Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 11:18   #2671
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

No i kawkę proponuję teraz, bo ległam i się wyspałam 1,5 godzinki

aannuullaa, cieszę się, ze woda trochę opada. Oby tak dalej i żeby wszystko się juz zakończyło
Nie daj się chorobie, jedz czosnek, witaminę C (6) i 6 rutinoscorbinów w jednej dawce. Wujek lekarz zawsze mi taka dawkę uderzającą kazał brać. Od razu lepiej było

Kasiu, ale masz nocki. Współczuję. Mam nadzieję, że tylko te pierwsze zęby tak dają czadu, a z nastepnymi będzie juz lepiej
Przytulam Was

Svi
, a może to liszaje. Typowe miejsce, opis też pasujący.

Oooo, zapachy się do mnie zbliżają....
Stary 2010-05-20, 11:21   #2672
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Unholy nie wiem, zapisze go jutro do lekarki, wezme skierowanie do dermatologa
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:25   #2673
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Dzisiaj idziemy do lekarza z kilkoma sprawami, więc o kciuki.
Kciuki oczywiscie trzymamy.
Wszystkie 4, a wlasciwie 6, bo maz rowniez w domu
Sliczny avek
Fajnei, ze moglas sie wyrwac z domu.
Gratulujemy rowniez nocki
Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
tak, nawet 2 sie przebily
ide spac, bo ona spi.Moze dlugo pospi nadrabiajac noc
uuuuu.... nocka naprawde nieciekawa
wysoka ta temperature Laura miewa, gdy wychodza jej zabki
Najwazniejsze, ze juz po
Gratulujemy 2 kolejnych perelek
------------
A my wrocilismy wlasnie z pogotowia
Maz sie przewrocil rano i cos sobie zrobil w szyje
Na szczescie nie jest to tak powazne jak wygladalo rano, szczerze mowiac myslalam, ze zemdleje, gdy go zobaczylam.
tak wiec chyba jutro rano lecimy, chociaz z kolei ma byc znowu mglisto
Ja sie wykoncze z tymi samolotami
Stary 2010-05-20, 11:32   #2674
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja ostatnio to nie mam nawet na takie ogórki. Głupio brzmi, wiem. Szczególnie, ze kupiłam ostatnio buty, ale to był prezent od Mamy - imieninowy.
Kupujemy tylko to co potrzebne do przeżycia....żeby było na śniadanie, obiad, kolację dla dzieci. Jakieś owoce, jogurty i tyle. My jesteśmy na diecie, to jemy sałatę i pomidory, tuńczyka w puszcze i serek wiejski. Masakra jakaś...
Tak sobie wyrzuciłam. A wszystko przez ten samochód. Teraz jak nam się dymił okazało się, że to nie ich wina przy naprawie rozrządu, tylko poszedł katalizator klimy - 500 zł......
Mamy 19, a ja mam 10 zł w portfelu. Małż czeka na wpłaty z Allegro. Trochę gier wystawił.
Sorki, zę tak się wyżalam, ale chyba musiałam to sobie napisać.
Unholy...u mnie też ciężko, w zasadzie mnie rodzice żywią i na szczęście nie muszę się do mieszkania dokładać...moja wypłata starcza na opłacenie mojego mieszkania (kredyt, opłaty wszystkie), jedzenie w pracy, coby nie umrzeć cały dzień, wszystko dla Małej, ale oczywiście bez szaleństw, tylko to co jest konieczne...alimenty idą na żłobek...i koniec...o oszczędnościach moge zapomnieć...reszt napiszę w klubie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Sytuacja u nas bez zmian, nadal alarm powodziowy ale mamy nadzieję, że nie będziemy musieli się wynosić...
Trzymam kciuki żeby tak było Dobrze że prąd włączyli

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
oooo moja chyba bedzie informatyczka
a wloski boskie ma hehe Wercia tez ma takie dlugie i tez chyba troszke obetne jej grzywke bo leci jej do oczek a nie robie jej codziennie kucyczka
Zu też włoski wpadają do oczek, bez spineczki się nie ruszamy
A ja słyszałam że dzieciom do roku nie powinno się obcinać włosków, bo są słabsze wtedy...nie wiem na ile to prawda...

Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Trzymajcie proszę kciuki w piątek za moją malutką
idziemy do okulisty bo na ostatniej wizycie u Amelki wyszło podejrzenie, że ma astygmatyzm
Trzymamy zeby to nie był astygmatyzm

Cytat:
a jak to mozna stwierdzic u tak malego dziecka?
bo ja tez mam,i to nic wielkiego
Ja w styczniu byłam z Małą na kontroli u okulisty...tzn. moi Rodzice byli, bo to był mój 3 dzień pracy po macierzyńskim, więc nie chciałam brać już wolnego..miała normalne badanie, 3x zakraplane oczko, a później Pani jej zaglądała...i wszystko było ok, dno oka ok...kontrola za rok.

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki!
Długo mnie nie było ale za to dom prawie ukończony naprawdę nie wiele zostało, aktualnie panowie zajmują sie ogrodem i kostką
A poza tym chciałam się pochwalić, że....................... .................prawdopo dobnie................... ........................z nowu..................... ..........zostanę MAMĄ!! Wczoraj zrobiłam 2 testy i oba pozytywne a @ spóźnia się już 5 dni

ciekawe co na to powie Serek
GRATULACJE:ju pi: Świetna wiadomość i pierwsza "druga" ciąża na Naszym wątku

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
dziewczyny powiedzie który kolory wybrac http://www.allegro.pl/item1029027935..._0_gratis.html bo nie wiem....

dziewczyny majace te foteliki cyknijcie dla mnie fotkę, bo chciałabym na żywo te kolorki zobaczyć
Ja mam fotkę bjorn w domu (miałyśmy biorn 0-13kg), mogę wstawić popołudniu...ale on wygląda tak jak na zdjęciu u sprzedawcy...z bliska jest taka jakby krateczka (jak w przybliżeniu na zdjęciu). Kolor fajny, uniwersalny i Nam się w ogóle nie brudził, także polecam

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziekuję za kciuki
my już po wizycie... wiec jest tak jak sie obawaiłam Bartosz wygina nóżki do wewnątrz, i tak jak u Miramej musimy kupić buciki /z giętką podeszwą, wysokie za kostkę, z twardym zapietkiem i żeby na palcach były płaskie
Na pewno jednak da się to skorygować....trzymam kciuki

Cytat:
Ale się zdenerwowałam....
Mamie mojej ginęły ostatnio pieniądze z torebki. Raz z 3 pięćdziesiątek zginęła jedna, potem z dwóch setek jedna i wczoraj wszystko co mama miała akurat czyli 200 zł.
Dla moich rodziców to sporo, szczególnie, ze Tato nie pracuje.
Poradziliśmy z Tatą, żeby dzisiaj zrobiła zasadzkę, bo to pewnie jakiś uczeń (choć Mama nie wierzyła, bo to jest ten typ, który traktuje partnersko i z ufnością swoich uczniów, taki nauczyciel z powołaniem). Zostawiła torebkę w konkretnej pozycji (bez pieniędzy w środku) i wyszła z sali. Jak wróciła okazało się, ze suwak jest zasunięty do końca (zostawiła do połowy), uszy torebki też inaczej itp.
Wchodziło w tym czasie do sali dwóch uczniów zostawić plecaki, repeta i jeden z lepszych, ale taki mądraliński, dowcipny luzak...
Dała czas na oddanie pieniędzy do jutra. Jak nie, to ma odciski na torebce i wzywają policję do szkoły...
Aż mi ciśnienie skoczyło, jak takie mendy mogą ...yhhhhhhh
Co za dranie...jak tak można
Mam nadzieję że oddadzą pieniądze i ta sytuacja się nie powtórzy!!!
Stary 2010-05-20, 11:47   #2675
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
Tak mi to "wygląda".
Zapisz i daj znać.

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Sliczny avek

Najwazniejsze, ze juz po
------------
Na szczescie nie jest to tak powazne jak wygladalo rano, szczerze mowiac myslalam, ze zemdleje, gdy go zobaczylam.
Ojej, ale rozciął sobie?
Dobrze, ze to nic tak poważnego.
Trzymam kciuki, żeby udało się szybko wylecieć
Stary 2010-05-20, 11:57   #2676
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

hej

ja po wizycie u fryz-odswiezylam troche wloski

mala u mamy zasypia, mamy w planie jechac do makro z malzem
a teraz szukam bramki na schody bo Wercia mi ucieka na korytarz

Duzo zdrowka dla dzisiejszych solenizantow

Cytat:

Wczoraj mnie nie było, bo miałam wychodne Po południu pojechałam do Wawy spotkać się z dwoma koleżankami. Wróciłam już późno. Małż kąpał i usypiał Maciulka Malec poszedł spać po 20., zjadł tylko 80ml (dziwne, bo zawsze zjada kleik z 210ml mleka) i spał.... do 6.50 bez nocnego wstawania. Pierwszy raz
wow to sie mamusia wyspala nareszcie

Cytat:

Dzień dobry,
na całego mnie rozkłada choroba i modlę się tylko, żeby Martysi nie zarazić...aniołek z niej, prawie cały czas bawi się sama, bo ja poleguję na podłodze Na pocieszenie zrobiłam sobie cappuccino - kto pije?

nie daj sie chorobie

Cytat:
ja tam mam ze wydaje mi sie ze niewiadomo co widze
w dali kosz bna smieci a ja mowie ze pies, albo czlowiek lezy
Jak przy drodze worek lezy to tez wyobraznia mi pracuje
Mąz czesto sie ze mnie smieje.

Noc nie nazlezala do najfajniejszych
O 21:30zaleglam w lozku, o 21:40wstalam do Laury bo plakala.Wyciagnelam ja goraca z lozeczka...39,6
Nurofrn, czopki, letnia kąpiel, picie, troche okladow i po 2 godzinach bylo jakies 37,9
Maz wykazywal chec pomocy tylko mala nie chciala z tego korzystac
Wlasciwie nie plakala.Marudzila i sie zalila.Tarla raczka gorna warge.
Juz popoludniu miala krew w buźce, i jeszcze sie ludzilam, ze dobrze ze teraz sie zabek wyrzyna niz pozniej jak zostawie ja u siory, tudziez w nocy

picia ze 3 butelki poszly, 3x musialam ja przewinac bo pampek pekal w szwach.Spac poszla w lekkiej 2 czesciowej pizamce z bosymi stopami.Nawet nie mialam ily wstac looknac czy jest przykryta, bo jak spadla temp to byl idealny czas na zabawe.Zajmowala sie sama doba tylko musialam czekac az wykarze chec spania.Pila jeszcze mleczko i tak sie to przeciagalo
A w nocy i tak kilka x sie obudzila:/
Jestem jakas rozbita
milego dniaa

a Laurki tak mi szkoda-biedna tak sie meczy

Cytat:

Marciemu wyszly jakies plamki - na lapkach, glownie w okolicach ramion, takie suche, wyglada jak lupiez pstry ale w kapieli robia sie czerwone, duzo tego nie ma, kilka doslownie, musze zapisac go do lekarza

ciekawe co to

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Qrka ale mam do nadrobienia.

Tym razem wymigam sie brakiem czasu Lena chora tzn niby nie ma goraczki ale marudzi na potege, kicha i ma katar.
Wczoraj bylismy w przychodni i pani ja bardzo pochwalila za rozwoj motoryczny jak zobaczyla co moja ksiezniczka wyprawia byla w glebokim szoku Nie wiem ale moze norweskie dzieci rozwijaja sie wolniej bo na naszym wateczku jest pelno takich dzieciaczkow

Nadrobie was jak corcia usnie bo teraz wisi mi u nogi
ojej zeby Lenke nic powaznego nie wzielo

Cytat:

ojeju wspolczuje malzowi

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Zu też włoski wpadają do oczek, bez spineczki się nie ruszamy
A ja słyszałam że dzieciom do roku nie powinno się obcinać włosków, bo są słabsze wtedy...nie wiem na ile to prawda...

a ja slyszalam ze to taki przesad wlasnie ze sie nie obcina
ja poczekam az skonczy roczek i pojde jej grzywke obciac i z tylu ten ogonek dlugi

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:10   #2677
Karolinak82
Zakorzenienie

Nadrabiam i nadrabiam i końca nie widać a roboty po pachy i do tego cytaty ucina
Stary 2010-05-20, 12:18   #2678
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dziewczyny nie moge sie zdecydowac, ktore rolki kupic Erykowi na dzien dziecka, pomozcie

1. http://www.allegro.pl/item1031092290...m_r_30_33.html
2. http://www.allegro.pl/item1044880850..._5_21_5cm.html
3. http://www.allegro.pl/item1040295676...kolory_02.html
4. http://www.allegro.pl/item1046316356...ulowane_s.html
5. http://www.allegro.pl/item1036024521...olory_dhl.html
6. http://www.allegro.pl/item1036027282...30_33_dhl.html
Stary 2010-05-20, 12:18   #2679
sylka79
Wtajemniczenie

Na wstępiedziękuję mamusiom które trzymały kciuki za moją wizytę
angy,skierka,magi-super avatarki=słodkie dzieciaczki
Texasik super ma czuprynkę Danielek
Unholy i inne dziewczynki współczuję sytuacji finansowej:przytul,dobrze ,że mój mąż ma możliwość,oprócz pracy dorobienia sobie,bo przy dwójce dzieci i wykańczaniu domu,też mogłoby być nieciekawieA jeszcze trzeba się opłacić i coś jeść.
Sweet przypomniałaś mi dzieciństwomoja mama często piekła placek z rabarbarem.
megi super że zjrzałaś za jutrzejszą wizytę.
anusia82 gtatulacje dla Waspo raz drugi zostaniesz mamusią-ale fajnie.Serafinek się ucieszy i domek bardzo ładny
Ania trzymamza Bartoszkowe stópki,będzie dobrze
Unholy współczucia dla mamyniestety w szkołach dzieci kradną u nas też się to zdarza,dzieci niby nie noszą dużych kwot,ale od drobnych się zaczyna.Smutne to...

c.d.n

sylka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:39   #2680
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny !
U nas nocka ok Daniel obudzil sie o 5:30 na mleczko a potem jeszcze pospalismy do prawie 9-tej .

Anulla zycze zdrowka i zeby choroba ominela Martynke.
Kasiu wspolczuje nocki , mam nadzieje , ze teraz Laurka dala Ci troche pospac.

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Czeko no wlasnie jest taki przesad , ze do roczku nie powinno sie obcinac. i duzo osob mi powtarza, zebym jeszcze Danielkowi nie obcinala wlosow . Tylko , ze jak poczekam do roczku to Daniel bedzie mial kitka z tylu. Gdyby byl dziewczynka to ok ale to przeciez chlopiec, nie zrobie mu kitka i nie zapne spineczki. Wiec go niedlugo umowie do fryzjera .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:49   #2681
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

Najwazniejsze, ze juz po
za lot

No wlasnie nie jest po
znow ma temp
dzw do doktorka.Kazal podawac co 4h paracetamol i nurofen na zmiane.I jutro mam do niego dzwonic jak sytacja wyglada,
Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość

Ja w styczniu byłam z Małą na kontroli u okulisty...tzn. moi Rodzice byli, bo to był mój 3 dzień pracy po macierzyńskim, więc nie chciałam brać już wolnego..miała normalne badanie, 3x zakraplane oczko, a później Pani jej zaglądała...i wszystko było ok, dno oka ok...kontrola za rok.
zgadza sie
siostrzeniec tez mial takie badania.To chyba z wielkosci zrenicy stwierdzaja.
Pamietam tez ze bylo to 2 i ostatnie badanie, bo maly uczulony na atrofine ktora zakraplaja

Mala zasnela.Pewnie meczy ja temperatura

Svi-co to znowu sie przyplatalo jak nie urok to sraczka!
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:04   #2682
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!!!

Czy Wasze dzieci tez tak interesuje laptop , bo ja nie moge spokojnie pisac jesli Daniel nie spi. Caly czas probuje "napisac" cos od siebie .
Nie moge ogarnac Daniela wlosow ma juz strasznie dlugie , i jak rano wstaje to wszystkie stoja no i nie idzie je w zaden sposob ulozyc. Wiec tak wyglada caly dzien kogutek maly .

Na dowod zdjecia .
Lena tez ciagle do laptopa leci. Juz mi pare guziczkow poodczepiala na szczescie dalo sie powkladac

Super fryz i jako on slodki

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Wstawiłam zdjęcia mojego Smyka do albumów, chętnych zapraszam.

Unholy wiem co czyjesz bo my tak mamy już od 3 m-cy. Co mąż przyniesie wypłate to jedziemy na zakupy, popłacimy rachunki i zostaje 300 zł na cały miesiąc. Jest mi wstyd bo nawet zabawki nie mogę kupić Alanowi. Z drugiej strony jak czytam że wasze dzieciaki bawią się zabawkami z FP to łzy mi się cisną do oczu bo ja tego nie mogę zaoferować mojemu dziecku.
Ja kupilam ostatnio uzywany jezdzik/pchacz i jestem bardzo zadowolona w ogole nie zniszczony. Wyszorowalam i jest git

Cytat:
Napisane przez anusia_82 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki!
Długo mnie nie było ale za to dom prawie ukończony naprawdę nie wiele zostało, aktualnie panowie zajmują sie ogrodem i kostką
A poza tym chciałam się pochwalić, że....................... .................prawdopo dobnie................... ........................z nowu..................... ..........zostanę MAMĄ!! Wczoraj zrobiłam 2 testy i oba pozytywne a @ spóźnia się już 5 dni

ciekawe co na to powie Serek
Gratuluje super
Chcialabym dolaczyc

Cytat:
dziewczyny slyszalyscie o tym keratynowym prostowaniu wlosow? nie mylic z chemicznym
zastanawiam sie nad tym
O, moze to cos dla mnie Musze poczytac.
Jak to kupujesz i bedziesz rozlewac??? Kupisz wieksza ilosc i reszte sprzedasz?

Cytat:
Witajcie z rana
Zapraszam na inkę i na kawkę za 30 min

Mama wczoraj zmieniła zdanie i dała czas złodziejowi do 20. Miał podłożyć w klasie (zostawiła otwartą) pieniądze do takiej skrzyneczki, do której wrzucają problemy klasy itp.
Poszła i było-120 zł.

Dzisiaj powie, że rozumie, ze będzie oddawał w ratach (w sumie 350 ukradł). No zobaczymy...
Gowniarz bedzie mial nauczke I niech sie cieszy ze mama wyrozumiala i nie poszla z tym gdzie trzeba.

Cytat:

Wczoraj mnie nie było, bo miałam wychodne Po południu pojechałam do Wawy spotkać się z dwoma koleżankami. Wróciłam już późno. Małż kąpał i usypiał Maciulka Malec poszedł spać po 20., zjadł tylko 80ml (dziwne, bo zawsze zjada kleik z 210ml mleka) i spał.... do 6.50 bez nocnego wstawania. Pierwszy raz
Zazdraszczam takiego wychodnego Brawa dl meza i dla Maciulka ze tak pieknie pospal Trzymam kciuki za neurologa

Cytat:
wczoraj podczas drzemki małej chciałam też się położyć, weszłam do sypialni i kiedy się kładłam mała się przebudziła, jeżeli w takiej sytuacji mnie zobaczy to ze spania już nici, schowałam się cała pod koc nie zauważyła mnie, ale musiałam tam dobre pare minut leżeć aż porządnie nie zasnęła
no wiesz, chowac sie przed dzieckiem

Cytat:
Dobrze ze to nic az tak powaznego Wyobrazam sobie co musialas czuc widzac krew w tym miejscu

Trzymam kciuki za pogode

Ciezki wybor Proponuje te najbardziej czaderskie zeby mu koledzy zazdroscili

Znam przyczyne kataru, kichania i marudzenia mojej krolewny Idzie nam gorna jedynka Ratuj sie kto moze

Kasiu lacze sie w bolu. Na szczescie Lena nie ma temperatury

Moja coreczka zrobila wczoraj szpagat przed pania pielegniarka Nozki jej sie rozjechaly

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:14   #2683
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
O, moze to cos dla mnie Musze poczytac.
Jak to kupujesz i bedziesz rozlewac??? Kupisz wieksza ilosc i reszte sprzedasz?

Ciezki wybor Proponuje te najbardziej czaderskie zeby mu koledzy zazdroscili
no zorganizuje zbiorowe zamowienie i bede rozlewac jeden zestaw na 4 - bo tyle wystarczy na jedna glowe, czyli do jednego zestawu potrzebne sa 4 osoby

ja wlasnie zaglebiam temat, dziewczyny sa zadowolone, a najwazniejsze jest to, ze ona odzywia wlosy i sa po niej zdrowsze a do tego proste i nic nie trzeba z nimi robic

a ktore sa najbardziej czaderskie
Stary 2010-05-20, 13:17   #2684
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość

Czeko no wlasnie jest taki przesad , ze do roczku nie powinno sie obcinac. i duzo osob mi powtarza, zebym jeszcze Danielkowi nie obcinala wlosow . Tylko , ze jak poczekam do roczku to Daniel bedzie mial kitka z tylu. Gdyby byl dziewczynka to ok ale to przeciez chlopiec, nie zrobie mu kitka i nie zapne spineczki. Wiec go niedlugo umowie do fryzjera .
ja nie wiem czy tez wczesniej nie obetne jej chociaz tej grzywki bo do oczkow jej leci a spineczek nie zapinam bo ona robi"olaboga" i ciagnie sie za wlosy wiec boje sie zeby sciagla ta spinke i co do buzi a to malenkie\
czasem robie jej kucyk ale tez go ciagnie

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Svi mi sie podobaja 4 i 5

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-20, 13:20   #2685
agga19851985
Wtajemniczenie

cześc.
Jesteśmy po spacerku i stąd moje pytanie do was
jak długo wasze dzieciaki sa na dworzu? bo my to nie dłhzej niz 2 godz. alan troche w wózku pospi a jak sie obudzi to juz nie chce siedziec wiec biore go na rece, ale jest ciężki więc dłużej niz godzine nie daję rady go nosić. nie mamy placu zabaw, nie ma gdzie raczkować wiec pozostaje noszenie. Chciałabym być z nim dłużej ale fizycznie nie daję rady.
Podpowiedzcie mi też prosze co robicie ze smykami na dworzu?
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:25   #2686
sylka79
Wtajemniczenie

Miramej powiadasz kolejny ząbek
p4w udanego wypoczynku
magi za wizytę
Kasia współczuję nocki,biedna Laurka,ale ją męczy przy tych ząbkach
Syla dużo zdróweczka dla Lenki
Mariolka szczęśliwego lotudobrze,że mążowi nic poważnego się nie stało
Sviza Marciego,żeby te plamy to nic poważnego nie było.
anulka dużo zdrówka dla Ciebiecieszę się że sytuacja powodziowa choć troszkę się u Ciebie poprawiła,zdjęcia straszne,wogóle to co pokazują w telewizji

Buziaki dla dzisiejszych solenizantów:Kubusia,Maciusia,Natalki,Amelki i Tomusia

Uff,przeczytałam

Cześć
no i dość narazie,bo Bartosz nie daje

Stary 2010-05-20, 13:29   #2687
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
no zorganizuje zbiorowe zamowienie i bede rozlewac jeden zestaw na 4 - bo tyle wystarczy na jedna glowe, czyli do jednego zestawu potrzebne sa 4 osoby

ja wlasnie zaglebiam temat, dziewczyny sa zadowolone, a najwazniejsze jest to, ze ona odzywia wlosy i sa po niej zdrowsze a do tego proste i nic nie trzeba z nimi robic

a ktore sa najbardziej czaderskie
Chyba te pierwsze z ogniem

Nadaje sie to do rozjasnianych wlosow??? Moze bym sie skusila

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:36   #2688
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
cześc.
jak długo wasze dzieciaki sa na dworzu? bo my to nie dłhzej niz 2 godz. alan troche w wózku pospi a jak sie obudzi to juz nie chce siedziec wiec biore go na rece, ale jest ciężki więc dłużej niz godzine nie daję rady go nosić. nie mamy placu zabaw, nie ma gdzie raczkować wiec pozostaje noszenie. Chciałabym być z nim dłużej ale fizycznie nie daję rady.
hmmm ja nie mam tego problemu bo Marci ladnie siedzi w wozku, a jak nie chce to jest tyle "ciotek" dookola, ze go wynosza
jak marudzi daje mu chrupka czy biszkopta
czasem sie bujamy na hustawce
Cytat:
Chyba te pierwsze z ogniem

Nadaje sie to do rozjasnianych wlosow??? Moze bym sie skusila
nadaje sie do kazdych
bo to chodzi o to, ze keratyna "oplata" wlos i jak sie je wyprostuje i ona sie w niego wtopi to juz takie zostaja
kearatyna to naturalny budulec wlosa wiec go nie niszczy a nawet odbudowuje
dziewczyny mowia, ze wlosy sa zdrowsze po tym

tylko potem nie mozna uzywac normalnych szamponow bo zawieraja cos tam, dziewczyny polecaly babydreamsa dla dzieci z rossmana
Stary 2010-05-20, 13:40   #2689
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Uff,przeczytałam

Cześć
no i dość narazie,bo Bartosz nie daje
dziekujemy

Cytat:
witam

wszystkiego najlpszego dla dzisiejszych solenizantow

tez dziekujemy

my po spacerku super pogada
tylko na dole robia caly czas i wierca a Amelka sie boi iedna sie wystrasza i płacze - nic nie moge poradzic bo musza - na szczescie nie non stop...

svi a tym specyfikiem to samemu sie robi i na dlugo taki efekt?? i jak drogi jest??

Edytowane przez skierka1981
Czas edycji: 2010-05-20 o 13:42
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:44   #2690
angy
Zakorzenienie

Cytat:
cześc.
Ja średnio Ci pomogę, bo Zosia też nie należy do najcierpliwszych:rolleyes : Jak nie śpi to trzeba z nią chodzić w miejsca, gdzie coś się dzieje Jeżdżą samochody, chodza ludzie itp. Ale to tez nie za długo. Zawsze biorę do torby obowiązkowo smoczek, herbatkę i jakieś zabawki, żeby chociaż chwilkę się zajęła, no a potem jak zaczyna jęczeć na całego i wyciągać łapki, to znaczy czas do domu, bo ja jej nie nosze na spacerach. Zwyczajnie nie mam tyle siły, żeby ją nieść i jeszcze pchać wózek Na plac zabaw jest za mała, nie raczkuje jeszcze więc z tym lipa. Ale Ci pomogłam

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

kasiulka widzę Cię

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI

Edytowane przez angy
Czas edycji: 2010-05-20 o 13:42
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:53   #2691
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
cześc.
my przewaznie 2 godzinki ale zdarza sie ze i 3 razy wychodzimy to wtedy juz krocej zalezy od pogody

jezdzimy na spacerki, na plac zabaw na hustawke, potem do domu na plac i nosze Wercie pokazuje jej kurki,ptaszki, drzewka, albo na kocyku siedzi albo jezdzik wezme i ja woze

a w lato mysle w piaskownicy bedzie , basen i moze bedzie zwiedzac plac swoimi kroczkami

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-20, 14:08   #2692
sylka79
Wtajemniczenie

Mi się podobają 1,2 i 3jak za duży wybór to ciężko się zdecydować

Cytat:
za lot

No wlasnie nie jest po
znow ma temp
dzw do doktorka.Kazal podawac co 4h paracetamol i nurofen na zmiane.I jutro mam do niego dzwonic jak sytacja wyglada,

zgadza sie
siostrzeniec tez mial takie badania.To chyba z wielkosci zrenicy stwierdzaja.
Pamietam tez ze bylo to 2 i ostatnie badanie, bo maly uczulony na atrofine ktora zakraplaja

Mala zasnela.Pewnie meczy ja temperatura

Svi-co to znowu sie przyplatalo jak nie urok to sraczka!
za Laurkę.
Sądzisz,że ta temperatura taka wysoka może być od ząbków?Wiem,że czasem tak jest,no kurcze ciężko pokapować

Cytat:
Gratuluje super
Chcialabym dolaczyc

Moja coreczka zrobila wczoraj szpagat przed pania pielegniarka Nozki jej sie rozjechaly
To w czym problem?

Cytat:
ja nie wiem czy tez wczesniej nie obetne jej chociaz tej grzywki bo do oczkow jej leci a spineczek nie zapinam bo ona robi"olaboga" i ciagnie sie za wlosy wiec boje sie zeby sciagla ta spinke i co do buzi a to malenkie\
czasem robie jej kucyk ale tez go ciagnie
Ja już Bartoszkowi podcinałambo mu do oczków leciały,znam ten przesąd,że do roku się nie obcinaale wloski spadały na oczka,cały czas je przecierał rączkami,no i to na wzrok też szkodzi jak włosy do oczków spadająTy chociaż spineczką podepniesz,albo coś ja Bartoszowi spinki nie zapnę

Cytat:
cześc.
U nas ostatnio leje,ale jak jest pogoda,to większą część dnia spędzamy na dworzeSpacerujemy,o gląda kurki i kotka,troszkę chodzimy za rączki,troszkę się nosimy na polku nie jest nudno,zawsze jest coś do oglądaniaostatnio Bartosza bardzo interesują ptaszki

Co do wczorajszej wizyty:zostałam troszkę ochrzanionaale nie za to,że przyszłam jak mi już nic nie jest,tylko że nie przyszłam odrazu jak mi reka cierpła,tylko leczyła mnie lekarka pierwszego kontaktu.
Trudno było wytłumaczyc panu doktorowi,że moja lekarka tak robi,najpierw próbuje leczyć sama,a dopiero jak nie przechodzi daje skierowanie do specjalisty no i za nim przyszedł termin na wizytę to ręka się wyleczyła.Ortopeda uważa,że to mogła być jakaś pozostałość po ciąży,bo pod koniec ciąży puchły mi ręce i drętwiałyjeszcze długo po porodzie nie mogłam założyć ani obrączki,ani pierścionkapóźniej znowu wróciło to cierpnięcie.Tak więc w razie gdyby znowóż coś się działo(tfu,tfu)mam odrazu zapisać się na termin i przyjść do niego,bo skierowanie jest ważne cały rok.
Tej nocy kiepsko spałamale nie przez Bartoszka.Parę minut po północy,słyszymy dzwonek do drzwi,zeszłam na dół do teściów,teściu wyszedł na ganek i pyta kto tam?Okazało się że to jacyś gównarze,wpadli samochodem do rowu niedaleko nas i nie mogli wyjechać,prosili żeby ich ktoś wyciagnął większym samochodem.Teściu nie poszedł bo środek nocy,nie zna młodzieży,zresztą po operacji nie wolno mu się szarpać.Ja sie wybiłam ze snu,do rana już nie mogłam zasnąć.Rano się okazało,przyjechała policja,że gówniarze samochód ukradli i porzucili,bo nikt nie pomógł im go wyciągnąć z rowusamochód był kobiety z sąsiedniej miejscowości,ukradziony z podwórka.Teraz ich szukają.Kurde u nas w spokojnej mieścince takie rzeczy

Edytowane przez sylka79
Czas edycji: 2010-05-20 o 14:10
Stary 2010-05-20, 14:14   #2693
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Mi się podobają 1,2 i 3jak za duży wybór to ciężko się zdecydować

Ja już Bartoszkowi podcinałambo mu do oczków leciały,znam ten przesąd,że do roku się nie obcinaale wloski spadały na oczka,cały czas je przecierał rączkami,no i to na wzrok też szkodzi jak włosy do oczków spadająTy chociaż spineczką podepniesz,albo coś ja Bartoszowi spinki nie zapnę

U nas ostatnio leje,ale jak jest pogoda,to większą część dnia spędzamy na dworzeSpacerujemy,o gląda kurki i kotka,troszkę chodzimy za rączki,troszkę się nosimy na polku nie jest nudno,zawsze jest coś do oglądaniaostatnio Bartosza bardzo interesują ptaszki

Co do wczorajszej wizyty:zostałam troszkę ochrzanionaale nie za to,że przyszłam jak mi już nic nie jest,tylko że nie przyszłam odrazu jak mi reka cierpła,tylko leczyła mnie lekarka pierwszego kontaktu.
Trudno było wytłumaczyc panu doktorowi,że moja lekarka tak robi,najpierw próbuje leczyć sama,a dopiero jak nie przechodzi daje skierowanie do specjalisty no i za nim przyszedł termin na wizytę to ręka się wyleczyła.Ortopeda uważa,że to mogła być jakaś pozostałość po ciąży,bo pod koniec ciąży puchły mi ręce i drętwiałyjeszcze długo po porodzie nie mogłam założyć ani obrączki,ani pierścionkapóźniej znowu wróciło to cierpnięcie.Tak więc w razie gdyby znowóż coś się działo(tfu,tfu)mam odrazu zapisać się na termin i przyjść do niego,bo skierowanie jest ważne cały rok.
Tej nocy kiepsko spałamale nie przez Bartoszka.Parę minut po północy,słyszymy dzwonek do drzwi,zeszłam na dół do teściów,teściu wyszedł na ganek i pyta kto tam?Okazało się że to jacyś gównarze,wpadli samochodem do rowu niedaleko nas i nie mogli wyjechać,prosili żeby ich ktoś wyciagnął większym samochodem.Teściu nie poszedł bo środek nocy,nie zna młodzieży,zresztą po operacji nie wolno mu się szarpać.Ja sie wybiłam ze snu,do rana już nie mogłam zasnąć.Rano się okazało,przyjechała policja,że gówniarze samochód ukradli i porzucili,bo nikt nie pomógł im go wyciągnąć z rowusamochód był kobiety z sąsiedniej miejscowości,ukradziony z podwórka.Teraz ich szukają.Kurde u nas w spokojnej mieścince takie rzeczy

też słyszałam o tym przesądzie ale gdyby Amelka miała większe niz ma to bym podcięła

pilnuj tej ręki i daj o siebie

ale akcja nieźle
Stary 2010-05-20, 14:19   #2694
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

maly wstal, ide dac mu jesc i jedziemy po Eryka
milego
Stary 2010-05-20, 14:23   #2695
skierka1981
BAN stały

kasiuuulka też cie widze - co u was???
Stary 2010-05-20, 14:25   #2696
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Sliczny avek
...

Dobrze, że nie jest tak źle
za pomyślne dotarcie do kraju.

Cytat:
...wow to sie mamusia wyspala nareszcie
...

Chciałabym, żeby stało się to normą

Cytat:
...
angy,skierka,magi-super avatarki=słodkie dzieciaczki
...

Cytat:
...Zazdraszczam takiego wychodnego Brawa dl meza i dla Maciulka ze tak pieknie pospal Trzymam kciuki za neurologa

...

Rośnie mała akrobatka

Cytat:
...magi za wizytę
...
...

Maciuś przesyła za życzenia

---

Uciekamy do lekarza

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:25   #2697
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
aannuullaa, cieszę się, ze woda trochę opada. Oby tak dalej i żeby wszystko się juz zakończyło
Nie daj się chorobie, jedz czosnek, witaminę C (6) i 6 rutinoscorbinów w jednej dawce. Wujek lekarz zawsze mi taka dawkę uderzającą kazał brać. Od razu lepiej było

Oooo, zapachy się do mnie zbliżają....
dzięki, zaraz wezmę ten rutinoscorbin, czosnku niestety nie przełknę w żadnej postaci

ja właśnie przewinęłam małą, plecy miała brudne aż

Cytat:
Kurcze co to Marcelka znowu męczy
Do dermatologa nie trzeba skierowania

Cytat:
o matko, niech mąż szybko wraca do zdrowia, trzymam kciuki za warunki pogodowe

Cytat:
cześc.
U nas jest identycznie, czasem jeszcze uda mi się wyjść popołudniu drugi raz i idziemy do rodziców pić kawę na tarasie jak jest więcej osób to mała zainteresowana.
Nie trzymam jej na siłę na zewnątrz, otwieram okno podczas drzemek i staram się , żeby tego spaceru nie było mniej niż 2 godzinki

Cytat:

boszzz co za czasy, żeby nawet w domu spokojnie nocy nie przespać

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:36   #2698
Malga19
BAN stały

hejka Babeczki

Ale te wasz dzieciaczki juz duze....

Oojj dlugo mnie tu nie bylo...

U mnie OKi....

Mala rosnie jak nja drozdzach....

w czerwcu bierzemy slub cywilny i chrzest malej...z czym slub w sobote chciny w niedziele...

pozdrawiam wielkieee buziaki*
Malga19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:39   #2699
kasiuuulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

[/COLOR]kasiulka widzę Cię
a no jestem:p tylko ze siedze przy kompie i robie kolczyki :P wykorzystuje moment kiedy adas spi

przy okazji pochwale sie ze wyszedl nam nowy zabek 5 do kolekcji
kasiuuulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:41   #2700
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Malga19 Pokaż wiadomość
hejka Babeczki

Ale te wasz dzieciaczki juz duze....

Oojj dlugo mnie tu nie bylo...

U mnie OKi....

Mala rosnie jak nja drozdzach....

w czerwcu bierzemy slub cywilny i chrzest malej...z czym slub w sobote chciny w niedziele...

pozdrawiam wielkieee buziaki*

witaj
super że u Ciebie ok buziaczki

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
a no jestem:p tylko ze siedze przy kompie i robie kolczyki :P wykorzystuje moment kiedy adas spi

przy okazji pochwale sie ze wyszedl nam nowy zabek 5 do kolekcji

witaj wreszcie się odezwałaś
gratki dla kolejnego zębola u nas też 5 w drodze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości