|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Uf od 2 godzin robię zakupy na allegro. Te wszystkie nożyczki, butelki, smoczki, wkładki, podkładki i inne drobiazgi. Az się zmęczyłam. Ale czas mi zleciał i już jest 19.
Nie wiem czy dobre rzeczy zamówiłam. Mam przed sobą listę od hd, która jest rewelacyjną ściągą |
|
|
|
#4712 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
Cytat:
Zrobiłam takie tylko nie z rabarbarem a z jabłkami i mężowi strasznie smakowało!! Powiedział, że teraz by zjadł takie tylko czekoladowe, więc dziś robiąc dodalam na koniec do masy 4 czubate łyżki gorzkiego kakao Wyszło piękne i pyszne. A i wiedziałam że mój kochany lubi polewy czekoladowe to szybciutko zrobiłam taką jak moja mama zawsze robi
|
|
|
|
|
#4713 |
|
Zakorzenienie
|
Anoxa ja jeszcze brata mam strzelca, teściową, babcię, dziadka...
hahaha trochę tego jestOla podaj przepis na polewę |
|
|
|
#4714 |
|
Zakorzenienie
|
vette dziekuje kurcze troszke si boje kupic przez internet zeby nie okazal sie ten krem byc jakas podroba musze to jeszcze przemyslec
|
#4715 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny! W końcu mogę do was zajrzeć ale nadrobić nie mam szans.. Mam nadzieję, że u was wszystko dobrze. U mnie się niestety troszkę działo.. Dzisiaj wyszłam ze szpitala. Tydzień temu we wtorek byłam na kontrolnej wizycie i po niej dostałam od razu skierowanie do szpitala. Straszne zmiany się u mnie porobiły przez miesiąc. Szyjka skróciła mi się do 1cm i lekarz stwierdził wielowodzie!!! Zagrażał mi poród przedwczesny. W szpitalu wyszło jeszcze, w badaniach krwi ze mam jakas infekcje wiec dostalam antybiotyk. Dzisiaj mialam robione ponownie badania i jest duza poprawa, szyjka sie wzmocnila (ale nadal musze lezec) no i najwazniejsze ze płyn owodniowy w normie! Infekcji tez juz nie ma. Bardzo sie przerazilam tym wielowodziem bo jedna z jego przyczyn moze byc wada u dziecka, ale lekarz mowil ze najbardziej prawdopodobna przyczyna byla ta infekcja. Z maluszkiem dobrze, jest prawidlowo rozwiniety jak na ten tydzien, wazy 1100g. Teraz mnie czeka lezenie ale dobrze że już w domku. Biore Luteine i Cordafen.
|
|
|
|
#4716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie i tak nie wyjdzie tylko się spali no ale spróbuje ![]() mam brzoskwinie w słoikach robione przez moją babcie mogą być chyba nie ? i dodam tego kakao koniecznie i jak mi się spali to się popłacze buuuu ide robić
|
|
|
|
|
#4717 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Leż a będzie dobrze. Trzymam
|
|
#4718 | |||||
|
Zakorzenienie
|
No to super !
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super i malutki brzuszek a spiworek z misiem slodki Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I co ja teraz mam zrobić???? Zabrałam się za wykresy do pracy. Siedzę nad nimi, zliczam, kombinuję Mam już sporo Czas tyka ... 58 dni do CC a praca nie skończona ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz dzielnie leż . Oj bedziesz miala chyba odlezyny od lozka..
|
|
|
|
|
#4721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4722 | ||
|
Zadomowienie
|
oj kochana teraz to rosnie z dnia na dzien
![]() Cytat:
Cytat:
![]() to az dziwne, ja kupuje za $38!kociamborek wlasnie o Tobie myslalam wczoraj!!! to lez i odpoczywaj, a z dzidzia na pewno wszystko bedzie ok |
||
|
|
|
#4723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4724 |
|
Zadomowienie
|
A ja bym sie czegos napila
.. Jakiejs orezady najlepiej... ehh a ni ma nic..Dzis wogole chodze i podjadam na sucho herbate rozpuszczalna cytrynowa:/ taaaaaaka nie zdrowa! Tez bym sobie cos pokupowala na allegro, ale nie mam kasy na koncie . Nie ma mi kto wplacic. Musze w koncu zamowic ten materac dla starszej. I te posciele, jakas do malego, moze jedna dla malego od brata. Getry 3/4 s koronką czarne, itp. Kurcze dalej nie ma na all kompletu koszulki z szlafrokiem za prawie 60zl. Tzn sa ale nie z takiemi wzorkami jak chcialam.. A babka innych nie ma.. Ciekawe czy cos kupie zanim do porodu pojde.. Bo przeciez juz od paru miesiecy wyczekuje az bedzie miec. A inni tez nie maja.. |
|
|
|
#4725 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja jestem zadzior - skorpion ale z tych dobrych Polewa czekoladowa: Pół kostki masła rozpuszczam w małym garnuszku, dosypuję to tego pół szklanki cukru i doprowadzam do wrzenia. W międzyczasie rozpuszczam 1,5 łyżki kakao w 1/5 wody w kubku, mieszam żeby nie było grudek. Wlewam kakao do rozpuszczonego masła i cukru i mieszam wszystko żeby byl jednolity kolor. Trzeba dolać ciut wody - znów tak ok. 1/5 kubka (ja zazwyczaj opłukuję wodą tamten kubek po kakao, żeby dolać). Wszystko doprowadzam do wrzenia i potem przez ok. 10 min. na wolnym ogniu zostawiam. Polewa stanie sie gęstsza. Na ciasto zawsze polewam jak ciut przestygnie i zaczyna sie na wierzchu ściskać, żeby się nie rozlało na boki. Cytat:
Basia w przepisie podawała że z termoobiegiem trzeba piec ale ja mam zwykły gazowy piekarnik więc piekłam godzinę na średnim gazie i wyszło ok
|
||
|
|
|
#4726 |
|
Zakorzenienie
|
Ola dziękuje za przepis, na pewno wypróbuje. Może jutro zrobię czekoladowe ciasto z jabłuszkami
choć mam jedno jabłko tylko... ale może jak nie będzie padało rano to się przelecę po jeszcze kilka Kociamborek, oj dobrze, że jest już ok... mam nadzieje, ze jzu nie bedzie żadnych problemów |
|
|
|
#4727 |
|
Zadomowienie
|
upiec ciasto???
![]() Basiu nie ma za co, to ja dziękuję za przepis na ciasto Bardzo mi się podoba bo jest szybkie a ma tyle możliwości ![]() Idę poprzeglądać rzeczy w szafie, bo już się niemal wysypują. W 2/3 nie chodzę a szkoda mi było wyrzucić, bo są w b. dobrym stanie tylko za małe. Może wystawię na all... Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2010-05-17 o 19:27 |
|
|
|
#4728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4729 | |
|
Zadomowienie
|
Noooo to nadrobiłam
jestem z siebie dumna ![]() Cytat:
![]() Alguien - śliczny brzuś!! Xawmeli - super, że jesteś!! czekam na relację! Idealne - fajne zdjęcia, jaki słodziak z twojego synka No i super, że Farminka wychodzi ze szpitala wreszcie Jak mi skleroza odpuści to dopiszę i odpiszę co miałam jeszcze.. ![]() Mi zostało 51 dni do porodu, jakbym urodziła za 5 tygodni to już będzie w terminie
|
|
#4730 |
|
Zakorzenienie
|
a ja przeczytalam opis kolezanki na gg, ze flaki ja bola i zgadnijcie na co mam ochote!!!!! Ja chce flaczki mocno pieprzne z majerankiem!!!!!!!
|
|
|
|
#4731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jaki ladny brzus ![]() Cytat:
wazne ze juz sie unormowalo wszystko.ja jeszcze w szpitalu ale licze ze jutro lub w srode wyjde. chyba sama zostalam nie reszta dziewczyn juz w domkach ja sobie leze troche maz mi przywiozl obiad i tak sie objadlam ze chyba pekne |
|||
|
|
|
#4732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj flaczków to ja też bym zjadła... jak zobaczyłam wczoraj u babci gałkę muszkatołową to mnie tak naszło ehh to kto gotuje
|
|
|
#4733 |
|
Zakorzenienie
|
Na szczęście nie lubię flaków
jutro za to na obiad będę robiła faszerowane naleśniczki, zapiekane w piekarniku z sosem i serem żółtym. Brat ma ponoć na obiad przyjechać. I tak sobie właśnie myślę, że czekoladowe ciasto to by też było to ![]() Ola a masz może jakieś swoje sprawdzone przepisy, szybkie na różne rzeczy? Obojetnie czy to ciasta, ciasteczka, sałatki, obiady... ja zawsze chętna jestem!
|
|
|
|
#4734 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam ponownie! Nie dam rady Was nadrobić po tylu dniach.Orientuję się tylko,że Ania też w szpitalu i że podejrzewają dziewczynkę.Ale by była niespodzianka
Co u mnie to anoxa pisała.Nie pamiętam co tam dokładnie pisałam,ale z bardziej optymistycznych rzeczy to Lenka przy przyjęciu do szpitala ważyła 2060g,więc już duża dziewczynka Mamy już też łóżeczko,więc praktycznie wszystko gotowe.Niestety mam się też czym martwic,bo owszem do domu wróciłam,ale spójrzcie co się u mnie dzieje: http://www.mmkrakow.pl/9227/2010/5/1...ctChanged=true No i teraz się boję,że nas zaleje i wszystkie rzeczy dla małej i w ogóle...
|
|
|
|
#4735 | |
|
Zadomowienie
|
te od kolezanki?:P
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Farminka to My w sumie na jednym osiedlu mieszkamy, a właściwie to rzut beretem od siebie a jakoś się do tej pory nie zgadałyśmy
|
|
|
#4737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kit z nimi
|
|
|
|
|
#4738 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dlatego trzymam się rad mamy i nie wyczekuję porodu Jak będzie chciała to wyjdzie i wtedy się nią nacieszę Bo nie ma zmiłuj - z powrotem nie wsadzimy Cytat:
Tzn. gdyby była jednak po całości i ciemna to bym jakoś mocno nie rozpaczała, ale nie podobają mi się takie ![]() aniaa22 zawsze lepiej tak niż w drugą stronę Jeśli moja Michalinka postanowi być chłopcem to padnie na zawał po przyjeździe do domu Cytat:
Cytat:
Cytat:
Lilka okrąglutki, kształtny brzuszek ![]() hd przyszła do mnie paczka dzisiaj śliczne są te myszki
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-05-17 o 19:54 |
|||||
|
|
|
#4739 |
|
Zakorzenienie
|
Nic, wystawiłam jej negatywa i niech się buja. Nie chciało mi się bawić w jakieś spory...
|
|
|
|
#4740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka duza dziewczynka z waszej Lenki
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

Zrobiłam takie tylko nie z rabarbarem a z jabłkami i mężowi strasznie smakowało!! Powiedział, że teraz by zjadł takie tylko czekoladowe, więc dziś robiąc dodalam na koniec do masy 4 czubate łyżki gorzkiego kakao
Wyszło piękne i pyszne. A i wiedziałam że mój kochany lubi polewy czekoladowe to szybciutko zrobiłam taką jak moja mama zawsze robi

ciezko im wytlumaczyc np ze nie maja racji, sa bardzo dumne i ambitne - bynajmniej moj M. taki jest. z kolei moja kolezanka tez jest lwem to nie stroni od alkoholu, narkotykow i przelotnych romansow - jednym slowem jest nazdbyt rozrywkowa. nie ma sie co sugerowac znakami zodiaku z racji tego ze kazdy jest inny, kwestia wychowania i otoczenia 
Mam już sporo 

Dlatego trzymam się rad mamy i nie wyczekuję porodu