"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-20, 16:44   #1741
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość
Ja mam 10kg do wagi sprzed ciąży, może by tak na bieganie się umówić? ;p Ja jestem ze Szczęśliwic - Ochota i szukam towarzyszki do biegania Zakupiłam karnet do klubu sportowego ale samej też za bardzo mi się nie chce i tylko raz byłam. A poza tym mam podobnie do Ciebie. W W-wie mieszkam od początku ciąży i tak 9 m-cy praktycznie w ciszy, teraz buzia otwarta tylko do Młodego ale ten jeszcze nie chce ze mną gadać Jak mój luby wraca z pracy to ja już najchętniej kładłabym się spać.

Jak się cieszę, że nie jestem z tym sama.
Musimy się spotkać koniecznie!
I AniaP i Gmyrelka! Tak, tak! I P0P jak będzie.
Czuję się podekscytowana No, a mąż mnie zawiezie, gdzie trza (na spotkanie) bo ja się gubię tu jak kociaczek w piwnicy. No i Igorka też zawiezie, bo my jakoś ostatnio nierozłączni jesteśmy. To z tej okazji idę wziąć łyczka zimnego piwka - po spacerku, obiadku i tym super słoneczku mi się należy ( a mały śpi, świeżo nakarmiony).
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:00   #1742
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

my tez spacerek zaliczylysmy, wlasnie niedawno wrocilysmy nakarmilam maluszka i teraz sobie guga obok mnie;p

aniu a moglabys mi opisac dokladnie jak sie zapina ten fotelik?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:42   #1743
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
no wlasnie hihi
a jeszcze powiedzcie mi odnosnie kwasow omega3 wczoraj kupilam,najpierw koles w aptece zaproponowal mi cos za 50zł a wkoncu dal inne za 7,99 w promocji
i tam jest napisane ze od 2 do 4 kapsulek dziennie wy tez tak bierzecie w jedenej jest 500 mg

i jeszcze apropo mycia pupki woda czym myjecie te duze waciki kosztuja tyle co chusteczki!
Ja te duże waciki uzywam na kupala, a na takie obsikane zmiany to takie owalne, są większe niż te okrągłe do demakijażu, a ostatnio kupiłam pare paczek w rossmannie za 1,79 za 40szt firmy Lilibe. A jak kupa duża to najpierw chusteczkami tymi wyciąganymi z kartonika, i dopiero wtedy myję, to przeważnie jeden ten duży starcza, czasem jak ma na nogach plecach i pod pachami to dwa

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

a te z rossmanna to takie, tylko że w niemieckim znalazłam http://www.supermarktcheck.de/online...axi-wattepads/

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 18:50   #1744
Darusiaaaa
Zakorzenienie

dokladnie mam takie same
A.Camus
Stary 2010-05-20, 19:20   #1745
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja te duże waciki uzywam na kupala, a na takie obsikane zmiany to takie owalne, są większe niż te okrągłe do demakijażu, a ostatnio kupiłam pare paczek w rossmannie za 1,79 za 40szt firmy Lilibe. A jak kupa duża to najpierw chusteczkami tymi wyciąganymi z kartonika, i dopiero wtedy myję, to przeważnie jeden ten duży starcza, czasem jak ma na nogach plecach i pod pachami to dwa

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

a te z rossmanna to takie, tylko że w niemieckim znalazłam http://www.supermarktcheck.de/online...axi-wattepads/
hehe ja wlasnie sie zlapalam bylam wczoraj w rossmanie i kupilam te owalne bo myslalam ze to te normalne a to byly jakies z peelingiem byly po 1,99

nie wiem czy tu moge napisac ale czy moze ktoras z Was potrzebuje podgrzewacz bo chetnie odsprzedam za troszke mniejsze pieniążki,mam taki http://www.vitanea.pl/product/detail...ochodowej.html
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:02   #1746
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Moja dieta od DIETETYKA:

I DZIEŃ

I śniadanie: 30g pieczywa, 30g poledwicy, sałata 50g, pomidor 100g
II śniadanie: 150g owoce
przegryzka: 250ml soku pomidorowego, krążek ryzowy
obiad: 250ml czystej zupy, 30g kaszy gruczanej, 100g wołowiny, 130g surówki z sałaty i pomidora
kolacja: 80g piersi z indyka, 10 rodzynek, 1 lyżeczka siemienia lnianego, sałata, oliwa

i np. nie odmierzam juz wagowo dokłądnie bo to nie ma sensu, ale na sniad. zjadłam 2 kromki razowca z sałata (duuzo) poledwica i pomidor do tego włozyłam kilka listków natki pietruszki.

Owoce: był baban i jabłko
na obiad i kolecja acznie zrobiłam poledwiczki gotowane w ziołach z kurzcaka ugotowałam kaszę i sałate lodową z pomidorem wymieszałam z oliwą i takim gotowym sosem w proszku vinegret. i zjem to tez na kolacja bo nie mam indyka ani wołowiny. A siemie lniane działa dobrze na skóre dziecka i moja tez.
Pije mnóstwo wody i herbatki 3-4 szt. Bocianek oraz kawe zbozowa!

Jestem p[rzed kolacja bo pxno wstałam i dlatgeo tak poxno bede jadła -czyt. zaraz

i takich dni mam 6 ułozonych i kazdy stosuje po 2 razy. czyli jutro mam to samo do jedzenia.
a potem moge mieszac podobne posiłki

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:06   #1747
drcron
Zakorzenienie

my do podmywania uzywamy takich galganow watkowych kolorowych a do kupalki to takie duze waciki w realu sa za 3 zlote chyba te realowe

my dzisiaj pol dnia na dworze Julka spala pod oknem a ja gotowalam obiad i mam patent na bujanie wozka przywiazalam mopa i przez okno jak tylko zaczela plakusiac odpychalam i przyciagalam tym oto sposobem nie musialam wychodzic
a moje dziecie dzisiaj pierwszy raz powiedzialo mama wiem wiem nie wierzycie ale nawet maz krzykna "ty ona gada" a bylo to tak jak ona placze to czesto wydaje takie dzwieki jak NIE albo ŁE a dzisiaj plakala po kapieli bo ja nie chcialam jej dac cyca wiem wiem wyrodna matka ze mnie ale witamionke jej szykowalam co prawda wyplula ja a potem nie chciala cyca i plakala i najpierw byly te jej nie nie nie a potem nagle bylo mama i zas nie nie nie az sie poplakalam z radosci szkoda ze kamerke wylaczylam bo nagrywalam wczesniej jej gaworzenie i smianie sie w glos a tak to bym miala na starosc jak to dziecko krzyczao do mnie mama

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 20:45   #1748
madziwnia
Zakorzenienie

drcron oj wierze ci ja tego nie pisałam.. ale tez moja jak gaworzy to mówi mamaaamaaaa no bosko hihihi

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-20, 20:54   #1749
libra777
Zakorzenienie

Madziwnia nie jesteś głodna , a ile to kalorii dziennie wychodzi

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Drcron musisz to opatentować
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:20   #1750
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
my tez spacerek zaliczylysmy, wlasnie niedawno wrocilysmy nakarmilam maluszka i teraz sobie guga obok mnie;p

aniu a moglabys mi opisac dokladnie jak sie zapina ten fotelik?
zobaczysz na instrukcji bo tego się nie da wytłumaczyć przewlekasz pas z tyłu fotelika w odpowiednich miejscach i zapinasz takimi klamrami .

My dziś bylismy u ortopedy i w sobote jade na USG .. bo pediatra zamotała i nie wypisała mi od razu skierowania na USG więc byłam na samej konsultacji , ale dobrze bo zabiore sobie Olcika i pojade na jakieś zakupki bo USG w arkadi.
Przynam się jaka wyrodna ze mnie matka .. ja to swoje dziecie karmie schabowymi , golonką itp... waga jak wychodziła ze szpitala 2900 a 6 tyg później 4950 .. normalnie klocek mi się robi.

Szymek za to jest złośliwy i jak go się prosi powiedz tata to mówi mama .. a potrafi tata mówić .

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2010-05-20 o 21:22
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:23   #1751
Asiuulka89
Zakorzenienie

Widze temat diet ja polecam DIETE PROTEINOWA dr dukana ja jestem od 3 tygodni i juz 5 kilo mniej i wcale glodna nie chodze tyle ze mam okresolne produkty do jedznie bez ograniczen.. polecam chociaz poczytac..

Madziwnia roznica masakryczna !!!!!! Bardzo mi sie podoba i mam motywacje bo ja zaczynalam jak mialam 87,5 chwilowo mam 82 i tez chce dojsc do 70
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:25   #1752
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

dziewczyny ratunku!!! szykuje mi sie wyjazd na 11.06 jakie sa szanse ze zdązę z paszportem dla małego???a moze jest jakas inna opcja-wiecie cos na ten temat??
najgorsze ze musze to zalatwic do jutra

widze,ze kathe* caly czas nas czyta

Edytowane przez tylkooliwka
Czas edycji: 2010-05-20 o 21:49
Stary 2010-05-20, 21:34   #1753
P0P70
Zakorzenienie

Nadrobiłam Was w końcu. Ja dzisiaj jestem po rozrywkowym dniu czyli wizytach u 2 specjalistów lekarzy. Było fajnie – mała strasznie się darła, aż była sina od tego krzyku. I dzięki temu to resztę dnia przespała. A na wizycie byłam wraz z TZ i jego bratem. Więc oni cały czas się mała zajmowali – karmili, przewijali, nosili. Fajnie to wyglądało. Nawet TZ wysłałam do lekarza aby załatwił mi zwolnienie lekarskie, które mi się należy bo mamy rehabilitację. Oczywiście dostałam 30 dni. A ja sobie rozmawiałam z innymi matkami, które znam bo poznałyśmy się wcześniej w szpitalach. Mówię Wam fajna ta przychodnia dla Wcześniaków – lubię tam chodzić. Wszyscy uśmiechnięci, mili.

A jutro rano mam okulistę (nie cierpię tego badania) ale już w innej przychodni takiej okropnej typowo państwowej. I jadę tylko z bratem TZ (chłopak właśnie kończy studia -5 rok i zamiast się bawić to przyjechał aby mi pomagać dzieckiem się zajmować.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
PoP, jaka masz te chuste? Mnie troche przeraza noszenie na sobie 5m materialu, a z tym mi sie kojarza wiazane chusty. Ja mam kolkowa bebelulu, ale cos nie moge sie przekonac bo jednej porazce. Niecierpie byc obwiazana, ale jak trzeba to trzeba.
Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Kurcze Pop jak Ty to sama robisz?? Ja nie umiem "Go" przytrzymać i jednocześnie obwijać się tą chustą ... (próbowałam na lalce ) Do tego jak już moje zmagania dobiegną końca to z przodu mam 2 metry jeszcze tej chusty Ty też masz tą 4-metrową??
Ja kupiłam taką 4,7 m i dla mnie (161cm) jest trochę za długa ale TZ ma ponad 180 więc dla niego jest OK.
Nie miałam problemu ani z obwiązaniem siebie ani z obwiązaniem TZ. A chustę najpierw wiążę a na koniec wkładam dziecko.
Chustę mam NATIBABY ona jest znacznie węższa niż inne chusty więc tego materiału nie jest tak dużo i łatwiej nad nią zapanować.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Witam! ja też z tych "samotnych" i wyrodnych nie prasuje ani pieluch ani ciuszków, mało tego mocze smoczka albo w serku albo w gerberku i daję małemu do buzi to cicho siedzi
Muszę to wypróbować.

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Chętnie oddam trochę krągłości. Choć zostało mi tylko 3,5 kg do wagi wyjściowej w nic się nie mieszczę. Wygląda to tak jakbym przybrała 2 rozmiary
Ja też z tych co chętnie oddadzą parę kilo dokładnei 6 kg.

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
heloł ale mi dzisiaj komp masakrycznie chodzi...a właściwie to interent
ja mam dylemat...pewnie głupi no ale mam...otóż: wykończyłam już prawie wszystkie pieluchy Belle 2, pozbyłam się Dady i dzisiaj muszę kupić pieluchy....tylko jakie??Belli 2 nie dostanę u mnie w mieście a do kielc specjalnie nie będę jechać...Huggisów nie chcę już, dady też nie. Bella 3 są mega za duże, pampersy 2 za ciasne No i nie wiem czy mam kupić Pampersy 3?? Bo skoro Belle 3 są mega za duże to Pampersy 3 też będą za duże??Kubuś waży 5200...wiem, wiem głupia jestem ale na prawdę nie wiem już jakie mam kupić Mam jeszcze w zapasie Toujours 3 z Lidla ale też za duże....
....
Poza tym to ja też na diecie wczoraj zjadłam "tylko" kebaba, a dzisiaj tylko 1 kazjerkę z samym masłem...ale to dlatego, że lodówka świeci pustką...nie ma kto na zakupy jechać
A których Pampersów używasz. Bo te niebieskie 2-ki są mniejsze a te białe 2-ki są większe.

Kudrę muszę obudzić TZ-ta i Oliwkę bo musimy ją wykąpać.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 21:45   #1754
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja dzisiaj miałam zabiegany dzień, ale na szczęście za chwilkę kąpiel i spać.
Jutro idę do gina więc jak któraś ma jakieś pytania to proszę , tak sobie pisze nawiązując do momentów jak byłyśmy w ciąży, ale jakby co to się mogę podpytać.
Mój tż dzisiaj ciasta nakupił pare kilo do pracy dla kolegów i szmpana, bo mu kartkę gratulacyjną synka podarowali, razem z wkładką. Tylko czemu mi nawet jednego kawałka nie przywiózłoj dzisiaj celibat będzie.
Wy tak o dietach, a ja już nie mam siły na wagę wejść , bo ciągle to samo pokazuje od 4 tyg.
A gdzie się kupuje to siemie lniane, i z czym to się je?tak samo siup do buzi, czy do picia?

Stary 2010-05-20, 22:00   #1755
drcron
Zakorzenienie

dziewczyny chcace schudnac moja saiadka poleca ta diete u niej zdzialala cuda
Dieta dr Dukana

Protal 1
Faza ataku prowadzona za pomoca diety czysto proteinowej pozwala na efektowny start przynoszący niemal tak błyskawiczne rezultaty jak głodówka lub dieta oparta na proteinach w proszku, ale bez ich wad i niebezpieczeństw.
Średni czas trwania: 5 dni (w zależności ile się chce schudnąć: od 7 do 10 dni jeśli powyżej 20 kg; 5 dni jeśli 10-20 kg; 3 dni jeśli mnij niż 10 kg; 2 dni jeśli mniej niż 5 kg, )

Protal 2
Faza równomiernego rytmu utraty wagi opiera się na naprzemiennej diecie proteinowej, która pozwala szybko dojśc do upragnionej wagi.

Średni czas trwania: tydzień na każdy utracony kilogram

Protal 3
Faza utrwalenia uzyskanej wagi i niedopuszczenia do pojawienia się efektu jojo, szyli szybkiego ponownego przybrania na wadze, to okres w którym należy być szczególnie ostrożnym. Trwa dziesieć dni na każdy utracony kilogram.

Średni czas trwania: 10 dni na każdy utracony kilogram.

Protal 4
Faza definitywnej stabilizacji opiera się na prostej zasadzie, niezbędnej, by zachować uzyskaną wagę: jeden dzień ścisłej diety proteinowek w każdy czwartek do końca zycia. Zalecenie ostre i niepodlegające żadnym negocjacjom, ale wystarczająco skuteczne i precyzyjne, aby można je było zaakceptować na tak długi czas. Ścisły protal w każdy czwartek przez całe życie.

MEMENTO KURACJI UDERZENIOWEJ
W tym okresie trwającm od jednego do dziesięciu dni możecie żywić się ośmioma kategoriami produktów wymienionych poniżej.
Z tych osmiu kategorii możecie dowolnie wybierać to, na co macie ochotę, beż żadnych ograniczeń i o każdej porze dnia.
Wolno wam również te produkty dowolnie ze sobą łączyć.
Zasada jest zatem prosta i nie podlega dyskusji: wszystko , co jest wymienione na zamieszczonej poniżej liście jest całkowicie dozwolone, a to, czego na niej nie ma , jest zakazne, zapomnijcie o tym na razie , wiedzac, że w niedalekiej przyszłości pokarmy te wróca do waszego jadłospisu.
-chude mieso: cielęcina, konina, wołowina z wyjątkiem antrykotu i rozbratla z koscia, wszystko na gillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu
-podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek)
-wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane
-owoce morza (skorupiaki i mięczaki)
-drób oprócz kaczki i bez skóry
-chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe
-jaja
-chude produkty nabiałowe
-półtora litra wody z małą zawartością soli mineralnych
-środki wspomagające : kawa, herbata, herbatki ziołowe, ocet, zioła, przyprawy, korniszony, cytryna (nie jako napój), sól i musztarda (umiarkowanie)
Poza środkami wspomagającymi i ośmioma poprzednio opisanymi kategoriami, nie wolno wam jeść NIC INNEGO.
Produkty, które nie są wymienione na tej liscie, są zabronione w fazie kuracji uderzeniowej.
Skoncentrujcie się na tym, co jest dozwolone i zapomnijcie o reszcie.
Urozmaicajcie wasz jadłospis, jedząc te produkty po kolei lub dowolnie je mieszając, i zawsze pamiętajcie, że możecie bez obaw korzystać ze wszystkich figurujących na liście składników .

MEMENTO KURACJI O RÓWNOMIERNYM RYTMIE ODCHUDZANIA
Zachować wszystkie dozwolone w kuracji uderzeniowej produkty i dodać, bez zadnych ograniczeń co do ilości, godziny spożywania czy sposobów łączenie następujące surowe lub gotowane warzywa:
pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zieloną fasolkę, kapustę, grzyby, seler,fenkuły,wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwinę, bakłażany, cukinię, paprykę, a nawet marchew i buraki pod warunkiem , że nie będą podawane do każdego posiłku.

Podczas trwania tej fazy stosować naprzemiennie okres protein z warzywami i okres protein bez warzyw, aż do osiągnięcia ustalonej wagi.

MEMENTO KURACJI POZWALAJĄCEJ NA UTRWALENIE WAGI
Czas trwania kuracji przejściowej oblicza się zależnie od wielkości utraconej wagi: dziesięć dni nowej diety na każdy utracony kilogram.
Jeśli straciliście 20 kg, trzeba ją stosować przez okres wynoszący 20 razy dzisięc dni, co stanowi dwieście dni, czyli sześć miesięcy i dwadzieścia dni, a 10 kg oznacza sto dni. W ten sposób każdy łatwo obliczy czas dzielący go od ostatecznej stabilizacji.
Podczas fazy utrwalania wagi należy jak najściślej stosować się do diety pozwalającej na spożywanie następujących pokarmów:
-pokarmy proteinowe fazy uderzeniowej
-warzywa kuracji równomiernej
-jedna porcja owoców dziennie, oprócz bananów, winogron i czereśni
-2 kromki pełnoziarnistego chleba dziennie
-40 gramów sera
-2 porcje produktów skrobiowych tygodniowo
-udziec jagnięcy lub pieczeń z polędwicy wieprzowej
Jako ukoronowanie kuracji mamy jeszcze:
-dwa odświętne posiłki w tygodniu
Oraz obowiązkowo i bezwarunkowo
-jeden dzień ścislej diety proteinowej (kuracja uderzeniowa) w tygodniu –niewymienny i bezdyskusyjny

MEMENTO KURACJI OSTATECZNEJ STABILIZACJI
Przejść do normalnego sposobu odżywiania się podczas sześciu dni w tygodniu, zachowując dobre nawyki nabyte podczas kuracji, i stosować co czwartek lub, jeśli to niemożliwe, w środę lub piątek jeden dzień czystych protein (kuracja uderzeniowa) w sposób regularny, ścisły i przez całe życie.
Spożywać codziennie 3 łyżki stołowe otrąb owsianych.
Zaniedbanie tych dwóch zasad, stanowiących jeden z filarów planu Protal, to gwarancja odzyskania całej utraconej wagi w niedalekiej przyszłości.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Widze temat diet ja polecam DIETE PROTEINOWA dr dukana ja jestem od 3 tygodni i juz 5 kilo mniej i wcale glodna nie chodze tyle ze mam okresolne produkty do jedznie bez ograniczen.. polecam chociaz poczytac..

Madziwnia roznica masakryczna !!!!!! Bardzo mi sie podoba i mam motywacje bo ja zaczynalam jak mialam 87,5 chwilowo mam 82 i tez chce dojsc do 70
dopiero doczytalam ze Ty ta diete stosujesz u niej w ciagu miesiaca spadlo 7 kg

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-20, 22:17   #1756
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja jak zaczyna;am diete e pierwszy tydzien schudlam 4,5 kilo i teraz tez juz widze jak mialam w tamtym tyg ze waga mi spadla ale zwazyc sie nie moge bo mam wage popsuta;/ tylko po ciuchach widze

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

u mnie jest tak ze mam na tydzien dwie diety
jedna 3 dni druga 3 dni i na 7 dzientygodnia ktora chce.
A.Camus
Stary 2010-05-20, 22:31   #1757
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
Dziewczyny, macie śliczne salony zazdraszczam

Natalala - jaka śliczna Mój jest z tego samego dnia i też się ślini Dzisiaj się śmialiśmy z niego, że może ząbki idą ale stwierdziliśmy że to za wczesnie... ale jak mówisz że ty miałaś 2 miesiące i już ząbek się przebijał to zaczynam się nad tym ostro zastanawiać.

Aniup, biedny Szymek ale lody pewnie wszystko mu wynagrodziły Aż się boję co nas czeka jak dzieciaki podrosną... chyba smycz mojemu kupię

plmadzia, dusiaka...ojeju, nie zazdroszczę przeżyć... U nas na szczepieniu było spokojnie, trochę popłakal i tyle... Aż się boję następnego...

Aixa, atopiclair jest bez recepty, jest przede wszystkim na AZS ale też na alergię kontaktową (tak przynajmniej jest napisane na ulotce)

Darusia - kiedyś już pisałam że z mieszaniem szczepionek to każdy lekarz mówi coś innego. Ale z tego co się dowiedziałam to można mieszać jeżeli jest to w obrębie jednego producenta. My na pierwszym szczepieniu dostalismy 6w1 a na następnym bierzemy 5w1

mloda, kąp małego w oilatum + krem np emolium. W trakcie kąpieli buzię też przemywam w oilatum, w ciągu dnia wodą przegotowaną albo mineralną
My też sę męczymy z powracającą wysypką na pupci, nie ma na pośladkach tylko w tym "rowku" - i tak się zastanawiam czy to uczulenie czy to może potówki... od dwóch dni przemywam przegotowaną wodą i trochę schodzi ...

Megi- megi, my też mamy tą karuzelę i Mały gada do tych miśków Ale on do wszystkiego i do wszystkich gada

U nas w miarę ok. Mamy wyniki z posiewu moczu i nie jest zbyt dobrze. Jak pediatra z przychodni zobaczyła to się lekko przeraziła że tak dużo tych bakterii. Ale przed jakąkolwiek interwencją atybiotykami powtarzamy badanie jeszcze raz, bo może próbka byla zanieczyszczona, za długo stała w ciepłym i się bakterie namnożyły. I bez problemu dała skierowanie na usg brzuszka, mimo że inna pinda z tej samej przychodni nie chciała... ehhh... mam dosć tych lekarzy... też byliśmy na usg bioderek i jest wszystko ok...
Dodatkowo mój pies się rozchorował... Stawy ją bolą, dzisiaj ledwo się ruszała mimo że jest na lekach. była u weterynarza i trzeba robić badania, prześwietlenia bo albo się czymś dodatkowo zatruła - np substancją na chwasty, albo coś się dzieje w brzuchu... Pies się męczy,cięzko oddycha, nic nie je, tylko leży... ehh...Jeszcze niech koty się rozchorują to będzie git majonez...
co do ślinienia to u nas to samo, ciurkiem leci, ale oto co wyczytałam na edziecko.pl w Kalendarzu Aktywnego Rodzicielstwa (tydzień 9):
"Warto w tym miesiącu zainwestować w kilka miękkich śliniaków (bawełna podszyta ceratką). Bynajmniej nie pora jeszcze na rozszerzanie diety niemowlęcia, ale czas, by chronić jego garderobę przed inwazją śliny. U niektórych maluchów właśnie rusza produkcja śliny, której nie potrafią jeszcze dość sprawnie połykać - stąd hektolitry tej substancji płyną obficie bo brodzie niemowlęcia wprost na ubranko, które już po chwili nadaje się tylko do zmiany. Pomóc może właśnie śliniak."

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
jak aj ci dam eklerki!! w moim stanie !! teraz!! na diecie!1

bosko!!!
a ja dzis MICHASKE nagrałam na dyktafon w telefonie jak gadała ze mna przez 4 minuty!!

wiem że dam!!! juz raz schudłam 10kg!
niżej zobaczcie porównanie po 1,5 msc na diecie od dietetyczki!

oo super bede miała wsparcie!!!

kochana jak sie kapie dziecie w emolientach tych to przynajmiej 10 minut musi w tym leżec a potem jeszcze nalezy tym samym preparatem posmarowac aby zachowac ta wilgotność ja mam i do kąpieli emulscje natłuszczająca i do smarowania1

Mi do wagi sprzed ciazy 10 ale do wagi prawidowej 15 a chce zrzucic 17kg.

TAKA RÓZNICA 80KG na pierwszym 70kg na drugim
super efekt!! motywujące

kurcze wy tu o dietach, mi zostało jakies 3kg do wagi sprzed ciąży, ale super by było jakby z 7kg zeszło przy moim prawie 160cm 58kg nie wygląda dobrze dawno sie w sumie nie ważyłam, bo waga spakowana, ale jeszcze zostało na brzuchu troche

a z dobrych wiadomości to jutro odbieramy paszport i w poniedziałek (jak wulkan pozwoli) wracamy do Polski tylko tam takie powodzie aż sie boje, a tu ładnie, dziś słonko świeciło i normalnie taka duchota, że szok
Stary 2010-05-20, 22:41   #1758
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Wy tak o dietach, a ja już nie mam siły na wagę wejść , bo ciągle to samo pokazuje od 4 tyg.
A gdzie się kupuje to siemie lniane, i z czym to się je?tak samo siup do buzi, czy do picia?
jak kupisz tam jest na opakowaniu fajny przepis aby na suchej patelni "podsmażyć" siemie potem coś tam zrobic jeszcze nie pamietam i mozna posypywac kanapki.. ja dodałam dzis łyzke do sałaty lodowej z pomidorami i oliwa.

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja jak zaczyna;am diete e pierwszy tydzien schudlam 4,5 kilo i teraz tez juz widze jak mialam w tamtym tyg ze waga mi spadla ale zwazyc sie nie moge bo mam wage popsuta;/ tylko po ciuchach widze

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

u mnie jest tak ze mam na tydzien dwie diety
jedna 3 dni druga 3 dni i na 7 dzientygodnia ktora chce.
Ale masz dla kobiety karmiacej cyckiem? bo ja pod tym wzgledem teraz mam diete...

Pamietajcie dziewczyny przez pierwsze 2 tyg sie chudnie a przez kolejne 2-3 waga moze nie drgnąc w dół bo organizm sie nauczy magazynowac już.. ale potem znowu leci w dół takie etapy dlatego bardzo duzo osób RZYGNUJE Z DIET bo nie widza efektów a to trzeba czekac.

DOBRANOC

POP super masz z tym swoim TŻ i bratem.. no pozazdrościc tylko

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2010-05-20, 22:44   #1759
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja nie karmie ale ona powinna odpowiadac z tym ze to wszystko jest dobierane do organizmu pod kontekstem badań i tak dalej.
A.Camus
Stary 2010-05-20, 22:54   #1760
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Nadrobiłam Was w końcu. Ja dzisiaj jestem po rozrywkowym dniu czyli wizytach u 2 specjalistów lekarzy. Było fajnie – mała strasznie się darła, aż była sina od tego krzyku. I dzięki temu to resztę dnia przespała. A na wizycie byłam wraz z TZ i jego bratem. Więc oni cały czas się mała zajmowali – karmili, przewijali, nosili. Fajnie to wyglądało. Nawet TZ wysłałam do lekarza aby załatwił mi zwolnienie lekarskie, które mi się należy bo mamy rehabilitację. Oczywiście dostałam 30 dni. A ja sobie rozmawiałam z innymi matkami, które znam bo poznałyśmy się wcześniej w szpitalach. Mówię Wam fajna ta przychodnia dla Wcześniaków – lubię tam chodzić. Wszyscy uśmiechnięci, mili.

A jutro rano mam okulistę (nie cierpię tego badania) ale już w innej przychodni takiej okropnej typowo państwowej. I jadę tylko z bratem TZ (chłopak właśnie kończy studia -5 rok i zamiast się bawić to przyjechał aby mi pomagać dzieckiem się zajmować.

Ja kupiłam taką 4,7 m i dla mnie (161cm) jest trochę za długa ale TZ ma ponad 180 więc dla niego jest OK.
Nie miałam problemu ani z obwiązaniem siebie ani z obwiązaniem TZ. A chustę najpierw wiążę a na koniec wkładam dziecko.
Chustę mam NATIBABY ona jest znacznie węższa niż inne chusty więc tego materiału nie jest tak dużo i łatwiej nad nią zapanować.

Muszę to wypróbować.

Ja też z tych co chętnie oddadzą parę kilo dokładnei 6 kg.

A których Pampersów używasz. Bo te niebieskie 2-ki są mniejsze a te białe 2-ki są większe.

Kudrę muszę obudzić TZ-ta i Oliwkę bo musimy ją wykąpać.
POP aórą dokładnie chiste masz, bo włąśnie chciałam zamówić, ale tych chust tutaj tyle, że szok! nie wiem czym sie sugerować przy wyborze
Stary 2010-05-20, 23:31   #1761
P0P70
Zakorzenienie

Minka - ja dokładnie mam tę
http://www.allegro.pl/item1026984122..._promocja.html

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Przynam się jaka wyrodna ze mnie matka .. ja to swoje dziecie karmie schabowymi , golonką itp... waga jak wychodziła ze szpitala 2900 a 6 tyg później 4950 .. normalnie klocek mi się robi.

Szymek za to jest złośliwy i jak go się prosi powiedz tata to mówi mama .. a potrafi tata mówić .
To faktycznie upasłaś na tych schobowych Olę.

A moja siostrzenica to do 5 roku życia na tatę wołała "pan" albo po imieniu. O innych ojcach mówiła a to tata np.kuby czy tata martnki ale o swoim mówiła pan. Potem jej to przeszło ale do dzisiaj jest bardzo złośliwa i robi co chce. Uwielbiam ją, Ma teraz 8 lat i jej marzenie to wyjść za miliardera i jeździć limuzuną

Cytat:
dziewczyny ratunku!!! szykuje mi sie wyjazd na 11.06 jakie sa szanse ze zdązę z paszportem dla małego???a moze jest jakas inna opcja-wiecie cos na ten temat??
A gdzie się wybierasz? bo może szybciej załatwisz dowód osobisty? O ile to wyjazd do Unii

A jeżeli chodzi o diety to czy stosowałyście kiedyś dietę South Beach
http://southbeach.c10.pl/.
Jest dość łatwa bo ona nie polega na ograniczaniu jedzenia tylko na eliminowaniu pewnych składników. Najgorzej jest w pierwszych 2 tygodniach ale można schudnąć nawet 6 kilo. Dla mnie jest ciężka bo ja uwielbiam owoce a to właśnie jest zakazane. Znam dziewczynę która ją zastosowała i po miesiącu wyglądała świetnie - zgubiła 10 kg. Było to 2 lata temu i do dzisiaj kg nie powróciły.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 07:05   #1762
NaTaLaLa
BAN stały

Pop, ja stosowalam ta diete....w I fazie, schudlam 4 kg....do drugiej fazy nie dotrwalam gdyz akurat wtedy zalezalo mi na czasie i potrzebowalam zrzucic kg expresowo(ale nie jest ciezka, ani razu nie czulam sie glodna)... przeszlam na diete kopenchadzka...po 13 dniach zlecialo mi 11 kg....no ale bylo zdecydowanie ciezej niz 2 tygodnie South Beach...i musze stwierdzic ze calkiem niezly tylek mialam :P a za moment zaszlam w ciaze i tyle tego bylo :P od poniedzialku znowu jestem na kopenchadzkiej i widze efekty

Moja mama stosowala diete kapusciana, schudla 12 kg ...bylo to kilka latek temu, a do kapusty ma wstret do dzis :P ja probowalam tez, ale nie przelknelam tej kapuchy..bleah...

Musze cos wymyslic na kolejna dietke za tydzien, bo niedlugo mija 13 dni...a to jeszcze nie koniec, wzielam sie za siebie (CHYBA:P)

Jakbyscie mialy cos sprawdzonego to ja bardzo chetnie poczytam.....
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 08:26   #1763
megi-megi
Zakorzenienie

A ja kupiłam chustę tkaną. Rzeczywiście elastyczna nie jest w ogóle. W ogóle też nie mam pomysłu, jak tam wetknąć dziecko. Chyba jakaś melepeta ze mnie.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 08:51   #1764
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Cytat:

Cytat:

A moja siostrzenica to do 5 roku życia na tatę wołała "pan" albo po imieniu. O innych ojcach mówiła a to tata np.kuby czy tata martnki ale o swoim mówiła pan. Potem jej to przeszło ale do dzisiaj jest bardzo złośliwa i robi co chce. Uwielbiam ją, Ma teraz 8 lat i jej marzenie to wyjść za miliardera i jeździć limuzuną

A gdzie się wybierasz? bo może szybciej załatwisz dowód osobisty? O ile to wyjazd do Unii

Jest dość łatwa bo ona nie polega na ograniczaniu jedzenia tylko na eliminowaniu pewnych składników. Najgorzej jest w pierwszych 2 tygodniach ale można schudnąć nawet 6 kilo. Dla mnie jest ciężka bo ja uwielbiam owoce a to właśnie jest zakazane. Znam dziewczynę która ją zastosowała i po miesiącu wyglądała świetnie - zgubiła 10 kg. Było to 2 lata temu i do dzisiaj kg nie powróciły.
tak do Hiszpanii myslisz ze dowod bedzie szybciej?
juz zrobilam oplate ide zlozyc dzisiaj wniosek o paszport ale gdyby dowod byl na 100% to bym zrobila jeszcze dowod
Stary 2010-05-21, 09:12   #1765
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

chustę to mam taką, jest elastyczna, to że długa to dla mnie dobrze bo wzrost mam 178 http://allegro.onet.pl/item104371315...0cm_tanio.html
U tego samego sprzedawcy mają fajne bluzy i bęzrekawniki, ale to na troszkę starsze dziecię http://allegro.onet.pl/item104217767...chustomam.html
http://allegro.onet.pl/item101773169...chustomam.html

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

zastanawiam sie nad kupnem kosmetyku dla mam karmiących i wogle kobiet po porodzie, tylko najpierw muszę opinii poszukać bo cena trochę wysoka http://allegro.onet.pl/item104107204...la_200_ml.html

Stary 2010-05-21, 10:06   #1766
libra777
Zakorzenienie

Cytat:

widze,ze kathe* caly czas nas czyta
Ja wyrabiałam małemu dowód to czekałam miesiąc ale może u was szybciej

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

Cytat:

Ja ją kiedyś stosowałam , a właściwie to był mój stały sposób żywienia , trochę ją nagięłam do siebie ale ogólnie zasady pozostały te same i wtedy też wyglądałam świetnie ale jak zaczęłam normalnie jeść czyt.schabowe, pieczony kurczak , ciasta , pączki itp. to niestety waga podskoczyła i to sporo, po sobie wiem ,że jeśli ktoś raz przytyje to już musi całe życie się pilnować niestety , bo komórki tłuszczowe nie znikają tylko się kurczą i czekają przyczajone ,żeby się znowu napchać.
Stary 2010-05-21, 10:06   #1767
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wy tu o dietach odchudzajacych a moze któras zna taka tuczaca bo ja juz chudsza nisz przed ciażą wygladam strasznie. (172 cm/53 kg ) a jeszcze teraz lekarz kaze mi odstawić produkty mleczne co ja mam jeść kurczakiem gotowanym juz rzygam bleeee... marchew gotowana, ryż, zupki... co jeszcze niedługo znikne z powierzchni ziemi.
przepraszam za brak polskich znaków ale mam mała na rekach.

niestety, ostatnio tylko tu by spała, łózeczko i wozek parzy ja w tyłek. juz nie mam sposobu. jak ja odkładam spiaca to za moment pobudka i ryk. w ogóle jakies marudne mam to dziecko ostatnio... powiedzcie ze nie jestem sama... marze o Gabulcu Mrowaczka

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2010-05-21 o 10:08
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 10:21   #1768
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
jak kupisz tam jest na opakowaniu fajny przepis aby na suchej patelni "podsmażyć" siemie potem coś tam zrobic jeszcze nie pamietam i mozna posypywac kanapki.. ja dodałam dzis łyzke do sałaty lodowej z pomidorami i oliwa.

Ale masz dla kobiety karmiacej cyckiem? bo ja pod tym wzgledem teraz mam diete...

Pamietajcie dziewczyny przez pierwsze 2 tyg sie chudnie a przez kolejne 2-3 waga moze nie drgnąc w dół bo organizm sie nauczy magazynowac już.. ale potem znowu leci w dół takie etapy dlatego bardzo duzo osób RZYGNUJE Z DIET bo nie widza efektów a to trzeba czekac.

DOBRANOC

POP super masz z tym swoim TŻ i bratem.. no pozazdrościc tylko
No właśnie ten zastój jest najgorszy , bo wtedy łatwo się poddać, nie mniej gorszy jest efekt jojo, dlatego diety zbyt drastyczne na których się chudnie szybko nie mają sensu bo kiedys wkońcu trzeba normalnie zacząć jeść i kilogramy wracają

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
tak do Hiszpanii myslisz ze dowod bedzie szybciej?
juz zrobilam oplate ide zlozyc dzisiaj wniosek o paszport ale gdyby dowod byl na 100% to bym zrobila jeszcze dowod
A co ci szkodzi zrobić też dowód , nie płacisz za niego , ja nie płaciłam ,ale to chyba wszędzie tak jest

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
chustę to mam taką, jest elastyczna, to że długa to dla mnie dobrze bo wzrost mam 178 http://allegro.onet.pl/item104371315...0cm_tanio.html
U tego samego sprzedawcy mają fajne bluzy i bęzrekawniki, ale to na troszkę starsze dziecię http://allegro.onet.pl/item104217767...chustomam.html
http://allegro.onet.pl/item101773169...chustomam.html

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

zastanawiam sie nad kupnem kosmetyku dla mam karmiących i wogle kobiet po porodzie, tylko najpierw muszę opinii poszukać bo cena trochę wysoka http://allegro.onet.pl/item104107204...la_200_ml.html
No cena rzeczywiście trochę wysoka , ja to szczerze powiedziawszy nie wierze w cudowną moc takich kosmetyków , owszem może i trochę ujędrnią, ale na pewno nie zlikwidują obwisłej skóry .Kosmetyk+masaże+ ćwiczenia to tak

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

A bluzy dla chustomam bajera

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Wy tu o dietach odchudzajacych a moze któras zna taka tuczaca bo ja juz chudsza nisz przed ciażą wygladam strasznie. (172 cm/53 kg ) a jeszcze teraz lekarz kaze mi odstawić produkty mleczne co ja mam jeść kurczakiem gotowanym juz rzygam bleeee... marchew gotowana, ryż, zupki... co jeszcze niedługo znikne z powierzchni ziemi.
przepraszam za brak polskich znaków ale mam mała na rekach.

niestety, ostatnio tylko tu by spała, łózeczko i wozek parzy ja w tyłek. juz nie mam sposobu. jak ja odkładam spiaca to za moment pobudka i ryk. w ogóle jakies marudne mam to dziecko ostatnio... powiedzcie ze nie jestem sama... marze o Gabulcu Mrowaczka
Może przejdź na taką mączną dietę( jeśli lubisz) kluski ,pierogi , makarony , lazania itp. powinnaś przytyć.
Ja to mam 168cm i kiedyś ważyłam 53kg to wszyscy się pytali czy ja chora nie jestem.No a teraz ważę 86 kg niestety, chciałabym chociaż do wagi z przed ciąży wrócić do 70kg chociaż to nie było idealnie ale nie 86.Jakbym tak jeszcze przestrzegała diety to by było super a ja cały tydzień wytrzymałam bez słodyczy a później sie nawpieprzałam ,że aż mnie zemdliło
Stary 2010-05-21, 10:21   #1769
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie, ktora z tych wspominanych przez Was nadaje sie dla mlekowozu?

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

Kochana, zapraszam Was do siebie- urządzimy korepetycje z ładnego spania. Dziewczyny sobie pogadają w łóżeczku i Gabryśka jej wszystko wytłumaczy ładnie.

Nie to, żebym chciała Cię podłamać, ale Gabryśka w nocy spała od 22.30 do 5 i od 5.30 śpi do teraz...(10.20)
A może to ja powinnam się martwić, że dziecię aż tyle śpi i może jakieś słabowite jest??? (A TFU!)

Babeczki, e-mail poszedł
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 10:33   #1770
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Może przejdź na taką mączną dietę( jeśli lubisz) kluski ,pierogi , makarony , lazania itp. powinnaś przytyć.
Ja to mam 168cm i kiedyś ważyłam 53kg to wszyscy się pytali czy ja chora nie jestem.No a teraz ważę 86 kg niestety, chciałabym chociaż do wagi z przed ciąży wrócić do 70kg chociaż to nie było idealnie ale nie 86.Jakbym tak jeszcze przestrzegała diety to by było super a ja cały tydzień wytrzymałam bez słodyczy a później sie nawpieprzałam ,że aż mnie zemdliło
Uwielbiam takie rzeczy- pierogi, kluseczki mmmm... tylko robić ich mi się nie chce Ale szczerze mówiąc tyle ile ja wcinam (pomijam teraxniejszość ) to nie jeden facet tyle nie je. Naprawdę. Jem zawsze o wiele więcej od mojego tż-a. W pracy zawsze ze mnie się śmieją jak przynosze prowiant. Calą wielka reklamówkę. I wiecznie głodna... a kilogramy w ogóle nie przybywają. Tylko ubywają jak np. jeden dzien zjem mniej- momentalnie chudne. Po tacie taka przemiana materii...
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Kochana, zapraszam Was do siebie- urządzimy korepetycje z ładnego spania. Dziewczyny sobie pogadają w łóżeczku i Gabryśka jej wszystko wytłumaczy ładnie.

Nie to, żebym chciała Cię podłamać, ale Gabryśka w nocy spała od 22.30 do 5 i od 5.30 śpi do teraz...(10.20)
A może to ja powinnam się martwić, że dziecię aż tyle śpi i może jakieś słabowite jest??? (A TFU!)

Babeczki, e-mail poszedł
Z milą chęcią bym skorzystała z korepetycji
Moja w nocy dziś calkiem ladnie spala bo od 21 do 1 i potem do 4. Piła 15 minut i dalej w kimę. Teraz mi wreszcie usnęla, włozyłam do wózka i <tfu,tfu>śpi. Ale ogolnie jak nie spi i nie jest przy cycu to ciagle marudzi. Już nie wiem gdzie mam ją kłaśc zeby chwilę sama posiedziała Ciagle by chciała byc na raczkach noszona a staramy się naparwdę jak juz wrzeszczy... ech...

Ty karmisz cyckiem, nie? To naprawde dziwne ze tak długo przesypia. Może przez to tez mniej przybiera skoro tak rzadko je. Moja w dzień to co 2-3 godziny musi zjeść. 4 godziny przerwy zdarzaja sie niezmiernie rzadko.
5 godzin snu zdarzyło jej się raz i to dlatego, że miała gorączkę...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości