Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-18, 12:29   #3811
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Wiadomo, ze od mamy najlepsze... ja na razie wyrodna mamuska jestem i na sloiczkach jedziemy....chociaz kusi mnie, zeby cos tam ugotowac i zmiksowac
...

Moje male opiera sie na lokciach i kolankach i tak fajnie sie buja do przodu i do tylu...chyba podpatrzyl u tego slimaka pelzajacego z lusterkiem FP i tez tak robi...

Kurcze, nie mam dzisiaj nic a nic sily....3 kawa nie pomaga....
No moja wlasnie tez tak, tak to cudnie wyglada

Ja tez juz dzis pije 2 kawe bo chodze jak zmora.

Dzis mam duzo czasu na wizaz bo dzis jest u mnie mij 10 letni chrzesniak i zajmuje sie Kamilka zabawia jak tylko moze. Lepiej sobie z nia radzi niz moj 19-letni brat

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:32   #3812
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Ja tez mam ochotke na drugą kawusie jeszcze chwila i zrobie ....

Dziewczynki ,od kiedy można podawac banana >?
Stary 2010-05-18, 12:37   #3813
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Ola widze w podpisie ze sie odchudzasz ze chcesz dobic do 48 kg to masz jakoś dietke moze, czy ćwiczenia?? Zdradź tajemnice co robisz by sie odchudzic [COLOR="Silver"]
Pietrusiu, do 48kg chyba już nie chce, miałam w piątek na wadze 49,7kg i wyglądam już tak jakbym chciała, więc chyba teraz już tylko będę tą wagę stabilizować a co robię? Dukana już olałam, nie moge wytrzymac na białku i tych dziwnych rzeczach ze slodzikiem w roli głównej, staram się po prostu jeść jak najmniej, dużo pić, jem rzeczy niskokaloryczne, nie jem kolacji, płatki fitness na śniadanie.. Zdarza mi się zjeść pizze (zdarza... raz w tygodniu :P), jakiś makaron itd, ale pieczywo jem tylko ciemne, dużo twarożków niskotłuszczowych
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:41   #3814
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
No moja wlasnie tez tak, tak to cudnie wyglada

Ja tez juz dzis pije 2 kawe bo chodze jak zmora.

Dzis mam duzo czasu na wizaz bo dzis jest u mnie mij 10 letni chrzesniak i zajmuje sie Kamilka zabawia jak tylko moze. Lepiej sobie z nia radzi niz moj 19-letni brat

Fajne te nasze maluchy sa...

Hehehe....nasi wynajmujacy maja 5-letnia coreczke, ktora uwielbia André....zawsze znosi mu wszystkie swoje zabawki, ostatnio sciagal jej skarpetki i jak sie oboje cieszyli...

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 12:57   #3815
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Pietrusiu, do 48kg chyba już nie chce, miałam w piątek na wadze 49,7kg i wyglądam już tak jakbym chciała, więc chyba teraz już tylko będę tą wagę stabilizować a co robię? Dukana już olałam, nie moge wytrzymac na białku i tych dziwnych rzeczach ze slodzikiem w roli głównej, staram się po prostu jeść jak najmniej, dużo pić, jem rzeczy niskokaloryczne, nie jem kolacji, płatki fitness na śniadanie.. Zdarza mi się zjeść pizze (zdarza... raz w tygodniu :P), jakiś makaron itd, ale pieczywo jem tylko ciemne, dużo twarożków niskotłuszczowych
ja tez chyba musze sie zabrac za odchudzanie bo masakra ja w sumie to nie jem tak duzo ale sa to rzeczy dosc kaloryczne wiec chyba musze zaczac patrzyc co jem

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

http://www.hochlander.pl/kartki/poka...16caa2fd139000

Aniołek[*]
Stary 2010-05-18, 13:13   #3816
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

a ja mam zadanie do szkoły miałam z niej zrezygnowac ale jedna babka mnie namówila bym została ...przez te szpitale nie miałam czasu na szkołe od grudnia tylko raz byłam ...no ale zostałam i prace pisz ehh i cza sie oszukac
Stary 2010-05-18, 13:36   #3817
karenina19
Zakorzenienie

Super

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
a ja mam zadanie do szkoły miałam z niej zrezygnowac ale jedna babka mnie namówila bym została ...przez te szpitale nie miałam czasu na szkołe od grudnia tylko raz byłam ...no ale zostałam i prace pisz ehh i cza sie oszukac

To do dziela

ja wypowiedzialam wojne mojemu lenistwu dzisiaj i dwie lazienki juz wysprzatane, dwa pieterka odkurzone, okno w przedpokoju na gorze umyte...moze by tak jeszcze drzwi na tarasik w salonie..?

A moje dziecko chyba daje mi znac, ze potrzeba mu wiecej przestrzeni...
Załącznik 3117814Załącznik 3117815Załącznik 3117816

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 13:56   #3818
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

znalazłam na 2 tematy już prawie wszystko...ale o makijazu nie moge nic znaleśc

Adndre prz słodziutki

Dziewczyny tak Wam zazdroszcze ..tez chce by mja misia podnosiła gówke ,przewracała sie trzymała dobrze głowke ... tak chciałabym by sie gołosno smiała bym mogła sie z nia bawic....a ona duzo nie umie ...rehabil. powoli przynosi skutki ...tak sie boje ze już zwsze bedzie leżec ...czy powie do mnie mamo ..takie cholerne myśli mnie prześladuja

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2010-05-18 o 14:01
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 14:03   #3819
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
znalazłam na 2 tematy już prawie wszystko...ale o makijazu nie moge nic znaleśc

Adndre prz słodziutki

Dziewczyny tak Wam zazdroszcze ..tez chce by mja misia podnosiła gówke ,przewracała sie trzymała dobrze głowke ... tak chciałabym by sie gołosno smiała bym mogła sie z nia bawic....a ona duzo nie umie ...rehabil. powoli przynosi skutki ...tak sie boje ze już zwsze bedzie leżec ...czy powie do mnie mamo ..takie cholerne myśli mnie prześladuja
Nie zazdroszcze szkoly, strasznie sie ciesze ze mam ja juz za soba bo nie chcialo by mi sie juz uczyc

Kochana napewno dominisia bedzie to wszystko ładnie robic, tylko trzeba czasu, sama mowisz ze rehabilitacja przynosi skutki wiec musisz byc cierpliwa

Andre

Aniołek[*]
Stary 2010-05-18, 14:15   #3820
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Wiem -cierpliwosci trzeba ...ale tak mi smutno jak sobie wyobrazam ze ona by niedługo siadakla itp jak m ogłabym sie z nią bawic to az mi łzy staja ...a ona jets taka mądrutka ...wczoraj mówie do niej ja sie ciebnie nie boje a ona takie smieszne miny robiła zebym sie jej przestraszyła hehehe

Może Wy kogoś polecicie ,neurologa dziecięcego dobrego ..nie wiem co dalej robic...chce jeszcze szukac innych opini na jej temat .
Stary 2010-05-18, 14:17   #3821
gucia6
Zakorzenienie

hej babeczki

Przede wszystkim spóźnione życzonka dla Kamilki i aktualne dla Majusi

A ja dziś jestem od rana zabiegana, bo szykuje się dzisiaj 100% Kinderparty bo spotykamy się z naszymi znajomymi, których maluchy też dziś obchodzą pół roczku... ło matko, teraz jak to napisałam, to dopiero do mnie dotarło, że to już pół roku minęło
W każdym bądź razie dziś prawie cały czas pichcę w kuchni i dla dorosłych i ugotowałam zupkę Sandrze, a teraz góra garów czeka do zmycia, więc lecę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 14:22   #3822
agnessja
Rozeznanie

Cytat:
Wiadomo, ze od mamy najlepsze... ja na razie wyrodna mamuska jestem i na sloiczkach jedziemy....chociaz kusi mnie, zeby cos tam ugotowac i zmiksowac...
ja daje ze słoiczków i nie czje się wyrodną matką z tego powodu, mam więcej czasu, jak gotowałam starszej córce, to zdarzało mi się zapomnieć i się przypalało idę więc na łatwiznę i kupuję gotowe

rano i wieczorem daję mu swoje mleko, a w dzień jeszcze kaszkę na mleku modyfikowanym, albo jakbłko tarte, soczki...

Blog o hobby - scrap i decou
agnessja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 14:57   #3823
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Andre przesłodziutki

Kochana, wiem, ze jest ci na pewno ciezko, ale jedyne, co moge powiedziec, ze rehabilitacja przyniesie 100% efekty i twoja coreczka na pewno nie bedzie zawsze lezec. Zobaczysz, bedziesz jeszcze nam "narzekac", ze biega ci po calym domu i niemozesz jej dogonic. Wiem, ze tak bedzie

Cytat:
Andre

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

A ja dziś jestem od rana zabiegana, bo szykuje się dzisiaj 100% Kinderparty bo spotykamy się z naszymi znajomymi, których maluchy też dziś obchodzą pół roczku... ło matko, teraz jak to napisałam, to dopiero do mnie dotarło, że to już pół roku minęło
W każdym bądź razie dziś prawie cały czas pichcę w kuchni i dla dorosłych i ugotowałam zupkę Sandrze, a teraz góra garów czeka do zmycia, więc lecę
Kinderparty....powaznie brzmi

Cytat:
Napisane przez agnessja Pokaż wiadomość
ja daje ze słoiczków i nie czje się wyrodną matką z tego powodu, mam więcej czasu, jak gotowałam starszej córce, to zdarzało mi się zapomnieć i się przypalało idę więc na łatwiznę i kupuję gotowe
Hehehe...przeciez ja to tak zartem tylko...sama o sobie tak....

Stary 2010-05-18, 15:05   #3824
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dziękuje Karerinko...mam nadzieje ze przyniesie efekty wierze q to mocno ..i chce już za nią biegac
Stary 2010-05-18, 15:09   #3825
konspiracja
Zakorzenienie

No więc leje dalej.
Miło Was "slyszeć"
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość

mam dzis imieniny a ani tz ani moja mama ani siostra ani nikt nie pamietal.. troche mi smutno..

w kazdym razie odemnie dla kazdej Oli imieninowo najlepszego

Kropinko - WSZYSTKIEGO naj - wielkie buzi

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj solenizantów! Maja, Sandra, Lenka, Nikoś - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Dołączam sie do życzeń Dla wszystkich solenizantow i tych zaległych i tych dzisiejszych: roza:

Cytat:
Napisane przez karolina84 Pokaż wiadomość
Xpressjo kup zwykłe szare mydło, np Białego Jelenia, zapierz plame, zostaw na chwile a potem do pralki i będzie dobrze
To u mni ejedyny sposób, bo jak cholerstwo zaschnie to już koniec. No i szkoda rzeczy, wiec zawsze lece szybko zaprać.

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
Witaj!
U nas też ciągle cycek to nr 1, plus słoiczek raz dziennie i kaszka, ale na modyfikowanym, bo nie chce mi się odciągać i nawet nie wiem czy tyle by się uzbierało. Tylko z glutenem jesteśmy do tyłu...

!
Dołoz sobie lyżeczke glutenowej kaszki do sloiczka i będziesz miala temat z głowy. Mi pediatra tez mowiła, że jak sie teraz nie wprowadzi glutenu to potem trzeba czekać aż do 8 m-ca

Cytat:

rano i wieczorem daję mu swoje mleko, a w dzień jeszcze kaszkę na mleku modyfikowanym, albo jakbłko tarte, soczki...
Witaj nowa mamusiu
I sama Ci sie tak ustabilizowala laktacja że tylko rano i wieczorem? A w środku dnia nie masz bolących balonów?
Mój książę zjada poł dużego sloiczka i potem mleko dalej chce, a jakże

Karenina, kolejne dzieła podziwiam
Domi mam nadziej ze sytuacja z piersiami opanowana i nie boli Cie już.

My dzis wrocilismy z zajec naszych i w tą pogode to prawdziwe wybawienie ze można w ogóle z domu wyjść. Wiecie jestem z tych zajęc w ogole super zadowolona, o pierwsze że mamy kontakt z innymi dziećmi i mamami a po drugie ze uczymy się super spędzac czas i bawiąc uczyć. Dzisiaj przerabialismu juz wierszyki pomagajace w ćwiczeniu roznych głosek i rozne fajne zabawy ruchowe. Poza tym babka przynosi super propozycje zabawek dla dzieci ktore mozna wykorzystwać w domu dla rozwoju dziecka. Np. wiecie jak fajnie można mowic do dziecka zwykłą skarpetką? Zakładamy jana ręke i tak jak pacynką ruszamy jakby to ta pacnka mówila - w rytm naszych slów. Dzieciaki sa zachwycone. Albo do stymulacji rączek kupiłam w sklepie uwaga: zoologicznym taka pileczkę z wypustami i mozna nią masować raczki i nózki dziecka. Staś uwielbia te zabawy. Ale mine tej kobitki ze sklepu byście widziały, jak się dowiedziala ze to dla dziecka piłeczka

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:15   #3826
xpressja
Zadomowienie

najlepsze życzenia dla dzisiejszych małych solenizantów i dla dużej solenizantki

kareninko,
prace piękne, ale mały Andre POWALA!

domi,
dobrze że już lepiej!

konspi, a na jakie Ty zajęcia chodzisz? bo coś musiałam przeoczyć ???
i super patenty z tymi zabawami, proszę się tu z nami wszystkimi informacjami dzielić

pinky, ale dzisiaj pięknie we Wrocławiu prawda?

... słuchajcie z tą dieta Dukana to jakaś mania się robi - wszyscy dookoła na tej diecie ?!
olalicious, a dobrze ja rozumiem ta dietę - tam nie ma owoców!? jak można nie jeść owoców!???!

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-05-18 o 15:16
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 15:28   #3827
agnessja
Rozeznanie

Cytat:
Hehehe...przeciez ja to tak zartem tylko...sama o sobie tak....
a ja tak pocieszyć Cię chciałam, że jednak nie jesteś wyrodna

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Witaj nowa mamusiu
I sama Ci sie tak ustabilizowala laktacja że tylko rano i wieczorem? A w środku dnia nie masz bolących balonów?
Mój książę zjada poł dużego sloiczka i potem mleko dalej chce, a jakże
Witaj
nie miałam i nie mam bolących balonów, nawet trochę się już zmniejszyły, rano on pije około 6-tej i 9-tej a wieczorem 18 i przed spaniem przed 21, w nocy jeśli się obudzi to też mu daję, ale to już mało kiedy jak na razie, samo się tak poukładało

Stary 2010-05-18, 16:04   #3828
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
MAMY ZĄBKA! przebił się na dole
gratulujemy

Cytat:

No i potem tez marudzenia...przewijanie na przewijaku....eeeehhhh nawet nie bede pisala jak to wyglada...tylko tyle, ze po 1 minucie wszystko wokol jest na ziemi - oba pudelka z chusteczkami, kremy, pudry, skarpetki, pieluchy, no wszystko...

znam to skads.. przebieranie fifika to teraz dla mnie chyba najgorsza zmora.. ciaglke prubuje sie przewrocic na brzuch wic zanim zdasie mu zalozyc nowego pampersa to on sie zdazy obsikac z 3 razy.. :/

i w ogole u nas akcja zabkowanie na calego.. jesc z butelki w ogole pic tez wiec wszystko mu daje lyzeczka a on przy lyzeczce zasypia co daje efekt ze moje dziecko dzis pol dnia spi! ciekawe jak bedzie wygladala noc.. dzisla opuchniete i zaczerwienione.. niech sie juz te zeby wykluja.. prosze

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:26   #3829
agnessja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
znam to skads.. przebieranie fifika to teraz dla mnie chyba najgorsza zmora.. ciaglke prubuje sie przewrocic na brzuch wic zanim zdasie mu zalozyc nowego pampersa to on sie zdazy obsikac z 3 razy.. :/
dajcie coś potrzymać dzieciom w czasie przewijania, nawet paczkę chusteczek do pupy, fajnie szeleszczą i dziecko zainteresuje się na moment i szybko zapakujecie w pampersa, u nas to działa i u starszych też

Stary 2010-05-18, 16:35   #3830
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
dajcie coś potrzymać dzieciom w czasie przewijania, nawet paczkę chusteczek do pupy, fajnie szeleszczą i dziecko zainteresuje się na moment i szybko zapakujecie w pampersa, u nas to działa i u starszych też
prubowalam.. nie da sie;( moje dziecko inteesuje sie chusteczkami ale MUSI lezec na brzuchu:/ na plecach nie lubi w ogole;(

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 16:52   #3831
zebra666
Zakorzenienie

Dziękuję za gratulacje Ząbek się przebił ale nie wylazł całkiem jeszcze i mam potwora w domu!!! Ciagle śliniaki zmieniam i wycieram mu buzie tetrówką, bo ślini się na potęgę, ciągle ulewa bo łapki pcha głęboko. Jak tak będzie przy karzdym ząbku to osiwieje! Obok mam wrażenie, że widzę następne potencjalne ząbki...

AsiCcccCA super, że rechabilitacja zaczyna dawać efekty! Napewno będzie dobrze z malutką Cierpliwości! Ani się obejrzysz jakz acznie zaskakiwać Cię umiejętnościami

Ola ale ślicznie wyglądasz a malutka jak siedzi i trzyma się za stópkę! Cudo!!!

Agusia ja do mojego mega nawijam, śpiewam albo robie miny idiotyczne... wtedy mam największe szanse zmeinić pampka czy przebrać

Asioczka, Pietrusia maluszki cudowne

Karenina widzę, że znowu namalowałaś cudo Masz talent

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-05-18 o 16:55
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 17:52   #3832
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
jak Ola zaczela poplakiwać przy chłopakach (bo już troche zmeczona i znudzona była) to my to słyszałayśmy... i jedna z dziewczyn z tekstem do mnie, że ona to już by 10 razy do płaczącego dziecka pobiegła.. a ja tak stoję i rozmawiam! i woecie co?! aż mi się przykro zrobiło! że co ja niby taka niedobra matka jestem!!
tłumaczę sobie, że ona nie wie co mówi bo jeszcze właśnych dzieci nie ma!
ja też nie zawsze od razu lecę na ratunek. kiedy wiem, że nic poważnego się nie dzieje to czasem nawet celowo chwilę odczekuję żeby mała nie myślała że może sobie mnie owinąć wokół paluszka
Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość

Dobrze myślałaś i nie wróciłam Przy naszej szkole jest liceum dla dorosłych i był to występ gościnny
rozumiem
Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
A tak na margienesie to oglądałyście te biedne dwie bliźniaczki które się urodziły za szybko i najprawdopodobniej nie będą widziały Ta mama tak płakała a ja razem z nią
odkąd mam dziecko zrobiłam się taka wrażliwa na takie reportaże!
na szczęście zebraoli już trochę kaski na zabieg.
Cytat:

Wszystkiego najlepszego
dla
Sandruni

Majeczki
Lenki
oraz
Nikosia
!!

przyłączam się do życzeń
i spóźnione sto lat dla Kamilki!
Cytat:

a my dzisiaj zaczęliśmy ekspozycję na gluten!
mam nadzieję, że nic nie pokręciłam i że u dzieci na piersi zaczyna się podawać gluten od 5 miesiąca.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 18:05   #3833
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
...
a my dzisiaj zaczęliśmy ekspozycję na gluten!
mam nadzieję, że nic nie pokręciłam i że u dzieci na piersi zaczyna się podawać gluten od 5 miesiąca.
I jak było?

Tarasiu ja też się przymierzam Ale jak tu podawać gluten i jednocześnie karmić wyłącznie piersią do końca 6stego miesiąca - tak jak zalecają
Ja chcę zacząć od przyszłego tygodnia - z zupką marchewkową

Zebra - gratulacje za Piotrusiowy ząbek
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-18, 18:47   #3834
asioczka
Zadomowienie

i oczywiscie niesmialo prosze o kliki

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 19:38   #3835
zebra666
Zakorzenienie

O myślałam, że będę musiała nadrabiać a tu nic prawie:P

Dziękuję jeszcze arz za gratulacje... jeszcze tylko cała reszta przed namiPrawie jak on skończy kiełkowac to mausia będzie w wariatkowie...

A i mały ma krostki na pleckach z tyłu na dole i po boczkach tam gdzie zapina się pieluszki... to potówki czy uczulenie? Na samej pupci czy z przodu nic nie ma....

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:12   #3836
Ravenne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
a to moja krolewna zlotowlosa:
Śliczna, a jak pięknie śpiulka

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Hej

Laski ja nie wiem co sie dzieje goraczka troche zeszla, bo mam ponad 37, czasem lekko ponad 38, ale piers cala czerwona, probowalam recznie odciagnac, bo laktatorem nie da za bardzo Polusie tez przystawialam, ale nie wiem czy ona cos ciagnie
na dodatek dostalam jakies plamienie, nie wiem czy to @ jeszcze tego by mi brakowalo

matko ja sie zalamie
Domi, może faktycznie przejdź się do lekarza z tym, jak ja miałam zapalenie piersi, to też miałam zaczerwienioną i twardą w jednym miejscu, nie była grudkowata. Ale jeśli się pogorszyło, to może faktycznie antybiotyk będzie potrzebny. Dużo zdrówka!!

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
a na koniec myyy i siedząca Blania )
Piękna córeczka i mamusia

Cytat:

Cytat:

A zapomnialam sie wam jeszcze pochwalic ze Kamilka ostatnio nauczyla sie lezac na brzuszku podnosic tak dupcie do gory ze jleczy na kolankach podpierajac sie na łokciach a potem podnosi sie na raczkach, chwileczke sie tak utrzyma pokolysze i opada znow na brzusio jak kiedy mi sie uda to foteczke jej zrobie
Pięknie, to teraz już prosta droga do zwiedzenia każdego zakamarku domu

Cytat:
Ja tez mam ochotke na drugą kawusie jeszcze chwila i zrobie ....

Dziewczynki ,od kiedy można podawac banana >?
Ja podałam banana, jak Ala miała 5,5 miesiąca.

Cytat:

Będzie dobrze, rehabilitacja przyniesie efekty, malutka pewnie będzie osiągała poszczególne etapy później, ale zobaczysz za rok, wszystko będzie już na pewno równiutko!! Musisz być silna, dla córeczki, przetrwacie ten okres i będzie normalnie

Cytat:

Może Wy kogoś polecicie ,neurologa dziecięcego dobrego ..nie wiem co dalej robic...chce jeszcze szukac innych opini na jej temat .
Ja mogę polecić moją panią neurolog, ale to Poznań jest, a nie wiem skąd jesteś, pracuje też w szpitalu, więc jak by co zawsze kieruje gdzie trzeba. Ale jeśli macie rehabilitacje i widzisz postępy to to się liczy.

Cytat:

My dzis wrocilismy z zajec naszych i w tą pogode to prawdziwe wybawienie ze można w ogóle z domu wyjść. Wiecie jestem z tych zajęc w ogole super zadowolona, o pierwsze że mamy kontakt z innymi dziećmi i mamami a po drugie ze uczymy się super spędzac czas i bawiąc uczyć. Dzisiaj przerabialismu juz wierszyki pomagajace w ćwiczeniu roznych głosek i rozne fajne zabawy ruchowe. Poza tym babka przynosi super propozycje zabawek dla dzieci ktore mozna wykorzystwać w domu dla rozwoju dziecka. Np. wiecie jak fajnie można mowic do dziecka zwykłą skarpetką? Zakładamy jana ręke i tak jak pacynką ruszamy jakby to ta pacnka mówila - w rytm naszych slów. Dzieciaki sa zachwycone. Albo do stymulacji rączek kupiłam w sklepie uwaga: zoologicznym taka pileczkę z wypustami i mozna nią masować raczki i nózki dziecka. Staś uwielbia te zabawy. Ale mine tej kobitki ze sklepu byście widziały, jak się dowiedziala ze to dla dziecka piłeczka
Normalnie, aż zazdraszczam zajęć, ale bardzo chętnie poczytam jakie pomysły na zabawę tam poznasz, jak byś się mogła z nimi dzielić tu na forum to byłoby super

Cytat:
Dziękuję za gratulacje Ząbek się przebił ale nie wylazł całkiem jeszcze i mam potwora w domu!!! Ciagle śliniaki zmieniam i wycieram mu buzie tetrówką, bo ślini się na potęgę, ciągle ulewa bo łapki pcha głęboko. Jak tak będzie przy karzdym ząbku to osiwieje! Obok mam wrażenie, że widzę następne potencjalne ząbki...
Ja też nie nadążam ze śliniakami, muszę dokupić ich bo po prostu mi brakuje, ja już nawet przestałam wycierać tetrówką, tylko chusteczką higieniczną, bo małej zrobiły się krostki od śliny i skóra troszkę podrażniona jest.

Kareninko piękne witraże

Kropeczko wszystkiego najlepszego z okazji imienin!!

Samych pogodnych dni i dużo uśmiechu także dla wszystkich solenizantów z ostatnich dni i dzisiejszych!!!:roz a:

U nas pogoda tak jak u Was, więc szkoda gadać, tydzień bez spaceru jesteśmy Ogólnie przez tą pogodę Alicja więcej śpi, a i ja jakaś taka przybita łażę. Jeszcze moja mama dzisiaj powiedziała, że słyszała, że w 1816 lub 1860 jak wybuchł wulkan, to w ogóle lata nie było w Polsce, masakra.
Dzisiaj Ala zaczęła pełzać do przodu , udaje jej przeczołgać kawałeczek, ale od czegoś trzeba zacząć. A zmusiłam ją do podczołgania do przodu kładąc, największe wabiki czyli pilota i komórkę
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:23   #3837
simpatica
Zakorzenienie

witajcie Mamuśki,
nie wiem czy się zczaiłyście ale mnie jakiś czas nie było od tyg nie miałam internetu a w sumie wczesniej też sie niewiele odzywałam... no ale może teraz wena powróci
u nas tak z grubsza ok. dziś byliśmy na szopingu i kupiliśmy Oluśce spacerówkę (najlepsze życzenia imieninowe dla wszystkich Aleksandroff )
w pt byliśmy na szczepieniu -- ale było płaczu! na szczęście po dwóch dniach marudzenia Ola zapomniała o szczepieniu i zaczerwienienie na rączce też znikło.
<><><><>
ej no czy tylko ja nie miałam jeszcze @ ?
<><><><>
idę sę poczytac coście tam nabazgroliły

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:48   #3838
aniulka8204
Wtajemniczenie

Zeberko gratulujemy zębulka

AsiCcccCA musisz być teraz cierpliwa jeśli są już postępy to już super a to że będzie troche puźniej siedzieć czy raczkować to nic ważne że widać postępy musisz myślec pozytywnie nie nastawiaj się takimi myślami i nie doluj się rehabilitacja pomaga więc bedzie dobrze

dziewczyny zdjęcia słodziudkie

pogoda do bani przytłacza mnie a nadodatek przez ten opuźniający się okres strasznie boli mnie podbrzusze

wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantów i mallusich i większych dzisiejszych i wczorajszych

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-05-18 o 20:49
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 20:56   #3839
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

już po imieninach, wreszcie święty spokoj Blanka ululana przez swoją prababcie, mam nadzieje, ze sie do 6-7 rano nie obudzi

tak, xpresja, dobrze rozumiesz, nie można jeść owoców.. więc średnio. Ale jak teraz o tym pomyślałam, to ja jem bardzo mało owoców i w sumie nie wiem czemu, chyba tak przywykłam to wcinania twarozkow, jogurtow i jajek,że o owocach zapomniałam.. i jeszcze wkrecilam sie na ogorki malosolne :P
dziekujemy wszystkim ciociom za komplementy

kareninka i agusia - moja Blanka tez wariuje na przewijaku, stoi on pod oknem i mamy takie firanki-spagetti, Blanka non stop za nie ciągnie, juz kilka urwała... i tez wszystko zrzuca z przewijaka

ide chyba się zając troszke moim tż, bo zaczal w jakies głupie gry grać cały czas...

olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-18, 21:03   #3840
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje Karerinko...mam nadzieje ze przyniesie efekty wierze q to mocno ..i chce już za nią biegac

Cytat:
Karenina, kolejne dzieła podziwiam

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
kareninko,
prace piękne, ale mały Andre POWALA!
Podwojne

Cytat:
a ja tak pocieszyć Cię chciałam, że jednak nie jesteś wyrodna

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Hehehe....moj sie nie obsikuje....chociaz tyle....

Cytat:

Taaaa, gdyby to tylko o nalozenie pampersa chodzilo...a tu przeciez trzeba rozebrac-przemyc-pokremowac-zalozyc pieluszke-no i ubrac jeszcze....i tak juz ma kilka zabawek tylko do przewijaka, ale co z tego jak on woli kremy, pudelka po chusteczkach i same chustecki zjadac....no i obowiakowo podejmuje proby skokow na glowke z przewijaka...

Cytat:
Karenina widzę, że znowu namalowałaś cudo Masz talent

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
ja też nie zawsze od razu lecę na ratunek. kiedy wiem, że nic poważnego się nie dzieje to czasem nawet celowo chwilę odczekuję żeby mała nie myślała że może sobie mnie owinąć wokół paluszka

No pewnie, ze nie ma co od razu leciec jak widzimy, ze nic takiego sie naprawde nie dzieje...ile ja mam kolezanek, ktore przez takie wlasnie biadolenie nad maluszkiem zrobily tak, ze dziecko placze nie dlatego, ze cos je zaboli tylko, bo widzi, ze mama panikuje i tej paniki nauczyla...

Cytat:
Napisane przez Ravenne Pokaż wiadomość
Kareninko piękne witraże

Dzisiaj Ala zaczęła pełzać do przodu , udaje jej przeczołgać kawałeczek, ale od czegoś trzeba zacząć. A zmusiłam ją do podczołgania do przodu kładąc, największe wabiki czyli pilota i komórkę

za pelzanie...pelzasz juz za nia tez? Ja tam pelzam za moim....tylko jemu cos szybciej idzie...

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
witajcie Mamuśki,
nie wiem czy się zczaiłyście ale mnie jakiś czas nie było od tyg nie miałam internetu a w sumie wczesniej też sie niewiele odzywałam... no ale może teraz wena powróci
ej no czy tylko ja nie miałam jeszcze @ ?

Pewnie, ze zaczailysmy i dobrze, ze juz jestes

Ja tam mam juz normalnie @, zdaje sie, ze 3 po porodzie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości