|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
witam dziewczyny
![]() yolanda, kaszpirek, kociakowa pieknie sie spisalyscie ![]() ![]() ![]() ![]() kropko dziekuje za porady dotyczace majtasow, podkladow i calej reszty, ja kompletnie nie orientowalam sie jakie mam wziac podpaski itp... teraz juz wiem ![]() ja od czterech dni piore i prasuje dzieciece ciuszki.... jejku nie mialam pojecia ze tyle tego nazbieralo sie przez te miesiace...zaczynam sie zastanawiac czy nie za duzo ![]() pytanie do dziewczyn ktore juz urodzily jakie konkretnie dzieciece ciuszki warto zabrac na porodowke... i ile... czy u tak malego dziecka sprawdza sie zwykle body rozpinane w kroku? czy koniecznie musza byc rozpinane na calej dlugosci? help! |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o nie nie moja droga, nie ma tak dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Raczkowanie
|
ja wprawdzie jestem jeszcze w dwupaku, ale położna poradziła mi żeby do szpitala wziąć rozpinane w kroku pajace. Jej zdaniem najlepiej się sprawdzają. Myślę, że bodziaki tez mogą być, ale wtedy przydadzą się równiez spodenki i kaftanik.
#4804 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jutro wizyta zobaczymy coz ciekawego sie tam dzieje ![]() Dzięki za stronkę artykuł dobrze napisany i dużo cennych wskazówek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19444385]to i ja się melduje 2w1, do terminu 7 dni.
![]() kardashi, blokujesz ruch, zmykaj na porodówke, bo wszystkie będę musiały teraz czekać. ![]() mam znajome, które od początku miały dzidka w pokoju obok, ![]() ![]() ![]() ja miałam koło do pływania dla dzieci- bez tego chyba bym na tyłek nie usiadła na krześle. ![]() nie wiem, jaki mam rozmiar, bo pudelka nie mam, TŻ je kupował, więc nie mam pojęcia... ![]() ![]() ![]() Pozwalam się wymijać ![]() Do soboty mozecie wbijać się w kolejkę ![]() ![]() Nie no tak serio to z chęcią bym poszła na ta porodóweczkę ![]() Tym bardziej że cały czas mam bóle jak na @ i juz mam tego dosyć bo nic wiecej się nie dzieje.. ![]() No ale może to i lepiej, bo w sobote mam kolokwium i powinnam je napisać.. ![]() Noo ale tak jak gin mi powiedział... czuje że moja godzina 0 wybije 24-25 ![]() Cytat:
![]() Musiałam go brać 2 razy dziennie po 2 tabletki. 3 tygodnie temu gin powiedział że moge sobie łykac tam jedną dziennie tak.. ale jakoś zapominam.. ![]() A wogole.. zastanawiam sie nad ubrankiem na wyjscie.. Kupiłam welurowy pajac z kapturkiem.. i nie wiem co pod spód przyszykowac Tżowi.. pajacyk? Czy body? oczywiście czapeczka i kocyczek jeszcze ![]() Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-05-20 o 10:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oo dzieki dziewczyny, pajace na pewno zabiore zastanawiam sie czy pod spod juz idzie tylko pieluszka? no nic wezme tez bodziaki ![]() a tu w Warszawie SŁOŃCE nie moge uwierzyc ![]() jejku jeszcze miesiac... juz wiem co znaczy ta nerwowka 9 miesiaca ![]() Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-20 o 11:01 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
#4809 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Rozeznanie
|
nie zagladalam tu w weekend i nie nadrabialam zaleglosci i zastanawiam sie czy djerba przypadkiem to na porodowce nie jest??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19447691]ja przygotowałam ubranko "na cebulkę"
![]() ![]() No to ja też przyszykuje ten pajacyk.. i ewentualnie jakąś kurteczkę jak by było bardzo zimno.. ![]() a jak np jest tak jak teraz.. 20*, słonce.. to jaak ![]() Cytat:
bo miałyśmy termin razem to być mooże że jest ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u mnie w szpitalu podobno połozne przy wyjsciu pomogą w ubraniu maluszka ,wybiorą odpowiednie ciuszki z tych przygotowanych na wyjście, gdyby mama nie była pewna ![]() ale czy to rzeczywiście prawda to się okaże już na miejscu... A ja właśnie wczoraj wyprałam rożki i kocyki i załączyłam grzejnik,żeby właśnie nie kisły mi w tej okropnej temperaturze,brak balkonu bardzo odczuwalny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Rozeznanie
|
echhh musze isc odebrac wyniki posiewu i wymazu ( jak to brzmi hehe)
do pozniej dziewczyny moze ktoras urodzi ![]() kardashi, twoja kolejka mija ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() yolanda, kaszpirek, kociakowa - serdeczne gratulacje ![]() ![]() ![]() Widzę, że tu naprawdę nerwówka, która zreszta mi sie udzieliła i stwierdziałm,że zaczne przeglądac ciuszki i ewentualnie dokupie co mi brakuje, bo tak myśle, że własnie pajacyków takich małych. Dużo ma ciuszków ale wiekszych kurcze. Poza tym chyba zaczne pakowac torbę. dobrze, że kropka napiasła o tych majatach- jamam 2 sztuki tych sitakowych, chyba tez dopkupie. Kurcze, zaczynam wpadac w panikę, ze tyle jeszcze do przygotowania ! Co do kola ja też zamierzam skorzystac z koła do pływania. A poza tym cała puchnę, stopy to mam chyba 3 razy wieksze, nawet po nocy. Ech...Trzymajcie się kochane ![]() ![]()
#4815 |
Zakorzenienie
|
a ja sobie wysprzątałam łazienkę i chciałam wstawić pranie, ale chwilowo droga na górę zablokowana (na półpiętrze między schodami kleją mi wykładzinkę). ciekawe, kiedy będzie można tamtędy chodzić.
przygotowalam sobie materiały do zajęć i chwilowo nie mam co robić, więc chyba pójdę w końcu obfocić i skatalogować te pożyczone ubranka wszystkie. też się dziś zastanawiałam, czy czasem Djerba nie wylądowała na porodówce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bym założyła body pod spód ![]() Cytat:
Cytat:
Kiedyś było tak,że pielęgniarki ubierały dziecko do wyjścia i wynosiły już gotowe z sali. W tym czasie mama się ubierała (tak przynajmniej było w moim szpitalu). Dziecko i tak zawsze w coby nie było ubrane opatulały w kocyk,że nawet buźki nie było widać ![]() Ale jak jest teraz nie mam pojęcia... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No kiedyś to dzieciaczki były opatulone kocami, rożkami, becikami że twarzy nie było widac. Ale to tez że nie wracali w fotelikach. Teraz trudno opatulić w rożek dzieciaczka bo musi być w foteliku ![]() Chyba musze poczaić się pod szpitalem i przylukać jak wychodzą dzieciaczki ![]() Ale i jak bede już w szpitalu to zwrócę uwage jak wychodza ubrane dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale i tak jakby było za lekko ubrane,to zawsze kocykiem można przykryć nawet w foteliku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kocyczkiem przykryje na pewno. Bo to jednak pierwsze takie wyjście na powietrze, mimo że tylko z wyjscia do samochodu, z samochodu do klatki ale jednak. Mam taki polarowy kocyk i tym przykryje ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
my mamy do szpitala blizutko, ale raczej wrócimy samochodem, więc dzieciaczek do fotelika i czymś przykryty. może w czerwcu będzie ciepło, to wystarczy tetra do przykrycia...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A do domku autkiem bo mamy jakies 15 km przez centrum to chyba bym dzień cały szła.... ![]() Zastanawiam się tylko czy TŻ będzie jechał czy moze weźmiemy taksówkę aby tatuś nie zasłabł za kierownicą z przejęcia...taki wrażliwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A ja dzis w koncu juz wiem, co powinnam wziac do szpitala: pani polozna byla tak miła, że az zachcialo mi sie lezec na tej porodowce ![]() ![]() ![]() A u mnie dzis słonecznie, gorąco i chce sie żyć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Raczkowanie
|
witam
![]() więc chyba ja jednak wepchnę się przed kolejkę. Wczoraj wieczorem dostałam krwawienia jak na okres przy jednoczesnym bólu brzucha jak na okres ale wzięłam cieplejszy prysznic i jakoś przeszło, choć w nocy budziłam się z bólami brzucha i krzyża. Dziś obudziłam się przed 5 z podpaską zakrwawioną, w łazience przy siusianiu odlazł mi kawał hm jakby skrzepu krwi, trochę się przeraziłam ale że miałam zaplanowane na dziś ktg to postanowiłam nie panikować i poczekać grzecznie do wizyty. Na ktg wyszły małe skurcze ale krwawienie nie ustępowało, na szczęście był mój gin i mnie zbadał i powiedział że to czop tak odłazi i szyjka się rozwiera i no kochana dziś urodzisz ![]() Trzymajcie kciuki mam nadzieje że w miarę szybko pójdzie i faktycznie dziś urodzę. Akurat dziś są imieniny Wiktorii ![]() Wam również życzę powodzenia i mam nadzieje że szybko nam wszystkim pójdzie. Do usłyszenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
Wiktoria wiedziala, kiedy wychodzić
![]() trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Powodzonka, pójdzie gładko ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4828 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie tak wymyśliłam, że pewnie 8cm rozwarcie boli dwa razy silniej jak 4cm... ale skoro 3, 4cm nic nie bolały to 0x2=0 ![]() ![]() A jeszcze chciałam zapytać, może wiecie.. do ilu cm podaje się zzo? Niektórzy mówią, ze do 5, inni że do 7 i nie wiadomo.. ja bym chciała skorzystać ale nie wiem czy zdążę ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już prawie gotowa. Zaraz wychodzę i jadę do lekarza. Uwaga busem jadę, a co mi tam najwyżej przyprawię pasażerów o zawał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:44.