Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-19, 09:42   #2521
angy
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość

Cześć
Na 12.45 mam wizytę i niestety muszę zabrać ze sobą Bartosza,teściowa cały tydzień mówiła,że go przybawi,wczoraj stwierdziła,że jej coś wypadło.No nic,dobrze że chociaż na godzinę jestem umówionatylko nie chciałam go brać do przychodni w skupisko ludziTrudno,gdybym wcześniej wiedziała,pewnie odwołałabym wizytę.Damianowi dałam klucz od domu,bo pewnie nie zdążę wrócić jak on przyjdzie ze szkoły.
Dzisiaj dalej pada-pada nie leje,może w końcu będzie jakaś poprawa

Miłego dnia mamusie
a to teściowa
Fajne słowo

Ja z moimi teściami mam dobrze-moga mieć zaplanowane niewiadomo co, a jak zadzwonimy że chcielibyśmy zostawić u nich Zosię, bo coś tam, to wszystko rzucają, bo Zosia najważniejsza

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:42   #2522
magi77
Wtajemniczenie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Witajcie
Ja przelotem, bo nie będzie mnie dzisiaj na wizażu Jutro pogadamy

Miramej gratuluję 3. ząbka

Mariolka

Ania za dzisiejszą wizytę.

aannuullaa mocno ściskam

Reszcie po i

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 09:57   #2523
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

pozniej wpadne na dluzej bo teraz ide zjesc owsianke a mala jeszcze kupe zwalila
nocka dzisiaj troche lepsza, ale mala spala z nami wiec moze dlatego

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
, żeby już nie padało

, ostatnio znów kilka razy budził się w nocy po smoczka, i czasem troszkę marudził w dzień i to wszystko. Aż się dziwię, bo normalnie daje sobie umyć ząbki i ładnie je

z tego co pamietam to dolne jedynki tez nie daly w kosc Kubaskowi

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

żeby w końcu przestało padać. Wszędzie niech już przestanie
dzieki dziewczyny-dzisiaj narazie nie pada

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Fajna twoja Wercia
Antonio zanim zostawi kabelek, to jeszcze zlosci sie labo jeczy , ale puszcza gdy widzi, ze ide w jego kierunku
Mam taka zasade, ze zwracam mu uwage 2 razy(bo ilez mozna , a za 3 razem go odciagam, pokazuje mu nu nu nu i udaje, ze jestem baaardzo zla.
moj maz mowi mu 10 razy, wiec nie slucha go potem wcale

u nas to samo-Wercia taty nie slucha tylko mame
a jak malz ma ja na rekach to non stop mowi"nie wolno" bo mala chce zdjac mu okulary ale nie slucha tatusia

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

U nas Antoś jak słyszy "nie wolno" to kiwa główką jak Wercia czeko, tak na nie. A jak się zbiorę do niego to zaczyna uciekać

spryciarz

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:01   #2524
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny!!!

Czy Wasze dzieci tez tak interesuje laptop , bo ja nie moge spokojnie pisac jesli Daniel nie spi. Caly czas probuje "napisac" cos od siebie .
Nie moge ogarnac Daniela wlosow ma juz strasznie dlugie , i jak rano wstaje to wszystkie stoja no i nie idzie je w zaden sposob ulozyc. Wiec tak wyglada caly dzien kogutek maly .

Na dowod zdjecia .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:02   #2525
Wojtusia
Zakorzenienie

poszłam po kawe a po drodze zdrzemnelam sie z oliwką... godzinę! a kawy dalej nie mamm, to ide teraz po nią

unholy, moja mama ma ten sam masażer, sama jej wybierałam, i tez jest zadowolona, zapomniałam, ze go ma w ogólne. musze wypróbowac z oliwką, ale jak antosia trzymałas na rękach? czy jak?

miramejku a to ten masażer to ma na to podkurczanie paluszków pomóc tak?
same bąbelki też sa odczuwalne, delikatnie tak, fajnie, a z wibracjami to juz mocniejszy efekt, jak długo korzystałam to miałam wrażenie, takie jak by mi stopy zdretwiały, ale przyjemnie tak

Texasik, jaki słodziak z Danielka, musze pokazac Oliwce narzeczonego moja Oli ma krótkie włosy, tez ją strasznie interesuje laptop, musiałam go zastawić, drugim stolikiem , teraz demoluje mi piloty od telewizora, ide zabrac jej, bo zaraz przestaną działać, bo rzuca nimi do góry

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-19 o 10:05
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:04   #2526
katarzynka00
Zakorzenienie

Gorgulku u mnie tez zdarzaja sie takie noce, gdzie mala pije mleko.

Zaprawilam sobie slój ogorkow malosolnych.Uwielbiamy z mezem i jemy nim jeszcze nie sa przez sol przetrawione.W sezonie robie na okraglo

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Texasik, ale z niego słodziarz
u nas ubogo we wloski, ledwo spinke wepne
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:10   #2527
Texasik
Rozeznanie

No a Daniel ma sporo wlosow no i juz bardzo dlugie , i tak sie zastanawiam , bo w lipcu idziemy na wesele i chce Danielka tez wziasc na chwile . No i chcialabym Go obciac przed tym weselem ale jak przeciez on nie usiedzi grzecznie u fryzjera .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:12   #2528
katarzynka00
Zakorzenienie

sluchajcie!wczoraj na spotkaniu komunijnym spotkalam polozna ze swojego oddzialu co przychodzila Laure kapac.Poznalam ją od razu
moze jeszcze ja spotkam jak bede z drugim bobasem

Stary 2010-05-19, 10:15   #2529
agga19851985
Wtajemniczenie

hej ho!
Obwieszczem wszem i wobec że Alan ŚPI !!!!;-))) hmmm tylko ciekawe jak długo. Nie wiem co mu odbiło że przez kilka dni nie spał.
Ostatnio w nocy jest strasznie marudny, mam wrażenie że śnią mu się koszmary bo budzi się nagle i z ogromnym krzykiem. Lekarka mówiła ze 2 m-ce temu że zęby na górze będą lada dzień, a tu d..a.
Chciałabym zacząć robić obiad, mielone, kasza gryczana i surówka z byle czego czyli pomidor papryka ogórek. Ale coś czuję że gdy zacznę robić to Młody się obudzi.

JAkoś nie mam siły na nic, sioo krolika czuję na 5 metrów ale nie chce mi się mu czyścić klatki, a poza tym siano mu się skończyło i biedny od wczoraj na diecie jest))
Chyba spadam do tych kotletów, ale mi sie nie chce:-(
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:17   #2530
Sweet_21
Zakorzenienie

Czeeeeść

Dzisiaj ja witam się z kakao, ktoś chętny?takie pyszne, z pianką!

Nie odzywałam się kawałek czasu, bo piękna pogoda za oknem, więc czas spędzaliśmy na dworze, poza tym odgruzowałam w wolnym czasie kuchnię
Dzisiaj pada, więc mam czas na wizaż.

Miramej, trzymam kciuki za Kubusiowe stópki, na pewno wszystko będzie dobrze No i gratuluję 3 ząbka!

Anula się do kogoś odzywała? Mam nadzieję, że wszystko u nich ok i są bezpieczni.

Mariolu, całkowicie się z Tobą zgadzam.BTW Jak czytam czasem swoje posty to mam wrażenie, że jestem taka ciepła klucha
I mam taką samą zasadę co Ty, powtarzam 2 razy, za trzecim odciągam od upatrzonej przez Bartka rzeczy, ale on za chwilę robi to samo.
Mówię mu 'nununu' 'nie wolno', a ten kręci głową na nie, cieszy się i robi dalej to samo

W piekarniku dochodzi placek rabarbarowy, zaraz wstawiam Małemu obiadek (znowu zaczął jeść większe kawałki, ja robię tak, że część troszkę miksuje, a drugą część rozdrabniam widelcem) i muszę się doprowadzić do porządku bo wyglądam jak strach na wróble.

A Cass chyba się dawno nie odzywała czy okulary mnie mylą?

Miłego dnia

Aaaa

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów!!

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:21   #2531
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny!!!

Czy Wasze dzieci tez tak interesuje laptop , bo ja nie moge spokojnie pisac jesli Daniel nie spi. Caly czas probuje "napisac" cos od siebie .
Nie moge ogarnac Daniela wlosow ma juz strasznie dlugie , i jak rano wstaje to wszystkie stoja no i nie idzie je w zaden sposob ulozyc. Wiec tak wyglada caly dzien kogutek maly .

Na dowod zdjecia .
Antosia wszystko interesuje
Dałam mu ostatnio laptop Bartusia, juz taki zepsuty, ale to nie to samo. Najchętniej waliłby łapkami w ten Mamy
A piloty.....muszę chować, a i tak znajdzie

Fryz bombowy. Rzeczywiście trudny do ogarnięcia

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
poszłam po kawe a po drodze zdrzemnelam sie z oliwką... godzinę! a kawy dalej nie mamm, to ide teraz po nią

unholy, moja mama ma ten sam masażer, sama jej wybierałam, i tez jest zadowolona, zapomniałam, ze go ma w ogólne. musze wypróbowac z oliwką, ale jak antosia trzymałas na rękach? czy jak?

miramejku a to ten masażer to ma na to podkurczanie paluszków pomóc tak?
same bąbelki też sa odczuwalne, delikatnie tak, fajnie, a z wibracjami to juz mocniejszy efekt, jak długo korzystałam to miałam wrażenie, takie jak by mi stopy zdretwiały, ale przyjemnie tak

Texasik, jaki słodziak z Danielka, musze pokazac Oliwce narzeczonego moja Oli ma krótkie włosy, tez ją strasznie interesuje laptop, musiałam go zastawić, drugim stolikiem , teraz demoluje mi piloty od telewizora, ide zabrac jej, bo zaraz przestaną działać, bo rzuca nimi do góry
Ja włożyłam nogi i na moje postawiłam Antosia trzymając pod pachy. Na razie tak na próbę

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Gorgulku u mnie tez zdarzaja sie takie noce, gdzie mala pije mleko.

Zaprawilam sobie slój ogorkow malosolnych.Uwielbiamy z mezem i jemy nim jeszcze nie sa przez sol przetrawione.W sezonie robie na okraglo

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Texasik, ale z niego słodziarz
u nas ubogo we wloski, ledwo spinke wepne

Mmm, też zrobię. A dodajesz koper? Teraz chyba jeszcze nie ma takiego młodego Pamiętam, że w zeszłym roku miałam z nim problem.

Wiecie co, ja ostatnio to nie mam nawet na takie ogórki. Głupio brzmi, wiem. Szczególnie, ze kupiłam ostatnio buty, ale to był prezent od Mamy - imieninowy.
Kupujemy tylko to co potrzebne do przeżycia....żeby było na śniadanie, obiad, kolację dla dzieci. Jakieś owoce, jogurty i tyle. My jesteśmy na diecie, to jemy sałatę i pomidory, tuńczyka w puszcze i serek wiejski. Masakra jakaś...
Tak sobie wyrzuciłam. A wszystko przez ten samochód. Teraz jak nam się dymił okazało się, że to nie ich wina przy naprawie rozrządu, tylko poszedł katalizator klimy - 500 zł......
Mamy 19, a ja mam 10 zł w portfelu. Małż czeka na wpłaty z Allegro. Trochę gier wystawił.
Sorki, zę tak się wyżalam, ale chyba musiałam to sobie napisać.
Stary 2010-05-19, 10:25   #2532
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o buty...
Jak wiecie ja jestem z tych, co kupuja rowniez uzywane ciuszki na Ebay i carbotach, niektore widac, ze byly uzywane raz lub gora kilka razy. Jakos lubie miec duzo i ladnych, a ceny nowych sa porazajace. Nowe oczywiscie tez Tosiek ma, body, skarpetki, pidzamki itp kupuje tylko nowe ale bluzy i spodnie tez sie zdarzaja.
Uzywane kupowalam zabawki, bo nie wiedzialam co zainteresuje Antoska, a wiadomo, ze ceny rowniez sa wygorowane, szkoda byloby mi wydac majatek na cos, co rzuci po 2 razach w kat.
Buciki dla ozdoby rowniez kupilam uzywane, no bo ile razy dziecko zalozy but w rozmiarze 1 czy 1,5 albo 2?
Teraz, gdy Antonio staje na nogi i mam nadzieje, ze wkrotce zacznie dreptac - ma tylko nowe w rozmairze 3. Wkrotce tez bede mu kupowac ubrania tylko nowe, bo tak sobie kalkuluje, ze dziecko juz tak szybko nie rosnie po roku, wiec te uzywane ubranka beda bardziej zuzyte, sprane itp, a takich nie chce

Osobiscie nie kupilabym dziecku w tym wieku pierwszych butow za kolosalna cene. Owszem- zdrowe, spelniajace wymogi, ale niekoniecznie za bajeczna cene, bo przeciez za 4-5 miesiecy (jesli nie wczesniej) noga mu urosnie. Na szczescie u nas sa wyprzedaze
Pozniejsze butow- tylko dobre i zdrowe i juz nie bede patrzec na cene.

Trzymam kciuki
Mocno mocno

---------- Dopisano o 03:53 ---------- Poprzedni post napisano o 03:21 ----------

Mayaha ciesze sie, ze wszystko dobrze u was

evamoni :hhi:
pamietam, pamietam
Ja daje jogurty, ale tylko te przeznaczone dla niemowlakow. Budyn gotuje na modyfikowanym i mleko modyfikowane planuje podawac do skonczonego 2 roku zycia.

Ogromne gatulacje :brawo:
u nas dalej 2

Zrowia zycze przede wszystkim

p4w Powiem tak- stres to ja mam w zyciu zawodowym i to najwiekszego kalibru, takaz odpowiedzialnoc. Po urodzeniu Antosia stres mam takze w domu . Mam priorytety. Tutaj przychodze, aby odpoczac psychicznie, bo was lubie i stalyscie sie dla mnie bliskie nie chce sie denerwowac, psuc innym nerwow itd, bo to mam w realu codziennie. Musze zachowywac dobra kondycje psychiczna dla Antosia, bo poswiecam mu mnostwo czasu i uwagi, aby wspomoc jego rozwoj psychiczny i fizyczny. Nie raz sie wkurze, gdy czytam jakies IMO pierdy, ale zwyczajnie nie chce mi sie odzywac,bo majac na uwadze to, co juz przeczytalam przez ostatnie prawie 2 lata i bazujac na doswiadczeniu zyciowym , to stwierdzam, ze zapatrywania, postawy, opinie ludzi doroslych az tak diametralnie sie nie zmieniajaja. Czasami lubimy tkwic w tym w czym tkwimy, bo nie mamy innego wyjscia/jest tak nam wygodniej/ nie chce nam pomyslec/ uznajemy swoj osad za jedyny sluszny/ ufamy bardziej internetowym artykulom bazujacym na nieznanych zrodlach i napisanych niewiadomo przez kogo, niz dyplowanemu lekarzowi z doswiadczeniem (oczywiscie sa wyjatki, jak wszedzie- zeby nie bylo , ale zastanawiam sie, czy zrobienie korespondecyjnego kursu, powiedzmy nauczycielskiego, zrobi ze mnie dobra nauczycielke? / bo sie zwyczajnie boimy itp itd moge wymieniac w nieskonczonosc. I co z tego, ze sie nadenerwuje? W pewnych wypadkach naprawde nie jest warto, dlatego teraz mnie juz niektore rzeczy wrecz tylko bawia. Poza tym biore pod uwage takze rozne srodowiska z ktorych pochodzimy, odmienne charaktery, a takze to, ze mamy prawo do odmiennych opinii. W koncu to czyjes zycie, a nie moje i na sile nic nie moge a nawet nie chce.
I na koniec - uwazam, ze czas przed i po narodzinach dziecka jest tak stresujacy i zaliczamy takie gory i doliny emocjonalne, ze ine bede komus dodawac stresow

Ostatnio jednak bywam bardziej zmeczona, wiec i cierpliwosc mi sie konczy , poza tym chyba nie mozna tak do konca zdusic swojej prawdziwej (czasami awanturniczej) natury. W zyciu prywatnym uchodze za taka, co wali prawda po oczach i tzw dyplomacji wciaz sie musi uczyc mimo siwych wlosow na glowie . Uprzejma, nawet bardzo jestem zawodowo, tutaj pelny profesjonalizm - nie fuknelam jeszcze na pacjentke, ani tez nie pozwalam sobie, aby dac sie wyprowadzic z rownowagi

Podziwam wszystkim, ktorzy przebrneli przez moje posty

Dziekuje bardzo za uwage

ja raczej z tych co to muszą dodać swoje 3 grosze , ale kłócić się nie lubię, a już najbardziej nie lubię kłótni bez komunikacji tzn. jedna strona o jednym a druga o innym jakby się nie słyszeli nawzajem...
ostatnio właśnie dojrzewam do tego, zeby bez stresu się po prostu nie odzywać... ciekawe czy mi to wyjdzie

Cytat:
O polnocy mialysmy pobudke
Mala cala zgrzana obudzila sie z placzem, miala 38,5
Wypila cala butelke herbatki, dalam jej nurofen, posmarowalam zelem i do 7:15spalysmy.
Teraz sie z grubsza ogarnelam, obstuklam sprawe lyzeczka...i jest prawa gorna jedynka. lewa w drodze, bo przy latarce widoczna kropka, tak wiec mimo ze lekarze nie lacza tych obajwow ze zabkowanie to ja je lacze, bo u nas wszytskie na raz wystepuja.Zolte,wodniste, kwasne kupy,temp,mniejszy apetyt itp.
I tak jak uwazalm ze temp powyzej 38 jest za wysoka na zeby, to wcz.znajomy opowiadal ze jego corka(obecnie dorosla kobieta) przy zabkowaniu miala temp 39 i wciaz wzywali karetke
to faktycznie wysoko gorączkuje na ząbkowanie - mi się zawsze wydawało, ze to raczej takie stany podgorączkowe są
oby Laurce się poprawiło

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:

Wiecie co, ja ostatnio to nie mam nawet na takie ogórki. Głupio brzmi, wiem. Szczególnie, ze kupiłam ostatnio buty, ale to był prezent od Mamy - imieninowy.
Kupujemy tylko to co potrzebne do przeżycia....żeby było na śniadanie, obiad, kolację dla dzieci. Jakieś owoce, jogurty i tyle. My jesteśmy na diecie, to jemy sałatę i pomidory, tuńczyka w puszcze i serek wiejski. Masakra jakaś...
Tak sobie wyrzuciłam. A wszystko przez ten samochód. Teraz jak nam się dymił okazało się, że to nie ich wina przy naprawie rozrządu, tylko poszedł katalizator klimy - 500 zł......
Mamy 19, a ja mam 10 zł w portfelu. Małż czeka na wpłaty z Allegro. Trochę gier wystawił.
odkąd Tomuś się urodził my też miewaliśmy takie miesiące, więc wiem co czujesz
bo wcześniej tak jak mówiłam musieliśmy (ja potrzebowałam) mieć jakieś oszczędnosci, a teraz ja mało pracuję, a wydatki coraz większe
mam nadzieję, ze się wkrótce poprawi u Was i u nas też

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:27   #2533
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
No a Daniel ma sporo wlosow no i juz bardzo dlugie , i tak sie zastanawiam , bo w lipcu idziemy na wesele i chce Danielka tez wziasc na chwile . No i chcialabym Go obciac przed tym weselem ale jak przeciez on nie usiedzi grzecznie u fryzjera .
Przyjedź z nim do mnie
JA Bartka sama obcinam, ale juz planuję wysłaćć go do fryzjera

Cytat:
sluchajcie!wczoraj na spotkaniu komunijnym spotkalam polozna ze swojego oddzialu co przychodzila Laure kapac.Poznalam ją od razu
moze jeszcze ja spotkam jak bede z drugim bobasem
Fajnie

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
hej ho!
Obwieszczem wszem i wobec że Alan ŚPI !!!!;-))) hmmm tylko ciekawe jak długo. Nie wiem co mu odbiło że przez kilka dni nie spał.
Ostatnio w nocy jest strasznie marudny, mam wrażenie że śnią mu się koszmary bo budzi się nagle i z ogromnym krzykiem. Lekarka mówiła ze 2 m-ce temu że zęby na górze będą lada dzień, a tu d..a.
Chciałabym zacząć robić obiad, mielone, kasza gryczana i surówka z byle czego czyli pomidor papryka ogórek. Ale coś czuję że gdy zacznę robić to Młody się obudzi.

JAkoś nie mam siły na nic, sioo krolika czuję na 5 metrów ale nie chce mi się mu czyścić klatki, a poza tym siano mu się skończyło i biedny od wczoraj na diecie jest))
Chyba spadam do tych kotletów, ale mi sie nie chce:-(
Super, oby pospał jak najdłużej
Stary 2010-05-19, 10:30   #2534
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Antosia wszystko interesuje
Dałam mu ostatnio laptop Bartusia, juz taki zepsuty, ale to nie to samo. Najchętniej waliłby łapkami w ten Mamy
A piloty.....muszę chować, a i tak znajdzie

Fryz bombowy. Rzeczywiście trudny do ogarnięcia

Ja włożyłam nogi i na moje postawiłam Antosia trzymając pod pachy. Na razie tak na próbę

Mmm, też zrobię. A dodajesz koper? Teraz chyba jeszcze nie ma takiego młodego Pamiętam, że w zeszłym roku miałam z nim problem.

tak tak daje koper, caly peczek, czosnek i chrzan, i mialam jeszcze taka gotowa mieszanke do malosolnych.
Mąż kupil bo jakas mega promocja byla z 11zl, na 3,50
Unholy rozumiem cie do glebi, bo u mnie sie nie tez nie przelewa, ale nie mamy sobie nic do zarzucenia w kwestii mojego powrotu do pracy.
Pieniadze mi pobytu z dziecikiem nie wynagrodza.

Stary 2010-05-19, 10:31   #2535
Wojtusia
Zakorzenienie

Unholy u mnie sytuacja finansowa teraz jest podobna ale to moze napiszę w klubie
Stary 2010-05-19, 10:45   #2536
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cześć, żyjemy...
dziękuję że się o nas martwicie, prądu miało nie być do odwołania ale niespodziewanie włączyli, nie wiem na jak długo więc nie nadrabiam tylko ide ugotować obiad, wstawić pranie i takie tam...

Sytuacja u nas bez zmian, nadal alarm powodziowy ale mamy nadzieję, że nie będziemy musieli się wynosić...

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:47   #2537
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
tak tak daje koper, caly peczek, czosnek i chrzan, i mialam jeszcze taka gotowa mieszanke do malosolnych.
Mąż kupil bo jakas mega promocja byla z 11zl, na 3,50
Unholy rozumiem cie do glebi, bo u mnie sie nie tez nie przelewa, ale nie mamy sobie nic do zarzucenia w kwestii mojego powrotu do pracy.
Pieniadze mi pobytu z dziecikiem nie wynagrodza.
Ja też nie wrócę na razie do pracy. Ale od września planuję wziąć dziecko pod opiekę. W podobnym wieku do Antosia, żeby mogły dzieciaczki razem się bawić.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Unholy u mnie sytuacja finansowa teraz jest podobna ale to moze napiszę w klubie

Napisz napisz. Ja chetnie też popiszę na ten temat.
Stary 2010-05-19, 10:47   #2538
agga19851985
Wtajemniczenie

Wstawiłam zdjęcia mojego Smyka do albumów, chętnych zapraszam.

Unholy wiem co czyjesz bo my tak mamy już od 3 m-cy. Co mąż przyniesie wypłate to jedziemy na zakupy, popłacimy rachunki i zostaje 300 zł na cały miesiąc. Jest mi wstyd bo nawet zabawki nie mogę kupić Alanowi. Z drugiej strony jak czytam że wasze dzieciaki bawią się zabawkami z FP to łzy mi się cisną do oczu bo ja tego nie mogę zaoferować mojemu dziecku.
Stary 2010-05-19, 10:48   #2539
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Czesc Dziewczyny!!!

Na dowod zdjecia .
oooo moja chyba bedzie informatyczka
a wloski boskie ma hehe Wercia tez ma takie dlugie i tez chyba troszke obetne jej grzywke bo leci jej do oczek a nie robie jej codziennie kucyczka

Unholy mam nadzieje ze wasz kryzys finansowy szybko minie

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-19, 10:48   #2540
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Cześć, żyjemy...
dziękuję że się o nas martwicie, prądu miało nie być do odwołania ale niespodziewanie włączyli, nie wiem na jak długo więc nie nadrabiam tylko ide ugotować obiad, wstawić pranie i takie tam...

Sytuacja u nas bez zmian, nadal alarm powodziowy ale mamy nadzieję, że nie będziemy musieli się wynosić...

Oby sytuacja się unormowała
Ciesze się, że u Was dobrze. Gotuj, gotuj, bo bez pradu....
Stary 2010-05-19, 10:54   #2541
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie
moje dziecko spalo cala noc bez pobudki do 7 rano
a ja zamiast sie wyspac meczylam sie z migrena

myslalam, ze TZ przyjedzie rano i mi pomoze a on odwiozl Eryka i juz sie nie pojawil

Cytat:
Wiadomości od Anuli: Są nadal w domu, ale nie mają prądu , nie włączą go, zanim woda nie opadnie. Poza tym u Nich w porządku, połowa wioski jest ewakuowana, ale mają jeszcze przejezdną boczną drogę. Anula przesyła Mamom i Maluszkom buziaki
mam nadzieje, ze bedzie dobrze
Cytat:
Zapomniałam Wam wcześniej napisać - dzisiaj po kąpieli odkryłam, że mamy trzeciego ząbka - lewą górną dwójkę
gratulujemy
Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
a moim tesciom zalalo piwnice ziemia nie wpija wody i przez sciany dostala sie do piwnic - tesciu mowil ze co godzine ze 20 wiaderek wylewa
malz zalatwil im pompe -mam nadzieje ze bardziej padac nie bedzie
ojej
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
a tak przy okazji ... my też mamy kolejnego ząbka prawa dolna dwójka - to juz 8
gratulacje
Cytat:
ja jak gotuje dla nas to skrobie,parze i obgotowuje, jak tylko dla meza to tylko obgotowuje, wsypuje przypraw na oko, przykrywam pokrywka i nie degustuje bo sie brzydze.A z chrzanowym nigdy nie robilam, a smierdza mi 2 paczki w lodowce, wiec odgapie...tylko czy mam chrzan?
ja zrobilam sobie stad:
http://www.mojeprzepisy.pl/Przepis/z...ie_chrzanowym/

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Cześć, żyjemy...

mam nadzieje, ze te powodzie w koncu mina
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 10:54   #2542
katarzynka00
Zakorzenienie

anulo naladuj sobie kom, póki masz prąd, bo chcemy miec z toba kontakt.

Takie ponarzekanie dobrze nam wszystkim zrobi.Nie wzbogacimy sie a ulżymy sobie.
Aga ja tez FP nie kupuje.Maz kupil kota i aparat foto dla malej, reszta to prezenty i zabawki po meza siorki dzieciach-FP.Ale przeciez to nie oznacza ze mniej kochamy nasze dzieci
Mala i tak lepiej sie bawi rzeczami uzytku codzinnego niz dobrymi zabawkami teraz np. sitkiem metalowym z kuchni

Stary 2010-05-19, 10:57   #2543
agga19851985
Wtajemniczenie

dokładnie myślę tak samo Kasiu ale chciałoby się dla dziecka wszystkiego co najlepsze.

Dobra ide robić te kotlety bo same się nie usmażą, a szkoda
No tak Alan śpi już ponad 1,5 godz, gdybym wiedziała że tak długo pośpi to już by były usmażone, a ja głupia siedziałam i czekałam aż się obudzi!!! Teraz to już napewno zaraz się obudzi i będę musiała wołać teściową z dołu żeby go przypilnowała.
Ehhh spadam.

Edytowane przez agga19851985
Czas edycji: 2010-05-19 o 11:01
Stary 2010-05-19, 11:01   #2544
gorgulek
Zakorzenienie

Unholy doskonale Cię rozumiem

Cytat:
Cześć, żyjemy...

Anula
trzymam żebyście zostali w domku a sytuacja poprawiła sieę

Cytat:
Ja też nie wrócę na razie do pracy. Ale od września planuję wziąć dziecko pod opiekę. W podobnym wieku do Antosia, żeby mogły dzieciaczki razem się bawić.
Też o tym myślałam. Narazie przy Zuzce sporo jest do zrobienia. Ale pomyślę jeszcze.

Cytat:

Unholy wiem co czyjesz bo my tak mamy już od 3 m-cy. Co mąż przyniesie wypłate to jedziemy na zakupy, popłacimy rachunki i zostaje 300 zł na cały miesiąc. Jest mi wstyd bo nawet zabawki nie mogę kupić Alanowi. Z drugiej strony jak czytam że wasze dzieciaki bawią się zabawkami z FP to łzy mi się cisną do oczu bo ja tego nie mogę zaoferować mojemu dziecku.
Ja ostatnio kupiłam Zuzi zabawki FP używane, niektóre za mniej niż połowa ceny. Resztę zabawek Zuzia dostała. Ciuchy też cały czas kupuję używane (tylko body i pajace do spania ma nowe). Jak wybiorę się to za 50 zł czasem przyniosę sporo rzeczy.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:03   #2545
Wojtusia
Zakorzenienie

załozylam watek finansowy w klubie
Stary 2010-05-19, 11:05   #2546
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny!!!

Na dowod zdjecia .
UROCZY!!!

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Czeeeeść

Mariolu, całkowicie się z Tobą zgadzam.BTWJak czytam czasem swoje posty to mam wrażenie, że jestem taka ciepła klucha

Cytat:
Oby szybko się poprawiło

Cytat:
Cześć, żyjemy...

Dobrze, że jesteście cali i zdrowi.

Cytat:

Zabawkami się nie przejmuj, co tam jakieś FP, najważniejsze, że Alanek ma Was, czyli kochających rodziców Zośka też nie ma FP, bo najbardziej i tak interesują ją piloty, komórki, i chusteczki higieniczne (w opakowaniu).
Trzymam kciuki za poprawę

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:12   #2547
gorgulek
Zakorzenienie

Ktoś ma ochotę poprawić sobie humor kawką? Idę sobie zrobić
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:14   #2548
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Ja ostatnio kupiłam Zuzi zabawki FP używane, niektóre za mniej niż połowa ceny. Resztę zabawek Zuzia dostała. Ciuchy też cały czas kupuję używane (tylko body i pajace do spania ma nowe). Jak wybiorę się to za 50 zł czasem przyniosę sporo rzeczy.
tez chyba rozejrze sie za jakimis uzywanymi zabawkami na all

ciuchy tez kupuje uzywane i podobnie jak ty wlasnie bielizne nowa, ale jak jakas promocja fajna sie trafi to i ciuszek kupie nowy
buciki oczywiscie tez nowe-chociaz dostala uzywane tez po siostrzenicy malza wieksze jak mala bedzie chodzic takie lakierki ale jak znam siebie to i tak kupie jej nowe

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-19, 11:26   #2549
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Dodam tylko na marginesie, że mam trochę inne zdanie na temat żywienia niż większośc mamuś tutaj, nie jestem taka restrykcyjna pod tym względem. Mnie osobiście nie zajmuje jakoś specjalnie od kiedy będę mogła podac całe jajko-uważam, że Zosia jest już w takim wieku, że jak będzie jej smakowało, to będzie je dostawała i tyle (prosze nie prowokować mnie tekstami pod tytułem: "a jak by jej smakowała czekolada, to tez byś jej dała?", bo mówimy o jajku Oczywiście to jak karmiły nas nasze matki bardzo różni się od dzisiejszych schematów, ale mimo wszystko traktuję je często jako ciekawostkę niż faktyczną wytyczną co do sposobu podawania niektórych rzeczy. I gdyby rzeczywiście wszystko, co kiedyś było złe, to co najmniej połowa naszej populacji miałaby teraz problemy pokarmowe
Wiem, że było na ten temat już dużo, ale jakoś tak mnie naszło
I podkreślam, że nie chciałam nikogo urazić
, każdy ma swój rozum i robi jak jemu pasuje. Amen.
Ja staram sie dawac jedzonko zgodnie z wytycznymi, glownie po to, aby czegos nie pominac w diecie. Chociaz z drugiej strony Antonio dostaje czasem czegos wiecej i wczesniej. Ekspozycja na gluten byla jako taka, bo nie umialam dostac kaszki z glutenem kiedy byl na to czas, podawalam wiec sloiczki, ktore zwieraly gluten zgodnie z zaleceniami.

Sztywno tego sie nie trzymam i nawet nie mam jak, bo praca, bo niania, bo spie po 4-5 godzin na dobe przynajmiej 3-4 w tygodniu i moj mozg po powrocie do domu nie pracuje i zapomne itp. Tosiek duzo je "wspolnych" obiadow, bo mysle, ze juz wypada, ale ja z tych gotujacych raczej zdrowo i organic
Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
i mam dobrą wiadomość - z tym kredytem może coś się uda więc proszę trzymajcie mocno kciuki po niedzieli dopiero pojedziemy i się dowiemy co i jak... jak bym się cieszyła....
mocno trzymane.

Miramej bede trzymac kciuki za usg. my w tym czasie bedziemy sie stresowac na lotnisku w Londynie
Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
Na 12.45 mam wizytę i niestety muszę zabrać ze sobą Bartosza,teściowa cały tydzień mówiła,że go przybawi,wczoraj stwierdziła,że jej coś wypadło.
za wizyte
Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Wczoraj Zosia nie spała od 13 juz do wieczora i koło 19 była juz tak padnięta, że tylko zdążyliśmy ją wykąpać i padła. O jedzeniu nie było mowy. I obudziła się juz dzisiaj o 4.40 na jedzenie Do pracy wstajemy o 5.40 i udało mi się jeszcze przykimać ta godzinkę. Ale Zosia podobno nie spała-podobno, bo mąż mi mówił
Wspolczuje niespania
Powiem ci w sekrecie, ze niespanie od 10 rano to jest dopiero hard core, ktory czesto serwuje mi Antonio
Cytat:
Czy Wasze dzieci tez tak interesuje laptop , bo ja nie moge spokojnie pisac jesli Daniel nie spi. Caly czas probuje "napisac" cos od siebie.
Nie moge ogarnac Daniela wlosow ma juz strasznie dlugie , i jak rano wstaje to wszystkie stoja no i nie idzie je w zaden sposob ulozyc. Wiec tak wyglada caly dzien kogutek maly
Laptop jest najlepszy na swiecie , zabawkowy jest fujAntos potrafi profesjonalnie stukac w kalwiature uzywajac dwoch raczek
Danielek przeslodki
Moj brat mial wlosy obcinane bardzo wczesnie, bo zawsze mial ich mnostwo, moglby spokojnie 3 glowy nimi obdzielic. Pierwszy raz byl u fryzjera w 9 miesiacu , bo juz nie dalo sie obcinac w domu, bo glupio wygladal . U fryzjera robil placzace minki, ale wysiedzial jakos.

Unholy, wsplczuje i sciskam . Ja rowniez finansowo jeszcze sie nie pozbieralam, pieniadze nam wrocili, ale trzeba bylo splacic kolosalne dlugi i odsetki i znowu jest nijako. Najgorsze sa niespodziewane wydatki.
Nasz wyjazd do PL kosztowal nas sporto wyrzeczen, nie bedzie tez prezentow dla bliskich, bo po prostu nie ma teraz kaski.
Po urlopie zaczynam naprawde planowac budzet i maniakalnie oszczedzac. Nie planuje zadnych wiekszych wydatkow, szczegolnie jesli chodzi o Antosia. Ubranka, buty ma, zabawki tez, a na spacerowke moze poczekac Moze kiedys
Postanowilam tez uzywac karty debetowej jak najmniej (bo wtedy nie czuje tej gotiwki, kora wydaje), bede wyciagac pieniadze z bankomatu i miec scisle okreslona sume na tydzien, ktora moge wydac na jedzenie i inne nasze potrzeby. Innych wydatkow nie bedzie . Potrzeby Antosia zostana okreslone miesieczna kwota i w niej musze sie zamknac. Nie pisze oczywiscie o sytuacjach typu lekarz itp.

Musze zaoszczedzic kase. Chcialabym miec tez tzw fundusz awaryjny, czyli min 3 miesieczna, a najlepiej 6 miesieczna odlozona pensja (to potrwa wieki, ale postanowilam, ze 30% pensji bede odkladac , tylko eszcze nie wiem jak). W razie W moglibysmy przezyc przez te 3-6 miesiecy na niezmienionej stopie, a to daloby mi jakis komfort psychiczny. Oprocz tego musze zaczac oszczedzac na Boze Narodzenie (wiem, wiem ), bo zeszloroczne byly do , wiec te maja byc specjalne , a takze odkladac pieniadze na przyszloroczne wakacje w cieplych krajach, bo szczerze mowiac zawsze jezdzimy do jednej lub drugiej rodziny, co kosztuje nas przewaznie wiecej niz jakis porzadny urlop na ktorym jeszcze nigdy zreszta nie bylismy . a naprawde musze wypoczac, moj maz takze, a u rodziny to roznie bywa
Widze, ze znajomi z miejsza gotowka miesieczna niz nasza potrafia zaoszczedzic, wyjechac, miec, kupic <zazdrosci, smuci sie >, a ja chyba na pewno jestem zbyt rozrzutna i nie potrafie oszczedzac. Zbyt wiele wydaje na jedzenie i na tzw zycie
Cytat:
Z drugiej strony jak czytam że wasze dzieciaki bawią się zabawkami z FP to łzy mi się cisną do oczu bo ja tego nie mogę zaoferować mojemu dziecku.

wiem, jak sie czujesz
Naprawde polecam licytacje na All uzywanych zabawek , jesli mozesz sie do tego przekonac , to naprawde moze sprawic niezla frajde

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-05-19 o 11:34
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-19, 11:29   #2550
megi b
Wtajemniczenie

Cześć
Nie mam jak się do Was wkręcić bo net mam kiepski
Amelce rośnie trzeci ząbek (górna lewa dwójka), sama stoi (jaka z tego jest dumna ) i rozrabia na całego
Nie wiem od czego, ale od kilku dni ma biegunkę, może od ząbka
Trzymajcie proszę kciuki w piątek za moją malutką
idziemy do okulisty bo na ostatniej wizycie u Amelki wyszło podejrzenie, że ma astygmatyzm

UnholyOne niestety wiem o czym mówisz, pusto na koncie a tu za miesiąc roczek Amelki
aannuullaa też o Was myślałam w związku z powodzią trzymam kciuki oby wszystko szybko się skończyło

Amelka 23.06.2009

Lilianka 19.07.2014

megi b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości