|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.V
A to nasze arcydzieło
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4804 |
|
Zadomowienie
|
Farminka teraz to Ty o siebie dbaj
a spacery nadrobimy jak już się Maluchy urodzą ![]() Vette ja póki co czuję się dobrze, więc jak będziesz się wybierać do Krk to dawaj znać to jakaś kawka/ herbatka/ ciasteczko ?? Lazurku Ty wiesz co ja myślę i że jestem z Tobą, pokój cudeńko, a z tym co idzie nam pod górkę damy sobie radę
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny tak szalejecie z postami ze nie nadrobie dzisiaj
szafa zlozona i juz sie wkomponowala w calosc przyszla paczka z allegro z drobiazgami i wszystko jest super. dobranoc padam z nog
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam cere mieszana . Najlepiej kup sobie krem nawilżający ale lekki . Ja np nie mogę żadnych tłuściochów używać tylko takie co wchłaniają się do matu a jednocześnie nawilżają. Teraz ogólnie kupuje apteczne...a najlepiej zajrzyj TU TU TU Pod tym środkowym linkiem jest chyba nawet ten co marta poleca.Sama go z checia wypróbuje
|
|
|
|
|
#4807 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za tydzien jade z malzem na wyklady i zakupy do ikei ale w czerwcu /11-12,25-26/ byloby super sie spotkac ![]() slicznie ![]() itakasia pochwal sie zakupami! |
|
|
|
|
#4808 | |
|
Zadomowienie
|
hd smacznego
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4810 |
|
Zadomowienie
|
Ja od zawsze mialam klopoty z przetluszczajaca sie cera, czasami tez z przesuszonymi skorkami. Ale odkad uzywam nawilzacza /humektan/ i pudru bambusowego mam swiety spokoj z blyszczeniem sie.
|
|
|
|
#4811 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziękuję Cytat:
![]() A tym czasem borem lasem pora się położyć do łóżka. Spokojnej nocy i słodkich snów
|
|
#4812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- karolcia ślicznie ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
a humektan ponoć lubi zapychać ale też jest na mojej liście do przetestowania ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
karolcia - bardzo fajnie to łóżeczko wygląda
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny.
Miałam kiedyś z Vichy super kremik, rewelacyjnie wygładzał mi twarz, ale po kilku godzinach się kulał. I bardzo mi to nie odpowiadało :/. Przetestuję co mi tu oferujecie .
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam zwykly bambusowy z BU, swietnie matuje, nie bieli. Na mojej liscie jest juz flos lek, marta Ty kusicielko |
|
|
|
|
#4816 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jak dziewczyny pisza może najpierw nawilżanie a dopiero potem złuszczanie ![]() a ciacho no nie mogłam wytrzymać to wszytsko przez was jak ciagle piszecie o tych wszytskich pysznych rzeczach na szczeście jest zjadliwe a nawet pyyyszne i małemu chyba smakowało bo zaczą strasznie się wypinać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() tak chodzi mi o ten komplet tylko jednak chyba jestem za M bo w biuscie 94 brzuch 96 biodra 95 jakoś tak w kazdym razie i myśle że obleci mi ten M a nie chce miec za dużego żeby potem po ciąży się jeszcze kiedykolwiek przydało ![]() a co do cery właśnie bo kojarze, że mamy podobną mieszana z wypryskami i czasem przesuszoną ? przynajmniej ja taką mam i potrzebuje jakiś super ekstra nawilżacz ( może nie z tych najdroższych) jakoś nigdy nie znalazłam takiego co by faktycznie mega nawilżał. teraz używam tołpy do skóry odwodnionej i jest wielkie G a nie nawilżenie. wcześniej leciałam na la roche, pare kremów miałam z tej seri dla trądzikowej ale jakoś nic mnie nie zachwyciło więc nie koniecznie te droższe są lepsze. i z tego co pamiętam miałam kiedyś intensywnie nawilżający z dermedic do skóry trądzikowej i mimo, że on właśnie do trądzikowej to nawilżał lepiej niż nie jeden do odwodnonej może coś mi polecisz ? i pewnie wypróbuje ten co marta pisała może się okaże dobry dla mnie byle by tylko mnie nie wysyfio znowu po nim ![]() Cytat:
ale skoro jesteś przyzwyczajona ja w okularach tylko jak musze tak to już od 9 lat soczewki ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodzenia ![]() chyba po rekomendacji marty wszystkie wykupią kremik z flos leku ![]() mnie z vichy pasował kiedyś oligo za to normaderm zapchał mnie masakrycznie ![]() vette to daj znać cóż to za cudo ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- KLIK |
|
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Na swoje usprawiedliwienie dodam, że jest nie drogi. Polecam też ich żele pod oczy. Bardzo dobrze usuwają worki.papeteria ja tez miałam normaderm, bo niby takie cudo. Cena powalająca i zero efektu. I też mnie zapchał i zamiast pięknej, gładkiej cery miałam pryszcze. Porażka! Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-05-17 o 23:04 |
|
|
|
#4819 |
|
Wtajemniczenie
|
jestem, bylam na SR a potem w ikei. Na SR dzis byl wyklad z polozna i tlumaczyla nam jak kapac
ale nie cwiczylismy kąpieli. Ucieklismy z cwiczen za to nie mialam ochoty na pozycje relaksacyjne i cwiczenie oddechow. w ikei jakos slabo, nie moglismy znalezc tego, czego szukalismy czyli takie pudeleczka na haczykach. Przydaloby sie to na waciki czy pieluchy, ale nie bylo... wiecie moze czy wogle mozna cos takiego kupic i ew. gdzie? jak wracalismy strasznie rozbolal mnie brzuch-cala lewa strona od bioder po zebra. ból byl jak kolka, ale przeciez siedzialam w samochodzie? wzielam teraz 2 nospy, prysznic i przeszlo, ale mialam stracha... milej nocki kochane buziaczki
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam kiedyś jeszcze saszetkę próbkę kremu Atopra z Blaufarmy. Mogę polecić z ręką na sercu.
Wszystkie pokąpielowe zaczerwienienia znikały i wygładzał rewelacyjnie. Tylko nigdzie na niego w sklepach nie trafiłam. Jedynie w necie.
|
#4821 |
|
Zadomowienie
|
Tez stosowalam oligo, bylam zachwycona.
Normaderm juz nie byl taki cudowny. A humektan to poprostu dobry emoljent za przystepna cene. wiolek nt humektanu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...awilzajacy.htm |
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a normaderm porażka fakt .... wiolek co do kremu sama szukam tego naj agravka no teraz chyba coraz czesciej bedziemy się wspomagały prysznicem.... |
|
|
|
|
#4823 |
|
Zadomowienie
|
troche kosmos 1 krem do twarzy rąk i ciała
ale skoro papeteria pisze, że ją zapchał to mnie trądzikową pewnie też by mógl ;/chyba skuszę się na ten floslek tym bardziej, że nawet jak będzie zły to za taką cene można spróbować ![]() a normaderm miałam ale jakies 4 -5 lat temu i bleeeeeehhhh drogie paskudztwo. wogóle co do vichy jakoś nie jestem przekonana a jeszcze pytanie dziewczyny jak u was z poceniem w ciąży ? bo ja mam masakre używam na codzień kulki vichy ( jedyny kosmetyk który lubie) i przed ciążą dosłownie raz na miesiąc używałam etiaxilu a teraz chodzbym używała co tydzień to na 2 dzień i tak plama na koszulce wkurza mnie to niesamowicie wiem, że to przez hormony ale nie da się z tym nic zrobić ? nie znam niczego mocniejszego niż etiaxil bo dla mnie to wyżeracz skóry ale raz na miesiąc wcześniej działał cuda a teraz du.pa Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-05-17 o 23:19 |
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze późno już. Muszę się mocno zmęczyć, bo szybciej zasnę. A bez męża to wcale nie takie proste a już na pewno nie przyjemne. Martwię sie jak on wróci z pracy, skoro nadal leje.
Właśnie przeczytałam na stronie Muzeum, że jutro też będzie zamknięte. Tak więc znowu mam wolne. A to sobie może jeszcze posiedzę troszkę z Wami. Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-05-17 o 23:21 |
|
|
|
#4825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekarnika nie mam i dupka blada z pieczeniem a nie stać nas narazie na taki piecyk oddzielny, nawet nie byłoby gdzie schować. Jak macie coś pysznego na zimno i bez pieczenia to poproszę ![]() Szczególnie jak jest czekoladowiec albo ze śmietaną.. gdyby krowa dała śmietanę a nie mleko to chyba bym taką w domu trzymała i cyca duldała dzień cały
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
no ja też jeszcze chwile posiedze bo nie nastawiłam dzisiaj budzika i zamiast wstać o 9 jak zawsze to obudziłam się przed 12 po 12 godzinach snu ehhhh
siala
|
|
|
|
#4827 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() marta dobrze że masz wolne...mnie też jakoś jeszcze się nie chce spać...wczoraj byłam senna i mały też jakiś taki ospały a dzisz go czuje z małymi przerwami cały dzień ale ja sama też nie jestem specjalnie śpiąca. Wogóle przed chwilą zjedliśmy pizze tyle kalorii na noc (zmieściłam tylko dwa kawałki a głodna byłam...a w nocy bede piła non stop chyba
|
||
|
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
obiecuje wrzuce ale nie mam poscielki i narazie to takie surowe i nie robilam fotki, poza tym zrobilismy salon a teraz bedziemy sie zabierac na sypialnie dopiero , bo ja pracuje a po pracy nie mam sily, czekam na off zeby dyrygowac a ja dzis zaczelam 31 tc i mam 8,5 na plus ciagle cos planuje, czego m brakuje, liste robie , zastanawiam sie jak dzidzius bedzie wygladal i staaaaaaram sie was nadrobic, zostalo mi jeszcze 4 strony a czytam od wczoraj hehe pozdrawiam wszystkich i tez jak wiekszosc chcialabym rodzic okolo 38 tc
|
#4829 |
|
Zadomowienie
|
Dlatego sie zdziwilam taka duzo nizsza cena. Ciekawe, skad oni wtedy biora te kosmetyki...
lazurowa za nowy-stary pokoj ![]() karolcia lozeczko gotowe ![]() pewnie, ze dobre dzidziadziumdzia jesli masz mieszana skore, to powinnas znalezc taki krem, ktory nie bedzie Cie natulszczal zbyt mocno, ani przesuszal. Peeling nie jest zbyt dobrym pomyslem, szczegolnie na codzien. Dziewczyny podawaly Ci juz, co polecaja, wiec moze sprobuj narazie cos tanszego. Ze swojej strony moge polecic Aqua Fusion z Lancome, ja mialam wieczne problemy z mieszana cera i to jest jedyny krem, ktory dziala na mnie tak, jak powinien. Skora jest napieta, nawilzona, ale nie przetluszczona. zaraz wkleje przepis, chyba juz kiedys farmince podawalam ![]() ---------- Dopisano o 01:35 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Ciasto czekoladowe z galaretka 1,5 kostki margaryny 3/4 szklanki cukru 1,5 opakowania cukru waniliowego (ja nie mam, wiec dodaje ekstrakt z wanilii - 1 lyzka) 3 szklanki mleka 3 lyzki kakao Duze opakowanie herbatnikow Galaretka (lub 2) Kasza manna (ja daje tak na oko, gdzies 1/3 z opakowania 400g) Przygotowac galaretke i schlodzic w lodowce, az bedzie lekko stezala. Na spod blaszki wylozyc herbatniki. 2,5 szklanki mleka zagotowac z margaryna i cukrami. W 0,5 szklanki mleka rozrobic kakao, wlac do gotujacego sie mleka. Zasypac kasza manna, az zagotuje sie z powrotem, caly czas mieszajac, by nie zrobily sie grudki. Mase wylac na herbatniki. Na koniec zalac lekko stezala galaretka. Przechowywac w lodowce. Smacznego
|
|
|
|
#4830 |
|
Rozeznanie
|
kasha a ty gdzie mieszkasz? ja przez 20 lat mieszkalam na kazimierzu wiec do biezanowa tez nie tak daleko
moze jak kiedys wpadne do polski to sie spotkamy z wozeczkami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

a w realu kosztuje 200 zl