|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
witam dziewczyny
![]() yolanda, kaszpirek, kociakowa pieknie sie spisalyscie i wielkie gratulacje dla was i waszych maluszkow ![]() kropko dziekuje za porady dotyczace majtasow, podkladow i calej reszty, ja kompletnie nie orientowalam sie jakie mam wziac podpaski itp... teraz juz wiem ![]() ja od czterech dni piore i prasuje dzieciece ciuszki.... jejku nie mialam pojecia ze tyle tego nazbieralo sie przez te miesiace...zaczynam sie zastanawiac czy nie za duzo ale chyba nie...i zastanawiam sie czy nie beda za male juz od razu... hmm pytanie do dziewczyn ktore juz urodzily jakie konkretnie dzieciece ciuszki warto zabrac na porodowke... i ile... czy u tak malego dziecka sprawdza sie zwykle body rozpinane w kroku? czy koniecznie musza byc rozpinane na calej dlugosci? help! |
|
|
|
#4802 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o nie nie moja droga, nie ma tak dobrze prosze grzecznie czekac
|
|
|
|
|
#4803 |
|
Raczkowanie
|
ja wprawdzie jestem jeszcze w dwupaku, ale położna poradziła mi żeby do szpitala wziąć rozpinane w kroku pajace. Jej zdaniem najlepiej się sprawdzają. Myślę, że bodziaki tez mogą być, ale wtedy przydadzą się równiez spodenki i kaftanik.
|
#4804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jutro wizyta zobaczymy coz ciekawego sie tam dzieje ![]() Dzięki za stronkę artykuł dobrze napisany i dużo cennych wskazówek |
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19444385]to i ja się melduje 2w1, do terminu 7 dni.
![]() kardashi, blokujesz ruch, zmykaj na porodówke, bo wszystkie będę musiały teraz czekać. ![]() mam znajome, które od początku miały dzidka w pokoju obok, Ja akurat wole mieć dzidka w sypialce. ja miałam koło do pływania dla dzieci- bez tego chyba bym na tyłek nie usiadła na krześle. nie wiem, jaki mam rozmiar, bo pudelka nie mam, TŻ je kupował, więc nie mam pojęcia... ale faktycznie sa troszkę za duże jak się ma niewielkie brodawki, tyle że przy karmieniu troszke brodawki "popuchły, napęczniały", i nakładki byly oki. ![]() Pozwalam się wymijać ![]() Do soboty mozecie wbijać się w kolejkę Ale po sobocie juz nikogo nie wpuszcze Nie no tak serio to z chęcią bym poszła na ta porodóweczkę ![]() Tym bardziej że cały czas mam bóle jak na @ i juz mam tego dosyć bo nic wiecej się nie dzieje.. ![]() No ale może to i lepiej, bo w sobote mam kolokwium i powinnam je napisać.. ![]() Noo ale tak jak gin mi powiedział... czuje że moja godzina 0 wybije 24-25 Cytat:
![]() Musiałam go brać 2 razy dziennie po 2 tabletki. 3 tygodnie temu gin powiedział że moge sobie łykac tam jedną dziennie tak.. ale jakoś zapominam.. ![]() A wogole.. zastanawiam sie nad ubrankiem na wyjscie.. Kupiłam welurowy pajac z kapturkiem.. i nie wiem co pod spód przyszykowac Tżowi.. pajacyk? Czy body? oczywiście czapeczka i kocyczek jeszcze Ale nie wiem co pod spód..
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2010-05-20 o 10:57 |
|
|
|
|
#4807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oo dzieki dziewczyny, pajace na pewno zabiore zastanawiam sie czy pod spod juz idzie tylko pieluszka? no nic wezme tez bodziaki ![]() a tu w Warszawie SŁOŃCE nie moge uwierzyc jejku jeszcze miesiac... juz wiem co znaczy ta nerwowka 9 miesiaca
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-20 o 11:01 |
|
|
|
|
#4808 |
|
Zadomowienie
|
|
#4809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4810 |
|
Rozeznanie
|
nie zagladalam tu w weekend i nie nadrabialam zaleglosci i zastanawiam sie czy djerba przypadkiem to na porodowce nie jest??
|
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19447691]ja przygotowałam ubranko "na cebulkę"
No to ja też przyszykuje ten pajacyk.. i ewentualnie jakąś kurteczkę jak by było bardzo zimno.. a jak np jest tak jak teraz.. 20*, słonce.. to jaak ? Cytat:
bo miałyśmy termin razem to być mooże że jest
|
|
|
|
|
#4812 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A u mnie w szpitalu podobno połozne przy wyjsciu pomogą w ubraniu maluszka ,wybiorą odpowiednie ciuszki z tych przygotowanych na wyjście, gdyby mama nie była pewna ![]() ale czy to rzeczywiście prawda to się okaże już na miejscu... A ja właśnie wczoraj wyprałam rożki i kocyki i załączyłam grzejnik,żeby właśnie nie kisły mi w tej okropnej temperaturze,brak balkonu bardzo odczuwalny |
|
|
|
|
#4813 |
|
Rozeznanie
|
echhh musze isc odebrac wyniki posiewu i wymazu ( jak to brzmi hehe)
do pozniej dziewczyny moze ktoras urodzi kardashi, twoja kolejka mija
|
|
|
|
#4814 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() yolanda, kaszpirek, kociakowa - serdeczne gratulacje Widzę, że tu naprawdę nerwówka, która zreszta mi sie udzieliła i stwierdziałm,że zaczne przeglądac ciuszki i ewentualnie dokupie co mi brakuje, bo tak myśle, że własnie pajacyków takich małych. Dużo ma ciuszków ale wiekszych kurcze. Poza tym chyba zaczne pakowac torbę. dobrze, że kropka napiasła o tych majatach- jamam 2 sztuki tych sitakowych, chyba tez dopkupie. Kurcze, zaczynam wpadac w panikę, ze tyle jeszcze do przygotowania ! Co do kola ja też zamierzam skorzystac z koła do pływania. A poza tym cała puchnę, stopy to mam chyba 3 razy wieksze, nawet po nocy. Ech...Trzymajcie się kochane
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sobie wysprzątałam łazienkę i chciałam wstawić pranie, ale chwilowo droga na górę zablokowana (na półpiętrze między schodami kleją mi wykładzinkę). ciekawe, kiedy będzie można tamtędy chodzić.
przygotowalam sobie materiały do zajęć i chwilowo nie mam co robić, więc chyba pójdę w końcu obfocić i skatalogować te pożyczone ubranka wszystkie. też się dziś zastanawiałam, czy czasem Djerba nie wylądowała na porodówce
|
|
|
|
#4816 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym założyła body pod spód ![]() Cytat:
Cytat:
Kiedyś było tak,że pielęgniarki ubierały dziecko do wyjścia i wynosiły już gotowe z sali. W tym czasie mama się ubierała (tak przynajmniej było w moim szpitalu). Dziecko i tak zawsze w coby nie było ubrane opatulały w kocyk,że nawet buźki nie było widać ![]() Ale jak jest teraz nie mam pojęcia... |
|||
|
|
|
#4817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No kiedyś to dzieciaczki były opatulone kocami, rożkami, becikami że twarzy nie było widac. Ale to tez że nie wracali w fotelikach. Teraz trudno opatulić w rożek dzieciaczka bo musi być w foteliku ![]() Chyba musze poczaić się pod szpitalem i przylukać jak wychodzą dzieciaczki ![]() Ale i jak bede już w szpitalu to zwrócę uwage jak wychodza ubrane dzieciaczki
|
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale i tak jakby było za lekko ubrane,to zawsze kocykiem można przykryć nawet w foteliku
|
|
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kocyczkiem przykryje na pewno. Bo to jednak pierwsze takie wyjście na powietrze, mimo że tylko z wyjscia do samochodu, z samochodu do klatki ale jednak. Mam taki polarowy kocyk i tym przykryje |
|
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy do szpitala blizutko, ale raczej wrócimy samochodem, więc dzieciaczek do fotelika i czymś przykryty. może w czerwcu będzie ciepło, to wystarczy tetra do przykrycia...
|
|
|
|
#4821 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A do domku autkiem bo mamy jakies 15 km przez centrum to chyba bym dzień cały szła.... Zastanawiam się tylko czy TŻ będzie jechał czy moze weźmiemy taksówkę aby tatuś nie zasłabł za kierownicą z przejęcia...taki wrażliwy
|
|
|
|
|
#4822 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
boje się, że i we mnie obudzi się chęć takiego odreagowania![]() Cytat:
Cytat:
samochodzik, fotelik, jakis cienki kocyk o do domciu![]() A ja dzis w koncu juz wiem, co powinnam wziac do szpitala: pani polozna byla tak miła, że az zachcialo mi sie lezec na tej porodowce na dobra sprawe moglabym na dzien dobry nic nie brac..oprocz srodkow kosmetycznych dla mnie nawet podpaski dają...i co ja włozę do tej walizki?? dla dzidzi mam mieć tylko pampersy, linomag i chusteczki nawilzane ubranka dają, tylko do wyjścia muszę miec swoje.Acha, i dokumenty- karte ciąży,grupe krwi i DO.A u mnie dzis słonecznie, gorąco i chce sie żyć
|
|
|
#4823 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() więc chyba ja jednak wepchnę się przed kolejkę. Wczoraj wieczorem dostałam krwawienia jak na okres przy jednoczesnym bólu brzucha jak na okres ale wzięłam cieplejszy prysznic i jakoś przeszło, choć w nocy budziłam się z bólami brzucha i krzyża. Dziś obudziłam się przed 5 z podpaską zakrwawioną, w łazience przy siusianiu odlazł mi kawał hm jakby skrzepu krwi, trochę się przeraziłam ale że miałam zaplanowane na dziś ktg to postanowiłam nie panikować i poczekać grzecznie do wizyty. Na ktg wyszły małe skurcze ale krwawienie nie ustępowało, na szczęście był mój gin i mnie zbadał i powiedział że to czop tak odłazi i szyjka się rozwiera i no kochana dziś urodzisz , stwierdził że rozwarcie jest na prawie 4 cm. Teraz jestem na telefonie z położną, mam blisko do szpitala więc mam jeszcze poczekać w domu na częstsze skurcze, mam je na razie co 15 minut i trwają krótko więc czekam. Idę wziąć kolejny prysznic i ogolić bożenkę całkowicie. Trzymajcie kciuki mam nadzieje że w miarę szybko pójdzie i faktycznie dziś urodzę. Akurat dziś są imieniny Wiktorii . Boję się jak cholera ale jednocześnie jestem tak podniecona że lepiej nie mówić. Wam również życzę powodzenia i mam nadzieje że szybko nam wszystkim pójdzie. Do usłyszenia ![]() |
|
|
|
#4824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby sprawnie wszystko poszło |
|
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktoria wiedziala, kiedy wychodzić
![]() trzymam kciuki |
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o matko.. ale chyba jak rozwarcie na 4 cm poszło przy bólach jak na okres to chyba dosyć znośnie prawda? Choć to zalezy jakie kto miewał bolesne okresy ![]() Powodzonka, pójdzie gładko
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Powodzenia!!! Na pewno wszystko będzie ok
|
|
#4828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!! Cytat:
|
||
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie tak wymyśliłam, że pewnie 8cm rozwarcie boli dwa razy silniej jak 4cm... ale skoro 3, 4cm nic nie bolały to 0x2=0 normalnie poród-sielanka ![]() A jeszcze chciałam zapytać, może wiecie.. do ilu cm podaje się zzo? Niektórzy mówią, ze do 5, inni że do 7 i nie wiadomo.. ja bym chciała skorzystać ale nie wiem czy zdążę
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja już prawie gotowa. Zaraz wychodzę i jadę do lekarza. Uwaga busem jadę, a co mi tam najwyżej przyprawię pasażerów o zawał |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.

i jak bardzo mała zmasakrowała szyjke 

ale faktycznie sa troszkę za duże jak się ma niewielkie brodawki, tyle że przy karmieniu troszke brodawki "popuchły, napęczniały", i nakładki byly oki. 
A o ile dobrze pamiętam któraś z dziewczyn pisała,że odstawiła...Ale nie pamiętam kto 

, stwierdził że rozwarcie jest na prawie 4 cm. Teraz jestem na telefonie z położną, mam blisko do szpitala więc mam jeszcze poczekać w domu na częstsze skurcze, mam je na razie co 15 minut i trwają krótko więc czekam. Idę wziąć kolejny prysznic i ogolić bożenkę całkowicie.
żeby sprawnie wszystko poszło