|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. IV :-)
Witajcie kochane w dniu dzisiejszym!
Jak narazie jestem jeszcze w dwupaczku i tak mi fajnie, nawet smutno mi sie robi n amysl , ze za kilka dni juz nie poczuje tych wspanialych ruchów mojego malenstwa. Tak jak wam wspominalam, dzisiaj mialam KTG i jutro o 10 wizyte u ginekologa...i jezeli mala nie urodzi sie wczesniej...to kolejne KTG mam na 27 maja. Oczywiscie i jak zawsze, po wizycie w szpitalu...wybralam sie do pobliskiego centrum handlowego i na nowo zakupilam kilka rzeczy dla malej i kilka dla siebie: W Prenatal-u...wypelnilam ankiete i dostalam czek na 20 € W Chicco- lampke do lózeczka oraz szczoteczke i grzebyk do czesania. W Mothercare - kocyk azurkowy bawelniany w kolorze bezowym na nocki letnie, 6 pieluszek zóltych tetrowych (zawsze sie do czegos przydadza) oraz komplecik bezowy azurkowy dla niuni, a dla mnie 2 paczki podpasek poporodowych srednich. W C&A natomiast kupilam bodziaka w myszki i inne zwierzatka oraz bluzeczke z Disneya. .....
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-20 o 17:36 |
|
|
|
#4862 |
|
Zadomowienie
|
...no i pokaze wam mój brzusio 39+4 dniowy....
|
|
#4863 |
|
Rozeznanie
|
o jakie to sliczneeeeee
![]() ufff posprzatalam lazienke i brzuszek sie napinaaaa.... o i twoj brzusio sliczniutki chyba jest juz nisko... a ta sloneczna prognoza pogody w tle to tak przypadkiem...? hehehe
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-05-20 o 16:59 |
|
|
|
#4864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4865 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...ja tez mam siatkowe i sa super, takie tez daja u nas w szpitalu, a na lózko jednorazowe cienkie podklady pod przescieradlo (nawet teraz mam jeden polozony w razie czego) i nie odparza ![]() .. a co chodzi o paznokietki to na poczatku lepiej jest je spilowac tzw. czklanym pilnikiem , który zaokragla paznokiec i dziecko sie nie drapie ostrymi paznokietkami...
|
|
|
#4866 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzieki kochana za mile slowa! Ja tez ci zycze szczesliwej koncówki!!! ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
Mam nadzieje, ze juz dzisiaj podzielisz sie z nami szczesliwa nowina!!! ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
No tak, masz racje, brzuszek w ostatnich dniach obnizyl mi sie jakies 4-5 cm...to juz koncówka wiec normalne ![]() ..przypadkiem , przypadkiem...koniec wiadomosci i prognozapogody w tv na nastepne dni
|
|
|
#4867 | |||
|
Rozeznanie
|
No wiecie.. bez żadnych wmówień z mojej strony
![]() Co poradzić na to, że jest się sexy aż do 9 miesiąca Cytat:
Nooo właśnie zapodział się gdzieś ![]() Cytat:
![]() Widocznie obchodził się już z takimi ![]() Cytat:
w sumie to ja też miałam trochę widoczny ok 25tyg i mało się w sumie zmieniło od tamtego czasu![]() Jak to.. jest na swoim miejscu ![]() Dzidzia wcale nie taka mała i powiem Wam mamuśki że przy tak małym brzuchu ruchy małej są strasznie odczuwalne i w ogóle dobrze widoczne dla otoczenia ![]() A mała miesiąc temu ważyła 1960g ![]() Lekarz powiedział, że wielkość brzucha nie ma znaczenia jeżeli chodzi o wielkość dziecka. Wody są zachowane, mała dosyć spora więc tylko rodzić niedługo
|
|
#4868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja pisalam ze maly bo moze porownuje do mojego i tutaj obecnych...ja mam 104 w pasie przy 172 cm wzrostu, wiec dla mnie Twoj jest maly
|
|
|
|
|
#4869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My w praktyce stosowalismy znieczulenie do 6 cm rozwarcia, potem juz nie, bo zanim zacznie dzialac to juz po porodzie i po bólu.... ...ale panie zaawsze prosza duzo wczesniej o nie i maja racje, a w razie cesarki podaje sie zamiast srodka przeciwbólowego silniejsze znieczulenie ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- A teraz juz zmykam na spacer jak zwykle z moim kochanym mezem. Do uslyszenia jutro !!! Pd. Miira , dzieki za pdf.
Edytowane przez marhalczar Czas edycji: 2010-05-20 o 17:24 |
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale oczywiście ślicznie wyglądasz Piękny brzuszek Ja prawie skończyłam pokoik małego...I ledwo żyję tak się zmachałam... Ale już tylko czekać na dzieciaczka
|
|
|
|
|
#4871 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super wyglądasz. Ja wróciłam z pracy, słonko grzeje i ide się położyć. |
||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4872 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za szybki poród
Cytat:
No faktycznie ![]() Śliczny brzusio ![]() Do twarzy Ci z takim brzucholkiem ![]() Miłego spaceru. ...a u mnie przed chwila była pierwsza wiosenna burza i padał grad. Ogólnie dzień był bardzo parny. Dobrze, że z Luizką wyszłam wcześniej na spacer ![]() Na wyjście ze szpitala miałam dla małej body, na to pajacyk i kurteczka, bo było zimno, na główce czapka. W foteliku przykryłam ją kocykiem. Ciekawe, co słychać u szaji
|
|
#4873 |
|
Rozeznanie
|
mamuśki, mam pytanie z innej beczki: może któraś ma komputerowo/inf. zamiłowania i potrafi mi doradzić/poradzić: potrzebuję rozszyfrować plik zapisany jako eml. Czy któraś wie, o co biega???
|
|
#4874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to zwykly plik poczty otweirany przez kazdy program pocztowy. Otwiera sie w outlooku np z tego co wyczytalam w tej chwili na necie ![]() http://webcache.googleusercontent.co...&hl=pl&ct=clnk |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie ja już po wizycie u gina .
I tak Gabrysia duża juz dziewczyna , ja za 2 dni zaczne 37 tydzien a mała wg pomiarów jest duża na 38tc,i wiecej . Siedzi już bardzo nisko , ale to bardzo i masakruje szyjke . Szyjka na dzien dzisiejszy ma jakies 20 milimetrów a mała ciągle w nią ładuje co odczuwam bardzo bolesnie . Wogule dziecko niesamowicie ruchliwe jest , co odczuwam 24 na dobe ![]() Wszystko jak na razie w pożądku ale lekarz nie daje mi za wiele czasu , wszystko wskazuje że moge sie jeszcze na maj załapac - sorry dziewczyny -zobaczymy .W poniedziałek jade do szpitala na ktg a w czwartek mam już ostatnią wizyte u gina - jesli wczesniej nie urodze - jak zaznaczył ![]() Ale do czwartku nie mam zamiaru rodzic bo tatus sie z Gabi na poczatek czerwca umawiał
|
|
#4876 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmm.... wiek ciąży podobny do mojej ale brzuch wcale a wcale... ale urokliwy bardzo ![]() Cytat:
prosże w maju załatwic tę sprawę ![]() Cytat:
mi juz rodzina od zeszłaego tygodnia nie pozwala prowadzic auta i w sumie dobrze bo wcale mi sie nie chce ![]() Cytat:
Ja posprżatałam kuchnie i łazienke i leże sobie...brzucho sie spina, gdzie ta siła i energia co w drugim trymestrze .... ech
|
|
#4877 |
|
Rozeznanie
|
Ewciak,dzięki, już zaradziłam
|
|
#4878 |
|
Zadomowienie
|
No to ja też się melduję po wizycie u ginki. Na razie rozwarcia brak, ale szyjka zgładzona, ilość wód OK i łożysko jeszcze jest w dobrym stanie. Dalsze zalecenia mam takie, że w poniedziałek mam się koło południa stawić w szpitalu i w zależności od badań zostanę tam już albo pojadę do domku, żeby w środę znów podjechać, chyba że mały zdecyduje się wyjść sam wcześniej. I mam sobie z mężem poużywać bo to nie zaszkodzi
![]() |
|
|
|
#4879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cos czuje ze sie z Silpe pozamienialysmy
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze jeżdżę autem i póki co jeździć będę. cały przyszły tydzień małż będzie kursował między Wrockiem, gdzie zalicza praktykę i studia kończy, a domem. w międzyczasie jeszcze ma dyżury w pracy. muszę liczyć tylko na siebie, jeśli chodzi o zakupy i inne sprawy. tzn. mogłabym rodziców poprosić, ale skoro czuję się dobrze, to nie ma takiej konieczności.
kupiłam sobie lokalną gazetkę, bo zamieszczają w niej zdjęcia dzieciaczków urodzonych w naszym szpitalu, ale Danielka Kropki nie ma. ostatnia z fotek pokazuje dzieciaka z 14 maja. może za tydzień
|
|
|
|
#4881 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jesli nic sie nie bedzie dzialo to znowu w srode... takze w poniedzialek zalegamy razem na ktg trzymam kciuki zebys juz w poniedzialek miala za soba wszystko
|
|
|
|
|
#4882 | ||
|
Zadomowienie
|
Melduję, że majtalony siatkowe już zostały kupione
na razie sztuk 2 (4,5 zł za szt), jakby co, to małż dokupi. Wcale nie było łatwo je dostać w aptekach albo niet, albo tylko 1 rozmiar. Dostałam w sklepie medycznym. Przyszła mi dziś paka z zestawem startowym Aventu, więc "dojarka" będzie od razu w pogotowiu Próbowałam przystawić sobie - uczucie dziwne, hehe i muszę przyznać, że lekko chodzi rączka. Ciekawe jak się sprawdzi....Czekamy na wanienkę ze stelażem, jeszcze muszę zamówić wózek (ten chicco, o którym pisałam - przedyskutowaliśmy wszelkie opcje, możliwe wady i doszliśmy do wniosku, że jednak ten). I... wtedy będziemy mieć już chyba wszystko co najpotrzebniejsze...Cytat:
Cytat:
Ja niekumata jestem totalnie... Wiem, że bodziaki idą na gołe ciałko, potem można założyć półśpiochy, rozumiem, że śpiochy też? A co z bluzeczkami/kaftanikami??? Można zakładać na gołe ciałko, ale rozumiem, że na wierzch też? A pajace? Raczej pod spodem bodziak, albo bluzeczka, tak?Aż mi głupiooo, zlitujcie się. Wklejam 2 zdjęcia przykładowych kaftaników/bluzeczek - podpowiedzcie, czy któryś jest bardziej "pod spód", a któreś" bardziej "na wierzch"? Za Buziaczka mocne ![]() |
||
|
|
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
myślę, że bodziak sprawdza się najlepiej, bo dobrze trzyma pieluchę i zakrywa plecki. na niego, tak jak piszesz - pajac, półśpiochy albo śpiochy. myślę, że kaftanik można by było dawać na wierzch, ale chyba raczej daje się go pod śpiochy.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4884 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Juz jej tam ciasno chyba . Ja bym jednak chciała jeszcze tydzien poczekac ![]() A i gin mi mówi że moge sobie teraz meża poużywac ![]() dzieki mówie - jak przez całą ciąże tu z meżem przychodziłam to ciągle słyszelismy zeby meża odstawic - a teraz jak go w domu nie ma to ja mam se poużywac jak mu powiem napewno sie ucieszy
|
|
#4885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4886 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4887 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja przy swoim wzroście- 188cm mam normalna wielkość brzuchola ![]() Tak ogólnie to moja waga jaką posiadam teraz mieści się w normie przy moim wzroście, a to wszystko dzięki ciąży Cytat:
Cytat:
Ja mam sporo kaftaników ale raczej będę używać na wierzch..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4888 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4889 |
|
Zadomowienie
|
Cześc dziewczyny.Ja tylko na chwile zameldować się wpadłam.W nocy dopadły mnie bolesne skurcze.......ale jakoś samo przeszło.Czuję,że długo nie wytrzymam.
Idę znowu poleżeć a potem spac.
|
#4890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.

(jak pisałam wcześniej - planowane - względy okulistyczne). Już wcześniej zapowiadał wstępnie kiedy to będzie, ja już się nastawiałam, ale dopiero wczoraj mnie uderzyło jak obuchem... Wszystko wygląda oki, mały ma 3,3 kg (urósł dwa razy tyle w ciągu 6 tygodni). Tylko kazał mi brać magnez (ale radośnie nie powiedział jaka dawka, ja go tylko wymęczyłam, jaki konkretnie, to powiedział "jakikolwiek" - beztroski czasem ten facet jest...
hehehe... Zwłaszcza po operacjach. Ciekawe jak to będzie wyglądało w praktyce....
a jeszcze prawie 2 tyg do dnia "0". Żebym potem dobiła do wagi przedciążowej, bo jak mi coś więcej zostanie, to załamka... Już przedtem miałam nadwagę, i nie potrafiłam (czytaj: nie miałam silnej woli) tego zrzucić, jak dołożę więcej, to nie wiem... Chyba, że uda się mi jako mamie (no właśnie, zgrabna powinna być, nie?) wziąć d..ę w troki i zadbać o siebie
I jeszcze masz "Język niemowląt"? Też ładnie o nią poproszę
, stwierdził że rozwarcie jest na prawie 4 cm. Teraz jestem na telefonie z położną, mam blisko do szpitala więc mam jeszcze poczekać w domu na częstsze skurcze, mam je na razie co 15 minut i trwają krótko więc czekam. Idę wziąć kolejny prysznic i ogolić bożenkę całkowicie. 
spokojnie, moja kolezanka miala rozwarcie na 6 cm i jak pielegniarka zobaczyla ze dziewczyna sie meczy to lekarzowi powiedziala ze rozwarcie jest na 4 ... dzieki temu dostala znieczulenie 

cos czuje ze sie z Silpe pozamienialysmy
w aptekach albo niet, albo tylko 1 rozmiar. Dostałam w sklepie medycznym.