|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Cytat:
![]() U mnie ni ma zzo więc nie wiem.. ![]() A ciekawe co tam u Szaji i Agatki Pewnie dziś sobie wyjdą ?
|
|
|
|
|
#4832 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki i powodzenia! |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dopiero będzie panika, ze rodzisz I zapytaj czy ma ktoś ciepłą wodę i białe ręczniki (jak to na filmach bywa.. że też nie mogą nigdy prosić o kolorowe xD)
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#4834 |
|
Rozeznanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=6AGMD...eature=related
wymiękam normalnie...
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Może się dalej.. rozwierasz
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
hyhyh mooże
![]() Ale to juz jest nuudneee.. ciagle tylko bóle jak na @ i tylko tooo.. Jeszcze ewentualnie parcie na K.. i koniec.. Mogłoby coś się więcej rozkręcić a nieee.. ile moożna
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
heh, dokładnie
![]() kupiona wczoraj na All niania - już dziś dotarła a kurier z umową z tepsy pojechał pod niewłaściwy adres (nasz poprzedni). niezły bajzel mają w tej tepsie. |
|
|
|
#4840 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jamaica a gdzie Ty będziesz rodzić? Cytat:
![]()
|
|
#4841 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mniam, wszystko co dotyczy truskawek. Można prosić ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19426034]kropka, ![]() tej wagi nie widac, wszystko jest jak najbardziej oki. kurde,... Jakieś czary musimy chyba odstawić, żeby Cię wreszcie "samoczynnie" złapało. a ja mam newsy od yolandy: Dzisiaj o 9:23 przyszedł na świat mój synek Konrad- 3790g, 55cm, 10pkt Apgar poród odbył się siłami natury Oboje czujemy się dobrze, już pierwsze karmienia za nami i jest dobrze, pozdrawiam, yolanda. GRATULUJĘ !!!Cytat:
Gratuluje Cytat:
aby wszystko poszło szybciutko Mi do końca pozostało 7 dni i jak narazie cisza, zero oznak. No właściwie to od dwóch dni nawala okropnie krzyż, ale to nie są bóle krzyżowe ![]() A to wszystko pewnie przez Kardashi, bo blokuje nam drogę Żartuje oczywiście |
||||
|
|
|
#4842 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
powodzonka Cytat:
slyszalam zreszta personel czasami oklamuje celowo rodzaca mowiac ze rozwarcie jest juz za duze na zzo, w rzeczywistosci chodzi o to ze raczej nie lubia kobiet po znieczuleniu bo sie robia troszke leniwe podczas porodu ![]() ale jak to jest naprawde... tego niewiem
|
|||
|
|
|
#4843 |
|
Rozeznanie
|
Hello melduje się po dłuuugiej nieobecności niestetyy niezależnej ode mnie
![]() Chciałam na wstępie pogratulować wszystkim rozpakowanym mamusiom swoich kochanych pociech!!!!
![]() ![]() Niestety nie jestem teraz w stanie wyszczególnić wszystkich dziewczyn bo czasu brak- wybaczcie kochane ![]() My jutro zaczynamy 37tydzień ![]() ooo takie jesteśmy brzydkie ooo.. ![]()
Daj każdemu dniu szanse stania się najpięknieszym w całym twoim życiu Z zawodu kosmetyczka, masażystka. Doradca Forever Living Products, Bandi. Edytowane przez Gringoo Czas edycji: 2010-05-20 o 15:51 |
|
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I jak tu wierzyć lekarzom
|
|
#4846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
spokojnie, moja kolezanka miala rozwarcie na 6 cm i jak pielegniarka zobaczyla ze dziewczyna sie meczy to lekarzowi powiedziala ze rozwarcie jest na 4 ... dzieki temu dostala znieczulenie jednak sa jeszcze zyczliwe osoby wsrod personelu ![]() gringo piekne fotki, szczuplutkie... ale nie chcesz nam wmowic ze to sa zdjecia aktualne, brzusio malusi.... ![]() dzis zajrzalam do weterynarza zapytac o kastracje kota i pani wet powiedziala ze duzy mam brzuch jak na poczatek 9 mies.... hmm... aha i bylismy w weekend u mojej mamy, kupila nam 2 przescieradla ( dla nas ) i maly kocyk dla dzidzi, potem jak maz wyszedl dodala ze zbiera kaske na wozek..... ![]() mile zaskoczenie po tym jak cala ciaze nawet jeden raz nei zapytala jak sie czuje.. o przy okazji zapytam was o interpretacje wynikow.... odebralam posiew, wynik wzr. bakterii nie uzyskano a wymaz stopnia czyst. p.: nabł. plaskie liczne ...leukocyty 0-4.. pal. kwasu mlekowego liczne czy to sa prawidlowe wyniki? Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-20 o 16:04 |
|
|
|
|
#4847 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nienawidzę bólu i wszystko mnie boli jak tylko o tym pomyślę, słabo mi na widok igły, mam ochotę spieprzać jak mam pobieraną krew więc nie wyobrażam sobie rodzić na żywca![]() Niech by mi wodę wstrzyknęli czy cokolwiek neutralnego ale ja będę myślała, że działa i mnie już nic nie boli
|
|
|
|
#4849 | ||
|
Raczkowanie
|
jesli tak to sie nie hamuj
nalezy nam sie jesli tylko ma nam to pomoc![]() Cytat:
Powodzenia Buziaczku...bede trzymac kciuki oby poszlo Ci szybko!!! Cytat:
oby tak do konca
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19444385]
nie wiem, jaki mam rozmiar, bo pudelka nie mam, TŻ je kupował, więc nie mam pojęcia... ale faktycznie sa troszkę za duże jak się ma niewielkie brodawki, tyle że przy karmieniu troszke brodawki "popuchły, napęczniały", i nakładki byly oki. to mam nadzieje ze te moje okaza sie dobre, inaczej bede musiala kupić jakieś mniejsze ![]() Cytat:
![]() ![]() i czekamy na wieści Cytat:
![]() 37 tydzien? brzuszek malutki bardzo jak na ten czas Dzien dobry ![]() A ja dziś byłam na kontroli w szpitalu, przepływy ok, a szyjka zamknięta a już myślałam, że lada dzień urodzę z tymi moimi objawami Ale nawet mi to pasuje, meble już są, dziś ustawimy je na dobre i bede mogła sprzatać i układać. Choć cieżko mi jak cholera, brzuch już mam tak nisko, że siedzieć mi ciężko ![]() Miłego dnia
|
||
|
|
|
#4851 |
|
Raczkowanie
|
łoo matko rzeczywiście. ja też taki brzuch jak gringoo miałam po 20 tygodniu
A teraz to mam duuuużą piłkę do koszykówki
|
#4852 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Asia pewnie że wyślę książke tylko podaj maila na pw
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Przed wbiciem igły z kręgosłup dają znieczulenie miejscowe, więc się nie boję
![]() To jak u dentysty..najpierw mi spsikał dziąsło czymś co mnie sparaliżowało xD a potem dopiero zastrzyk ze znieczuleniem właściwym
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Gring00 - ale malutki brzuś
![]() z ciekawości - ile waży Twoja dzidzia? |
|
|
|
#4857 |
|
Raczkowanie
|
jeśli Borys będzie się dalej opierał przed wyjściem, to pewnie dojdę do rozmiarów piłki lekarskiej
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Gring00, rzeczywiście, malusi brzuszeczek
Dzieciątko chyba malutkie?Ja w 37. tygodniu ciąży zdawałam prawo jazdy i moja instruktorka powiedziała mi, że wyglądam jakbym połknęła...piłkę plażową |
|
|
|
#4859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też idę na żywioł
|
|
|
#4860 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale z opowiesci slyszalam ze jak rozwarcie postepuje to lekarz odradza zzocytat Na jakim etapie porodu poprosić o znieczulenie zewnątrzoponowe Znieczulenie zewnątrzoponowe podaje się, gdy rozwarcie ma minimum 2 cm i główka dziecka dobrze napiera w kanale rodnym. Ale gdy rozwarcie wyniesie 8–10 cm, zazwyczaj jest już na nie za późno. Z mojego położniczego doświadczenia wynika, że jeśli kobieta nie poprosiła o znieczulenie porodu do chwili, gdy rozwarcie wyniesie 7–8 cm, to znaczy, że przekroczyła już najbardziej bolesną jego fazę. Dalej poradzi sobie już sama, bez uciekania się do środków farmakologicznych, korzystając z innych metod łagodzenia bólu. Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

normalnie poród-sielanka 

Pewnie dziś sobie wyjdą 

, stwierdził że rozwarcie jest na prawie 4 cm. Teraz jestem na telefonie z położną, mam blisko do szpitala więc mam jeszcze poczekać w domu na częstsze skurcze, mam je na razie co 15 minut i trwają krótko więc czekam. Idę wziąć kolejny prysznic i ogolić bożenkę całkowicie.
ile moożna 

GRATULUJĘ !!!

spokojnie, moja kolezanka miala rozwarcie na 6 cm i jak pielegniarka zobaczyla ze dziewczyna sie meczy to lekarzowi powiedziala ze rozwarcie jest na 4 ... dzieki temu dostala znieczulenie 

ale faktycznie sa troszkę za duże jak się ma niewielkie brodawki, tyle że przy karmieniu troszke brodawki "popuchły, napęczniały", i nakładki byly oki.