|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() Choć i to lepsze niż życie w patologicznym związku, gdzie każdy ma zły wpływ na każdego.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Siala_Bala, ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19398720]ja też miałam ciężką noc, o 1:00 obudził się Maksiu i przydreptał do nas do łóżka, 6 razy pod rząd odprowadziłam go do jego łóżka , żeby spał, a on znów wracał...
![]() ![]() ![]() Siala_Bala, ![]() ![]() ![]() Ojjj jak pomyślę, że niedługo i mnie czeka takie dreptanie i "mamusia zrób mi mleczko" ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja tez mialam chetke na drina ostatnio i na fajkaaaaa... bo przed ciaza palilam.... Cytat:
hmmm czop???? juz???? ![]() a nam wreszcie ten inwestor zaplacil nalezne pieniadze... ufffff....teraz tylko meza w samochod i na zakupy ![]() nie mam sumienia meczyc chlopa bo ostatnio musi ciagle gdzies jezdzic a nie lubi, ale trudno, trzeba przetrwac ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mężczyzna powinien wiedzieć ze jak ciężarna(zwłaszcza pod koniec) uważa ze czerwone jest czarne to i tak ma racje!!! ![]() a mój też dobry, wczoraj miał taki dobry humor ze udał ze mi ze schodów spada, a ja się tak wystraszyłam ze jak go sprałam to mnie jeszcze z godzine ręce bolały ![]() dziewczyny a jak u was z pogodą? ja się zaczynam bać ze nie dojade do szpitala jakby coś się działo bo większość mostów zamykają przez powodzie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie żałuj sobie, skoro ci się chce to znaczy, ze organizm jej potrzebuje ![]() ![]() A z resztą kawkę sobie też zrobię bo smak mi się zrobił ![]() Co do porodu, wody i helikoptera.. gdybyś urodziła w helikopterze to należą się dziecku chyba darmowe przeloty ![]() ![]() A z tym moim mężem.. cóż, jakoś dam radę, może wczoraj mieliśmy zły dzień, może ta moja "wyprowadzka" coś zmieni, a jak nie to cóż, na nim się świat nie kończy, zawsze zostanie mi dziecko z człowiekiem którego kochałam/kocham ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Rozeznanie
|
kicia, ja cala ciaze pije co rano kawke, ostatnio z mleczkiem jakos mi teraz bardziej smakuje
![]() w ciazy mozna pic kawę, ale w ograniczonych ilosciach, wiec jezeli skusisz sie na 1 filizanke nie powinnas sie obawiac ze cos sie stanie ![]() z tego co wiem mocna herbata ma wiecej kofeiny niz kawa, a cola to juz wogole kofeinowa bomba .... tu jest dosc jasno napisane na temat kawy w ciazy: http://www.poradnikmamy.pl/ciaza-i-p...y-w-ciazy.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4568 | ||||||||||||||||||||
Zakorzenienie
|
ellai (22.04.86) - cc. (40tc +8) 13 maj, godz. 13:25 Nadia 4100g, 60cm
kropka75 (07.09. 75) -cc. (40tc -2) 16 maj, godz. 4:30 Daniel 3200g, 51cm szajajaba (79) - cc. (40tc -2) 17 maj, godz. 21:45 Agata 3270g, 52cm Gratulacje dla kolejnych mamuś ![]()
![]() |
#4569 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale w końcu stanęliśmy na x landerze xa. kupiliśmy używkę, ale ładnie się prezentuje. dla mnie to ważne, że można go prowadzić jedną łpką bez wysiłku, no i ma duże pompowane kółka dobre na wertepy. łatwo nim manewrować, podnieśc przednie kółka, tylne, itd. to kwestia bardzo indywidualna, bo wim że rzeczy moim zdaniem fajne w tym wózku, zdaniem innych moga być beznadziejne. chociaż dla mnie na przykład totalną porażką okazał się jakiś wózek bardzo przez kogoś zachwalany (tylko teraz nie pamiętam, ale chyba jedo fyn, albo to któryś z espiro, no nie pamiętam). a ja się z nim w sklepie umordowałam... ale dla kogoś innego był super, więc to o niczym absolutnie nie świadczy... no to Ci chyba nie pomogłam ![]() Cytat:
Ty się tu aż tak nie przejmuj, jedna kawa na pewno mu nie zaszkodzi. powiem Ci jeszcze, że moja malutka ważyła w 33 tygodniu niecałe 1600, więc mało, ale jak najbardziej w normie i "ten typ tak ma". |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Zadomowienie
|
Przed ciążą piłam co dzien rano kawke mocną parzoną i papierosek
![]() jak tylko dowiedziałam sie o ciązy wszystkie funkcje odpowiedzialne za palenie , picie kawy .,alkocholu i sex mam wyłączone ![]() palenie ok, kawa tez przeżyje - tak sie odzwyczaiłam że jak kiedys zrobiłam sobie taką słabą z mlekiem to i tak myslałam że mi serce wyskoczy , przestawiłam sie na cherbate którą normalnie piłam tylko podczas choroby ![]() do alkocholu mnie nie ciągnie no a sex ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z położną srodowiskową która przychodzi do domu - czy to sie zgłasza przed porodem żeby przyszła czy ona tak sama ![]() Mój gin stwierdził że dam se rade i nie potzebna mi bedzie polożna bo ona tak bardziej do rodzin patologicznych chodzi ![]() Lekarz jest kochany ale to stwierdzenie mnie rozwaliło bo ja co innego słyszałam , a i chyba dobrze by było jak by ktos z doswiadczeniem przyszedł i sprawdził co i jak z dzieckiem. Chyba bym chciała . Na każdym kroku każdy mi ciągle mówi że dam sobie rade , już słuchac tego nie moge , ja mam chyba na czole wypisane - twarda kobieta ![]() - nie potrzebuje pomocy ![]()
#4571 |
Rozeznanie
|
moja dzidzia w 33 tyg wazyla 1900 gram ale ja wiem ze nie jest to dokladna waga dziecka ale taka, jaka wynikala z pomiarow na dany dzien
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Konto usunięte
|
Silpe, u nas jest tak, że położna chodzi do wszystkich,
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zadomowienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939981 6]zdjęć nie będzie, bo ja durna się w tej ciąży zrobiłam i nie umiem ich zmniejszyć (już nie raz próbowałam
![]() .[/QUOTE] Hej, Sciagnij sobie program gratisowy VSO Image Resizer...i mozesz nim zmniejszyc fotki http://www.vso-software.fr/products/image_resizer/download-image-resizer.php Ja go uzywam i dziala swietnie ![]()
![]() |
#4574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
po wyjsciu ze szpitala trzeba dziecko zapisac do przychodni i oni kieruja potem polozna ktora przyjdzie kilka razy co okolo 2 tygodnie mozna sie umawiac z nia na konkretny dzien itd przynajmniej w stolicy tak jest i okolicach tez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4575 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój maz pracuje 40 km od domu ale autem i autstrada w 25 min jest w domu...mimo wszystko powiedzialam mu, ze jak zadzwonie to ma zabrac swoje rzeczy na spokojnie z pracy, jechac 100 km/h.... bo czasu bedzie mial wystarczajaco nawet na prysznic jak dojedzie ![]() A z drugiej strony od dwóch dni robie mu na noc herbatki na spanie, bo wyglada na to, ze to on ma rodzic , a nie ja...jest taki poddenerwowany, przerazony, az mu gesia skórka sie pojawia .... wiec teraz jeszcze musze za pielegniarke robic... Dzwoni do mnie po kilka razy w ciagu dnia i pyta jak sie czuje, czy moze dzisiaj urodze... i pomimo tego, ze jest swiadomy, ze nic mi sie nie stanie , bo jak bym chciala to sama sobie poród bym odebrala... ![]() ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- ...ja pije piwo bezalkocholowe i wczoraj kupilam tzw. sangrie bezalkocholowa...superrrr rrrrrrrrr!!! , a od czasu do czasu lykne sobie alkocholowe z meza szklanki...
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny
![]() jak bede w ośrodku przy okazji to sie dopytam . nie wiem czemu mój lekarz twierdzi tak a nie inaczej , też mnie to zdziwiło bo wydawało mi sie naturalne że położna odwiedza wszystkie dzidki ![]() A ja bym sie czuła pewniej jak by ktos z kwalifikacjami przyszedł od czasu do czasu i sprawdził czy wszystko ok , przeciez doswiad czenia nie mam żadnego .
#4577 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19386442]najprawdopodobniej.
![]() a ja musiałam wyjść z łóżka i wrócić tutaj jeszcze na chwilkę, bo dostałam sms-ka od szaji, ![]() ![]() ![]() Po tym, jak moje skurcze miały mnie w nosie, nasza córeczka urodziła się przez cc o 21:45, waży 3270g i ma 52cm. ![]() [/QUOTE] Równiez gratuluje nowej mamie!!!! ![]()
![]() |
#4578 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Kawy nie piłam nigdy, papierosy to też nie moja bajka, ale niestety seksu zero. Przez skurcze miałam całkowity zakaz. Nio i tak się porobiło, że jak już mogę bo blisko terminu to sie boję ![]() ![]() ![]() A jesli chodzi o położną to u nas jest tak że w szpitalu podajesz adres przychodni i oni wysyłają informację, ze urodziłaś. Za kilka dni dzwoni do ciebie położna i umawia się na pierwszą wizytę. Do rodzin "normalnych" też przychodzi ![]()
![]() |
#4582 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wogóle od rana jakos jestem na chodzie, wysprzatalam juz i tak czyste mieszkanko tak na wszelki wypadek, dosadzilam kwiatów na balkonie, polezalam w wannie okolo godziny, zrobilam sobie pazurki, uczesalam wlosy, zrobilam salatke jarzynowa, obiadek dla mnie, bylam na spacerze...i dalej mam ochote na robienie czegos.... moze jeszcze podjade na male zakupy... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Raczkowanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1940066 7]
![]() lub w zwyklym paint ktory masz w akcesoriach. Wchodzisz, otwierasz plik, zakladka obraz, rozciagnij/pochyl robisz powiedzmy na 50% w poziomi i w pionie, zapisujesz i juz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4584 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do męża to na pewno będzie lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1939981 6] ale kochana, kto Ci powiedział, że on musi ważyć 2,5 kg dokładnie? w którym to było tygodniu? po pierwsze waga z usg nigdy nie jest dokładna, po drugie każde dziecko rośnie w swoim tempie, no i nie każde musi być duże. Ty się tu aż tak nie przejmuj, jedna kawa na pewno mu nie zaszkodzi. powiem Ci jeszcze, że moja malutka ważyła w 33 tygodniu niecałe 1600, więc mało, ale jak najbardziej w normie i "ten typ tak ma".[/QUOTE] może rzeczywiście się za bardzo martwię, w końcu mały ma jeszcze jakieś 3 tyg żeby przybrać na wadze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() Wlasnie dzisiaj ogladalam w naszyc hiszpanskich wiadomosciach o powodziach jakie nawiedzily Polske, wspólczuje... gdybym mogla poslalabym wam sloneczko , bo u nas dzisiaj juz 25 stopni ciepla... ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Widzialam, ze pisalyscie o przemywaniu pepka u noworodka... ja z mojego doswiadczenia ...wiem, ze bede przemywala normalnie woda z mydlem , bop najwazniejsze to aby miejsce bylo dobrze umyte z kazdej strony, od góry od dolu i wysuszone porzadnie...wtedy szybciutko i naturalnie sie goi ... a o czas nie ma co sie martwic, u jednych dzieciaczków odpada wczesniej, a u drugich pózniej...
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja na swojego tez narzekac nei mam powodu ![]() ![]() na codzien dogadujemy sie bez słow, a odkad jestem w ciazy on jest do kwadratu mega super opiekunczy ![]() i do tego jak to chlop powinien czasami jest szorstki, stanowczy, obowiazkowy i odpowiedzialny i zaradny w swoim fachu ![]() bo w domem zajmuje sie ja ![]() ![]() jakos tak same sie te obowiazki podzielily i nikt nie narzeka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | ||
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19398720]
ja też miałam ciężką noc, o 1:00 obudził się Maksiu i przydreptał do nas do łóżka, 6 razy pod rząd odprowadziłam go do jego łóżka , żeby spał, a on znów wracał... ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] To pewnie uciążliwe..... ale Maksiu jest świetny ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W razie czego trzymam kciuki ![]() siala bala, no przyznam, nie masz lekko z chłopem, ale może tak jak piszą dziewczyny, dziecko coś zmieni. Trzymaj się dzielnie ![]() Ja też nie mogę narzekać na męża. Dużo mi pomaga, zajmuje się córcią. Rzadko się kłócimy, dużo rozmawiamy. Gdzie jest kardashi??? Czyżby się zaczęła akcja???
![]() |
#4588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() SZAJA, WIELKIE GRATULACJE DLA CIEBIE I AGATKI UPARCIUSZKA ![]() ![]() ![]() ![]() Kardashi i reszta dziewczyn, które wyczekują porodu - trzymam za Was kochane kciuki, żeby to było już za chwilkę ![]() Ja Wam powiem, że w przeddzień i wogóle kilka dni przed porodem było trochę przytulanek z małżem - może to pomogło? Acha - piłam ten napar z liści malin, ale nie wiem, czy faktycznie działa. Także nic, tylko brać się za swoich chłopów, a dzidek szybciutko wykaże chęć wyjścia na ten świat ![]() Do dziewczyn, które mają już swoje maluszki w domu - czy Wy też macie obsesję na punkcie bezpieczeństwa swoich maluszków? Ja nie wiem dosłownie co się ze mną dzieje - nigdy nie byłam osobą przewrażliwioną a teraz dosłownie nie mogę w nocy spać, sprawdzam ciągle czy mała oddycha itp. Moja Lenka jest przekochana, ładnie śpi i je, jest słodziutka i jest zdrowa przede wszystkim. A i tak ciągle mam stracha, że w nocy przestanie oddychać czy się zachłyśnie (czasem jej się ulewa). Chcę kupić monitor oddechu, ale mąż i mama odradzają mi, bo w razie fałszywych alarmów dostanę zawału. Jak to wygląda u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Rozeznanie
|
wlasnie gdzie jest kardashi??? obstawiam z ena porodowce hihi
![]() a ja mam jeszcze przed soba jakis miesiac ciazy a teraz jestem na etapie ,,sprzatania gniazda'' myje i wycieram, wyrzucam to co dawno powinno zostac wyrzucone, ukladam, sprawdzam, i tak w kółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:49.