|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Dziewczyny
Dziś postanowiłam wrócić do Krakowa i jestem już z TŻ ![]() Mój maluch z dnia na dzień coraz bardziej ruchliwy ![]() ![]() ![]() Gratuluje wszystkim udanych USG ![]() teraz jak jestem z TZ to już wracam na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Atlidee,ycnan,dzięki za wsparcie.Strasznie mi się miło zrobiło że w gąszczu wszystkich postów zauważyliście moją wzmiankę o szyjce...i się rozkleiłam,popłakałam sobie i napięcie trochę opadło.
Ja od wczoraj jestem w dołku.Woziłam córkę samochodem na tańce,a póżniej do wesołego miasteczka i chyba za dużo się ołaziłam,ograniczyłam różne wyjazdy do minimum ,ale nie chcę żeby córka ucierpiała na tej ciąży,bo i tak kilka rzeczy ją omija.I boli mnie teraz dołem podbrzusze,boję się że szyjka nadal się skraca.To jest bardzo niepokojący ból-w okolicach szyjki,bo skórcze to normalka.A moja gin ma urlop od dzisiaj...I opryszczkę na pół wargi wywaliło... Cytat:
Dziewczyny ,co miałyście skurcze w poprzednich ciążach, może wiecie od jakiego tygodnia można brać cordafen.Z córką na nim byłam,bo widzę że nospa już mi nie wystarcza,jakoś częstsze te skórcze i mocniejsze.Na szczęście jeszcze krwawienia w tym momencie nie ma.Fenoterol,papaweryna na mnie w tamtej ciąży nie działały w ogule. Edytowane przez kliwia7 Czas edycji: 2010-05-20 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3874 |
Raczkowanie
|
Witam.
Na początku współczuję wszystkim powodzianom poprostu masakra ![]() A ja sie dzisiaj ważyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3876 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() lepiej już jest Otworzyli most Dębnicki co najważniejsze. Na osiedlu też już lepiej choć woda na wzjeżdzie taka do kolan stoi , ale nie do pasa tak jak to było jeszcze wczoraj Tylko że znowu pada a ja mam nadzieje że to tylko przelotnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest 2,5 kg koniec 20 tyg
ale przed chwila wzisnelam klka zelkow, paluszkow, dwie kostki czekolady nie pamietam co jeszcze ![]() ![]() jej co wy macie z tym szyjkami, skurczami... echhhh oby wam sie poprawilo ![]() jak wysyp dziewczynek ![]() ![]() wczesnej chcialam dziewczynke druga a teraz coraz bardziej marzy mi sie chlopczyk :d znow bym mogla kupowac te ciuszki male hahaha
![]() |
#3878 |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 -
6kg to nie tak zle ![]() ![]() A w którym jesteś tygodniu? No ale ja przed ciążą i tak 15 kg nadwagi przez tarczyce nie chce sie zapędzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja miałam na samym początku tp na 30 sierpnia, a teraz to nawet na 14 pokazuje ![]() cellaris kochana gratuluję Lenki ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Dziewczyny ja mam 4kg na plusie w 27tc. I mój gin mnie dziś opier..., ze to za dużo ![]() Bo on liczy inaczej, że jak ja w trakcie ciąży schudłam 2 kg- to on liczy od tej wagi, że mam 6 na plusie... a to nie tak przecież... bo schudłam w 3 lub 4 m-cu... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3880 | |
Raczkowanie
|
IlonaN2 obyś miała racje nie chce żeby dziecko w jakis sposób cierpiało przez mame.
Może też przez to nadmierne picie ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
A mój powiedział że moge przytyć 16 kg a ja spojrzałam na niego i mu powiedziałam czy Pan sobie wyobraża mnie z tymi 16 kg ![]() Inwalidka lepiej już zaczne zbierac na wózek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie zamierzam sie przejmowac, ani tym bardziej glodzic. Trudno, dzidziol wazniejszy w tym momencie ![]()
![]() |
#3882 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dziekuje za wszytskie gratulacje i mile słowa
![]() dash, cellaris, dzis normalnie jakis dzien kobiet powinnysmy sobie chyba urządzic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3883 | |||
Zadomowienie
|
mszu, dash, cellaris, GRATULUJĘ córeczek ...i po cichu zazdroszczę
![]() Cytat:
![]() ![]() IlonaN2, super, że sytuacja już trochę lepsza i mogłaś wrócić do męża. kliwia7, nie denerwuj się kochana. Nic to nie pomoże. Zresztą, na pewno wszystko będzie dobrze. ![]() Jeśli wiesz, że coś jest nie tak, że się pogorszyło, to na spokojnie, przejedź się do szpitala, powiedz jaka jest sytuacja. Powinni cię bez problemu zbadać. Jeśli będzie ok, to super, a jakby jednak coś się działo, to na pewno coś na to poradzą. ![]() A tymczasem odpoczywaj jak najwięcej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha, się pochwalę ^^ SKOŃCZYŁAM PISAĆ PRACĘ MGR!! ^^ ...teraz czekam, aż promotor sprawdzi i zaakceptuje... ....taki mały off-top ;P
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-20 o 20:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3884 | |||||
Raczkowanie
|
[QUOTE=Zuziczka;19455924]czarnaelizabeth- No prosze jaka dzielna Kobitka! Oby nas bylo takich wiecej, to nie zginiemy!!!
Ja wychowywalam sie w takim domu- kupa dzieciakow i zwierzakow i pomyslow szalonych. Mama miala z nami ciezko, bo wlasnie przynosilismy zwierzaczki do domu, hehe. I bylo tak, ze czasem oprocz psa i kilku kotow mieszkaly u nas dwa wroble, slimaki, a moj brat namietnie hodowal patyczaki (moja mama raz nie dostala zawalu, bo mu nozke zlamala jak go karmila i myslala ze umrze, a jemu odrosla! Jeju, bardzo bym chciala by moj dom podobnie wygladal.. I trojka dzieci mi sie marzy tez. Choc ciezko to widze w wynajmowanym mieszkanku w Poznaniu. Ale co tam, ja optymistka jestem! Evi- super biuscik, ja takiego nawet w ciazy nie mam A piesio ekstra i ten typ jaki ja lubie- czyli kundel z charakterem! Lenka- wydaje mi sie ,ze mozesz siedziec, byle pollezaco. Ja lezalam ze wzgledu na krwawienia, niestety u mnie to niewiele dalo. Do czasu, gdy krwiak ktory mialam w koncu "wylecial", z tym ze ja myslalam ze to poronienie... Lekarze w szpitalu zreszta tez. uff, nawet mi sie nie chce przypominac. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zuziczka ale się uśmiałam z tych biednych patyczaków ![]() ![]() Dziękujuuu za komplemencik ![]() ![]() Dash Gratki dla Ciebie i Majusi ![]() Angelka,nie zamartwiaj się cholernymi wydatkami,które najczęsciej pojawiają się w najmniej oczekiwanym momencie...tysiak to dużo ![]() ![]() ![]() Cellaris również gratulujemy córusi ![]() a co do balsamu do opuchniętych i zmęczonych nóg to ostatnio spróbowałam przez miesiac stymulującego balsamu do nóg z oriflame,jest teraz w promocji po 12 zł wiec warto a jest jak dla mnie super!!w pracy 12 h to poprostu była masakra a ten balsamik nie dosc,ze wydajny to daje swietny efekt chłodzący i ulgi w zwalczaniu ciężkości nóżek!!warto spróbować,jest od niedawna w takiej srebrnej tubce.Zrobiłam sobie zapas w ramach promocji i mam 3!! ![]() Ilonka-wreszcie razem ,no nie!!super,cieszę się,że juz jestes ze swoim dzielnym mężczyzną ![]() BUtterfly z wagą masz podobnie jak ja,tez jakies 6 kg mi przybyło a mam dopiero 20 tyg i 4 dz!!! ![]() ![]() ![]() no więc troszke tak sobie usprawiedliwiam tą moją wagę ![]() więc spoko,nie jesteś sama ![]() pozdrawiam Was kochane i życze milusiego wieczorku bo mnie własnie chyba taki czeka,bo moje kochanie zrobiło mi sałatkę z pomidorkami i fetą oraz....szaszłyki ![]() ![]() ![]()
RADUŚ JUŻ Z NAMI!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ http://uniteddogs.com/stopkillingdogs |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3885 |
Zakorzenienie
|
hej ja już po USG, dzidzia zdrowa wszystko dobrze no i będzie chłopiec
|
![]() ![]() |
![]() |
#3886 |
BAN stały
|
ycnan
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny, ale ja tak naprawdę mam 4 na plusie... pierdzielę. Jestem "przy kości", ale on wie, że na wszystko patrzę 2 razy zanim zjem, bo mu mówiłam. On taki dziwny jest w tej kwestii, każda co czeka w poczekalni to tylko szepta: ciekawe czy będzie opr za kg... hahah ![]() więc chyba jest jakiś przeczulony na tym tle ![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Gratulujemy chłopczyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 |
Raczkowanie
|
Zuziczka też mam Hashimoto niestety
![]()
TP: 3.10.2010 http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Ewelina& year=2010&month=10&day=3& babycount=1 http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009090401801830.png Edytowane przez Butterfly83 Czas edycji: 2010-05-20 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3888 |
Rozeznanie
|
mszu
dash zazdrosze wam a zarazem gratuluje!!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Raczkowanie
|
Eveliouses ja tez fajeczki rzuciłam od stycznia nie pale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3890 |
Zadomowienie
|
Nika ja tez jestem zdania ze twój gin troche przesadza... 6 kg to duzo?! w 7 m-cu ciazy... to ciekawe jak reaguje na te co na koncu ciazy waza 20kilo i wiecej ...
enis... Twoj synek to dzisiejszy rodzynek ![]() Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-05-20 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3891 |
Zakorzenienie
|
gratulacje! ![]()
#3892 |
BAN stały
|
U mnie w domu tez zawsze była masa zwierząt i nie dam sobie powiedzieć, że to jest takie dobre, jak ludzie żyją w sterylnych warunkach, bo dzieci są...
A dla dzieci nie ma nic lepszego niż zwierzak, który za często uratowane życia odwzajemnia sie takimi uczuciami, na które niektórych ludzi nie stać... Jak "hodowałam" ślimaki na balkonie, to zjadły mamie kwiaty ![]() Jak znajdujemy pająka w domu, mimo iż sterczą mi wszystkie włosy na ciele (łącznie z tymi, których juz nie mam ![]() Na dzień dzisiejszy w naszym domu mieszka- w sumie 10 kotów, 2 na werandzie i 2 dochodzące na ogródku ![]() Mamy gawrona o imieniu Teo ![]() Jeśli byłaby któraś z Was chętna do przygarnięcia Wojtusia- biszkoptowego kocurka, który jakiś czas temu do nas przyszedł- to go zaszczepię i zawiozę na własny koszt w najdalszy rejon Polski, aby miał dobry domek. Ja przez niego spac nie mogę od kilku dni, jest taki kochany. Pomieszany z jakimś rasowcem, albo cały rasowy. Jak dajemy mu jeść, to tylko patrzy, żeby go na ręce wziąć i potulić. Ogromna przylepa... a jak zagląda w oczy, to serce pęka... Mój mąż sie nie zgodzi, żebyśmy go zabrali, bo mam dwie kotki, jakiś czas temu straciliśmy ukochanego kocura i do dziś za nim płaczę i mój Paweł już się boi... Zrobiłyśmy z mamą Wojtusiowi domek z kartona, okleiłyśmy workami i taśmą i mieszka na ogródku... Jak tylko otwieram rano drzwi to biegnie i miauczy... A ja codziennie umieram na nowo, że nie mogę go przygarnąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#3893 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=Eveliouses;19463009]
Cytat:
![]() Enis- gratuluje! Chlopczyk ![]() Ja sie chyba ostatnio nastawilam na chlopczyka, choc podskornie czuje, ze to pewnie dziewuszka. Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | |
Zadomowienie
|
A dziękuję, dziękuję
![]() Co do kotka, to chętnie bym przygarnęła, ale maż nie lubi kotów ![]() ![]() Hehe, no i trafił się dziś jeden rodzynek ![]() Cytat:
![]() ![]() A tak jeszcze napomknę, że mój TŻ znalazł sposób, żeby mnie męczyć wieczorami - Jak już się ułożę do snu, to jeszcze trochę muszę czekać, aż się dzieciątko usadowi i dopiero mogę iść spać. A ten mądrala wczoraj odkrył, że jak mnie rozśmiesza, to dzieciaczek się pobudza i od nowa muszę czekać aż się uspokoi :/ Bo inaczej wariuje tak, że nie da rady zasnąć. No i wczoraj mnie tak z godzinę męczył... Ale radochę miał niesamowitą ;P
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-05-20 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ostatnio zdechl nam pies 16letni owczarek niemiecki Tytus. Cala rodzina plakala, mimo ze pies od 8 lat byl chory i 3 razy dziennie dostawal proszki. Mial padaczke watrobowa i czesto ataki. Leki byly drogie, ale z bracmi zrzekalismy sie wszystkiego by mama mogla je kupic. I tak mysle, ze niejeden zdrowy pies dozywa takiego wieku. My w Poznaniu mamy Inke. Wredną, zlosliwą i paskudną czarna kotke z żółtymi oczyskami i 5 dlugimi bialymi wlosami, ktorej wiekszosc naszych znajomych sie boi, nikt nie lubi, a ja kocham (i nienawidze czasami). Jest szalenie inteligenta i da sie lubic, choc to prawdziwa "kotka" i trzeba na jej lubienie sobie zasluzyc. Inka otwiera sobie kazde drzwi i aportuje rozne rzeczy, poza tym strasznie duzo gada i wpycha sie pod koldre rano. Ale sie rozpisalam i to o zwierzakach zamiast ciazy, uff. ![]() Wniosek jest taki, ze moje dwie mamy doszly do wniosku, ze kot moze zagrazac naszemu dziecku, ale ja ani mysle sie go pozbywac. Wierze, ze sie wszyscy dogadamy ![]() Moja Fasolka tez bedzie miala futrzaka, musi miec!
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-05-20 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3896 |
Rozeznanie
|
A to moja WredzInka
![]()
#3897 |
Raczkowanie
|
Eveliouses -świetnie wyglądasz, jak rasowa kobietka, a do tego ten "torebkowy "piesio, fajny
![]() Mszu, Dash i Cellaris- to macie wczesny prezent na dzień Matki ![]() ![]() Mszu, jakie ci się podobają imiona? Ilonko, cieszę się,że już przy mężu. Może te bóle ci miną, bo stresik mniejszy Enis- gratulacje na okoliczność synia ![]() A we Wrocławiu panika zakupowa. Ja zdążyłam podjechać pod Biedronkę i jeszcze jeden większy market i jak zobaczyłam jak ludzie się przepychają,żeby wyrwać sobie choć jedną zgrzewkę wody to zawinęłam się na pięcie i wróciłam do domu z niczym. Ale nie żałuję, bo poziom zezwierzęcenia mnie poraził i nie chciałam,żeby ktoś popchnął mój "skurczowy" brzuch, bo nie byłoby warto się narażać. Fakt, przez kilka godzin nie było wody w kranach, w przedszkolu dzieci jadły na jednorazowych talerzach, jutro mają wolne i ogólnie straszą nas, że woda się nie przeleje przez wały, ale nasiąkną i same puszczą za 3 dni, więc MOŻE nie być chwilowo wody. Ale po ostatniej powodzi , gdzie wodę w butelce czy chleb sprzedawali z pontonu za 10 zł , to wszyscy mają panikę w oczach. Szkoda tylko,że tradycyjnie każdy myśli o sobie. Zuziczka, ale pięknota z tego kotka. Ja "hodowałam" kiedyś perską koteczkę, kremowa z bursztynowymi oczami. A potem mąż mi ją eksmitował przy jakimś spięciu i tęsknię za kotami do dziś, ale mąż się już nie zgadza, a ja już nie mam sił na czyszczenie kuwet.
. Szymonek, Dawidek, i Oleńka http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png Edytowane przez szokoladka74 Czas edycji: 2010-05-20 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#3898 | |
Zadomowienie
|
mszu, dash, cellaris również gratuluję córeczek, a enis synka
![]() Cytat:
![]() W moim rodzinnym domu także było zawsze sporo zwierząt, a takie uratowane są najukochańsze ![]() A zrobiłaś Wojtusiowi ogłoszenia na jakimś miejskim portalu? Jeśli to młody kociak to dokładnie sprawdzaj dom (no przy dorosłym też trzeba ![]() ![]() Obecnie mamy już ostatnią tymczasowiczkę w tym roku, piękną białą kotkę i też bardzo chciałam ją zostawić ale niestety nie akceptuje innych zwierząt ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
BAN stały
|
Zuziczko jestem tego samego zdania
![]() Załączam Wojtasa, Znajdkę i Figę- moje kocurzyce- juz nie raz wklejane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
BAN stały
|
Zuziczko piękna Wredzinka
![]() Wróżko jeszcze nie, dzisiaj dopiero dałyśmy rade dojechac do weta naszego. Wiem, wiem, działałam kilka lat w Empatii, także miałam pod sobą interwencje, także ludzie mnie niczym nie zaskoczą... ![]() Wojtuś ma na oko ok.2- 3 lat, jest prawdopodobnie po wypadku, bo miał małą rankę na bioderku jak przyszedł. Teraz leczymy mu oczko, rano go odrobaczamy. Takie kochane kocie futro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:16.