|
|
#1741 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Catchy Kathy,
mi kazano wyciagi zmieniac co 2-3 dni. Zmieniam jednak czesciej bo pekaja. Osobiscie wolalabym zmieniac codziennie. Mam wrazenie, ze porozciagane wyciagi dzialaja wolniej a wolalabym jak najszybciej pozbyc sie zgryzu przewieszonego Mi sie bardziej podoba zakladac nowe wyciagi na noc. Wtedy mam poczucie, ze dzialaja lepiej (nie rozmawiam, nie zuje, nie smieje sie i nie ziewam). Mimo ze nosze wyciagi juz ponad miesiac, zeby bola bez przerwy. Po mniej wiecej 3 dniach ostry bol ustepuje. Ale zeby sa wrazliwe caly czas. Dzis boli jeden, jutro drugi. Na dodatek zeby polaczone wyciagami zaczely sie hustac, ale juz sie uspokoilo. Pic pije. Jesc juz nawet nie probuje bo to udreka. Bylam dzis odebrac nowa porcje wyciagow. Wyglada na to, ze efekty noszenia wyciagow sa, huhu! analiza, polecalam i bede polecac swoja dentystke. Leczylam u niej dolna szostke kanalowo i jestem bardzo zadowolona. Ceny w przychodni sa bardzo rozsadne. Nie ma mowy o naciaganiu. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=412
|
#1742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale fakt z damonem leczenie przebiega szybciej, gdyż ona też miała niezłą wadę, a wnet już ściąga, no ale raz za wizyte zapłaciła 360 zl... a mi tam te 3 lata szybko przeleci, noszę już 2 miesiące i zapominam, że cos mam w buzi
|
|
|
|
|
#1743 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam mieć i dlatego sie zastanawiam dlczego tylko jeden pierścień taki mam. Mam wrażenia jakby moja otro dała d**y i zapomniała, że mam mieć te łuki. No bo jak on ma sie trzymać tylko na jednym pierścieniu? Cytat:
![]() Cytat:
czas biegnie nieubłagalnie nie tylko ucieka w tych cudownych chwilach, wartych zatrzymania ale całe szczęście te niemiłe chwile tez mijaja! A trzy lata? Za trzy lata wciąż będziemy piekne i młode i z pieknym uśmiechem
|
|
|
#1744 |
|
Raczkowanie
|
o żadnych łukach podniebiennych nic nie wiem, raczej mnie nie czekają, dawno mi by orto powiedziała - wypustki mi się nie przydadzą do niczego (na dole zamiast pierścieni mam rurki)
mój głupi dolny kieł minimalnie się wyprostował ![]() , jak stanie jak powinien to problem pewnie zniknieale normalnie zdenerwowały mnie górne jedynki.....przestały być równo dorzucę zdjęcia - 1 górne jedynki (na żywo prawie nie widać przesunięcia ale na zdjęciu to aż szok, a tej czarnej plomby na 4 się pozbędę!!! ) - 2 widok na kła - 11410 ogólny widok dołu drobna dygresja: przełamanie się do wklejenia zdjęć jest trudne...ale potem to już człowiekowi wisi kto mu się w gębę gapi
|
|
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
A wiecie co mnie ciekawi? Jak wyglada sprawa aparatu na zębach i przejścia na lotnisku przez tą bramkę do wykrywania metalu
była któraś z Was w takiej sytuacji? Pytam, bo najprawdopodomniej mnie to czeka a nie chce zrobić siary
|
|
#1746 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1747 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To się przypominam i ślicznie proszę o głosik http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/nocna-randk...&upload_id=666 Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam łuk zaczepiony o oba pierścienie, bo z jednym to nie wiem jakby miał działaś ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie dzisiaj tak w nocy bolało, że nie mogłam zasnąć, musiałam wyciągnąć, boli mnie coraz bardziej, to taki sam ból jak nosiłam aparat wyciągany na dwie szczęki Narazie tak się przyzwyczajam, ale nie wytrzymuje dłużej niż 4 godziny non stop.. Do tego nie mogę znaleźć dobrej pozycji aby dobrze zagryźć, wrrr
|
|
|
|
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
kochane na moim jednym zabku ktory byl leczony jako ostatni zrobila sie czarna kropka... dopiero dzis ja zauwazylam ale jestem pewna ze jeszcze przedwczoraj jej nie bylo a wczoraj to nie wiem
mozliwe zeby mi sie prochnica zrobila w 1 dzien no cyrk jakis.. zaplacilam za plombe 50 zl a tu takie cos... pojutrze jade wyrwac do dentysty 2 zeba to sie zapytam co to i skad... ale kurcze martwi mnie to ... i po wyrwaniu 4 mam na 4 taka dziwna plame w miejscu gdzie sie stykala albo tuz kolo tego z 3... jest taka ciemno brazowa i tea sie zastanawiam co to? osad? czy prochnica?? wyglada to tak jakby pomalowala sobie zeba brazowym pisakiem przy dziasle...a jesli to prochnica to mam ja w takim razie miedzy zebami albo nie wiem bo mam takie brazowe zabarwienia pomiedzy nimi gdzieniegdzie jak lusterkiem zagladam od strony podniebienia...
|
#1750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam podobne uzębienie na dole, tylko kły mam obrócone o 45 stopni a Ty juz masz prosto. ![]() Cytat:
Na spodniach miałam metalową ozdobę - pikała, zapięcie od biustonosza- pikało, poza tym bałam się czy na tym ichniejszym przeswietaczu nie wyjdzie, że mam gdzieś w trzewiach ukryty kawałek druta z aparatu, który kilka dni wcześniej połknęłam, ale chyba go już nie było.
|
||
|
|
|
#1751 |
|
Raczkowanie
|
Lilllith no możliwe, mam ten sam problem, z dnia na dzień mam coraz większą brązową plamę na lewej dwójce, byłam u dentysty powiedział, że to przebarwienie spowodowane tym, że szczoteczka nie dociera do tego miejsca,
Edytowane przez przyczajka Czas edycji: 2010-05-19 o 14:24 |
|
|
|
#1752 |
|
Rozeznanie
|
a co z ta czarna kropka? ona jest na granicy zeba z plomba... wyglada jak prochnica... ale zeby w ciady 2 dni gora sie zrobila?...
|
#1753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1754 |
|
Rozeznanie
|
mam nadzieje ze to osad ale na ten 7 ta czarna kropka niewyglada na osad... szorowalam szczoteczka igla chcialam zeskrobac nawet i nie schodzi... wyglada jak prochnica :/ kurde martwi mnie to no... nie wyrobie sie... w piatek jade zeba wyrwac a w srode zakladam separacje juz... nie wiem kiedy dentysta bedzie mial wolne terminy... chyba ze w piatek cos z tym zrobi... ale nie wiem czy przezyje za jednym zamachem borowanie i wyrywanie... wsciekla jestem no :/
|
#1755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
O Ty spryciulo pamiętam, że połknęłaś kawałek metalu z aparatu ale żeby tak sprawdzać czy czasem nie ukrył sie gdzieś w zakamarkach to bym nie pomyślała Niby przy okazji ale przynajmniej masz pewność
|
|
|
#1756 |
|
Przyczajenie
|
witam!
To moj pierwszy post, za tydzien mam wizyte u drugiego ortodonty, dla porównania. Lecze zęby i bardzo bym chciała juz miec druciki
|
|
|
|
#1757 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeżeli odnośnie wyleczenia masz na myśli ten zabieg(czy coś podobnego) który ty miałaś, to nie.mój tyłozgryz "wyleczony" ma być za pomocą wyciągów lub aparatu Forsus. wyrywane zęby miałam mieć z powodu braku miejsca na kła i dzięki bogu nie stało się tak, bo byłoby jeszcze gorzej. i chodziło mi o to wgłebienie jak się zamknie buzie.bo ten księżyc, nos zęby broda, podczas uśmiechu wiem że się nie zniweluje, a nawet pogorszyć może ![]() marzenie mogłabyś jakieś zdjęcia wrzucic, również profilu?Cytat:
stałe też mogłyby być takie białe jak mleczne..Cytat:
a moich nikt nie chwali.. gumki tylko widzą że mam inne;p
Aparatka: góra: 30.10.09r dół: 16.04.10r W drodze do pięknego uśmiechu... Edytowane przez Hebe5 Czas edycji: 2010-05-19 o 15:27 |
|||
|
|
|
#1758 |
|
Raczkowanie
|
No jak to nikt?
a My? Masz przecież śliczne ząbki i widać znaczne postępy w leczeniu! A te dziewczyny to Ci zazdroszczą i tyle
|
|
#1759 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skomplikowane to ![]() Jesteś młody/młoda więc spokojnie obyło się bez zabiegu Zazdroszczę Ci ![]() Mam zdjęcie profilu ale sprzed leczenia, z teraz nie mam żadnego |
|
|
|
|
#1760 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kmee, głosuję posłusznie Codziennie oczywiście.
Edytowane przez 201604190949 Czas edycji: 2010-05-19 o 15:49 |
|
|
|
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Rozeznanie
|
wchodzi... i to głęboko.... czyli mi dentysta zle zeba wyleczyl? odpadlo kawalek plomby i to widac? bo nie wiem jak to tlumaczyc ze w ciagu 1 dnia mi sie zrobila prochnica.....kur**
miałam jeszcze jeden pomysl.. moze mialam plombe niedocisnieta dobrze i mi sie tam krew dostała.. ale chyba by sie wyplukała z woda nie?? albo szczoteczka wygrzebala.. a ja mylam zeba i szpilka wciskaami nic ... dalej jest ta kropka
Odcieli aniołom skrzydła... bo dawały im wolność. Aparatka sobie jestem Góra->28.05.10 Dół->14.08.10 Koszta - 3860 Edytowane przez Lilllith Czas edycji: 2010-05-19 o 16:05 |
|
|
|
#1763 |
|
Raczkowanie
|
Ja również
Witam pięknym środowym dniem ;p U mnie własnie mija 8 dzien z aparatem i juz go prawie nie czuje więc jest jak najbardziej super
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam problema.
Nosze separacje i czytajac wasze posty zmartwilam sie, ze te gumki moga wejsc mi w dziasla. Wiec 1 wyjelam. No i zrobila sie szparka miedzy 6 i 7 tak jak powinno. Ale popatrzylam w lusterko i zobaczylam na 7 ( w tym miejscu co stykala sie z 6) brazowa plamke. Za duzo nie widze, bo ta szpara duza tez nie jest
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.. jesteście kochane
Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2010-05-19 o 16:30 |
|
|
|
#1766 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję mówiłam o koleżankach z klasy że nie chwalą. pewnie też chciałyby mieć takiego złoma jak ja ale jedna się przyznała ostatnio że nie wiedziała że mam schowanego kłaCytat:
![]() hmm, to się okaże czy jest czego zazdrościć. zobaczymy czy efekt będzie podobny do twojego płci żeńskiej jestem:pzrób jeszcze teraz i wrzuć, bardzo ciekawie mnie ten profil ![]() idź gdzieś do naturalnego światła. powinno wyraźnie wyjść
|
|
#1767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zeby mlecznie nie maja przedtrzonowców o ile pamietam to w gimnazjum jest biologia człowieka 4i 5 w zębach mlecznych to takie odpowiedniki 6 i 7 w zebach stałych
Odcieli aniołom skrzydła... bo dawały im wolność. Aparatka sobie jestem Góra->28.05.10 Dół->14.08.10 Koszta - 3860 Edytowane przez Lilllith Czas edycji: 2010-05-19 o 16:47 |
|
|
|
|
#1768 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tymi mleczakami to nie masz racji, jest na odwrót, przedtrzonowców nie ma a trzonowce są, poczytaj choćby w wikipedii ![]() Zdjęcie hmmm, właśnie włożyłam wyciągi po jedzeniu, jak nie będę wytrzymywać i ściągnę to zrobię coś
|
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dziś będę w domu to ja też wrzucę zdjęcie.. a co mi tam :P
Tylko nie zwracajcie uwagi na żółte zębiska
|
|
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
tez glosuje na twoje foto
ktos ma moze na zebach jeszcze inny odcien czerwieni? bardzie ciemny ? :p
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

Boże Kochany.. to mi ortodontka powiedziała, że przewidywany czas leczenia to półtora roku, ale u mnie skończymy wcześniej
nawet nie masz pojęcia jak skakałam z radości, hehe 
ale fakt z damonem leczenie przebiega szybciej, gdyż ona też miała niezłą wadę, a wnet już ściąga, no ale raz za wizyte zapłaciła 360 zl... 
) i poszukała tego cieniutkiego

Ale co tam
a pozniej sie cos zmodyfikuje i tez bedzie grało 

zeby mlecznie nie maja przedtrzonowców