłam, że nie kupuję pościeli na razie.

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
A ja muszę się pochwalić wczoraj dostaliśmy górę ciuszków od koleżanki prawie nie zniszczone, wózek i jeszcze w tygodniu łóżeczko nam dostarczy i o dziwo nie chce ani złotówki. A jeszcze fotelik do samochodu. Ciuszki dzisiaj posegregowałam do prania, ale nie widzi mi się tej góry prasować. Wy prasujecie? Bo mi to chyba miesiąc zajmie. Wstawiam zdjęcie ciuszków, bo wózek i fotelik rozebrany na części pierwsze do prania
W prasowaniu przecież przede wszystkim chodzi o to, żeby wyparzyć bakterie i zarazki. A już w ogóle w ciuszkach używanych. Bo przecież dziecko Ci nie powie, że ma pogniecione body . Takie moje podejście w każdym razie.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
J
...
bo jest też ale Czasem też przychodzi z pracy i zamiast wysłuchiwać moich opowiadan o tym co wypatrzyłam na all albo o ruchach opowiada mi różne głupoty z pracy tak jakby one byly ważniejsze. Czasem kiedy dzidziul bardzo się rusza i prosze aby obrócił się w moją stronę, położył dloń i wczuł się po prostu zasypia. Tłumaczę to sobie tym, że pracuje na 2 etapy. Czasem jest uparty i dziecinny...
Mi się zdaje, że to jest kwestia tego, że mężczyzna chce też być ważny i zauważany, a tak to wszystko kręci się wokół dziecka!!! Dlatego opowiadają Wam oni o tym co w pracy i jak minął ich dzień. Okażcie im trochę zainteresowania, to chętnie porozmawiają i posłuchają co macie do powiedzenia o brzuszkah .

Mój Ł. jak nie zapytam, to nie opowiada. Taki typ człowieka. Za to chętnie słucha o małej i sam przychodzi co najmniej raz dziennie przytulić głowę do brzuszka i wita się z córcią

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
33 tydzień (32 tygodnie 4 dni):
Ty to masz okolice... Ech...

Cytat:
nie spie juz.... w nocy miałam skurcz... potem przeszło... dobrze ze wizyta dzisiaj, boje sie ze znowu w szpitalu wyladuje..
Daj znać co po wizycie.

Cytat:
ja sama podkrecałam kroplówke..
Kochane, podkręcanie kroplówki może wiązać się ze wstrząsem.
Nie róbcie tego bez wiedzy pielęgniarki lub lekarza. Niektóre leki nie mogą płynąć szybciej, dochodzi do zakrzepów, skurczy, może nawet dojść do zawału mięśnia sercowego. Farminka by Wam pewnie powiedziała coś na ten temat.

Cytat:
smutno mi.... nie mam jeszcze zakupów dla niuni mam nadzieje ze do konca nie bede musiala lezec.. moj M sie nie połapie co trzeba... chcialabym sama...
ale nic najwazniejsze aby malutka była zdrowa i urodziła sie w terminie...

dół mnie łapie.... leze sama, semestr do tyłu... nie wiem cy bede miala wszystko zaliczone..

pogoda do d....

wygladam jak upiór... ech...
Nie martw się. Na pewno spokojnie zdąrzycie.
Ja też nic nie mam. Fakt, jestem na nogach, ale kto wie jak długo?
I powiem Ci, że jak nic się nie dzieje, to nie ma takiej motywacji...Ja nie mogę się zabrać. Wszystko jest dla mnie ciągle nierealne i nieosiągalne.

Nie dołuj się. Dziecku oddajesz urodę , a potem będziesz ją czerpać z miłości do Niego .

My po zjeździe. Zostawiliśmy auto do naprawy w Bydgoszczy i musieliśmy przyjechać starym TICO do Szczecina. Myślałam, że po drodze zemdleje ze stresu.
Ale nie było aż tak źle . Natomiast sama raczej nie zgodzę się go prowadzić .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 12:37   #4560
anoxa
Zakorzenienie

dziewczyny niedlugo konczymy watek czy ja mam zalozyc nastepny czy macie inne propozycje?? i co z tytulem??

napisalam smsa do farminki bo cos sie nie odzywa ciekawe jak sie czuje jak mi odpisze to dam znac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości