Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 01:10   #1741
yourenglish
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Catchy Kathy,

mi kazano wyciagi zmieniac co 2-3 dni. Zmieniam jednak czesciej bo pekaja. Osobiscie wolalabym zmieniac codziennie. Mam wrazenie, ze porozciagane wyciagi dzialaja wolniej a wolalabym jak najszybciej pozbyc sie zgryzu przewieszonego

Mi sie bardziej podoba zakladac nowe wyciagi na noc. Wtedy mam poczucie, ze dzialaja lepiej (nie rozmawiam, nie zuje, nie smieje sie i nie ziewam).

Mimo ze nosze wyciagi juz ponad miesiac, zeby bola bez przerwy. Po mniej wiecej 3 dniach ostry bol ustepuje. Ale zeby sa wrazliwe caly czas. Dzis boli jeden, jutro drugi. Na dodatek zeby polaczone wyciagami zaczely sie hustac, ale juz sie uspokoilo.

Pic pije. Jesc juz nawet nie probuje bo to udreka.

Bylam dzis odebrac nowa porcje wyciagow. Wyglada na to, ze efekty noszenia wyciagow sa, huhu!

analiza, polecalam i bede polecac swoja dentystke. Leczylam u niej dolna szostke kanalowo i jestem bardzo zadowolona. Ceny w przychodni sa bardzo rozsadne. Nie ma mowy o naciaganiu. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=412

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 08:58   #1742
przyczajka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lousie Pokaż wiadomość
a którego damona? może trójkę? bo on bardziej boli, ze się tak wyrażę
3 lata... Boże Kochany.. to mi ortodontka powiedziała, że przewidywany czas leczenia to półtora roku, ale u mnie skończymy wcześniej nawet nie masz pojęcia jak skakałam z radości, hehe

no ale swoją drogą... to dopiero tydzień z odrutowaniem -.-
ona sama nie wie, który ma model ale fakt z damonem leczenie przebiega szybciej, gdyż ona też miała niezłą wadę, a wnet już ściąga, no ale raz za wizyte zapłaciła 360 zl...
a mi tam te 3 lata szybko przeleci, noszę już 2 miesiące i zapominam, że cos mam w buzi
przyczajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:30   #1743
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez kania_jaw Pokaż wiadomość
u mnie jeden ma drugi nie (od wewnątrz)
gdzieś się jedna dziewczyna już o to pytała - w moim przypadku ten bez wypustki jest dużo cieńszy (chodzi o grubość ścianek) i innej firmy niż ten z tym wystającym elementem, drugi taki z wypustką nie chciał wejść mi na ząb bo był za gruby (albo ja miałam za mało miejsca, zależy jak patrzeć) i poszukała tego cieniutkiego
swoją drogą dobrze ,że miała
dorzucę fotki skoro żadnych nie znalazłaś
Jeszcze wróce do tego bo mi to spokoju nie daje... Masz właśnie tak jak ja tą wypustkę z jednej strony tylko (drugi pierścień bez) ale nie musiałaś mieć żadnych łuków podniebiennych, prawda?
Ja mam mieć i dlatego sie zastanawiam dlczego tylko jeden pierścień taki mam. Mam wrażenia jakby moja otro dała d**y i zapomniała, że mam mieć te łuki. No bo jak on ma sie trzymać tylko na jednym pierścieniu?
Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
Ja na górnych mam te wystające, które swoją drogą bardzo mnie raniły.. a teraz przeszkadzają nieco w innych sytuacjach
Były potrzebne do tzw łuku podniebnego (czyli takiego drucika) :P
A na dole takie gładkie, nie wystające...
No otóż to! Ty masz to na obu pierścieniach! A czemu ja kurcze pieczone! tylko na jednym?

Cytat:
Napisane przez przyczajka Pokaż wiadomość
ona sama nie wie, który ma model ale fakt z damonem leczenie przebiega szybciej, gdyż ona też miała niezłą wadę, a wnet już ściąga, no ale raz za wizyte zapłaciła 360 zl...
a mi tam te 3 lata szybko przeleci, noszę już 2 miesiące i zapominam, że cos mam w buzi
Dokładnie czas biegnie nieubłagalnie nie tylko ucieka w tych cudownych chwilach, wartych zatrzymania ale całe szczęście te niemiłe chwile tez mijaja! A trzy lata? Za trzy lata wciąż będziemy piekne i młode i z pieknym uśmiechem
Stary 2010-05-19, 10:44   #1744
kania_jaw
Raczkowanie

o żadnych łukach podniebiennych nic nie wiem, raczej mnie nie czekają, dawno mi by orto powiedziała - wypustki mi się nie przydadzą do niczego (na dole zamiast pierścieni mam rurki)

mój głupi dolny kieł minimalnie się wyprostował ... zaczął przeszkadzać w zgryzie, jak stanie jak powinien to problem pewnie zniknie
ale normalnie zdenerwowały mnie górne jedynki.....przestały być równo nie wiem czemu ale przesunęły się

dorzucę zdjęcia
- 1 górne jedynki (na żywo prawie nie widać przesunięcia ale na zdjęciu to aż szok, a tej czarnej plomby na 4 się pozbędę!!! )
- 2 widok na kła
- 11410 ogólny widok dołu

drobna dygresja: przełamanie się do wklejenia zdjęć jest trudne...ale potem to już człowiekowi wisi kto mu się w gębę gapi
kania_jaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 12:12   #1745
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

A wiecie co mnie ciekawi? Jak wyglada sprawa aparatu na zębach i przejścia na lotnisku przez tą bramkę do wykrywania metalu była któraś z Was w takiej sytuacji? Pytam, bo najprawdopodomniej mnie to czeka a nie chce zrobić siary
Stary 2010-05-19, 12:22   #1746
przyczajka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karadisa Pokaż wiadomość
A wiecie co mnie ciekawi? Jak wyglada sprawa aparatu na zębach i przejścia na lotnisku przez tą bramkę do wykrywania metalu była któraś z Was w takiej sytuacji? Pytam, bo najprawdopodomniej mnie to czeka a nie chce zrobić siary
ten temat był już poruszany w poprzednich wątkach bodajże i z tego co pamiętam to dziewczynom nic nie pikało
Stary 2010-05-19, 13:01   #1747
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
zagłosowałam juz wczoraj i dziś przypominaj się Kmee to bede codziennie głosować
oki To się przypominam i ślicznie proszę o głosik
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/nocna-randk...&upload_id=666

Cytat:
Teraz to mnie zmartwiłaś nie na żarty Ale co tam nie tak to 100 innych sposobów
Cytat:
Napisane przez _analiza Pokaż wiadomość
z obręczami i 'kaleczącymi elementami' nie jest aż tak źle, tj praktyka czyni mistrza, kobiety! hihi
Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
trzeba teraz korzystac ile sie da a pozniej sie cos zmodyfikuje i tez bedzie grało
Ja tam się nie mogę nauczyć.. może TŻ jest za duży no ale jest kochany i nawet jak czasem oberwie zamkiem, to nie ma pretensji

Cytat:
Jeszcze wróce do tego bo mi to spokoju nie daje... Masz właśnie tak jak ja tą wypustkę z jednej strony tylko (drugi pierścień bez) ale nie musiałaś mieć żadnych łuków podniebiennych, prawda?
Ja mam mieć i dlatego sie zastanawiam dlczego tylko jeden pierścień taki mam. Mam wrażenia jakby moja otro dała d**y i zapomniała, że mam mieć te łuki. No bo jak on ma sie trzymać tylko na jednym pierścieniu?

No otóż to! Ty masz to na obu pierścieniach! A czemu ja kurcze pieczone! tylko na jednym?
Dziwnie tak... myślę, że najprościej będzie spytać orto
Ja miałam łuk zaczepiony o oba pierścienie, bo z jednym to nie wiem jakby miał działaś

Cytat:
o żadnych łukach podniebiennych nic nie wiem, raczej mnie nie czekają, dawno mi by orto powiedziała - wypustki mi się nie przydadzą do niczego (na dole zamiast pierścieni mam rurki)
Może orto miała fantazję, żeby nie było monotonii, tak artystycznie

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
ten temat był już poruszany w poprzednich wątkach bodajże i z tego co pamiętam to dziewczynom nic nie pikało
Nic nie pika!
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 13:18   #1748
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez yourenglish Pokaż wiadomość
Catchy Kathy,

mi kazano wyciagi zmieniac co 2-3 dni. Zmieniam jednak czesciej bo pekaja. Osobiscie wolalabym zmieniac codziennie. Mam wrazenie, ze porozciagane wyciagi dzialaja wolniej a wolalabym jak najszybciej pozbyc sie zgryzu przewieszonego

Mi sie bardziej podoba zakladac nowe wyciagi na noc. Wtedy mam poczucie, ze dzialaja lepiej (nie rozmawiam, nie zuje, nie smieje sie i nie ziewam).

Mimo ze nosze wyciagi juz ponad miesiac, zeby bola bez przerwy. Po mniej wiecej 3 dniach ostry bol ustepuje. Ale zeby sa wrazliwe caly czas. Dzis boli jeden, jutro drugi. Na dodatek zeby polaczone wyciagami zaczely sie hustac, ale juz sie uspokoilo.

Pic pije. Jesc juz nawet nie probuje bo to udreka.

Bylam dzis odebrac nowa porcje wyciagow. Wyglada na to, ze efekty noszenia wyciagow sa, huhu!
Dziekuję za odpowiedź

Mnie dzisiaj tak w nocy bolało, że nie mogłam zasnąć, musiałam wyciągnąć, boli mnie coraz bardziej, to taki sam ból jak nosiłam aparat wyciągany na dwie szczęki Narazie tak się przyzwyczajam, ale nie wytrzymuje dłużej niż 4 godziny non stop.. Do tego nie mogę znaleźć dobrej pozycji aby dobrze zagryźć, wrrr
CatchyKathy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 13:46   #1749
Lilllith
Rozeznanie

kochane na moim jednym zabku ktory byl leczony jako ostatni zrobila sie czarna kropka... dopiero dzis ja zauwazylam ale jestem pewna ze jeszcze przedwczoraj jej nie bylo a wczoraj to nie wiem mozliwe zeby mi sie prochnica zrobila w 1 dzien no cyrk jakis.. zaplacilam za plombe 50 zl a tu takie cos... pojutrze jade wyrwac do dentysty 2 zeba to sie zapytam co to i skad... ale kurcze martwi mnie to ... i po wyrwaniu 4 mam na 4 taka dziwna plame w miejscu gdzie sie stykala albo tuz kolo tego z 3... jest taka ciemno brazowa i tea sie zastanawiam co to? osad? czy prochnica?? wyglada to tak jakby pomalowala sobie zeba brazowym pisakiem przy dziasle...a jesli to prochnica to mam ja w takim razie miedzy zebami albo nie wiem bo mam takie brazowe zabarwienia pomiedzy nimi gdzieniegdzie jak lusterkiem zagladam od strony podniebienia...

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 14:04   #1750
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:

mój głupi dolny kieł minimalnie się wyprostował ... zaczął przeszkadzać w zgryzie, jak stanie jak powinien to problem pewnie zniknie
ale normalnie zdenerwowały mnie górne jedynki.....przestały być równo nie wiem czemu ale przesunęły się

dorzucę zdjęcia
- 1 górne jedynki (na żywo prawie nie widać przesunięcia ale na zdjęciu to aż szok, a tej czarnej plomby na 4 się pozbędę!!! )
- 2 widok na kła
- 11410 ogólny widok dołu

drobna dygresja: przełamanie się do wklejenia zdjęć jest trudne...ale potem to już człowiekowi wisi kto mu się w gębę gapi
Ale masz grubiutki łuk na górze, taki kwadratowy Mam podobne uzębienie na dole, tylko kły mam obrócone o 45 stopni a Ty juz masz prosto.

Cytat:
Tydzień temu sprawdzałam - pikało mi wszytsko, ale aparat chyba nie Na spodniach miałam metalową ozdobę - pikała, zapięcie od biustonosza- pikało, poza tym bałam się czy na tym ichniejszym przeswietaczu nie wyjdzie, że mam gdzieś w trzewiach ukryty kawałek druta z aparatu, który kilka dni wcześniej połknęłam, ale chyba go już nie było.
Stary 2010-05-19, 14:20   #1751
przyczajka
Raczkowanie

Lilllith no możliwe, mam ten sam problem, z dnia na dzień mam coraz większą brązową plamę na lewej dwójce, byłam u dentysty powiedział, że to przebarwienie spowodowane tym, że szczoteczka nie dociera do tego miejsca,

Edytowane przez przyczajka
Czas edycji: 2010-05-19 o 14:24
Stary 2010-05-19, 14:24   #1752
Lilllith
Rozeznanie

a co z ta czarna kropka? ona jest na granicy zeba z plomba... wyglada jak prochnica... ale zeby w ciady 2 dni gora sie zrobila?...

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-05-19, 14:25   #1753
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
kochane na moim jednym zabku ktory byl leczony jako ostatni zrobila sie czarna kropka...
Pewnie osad

Cytat:
i po wyrwaniu 4 mam na 4 taka dziwna plame w miejscu gdzie sie stykala albo tuz kolo tego z 3... jest taka ciemno brazowa i tea sie zastanawiam co to? osad? czy prochnica?? wyglada to tak jakby pomalowala sobie zeba brazowym pisakiem przy dziasle...a jesli to prochnica to mam ja w takim razie miedzy zebami albo nie wiem bo mam takie brazowe zabarwienia pomiedzy nimi gdzieniegdzie jak lusterkiem zagladam od strony podniebienia...
Jak dla mnie... osad-kamień
Stary 2010-05-19, 14:29   #1754
Lilllith
Rozeznanie

mam nadzieje ze to osad ale na ten 7 ta czarna kropka niewyglada na osad... szorowalam szczoteczka igla chcialam zeskrobac nawet i nie schodzi... wyglada jak prochnica :/ kurde martwi mnie to no... nie wyrobie sie... w piatek jade zeba wyrwac a w srode zakladam separacje juz... nie wiem kiedy dentysta bedzie mial wolne terminy... chyba ze w piatek cos z tym zrobi... ale nie wiem czy przezyje za jednym zamachem borowanie i wyrywanie... wsciekla jestem no :/

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Stary 2010-05-19, 14:35   #1755
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Tydzień temu sprawdzałam - pikało mi wszytsko, ale aparat chyba nie Na spodniach miałam metalową ozdobę - pikała, zapięcie od biustonosza- pikało, poza tym bałam się czy na tym ichniejszym przeswietaczu nie wyjdzie, że mam gdzieś w trzewiach ukryty kawałek druta z aparatu, który kilka dni wcześniej połknęłam, ale chyba go już nie było.
Dzięki za odpowiedz O Ty spryciulo pamiętam, że połknęłaś kawałek metalu z aparatu ale żeby tak sprawdzać czy czasem nie ukrył sie gdzieś w zakamarkach to bym nie pomyślała Niby przy okazji ale przynajmniej masz pewność
Stary 2010-05-19, 14:46   #1756
allotment
Przyczajenie

witam!
To moj pierwszy post, za tydzien mam wizyte u drugiego ortodonty, dla porównania. Lecze zęby i bardzo bym chciała juz miec druciki
allotment jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:25   #1757
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez CatchyKathy Pokaż wiadomość
Hebe5, możesz mi powiedzieć ile masz lat? Bo z tego co piszesz będziesz miał wyleczony tyłozgryz a nie zakamuflowany (czyli wyrwane zęby, jakoś dociągnięte itd. po czym profil się niejednokrotnie się pogarsza właśnie to wglębienie w brodzie się czasami powiększa).
15. tak wiem, pewnie dyskryminacja mnie czeka
jeżeli odnośnie wyleczenia masz na myśli ten zabieg(czy coś podobnego) który ty miałaś, to nie.mój tyłozgryz "wyleczony" ma być za pomocą wyciągów lub aparatu Forsus. wyrywane zęby miałam mieć z powodu braku miejsca na kła i dzięki bogu nie stało się tak, bo byłoby jeszcze gorzej.
i chodziło mi o to wgłebienie jak się zamknie buzie.bo ten księżyc, nos zęby broda, podczas uśmiechu wiem że się nie zniweluje, a nawet pogorszyć może
Cytat:
Mi się bardzo zmienił profil, z czego niezmiernie się cieszę.
marzenie mogłabyś jakieś zdjęcia wrzucic, również profilu?
Cytat:
Tak mlecznobiałą, rozpuszczała się w ustach

O taką miałam tzn, piątkę, chodzi o ostatni ząb, specjalnie dla Hebe5 - http://pl.wikipedia.org/wiki/Zęby_mleczne
no piątkę stałe też mogłyby być takie białe jak mleczne..

Cytat:
uwierz naprawde nie są takie białe, zawsze mi na zdjęciach bielsze wychodzą niestety :P a przy naturalnym świetlwe dupa zbita ;p
pewnie z flashem robisz, co?
Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
a dzisiaj koleżanki w klasie chwaliły moje zęby... że już takie proste... sama się cieszę
a moich nikt nie chwali.. gumki tylko widzą że mam inne;p

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...

Edytowane przez Hebe5
Czas edycji: 2010-05-19 o 15:27
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:35   #1758
karadisa
Raczkowanie

GG do karadisa

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
a moich nikt nie chwali.. gumki tylko widzą że mam inne;p
No jak to nikt? a My? Masz przecież śliczne ząbki i widać znaczne postępy w leczeniu! A te dziewczyny to Ci zazdroszczą i tyle
Stary 2010-05-19, 15:38   #1759
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
15. tak wiem, pewnie dyskryminacja mnie czeka
jeżeli odnośnie wyleczenia masz na myśli ten zabieg(czy coś podobnego) który ty miałaś, to nie.mój tyłozgryz "wyleczony" ma być za pomocą wyciągów lub aparatu Forsus. wyrywane zęby miałam mieć z powodu braku miejsca na kła i dzięki bogu nie stało się tak, bo byłoby jeszcze gorzej.
i chodziło mi o to wgłebienie jak się zamknie buzie.bo ten księżyc, nos zęby broda, podczas uśmiechu wiem że się nie zniweluje, a nawet pogorszyć może

marzenie mogłabyś jakieś zdjęcia wrzucic, również profilu?

no piątkę stałe też mogłyby być takie białe jak mleczne..
Co do tych mleczaków to ja nie wiem jak nazywać, ostatni ząb to niby piątka, ale w porównaniu do stałych, w mleczakach nie ma przedtrzonowców, więc z perspektywy zębów stałych to dla mnie siódemka Skomplikowane to

Jesteś młody/młoda więc spokojnie obyło się bez zabiegu Zazdroszczę Ci
Mam zdjęcie profilu ale sprzed leczenia, z teraz nie mam żadnego
Stary 2010-05-19, 15:48   #1760
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
mam nadzieje ze to osad ale na ten 7 ta czarna kropka niewyglada na osad... szorowalam szczoteczka igla chcialam zeskrobac nawet i nie schodzi... wyglada jak prochnica :/ kurde martwi mnie to no... nie wyrobie sie... w piatek jade zeba wyrwac a w srode zakladam separacje juz... nie wiem kiedy dentysta bedzie mial wolne terminy... chyba ze w piatek cos z tym zrobi... ale nie wiem czy przezyje za jednym zamachem borowanie i wyrywanie... wsciekla jestem no :/
Weź igłę, spróbuj ją delikatnie wcisnąć w jedynkę gdzies, tak żebyś miała porównanie tylko, jaki opór stawiają zdrowe zęby. A potem spróbuj ją wcisnąć w tę czarną kropkę(to nie boli!). Jeśli wejdzie to jest to próchnica. Jak nie wejdzie to kamień

Kmee, głosuję posłusznie Codziennie oczywiście.

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2010-05-19 o 15:49
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 15:48   #1761
przyczajka
Raczkowanie

Cytat:

pewnie z flashem robisz, co?
dokładnie, bez lampy wychodzą niewyraźnie niestety ;]
Stary 2010-05-19, 16:00   #1762
Lilllith
Rozeznanie

wchodzi... i to głęboko.... czyli mi dentysta zle zeba wyleczyl? odpadlo kawalek plomby i to widac? bo nie wiem jak to tlumaczyc ze w ciagu 1 dnia mi sie zrobila prochnica.....kur** miałam jeszcze jeden pomysl.. moze mialam plombe niedocisnieta dobrze i mi sie tam krew dostała.. ale chyba by sie wyplukała z woda nie?? albo szczoteczka wygrzebala.. a ja mylam zeba i szpilka wciskaami nic ... dalej jest ta kropka

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Edytowane przez Lilllith
Czas edycji: 2010-05-19 o 16:05
Stary 2010-05-19, 16:19   #1763
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Kmee, głosuję posłusznie Codziennie oczywiście.
Ja również

Witam pięknym środowym dniem ;p U mnie własnie mija 8 dzien z aparatem i juz go prawie nie czuje wcinam wszystko jak leci i nawet widze małe zmiany w ułożeniu zębów więc jest jak najbardziej super
Stary 2010-05-19, 16:26   #1764
n0emi
Zakorzenienie

Tez mam problema.
Nosze separacje i czytajac wasze posty zmartwilam sie, ze te gumki moga wejsc mi w dziasla. Wiec 1 wyjelam. No i zrobila sie szparka miedzy 6 i 7 tak jak powinno. Ale popatrzylam w lusterko i zobaczylam na 7 ( w tym miejscu co stykala sie z 6) brazowa plamke. Za duzo nie widze, bo ta szpara duza tez nie jest Ale nawet jakby ten zab byl zepsuty od tej strony to nie pojdzie go wyleczyc. A nie chce kanalowego
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 16:27   #1765
Kmee
Zakorzenienie

Dzięki.. jesteście kochane

Edytowane przez Kmee
Czas edycji: 2010-05-19 o 16:30
Stary 2010-05-19, 16:37   #1766
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
No jak to nikt? a My? Masz przecież śliczne ząbki i widać znaczne postępy w leczeniu! A te dziewczyny to Ci zazdroszczą i tyle
taak, wy chwalicie dziękuję mówiłam o koleżankach z klasy że nie chwalą. pewnie też chciałyby mieć takiego złoma jak ja ale jedna się przyznała ostatnio że nie wiedziała że mam schowanego kła

Cytat:
Co do tych mleczaków to ja nie wiem jak nazywać, ostatni ząb to niby piątka, ale w porównaniu do stałych, w mleczakach nie ma przedtrzonowców, więc z perspektywy zębów stałych to dla mnie siódemka Skomplikowane to

Jesteś młody/młoda więc spokojnie obyło się bez zabiegu Zazdroszczę Ci
Mam zdjęcie profilu ale sprzed leczenia, z teraz nie mam żadnego
a właśnie że w mlecznych przedtrzonowce są a trzonowców nie ma. od szóstek zęby rosną odrazu stałe, czyli mleczna piątka to stała piątka,a nie siódemka
hmm, to się okaże czy jest czego zazdrościć. zobaczymy czy efekt będzie podobny do twojego płci żeńskiej jestem:p
zrób jeszcze teraz i wrzuć, bardzo ciekawie mnie ten profil
Cytat:
dokładnie, bez lampy wychodzą niewyraźnie niestety ;]
idź gdzieś do naturalnego światła. powinno wyraźnie wyjść

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 16:46   #1767
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
a właśnie że w mlecznych przedtrzonowce są a trzonowców nie ma. od szóstek zęby rosną odrazu stałe, czyli mleczna piątka to stała piątka,a nie siódemka
hmm, to się okaże czy jest czego zazdrościć. zobaczymy czy efekt będzie podobny do twojego płci żeńskiej jestem:p
Kochana nie chce Cie obrażąc czy cos ale przyłóż sie do biologii :P jest 5 zębów mlecznych po kazdej stronie :p lacznie 10 na gorze i 10 na dole :p sa 2 siekacze 1 kieł i 2 trzonowce zeby mlecznie nie maja przedtrzonowców o ile pamietam to w gimnazjum jest biologia człowieka 4i 5 w zębach mlecznych to takie odpowiedniki 6 i 7 w zebach stałych

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Edytowane przez Lilllith
Czas edycji: 2010-05-19 o 16:47
Stary 2010-05-19, 16:48   #1768
CatchyKathy
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że u Ciebie będzie szybciej efekt niż u mnie

Z tymi mleczakami to nie masz racji, jest na odwrót, przedtrzonowców nie ma a trzonowce są, poczytaj choćby w wikipedii

Zdjęcie hmmm, właśnie włożyłam wyciągi po jedzeniu, jak nie będę wytrzymywać i ściągnę to zrobię coś
Stary 2010-05-19, 16:50   #1769
Kmee
Zakorzenienie

Jak dziś będę w domu to ja też wrzucę zdjęcie.. a co mi tam :P
Tylko nie zwracajcie uwagi na żółte zębiska
Stary 2010-05-19, 16:52   #1770
Lilllith
Rozeznanie

tez glosuje na twoje foto ktos ma moze na zebach jeszcze inny odcien czerwieni? bardzie ciemny ? :p

Aparatka sobie jestem
Koszta - 3860

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości