Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-17, 22:16   #4801
vette
Zadomowienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Pościel raczej kupię na all..wiesz czasami można upatrzyć sobie coś na żywo a taniej kupić w sieci....
No jezeli znajde moja bezowa-biala wysniona posciel to czemu mam jej nie kupic w necie...
Problem w tym, ze jej na all nie widzialam a w realu kosztuje 200 zl
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:18   #4802
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

A to nasze arcydzieło
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:19   #4803
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
lazurowa super pokoik ogarnełas i wogóle śliczna z ciebie dziewczyna i super kolor włosków taki naturalny a nie myślałaś o soczewkach kontaktowych co by nie zasłaniać oczek ?
W moim przypadku soczewki byłyby bardzo drogie bo mam astygmatyzm. Poza tym noszę okulary od drugiego roku życia i jestem do nich przyzwyczajona.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Martuś ja tam wiem co mówię, a pokoik malutki, ale bardzo przytulny, najważniejsze, że dzidzi tam z Tobą sie zmieści i będziecie blisko siebie.
Jesteś kochana
Stary 2010-05-17, 22:20   #4804
kashha
Zadomowienie

Farminka teraz to Ty o siebie dbaj a spacery nadrobimy jak już się Maluchy urodzą

Vette ja póki co czuję się dobrze, więc jak będziesz się wybierać do Krk to dawaj znać to jakaś kawka/ herbatka/ ciasteczko ??

Lazurku Ty wiesz co ja myślę i że jestem z Tobą, pokój cudeńko, a z tym co idzie nam pod górkę damy sobie radę

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:22   #4805
itakasia
Zakorzenienie

dziewczyny tak szalejecie z postami ze nie nadrobie dzisiaj
szafa zlozona i juz sie wkomponowala w calosc
przyszla paczka z allegro z drobiazgami i wszystko jest super. jutro opisze szczegolowo
dobranoc
padam z nog
Stary 2010-05-17, 22:27   #4806
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Właśnie najdziwniejsze jest to, że cerę mam mieszaną. I jednego dnia całe polik, nosek i dookoła ust to wielkie popękane skórki, a dziś np. tłuściochy.
I no i teraz co z tym nawilżaniem? Czym?
Generalnie cery gładkiej nie mam, jest nieco "grudkowata", ale bez jakichś zmian i wyprysków.
czasami paradoksalnie można samemu sobie zafundować przesuszenie skóry (np za pomocą jakiegoś "agresywnego" mydła ).
Ja też mam cere mieszana .
Najlepiej kup sobie krem nawilżający ale lekki .
Ja np nie mogę żadnych tłuściochów używać tylko takie co wchłaniają się do matu a jednocześnie nawilżają.
Teraz ogólnie kupuje apteczne...a najlepiej zajrzyj TU TU TU
Pod tym środkowym linkiem jest chyba nawet ten co marta poleca.Sama go z checia wypróbuje

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:32   #4807
vette
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
ja póki co czuję się dobrze, więc jak będziesz się wybierać do Krk to dawaj znać to jakaś kawka/ herbatka/ ciasteczko ??
Ja bardzo chetnie!
Za tydzien jade z malzem na wyklady i zakupy do ikei ale w czerwcu /11-12,25-26/ byloby super sie spotkac

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A to nasze arcydzieło
slicznie

itakasia pochwal sie zakupami!
Stary 2010-05-17, 22:34   #4808
ola_k11
Zadomowienie

hd smacznego

Cytat:
odsączyłam brzoskwinie zrobiłam ciacho wstawiłam równo o 20
20.05 nic się nie dzieje
20.10 coś tam zaczyna się piec delikatnie
20.13 tak jak wcześniej
20.18 spalona góra i po stworzeniu piekarnika mnóstwo dymu

więc odciełam góre i piekłam dalej właśnie5 minut temu wyjęłam zeszło mi z tym troche heheh a i tak znowu góra spalona ale już mniej

ale mój piekarnik jest elektryczny i nie da się ustawić mocy( coś musi być zepsute) i on jak zaczyna grzać to ciągle coraz mocneij. więc po spaleniu robilam metodą, że włączałam go na 3 minuty po czym wyłączałam na 15 i tak pare razy mam nadzieje, że już się dopiekło bo jeszcze pól godziny temu w środku było surowe

a jakbym dała na wyższy poziom to by się szybciej góra zjarała to samo na niższy dół byłby spalony więc robie pośrodku a i tak G z tego jest

polewe zrobiłam jak wystygnie to poleje zobaczymy co z tego mojego ciacha będzie
hahaha miejmy nadzieję, że coś z tego wyszło
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:37   #4809
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1
Red face Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V

Cytat:
czasami paradoksalnie można samemu sobie zafundować przesuszenie skóry (np za pomocą jakiegoś "agresywnego" mydła ).
Ja np nie mogę żadnych tłuściochów używać tylko takie co wchłaniają się do matu a jednocześnie nawilżają.
Teraz ogólnie kupuje apteczne...a najlepiej zajrzyj TU TU TU
Pod tym środkowym linkiem jest chyba nawet ten co marta poleca.Sama go z checia wypróbuje
Ja właśnie z KWC ten kremik wyczaiłam. Zresztą zazwyczaj przed kupnem sprawdzam opinię na KWC. Krem polecam z czystym sumieniem. Lekki, szybko sie wchłania i fajnie nawilża.
Stary 2010-05-17, 22:38   #4810
vette
Zadomowienie

Cytat:
Ja od zawsze mialam klopoty z przetluszczajaca sie cera, czasami tez z przesuszonymi skorkami. Ale odkad uzywam nawilzacza /humektan/ i pudru bambusowego mam swiety spokoj z blyszczeniem sie.
Stary 2010-05-17, 22:41   #4811
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość

Lazurowa - dolacze do grona ochow i achow
sliczna z Ciebie kobieta!! i taka zadbana ech musze sie wziac za siebie
pokoik slodko wyglada, ja bym tylko dala jednak cos na te okna i bedzie ideal
Będzie firanka, zawsze jest tylko teraz jak jest brudne okno to nie wieszałam i rolety bambusowe będą też
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość

Lazurku Ty wiesz co ja myślę i że jestem z Tobą, pokój cudeńko, a z tym co idzie nam pod górkę damy sobie radę
Wiem, wiem. Cioci Kasi trzeba słuchać

A tym czasem borem lasem pora się położyć do łóżka.
Spokojnej nocy i słodkich snów
Stary 2010-05-17, 22:48   #4812
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
No jezeli znajde moja bezowa-biala wysniona posciel to czemu mam jej nie kupic w necie...
Problem w tym, ze jej na all nie widzialam a w realu kosztuje 200 zl
pewnie feretti

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

karolcia ślicznie

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Cytat:
Ja od zawsze mialam klopoty z przetluszczajaca sie cera, czasami tez z przesuszonymi skorkami. Ale odkad uzywam nawilzacza /humektan/ i pudru bambusowego mam swiety spokoj z blyszczeniem sie.
ja mam puder z BU bambusowy z jedwabiem ale mnie bieli a humektan ponoć lubi zapychać ale też jest na mojej liście do przetestowania

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Ja właśnie z KWC ten kremik wyczaiłam. Zresztą zazwyczaj przed kupnem sprawdzam opinię na KWC. Krem polecam z czystym sumieniem. Lekki, szybko sie wchłania i fajnie nawilża.
fajna sprawa KWC a kremik napewno kupie

Stary 2010-05-17, 22:51   #4813
jaszczka
Zadomowienie

karolcia - bardzo fajnie to łóżeczko wygląda ja nie chciałam baldachimu, ale jak patrze na takie śliczne jak twoje to żałuję....
Stary 2010-05-17, 22:52   #4814
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny.
Miałam kiedyś z Vichy super kremik, rewelacyjnie wygładzał mi twarz, ale po kilku godzinach się kulał. I bardzo mi to nie odpowiadało :/. Przetestuję co mi tu oferujecie .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 22:54   #4815
vette
Zadomowienie

Cytat:
pewnie feretti

ja mam puder z BU bambusowy z jedwabiem ale mnie bieli a humektan ponoć lubi zapychać ale też jest na mojej liście do przetestowania
A wiesz, ze nie wiem czy to feretti, ale sklep mam blisko to sprawdze na dniach.

Ja mam zwykly bambusowy z BU, swietnie matuje, nie bieli.
Na mojej liscie jest juz flos lek, marta Ty kusicielko
Stary 2010-05-17, 22:55   #4816
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Dziewuszki specjalistki kosmetykowe ( ja tam mam jeden balsam i jeden krem do twarzy :P) powiedzcie mi, jaki jest dobry scrub/peeling do buzi. Ale musi być dość szorstki, bo bardzo łuszczy mi się skóra po kąpieli i po pobudce porannej.
I choćbym co dzień peelingowała, to ciągle to samo. Już nie wiem co robić i skąd to się bierze. Reszta ciała aż tak nie reaguje.

I po co te nerwy z ciastem? zrób śmietankowca na zimno. ZAWSZE wychodzi . Ja będę jutro robić.
3 warstwy śmietankowo- owocowe i 3 galaretki
jeżeli chodzi o bardzo mocno złuszczający z drobinkami to polecam dax cosmetics on jest dostępny tylko w saszetkach takich niebieskich i jest bardzo mocny mimo, że pisze do cery suchej i normalnej. u mnie saszetka kosztuje 1.80 a wystarcza mi na miesiąc jeżeli robie co tydzien więc wychodzi taniutko

ale jak dziewczyny pisza może najpierw nawilżanie a dopiero potem złuszczanie

a ciacho no nie mogłam wytrzymać to wszytsko przez was jak ciagle piszecie o tych wszytskich pysznych rzeczach
na szczeście jest zjadliwe a nawet pyyyszne i małemu chyba smakowało bo zaczą strasznie się wypinać

Cytat:
ale skoro łuszczy ci się skóra to jest sucha tak ?
to napewno nie gruby peeling bo tylko wzmacniasz ten efekt wg mnie...moze jakis enzymatyczny delikatny peeling lub gommage
edit: i przede wszystkim nawilżać kremem
ja tez mam jeden krem i jeden balsam + oliwka
Cytat:
wiolek ale musiałaś mieć chcice na to ciasto
edit: tak ja mam TEN komplet tylko xl
dokładnie chcice miałam jak nie wiem
tak chodzi mi o ten komplet
tylko jednak chyba jestem za M bo w biuscie 94 brzuch 96 biodra 95 jakoś tak w kazdym razie i myśle że obleci mi ten M a nie chce miec za dużego żeby potem po ciąży się jeszcze kiedykolwiek przydało

a co do cery właśnie bo kojarze, że mamy podobną mieszana z wypryskami i czasem przesuszoną ? przynajmniej ja taką mam
i potrzebuje jakiś super ekstra nawilżacz ( może nie z tych najdroższych) jakoś nigdy nie znalazłam takiego co by faktycznie mega nawilżał. teraz używam tołpy do skóry odwodnionej i jest wielkie G a nie nawilżenie. wcześniej leciałam na la roche, pare kremów miałam z tej seri dla trądzikowej ale jakoś nic mnie nie zachwyciło więc nie koniecznie te droższe są lepsze. i z tego co pamiętam miałam kiedyś intensywnie nawilżający z dermedic do skóry trądzikowej i mimo, że on właśnie do trądzikowej to nawilżał lepiej niż nie jeden do odwodnonej
może coś mi polecisz ? i pewnie wypróbuje ten co marta pisała może się okaże dobry dla mnie byle by tylko mnie nie wysyfio znowu po nim

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A to nasze arcydzieło

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
W moim przypadku soczewki byłyby bardzo drogie bo mam astygmatyzm. Poza tym noszę okulary od drugiego roku życia i jestem do nich przyzwyczajona.

Jesteś kochana
taaak ? mój tż też ma astygmatyzm i jeszcze jakąś kosmiczną wadę co tylko 6 osób w pl ma i specjalnie soczewki ze stanów sprowadzane i płacił 260 zł za soczewki na dwa lata więc da się przeżyć
ale skoro jesteś przyzwyczajona ja w okularach tylko jak musze tak to już od 9 lat soczewki

Cytat:
yyyyy a co to ?
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 23:02   #4817
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny.
Miałam kiedyś z Vichy super kremik, rewelacyjnie wygładzał mi twarz, ale po kilku godzinach się kulał. I bardzo mi to nie odpowiadało :/. Przetestuję co mi tu oferujecie .
czasami idzie znalezc niedrogi super kremik powodzenia
chyba po rekomendacji marty wszystkie wykupią kremik z flos leku
mnie z vichy pasował kiedyś oligo za to normaderm zapchał mnie masakrycznie

vette to daj znać cóż to za cudo

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
yyyyy a co to ?
KLIK

Stary 2010-05-17, 23:02   #4818
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Cytat:
.
Na mojej liscie jest juz flos lek, marta Ty kusicielko
Na swoje usprawiedliwienie dodam, że jest nie drogi. Polecam też ich żele pod oczy. Bardzo dobrze usuwają worki.

papeteria ja tez miałam normaderm, bo niby takie cudo. Cena powalająca i zero efektu. I też mnie zapchał i zamiast pięknej, gładkiej cery miałam pryszcze. Porażka!

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-05-17 o 23:04
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 23:04   #4819
agravka
Wtajemniczenie

jestem, bylam na SR a potem w ikei. Na SR dzis byl wyklad z polozna i tlumaczyla nam jak kapac ale nie cwiczylismy kąpieli. Ucieklismy z cwiczen za to nie mialam ochoty na pozycje relaksacyjne i cwiczenie oddechow. w ikei jakos slabo, nie moglismy znalezc tego, czego szukalismy czyli takie pudeleczka na haczykach. Przydaloby sie to na waciki czy pieluchy, ale nie bylo... wiecie moze czy wogle mozna cos takiego kupic i ew. gdzie?
jak wracalismy strasznie rozbolal mnie brzuch-cala lewa strona od bioder po zebra. ból byl jak kolka, ale przeciez siedzialam w samochodzie?
wzielam teraz 2 nospy, prysznic i przeszlo, ale mialam stracha...
milej nocki kochane buziaczki
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 23:05   #4820
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Miałam kiedyś jeszcze saszetkę próbkę kremu Atopra z Blaufarmy. Mogę polecić z ręką na sercu.
Wszystkie pokąpielowe zaczerwienienia znikały i wygładzał rewelacyjnie. Tylko nigdzie na niego w sklepach nie trafiłam. Jedynie w necie.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 23:06   #4821
vette
Zadomowienie

Tez stosowalam oligo, bylam zachwycona.
Normaderm juz nie byl taki cudowny.

A humektan to poprostu dobry emoljent za przystepna cene.

wiolek nt humektanu:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...awilzajacy.htm
Stary 2010-05-17, 23:13   #4822
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Na swoje usprawiedliwienie dodam, że jest nie drogi. Polecam też ich żele pod oczy. Bardzo dobrze usuwają worki.

papeteria ja tez miałam normaderm, bo niby takie cudo. Cena powalająca i zero efektu. I też mnie zapchał i zamiast pięknej, gładkiej cery miałam pryszcze. Porażka!
mnie wogóle ciężko dogodzić z kremami pod oczy bo większość mnie podrażnia
a normaderm porażka fakt ....
wiolek co do kremu sama szukam tego naj
agravka no teraz chyba coraz czesciej bedziemy się wspomagały prysznicem....

Stary 2010-05-17, 23:16   #4823
wiolek1
Zadomowienie

troche kosmos 1 krem do twarzy rąk i ciała ale skoro papeteria pisze, że ją zapchał to mnie trądzikową pewnie też by mógl ;/
chyba skuszę się na ten floslek tym bardziej, że nawet jak będzie zły to za taką cene można spróbować

a normaderm miałam ale jakies 4 -5 lat temu i bleeeeeehhhh drogie paskudztwo.
wogóle co do vichy jakoś nie jestem przekonana

a jeszcze pytanie dziewczyny jak u was z poceniem w ciąży ?
bo ja mam masakre używam na codzień kulki vichy ( jedyny kosmetyk który lubie)
i przed ciążą dosłownie raz na miesiąc używałam etiaxilu a teraz chodzbym używała co tydzień to na 2 dzień i tak plama na koszulce wkurza mnie to niesamowicie wiem, że to przez hormony ale nie da się z tym nic zrobić ?
nie znam niczego mocniejszego niż etiaxil bo dla mnie to wyżeracz skóry ale raz na miesiąc wcześniej działał cuda a teraz du.pa

Edytowane przez wiolek1
Czas edycji: 2010-05-17 o 23:19
Stary 2010-05-17, 23:18   #4824
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Kurcze późno już. Muszę się mocno zmęczyć, bo szybciej zasnę. A bez męża to wcale nie takie proste a już na pewno nie przyjemne. Martwię sie jak on wróci z pracy, skoro nadal leje.

Właśnie przeczytałam na stronie Muzeum, że jutro też będzie zamknięte. Tak więc znowu mam wolne. A to sobie może jeszcze posiedzę troszkę z Wami.

Edytowane przez marta_d1
Czas edycji: 2010-05-17 o 23:21
marta_d1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 23:38   #4825
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:

I po co te nerwy z ciastem? zrób śmietankowca na zimno. ZAWSZE wychodzi . Ja będę jutro robić.
3 warstwy śmietankowo- owocowe i 3 galaretki
Dawać przepisaaaa! Ja Was normalnie żywcem poduszę za to pisanie o ciastach z rabarbarem, jabłkami, czekoladowe i inne!
Piekarnika nie mam i dupka blada z pieczeniem a nie stać nas narazie na taki piecyk oddzielny, nawet nie byłoby gdzie schować.

Jak macie coś pysznego na zimno i bez pieczenia to poproszę
Szczególnie jak jest czekoladowiec albo ze śmietaną.. gdyby krowa dała śmietanę a nie mleko to chyba bym taką w domu trzymała i cyca duldała dzień cały

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-17, 23:41   #4826
wiolek1
Zadomowienie

no ja też jeszcze chwile posiedze bo nie nastawiłam dzisiaj budzika i zamiast wstać o 9 jak zawsze to obudziłam się przed 12 po 12 godzinach snu ehhhh

siala ja bym chyba nie wytrzymała przy tobie :P ze śmiechu oczywiście
Stary 2010-05-17, 23:47   #4827
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze pytanie dziewczyny jak u was z poceniem w ciąży ?
bo ja mam masakre używam na codzień kulki vichy ( jedyny kosmetyk który lubie)
i przed ciążą dosłownie raz na miesiąc używałam etiaxilu a teraz chodzbym używała co tydzień to na 2 dzień i tak plama na koszulce wkurza mnie to niesamowicie wiem, że to przez hormony ale nie da się z tym nic zrobić ?
nie znam niczego mocniejszego niż etiaxil bo dla mnie to wyżeracz skóry ale raz na miesiąc wcześniej działał cuda a teraz du.pa
ja używam nivea w kulce w szklanym opakowaniu i nie narzekam..zwiększonej potliwości nie zauważyłam, ale słyszałam, że dopiero po porodzie zaczyna się masakra z poceniem
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
.. gdyby krowa dała śmietanę a nie mleko to chyba bym taką w domu trzymała i cyca duldała dzień cały

marta dobrze że masz wolne...mnie też jakoś jeszcze się nie chce spać...wczoraj byłam senna i mały też jakiś taki ospały a dzisz go czuje z małymi przerwami cały dzień ale ja sama też nie jestem specjalnie śpiąca.
Wogóle przed chwilą zjedliśmy pizze tyle kalorii na noc (zmieściłam tylko dwa kawałki a głodna byłam...a w nocy bede piła non stop chyba

Stary 2010-05-17, 23:53   #4828
serduszkoiz
Zadomowienie

mialam sie pochwalic lozeczkiem rzeczywiscie vette ale jeszcze nie zrobilam fotki obiecuje wrzuce ale nie mam poscielki i narazie to takie surowe i nie robilam fotki, poza tym zrobilismy salon a teraz bedziemy sie zabierac na sypialnie dopiero , bo ja pracuje a po pracy nie mam sily, czekam na off zeby dyrygowac

a ja dzis zaczelam 31 tc i mam 8,5 na plus

ciagle cos planuje, czego m brakuje, liste robie , zastanawiam sie jak dzidzius bedzie wygladal

i staaaaaaram sie was nadrobic, zostalo mi jeszcze 4 strony a czytam od wczoraj hehe

pozdrawiam wszystkich

i tez jak wiekszosc chcialabym rodzic okolo 38 tc

Wizazanka
Bloggerka
www.aajonaa.blogspot.com/
serduszkoiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 01:35   #4829
Alguien
Zadomowienie

Cytat:
U nas w aptekach kosztuje pomiedzy 120-150 zl.
Dlatego sie zdziwilam taka duzo nizsza cena. Ciekawe, skad oni wtedy biora te kosmetyki...

lazurowa za nowy-stary pokoj

karolcia
lozeczko gotowe

Cytat:
jeżeli dobre to pewnie, że bym chciała
pewnie, ze dobre Zaraz wyszukam dokladnego przepisu i wkleje

dzidziadziumdzia
jesli masz mieszana skore, to powinnas znalezc taki krem, ktory nie bedzie Cie natulszczal zbyt mocno, ani przesuszal. Peeling nie jest zbyt dobrym pomyslem, szczegolnie na codzien. Dziewczyny podawaly Ci juz, co polecaja, wiec moze sprobuj narazie cos tanszego. Ze swojej strony moge polecic Aqua Fusion z Lancome, ja mialam wieczne problemy z mieszana cera i to jest jedyny krem, ktory dziala na mnie tak, jak powinien. Skora jest napieta, nawilzona, ale nie przetluszczona.

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Jak macie coś pysznego na zimno i bez pieczenia to poproszę
zaraz wkleje przepis, chyba juz kiedys farmince podawalam

---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

Ciasto czekoladowe z galaretka

1,5 kostki margaryny
3/4 szklanki cukru
1,5 opakowania cukru waniliowego (ja nie mam, wiec dodaje ekstrakt z wanilii - 1 lyzka)
3 szklanki mleka
3 lyzki kakao
Duze opakowanie herbatnikow
Galaretka (lub 2)
Kasza manna (ja daje tak na oko, gdzies 1/3 z opakowania 400g)

Przygotowac galaretke i schlodzic w lodowce, az bedzie lekko stezala. Na spod blaszki wylozyc herbatniki. 2,5 szklanki mleka zagotowac z margaryna i cukrami. W 0,5 szklanki mleka rozrobic kakao, wlac do gotujacego sie mleka. Zasypac kasza manna, az zagotuje sie z powrotem, caly czas mieszajac, by nie zrobily sie grudki. Mase wylac na herbatniki. Na koniec zalac lekko stezala galaretka. Przechowywac w lodowce.
Smacznego
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 02:24   #4830
Basia84
Rozeznanie

kasha a ty gdzie mieszkasz? ja przez 20 lat mieszkalam na kazimierzu wiec do biezanowa tez nie tak daleko moze jak kiedys wpadne do polski to sie spotkamy z wozeczkami
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości