|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Cytat:
![]() Jak lecą centymetry to bardzo dobrze Do Hip Hop Absów też musiałam całą rozpiskę przestawiać, zaczynałam w środę
|
|
|
#1502 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Więc już mam wprawę w sumie...
|
|
|
#1503 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zrobiłam test, ale zniechęciło mnie to, że wynik jest po francusku mam do schudnięcia 6 kg, więc zrobię standardową 5-dniową I fazę.Ojej, to ja chyba dziś nadrobiłam te otręby za całe 4 dni niejedzenia ich w ogóle Chciałam zrobić z migdałowym, ale akurat się skończył....ponawiam pytanie z otrębami: trzeba je jeść codziennie czy wystarczy raz na kilka dni? |
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Słuchajcie, zastanawiam się ostatnio nad III fazą diety. I tak sobie myśle, że ja chciałam się odzwyczaić od chleba, nie chciałam go jeść a w III fazie należy jeść dwie kromki. Boję się, że jak zasmakuję, to popłynę.. |
|
|
|
|
#1505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
|
|
|
#1506 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie,
Postanowiłam wylać mój żal i rozczarowanie właśnie tutaj, diete zaczęłam równo 4 tyg temu, po uderzeniówce był tylko jeden kilogram ubytku, poźniej troche więcej, po 14 dniach waga pokazala 4 kg. Teraz pomimo trzymania sie jadłospisu przybrałam prawie 2,5 kg. Co daje marny efekt 1,5kg ubytku przez 4 tygodnie diety. Jedyne co troche pocieszyło mnie to fakt ze ubyło mi 5 cm z bioder, ale czuje sie ociężała, zirytowana i rozaczarowana. Schudlam już 24 kg, i chciałabym jeszcze okolo 10, moze 8. Myślałam że uda się na Dukanie, ale wczorajsza noc w pracy i kryzys rzuciłam się na rzeczy o których lepiej nie myślec. Może to faktycznie dieta nie dla mnie, i powinnam znaleźć coś innego, w takim tempie to w życiu nie schudne do czasu jaki sobie wyznaczyłam. Pozdrawiam i bardzo przepraszam za smuty. |
|
|
|
#1507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet intensywne ćwiczenia nie pomagały.Teraz jem pięć normalnych posiłków, nabiał traktuję jako dodatek, ćwiczę, nie podjadam i chudnę A tarczycę badałaś? Bo to także może być przyczyna.
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-20 o 17:43 |
|
|
|
|
#1508 |
|
Raczkowanie
|
Korlat, rzeczywiście byłam kiedyś na wątki rocznika 87
co za spotkanie ![]() przeprosilam się dzisiaj z colą light,żeby poradzić sobie z ochotą na słodkie i ograniczyłam gumy owocowe. no i zjadłam na obiad pyszną jajecznicę z wędliną z indyka. pycha! ![]() jako że przebywając prawie cały dzień poza domem ciężko jest dukać,to... bez żadnego skrępowania usiadłam dzisiaj w autobusie, otworzylam twaróg chudy, pokruszylam 1 słodzik, dodałam aromat śmietankowy i zaczęlam wsuwać miny współpasażerów nie do zapomnienia
|
|
#1509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-05-20 o 17:42 |
|
|
|
|
#1510 | |
|
Zadomowienie
|
No tak, ale z nią wciąż słabiutko
![]() Cytat:
ja bym sie nie odważyła, bo należę do ludzi "a co ktoś sobie pomyśli? pewnie uważa, że jestem ....."
|
|
|
|
|
#1511 | ||||||
|
Rozeznanie
|
HEJ
Cytat:
piekn e malowidla - ten puchu i bratki bardzo mi sie podobaja, ja tez kiedys sie w to bawilam i zamierzam wrocic -jakich farbek uzywasz? A i niunia cudoCytat:
no i juz sie robie gosposia pelna gebą z takim sprzetem. ( a propo, czytalas wiadomosc na swoim profilu?)Cytat:
same laski tu niedlugo beda w tej sekcieCytat:
Cytat:
ale waga mnie osmielila bo pomimo, ze wczoraj byly te nalesniki i poczatek @ waga dzis byla laskawa -0.1![]() Cytat:
pochwala m, ja tez sie nie przejmuje tylko jak mam zadukac no to dukam, a co niech sie gapia![]() Pozdrawiam i zycze sukcesow
|
||||||
|
|
|
#1512 | ||||||
|
wizażowy robalek
|
Cytat:
Heh, ładnie jem - podbudowało mnie to Ja rano przy śniadaniu zawsze sobie planuję: dzisiaj na śniadanie zjem to i to, na obiad będzie to i to, a na kolację to i to, bo to jadłam na śniadanie, więc tego zjeść nie mogę... takie kalkulacje I jak idę spać i nie mogę zasnąć to myślę, co zjeść na śniadanie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam do ciebie pytanie: czy ty czasem nie udzielałaś się na wątku dla tegorocznych maturzystek/ idących na studia od października? Bo coś jakby kojarzę twojego nicka ![]() Cytat:
Lubię np. skakać na skakance przy muzyce Albo właśnie praktykuję codzienne randki z Shaunem Widziałam, przeczytałam. No i trochę jest w tym racji: ja się zaczynam bać makaronu i białego ryżu, które bardzo lubię... ale już mam konkretne postanowienia na fazę III Cytat:
Ja zaczęłam w niedzielę Rockin' Body - ale dobrze, że plan mam zapisany w Wordzie, to sobie obok każdego dnia codziennie dopisuję 'zaliczone' żeby wiedzieć, co zrobiłam Cytat:
![]() Łojej. Teraz robię porządek z książkami, notatkami z LO, zeszytami... trochę tego się uzbierało przez 3 lata Ale mam dziedziczkę tego wszystkiego - moja koleżanka z gimnazjum, która chodzi do mojej szkoły, kończy teraz drugą klasę - jest na tym samym profilu ![]() No i spowrotem posypały mi się zlecenia na biżuterię - kiedy tylko rzuciłam 'ludzie, skończyłam maturę i jestem wolna!' Moją wielką pasją jest hand-made. No i Mróweczka sobie dzierga różne rzeczy z muliny, koralików, modeliny... w ruch idzie wszystko, co jest przydatne: kolorowe guziki, włóczka, cekiny, drut, kapsle od Tymbarka I w dodatku zarabiam na tym - co prawda to są śmieszne pieniądze, ale ziarnko do ziarnka... I okrutnie mnie cieszy, kiedy komuś coś zrobię na zamówienie i mówi: "Mrówka, to jest cudowne!", albo: "Kochana, kiedy kończysz matury? Bo moi znajomi chcą mieć takie bransoletki, jak ta, którą mi zrobiłaś" ![]() A wy Dukanki - macie jakieś pasje? Coś robicie, może zbieracie?
|
||||||
|
|
|
#1513 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1514 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Jaaa nie mam żadnych pasji, żyję jak kura domowa, taka stereotypowa
niestety.
|
#1515 | ||
|
Zadomowienie
|
ja zawsze przed spaniem, choćby to była 1 w nocy robię rozpiskę na kolejny dzień
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1516 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() klas ki:Ja dawno temu tez robilam rozna bizuterie ale raczej dla siebie ew dla przyjaciol. Do dzis pamietam moj piekny naszyjnik zrobiony z rzemyka, malutkich krazkow czarno,srebrnych i lusek od nabojow z KBKS, ktore sama wystrzelalam na obozie PO - kidys takie byly byl fantastyczny, wszyscy podziwiali |
|
|
|
|
#1517 |
|
404 Not Found
|
Ja czasem jakiś fajny makijaż lubię zmalować.
|
|
|
|
#1518 |
|
Zakorzenienie
|
ja poza kucharzeniem lubię... seks
od strony psychologicznej od października zaczynam seksuologię ![]() i wizaż lubię, o głównie dlatego trafiłam na to forum kiedyś dosyć często pokazywałam swoje makijaże, ale to było dawno ![]() biżuterie handmade uwielbiam, ale już nie chce mi się z tym dłubać, znudziło mi się i rozleniwiłam się, wolę wyszperać jakąś perełkę i kupić
|
|
|
|
#1519 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
no w sumie jeśli takie coś zalicza się do pasji, to może nie jestem do końca taka beznadziejna...
![]() Lubię makijaż, konkretnie to bawię się minerałkami Marzy mi się lustrzanka, bo mój kompakt mnie już tylko irytuje, pomimo inwestowania w konwertery i obiektywy, etc.... Być może wróciłabym do fotografowania. Kiedyś bawiłam się grafiką i nawet odnosiłam pewne sukcesy... Mam na koncie m.in. jedno poważne logo, znane na całą Polskę było kilka stron internetowych mniej lub bardziej poważnych....Ale... to było dawno.... za czasów, kiedy cierpiałam na bezsenność i w PS'ie spędzałam noce
|
#1520 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Raczkowanie
|
Ayu,
Nie podam co zjadłam dziś bo to katastrofa nie tylko dukanowa ale dietowa również. Więc z poprzednich dwóch dni: dzien 1: ś: jajecznica z 3 jajek z 3 pomidorami 2ś: serek homo 0% 250gr z cynamonem i slodzikiem L: placki z brokułów, tunczyka, jajka z otrębami O: wedzona ryba (mala) myslalam ze to makrela ale to cos twardego i niedobrego bylo, 2 jajka, serek homo 250 gr z lyżeczką kakao i słodzikiem K: puszka tuńczyka, 100 gr szynki drobiowej chudej, i serek homo 250 gr. dzień2: ś: tak samo jak w dniu poprzednim 2ś: 250 gr serka homo ze slodzikiem i cynamonem L: placki otrebowe O: bigos z kapusty, z kurczakiem gotowanym, papryka i pomidorami (duzzzo) K: bigosu ciag dalszy, serek homo 250 z łyżka kakao i slodzikiem, i do tego jeszcze 150 gr szynki z kurczaka i 3 jajka Pije 1,5 l wody plus okolo 2 litry zielonej i bialej herbaty, i 0,5 litra czarnej a i cole w ostatnim czasie bo chcec na slodkie nie przechodzi z powodu hormonow okresowych. Dzis mi wstyd i zażeram się. Ale może od jutra rana powinnam być dzielna i wrócić na proteiny. |
|
|
|
#1522 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
W sumie, to źle napisałam, bo nie do końca byłam twórcą loga
Ale grafika na oficjalnej stronie Orange Ekstraklasy była mojego skromnego autorstwa (czyli właściwie logo strony oficjalnej, a nie samo logo orange) ![]() teraz z tego co widzę ta strona już nawet nie istnieje... no cóż, sezonowa impreza heh ![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- a co najlepsze - nie miałam za to złamanego grosza ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- A wracając do diety... Kurcze, mam napad głodu. Tzn. nie jestem chłodna, ale "chce mi się czegoś". Zjadłam już flaki wołowe na obiad, niedawno deser - serek homo + kakao + słodzik.... Ale MAM NA COŚ OCHOTĘ nadal ![]() Myślicie, że mogę bezkarnie zjeść jeszcze wiesniaka? Albo jakieś jajo sadzone? Albo nie wiem no.... Mam wrażenie, że jak otworzę lodówkę, to zjem wszystko na raz
|
#1523 | |||
|
wizażowy robalek
|
Emila, oj taka malutka reklama no
Ale niechący!Cytat:
![]() Cytat:
A z KBKSu też strzelałam Podobało mi się, bo mi lepiej szło niż zaliczenie z pneumatyka ![]() Cytat:
Na twojego bloga natrafiłam niechcący, na jakimś wątku o gotowaniu - jeszcze zanim weszłam na Dukana ![]() Wstawiam troszku fotek biżu i drzewka z kapsli Takie małe pierdółki - jakiejś rewelacji nie robię, ale kombinować lubię i ciągle dążę do perfekcji ... teraz jestem na etapie kombinacji z koralików - plotę kulki i zwierzaki. Ale zdjęć jeszcze nie mam - tylko ten pomarańczowy komplet.
|
|||
|
|
|
#1524 |
|
Raczkowanie
|
A wy Dukanki - macie jakieś pasje? Coś robicie, może zbieracie?
![]() U mnie to w zasadzie konie jako pasja funkcjonuje prawie 22 lata. Hoduje, trenuje wcześniej startowałam ale przez ciąże i kręgosłup musiałam przerwać, jednak mam cichą nadzieję,że niedługo wrócę do startów A tak to tylko innych uczę tego pięknego sportu No i psy jeszcze szczególnie berneńczyki których mam hodowlę
|
#1525 | |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
??Zaraz rzucę się na lodówkę
|
|
#1526 |
|
404 Not Found
|
Zapchaj się jajami, jakkolwiek to brzmi.
|
|
|
|
#1527 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do ćwiczeń... ja na razie nie ćwicze, gdzieś spotkałam się z opinią, że w I fazie jest to odradzane, ze względu na osłabienie organizmu nagłą zmianą sposobu żywienia. Faktycznie tak jest, rano jestem lekko osłabiona, ale po wypiciu kawki i śniadanku przechodzi. Wy też tak miałyście? |
|
|
|
|
#1528 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
|
#1529 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#1530 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Jedyne jaja, jakie znalazłam do użytku w domu, pozwoliły na wykonanie jaj sadzonych na wędlince + pomidor
![]() Pozostała para pozostaje nieużyteczna, bo śpi
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

(trzeba mieć mój mózg, żeby zaczynać od czwartku, żeby mieć trudniej liczyć co kiedy...

).
To co podałas to przepis na rozpustne kanapki i też je jadam w takiej kombinacji smakowej 

druga fotka robiona jest dzis

Heh, ładnie jem - podbudowało mnie to
klas ki: