|
|
#1771 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Super - jutro się przypomnę z linkiem na Fejsbuka
![]() Na razie mam 95 głosów i pierwsze miejsce.. ![]() Rany jak ja bym chciała wygrać tą Nokię ![]() To byłaby moja pierwsza wygrana w życiu... ... a nie raz kiedyś wylosowałam przewodnik po Hiszpanii |
|
|
|
#1772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1773 |
|
Raczkowanie
|
hej, dziewczyny! moja mama zaniosła dzisiaj zdjęcie panoramiczne razem z pieniążkami do ortodonty, no i machina ruszyła. jestem umówiona na zakładanie aparatu na 29 czerwca (chciałam po zakończeniu roku szkolnego). jednak 23 czerwca, czyli 5 dni wcześniej mam mieć zakładane jakieś 'gumki'. nie wiem za bardzo, o co chodzi. moja mama mi tylko tyle przekazała, powiedziała, że się na tym nie zna, i nie pamięta dokładnie, o czym mówił mój ortodonta. czy mogą to być tzw. separatory? jak to w ogóle wygląda?
dzięki serdeczne za odpowiedzi
|
|
|
|
#1774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale jak to.. te 4 i 5mleczne przesuwają się do tyłu żeby wyrosły 4 i5 stałe?byłam pewna że jest inaczej...
|
|
#1775 |
|
Rozeznanie
|
nie przesuwaja sie
rosnie Ci szczeka wiec robi sie miejsce na nowe zeby korzenie w mlecznej 5 i 4 zaczynaja (nie wiem jak to sie fachowo juz teraz nazywa :P ) zanikac i zeby wypadaja ( czasem trzeba je wyrwac u mnie tak bylo juz mleczaki mialam silne i wielkie ) i na ich miejsce wyrastaja przedtwrzonowce
|
#1776 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1777 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo tutaj tkwi różnica i dlatego właśnie że się różnią fachowcy odróżnili, że przy zębach mlecznych nie ma przedtrzonowców a są trzonowce
|
|
|
|
|
#1778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1779 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro ostatnia ósemka wywalana i na następnej wizycie (28 maja) umawiamy się na ściąganie!
Ciekawa jestem czy do 13 czerwca się wyrobimy ze zdjęciem, bo lecę do UK i nie chcę sprawdzać, czy aparat pika Chociaż i tak coś będzie pikać
|
|
|
|
#1780 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej przez miesiąc Cie boli? mnie też to czeka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1781 |
|
Rozeznanie
|
wiem ze aparaty te wyjmowane sie podkreca
bo za łepka mialam taki i podkrecałam takim kluczykiem
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj miałam zakładany aparat!
Na górze jednak nie mam hassa tylko bihelixa. Na dole zwykły aparat. Na początku nie bolało, ale teraz zaczyna coraz mocniej. Znośnie, ale jednak Miała któraś z was ten cały bihelix? Jakie wrażenia? ![]()
|
|
#1783 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i nic się nie stresuj na fotkach zęby tak i tak wychodzą inaczej niż w rzeczywistości ![]() Dziś uzupełniłam ostatniego leczonego zęba plombą po leczeniu kanałowym i teraz mam wszystkie zęby zdrowe/wyleczone - zdaniem mojej pani stomatolog Swego czasu nie przywiazywałam szczególnej wagi do stanu uzębienia... ale cale szczęście zareagowałam w porę!!! I tu apel do tych którzy boją się dentysty, borowania, wyrywania itp.!!! NIE MA SIĘ CZEGO BAĆ!!! I nie ma sensu zwlekać bo jedna mała dziurka robi się coraz większa i zaraża pruchnicą inne zęby! I z czasem jest tylko gorzej!Jaaaaa jaka jestem szczęśliwa i zadowolona z siebie, że taka wytrwała w tym jestem i zawzięta na te swoje zęby! I jak fajnie móc powiedzieć MAM ZDROWE ZĘBY! Krzywe ale zdrowe
|
|
|
#1784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W chwili nudy stworzyłam też moją wersję złosia ;D https://wizaz.pl/akcje/10lat/namaluj....php?id=34&o=5 a wy bierzecie udział w tych wizażowych konkursach? KURDE Najbardziej zazdroszczę mojemu TŻ.. nie dość, że ma piękne, białe, równe zęby.. to ma tylko jedną plombę ... to niesprawiedliwe |
|
|
|
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
a ja się tak zastanawiam, czy Wam wstawić zdjęcia moich zębiszczy i Damona..
Aparatka ![]() góra: 8.05.2010 dół: po dwóch miesiącach ~ Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-19 o 21:38 |
|
|
|
#1786 |
|
Rozeznanie
|
my tu jak rodzina
pokaz pokaz
|
#1787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Działaj!!!
|
|
|
#1788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
a ja wpadłam na chwilkę, tak jak obiecałam.. bo wczoraj zdejmowałam aparat
![]() ![]() wspomnę, że to ten jednen na milion przypadków, czyli o wiele dłużej nosiłam niż powinnam bo mi 1-szy orto popierdzielił wszystko ![]() i teraz mam już "gołe" ząbki!! po takim czasie noszenia aparatu to strasznie dziwne uczucie hihi ![]() tylko złapałam jakiegoś doła, że one wcale nie są takie ładne.. jak sobie wymarzyłam i w ogóle jest mi jakoś smutno.. ![]() na dole jakieś pokrzywione.. i ta górna 2-ka mnie wkurza na maxa! i przez nią muszę 1-kę sobie "dorobić" pomiędzy 1 a 2.. i chyba jak pójdę po retencję to poproszę o przypiłowanie ich od dołu troszkę.. bo jakiś ten kieł długi.. och.. a tak chciałam zdjąć aparat.. a jak go już zdjęłam to jestem wściekła na caaaały świat!! walnijcie mnie to może się ogarnę
Edytowane przez rozgwiazda Czas edycji: 2010-05-19 o 22:36 |
|
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
hmm, obiecuję, że jak tylko będę miała więcej czasu i światła, to zrobię Wam ładne zdjęcia, ale na teraz mam tylko te zrobione telefonem pięć minut temu w łazienkowym lustrze
wybaczycie mi to. ale widać moją wadę. tak jak mówiłam, dolny łuk mam bardzo cofnięty do tyłu i w ogóle pierwsze sześć dolnych zębów mam dłuższe od dalszych :/ zresztą widzicie..a góra, no kły głównie.. apropos zdjęć - na początek wystarczy potem się rozkręcę
Aparatka ![]() góra: 8.05.2010 dół: po dwóch miesiącach ~ Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-19 o 22:44 |
|
|
|
#1791 |
|
Raczkowanie
|
rozgdwiazda, wariatko, masz prześliczna ząbki! cudne!
|
#1792 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję..
![]() ![]() jakaś obsesja mnie ogarnęła normalnie.. chyba muszę się z tym przespać bo |
|
|
|
#1793 |
|
Raczkowanie
|
Rozgwiazda - wow piękne zęby !
też bym chciała takie ! ahh jak patrze na nie to mam nadzieje, że ja kiedyś też będę miała takie
|
#1794 |
|
Raczkowanie
|
rozgwiazda, wariatko, zmieniaj nicka na gwiazda
doła mieć przy takich zębach, niech cię! się zamień z którąś z nas jak ci tak źle
|
#1795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() zęby masz idealne kobieto! ja o takich marzę! ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- sincarne, nienawidzę Twojego podpisu ![]() ja tu Prawo Przyciągania praktykuję, a Ty takie demotywatory wypisujesz! aż mi się smutno zrobiło!
Aparatka ![]() góra: 8.05.2010 dół: po dwóch miesiącach ~ Edytowane przez Lousie Czas edycji: 2010-05-19 o 23:04 |
|
|
|
|
#1796 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bo kurna nikt mnie w otoczeniu nie rozumie bo nie nosił aparatu.. Mam nadzieje, że nie będziecie miały takich akcji jak ja ![]() ale powiem Wam, że kurna jak mi zdjęli to miałam takie małe białe plameczki na 3-ch zębach i już zaczęłąm się martwić.. ale juz 2 z nich zeszły i chyba zapiszę się na piątek na piaskowanie bo one takie "żółtawe" tycke hihi.. Tylko nie wiem czy teraz piaskować czy za 2 tyg jak będę chciała wybielać.. matko walne sobie zaraz w łeb z tymi moimi wielkimi problemami!! ![]() Mam nadzieje, że nikogo z forum nie zalało..
|
|||
|
|
|
#1797 |
|
Blond forever!
|
Rozgwiazgo góra super, ale ja jako maniaczka zębowa, powiem Ci, że ten dół może faktycznie mógłby być lepszy
![]() Ja zdejmuję aparat 2.06 też się nie mogę doczekać, aczkolwiek wydaje mi się, że będzie podobnie jak u Ciebie, bo też nie jestem na 100% przekonana do swojego uśmiechu, ale wiem, że orto i tak już lepiej nic nie zrobi, także niech już będzie tak, byleby bez drutka ![]() A jaką będziesz mieć retencję?
|
|
#1798 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozgwiazda, piękne masz zęby!! Moje po zdjęciu aparatu nigdy nie będą takie cudowne!! edit. Jestem głodna, mam umyte zęby i założone wyciągi, nie chce mi się ściągać, znów myć zęby, znów zakładać, a głodna będzie mi ciężko zasnąć, błędne koło normalnie Edytowane przez CatchyKathy Czas edycji: 2010-05-20 o 01:40 |
|
|
|
|
#1800 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na dole mam od marca nakładkę (wygląda jak aparat ruchomy) a na górze mam drucik podklejony i czekam też na nakładkę.. ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja myślę, że je zdjęłaś, zjadłaś, umyłaś zęby i zasnęłąś w spokoju ![]() |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

-50-49-48-47-46-45kg
zeby mlecznie nie maja przedtrzonowców
juz mleczaki mialam silne i wielkie ) i na ich miejsce wyrastaja przedtwrzonowce