|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
No i kawkę proponuję teraz, bo ległam i się wyspałam 1,5 godzinki
![]() aannuullaa, cieszę się, ze woda trochę opada. Oby tak dalej i żeby wszystko się juz zakończyło ![]() Nie daj się chorobie, jedz czosnek, witaminę C (6) i 6 rutinoscorbinów w jednej dawce. Wujek lekarz zawsze mi taka dawkę uderzającą kazał brać. Od razu lepiej było Kasiu, ale masz nocki. Współczuję. Mam nadzieję, że tylko te pierwsze zęby tak dają czadu, a z nastepnymi będzie juz lepiej ![]() Przytulam Was Svi, a może to liszaje. Typowe miejsce, opis też pasujący. ![]() Oooo, zapachy się do mnie zbliżają....
|
#2672 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.
Unholy nie wiem, zapisze go jutro do lekarki, wezme skierowanie do dermatologa
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki oczywiscie trzymamy.
Wszystkie 4, a wlasciwie 6, bo maz rowniez w domu ![]() Sliczny avek Fajnei, ze moglas sie wyrwac z domu. Gratulujemy rowniez nocki ![]() Cytat:
![]() wysoka ta temperature Laura miewa, gdy wychodza jej zabki ![]() Najwazniejsze, ze juz po Gratulujemy 2 kolejnych perelek ![]() ------------ A my wrocilismy wlasnie z pogotowia ![]() Maz sie przewrocil rano i cos sobie zrobil w szyje ![]() Na szczescie nie jest to tak powazne jak wygladalo rano, szczerze mowiac myslalam, ze zemdleje, gdy go zobaczylam. tak wiec chyba jutro rano lecimy, chociaz z kolei ma byc znowu mglisto ![]() Ja sie wykoncze z tymi samolotami
|
|
#2674 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze że prąd włączyliCytat:
![]() A ja słyszałam że dzieciom do roku nie powinno się obcinać włosków, bo są słabsze wtedy...nie wiem na ile to prawda... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
..miała normalne badanie, 3x zakraplane oczko, a później Pani jej zaglądała...i wszystko było ok, dno oka ok...kontrola za rok.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno jednak da się to skorygować....trzymam kciuki![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję że oddadzą pieniądze i ta sytuacja się nie powtórzy!!!
|
|
#2675 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Zapisz i daj znać. Cytat:
Dobrze, ze to nic tak poważnego. Trzymam kciuki, żeby udało się szybko wylecieć
|
|
#2676 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja po wizycie u fryz-odswiezylam troche wloski mala u mamy zasypia, mamy w planie jechac do makro z malzem a teraz szukam bramki na schody bo Wercia mi ucieka na korytarz ![]() Duzo zdrowka dla dzisiejszych solenizantow Cytat:
to sie mamusia wyspala nareszcieCytat:
Cytat:
a Laurki tak mi szkoda-biedna tak sie meczy Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
ja poczekam az skonczy roczek i pojde jej grzywke obciac i z tylu ten ogonek dlugi
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam i nadrabiam i końca nie widać
a roboty po pachy i do tego cytaty ucina
|
#2678 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny nie moge sie zdecydowac, ktore rolki kupic Erykowi na dzien dziecka, pomozcie
![]() 1. http://www.allegro.pl/item1031092290...m_r_30_33.html 2. http://www.allegro.pl/item1044880850..._5_21_5cm.html 3. http://www.allegro.pl/item1040295676...kolory_02.html 4. http://www.allegro.pl/item1046316356...ulowane_s.html 5. http://www.allegro.pl/item1036024521...olory_dhl.html 6. http://www.allegro.pl/item1036027282...30_33_dhl.html
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
Na wstępie
dziękuję mamusiom które trzymały kciuki za moją wizytęangy,skierka,magi-super avatarki=słodkie dzieciaczki Texasik super ma czuprynkę Danielek Unholy i inne dziewczynki współczuję sytuacji finansowej:przytul,dobrze ,że mój mąż ma możliwość,oprócz pracy dorobienia sobie,bo przy dwójce dzieci i wykańczaniu domu,też mogłoby być nieciekawie Sweet przypomniałaś mi dzieciństwo megi super że zjrzałaś za jutrzejszą wizytę.anusia82 gtatulacje dla Was .Serafinek się ucieszyAnia trzymam za Bartoszkowe stópki,będzie dobrze![]() Unholy współczucia dla mamy c.d.n |
|
|
|
#2680 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !
U nas nocka ok Daniel obudzil sie o 5:30 na mleczko a potem jeszcze pospalismy do prawie 9-tej .Anulla zycze zdrowka i zeby choroba ominela Martynke. Kasiu wspolczuje nocki , mam nadzieje , ze teraz Laurka dala Ci troche pospac. ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Czeko no wlasnie jest taki przesad , ze do roczku nie powinno sie obcinac. i duzo osob mi powtarza, zebym jeszcze Danielkowi nie obcinala wlosow . Tylko , ze jak poczekam do roczku to Daniel bedzie mial kitka z tylu. Gdyby byl dziewczynka to ok ale to przeciez chlopiec, nie zrobie mu kitka i nie zapne spineczki. Wiec go niedlugo umowie do fryzjera
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za lotNo wlasnie nie jest po ![]() znow ma temp dzw do doktorka.Kazal podawac co 4h paracetamol i nurofen na zmiane.I jutro mam do niego dzwonic jak sytacja wyglada, Cytat:
siostrzeniec tez mial takie badania.To chyba z wielkosci zrenicy stwierdzaja. Pamietam tez ze bylo to 2 i ostatnie badanie, bo maly uczulony na atrofine ktora zakraplaja ![]() Mala zasnela.Pewnie meczy ja temperatura ![]() Svi-co to znowu sie przyplatalo jak nie urok to sraczka!
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2682 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Super fryz Cytat:
![]() Cytat:
Chcialabym dolaczyc ![]() Cytat:
Musze poczytac. Jak to kupujesz i bedziesz rozlewac??? Kupisz wieksza ilosc i reszte sprzedasz? Cytat:
I niech sie cieszy ze mama wyrozumiala i nie poszla z tym gdzie trzeba.Cytat:
Brawa dl meza i dla Maciulka ze tak pieknie pospal Trzymam kciuki za neurologaCytat:
Cytat:
Wyobrazam sobie co musialas czuc widzac krew w tym miejscu![]() Trzymam kciuki za pogode Cytat:
Proponuje te najbardziej czaderskie zeby mu koledzy zazdroscili![]() Znam przyczyne kataru, kichania i marudzenia mojej krolewny Idzie nam gorna jedynka Ratuj sie kto moze![]() Kasiu lacze sie w bolu. Na szczescie Lena nie ma temperatury ![]() Moja coreczka zrobila wczoraj szpagat przed pania pielegniarka Nozki jej sie rozjechaly
|
|
#2683 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ja wlasnie zaglebiam temat, dziewczyny sa zadowolone, a najwazniejsze jest to, ze ona odzywia wlosy i sa po niej zdrowsze a do tego proste i nic nie trzeba z nimi robic ![]() a ktore sa najbardziej czaderskie
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem robie jej kucyk ale tez go ciagnie ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Svi mi sie podobaja 4 i 5
|
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
cześc.
Jesteśmy po spacerku i stąd moje pytanie do was ![]() jak długo wasze dzieciaki sa na dworzu? bo my to nie dłhzej niz 2 godz. alan troche w wózku pospi a jak sie obudzi to juz nie chce siedziec wiec biore go na rece, ale jest ciężki więc dłużej niz godzine nie daję rady go nosić. nie mamy placu zabaw, nie ma gdzie raczkować wiec pozostaje noszenie. Chciałabym być z nim dłużej ale fizycznie nie daję rady. Podpowiedzcie mi też prosze co robicie ze smykami na dworzu? |
|
|
|
#2686 |
|
Wtajemniczenie
|
Miramej powiadasz kolejny ząbek
![]() ![]() p4w udanego wypoczynku magi za wizytęKasia współczuję nocki,biedna Laurka,ale ją męczy przy tych ząbkach Syla dużo zdróweczka dla Lenki ![]() Mariolka szczęśliwego lotu Svi za Marciego,żeby te plamy to nic poważnego nie było.anulka dużo zdrówka dla Ciebie ![]() Uff,przeczytałam ![]() Cześć no i dość narazie,bo Bartosz nie daje
|
|
|
|
#2687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nadaje sie to do rozjasnianych wlosow??? Moze bym sie skusila
|
|
#2688 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() jak marudzi daje mu chrupka czy biszkopta ![]() czasem sie bujamy na hustawce ![]() Cytat:
![]() bo to chodzi o to, ze keratyna "oplata" wlos i jak sie je wyprostuje i ona sie w niego wtopi to juz takie zostaja kearatyna to naturalny budulec wlosa wiec go nie niszczy a nawet odbudowuje dziewczyny mowia, ze wlosy sa zdrowsze po tym tylko potem nie mozna uzywac normalnych szamponow bo zawieraja cos tam, dziewczyny polecaly babydreamsa dla dzieci z rossmana
|
|
|
#2689 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
my po spacerku super pogada tylko na dole robia caly czas i wierca a Amelka sie boi iedna sie wystrasza i płacze - nic nie moge poradzic bo musza - na szczescie nie non stop...svi a tym specyfikiem to samemu sie robi i na dlugo taki efekt?? i jak drogi jest?? Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2010-05-20 o 13:42 |
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżdżą samochody, chodza ludzie itp. Ale to tez nie za długo. Zawsze biorę do torby obowiązkowo smoczek, herbatkę i jakieś zabawki, żeby chociaż chwilkę się zajęła, no a potem jak zaczyna jęczeć na całego i wyciągać łapki, to znaczy czas do domu, bo ja jej nie nosze na spacerach Na plac zabaw jest za mała, nie raczkuje jeszcze więc z tym lipa. Ale Ci pomogłam![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- kasiulka widzę Cię
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-05-20 o 13:42 |
|
|
|
|
#2691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jezdzimy na spacerki, na plac zabaw na hustawke, potem do domu na plac i nosze Wercie pokazuje jej kurki,ptaszki, drzewka, albo na kocyku siedzi albo jezdzik wezme i ja woze a w lato mysle w piaskownicy bedzie , basen i moze bedzie zwiedzac plac swoimi kroczkami
|
|
#2692 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak za duży wybór to ciężko się zdecydowaćCytat:
za Laurkę.Sądzisz,że ta temperatura taka wysoka może być od ząbków?Wiem,że czasem tak jest,no kurcze ciężko pokapować ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale wloski spadały na oczka,cały czas je przecierał rączkami,no i to na wzrok też szkodzi jak włosy do oczków spadają ,albo coś ja Bartoszowi spinki nie zapnę![]() Cytat:
ostatnio Bartosza bardzo interesują ptaszki![]() Co do wczorajszej wizyty:zostałam troszkę ochrzaniona ale nie za to,że przyszłam jak mi już nic nie jest,tylko że nie przyszłam odrazu jak mi reka cierpła,tylko leczyła mnie lekarka pierwszego kontaktu .Trudno było wytłumaczyc panu doktorowi,że moja lekarka tak robi,najpierw próbuje leczyć sama,a dopiero jak nie przechodzi daje skierowanie do specjalisty .Ortopeda uważa,że to mogła być jakaś pozostałość po ciąży,bo pod koniec ciąży puchły mi ręce i drętwiałyTej nocy kiepsko spałam samochód był kobiety z sąsiedniej miejscowości,ukradziony z podwórka.Teraz ich szukają.Kurde u nas w spokojnej mieścince takie rzeczy
Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-05-20 o 14:10 |
|||||
|
|
|
#2693 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
też słyszałam o tym przesądzie pilnuj tej ręki i daj o siebie ale akcja nieźle
|
|
|
|
|
#2694 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
maly wstal, ide dac mu jesc i jedziemy po Eryka
milego
|
|
#2695 |
|
BAN stały
|
kasiuuulka też cie widze - co u was???
|
|
|
|
#2696 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze, że nie jest tak źle za pomyślne dotarcie do kraju.![]() Chciałabym, żeby stało się to normą ![]() Cytat:
![]() Rośnie mała akrobatka ![]() Cytat:
![]() Maciuś przesyła --- Uciekamy do lekarza
|
|
|
#2697 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja właśnie przewinęłam małą, plecy miała brudne aż ![]() Cytat:
![]() Do dermatologa nie trzeba skierowania ![]() Cytat:
Cytat:
jak jest więcej osób to mała zainteresowana.Nie trzymam jej na siłę na zewnątrz, otwieram okno podczas drzemek i staram się , żeby tego spaceru nie było mniej niż 2 godzinki Cytat:
|
|
#2698 |
|
BAN stały
|
hejka Babeczki
![]() Ale te wasz dzieciaczki juz duze.... Oojj dlugo mnie tu nie bylo... U mnie OKi.... Mala rosnie jak nja drozdzach.... w czerwcu bierzemy slub cywilny i chrzest malej...z czym slub w sobote chciny w niedziele... ![]() pozdrawiam wielkieee buziaki* |
|
|
|
#2699 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2700 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
witaj super że u Ciebie ok buziaczki ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
witaj wreszcie się odezwałaś gratki dla kolejnego zębola u nas też 5 w drodze |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

Współczuję. Mam nadzieję, że tylko te pierwsze zęby tak dają czadu, a z nastepnymi będzie juz lepiej 

NIE LUBIĘ TROLLI

.

.Serafinek się ucieszy
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ratuj sie kto moze