|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Jak się cieszę, że nie jestem z tym sama. Musimy się spotkać koniecznie! I AniaP i Gmyrelka! Tak, tak! I P0P jak będzie. Czuję się podekscytowana No, a mąż mnie zawiezie, gdzie trza (na spotkanie) bo ja się gubię tu jak kociaczek w piwnicy. No i Igorka też zawiezie, bo my jakoś ostatnio nierozłączni jesteśmy. To z tej okazji idę wziąć łyczka zimnego piwka - po spacerku, obiadku i tym super słoneczku mi się należy ( a mały śpi, świeżo nakarmiony).
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
my tez spacerek zaliczylysmy, wlasnie niedawno wrocilysmy nakarmilam maluszka i teraz sobie guga obok mnie;p
aniu a moglabys mi opisac dokladnie jak sie zapina ten fotelik?
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- a te z rossmanna to takie, tylko że w niemieckim znalazłam http://www.supermarktcheck.de/online...axi-wattepads/
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
dokladnie mam takie same
|
|
#1745 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
byly po 1,99nie wiem czy tu moge napisac ale czy moze ktoras z Was potrzebuje podgrzewacz bo chetnie odsprzedam za troszke mniejsze pieniążki,mam taki http://www.vitanea.pl/product/detail...ochodowej.html |
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dieta od DIETETYKA:
I DZIEŃ I śniadanie: 30g pieczywa, 30g poledwicy, sałata 50g, pomidor 100g II śniadanie: 150g owoce przegryzka: 250ml soku pomidorowego, krążek ryzowy obiad: 250ml czystej zupy, 30g kaszy gruczanej, 100g wołowiny, 130g surówki z sałaty i pomidora kolacja: 80g piersi z indyka, 10 rodzynek, 1 lyżeczka siemienia lnianego, sałata, oliwa i np. nie odmierzam juz wagowo dokłądnie bo to nie ma sensu, ale na sniad. zjadłam 2 kromki razowca z sałata (duuzo) poledwica i pomidor do tego włozyłam kilka listków natki pietruszki. Owoce: był baban i jabłko na obiad i kolecja acznie zrobiłam poledwiczki gotowane w ziołach z kurzcaka ugotowałam kaszę i sałate lodową z pomidorem wymieszałam z oliwą i takim gotowym sosem w proszku vinegret. i zjem to tez na kolacja bo nie mam indyka ani wołowiny. A siemie lniane działa dobrze na skóre dziecka i moja tez. Pije mnóstwo wody i herbatki 3-4 szt. Bocianek oraz kawe zbozowa! Jestem p[rzed kolacja bo pxno wstałam i dlatgeo tak poxno bede jadła -czyt. zaraz i takich dni mam 6 ułozonych i kazdy stosuje po 2 razy. czyli jutro mam to samo do jedzenia. a potem moge mieszac podobne posiłki
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
my do podmywania uzywamy takich galganow watkowych kolorowych a do kupalki to takie duze waciki w realu sa za 3 zlote chyba te realowe
my dzisiaj pol dnia na dworze Julka spala pod oknem a ja gotowalam obiad i mam patent na bujanie wozka przywiazalam mopa i przez okno jak tylko zaczela plakusiac odpychalam i przyciagalam tym oto sposobem nie musialam wychodzic ![]() a moje dziecie dzisiaj pierwszy raz powiedzialo mama wiem wiem nie wierzycie ale nawet maz krzykna "ty ona gada" a bylo to tak jak ona placze to czesto wydaje takie dzwieki jak NIE albo ŁE a dzisiaj plakala po kapieli bo ja nie chcialam jej dac cyca wiem wiem wyrodna matka ze mnie ale witamionke jej szykowalam co prawda wyplula ja a potem nie chciala cyca i plakala i najpierw byly te jej nie nie nie a potem nagle bylo mama i zas nie nie nie az sie poplakalam z radosci szkoda ze kamerke wylaczylam bo nagrywalam wczesniej jej gaworzenie i smianie sie w glos a tak to bym miala na starosc jak to dziecko krzyczao do mnie mama
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
drcron oj wierze ci ja tego nie pisałam.. ale tez moja jak gaworzy to mówi mamaaamaaaa no bosko
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia nie jesteś głodna , a ile to kalorii dziennie wychodzi
---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Drcron musisz to opatentować
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My dziś bylismy u ortopedy i w sobote jade na USG .. bo pediatra zamotała i nie wypisała mi od razu skierowania na USG więc byłam na samej konsultacji , ale dobrze bo zabiore sobie Olcika i pojade na jakieś zakupki Przynam się jaka wyrodna ze mnie matka .. ja to swoje dziecie karmie schabowymi , golonką itp... waga jak wychodziła ze szpitala 2900 a 6 tyg później 4950 .. normalnie klocek mi się robi. Szymek za to jest złośliwy i jak go się prosi powiedz tata to mówi mama .. a potrafi tata mówić .
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2010-05-20 o 21:22 |
|
|
|
|
#1751 |
|
Zakorzenienie
|
Widze temat diet
ja polecam DIETE PROTEINOWA dr dukana Madziwnia roznica masakryczna !!!!!! Bardzo mi sie podoba i mam motywacje bo ja zaczynalam jak mialam 87,5 chwilowo mam 82 i tez chce dojsc do 70
|
|
|
|
#1752 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ratunku!!! szykuje mi sie wyjazd na 11.06 jakie sa szanse ze zdązę z paszportem dla małego???a moze jest jakas inna opcja-wiecie cos na ten temat??
![]() najgorsze ze musze to zalatwic do jutra widze,ze kathe* caly czas nas czyta
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2010-05-20 o 21:49 |
|
|
|
#1753 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam Was w końcu. Ja dzisiaj jestem po rozrywkowym dniu czyli wizytach u 2 specjalistów lekarzy. Było fajnie – mała strasznie się darła, aż była sina od tego krzyku. I dzięki temu to resztę dnia przespała. A na wizycie byłam wraz z TZ i jego bratem. Więc oni cały czas się mała zajmowali – karmili, przewijali, nosili. Fajnie to wyglądało. Nawet TZ wysłałam do lekarza aby załatwił mi zwolnienie lekarskie, które mi się należy bo mamy rehabilitację. Oczywiście dostałam 30 dni. A ja sobie rozmawiałam z innymi matkami, które znam bo poznałyśmy się wcześniej w szpitalach. Mówię Wam fajna ta przychodnia dla Wcześniaków – lubię tam chodzić. Wszyscy uśmiechnięci, mili.
A jutro rano mam okulistę (nie cierpię tego badania) ![]() Cytat:
Cytat:
Nie miałam problemu ani z obwiązaniem siebie ani z obwiązaniem TZ. A chustę najpierw wiążę a na koniec wkładam dziecko. Chustę mam NATIBABY ona jest znacznie węższa niż inne chusty więc tego materiału nie jest tak dużo i łatwiej nad nią zapanować. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kudrę muszę obudzić TZ-ta i Oliwkę bo musimy ją wykąpać.
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj miałam zabiegany dzień, ale na szczęście za chwilkę kąpiel i spać.
Jutro idę do gina więc jak któraś ma jakieś pytania to proszę , tak sobie pisze nawiązując do momentów jak byłyśmy w ciąży , ale jakby co to się mogę podpytać.Mój tż dzisiaj ciasta nakupił pare kilo do pracy dla kolegów i szmpana, bo mu kartkę gratulacyjną synka podarowali, razem z wkładką. Tylko czemu mi nawet jednego kawałka nie przywiózł oj dzisiaj celibat będzie. Wy tak o dietach, a ja już nie mam siły na wagę wejść A gdzie się kupuje to siemie lniane, i z czym to się je?tak samo siup do buzi, czy do picia?
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chcace schudnac moja saiadka poleca ta diete u niej zdzialala cuda
![]() Dieta dr Dukana Protal 1 Faza ataku prowadzona za pomoca diety czysto proteinowej pozwala na efektowny start przynoszący niemal tak błyskawiczne rezultaty jak głodówka lub dieta oparta na proteinach w proszku, ale bez ich wad i niebezpieczeństw. Średni czas trwania: 5 dni (w zależności ile się chce schudnąć: od 7 do 10 dni jeśli powyżej 20 kg; 5 dni jeśli 10-20 kg; 3 dni jeśli mnij niż 10 kg; 2 dni jeśli mniej niż 5 kg, ) Protal 2 Faza równomiernego rytmu utraty wagi opiera się na naprzemiennej diecie proteinowej, która pozwala szybko dojśc do upragnionej wagi. Średni czas trwania: tydzień na każdy utracony kilogram Protal 3 Faza utrwalenia uzyskanej wagi i niedopuszczenia do pojawienia się efektu jojo, szyli szybkiego ponownego przybrania na wadze, to okres w którym należy być szczególnie ostrożnym. Trwa dziesieć dni na każdy utracony kilogram. Średni czas trwania: 10 dni na każdy utracony kilogram. Protal 4 Faza definitywnej stabilizacji opiera się na prostej zasadzie, niezbędnej, by zachować uzyskaną wagę: jeden dzień ścisłej diety proteinowek w każdy czwartek do końca zycia. Zalecenie ostre i niepodlegające żadnym negocjacjom, ale wystarczająco skuteczne i precyzyjne, aby można je było zaakceptować na tak długi czas. Ścisły protal w każdy czwartek przez całe życie. MEMENTO KURACJI UDERZENIOWEJ W tym okresie trwającm od jednego do dziesięciu dni możecie żywić się ośmioma kategoriami produktów wymienionych poniżej. Z tych osmiu kategorii możecie dowolnie wybierać to, na co macie ochotę, beż żadnych ograniczeń i o każdej porze dnia. Wolno wam również te produkty dowolnie ze sobą łączyć. Zasada jest zatem prosta i nie podlega dyskusji: wszystko , co jest wymienione na zamieszczonej poniżej liście jest całkowicie dozwolone, a to, czego na niej nie ma , jest zakazne, zapomnijcie o tym na razie , wiedzac, że w niedalekiej przyszłości pokarmy te wróca do waszego jadłospisu. -chude mieso: cielęcina, konina, wołowina z wyjątkiem antrykotu i rozbratla z koscia, wszystko na gillu lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu -podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek) -wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane -owoce morza (skorupiaki i mięczaki) -drób oprócz kaczki i bez skóry -chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe -jaja -chude produkty nabiałowe -półtora litra wody z małą zawartością soli mineralnych -środki wspomagające : kawa, herbata, herbatki ziołowe, ocet, zioła, przyprawy, korniszony, cytryna (nie jako napój), sól i musztarda (umiarkowanie) Poza środkami wspomagającymi i ośmioma poprzednio opisanymi kategoriami, nie wolno wam jeść NIC INNEGO. Produkty, które nie są wymienione na tej liscie, są zabronione w fazie kuracji uderzeniowej. Skoncentrujcie się na tym, co jest dozwolone i zapomnijcie o reszcie. Urozmaicajcie wasz jadłospis, jedząc te produkty po kolei lub dowolnie je mieszając, i zawsze pamiętajcie, że możecie bez obaw korzystać ze wszystkich figurujących na liście składników . MEMENTO KURACJI O RÓWNOMIERNYM RYTMIE ODCHUDZANIA Zachować wszystkie dozwolone w kuracji uderzeniowej produkty i dodać, bez zadnych ograniczeń co do ilości, godziny spożywania czy sposobów łączenie następujące surowe lub gotowane warzywa: pomidory, ogórki, rzodkiewki, szpinak, szparagi, pory, zieloną fasolkę, kapustę, grzyby, seler,fenkuły,wszelkie zielone sałaty łącznie z cykorią, boćwinę, bakłażany, cukinię, paprykę, a nawet marchew i buraki pod warunkiem , że nie będą podawane do każdego posiłku. Podczas trwania tej fazy stosować naprzemiennie okres protein z warzywami i okres protein bez warzyw, aż do osiągnięcia ustalonej wagi. MEMENTO KURACJI POZWALAJĄCEJ NA UTRWALENIE WAGI Czas trwania kuracji przejściowej oblicza się zależnie od wielkości utraconej wagi: dziesięć dni nowej diety na każdy utracony kilogram. Jeśli straciliście 20 kg, trzeba ją stosować przez okres wynoszący 20 razy dzisięc dni, co stanowi dwieście dni, czyli sześć miesięcy i dwadzieścia dni, a 10 kg oznacza sto dni. W ten sposób każdy łatwo obliczy czas dzielący go od ostatecznej stabilizacji. Podczas fazy utrwalania wagi należy jak najściślej stosować się do diety pozwalającej na spożywanie następujących pokarmów: -pokarmy proteinowe fazy uderzeniowej -warzywa kuracji równomiernej -jedna porcja owoców dziennie, oprócz bananów, winogron i czereśni -2 kromki pełnoziarnistego chleba dziennie -40 gramów sera -2 porcje produktów skrobiowych tygodniowo -udziec jagnięcy lub pieczeń z polędwicy wieprzowej Jako ukoronowanie kuracji mamy jeszcze: -dwa odświętne posiłki w tygodniu Oraz obowiązkowo i bezwarunkowo -jeden dzień ścislej diety proteinowej (kuracja uderzeniowa) w tygodniu –niewymienny i bezdyskusyjny MEMENTO KURACJI OSTATECZNEJ STABILIZACJI Przejść do normalnego sposobu odżywiania się podczas sześciu dni w tygodniu, zachowując dobre nawyki nabyte podczas kuracji, i stosować co czwartek lub, jeśli to niemożliwe, w środę lub piątek jeden dzień czystych protein (kuracja uderzeniowa) w sposób regularny, ścisły i przez całe życie. Spożywać codziennie 3 łyżki stołowe otrąb owsianych. Zaniedbanie tych dwóch zasad, stanowiących jeden z filarów planu Protal, to gwarancja odzyskania całej utraconej wagi w niedalekiej przyszłości. ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
u niej w ciagu miesiaca spadlo 7 kg
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak zaczyna;am diete e pierwszy tydzien schudlam 4,5 kilo i teraz tez juz widze jak mialam w tamtym tyg ze waga mi spadla ale zwazyc sie nie moge bo mam wage popsuta;/ tylko po ciuchach widze
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- u mnie jest tak ze mam na tydzien dwie diety jedna 3 dni druga 3 dni i na 7 dzientygodnia ktora chce.
|
|
#1757 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Warto w tym miesiącu zainwestować w kilka miękkich śliniaków (bawełna podszyta ceratką). Bynajmniej nie pora jeszcze na rozszerzanie diety niemowlęcia, ale czas, by chronić jego garderobę przed inwazją śliny. U niektórych maluchów właśnie rusza produkcja śliny, której nie potrafią jeszcze dość sprawnie połykać - stąd hektolitry tej substancji płyną obficie bo brodzie niemowlęcia wprost na ubranko, które już po chwili nadaje się tylko do zmiany. Pomóc może właśnie śliniak." Cytat:
kurcze wy tu o dietach, mi zostało jakies 3kg do wagi sprzed ciąży, ale super by było jakby z 7kg zeszło przy moim prawie 160cm 58kg nie wygląda dobrzea z dobrych wiadomości to jutro odbieramy paszport i w poniedziałek (jak wulkan pozwoli) wracamy do Polski
|
|
#1758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pamietajcie dziewczyny przez pierwsze 2 tyg sie chudnie a przez kolejne 2-3 waga moze nie drgnąc w dół bo organizm sie nauczy magazynowac już.. ale potem znowu leci w dół takie etapy dlatego bardzo duzo osób RZYGNUJE Z DIET bo nie widza efektów a to trzeba czekac. DOBRANOC POP super masz z tym swoim TŻ i bratem.. no pozazdrościc tylko
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie karmie ale ona powinna odpowiadac z tym ze to wszystko jest dobierane do organizmu pod kontekstem badań i tak dalej.
|
|
#1760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Minka - ja dokładnie mam tę
http://www.allegro.pl/item1026984122..._promocja.html Cytat:
![]() .A moja siostrzenica to do 5 roku życia na tatę wołała "pan" albo po imieniu. O innych ojcach mówiła a to tata np.kuby czy tata martnki ale o swoim mówiła pan. Potem jej to przeszło ale do dzisiaj jest bardzo złośliwa i robi co chce. Uwielbiam ją , Ma teraz 8 lat i jej marzenie to wyjść za miliardera i jeździć limuzuną![]() Cytat:
A jeżeli chodzi o diety to czy stosowałyście kiedyś dietę South Beach http://southbeach.c10.pl/. Jest dość łatwa bo ona nie polega na ograniczaniu jedzenia tylko na eliminowaniu pewnych składników. Najgorzej jest w pierwszych 2 tygodniach ale można schudnąć nawet 6 kilo. Dla mnie jest ciężka bo ja uwielbiam owoce a to właśnie jest zakazane. Znam dziewczynę która ją zastosowała i po miesiącu wyglądała świetnie - zgubiła 10 kg. Było to 2 lata temu i do dzisiaj kg nie powróciły.
|
|
#1762 |
|
BAN stały
|
Pop, ja stosowalam ta diete....w I fazie, schudlam 4 kg....do drugiej fazy nie dotrwalam gdyz akurat wtedy zalezalo mi na czasie i potrzebowalam zrzucic kg expresowo(ale nie jest ciezka, ani razu nie czulam sie glodna)... przeszlam na diete kopenchadzka...po 13 dniach zlecialo mi 11 kg....no ale bylo zdecydowanie ciezej niz 2 tygodnie South Beach...i musze stwierdzic ze calkiem niezly tylek mialam :P a za moment zaszlam w ciaze i tyle tego bylo :P od poniedzialku znowu jestem na kopenchadzkiej i widze efekty
Moja mama stosowala diete kapusciana, schudla 12 kg ...bylo to kilka latek temu, a do kapusty ma wstret do dzis :P ja probowalam tez, ale nie przelknelam tej kapuchy..bleah... Musze cos wymyslic na kolejna dietke za tydzien, bo niedlugo mija 13 dni...a to jeszcze nie koniec, wzielam sie za siebie (CHYBA:P) Jakbyscie mialy cos sprawdzonego to ja bardzo chetnie poczytam..... |
|
|
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupiłam chustę tkaną. Rzeczywiście elastyczna nie jest w ogóle. W ogóle też nie mam pomysłu, jak tam wetknąć dziecko. Chyba jakaś melepeta ze mnie.
|
#1764 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
juz zrobilam oplate ide zlozyc dzisiaj wniosek o paszport ale gdyby dowod byl na 100% to bym zrobila jeszcze dowod |
||
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
chustę to mam taką, jest elastyczna, to że długa to dla mnie dobrze bo wzrost mam 178 http://allegro.onet.pl/item104371315...0cm_tanio.html
U tego samego sprzedawcy mają fajne bluzy i bęzrekawniki, ale to na troszkę starsze dziecię http://allegro.onet.pl/item104217767...chustomam.html http://allegro.onet.pl/item101773169...chustomam.html ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- zastanawiam sie nad kupnem kosmetyku dla mam karmiących i wogle kobiet po porodzie, tylko najpierw muszę opinii poszukać bo cena trochę wysoka http://allegro.onet.pl/item104107204...la_200_ml.html
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
Wy tu o dietach odchudzajacych a moze któras zna taka tuczaca
bo ja juz chudsza nisz przed ciażą co ja mam jeść kurczakiem gotowanym juz rzygam bleeee... marchew gotowana, ryż, zupki... co jeszcze niedługo znikne z powierzchni ziemi. przepraszam za brak polskich znaków ale mam mała na rekach. niestety, ostatnio tylko tu by spała, łózeczko i wozek parzy ja w tyłek. juz nie mam sposobu. jak ja odkładam spiaca to za moment pobudka i ryk. w ogóle jakies marudne mam to dziecko ostatnio... powiedzcie ze nie jestem sama...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-05-21 o 10:08 |
|
|
|
#1768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- A bluzy dla chustomam bajera ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Ja to mam 168cm i kiedyś ważyłam 53kg to wszyscy się pytali czy ja chora nie jestem.No a teraz ważę 86 kg niestety |
||||
|
|
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie to, żebym chciała Cię podłamać, ale Gabryśka w nocy spała od 22.30 do 5 i od 5.30 śpi do teraz...(10.20) A może to ja powinnam się martwić, że dziecię aż tyle śpi i może jakieś słabowite jest??? (A TFU!) Babeczki, e-mail poszedł
|
|
#1770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale szczerze mówiąc tyle ile ja wcinam (pomijam teraxniejszość ) to nie jeden facet tyle nie je. Naprawdę. Jem zawsze o wiele więcej od mojego tż-a. W pracy zawsze ze mnie się śmieją jak przynosze prowiant. Calą wielka reklamówkę. I wiecznie głodna... a kilogramy w ogóle nie przybywają. Tylko ubywają jak np. jeden dzien zjem mniej- momentalnie chudne. Po tacie taka przemiana materii... ![]() Cytat:
![]() Moja w nocy dziś calkiem ladnie spala bo od 21 do 1 i potem do 4. Piła 15 minut i dalej w kimę. Teraz mi wreszcie usnęla, włozyłam do wózka i <tfu,tfu>śpi. Ale ogolnie jak nie spi i nie jest przy cycu to ciagle marudzi. Już nie wiem gdzie mam ją kłaśc zeby chwilę sama posiedziała Ciagle by chciała byc na raczkach noszona a staramy się naparwdę jak juz wrzeszczy... ech...Ty karmisz cyckiem, nie? To naprawde dziwne ze tak długo przesypia. Może przez to tez mniej przybiera skoro tak rzadko je. Moja w dzień to co 2-3 godziny musi zjeść. 4 godziny przerwy zdarzaja sie niezmiernie rzadko. 5 godzin snu zdarzyło jej się raz i to dlatego, że miała gorączkę...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:48.

Zakupiłam karnet do klubu sportowego ale samej też za bardzo mi się nie chce i tylko raz byłam. A poza tym mam podobnie do Ciebie. W W-wie mieszkam od początku ciąży i tak 9 m-cy praktycznie w ciszy, teraz buzia otwarta tylko do Młodego ale ten jeszcze nie chce ze mną gadać
Jak mój luby wraca z pracy to ja już najchętniej kładłabym się spać.

Ty też masz tą 4-metrową??
No i nie wiem czy mam kupić Pampersy 3?? Bo skoro Belle 3 są mega za duże to Pampersy 3 też będą za duże??Kubuś waży 5200...wiem, wiem głupia jestem ale na prawdę nie wiem już jakie mam kupić