Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 10:20   #3781
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Hello, dzidzia coraz bardziej sie rusza wczoraj moj Pawcio zauwazyl jak mi się brzuch ruszał jak lezalam i jak polozył ręke na brzuszku to dostal mocnego kopniaka
u mnie 24tc1d
już dziecko bije kopniakami tatusia

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 10:22   #3782
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Mnie tak ciotka moja przygadywała, że jestem "napchana" że w końcu jej powiedziałam, żeby się nie martwiła, ciążą się już nie zarazi, w tym wieku już jej nie grozi Wiem, że to chamskie było z mojej strony, ale teraz ciotka już milczy jak grób na temat mojej figury. I bardzo dobrze, bo jak słusznie zauważyła Ray gdzieś to dziecko musi być schowane i "tradycja" nakazuje, że w brzuchu

Też mnie to zawsze zastanawia skąd się bierze taka bezmyślność. Poza tym jest taka ogromna różnica przed porodem i po, że nazwać świeżo upieczoną mamusię grubą to może tylko idiota. Ja pamiętam moją bratową - jaka była biedna opuchnięta w 9 mc. i jak urodziła, to mimo, że do figury ładnej jej było daleko to wyglądała o niebo lepiej i nie dało się tego nie zauważyć.

Ja wczoraj zaliczyłam wizytę u gin na NFZ. Powiem wam, że już nie wiem co mam myśleć - od początku ciąży na każdym badaniu moczu mam bakterie "liczne lub bardzo liczne". Zrobiłam posiew moczu i wyszło, że nic tam nie ma... To skąd te bakterie, skąd bóle pęcherza albo kłucie w cewce? Lekarka powiedziała, że nie ma pojęcia... Z drugiej strony na wynikach krwi ewidentnie mam lekki stan zapalny... I okazało się, że mam też anemię Jestem jakaś sierotka... zjadam codziennie całą garść leków (3x magnez, 2x urosept, feminantal w 2 tabletkach...), a teraz jeszcze mi doszło żelazo.. Niedługo to zamiast śniadania będę żarła pigułki No i z cytologii też mam II. Niby pani doktor mówi, że ok, ale coś mi się nie wydaje żeby stan zapalny miał być ok... Pójdę na początku czerwca prywatnie do mojej pani doktor to się wszystko zapytam.

Ale najważniejsze, że z malutką wszystko ok. Rośnie, siedzi zadowolona i nawet przez chwilę mogłam jej buziaczka zobaczyć na USG

Klarissaza mądrą i bardzo kulturalną wypowiedź do "cioci"naprawdę nie było to chamskie tylko bardzo trafne!!żenujący są niektórzy ludzie.Nigdy w zyciu nie powiedziałabym kobiecie w ciąży ,że jest gruba bo to raczej wynika ze stanu w jakim jest!!tępota ludzka nie zna granic.
Co do wyników to nie jestem fachurą w tej dziedzinie ale anemie i niefajne wyniki miały 4 z 5 moich kumpelek co rodziły,więc wiadomo trzeba organizm teraz podreperować ale to chyba normalne,niestety bo maluch ciągnieeee ile wlezie

Lenka,głowa do góry-głupimi ludźmi nie warto a nawet nie wolno sie przejmowac!!taka wypowiedź świadczy tylko o stanie ich umysłu i poziomie intelektualnym buziooolki dla Ciebie

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 10:23   #3783
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Uff.. jak to dobrze wiedzieć, że z tą moją wrednością i fochami nie jestem sama ale i tak jak sobie pomyślę jaka potrafię być ostatnio niemiła dla najbliższych to mi strasznie wstyd
Wczoraj też przepłakałam pół dnia, bo kot miauczał jak szalony, bo telewizję odłączyli, bo mam w tym tygodniu 4 egzaminy, bo termin oddania pracy zbliża się wielkimi krokami, a ja nie mam siły, bo w ogóle jestem jakaś przemęczona i nawet leżenie mnie męczy.. Także żyć, nie umierać
Za to zdenerwuję co niektóre z Was i powiem, że jest piękne słoneczko

Nika, ta poduszka przyjdzie do mnie lada dzień, mogę zdać relację

Dziewczyny, macie już jakieś dolegliwości ze strony kręgosłupa? Mnie już chyba czwarty dzień boli non-stop, najgorzej oczywiście w nocy

Zapowiedziałam już tżtowi, że to ostatnie nasze dziecko

Klarisso, a ciotki wstrętne trzeba było im dosadniej powiedzieć

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Czas edycji: 2010-05-20 o 10:25
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 10:25   #3784
malwina1204
Rozeznanie

[QUOTE=naked21;19437781]
Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Kobietki macie racje, przecież każda z nas jest inna... a ja to zaraz sie boje co powiedzą ludzie, przez tą ciąże to sie zrobiłam straszna. hihi. Z mężem rozważylismy inne imiona,dla dziewczynki miała byc Lena,lecz na USG wyszedł Chłopak hihi więc Kasjan najbardziej nam sie podoba I chyba tak Zostanie
Czy wy także zrobiłyscie sie płaczliwe? Dzisiaj od ciotek męża usłyszałam jaka ja to sie zrobiłam bardzo gruba i brzydka,a w pazdzierniku to bede wygladala pewnie jak slonica przed rozwiązaniem... ludzie są straszni. Przysiegam gdyby nie roznica wieku, z calym szacunkiem wlasnie tylko to Wieku to bym im tak odpowiedziala... ale wyszlam i sie poryczałam jak głupia to straszne...

Dobrze ze jest gdzie sie wygadac, mężus nie zawsze potrafi mnie zrozumiec[/QUOTE

o kurde co za ciotki,brak słów... nie martw się kochana, może zazdroszczą

mogłaś powiedzieć CIEKAWE JAK TY WYGLĄDAŁAŚ JAK BYŁAŚ W CIĄŻY ITP ja tam bym jej pocisła hee stara PRUKFA

Stary 2010-05-20, 10:49   #3785
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Pomidora - ale ty ładnie wyglądasz tak szczuplutko na twarzy i w ogole, tylko śliczny brzuszek sterczy, ja to sie czuje jakbym byla wiellllllkkkkkaaaaaaa... tymbardziej ze w nic fajnego z ciuszkow sie nie mieszcze moze to tez pogoda robi swoje, bo trzeba sie cieplo ubierac a tu nie ma w co hihi.
Mam pytanko co myślicie o imieniu: Kasjan?
no niestety ale ja już swoje dżinki schowałam na dno szafy
i teraz najczesciej dresikowe spodnie i taka tunika sweterkowa na zameczek na górę i ok!a w sumie to lubie takie luzackie,dressowe stroje,choc wiem,ze troche zawsze poszerzają,ale co tam!!wygoda przede wszystkim
a co do imienia KASJAN to mi się niestety nie podoba..
Moi faworyci to BARTUŚ I RADEK.Podoba mi się także OLIWIER,PRZEMEK i troszkę KAJETAN,ale troszkę
a wogóle to czuję mięte przez rumianek,ze bedzie dziewczynka i du...pa z tych wybranych męskich imion,a dla dziewczynki to mamy problem bo niewiemy...skłaniamy się na BERNADETKE lub KARINKE ale niewiem niewiem....

Stary 2010-05-20, 11:05   #3786
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
wiesz co.. ja tez tak mialam za kazdym razem mialam bardzo liczne bakterie.. a co ja sie tych lekow ojadlam uposepty jakies maucostam do picia.. i wiesz co zrobilam (bo w posiewach tez nic nie wyszlo) i lekarz nie wiedzial co to moze byc wiec przed oddaniem moczy standardowo troche odsikalam wlazlam do wanny umylam sie (bylo ciezko malo sie nieposikalam do konca ale ok) wyszlam zalozylam tampona do pochwy.. i odsikalam do pojemniczka tyle ile trzeba..
i co sie okazalo ze sa NIELICZNE bakterie.. wiec wyszlo na to ze zpochwy przy oddawaniu moczy mi troche skapuje razem ze sluzem... dlatego jak zaslonilam wejscie do pochwy bylo ok...
sproboj tak.. moze bedzie lepiej.. teraz jem tylko zurwvit raz na 2 dni i jest git...
mi jeszcze polozna kazala zmienic labolatorium bo moze maja "inne" normy no i zeby sie upewnic...
ale dobrze ze z dzidziom ok
Chyba tak zrobie jak piszesz.

Bo normalnie ręce mi opadają... Zawsze jak oddaję do badania mocz to biorę ten środkowy i zawsze staram się wcześniej wytrzymać i zdążyć wziąć prysznic, chociaż przyznam, że czasem nie daję rady - same wiecie jak jest z trzymaniem moczu w ciąży... No ale kąpię się przed zaśnięciem codziennie, więc wydaje mi się, że jakaś strasznie brudna o tej 6 rano nie jestem... Już sama nie wiem jak nie zły urok to sraczka Chociaż heh - to ostatnie słowo trza wypluć, bo mnie jeszcze pokarze...

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Witam z rana Ja oczywiście w pracy, mam wolną chwilkę więc zaglądam.

Klarissa fajnie, że z małą jest ok.
Ja we wtorek idę na usg połówkowe, mój lekarz wyjechał do sanatorium i musiałam zapisać się do innego- przez niego poleconego. I się nawet cieszę bo ten jego kolega jest znanym specjalistą właśnie w wykrywaniu wad na usg, i sprzęt ma lepszy i ma 3/4 d i będę miała nagraną płytkę Wizyta 200 zł, więc tylko 70 zł drożej niż u mojego lekarza.
Mam nadzieję, że maluszek się ujawni i w końcu będę wiedziała czy to Dominik czy Dagmara Już tak bardzo chcę mówić do brzusia po imieniu
Fajnie, że już niedługo będziesz wiedziała kto tam sobie mieszka
Stary 2010-05-20, 11:09   #3787
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
hej kobietki!!!
a ja zaczynam sie martwić bo mnie ostatnio kłuje w dole brzucha a do tego jestem w 20 tyg i 4dniu i nadal nie czuje w brzuchu nic (przynajmniej tak mi sie wydaje no moze czasem cos tam sie przesuwa, juz sama nie wiem czy to jest to, nawet nie czuje codziennie)
Kiedy Wy dostałyście kopa takiego ze wiedziałyście ze to on/ona????
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
cześć Mamusie

Eveliouses gratuluję Ruchowi( dobrze, że mój mąż tego nie widzi)

Chwilowo tyle, zamelduję się później.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Kurcze nie pamiętam, było to jakoś przed Świętami Wielkanocnymi, teraz mam 27tc, ale błagam nie zmuszaj mnie do liczenia nie nadaje się na to dzisiaj.
na pewno wszystko jest ok, a jak się rozszaleje, to będziesz chciała czasem jak ja- żeby dało pospać ;D

Elenka ,ja mam dokładnie tak jak ty 20 tyg i 4 dzien i narazie zero odczuc maluszka,a przynajmniej tak mi sie wydaje,bo ponoc przy pierwszej ciąży to jeszcze nie potrafimy tego odebrac,ze to juz wlasnie maływiec nie martw sie bo jeszcze napewno dadzą nam popalić

Nika,dzięki aty teraz jestes w nietykalnym stanie wiec męzem sie nie martw,bo to zawsze mozna zwalic na hormony ciążowe(te gratki dla Ruchu HIHIIHIHII)

Stary 2010-05-20, 11:11   #3788
martucha84
Zakorzenienie

Klarissa wiem co czujesz bo ja tez dostawalam na glowe... non stop bakterie liczbe bardzo liczne liczne bardzo liczne.. a lekow to sie tyle nabralam ze szok i nic i nic niepomagalo... i juz nawet lekarz patrzyl na mnie dziwnie czy napewno sie wczesniej umylam czy srodkowy strumien.. az sie czulam jak malolata ktora niepotrafi... no i polozna wpadla na pomysl ze skoro wsyztko jest tak jak byc powinno w posiewie nic nie ma a przy zwyklym jest.. to mam wlasnie zaslonic wejscie do pochwy tamponem bo moze skapuje cos... a jak to niepomaga to mam zrobic dzien po dniu dwa badania jedno tam gdzie zawsze drugei w innym labie... no ale jak juz zaslonilam to wyszlo nieliczne wiec sie ucieszylam..
no ale zuravit profilaktycznie biore co 2 dzien...
mam nadzieje ze i u ciebie pomoze....
a co do umycia sie itd.. wiem jak sie ciezko ale trzeba wytrzymac
Stary 2010-05-20, 11:18   #3789
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Klarissaza mądrą i bardzo kulturalną wypowiedź do "cioci"naprawdę nie było to chamskie tylko bardzo trafne!!żenujący są niektórzy ludzie.Nigdy w zyciu nie powiedziałabym kobiecie w ciąży ,że jest gruba bo to raczej wynika ze stanu w jakim jest!!tępota ludzka nie zna granic.
Co do wyników to nie jestem fachurą w tej dziedzinie ale anemie i niefajne wyniki miały 4 z 5 moich kumpelek co rodziły,więc wiadomo trzeba organizm teraz podreperować ale to chyba normalne,niestety bo maluch ciągnieeee ile wlezie
Mój mąż tak cały czas powtarza, że nie jestem gruba tylko jestem w ciąży i jak ktoś mnie "zaczepia" na temat grubości to powtarza im to samo, że "moja żona jest bardzo szczupła, tylko jest w ciąży" W ogóle mąż to jest moją podporą na każdą sytuację i jakby nie on, to zwariowałabym już dawno temu albo zapłakała się na śmierć z byle powodu I na prawdę dzielnie znosi moje fochy i dziwne nastroje.

Co do anemii to ta mała istotka jak widać ma w sobie coś z wampirka i wysysa mamuśkę

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Uff.. jak to dobrze wiedzieć, że z tą moją wrednością i fochami nie jestem sama ale i tak jak sobie pomyślę jaka potrafię być ostatnio niemiła dla najbliższych to mi strasznie wstyd
Wczoraj też przepłakałam pół dnia, bo kot miauczał jak szalony, bo telewizję odłączyli, bo mam w tym tygodniu 4 egzaminy, bo termin oddania pracy zbliża się wielkimi krokami, a ja nie mam siły, bo w ogóle jestem jakaś przemęczona i nawet leżenie mnie męczy.. Także żyć, nie umierać
Za to zdenerwuję co niektóre z Was i powiem, że jest piękne słoneczko

Nika, ta poduszka przyjdzie do mnie lada dzień, mogę zdać relację

Dziewczyny, macie już jakieś dolegliwości ze strony kręgosłupa? Mnie już chyba czwarty dzień boli non-stop, najgorzej oczywiście w nocy

Zapowiedziałam już tżtowi, że to ostatnie nasze dziecko

Klarisso, a ciotki wstrętne trzeba było im dosadniej powiedzieć
Jeśli jesteś już przemęczona weź sobie zrób wolne. Mówię poważnie. Ja tak miałam gdzieś mniej więcej pod koniec kwietnia, okropnie się czułam, myślałam, że będę wszystkich gryźć i kopać i kilka dni wolnego na prawdę dobrze mi zrobiło - i mojemu otoczeniu też. Czasem to właśnie zmęczenie i ciągłe napięcie sprawia, że robimy się takie nieznośne A teraz powinnam pisać pracę dyplomową, mam ją oddać do piątku (do jutra) a jestem w połowie i nie mam weny...

Co do kręgosłupa to mi trudno powiedzieć czy z powodu ciąży - mam siedzącą pracę od kilku lat i mnie ciągle boli kręgosłup. Dawniej radziłam sobie z nim pływając, ale jak pisałam już w 1 części naszego wątku nic mnie nie zmusi do wejścia do basenu podczas ciąży, zaczekam aż się urodzi malutka, wtedy się odpływam za wszystkie czasy

Natomiast mam potworne bóle w biodrach. Wyczytałam w książce o rozwoju ciąży, że właśnie ok. 5-6 msc zaczynają się luzować więzadła stawowe w okolicy miednicy. Jednym kobietom wolniej, innym szybciej. Mnie się ta teoria zgadza bo niezależnie od wagi co chwilę przybywa mi cm w obwodzie bioder, a kg mi tak bardzo nie lecą (ważę teraz 55,5 kg w połowie 22 tc.). Ten ból gdy się pojawia paraliżuje mnie, nie pozwala mi się po prostu ruszyć - ani stać, ani leżeć, ani siedzieć... normalnie jakaś masakra.

-------------------
Natomiast mam tez cholernie bolesne skurcze łydek w nocy. I to tak boli, że potrafię krzyczeć. Mąż mnie ratuje wtedy rozmasowywaniem i naciąganiem ale to jest okropne. Jem magnez - 2x dziennie, łącznie 6 tabletek magnezu... co można więcej zrobić?

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa wiem co czujesz bo ja tez dostawalam na glowe... non stop bakterie liczbe bardzo liczne liczne bardzo liczne.. a lekow to sie tyle nabralam ze szok i nic i nic niepomagalo... i juz nawet lekarz patrzyl na mnie dziwnie czy napewno sie wczesniej umylam czy srodkowy strumien.. az sie czulam jak malolata ktora niepotrafi... no i polozna wpadla na pomysl ze skoro wsyztko jest tak jak byc powinno w posiewie nic nie ma a przy zwyklym jest.. to mam wlasnie zaslonic wejscie do pochwy tamponem bo moze skapuje cos... a jak to niepomaga to mam zrobic dzien po dniu dwa badania jedno tam gdzie zawsze drugei w innym labie... no ale jak juz zaslonilam to wyszlo nieliczne wiec sie ucieszylam..
no ale zuravit profilaktycznie biore co 2 dzien...
mam nadzieje ze i u ciebie pomoze....
a co do umycia sie itd.. wiem jak sie ciezko ale trzeba wytrzymac
No właśnie mam to samo i już mi jest głupio, bo na prawdę potrafię prawidłowo nasikać do słoiczka i do tej pory przez całe życie mi się to udawało I rozumiem co to mycie i środkowy strumień A też już na mnie patrzą jak na debila i zaczynają mi po 10 razy tłumaczyć jak nasikać... A bakterie nadal jak nie liczne to bardzo liczne itp. Dokładnie tak jak piszesz.
Stary 2010-05-20, 11:27   #3790
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
ale przy body za 3.99 raczej mocno sprawdzałabym skład...tyle
Na tych chińskich na pewno bedzie napisane 100% cotton wiec macanie to jednak podstawa, dlatego mam obawy kupować takie ciuszki z all np. Chociaż 11zł za body na all to chyba nie bedzie złe, ale i tak wole w sklepie powybierac, podotykać

Cytat:
Mam pytanko co myślicie o imieniu: Kasjan?
Mi sie absolutnie nie podoba, jest dla mnie dziwne.
Nie ty jedna pytasz o opinię na temat imienia, ale co to da? Tobie sie podoba a większości tutaj nie....To są kwestie bardzo indywidualne. My zastanawiamy sie nad Krzysiem i Adamem, niektórzy powiedzą pewnie, ze oklepane imiona, ale ja nie pytam o opinię, bo wiadomo, ze i tak waszymi opiniami się nię bede kierować

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
wczoraj mielismy 110cm w piwnicy...
u nas dziś ciepło, nie pada, u was też lepiej? No more deszcz! Słoneczko jest wam tam potrzebne.

Lenka poleżysz i będzie dobrze

Cytat:
Uzbierałam sobie 200zł i chciałam coś na poprawę humoru zakupić, bo znając życie- wydam zaraz na bejbika. I wiecie co? Nie mam ochoty iść do miasta, ba nawet nie wiem, czy cos bym chciała? Ciuchy mnie teraz nie rajcują, co tu robić. Kupiłabym sobie 3 kroki Clinique'a- ale wydać 200 na kosmetyki mi żal.
No i takie mam z wszystkim dylematy ;D
Ja bym sobie kupiła perfum (wiem, ze mówi sie perfumy, ale dla mnie pachnidło w buteleczce to perfum a nie perfumy ). Mam ochotę na hugo bossa xx, bo znalazłam gdzieś próbke w łazience i chyba nawet mi się podoba

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:32   #3791
malwina1204
Rozeznanie

Angelika16-Kasjan imię mi osobiście się nie podoba,ale każdy ma swoje upodobania mi się podobają:ŁUKASZ,DOMINIK,EMIL ale mojemu TŻ chyba żadne z tych imion się nie podoba kuzyna ma łukasza ehhh...Ogólnie jeszcze ALAN,NATAN ale już co drugie dziecko ma tak na imię a prawdopodobnie bede miec synka i mam dylemat ale to z TŻ muszę obgadać

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Cytat:
dziewczynki zobaczcie ostatnia z naszej listy zna juz płeć to chyba reszta dzieci to niezłe wstydnisie

moje rozłożyło nóżki ale lekarz potwierdzi mi za 3 tygodnie co dokładnie tam się znajduję,chodz wolała bym żeby się pomylił i ukazała się cipuleczka )

Stary 2010-05-20, 11:37   #3792
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Ja wczoraj zaliczyłam wizytę u gin na NFZ. Powiem wam, że już nie wiem co mam myśleć - od początku ciąży na każdym badaniu moczu mam bakterie "liczne lub bardzo liczne". Zrobiłam posiew moczu i wyszło, że nic tam nie ma... To skąd te bakterie, skąd bóle pęcherza albo kłucie w cewce? Lekarka powiedziała, że nie ma pojęcia... Z drugiej strony na wynikach krwi ewidentnie mam lekki stan zapalny... I okazało się, że mam też anemię Jestem jakaś sierotka... zjadam codziennie całą garść leków (3x magnez, 2x urosept, feminantal w 2 tabletkach...), a teraz jeszcze mi doszło żelazo.. Niedługo to zamiast śniadania będę żarła pigułki No i z cytologii też mam II. Niby pani doktor mówi, że ok, ale coś mi się nie wydaje żeby stan zapalny miał być ok... Pójdę na początku czerwca prywatnie do mojej pani doktor to się wszystko zapytam.

Ale najważniejsze, że z malutką wszystko ok. Rośnie, siedzi zadowolona i nawet przez chwilę mogłam jej buziaczka zobaczyć na USG
Ciesze sie, ze z Maluszkiem w porzadku
Co do wynikow moczu, to grunt dobrze pobrac probke- czyli podmyc sie wczesniej i pobierac ze srodkowego strumienia (Mama-Pielegniarka zawsze mi o tym przypomina). Ostatnio oczywiscie o tym zapomnialam i wyszlo mi w cholere bakterii, az lekarz powiedzial, ze trzeba bedzie posiew chyba robic. Ale powtorzylam badanie (juz z zaleceniami) i bakterii NIET! Wyzsze leukocyty (albo CRP) w ciazy to tez podobno norma (juz 3 lekarz mi tak mowil) Anemia tez. Uszy do gory, ja tez zjadam rano mase pigulek i jeszcze przed sniadaniem tez na tarczyce. Bedzie tego jakies 6sztuk. A cytologie to ja mam zawsze II.

Cytat:
Hello, dzidzia coraz bardziej sie rusza wczoraj moj Pawcio zauwazyl jak mi się brzuch ruszał jak lezalam i jak polozył ręke na brzuszku to dostal mocnego kopniaka
u mnie 24tc1d
Ale super! Moj Radek widzi jak mi wyskakuje dzidziol na brzuchu jak taki wielki guz i mowi, ze to obcy sie obudzil Ale male jeszcze nie kopie specjalnie, tylko ja czuje.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Oj ja też zrobiłam się płaczliwa,chyba przez te hormony...
Co do ciotek to niech spadają na drzewo-same pewnie w ciąży wyglądały jak wieloryby w czasie tarła,więc teraz chcą sobie odbić i o innych gadają.Trzeba to olać i już.Ciesz się,że na co dzień jesteś piękna,a ciąża trwa tylko 9 miesięcy i wszystko wróci do normy,a ciotkom już niestety nic nie pomoże
Wczoraj z Tżcikiem byliśmy na zakupkach dla Małęj...w końcu coś się zaczęło.Kupiliśmy wanienkę,przewijak,kocyk, ręczniki,szczoteczke i grzebyk,termomenty,nożycz ki,fridę,czapeczkę,niedra pki i może coś jeszcze,ale nie pamiętam.Czysta przyjemność takie zakupy
No wlasnie ciaza trwa 9 miesiecy! Dziewczyny my juz po polmetku i cos mi sie wydaje, ze druga polowka zleci jeszcze szybciej
Gratuluje zakupow Kasienka Ja juz nie moge sie doczekac poznania plci tej malej Fasolki, zeby tez sobie normalnie do sklepu pojsc i dokupic jakis kaftanikow i masy rzeczy ktorych jeszcze nie mam.

[QUOTE=NIKaP-n;19444891]cześć Mamusie
U mnie dziś tragedia samopoczuciowa.
Mam takie kłucie w lewej stronie brzucha, że ledwo chodzę, ale jest juz i tak lepiej, bo jak wstałam, to prawy poślad mnie nap..., że stanąć na prawej nodze nie mogłam.
Moja mama mówi, że to dzidzia gdzieś tam na nerw może uciskać, co by mnie nie zdziwiło, bo skacze non stop. Dziś mam wizytę na 11, to sie wszystkiego wypytam. Pytanie, czy dam radę wspiąć się na fotel
z rzeczy bardziej intymnych... ma problem.
NIE MOGĘ DOSIĘGNĄĆ, ŻEBY SIĘ PORZĄDNIE WYGOLIĆ
Czuję się jak babcia, mąż się śmieje, że teraz to jak będę miała poranek bez bólu, to się będę zastanawiać, czy na pewno się obudziłam...

Ja nie mam ochoty na foty, w ogóle na wyjście z domu. Pogoda chyba na mnie tak dołująco wpływa, że mogłabym wciąż ryczeć. Mąż mnie nie poznaje, bo ja silna baba jestem, a tu taka Fochna się zrobiłam;D
Wczoraj mi melisę kupił, więc jest chyba źle...
W ogóle to wczoraj 3/4 dnia przeryczałam, nie spałam wcale prawie w nocy z wtorku na środę, bo miałam tragiczny sen. O dziecku, opisywać nie będę, ale tragiczny i niestety- bardzo realistyczny.

Uzbierałam sobie 200zł i chciałam coś na poprawę humoru zakupić, bo znając życie- wydam zaraz na bejbika. I wiecie co? Nie mam ochoty iść do miasta, ba nawet nie wiem, czy cos bym chciała? Ciuchy mnie teraz nie rajcują, co tu robić. Kupiłabym sobie 3 kroki Clinique'a- ale wydać 200 na kosmetyki mi żal.
No i takie mam z wszystkim dylematy ;D

Śpi mi się coraz gorzej, ciężko bardzo. Chyba kupię poduszkę- kojec- jak sądzicie to chyba nie strata kasy? bo mi brzuszek podczas snu przeszkadza i dzidziol wciąż szaleje, a tak by podusia podtrzymywała
http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html
QUOTE]

Nika- dobrze cie widziec Mamuska
Duza buzka dla poprawienia humoru! To chyba ta pogoda tak wplywa dolujaco- ja od dwoch dni nie bylam specjalnie na dworze Chyba pora sie troche ruszyc... Glupimi snami to sie w ogole nie przejmuj, strasznie to zabrzmi, ale to chyba w miare normalne w ciazy. Ja tez takie miewam i brrr.. nawet nie opowiadam. okropne glupoty..
Z tym goleniem, to tez sie podobnego scenariusza obawiam Chyba mezus bedzie sie musial zaangazowac, no bo jak inaczej. Brata zatrudnie? Powinni wymyslec jakies golarki dla ciezarnych, takie z teleskopowa raczka i lusterkiem! moze opatentuje?

Zakupy i łazenie po sklepach nie rajcuje mnie juz od dawna. Zreszta nigdy nie bylam specjalnie zakupowa. Potrafilam isc do centrum szukajac sukienki na slub i wrocic z wycieraczkami do auta... no porazka to u mnie...

Fajna ta poducha, tylko troche droga.. Ale tez sie nad podobna zastanawiam. Zobaczymy.
Nika daj znac jak po "przegladzie"!

Cytat:
no niestety ale ja już swoje dżinki schowałam na dno szafy
i teraz najczesciej dresikowe spodnie i taka tunika sweterkowa na zameczek na górę i ok!a w sumie to lubie takie luzackie,dressowe stroje,choc wiem,ze troche zawsze poszerzają,ale co tam!!wygoda przede wszystkim
a co do imienia KASJAN to mi się niestety nie podoba..
Moi faworyci to BARTUŚ I RADEK.Podoba mi się także OLIWIER,PRZEMEK i troszkę KAJETAN,ale troszkę
a wogóle to czuję mięte przez rumianek,ze bedzie dziewczynka i du...pa z tych wybranych męskich imion,a dla dziewczynki to mamy problem bo niewiemy...skłaniamy się na BERNADETKE lub KARINKE ale niewiem niewiem....
Dresiki i u mnie kroluja ostatnio... Czekam na ciepelko i sukienki wreszcie, oby nadeszlo! Evi- polecam ci imie Radek, tez mi sie bardzo podoba i mozna super zdrabniac. Gdyby nie fakt, ze moj mezus to Radosław, to bym tez brala takie imie pod uwage!
A tak jesli synek - to u nas Aleksander, Andrzej albo Tadeusz
Stary 2010-05-20, 11:37   #3793
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Mój mąż tak cały czas powtarza, że nie jestem gruba tylko jestem w ciąży i jak ktoś mnie "zaczepia" na temat grubości to powtarza im to samo, że "moja żona jest bardzo szczupła, tylko jest w ciąży" W ogóle mąż to jest moją podporą na każdą sytuację i jakby nie on, to zwariowałabym już dawno temu albo zapłakała się na śmierć z byle powodu I na prawdę dzielnie znosi moje fochy i dziwne nastroje.

Co do anemii to ta mała istotka jak widać ma w sobie coś z wampirka i wysysa mamuśkę

Jeśli jesteś już przemęczona weź sobie zrób wolne. Mówię poważnie. Ja tak miałam gdzieś mniej więcej pod koniec kwietnia, okropnie się czułam, myślałam, że będę wszystkich gryźć i kopać i kilka dni wolnego na prawdę dobrze mi zrobiło - i mojemu otoczeniu też. Czasem to właśnie zmęczenie i ciągłe napięcie sprawia, że robimy się takie nieznośne A teraz powinnam pisać pracę dyplomową, mam ją oddać do piątku (do jutra) a jestem w połowie i nie mam weny...

Co do kręgosłupa to mi trudno powiedzieć czy z powodu ciąży - mam siedzącą pracę od kilku lat i mnie ciągle boli kręgosłup. Dawniej radziłam sobie z nim pływając, ale jak pisałam już w 1 części naszego wątku nic mnie nie zmusi do wejścia do basenu podczas ciąży, zaczekam aż się urodzi malutka, wtedy się odpływam za wszystkie czasy

Natomiast mam potworne bóle w biodrach. Wyczytałam w książce o rozwoju ciąży, że właśnie ok. 5-6 msc zaczynają się luzować więzadła stawowe w okolicy miednicy. Jednym kobietom wolniej, innym szybciej. Mnie się ta teoria zgadza bo niezależnie od wagi co chwilę przybywa mi cm w obwodzie bioder, a kg mi tak bardzo nie lecą (ważę teraz 55,5 kg w połowie 22 tc.). Ten ból gdy się pojawia paraliżuje mnie, nie pozwala mi się po prostu ruszyć - ani stać, ani leżeć, ani siedzieć... normalnie jakaś masakra.

-------------------
Natomiast mam tez cholernie bolesne skurcze łydek w nocy. I to tak boli, że potrafię krzyczeć. Mąż mnie ratuje wtedy rozmasowywaniem i naciąganiem ale to jest okropne. Jem magnez - 2x dziennie, łącznie 6 tabletek magnezu... co można więcej zrobić?

No właśnie mam to samo i już mi jest głupio, bo na prawdę potrafię prawidłowo nasikać do słoiczka i do tej pory przez całe życie mi się to udawało I rozumiem co to mycie i środkowy strumień A też już na mnie patrzą jak na debila i zaczynają mi po 10 razy tłumaczyć jak nasikać... A bakterie nadal jak nie liczne to bardzo liczne itp. Dokładnie tak jak piszesz.

jak ja ostatnio sikałam to aż mi kubek wpadł do kibelka myślałam że padne że śmiechu.Też miałam skurcze nóg i łydek że wstać nie mogłam i jak już wstałam to noga sztywna magnez mi pomógł nie jem go codziennie chodz lekarz powiedział 3 razy po 1 szt.Ból kręgosłupa miałam przed ciążą i teraz też mam nie mogę się czasem ułożyć do snu taki mam ból w dołku ;/

Stary 2010-05-20, 11:56   #3794
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:

Dobry ten twoj mezus Moj tez mnie broni, choc czasem ciezko bywa, szczegolnie z rodzina.. Spotkalismy sie ostatnio z jego rodzicami (moi tez dojechali) i pierwsze co zrobil moj tesc jak mnie zobaczyl, to wykrzyczal- Ale jestes GRUBA! mimo, ze hmm, no nie jestem jeszcze. To mial byc zart, ale ja sie normalnie obrazilam (moze i to normlna reakcja, ale ja sie NIGDY nie obrazam). Radek od razu wiedzial w czym rzecz i probowal swego tate powstrzymac, tylko ze tesciowi wydawalo sie to naprawde dobrym zartem i nie umial sie zamknac. Wierzcie mi dziewczyny, jak lubie swoich tesciow, tak mialam ochote wsiasc do auta i odjechac te 200km z powrotem do Poznania..
Oczywiscie sprawa wyszla na jaw i wszyscy mieli dobry ubaw z uchachanego tescia i sfochowanej Zuzy. Na koniec tesc nazrywal mi kwiatow i mnie przepraszal na kolanach, glupol..

Klarissa- z biodrami mam to samo To cos jakby paraliz bioder w niektorych pozycjach. Tyle ze mam tak od 4 miesiaca. Tez czuje sie jak babcia, ostatnio po raz pierwszy mi stopy spuchly... Chyba buty sobie musze kupic.
Stary 2010-05-20, 11:57   #3795
szokoladka74
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
ja chcę suchego i ciepłego lata, zeby to wsyzstko wyschło!!!!!
Podobno tak duże opady są spowodowane blokowaniem frontów ciepłego powietrza przez chmurę pyłów wulkanicznych, które o tej porze roku powinny napływać do nas z nad Afryki. Niestety to tylko przygrywka i lata (gorącego) ma nie być w tym roku. Ze zgrozą myślę i rosnącym grzybie na ścianie na tę okoliczność w tysiącach domów na południu.
Dzisiaj Wrocław ma alarm przeciwpowodziowy, bo jesteśmy tuż przed falą kulminacyjną i mój telefon jest gorący, bo rodzina mieszka na terenie zalewowym.

Ninaad-ja też lubię proste i tańsze rozwiązania z Ikei, tym bardziej,że przewijak nie na długo służy. Jak chciałam przewinąć moich chłopców, to zawsze robiłam to na łóżku ( mieliśmy bardzo małe mieszkanko). Sprawdziło się

Cytat:
hej kobietki!!!
a ja zaczynam sie martwić bo mnie ostatnio kłuje w dole brzucha a do tego jestem w 20 tyg i 4dniu i nadal nie czuje w brzuchu nic
Pierworódki mają prawo do 22 tyg. ciąży nie czuć ruchów i nie zadręczać się tym. Głowa do góry, jeszcze da ci popalić

Ta poduszka jest świetna! Zainwestowałabym ! Tym bardziej,że masz ten ból bioderkowy. To by polepszyło ci nieco komfort snu ( ja wciskam między nogi jak leżę na boku i jest mi o wiele wygodniej)

A to o działaniu hormonów, czyli dlaczego większość z nas jest płaczliwa , czuje się brzydka, gruba i nie atrakcyjna.

Ku pokrzepieniu

http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod...as=1&startsz=x

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png

Edytowane przez szokoladka74
Czas edycji: 2010-05-20 o 12:06
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:33   #3796
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Natomiast mam potworne bóle w biodrach.
-------------------
ja też mam bóle w biodrach - zwłaszcza w nocy, gdy zbyt długo śpię na jednym boku.
A na skurcze zamiast magnezu polecam Aspargin (magnez+potas), bo sam magnez to za mało. Ja biorę 3dzx2tabl., do tej pory tylko 2 razy złapał mnie skurcz w łydce.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Co do wynikow moczu, to grunt dobrze pobrac probke- czyli podmyc sie wczesniej i pobierac ze srodkowego strumienia (Mama-Pielegniarka zawsze mi o tym przypomina).
to samo mówił mi lekarz i tego się trzymam

Cytat:
cześć Mamusie
Śpi mi się coraz gorzej, ciężko bardzo. Chyba kupię poduszkę- kojec- jak sądzicie to chyba nie strata kasy? bo mi brzuszek podczas snu przeszkadza i dzidziol wciąż szaleje, a tak by podusia podtrzymywała
http://motherhood.pl/produkt/kojec-motherhood.html
ta poducha jest podobno rewelacyjna. Moja koleżanka sobie kupiła i bardzo chwali

Cytat:
19/20tc

-------
ale mnie dziś głowa boli! masakra ;/ kawę wypiłam, ale to nic nie dało...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:34   #3797
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Dziewuszki a ja spieszę WAM doniść, że od jutra w Rossmanie będa pamersy newborn (1) 43szt za 23,29zł oraz inne fajne rzeczy, ktore nam się przydadzą
http://www.rossnet.pl/promocje/?_requestid=1936799

lece was poczytac, chwile mnie nei było od rana i już tyle czytania
Stary 2010-05-20, 12:41   #3798
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dobry ten twoj mezus Moj tez mnie broni, choc czasem ciezko bywa, szczegolnie z rodzina.. Spotkalismy sie ostatnio z jego rodzicami (moi tez dojechali) i pierwsze co zrobil moj tesc jak mnie zobaczyl, to wykrzyczal- Ale jestes GRUBA! mimo, ze hmm, no nie jestem jeszcze. To mial byc zart, ale ja sie normalnie obrazilam (moze i to normlna reakcja, ale ja sie NIGDY nie obrazam). Radek od razu wiedzial w czym rzecz i probowal swego tate powstrzymac, tylko ze tesciowi wydawalo sie to naprawde dobrym zartem i nie umial sie zamknac. Wierzcie mi dziewczyny, jak lubie swoich tesciow, tak mialam ochote wsiasc do auta i odjechac te 200km z powrotem do Poznania..
Oczywiscie sprawa wyszla na jaw i wszyscy mieli dobry ubaw z uchachanego tescia i sfochowanej Zuzy. Na koniec tesc nazrywal mi kwiatow i mnie przepraszal na kolanach, glupol..
Ja właśnie nie rozumiem co zdaniem teściów i innych panów w wieku około 60 lat jest śmiesznego w "ale masz wielki brzuchol"? No nie wiem, może ja jakaś bez poczucia humoru jestem. Ja zawsze odpowiadam, że wielki to ja dopiero będę miała

Cytat:
Klarissa- z biodrami mam to samo To cos jakby paraliz bioder w niektorych pozycjach. Tyle ze mam tak od 4 miesiaca. Tez czuje sie jak babcia, ostatnio po raz pierwszy mi stopy spuchly... Chyba buty sobie musze kupic.
Też mi kilka dni temu po raz pierwszy spuchły nogi i to konkretnie... Jakoś damy radę
Stary 2010-05-20, 12:42   #3799
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
już dziecko bije kopniakami tatusia
Nio fajnie, to wczoraj wygladało, az moj mąż odskoczył, bo się przestraszył ehhe

Cytat:
z Twoich imion to najbardziej Bartuś i Karinka mi się podobają. Znam Bernadetkę i wszyscy do niej BENIA mówią, a to juz mniej mi się podoba
Stary 2010-05-20, 12:46   #3800
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewuszki a ja spieszę WAM doniść, że od jutra w Rossmanie będa pamersy newborn (1) 43szt za 23,29zł oraz inne fajne rzeczy, ktore nam się przydadzą
http://www.rossnet.pl/promocje/?_requestid=1936799
dobrze wiedzieć...
ps. Wy już kupujecie pieluszki?
Stary 2010-05-20, 12:49   #3801
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Skoro jest promocja to mysle,ze kupie dwa opakowania na poczatek
i jakies kosmetyki
potem lozeczko, posciel.. mysle ze w ratach lepiej kupowac niz potem kilka dni przed porodem wszystko naraz
Stary 2010-05-20, 13:00   #3802
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Skoro jest promocja to mysle,ze kupie dwa opakowania na poczatek
i jakies kosmetyki
potem lozeczko, posciel.. mysle ze w ratach lepiej kupowac niz potem kilka dni przed porodem wszystko naraz

jestem tego samego zdania
tylko nie wiem,c zy jest sens kupowac aż 2 opakowania.. większośc kolezanek mówiło, ze wystarczyła 1 paczka "jedynek" i od razu przeszły na pampers 2
Stary 2010-05-20, 13:03   #3803
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Zuziczka - mam ten kojec od dwóch tygodni!
Jest rewelacyjny!
Naprawdę do wszystkim polecam!

Kupiłam go (a w zasadzie dostałam od mamy ), bo od początku ciązy mam straszne problemy ze spaniem, w żadnej pozycji nie było mi dobrze i przez to budziłam sie chyba ze 100 razy w ciągu nocy i tylko stękałam przewracając się z boku na bok I w gazecie M jak Mama zobaczyłam reklamę tego kojca, weszłam na stronę internetową i czytałam o nim, a że akurat byłam u rodziców to pokazałam mamie i siostrze co mi się marzy i co chcę sobie kupić. Miałam go kupić przez internet, ale po naszym odjeździe od rodziców mama z siostrą pojechały na zakupy do Galerii i tam w Smyku kupiły mi ten kojec Zapłaciły za niego w w/w sklepie 130 zł.
Odkąd go mam śpię jak zabita całą noc (budzą mnie tylko przerwy na siku). Plecy nie bolą, mogę całą nic przespać na lewym boku albo na plecach bez wiercenia się W ogóle ja to takie jajko sobie z niego robię i w tym jaku mi się super śpi
Mężowi kojec nie przeszkadza, nawet jest z niego bardzo zadowolony bo kładzie sobie głowę na jego górnej części i mówi, że super mu się tak zasypia

Także ja go bardzo polecam
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:04   #3804
ycnan
Zadomowienie

Lenka*, nie denerwuj się tylko odpoczywaj. Skracająca się szyjka = zagrożenie rozwarciem, czyli... przedwczesnym porodem. Dlatego kładź się i nie wstawaj Poleżysz te 2 tygodnie i wszystko wróci do normy. A skoro lekarz kazał tylko leżeć i nie proponował pessara, to znaczy, że nie jest źle Spokojnie

kliwia7, trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku.

Angelika16, ciotki - TRAGEDIA, no, brak słów. Oj, nie powstrzymała bym się i im równie uprzejmie odpowiedziała.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dzisiaj moja Kinia kopnęła tż w nos jak do niej przemawiał
Hehe, dobre Babska solidarność.

Klarissa, bardzo dobrze jej powiedziałaś i wcale nie było to nieodpowiednie ...o ile jej przy tym nie pobiłaś
Super, że widziałaś swoją maleńką Z bakteriami niestety nie pomogę.

Cytat:
Ja pierwszy raz poczułam takie konkretne ruchy w 18t6dc, ale reguły nie ma. Tak, jak pisały dziewczyny, martwić się możesz po 22tc. Ale skoro coś tam ci się rusza, to na pewno jest to maleństwo
Cytat:
z rzeczy bardziej intymnych... ma problem.
NIE MOGĘ DOSIĘGNĄĆ, ŻEBY SIĘ PORZĄDNIE WYGOLIĆ
Hehe, ja też mam ten problem. Uprzedziłam męża, że jak chce coś ładnego to sam się musi za to zabrać, bo ja już nie daję rady Ciekawe co będzie przed porodem...
Znajoma przed porodem spędziła kilka godzin w łazience WYSKUBUJĄC sobie włosek po włosku... z lusterkiem ręce

Mpik, ta promocja to tylko 2zł taniej, więc ja tam bym się na nie nie rzucała ^^

Ja dziś jestem wykończona... Wczoraj przez 12godzin pisałam pracę mgr... No, masakra. Po około 5 godzinach miałam już wystarczającą ilość stron, ale nie mogłam przerwać analizy w połowie... I tak oto, z zaplanowanych 7 stron zrobiło się 15... Skończyłam o 2 w nocy... Dziś jeszcze muszę dopisać wstęp i zakończenie i wysłać całość do promotora. I, że tak powiem, FREEDOM

W ramach dawki kalorii=energii, zrobiłam na śniadanko racuszki z jabłkiem Pychotka

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-05-20 o 13:07
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:04   #3805
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:

-------------------

Pracuję w rodzinnej firmie, a rodzice mają we wtorek pierwszą sprawę rozwodową.. Więc z uwagi na zdrowie psychiczne wnuczki dostałam przymusowy tydzień wolnego, dla relaksu. Tak sobie myślę, że pewnie też przez to nie mam ochoty się niczym zająć i tylko myślę o głupotach..

Z kręgosłupem też miałam spore problemy przed ciążą i w sumie do przewidzenia było, że teraz będzie mi bardziej dokuczał. Skurcze w łydkach też są. Najczęściej w nocy jak się przez sen przeciągam. Podobnie jak u Ciebie są strasznie bolesne i chyba już podświadomie jak tylko chcę się wyciągnąć to od razu się budzę i tym sposobem od dwóch tygodni mam tylko takie mini skurcze. Prócz tego łapią mnie kolki nerkowe i okresowo boli mnie pośladek
Jesteśmy wszystkie jak staruszki

Angelika16, miałam w podstawówce Kasjana. Był najmądrzejszy w klasie i nikt go przez to nie lubił, więc nie będę obiektywna

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:15   #3806
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Pracuję w rodzinnej firmie, a rodzice mają we wtorek pierwszą sprawę rozwodową.. Więc z uwagi na zdrowie psychiczne wnuczki dostałam przymusowy tydzień wolnego, dla relaksu. Tak sobie myślę, że pewnie też przez to nie mam ochoty się niczym zająć i tylko myślę o głupotach..

Z kręgosłupem też miałam spore problemy przed ciążą i w sumie do przewidzenia było, że teraz będzie mi bardziej dokuczał. Skurcze w łydkach też są. Najczęściej w nocy jak się przez sen przeciągam. Podobnie jak u Ciebie są strasznie bolesne i chyba już podświadomie jak tylko chcę się wyciągnąć to od razu się budzę i tym sposobem od dwóch tygodni mam tylko takie mini skurcze. Prócz tego łapią mnie kolki nerkowe i okresowo boli mnie pośladek
Jesteśmy wszystkie jak staruszki

Angelika16, miałam w podstawówce Kasjana. Był najmądrzejszy w klasie i nikt go przez to nie lubił, więc nie będę obiektywna
Bidulinko... Nie martw się tym wszystkim Co do tego, że my jak babcie - ha, na cóż, takie uroki ciąży. Ale muszę powiedzieć, że mimo tego czasem zdarza mi się mieć dobry humor Cieszę się z córci i jakoś tak to wszystko wydaje mi się nie takie straszne. Bo gdybym miała tyle dolegliwości "bezinteresownie" to chyba bym już popadła w depresję...
Stary 2010-05-20, 13:20   #3807
malwina1204
Rozeznanie

Po pierwsze co kogo interesuje czy ja mam duży brzuch,że zbrzydłam i że się przytyło przecież wiadomo,że jesteśmy w ciąży i idealnie piękne i zgrabne w tym okresie nie będziemy ale potem jak się pokażemy to dziadki zawału dostaną będziemy piękne,opalone,zgrabne i do tego z wózeczkiem.Wtedy powiedzą dlatego taka była bo była w ciąży!!!Ja się tam nie interesuje opinią innych jestem teraz jaka jestem bo noszę pod sercem małą istotke a inni moją tylko nam zazdrościć tego stanu i tego co będziie po porodzie!AMEN

Stary 2010-05-20, 13:30   #3808
NIKaP-n
BAN stały

Kochane jesteście Dziewczyny, już mi lepiej

Wróżko czekam na Twoja opinię co do poduchy.

martucha najpierw tak właśnie zrobię z ręcznikiem, albo małym kocykiem (że na to wczesniej nie wpadłam), my mamy do tego krzywe wyrko, ma juz kilkanaście lat. Ale nie chcemy już tu nowego kupować, tylko później do domku, tylko czy ja to zniosę ;D

abz perfumy mam (muszę pisać perfumy, jak juz mam dyploma w tym kierunku )
teraz przeszłam na łagodniejsze, bo moje ukochane to okres jesień- wiosna Kenzo Jungle Elephant (od kilkunastu lat się uwolnic od niech nie mogę), a na lato od czasu naszego ślubu- J. del Pozo- Halloween
Dostałam od męża przed ślubem i tak sie spryskałam na uroczystość, że wciąż go czułam i tak mi się teraz kojarzy...
Jakiś czas temu dostałam od siorki Kenzo Amour lim. edycja Indian Holi |( i też go kocham) a do tego mam jeszcze dwa inne flakony...
Więc muszę w coś innego uderzyć, jak się wkurzę, to pojadę do lumpka i jakieś ciuszki nakupuję

Zuziczka, ycnan no mój mężo tak ostatnio pracuje, że nie ma czasu się za mnie zabrać i już się opuszczona czuję, ale co tam. Jak zarosnę, to w końcu będzie musiał się jakoś dostać, to ogoli
Jest dla nas nadzieja, bo słonko w Poznaniu wychodzi

U lekarza ok, słuchaliśmy serduszka malucha. Mam skierowanie na glukozę i morfologię na 9 czerwca. Później znów będę szła na usg z opisem, jak połówkowe- po 30tc. Wszystko ok, moje bóle to normalka- ten na dupci to nerw kulszowy. W podbrzuszu ma prawo boleć, bo tam jest duża kula (tak powiedział) i się wierci W ogóle, to stwierdził, że jestem w końcu okazem zdrowia, ale za dużo przytyłam i znów dolina...
Ale ja przez całą ciążę przytyłam 4gk (teraz mam 27tc), ale fakt faktem- 2kg od ostatniej wizyty...
Żegnajcie slodycze, muszę zacząć uważać, co jem.

Jakby mi teraz ktoś walnął tekst, że jak ja wyglądam, albo cuś...
to pewnie bym zabiła ;D

Mpiczku dziękuję za wiadomość

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Wróżko no teraz jak się obudzisz rano bez bólu, to sprawdź dwa razy, czy się już na pewno obudziłaś tak sobie mój mąż żartuje...
A lekarz się śmiał, jak mu opowiadałam o moich nastrojach i wybuchach i o tym, że mam w domu mamę z menopauzą...
Stwierdził, że jesteśmy z mamcia jak wybuchowa mieszanka ;D

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ----------

Szokoladko jestem książkowym przykładem, czyli nie padło mi na mózg jupi wszystko się zgadza...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:30   #3809
malwina1204
Rozeznanie

Wszystkie znajome opowiadają jaki to cudowny stan ta ciąża,a ja no psychicznie nie wyrabiam. Generalnie chcę już koniec września, chcę mieć maleństwo przy sobie i wiedzieć,ze jest zdrowe i nic mu nie grozi....ech...jakieś doły mnie znów biorą...[/QUOTE]

szczerze ci powiem nie jesteś sama mam to samo czasami budze się i mam doła i cały dzień się wyrzywam na moim TŻ chodz jest za granicą a wieczorem go przepraszam ale on to rozumie bo wie ze jestem w ciąży i miewam takie nastroje,płacze z byle powodu nawe jak mi napisze smska że kocha itp i o dzidziusiu też to ja od razu RYCZE nigdy tak nie miałam przechodzimy ten stan razem,TRZYMAJ się

Stary 2010-05-20, 13:32   #3810
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Ogólnie jeszcze ALAN,NATAN ale już co drugie dziecko ma tak na imię a prawdopodobnie bede miec synka i mam dylemat ale to z TŻ muszę obgadać
te 2 imiona obok sibie na szybko przeczytałam jak alantan - ta zasypka lub maść

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
jestem tego samego zdania
tylko nie wiem,c zy jest sens kupowac aż 2 opakowania.. większośc kolezanek mówiło, ze wystarczyła 1 paczka "jedynek" i od razu przeszły na pampers 2
też mi doświadczone mamy mówił, ze szybko sie przechodzi na większe pieluchy, także nie ma co robic za dużych zapasów tych maleńkich pieluch.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości