"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 11:08   #1711
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

no wlasnie u mnie w hondzie brakuje z 8cm zeby zapiac
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:12   #1712
libra777
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Oddam ci nawet 20
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:13   #1713
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Oliwka ja na początku też nie byłam zadowolona z Oillanu. Młody po urodzeniu miał strasznie suchą skórę więc dodatkowo nawilżałam Go linomagiem w płynie. Teraz tż kąpie Go w tym Oillanie, nie nawilżamy i skóre ma boską - normalnie jak jedwab więc może to trochę upłynąć musi nim ta skórka się nawilży ...

Mloda a co do odparzeń Dawidka to może poproś pediatrę żeby przepisał Ci maść pośladkową?? Ja stosuje odkąd odkryłam że to Jego ciałko takie wrażliwe i ma dupkę jak aksamit normalnie. Pediatra polecił i sprawdza się super. To jest maść którą robią w aptece

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:14   #1714
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Oddam ci nawet 20
No to podziel je między nami, mi też by się z 10 kg przydało Znów widać mi wszystkie kości, a w ciąży było tak fajnie...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:19   #1715
libra777
Zakorzenienie

Dziewczyny jak ja wam zazdroszcze , że jesteście takie chudeprzytyć zawsze można chyba
Ja to muszę jakiegoś cudu dokonać
Stary 2010-05-20, 11:23   #1716
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
No to podziel je między nami, mi też by się z 10 kg przydało Znów widać mi wszystkie kości, a w ciąży było tak fajnie...
Chętnie oddam trochę krągłości. Choć zostało mi tylko 3,5 kg do wagi wyjściowej w nic się nie mieszczę. Wygląda to tak jakbym przybrała 2 rozmiary
Stary 2010-05-20, 11:32   #1717
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja wczoraj zamowilam ten stalowy , zastanawialam sie nad ta purpura ale stwierdzilam ze to taki papieski jakis kolor i nie chce;p
no to moja tez tak ma jakja tz niesie jest spokojna w maxi cosi, jak jedziemy jest spokojna, jak usnie sie nie budzi, a jak nie spi i stane autem zaczyna mialczec troszke mimo ze na poczatku wcale jej nic nie przeszkadzalo to teraz chyba cos nie tak i zamowilam, zwlaszcza ze nie kumam jak moga zrobic za krotkie pasy w aucie do dzieciecego fotelika nosz kurrrr!!! i to wcale nie stare auto bo 02 rok i taka lipa;/

Darusiaaa- problem za krótkich pasów może rozwiązać baza. Jeśli w aucie jest isofix, takie haczyki pod siedzeniami - to bazę mocuje się do tych zaczepow, i apsów nie używa się wtedy wcale bo fotelik wpina się na "klik". Ja mam taki zestaw.
Albo, jeśli w aucie nie ma isofixa to bazę mocuje się na pasy (i wtedy te krótkie już by wystarczyły) i fotelik wpina się na "klik".
Jedno i drugie rozwiązanie bardzo wygodne. Wpinam fotelik w jedną sekundę, nie mocuję się z żadnymi zapięciami
niestety nowe bazy torchę kosztują: ta do isofixa na zazepy koło 700pln, ta do zapięcia pasami ok. 500pln.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:35   #1718
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
.

AniaP - no fajne to krzesełko ale chyba trochę za drogie i mało kolorowe jak dla dziecka. My już wcześniej się zastanawialiśmy nad kołyską z tej kolekcji ale ostatecznie zrezygnowaliśmy i nie kupiliśmy.
No własnie to samo stwierdziłam tym bardziej że te rzeczy w stanach kosztuja połowe ceny a u nas sprowadzają i zarabiają na tym jeszcze . Dwa ze Szymek lubi ten kolorowy fotelik i tą zabawkę z niego też

Cytat:
no to zamawiam ten fotelik bo sie boje ja tak w tym maxi cosi bez bazy wozic jak mowisz ze starczy to zamawiam.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

mloda moja tez miala takie ranki az i generalnie to smarowalam clotrimazolum-polozna poradzila-pomoglo.

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

tylko cxzy moge mala w nim bez problemu wozic? niby jest od zera...
tak bo ma wkładke spłycającą . Mój jeździł od 7kg . a kolezanka teraz wozi mała co ma nie całe 5 miesiecy ale nie siedzi tylko lezy nawet się nie przekręca . i tez jej wygodnie . Dziwne masz te pasy bo ja zapinam maxi cosi i jeszcze mam luz.

dziewczyny zrobie wam foty ale w sobote bo fotelik jeździ z męzem do pracy a on przyjeżdza wieczorem więc już ciemnawo jest . Dwa ze w tym czasei kąpie dzieciaki więc nie będę wyłaziła robic fot . ale w sobote w dzień wam zrobie . Obcykam go z kazdej strony

Cytat:
ania ten fotelik ma bqze czy on taki stabilny na tym "czyms"? zamowilabym bo mi sie bardzo podoba, wozilas szymonka od zera?
on ma taka duża podstawkę plastikowa .

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
W ramach wyrodnej matki: też nie prasuje nic dziecku, buzie myję nieprzegotowaną wodą, jak mam dość - nie wychodzę z małym na spacer, dzisiaj pokazałam mu na kwadrans uroki tv.

Jakiś kiepski nastrój mnie dzisiaj dopadł. I do tego po 2 tygodniach znów mam miesiączkę... szit - czy mam teraz nadrabiać te 9 m-cy?

Warszawa mnie dobija. Siedzenie samotnie codziennie z małym w domu. Gadanie do niego i tylko do niego po 12 godzin dziennie. Ech...
Daj znac to się kiedys spotkamy i pogadamy razem

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Słyszałam że SUDOKREMU nie mozna za często u dziewczynek bo niby p[owoduje zrastanie sie "tam"?? a ktos ma bardziej szczegółowe info?
dla dziewczynek kremy tłuste typu linomag bephanten a sudokrem tylko jak trzeba i ja małej tylko pupe smaruje nic wiecej.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
PoP, jaka masz te chuste? Mnie troche przeraza noszenie na sobie 5m materialu, a z tym mi sie kojarza wiazane chusty. Ja mam kolkowa bebelulu, ale cos nie moge sie przekonac bo jednej porazce. Niecierpie byc obwiazana, ale jak trzeba to trzeba.

Gabryska przespala dzis od polnocy do 7 z kilkoma podaniami smoka w nocy, ale za to obudzila sie z placzem i nie moglam jej uspokoic. Przewijanie, podawanie witaminek, przemywanie pyszczka-wszystko w placzu wielkim. Dopiero przy jedzeniu sie uspokoila. Nie miala wyjscia, bo ja zatkalo A teraz spi.
Idziemy na 15 do ortopedy po druga opinie w sprawie bioderek, bo ten pierwszy mnie zdenerwowal. Niestety ten lekarz tez starej daty. Mam plan zeby powiedziec ze pieknie pieluchujemy i czy sa efekty-zalatwie ich wlasna bronia mam nadzieje.

Ferrou, to nie zabek-to slinianki sie ksztaltuja.

widze ze Wy tez macie problemy z maxi cosy- ja nie umiem jej jakos dobrze w nim usadzic. Za plecki wkladamy kocyk, ale ona taka jakas zapadnieta ciagle jest. I co teraz-kupowac kolejny?

drcrondla tygryska
Moja ma wygodnie w tym foteliku i spi jak zabita

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Darusiaaa- problem za krótkich pasów może rozwiązać baza. Jeśli w aucie jest isofix, takie haczyki pod siedzeniami - to bazę mocuje się do tych zaczepow, i apsów nie używa się wtedy wcale bo fotelik wpina się na "klik". Ja mam taki zestaw.
Albo, jeśli w aucie nie ma isofixa to bazę mocuje się na pasy (i wtedy te krótkie już by wystarczyły) i fotelik wpina się na "klik".
Jedno i drugie rozwiązanie bardzo wygodne. Wpinam fotelik w jedną sekundę, nie mocuję się z żadnymi zapięciami
niestety nowe bazy torchę kosztują: ta do isofixa na zazepy koło 700pln, ta do zapięcia pasami ok. 500pln.
a masz ta taka beze co potem można tam ten do 18 zamontować ? Bo widziałam w sklepie takie cudo własnie na te dwa foteliki .
Stary 2010-05-20, 11:36   #1719
libra777
Zakorzenienie

A mi zostało jakieś 16 kg
Stary 2010-05-20, 11:43   #1720
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi prosze czy w dzien szczepienia kapie sie dziecko normalnie?? i po jakim czasie mozna wyjsc na dwor ?? czy na drugi dzien moge normalnie z nia pojsc na spacwer
My mieliśmy wczoraj szczepienie.nie kąpałam bo była płaczliwa a normalnie kąpieli nie znosi.Na spacerze byłyśmy zaraz po szczepieniu (jakoś trzeba było wrócić z przychodni.A dzisiaj też zaraz się ubieramy i wychodzimy.
Stary 2010-05-20, 11:54   #1721
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość

a masz ta taka beze co potem można tam ten do 18 zamontować ? Bo widziałam w sklepie takie cudo własnie na te dwa foteliki .
Też ją widziałam w sklepie. Jest jeszcze droższa. Ja mam Easy Fix (do fotelika Maxi Cosi Cabrio), a ta nowa to Family Fix i pasuje do następnego.
Ale jak Mała wyrośnie z Cabrio to sprzedam zestaw na allegro. Odzyskam za komplet fotelik plus baza przynajmiej 600 zł. Wtedy pomyślę o większym foteliku, może tym, który masz.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 11:57   #1722
megi-megi
Zakorzenienie

Ja też z chęcią oddam parę kg. Głównie tych z brzucha i bioder. Mam wrażenie, że biodra mi się poszerzyły o parę cm i nic z nimi zrobić nie mogę. A na brzuchu wisi mi takie coś... Nie chce się to wciągnąć za cholerę.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:01   #1723
libra777
Zakorzenienie

Tak bo to kości miednicy się rozszerzają nawet jak schudniesz to biodra będą o kilka cm szersze
Stary 2010-05-20, 12:08   #1724
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też z chęcią oddam parę kg. Głównie tych z brzucha i bioder. Mam wrażenie, że biodra mi się poszerzyły o parę cm i nic z nimi zrobić nie mogę. A na brzuchu wisi mi takie coś... Nie chce się to wciągnąć za cholerę.
Ja mam tak samo, wrócilam do chudości sprzed ciąży a nawet powiedziałabym, że jestem chudsza (ach ta dieta karmiacych matek ) ale w biodrach jestem szersza. Widzę to po spodniach które ledwo tam wciągam.

A co do przytycia... takim chudzielcom jak ja bardzo trudno przytyć, nie wiem czy nie trudniej jak innym schudnąc...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:11   #1725
libra777
Zakorzenienie

Wy macie problem z przytyciem , ja ze schudnięciem ech
Stary 2010-05-20, 12:41   #1726
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
ja tez musze sie do dietetyka wybrac tez po diete
ale zeby przybralo mi pare kg bo juz mam wage ponizej tej z przed ciazy o 2 kg

Madziwnia to chodzi o to ze ten krem stosowany za czesto powoduje zrost warg gdzies mam to zapisane

o tu
http://www.uronef.pl/forum/forum.php/6464.htm

jak ktoras ma ochote na eklerki i kawe to zapraszam swierze upieczone sa
jak aj ci dam eklerki!! w moim stanie !! teraz!! na diecie!1
Cytat:
chcialam wam sie pochwalic jak moj tygrysek wysoko glowe trzyma
bosko!!!
a ja dzis MICHASKE nagrałam na dyktafon w telefonie jak gadała ze mna przez 4 minuty!!
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość

Madziwnia
trzymam kciuki za dietkę!! Dasz radę!!
wiem że dam!!! juz raz schudłam 10kg!
niżej zobaczcie porównanie po 1,5 msc na diecie od dietetyczki!

Cytat:

to mozemy razem ja tez mam dietetyczke sprawdzoną i tez mam wlasnie od niej diete, juz robilam 2 tyg i 4 kg spadlo potem zrobilam tydzien przerwy i od dzis znow
oo super bede miała wsparcie!!!
Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
ale codziennie?ja wczoraj pierwszy raz nalalam pol nakretki i sie zdziwilam bo po tym wcale nie czuc ze cialko jest nawilzone,jak uzywalam plynu z nivea to cudownie mial nawilzoną skórke,tak jest czy za malo nalalam?

Mam pytanie:
Czy wasze dzieci sie naprężaja jak sie złoszczą?
kilka razy juz zaobserwowalam,ze biore go na ręce i nagle on bierze rączki do góry napina się az jest sztywny i wciska sie w moje ramie trwa to kilka sekund

Ja tez przemywam buzie tą wodą co mam w wanience z płynem,tylko w ciągu dnia jak chce przemyc to leje z czajnika.
kochana jak sie kapie dziecie w emolientach tych to przynajmiej 10 minut musi w tym leżec a potem jeszcze nalezy tym samym preparatem posmarowac aby zachowac ta wilgotność ja mam i do kąpieli emulscje natłuszczająca i do smarowania1
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Nooo... u mnie tez sa za krótkie pasy, znaczy u tescia w aucie. My na razie bez autka, w trakcie poszukiwań. Szukamy Opla Astry Combi ok 2000 rocznik i ciężko nam to idzie Ale pierwsze co zrobie przy zakupie to sprawdze wpinanie fotelika bo wiem, ze czasem niestety pasy są za krótkie. Nie można siegnąć do wpięcia...
Co do prężenia- moja niunia robi to często. Też się nad tym zastanawiałam czy to normalne. Ona czasem robi to też przy cycku, zaczyna się wyginać, robi się czerwona.
A najgorzej jak mi zasypie przy cycku, to czasem nagle odrzuca główke do tyłu, napina się, potem tą główke mocno wciska we mnie... i śpi...
czasem to wygląda strasznie.
Cytat:
A mi zostało jakieś 16 kg
Mi do wagi sprzed ciazy 10 ale do wagi prawidowej 15 a chce zrzucic 17kg.

TAKA RÓZNICA 80KG na pierwszym 70kg na drugim

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:54   #1727
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
Ja mam 10kg do wagi sprzed ciąży, może by tak na bieganie się umówić? ;p Ja jestem ze Szczęśliwic - Ochota i szukam towarzyszki do biegania Zakupiłam karnet do klubu sportowego ale samej też za bardzo mi się nie chce i tylko raz byłam. A poza tym mam podobnie do Ciebie. W W-wie mieszkam od początku ciąży i tak 9 m-cy praktycznie w ciszy, teraz buzia otwarta tylko do Młodego ale ten jeszcze nie chce ze mną gadać Jak mój luby wraca z pracy to ja już najchętniej kładłabym się spać.

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 12:59   #1728
Ferrou
Zakorzenienie

Madziwnia, ale z Ciebie laska ja tam nie widzę tych 80kg ani 70kg... a jaki masz wzrost? Kurcze, ja mam teraz 7 dych i mnie szlag trafia jak na siebie patrzę. brzuch to mi ciągle zwisa, wyglądam jak w 6 miesiącu ciąży. ale jeszcze 5kg i wróce do wagi sprzed ciąży... a moje marzenie to mieć 60kg. Moze kiedys się w koncu uda
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:04   #1729
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

oj nie nie teraz ma az 85 kg i wygladam starsznie bo mam mega zwisa z przodu i mega uda i dupe wiec dlatgeo sie zabieram za siebie bo 24 lipca jestem swiadkowa na weselu u przyjaciólki

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:28   #1730
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Widzisz Asiulek, jak to jest: Gabi śpi ładnie, za to kupy robi tak rzadko, że ja naprawdę zaczynam się martwić.

To ja mogłabym powiedzieć "mamusiu, nie przyjeżdżaj, daj mi święty spokój". Właściwie nawet nie muszę tego mówić. Napiszę tylko, że moja mama była u nad kiedy Gabi miała 1,5 tygodnia. Tak nam (tzn.mnie) dała do wiwatu i robiła takie szopki, że do tej pory się nie pojawiła i dzwoniła do mnie dosłownie 3 razy w ciągu 2 miesięcy i to raz, żeby mi powiedzieć, że mam na spacery nie chodzić bo chmura znad Islandii leci i dwa razy "z owobowiązku" bo na moje urodziny i potem na moje imieniny. I tyle. Bardzo jej na wnuczce zależy widzę, bardzo! Jeśli mnie znieść nie może, to mogłaby czasem do TZta zadzwonić i zapytać o małą!Jeśli sądzi, że lada dzień ja o tym wszystkim zapomnę i przylecę na skrzydłach do niej i będzie się beztrosko bawić z wnusią jakby nigdy nic to się gruuuuubo myli. Jej decyzja, ma mucy w nosie- proszę bardzo, ja czekam na "przepraszam". (i wiem, że się nie doczekam)
Ona nawet nie wie, że my się przeprowadzamy za póltora miesiąca...ech-nawet nie się pisać nie chce.

Dzięki Bogu nie-teściowa jest jeszcze. I mój normalny tata.

Darusia, jak to za krótkie pasy???
Jak bedzie dzwoniła następnym razem to mimochodem poopowiadaj jej, jak mała do ludzi sie uśmiecha, a nawet juz rozpoznaje, i bardzo płacze na widok obcych twarzy(czyt. babci nie pozna)

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:41   #1731
catro
Rozeznanie

Dzięki dziewczynki za odpowiedzi nt usg przezciemiączkowego!! Jak łatwo się domyśleć, mój mąż chce to zrobić małej.

Cytat:
ale codziennie?ja wczoraj pierwszy raz nalalam pol nakretki i sie zdziwilam bo po tym wcale nie czuc ze cialko jest nawilzone,jak uzywalam plynu z nivea to cudownie mial nawilzoną skórke,tak jest czy za malo nalalam?

Mam pytanie:
Czy wasze dzieci sie naprężaja jak sie złoszczą?
kilka razy juz zaobserwowalam,ze biore go na ręce i nagle on bierze rączki do góry napina się az jest sztywny i wciska sie w moje ramie trwa to kilka sekund

Co do fotelika tez mi sie wydaje ze lada moment bedzie za maly
Wczoraj wreszcie bylismy na spacerze bo nie padało,a jutro ide na takie szkolenie o tych dotacjach z unii,jest program Mama moze wszystko-zobaczymy co powiedzą tylko,ze to trwa od 9.30-14.30 boje sie małego zostawic z mama na tak długo bo on bez cycusia juz życ nie umie nawet jak sie naje i boje sie,ze histerie zrobi i sie nie da uspokoic az mam ochote zrezygnowac.
Moja jak się złości to strasznie spina - nawet jak się ją wtedy za łapki podnosi to głowę trzyma bardzo mocno, czasem zaczyna kopać, ale to najbardziej lubi jak ją na kolanach trzymam, bo może mnie po brzuchu pokopać

Dasz radę na szkoleniu - przecież w razie czego mama może do Ciebie zadzwonić i się z niego urwiesz

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
TAKA RÓZNICA 80KG na pierwszym 70kg na drugim
Fiufiu - niezła laska

mrówciu - gratuluję mieszkania i nie ukrywam, że z perspektywy naszych 45 m2 zazdraszczam my mamy plany się budować, ale jeszcze sobie troche poczekamy, bo czekamy na decyzje co z działką (czy będzie przez nią przechodziła droga, czy nie).

Moja myszka dzisiaj grzeczna jak nigdy - właśnie SAMA zasnęła w łóżeczku. Jak to powiem mężowi, to zaraz będzie sprawdzał, czy nie chora przypadkiem

Aaaa i dziewczyny - w jakim płynie z Nivei kąpiecie małe, że jest takie do miziana??

catro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:45   #1732
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Słysze ,że jakieś diety są zaczęte powodzenia ja trwam nadal przy A6W to już 13 dzień.

.
i jakie efekty? na strasznie ciężkie to wygląda, ale może jednak warto...tylko cholera KIEDY?

Asiulek, nie wygląda na to zeby ja to specjalnie meczylo zwykle. Ale dzisiaj zamiast rogala na buzi obudzila mi sie z placzem i chyba z 20 minut ja uspakajalam zmieniajac jednoczesnie pieluche. Mysle, ze to juz jest wlasnie zmeczenie brakiem kupy-w koncu czekamy na nia juz od 8-go! Chyba dzis czopek pojdzie w ruch, bo co za duzo to nie zdrowo.

I ja Ci chętnie oddam z 7 kilog, chcesz???

Pl_madzia, ale ja nie wiem czy mam ochote jej mimochodem cokolwiek opowiadac. To dorosla osoba jest, jak nie potrafi sie zachowac i fochy strzela na prawo i lewo to kto ma problem- ja czy ona? Sęk w tym, że trafiła kosa na kamień- nie wiem ktora z nas jest bardziej uparta.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2010-05-20 o 13:53
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 13:59   #1733
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

heloł ale mi dzisiaj komp masakrycznie chodzi...a właściwie to interent
ja mam dylemat...pewnie głupi no ale mam...otóż: wykończyłam już prawie wszystkie pieluchy Belle 2, pozbyłam się Dady i dzisiaj muszę kupić pieluchy....tylko jakie??Belli 2 nie dostanę u mnie w mieście a do kielc specjalnie nie będę jechać...Huggisów nie chcę już, dady też nie. Bella 3 są mega za duże, pampersy 2 za ciasne No i nie wiem czy mam kupić Pampersy 3?? Bo skoro Belle 3 są mega za duże to Pampersy 3 też będą za duże??Kubuś waży 5200...wiem, wiem głupia jestem ale na prawdę nie wiem już jakie mam kupić Mam jeszcze w zapasie Toujours 3 z Lidla ale też za duże....
My dzisiaj idziemy do plebana załatwiać chrzciny...już mnie skręca, bo ja z tych wierzących, nie praktykujących i księży nie uznających...
Poza tym to ja też na diecie wczoraj zjadłam "tylko" kebaba, a dzisiaj tylko 1 kazjerkę z samym masłem...ale to dlatego, że lodówka świeci pustką...nie ma kto na zakupy jechać
Tylkooliwka - u mnie nie ma tej apteki a płytę ma moja mama w pracy więc ją sobie też przejrzę
Mrowak jak ja Cię rozumiem z tą mamą Tylko ja mam teściów jeszcze do duuu...y a Ty chociaż nie-teściów fajnych - jesteś w lepszej sytuacji

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:21   #1734
MadCat
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Oliwka ja na początku też nie byłam zadowolona z Oillanu. Młody po urodzeniu miał strasznie suchą skórę więc dodatkowo nawilżałam Go linomagiem w płynie. Teraz tż kąpie Go w tym Oillanie, nie nawilżamy i skóre ma boską - normalnie jak jedwab więc może to trochę upłynąć musi nim ta skórka się nawilży ...
Położna mi mówiła, że skóra się ok miesiąca normalizuje. I żeby najlepiej tylko w Oilatum (lub podobnym) kapać i nic nie używać (ew. na pupę czy buzie).

MadCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 14:47   #1735
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
to tez sporawo , ale juz kupilismy fotelik wiec rozwiazanie jutro do nas przyjedzie

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

u mnie fotelik bedzie juz jutro wiec tez zrobie foty, od 7 kg, moja ma 5.5570 dokladnie- az sprawdzalam dzisiaj w ksiazeczce.

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

uciekam na spacer pa
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 15:20   #1736
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Witam! ja też z tych "samotnych" i wyrodnych nie prasuje ani pieluch ani ciuszków, mało tego mocze smoczka albo w serku albo w gerberku i daję małemu do buzi to cicho siedzi
Ania zrób zdjęcia fotelika z chęcią obejrzę i pewnie inne mamuśki też
Drcron możesz ode mnie pare kilo wziąć
Słysze ,że jakieś diety są zaczęte powodzenia ja trwam nadal przy A6W to już 13 dzień.

Musze was pocieszyć mamuśki płaczących i marudzących dzieci mój jak skończył 3 miesiące jak ręką odjął nie marudzi za bardzo i nie płacze leży w wózku nieraz i godzine i cieszy się do grzechotek i zabawek no nie to dziecko(tfu tfu żebym nie przechwaliła) niewiem czy ma to związek z tym ,że nie podaję już K czy z tym ,że ponoć dzieci ok. 3 miesiąca wyrastają z płaczu takiego bez powodu.
Także bądźcie cierpliwe bo pewnie już niedługo waszym pociechom się polepszy
No i muszę się pochwalić ,że mój Mikołaj podnoszony za rączki z leżącego już od jakiegoś czasu dźwiga główkę , siada i od razu na nogi się pakuje.Pewnie szybko będzie chodził.
Ząbkowanie też już zaczął jakiś czas temu ślina to mu ciurkiem leci
starszy miał 4 mies i już miał zęby więc to wcale nie za szybko jeśli wasze też się ślinią ja też w 4 mies miałam zęby.
oby moj nie zaczął bo az sie boje o moje sutki,czasami samymy dziaselkami potrafi niezle scisnac a co dopiro zebami

Cytat:
Napisane przez catro Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za odpowiedzi nt usg przezciemiączkowego!! Jak łatwo się domyśleć, mój mąż chce to zrobić małej.
Moja jak się złości to strasznie spina - nawet jak się ją wtedy za łapki podnosi to głowę trzyma bardzo mocno, czasem zaczyna kopać, ale to najbardziej lubi jak ją na kolanach trzymam, bo może mnie po brzuchu pokopać

Moja myszka dzisiaj grzeczna jak nigdy - właśnie SAMA zasnęła w łóżeczku. Jak to powiem mężowi, to zaraz będzie sprawdzał, czy nie chora przypadkiem

Aaaa i dziewczyny - w jakim płynie z Nivei kąpiecie małe, że jest takie do miziana??
nie moge z Twojego meza hihi
ja mialam chyba ten http://www.nivea.pl/products/show/9111 kurcze wyrzucilam buteleczke bo mialam probke i sama nie wiem ale chyba ten.no i mam jeszcze 2 male buteleczki johnson http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1854216 ale jeszcze nie probowalam

dobrze ze z tymi napieciami nie jestem sama bo juz myslalam ze cos z nim nie tak.

Cytat:
Napisane przez MadCat Pokaż wiadomość
Położna mi mówiła, że skóra się ok miesiąca normalizuje. I żeby najlepiej tylko w Oilatum (lub podobnym) kapać i nic nie używać (ew. na pupę czy buzie).
a wlasnie buzke kremujecie codziennie?bo ja do tej pory wcale nie kremowalam a wczoraj kupilam http://www.ceneo.pl/1099262 bardzo ladnie nawilza
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 15:24   #1737
libra777
Zakorzenienie

Madziwnia podaj przykładowy jadłospis na jeden dzień

Mrowak cos tam drgneło brzuch się zmniejswzył ale jeszcze sie nie mierzyłam nie chcę się rozczarować dotrwam do końca to się zmierzę centymetrem bo przed pomiary wykonane i zapisane

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Tylkooliwka ja tez się obawiam penie któregoś dnia się ździwię
Będziemy miały sutki jak wentylki od stara
Stary 2010-05-20, 15:44   #1738
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Madziwnia podaj przykładowy jadłospis na jeden dzień

Mrowak cos tam drgneło brzuch się zmniejswzył ale jeszcze sie nie mierzyłam nie chcę się rozczarować dotrwam do końca to się zmierzę centymetrem bo przed pomiary wykonane i zapisane

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Tylkooliwka ja tez się obawiam penie któregoś dnia się ździwię
Będziemy miały sutki jak wentylki od stara
no wlasnie hihi
a jeszcze powiedzcie mi odnosnie kwasow omega3 wczoraj kupilam,najpierw koles w aptece zaproponowal mi cos za 50zł a wkoncu dal inne za 7,99 w promocji
i tam jest napisane ze od 2 do 4 kapsulek dziennie wy tez tak bierzecie w jedenej jest 500 mg

i jeszcze apropo mycia pupki woda czym myjecie te duze waciki kosztuja tyle co chusteczki!

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-05-20 o 16:07
Stary 2010-05-20, 16:02   #1739
fasolka73
Rozeznanie

Cytat:

i jeszcze apropo mycia pupki woda czym myjecie te duze wciki kosztuja tyle co chusteczki!
Ja myję ciepłą wodą (od zawsze, bo tak nas uczyli w sz.r. i mała nie lubi chusteczek-bo zimne, chyba że je zmoczę w ciepłej wodzie) i zwykłymi płatkami do demakijażu + robię ze zwykłej waty takie kuleczki (tak je ukręcam, coś jak waciki do demakijażu) też ze szk. r.

Zero odparzeń, podrażnień.

Edytowane przez fasolka73
Czas edycji: 2010-05-20 o 16:03
fasolka73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 16:18   #1740
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez fasolka73 Pokaż wiadomość
Ja myję ciepłą wodą (od zawsze, bo tak nas uczyli w sz.r. i mała nie lubi chusteczek-bo zimne, chyba że je zmoczę w ciepłej wodzie) i zwykłymi płatkami do demakijażu + robię ze zwykłej waty takie kuleczki (tak je ukręcam, coś jak waciki do demakijażu) też ze szk. r.

Zero odparzeń, podrażnień.
tymi malutkimi troche niewygodnie,ale jak trzeba to pewnie ze da sie rade

zobaczcie jakie fajne http://allegro.onet.pl/item103340710...ice_grati.html
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości