|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
no wlasnie u mnie w hondzie brakuje z 8cm zeby zapiac
|
|
#1712 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Oddam ci nawet 20
|
|
|
|
#1713 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliwka ja na początku też nie byłam zadowolona z Oillanu. Młody po urodzeniu miał strasznie suchą skórę więc dodatkowo nawilżałam Go linomagiem w płynie. Teraz tż kąpie Go w tym Oillanie, nie nawilżamy i skóre ma boską - normalnie jak jedwab
więc może to trochę upłynąć musi nim ta skórka się nawilży ...Mloda a co do odparzeń Dawidka to może poproś pediatrę żeby przepisał Ci maść pośladkową?? Ja stosuje odkąd odkryłam że to Jego ciałko takie wrażliwe i ma dupkę jak aksamit normalnie. Pediatra polecił i sprawdza się super. To jest maść którą robią w aptece
|
#1714 |
|
Zakorzenienie
|
No to podziel je między nami, mi też by się z 10 kg przydało
Znów widać mi wszystkie kości, a w ciąży było tak fajnie...
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze , że jesteście takie chude
przytyć zawsze można chybaJa to muszę jakiegoś cudu dokonać |
|
|
|
#1716 |
|
Zakorzenienie
|
Chętnie oddam trochę krągłości. Choć zostało mi tylko 3,5 kg do wagi wyjściowej w nic się nie mieszczę. Wygląda to tak jakbym przybrała 2 rozmiary
|
#1717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo, jeśli w aucie nie ma isofixa to bazę mocuje się na pasy (i wtedy te krótkie już by wystarczyły) i fotelik wpina się na "klik". Jedno i drugie rozwiązanie bardzo wygodne. Wpinam fotelik w jedną sekundę, nie mocuję się z żadnymi zapięciami ![]() niestety nowe bazy torchę kosztują: ta do isofixa na zazepy koło 700pln, ta do zapięcia pasami ok. 500pln.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1718 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny zrobie wam foty ale w sobote bo fotelik jeździ z męzem do pracy a on przyjeżdza wieczorem więc już ciemnawo jest . Dwa ze w tym czasei kąpie dzieciaki więc nie będę wyłaziła robic fot . ale w sobote w dzień wam zrobie . Obcykam go z kazdej strony Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
A mi zostało jakieś 16 kg
|
|
|
|
#1720 |
|
Zakorzenienie
|
My mieliśmy wczoraj szczepienie.nie kąpałam bo była płaczliwa a normalnie kąpieli nie znosi.Na spacerze byłyśmy zaraz po szczepieniu (jakoś trzeba było wrócić z przychodni.A dzisiaj też zaraz się ubieramy i wychodzimy.
|
#1721 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jak Mała wyrośnie z Cabrio to sprzedam zestaw na allegro. Odzyskam za komplet fotelik plus baza przynajmiej 600 zł. Wtedy pomyślę o większym foteliku, może tym, który masz.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1722 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z chęcią oddam parę kg. Głównie tych z brzucha i bioder. Mam wrażenie, że biodra mi się poszerzyły o parę cm i nic z nimi zrobić nie mogę. A na brzuchu wisi mi takie coś... Nie chce się to wciągnąć za cholerę.
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Tak bo to kości miednicy się rozszerzają nawet jak schudniesz to biodra będą o kilka cm szersze
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do przytycia... takim chudzielcom jak ja bardzo trudno przytyć, nie wiem czy nie trudniej jak innym schudnąc...
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Wy macie problem z przytyciem , ja ze schudnięciem ech
|
|
|
|
#1726 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bosko!!! a ja dzis MICHASKE nagrałam na dyktafon w telefonie jak gadała ze mna przez 4 minuty!! wiem że dam!!! juz raz schudłam 10kg! niżej zobaczcie porównanie po 1,5 msc na diecie od dietetyczki! Cytat:
Cytat:
Cytat:
TAKA RÓZNICA 80KG na pierwszym 70kg na drugim
|
|
|
#1727 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zakupiłam karnet do klubu sportowego ale samej też za bardzo mi się nie chce i tylko raz byłam. A poza tym mam podobnie do Ciebie. W W-wie mieszkam od początku ciąży i tak 9 m-cy praktycznie w ciszy, teraz buzia otwarta tylko do Młodego ale ten jeszcze nie chce ze mną gadać Jak mój luby wraca z pracy to ja już najchętniej kładłabym się spać.
|
|
#1728 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia, ale z Ciebie laska
ja tam nie widzę tych 80kg ani 70kg... a jaki masz wzrost? Kurcze, ja mam teraz 7 dych i mnie szlag trafia jak na siebie patrzę. brzuch to mi ciągle zwisa, wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży
|
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
oj nie nie teraz ma az 85 kg i wygladam starsznie bo mam mega zwisa z przodu i mega uda i dupe wiec dlatgeo sie zabieram za siebie bo 24 lipca jestem swiadkowa na weselu u przyjaciólki
|
|
#1730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1731 | |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi nt usg przezciemiączkowego!! Jak łatwo się domyśleć, mój mąż chce to zrobić małej.
Cytat:
![]() Dasz radę na szkoleniu - przecież w razie czego mama może do Ciebie zadzwonić i się z niego urwiesz Fiufiu - niezła laska ![]() mrówciu - gratuluję mieszkania i nie ukrywam, że z perspektywy naszych 45 m2 zazdraszczam my mamy plany się budować, ale jeszcze sobie troche poczekamy, bo czekamy na decyzje co z działką (czy będzie przez nią przechodziła droga, czy nie). Moja myszka dzisiaj grzeczna jak nigdy - właśnie SAMA zasnęła w łóżeczku. Jak to powiem mężowi, to zaraz będzie sprawdzał, czy nie chora przypadkiem ![]() Aaaa i dziewczyny - w jakim płynie z Nivei kąpiecie małe, że jest takie do miziana??
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulek, nie wygląda na to zeby ja to specjalnie meczylo zwykle. Ale dzisiaj zamiast rogala na buzi obudzila mi sie z placzem i chyba z 20 minut ja uspakajalam zmieniajac jednoczesnie pieluche. Mysle, ze to juz jest wlasnie zmeczenie brakiem kupy-w koncu czekamy na nia juz od 8-go! Chyba dzis czopek pojdzie w ruch, bo co za duzo to nie zdrowo. I ja Ci chętnie oddam z 7 kilog, chcesz??? Pl_madzia, ale ja nie wiem czy mam ochote jej mimochodem cokolwiek opowiadac. To dorosla osoba jest, jak nie potrafi sie zachowac i fochy strzela na prawo i lewo to kto ma problem- ja czy ona? Sęk w tym, że trafiła kosa na kamień- nie wiem ktora z nas jest bardziej uparta.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2010-05-20 o 13:53 |
|
|
|
|
#1733 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
ale mi dzisiaj komp masakrycznie chodzi...a właściwie to interent![]() ja mam dylemat...pewnie głupi no ale mam...otóż: wykończyłam już prawie wszystkie pieluchy Belle 2, pozbyłam się Dady i dzisiaj muszę kupić pieluchy....tylko jakie??Belli 2 nie dostanę u mnie w mieście a do kielc specjalnie nie będę jechać...Huggisów nie chcę już, dady też nie. Bella 3 są mega za duże, pampersy 2 za ciasne No i nie wiem czy mam kupić Pampersy 3?? Bo skoro Belle 3 są mega za duże to Pampersy 3 też będą za duże??Kubuś waży 5200...wiem, wiem głupia jestem ale na prawdę nie wiem już jakie mam kupićMy dzisiaj idziemy do plebana załatwiać chrzciny...już mnie skręca, bo ja z tych wierzących, nie praktykujących i księży nie uznających... Poza tym to ja też na diecie wczoraj zjadłam "tylko" kebaba, a dzisiaj tylko 1 kazjerkę z samym masłem...ale to dlatego, że lodówka świeci pustką...nie ma kto na zakupy jechać![]() Tylkooliwka - u mnie nie ma tej apteki Mrowak jak ja Cię rozumiem z tą mamą
|
#1734 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- u mnie fotelik bedzie juz jutro wiec tez zrobie foty, od 7 kg, moja ma 5.5570 dokladnie- az sprawdzalam dzisiaj w ksiazeczce. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- uciekam na spacer pa
|
|
|
#1736 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mialam chyba ten http://www.nivea.pl/products/show/9111 kurcze wyrzucilam buteleczke bo mialam probke i sama nie wiem ale chyba ten.no i mam jeszcze 2 male buteleczki johnson http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1854216 ale jeszcze nie probowalam dobrze ze z tymi napieciami nie jestem sama bo juz myslalam ze cos z nim nie tak. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1737 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia podaj przykładowy jadłospis na jeden dzień
Mrowak cos tam drgneło brzuch się zmniejswzył ale jeszcze sie nie mierzyłam nie chcę się rozczarować dotrwam do końca to się zmierzę centymetrem bo przed pomiary wykonane i zapisane ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Tylkooliwka ja tez się obawiam penie któregoś dnia się ździwię ![]() Będziemy miały sutki jak wentylki od stara
|
|
|
|
#1738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeszcze powiedzcie mi odnosnie kwasow omega3 wczoraj kupilam,najpierw koles w aptece zaproponowal mi cos za 50zł a wkoncu dal inne za 7,99 w promocji ![]() i tam jest napisane ze od 2 do 4 kapsulek dziennie wy tez tak bierzecie w jedenej jest 500 mg i jeszcze apropo mycia pupki woda czym myjecie te duze waciki kosztuja tyle co chusteczki!
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-20 o 16:07 |
|
|
|
|
#1739 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zero odparzeń, podrażnień. Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-05-20 o 16:03 |
|
|
|
|
#1740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zobaczcie jakie fajne http://allegro.onet.pl/item103340710...ice_grati.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

więc może to trochę upłynąć musi nim ta skórka się nawilży ...

przytyć zawsze można chyba

jak mowisz ze starczy to zamawiam.
A teraz spi.
dla tygryska