|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- ok ide pozmywać naczynia i ogarnąć kuchnię potem może troszkę poćwicze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4532 | |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939255 8]wybacz, ale ja już rzygam tym prasowaniem...
![]() w dodatku siedzę i doszłam do wniosku że chyba straszna zołza ze mnie w ciąży... i do tego rozchwiana... ![]() ![]() ![]() ![]() widocznie ja w odróżnieniu od niektórych z Was nie musze być przeterminowana żeby mnie szlag trafiał... ![]() i czekam na wózeczek, kurier ma dzisiaj przywieźć ![]() Znam to ![]() Wczoraj z mężem mieliśmy taką awanturę, że spakowane moje torby z rzeczami do teraz stoją w przedpokoju.. obrączka poszła w kąt. A zaczęło się od tego, ze przyszedł z pracy i zalatywało od niego alkoholem leciuteńko. Na moje pytanie co pił było tylko "Bogdana laska się puściła i trza było Bogdana pocieszyć" To zapytałam czy może ja mam się iść z nim puścić skoro tak go chce wspierać.. No i runęło lawinowo wszystko cożeśmy tylko mogli poruszyć. A zła byłam bo pół dnia latałam po sklepach i na dodatek przytargałam sama drzwi! jakie mamy wstawiac do pokoju. A on se będzie "ćwiartkował" w pracy.. nie rozumie głupek idiota jeden, że w domu ma ciężarną babę. I zaś się wkurzyłam na niego.. i jak tylko wróci to pewnie się o coś doczepię. ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem czy w życiu z 5 razy coś uprasowałam... ![]() Prędzej rozkładając coś na kanapie i plaszcząc tyłkiem xD Za to moja była teściówka prasowała nawet skarpetki mężowi i synusiowi... i koszulki, koszule tak by nie miały kantów/rantów na rękawach xD
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]()
#4534 | ||
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Nawet sama nie wiedziałam do wczoraj ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No nic poprasowałam część, reszta schnie i w pokoju i w łazience. Poprasowała bym dalej ale jeszcze wilgotne. Muszę poczekać do wieczora. Dobrze że mam w mieszkaniu ogrzewanie całoroczne to sobie włączyłam, bo na dworze tak zimno, że bym chyba zamarzła tu w domu. ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- A i miałam jeszcze napisać, że małż sam zadzwonił do szpitala i dowiedział się że nie trzeba do porodu jakiegoś specjalnego ubranka kupować. Wystarczy mieć czyste z domu na przebranie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4535 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale będzie dobrze ![]() Zaobserwowałam już,że najgorszych facetów wychowały nadopiekuńcze mamusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4536 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi lekarz powiedział, że musi być 10 mocnych ruchów w ciągu całego dnia. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 | |
Zadomowienie
|
Sloneczkoo ja też chętnie podrzuciłabym Ci rzeczy do prasowania
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja wczoraj wieczorem i dziś w nocy zamiast brzucha miałam kamień... Już sama nie wiedziałam co mam z tym zrobić ![]()
![]() |
#4539 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez Siala_Bala ![]() Znam to ![]() Wczoraj z mężem mieliśmy taką awanturę, że spakowane moje torby z rzeczami do teraz stoją w przedpokoju.. obrączka poszła w kąt. A zaczęło się od tego, ze przyszedł z pracy i zalatywało od niego alkoholem leciuteńko. Na moje pytanie co pił było tylko "Bogdana laska się puściła i trza było Bogdana pocieszyć" To zapytałam czy może ja mam się iść z nim puścić skoro tak go chce wspierać.. No i runęło lawinowo wszystko cożeśmy tylko mogli poruszyć. A zła byłam bo pół dnia latałam po sklepach i na dodatek przytargałam sama drzwi! jakie mamy wstawiac do pokoju. A on se będzie "ćwiartkował" w pracy.. nie rozumie głupek idiota jeden, że w domu ma ciężarną babę. I zaś się wkurzyłam na niego.. i jak tylko wróci to pewnie się o coś doczepię. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Glowa do gory dzisiaj sie klocicie a jutro bedziesz wzdychala do mezusia zakochana po uszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dlatego czasem trzeba takiego delikwenta postawić do pionu,coby mu się w główce wszystko poukładało tak jak należy... ![]() Druga sprawa,że w ciąży jesteśmy troszkę przewrażliwione...Ale to już chyba zrozumiałe... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
witajcie mamcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() __________________
#4542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Siala Ty Pudzianie ![]() ![]() dlaczego moj maly jeszcze nie wylazi!!! ![]() brzuch mi sie spina.... Kardashi lecisz juz do tego spzitala czy nie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Konto usunięte
|
kiedy to nie my się denerwujemy, tylko oni nas denerwują
![]() Cytat:
![]() ja mojemu kiedyś powiedziałam, że nie zamierzam go traktować jak kaleki umysłowego i nie będę się z nim cackać "misiu pysiu, jak wyniesiesz brudny kubeczek to ja będę szczęśliwa i ty będziesz miał czysto na biureczku" ![]() ![]() no i jak słusznie Jola zauważyła... akurat on potencjalnie sobie potem może żałować jakim był ojcem, ale oprócz niego jeszcze ktoś ucierpi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pozdrawiam wszystkie mamusie Ja dop październik, ale tak się fajnie czyta jak sie sypiecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W ogóle faceci to temat rzeka... ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939598 1]kiedy to nie my się denerwujemy, tylko oni nas denerwują ![]() ja przewrażlwiona jestem to inna rzecz. ale obchodzić się jak z jajkiem nie zamierzam. no i odpuszczać też nie mam w zwyczaju... wiem, zołza ze mnie, już mówiłam ![]() [/QUOTE] A ja wiem,że to oni nas denerwują. Ale musimy starać się panować nad tym,choć wiem,że łatwo nie jest... ![]() A witaj w klubie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4546 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939598 1]
no i jak słusznie Jola zauważyła... akurat on potencjalnie sobie potem może żałować jakim był ojcem, ale oprócz niego jeszcze ktoś ucierpi...[/QUOTE] no tak, zgadzam sie ale czy my awanturami jestesmy w stanie to zmienic? czy wtedy ten ktos takze nie cierpi? po prostu jak sobie Panicz uswiadomi ze ten ktos wlasnie cierpi to sie zreflektuje, nie wyobrazam sobie moc wymusic milosc i zaangazowanie do dziecka i zycia rodzinnego... No chyba ze bedzie to nokaut w wykonaniu naszej zapasniczki Siali ![]() poza tym my tu akurt chyba wszystkie jestesmy awanturnice ![]() ![]() i szkoda naszych stron tego pieknego tematu na te męskie łapserdaki ![]() znowu mam ochote na slodycze....a juz nic sobie nei kupuje bo boje sie o swoja wage...nigdy nie mialam takich zachcianek na slodkosci jak teraz ![]() Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-05-18 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zakorzenienie
|
Już zacisnęłam
![]()
#4548 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ja na przykład denerwuję się, kiedy opowiadam mojemu o czymś związanym z ciążą (nie jęczę, nie użalam się, informuję jeno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą ciekawa jestem co położna wymyśli... ![]() Ale do jutra jeszcze może urodzisz ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939650 9]ja na przykład denerwuję się, kiedy opowiadam mojemu o czymś związanym z ciążą (nie jęczę, nie użalam się, informuję jeno
![]() ![]() hahahhahaha ...kwintesencja meskosci ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939650 9]ja na przykład denerwuję się, kiedy opowiadam mojemu o czymś związanym z ciążą (nie jęczę, nie użalam się, informuję jeno
![]() ![]() ![]() ![]() Kochana choćby nie wiem jak mnie coś bolało,to jego i tak boli bardziej... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Zadomowienie
|
Ja też trzymam
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939650 9]a nie no, wiesz, o takich ekstremalnych przepadkach to by można gadać i gadać... za to jeśli chodzi o "małego" nerwa, bo jaśnie pan zamiast biec do żonki idzie pocieszyć kumpla... no wiem o co chodzi bo podobnych sytuacji mogę przytoczyć dużo. niby nie zbrodnia, ale wnerwić się można... ja na przykład denerwuję się, kiedy opowiadam mojemu o czymś związanym z ciążą (nie jęczę, nie użalam się, informuję jeno ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A mi się coś poprzekręcało w ciąży... stałam się oazą spokoju w stosunku do tego co było przed ![]() ![]() ![]()
#4553 |
Konto usunięte
|
faceci...
![]() chyba muszę iść zrobić coś konstruktywnego, obiad skończyć, albo co... ![]() i to prasowanie które zaczęłam i skończyć nie mogę... nie dość że zołza to jeszcze leń... cała ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939255 8]wybacz, ale ja już rzygam tym prasowaniem...
![]() w dodatku siedzę i doszłam do wniosku że chyba straszna zołza ze mnie w ciąży... i do tego rozchwiana... ![]() ![]() ![]() ![]() widocznie ja w odróżnieniu od niektórych z Was nie musze być przeterminowana żeby mnie szlag trafiał... ![]() i czekam na wózeczek, kurier ma dzisiaj przywieźć ![]() mam tak samo- od rozhisteryzowania po męczennicę...ehh ![]() a jaki wózek , jaki???? zdjęcia, opisy, komentarze, plis, bo ja dalej nie moge sie zdecydować ![]() i taka sama prosba- zdjecia, wrazenia.. [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939598 1]kiedy to nie my się denerwujemy, tylko oni nas denerwują ![]() nie prostszy... taki sam ![]() ja mojemu kiedyś powiedziałam, że nie zamierzam go traktować jak kaleki umysłowego i nie będę się z nim cackać "misiu pysiu, jak wyniesiesz brudny kubeczek to ja będę szczęśliwa i ty będziesz miał czysto na biureczku" ![]() ![]() no i jak słusznie Jola zauważyła... akurat on potencjalnie sobie potem może żałować jakim był ojcem, ale oprócz niego jeszcze ktoś ucierpi...[/QUOTE] mysiu-pysiu, hehe ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939650 9]a nie no, wiesz, o takich ekstremalnych przepadkach to by można gadać i gadać... za to jeśli chodzi o "małego" nerwa, bo jaśnie pan zamiast biec do żonki idzie pocieszyć kumpla... no wiem o co chodzi bo podobnych sytuacji mogę przytoczyć dużo. niby nie zbrodnia, ale wnerwić się można... ja na przykład denerwuję się, kiedy opowiadam mojemu o czymś związanym z ciążą (nie jęczę, nie użalam się, informuję jeno ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4555 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wiem, że w głębi jest dobrym człowiekiem tylko nie miał nim kto w życiu pokierowac i pokazać jak nim być. Liczę, że po porodzie się to zmieni. Staram się, sama się wiele uczę tylko ciężko mi z tym samej. Póki co jestem w pełni męzczyzną i w pełni kobietą naraz w tym związku. On uważa, że jak mnie nie bije i nie chla codzień na umór to jest wspaniały i już niczego nie powinnam od niego wymagać. Cytat:
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939650 9]a nie no, wiesz, o takich ekstremalnych przepadkach to by można gadać i gadać... za to jeśli chodzi o "małego" nerwa, bo jaśnie pan zamiast biec do żonki idzie pocieszyć kumpla... no wiem o co chodzi bo podobnych sytuacji mogę przytoczyć dużo. niby nie zbrodnia, ale wnerwić się można... ja na przykład denerwuję się, kiedy opowiadam mojemu o czymś związanym z ciążą (nie jęczę, nie użalam się, informuję jeno ![]() ![]() A takie akcje też są.. ja opowiadam jak to mnie i co zabolało albo jak mały dziś szalał, czy szaleje teraz (by pomacał brzucha chociaż) a on puszcza mimo uszu i opowiada ze zmókł dziś bo pracował na dworze i akurat padało ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów.
Umnie pogoda się już zepsuła.Słonka nie ma pojawiły się chmurki. Ja nie mogę z waszych mężów.Mój mi nigdy nic takiego nie powiedział.Ale nadopiekuńczość też może człowieka wykończyć. Co do prasowania to zaraz ide powiesić pranie i uprasowac to co zdejmę. Z mojego planu dnia jeszcze obiad mam zrobić. Ja byłam zołzą przed ciążą.W trakcie ciąży złagodniałam bo wszystko miałam w d...pie.Teraz znowu się zaczęło ale to chyba tylko przez ciążę bo sama potem stwierdzam ze nie warto o takie pierdoły się denerwować. Ide prasowac i obiad wstawic.Pojawię się potem to może któraś urodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Twój chyba jest wyjątkiem,co nie miał nadopiekuńczej matki i tak ma zwalony charakter...Bo tym bardziej powinien znać wartość rodziny ![]() Może faktycznie dojrzeje do tego wszystkiego jak już dziecko się pojawi...Póki co dbaj o siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Rozeznanie
|
witam was obecne i przyszle mamusie
![]() nie bylo mnie na watku zaledwie 4 dni a tu proszę jak pięknie : Marta1122 (05.82)-sn. (40tc +2) 12 maj, godz. 23:45 Hanna 3000g, 55cm zgadnij_MS (28.08.86)- sn. (40tc +4) 13 maj, godz. 12:15 Maksymilian 3570g, 54cm ellai (22.04.86) - cc. (40tc +8) 13 maj, godz. 13:25 Nadia 4100g, 60cm kropka75 (07.09. 75) -cc. (40tc -2) 16 maj, godz. 4:30 Daniel 3200g, 51cm szajajaba (79) - cc. (40tc -2) 17 maj, godz. 21:45 Agata 3270g, 52cm wszystkim wam gratuluje i zazdroszcze ze juz kolejne z was maja swe dzieciulki ze soba ![]() najwazniejsze ze dzieciatka zdrowe ![]() mam do nadrobienia mase literatury wiec niewiem czy dam rade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
Na pewno się starasz. Z mojego doświadczenia Ci powiem, że warto spojrzeć później na swoje dziecko. I gdy tylko zauważysz, że coś jest nie tak, to nie poświęcaj się ponad siły. Dziecko strasznie przeżywa wszelkie trudności rodziców. Czasem warto skończyć coś niż męczyć się w imię zasad. Moja matka nie umiała skończyć, na szczęście ja mam teraz fajnego małża. Gdyby nie on nie wiem jak bym skończyła, bo życie w rodzinie z przymusu, w której rodzice są razem bo kiedyś ślubowali sobie, ale w ogóle rodziny nie tworzą nie jest wcale dobre. Ja to mam za sobą, ale ze wspomnieniami muszę sobie radzić do dziś. Oby Wam i Twojemu maleństwu życie poukładało się jak najlepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.