|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
Cytat:
trzymaj się jakoś Słońce ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
siala u mnie tez burza i pada
![]() ale naprodukowałyście ![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | ||||||
Zadomowienie
|
Dla wszystkich buziaczki, kochane jesteście
![]() Zrobiłam obiad z 2 dań (mimo, że plan był, że TŻ obiadu nie zobaczy), ale jutro może nie być prądu, wody, gazu, niczego... Wrocław jutro czeka na falę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też lubię wiśnióweczkę ... i te wiśnie ... albo porto ![]() ja wszystko lubię poza whisky (bleeeee), a smaczki mam różne, czasem ochota na słodkie (baileys albo sheridan's) a czasem na wytrawne winko, albo piwko... w listopadzie kupiliśmy książkę "1001 drinków " ale jeszcze żadnego nie miałam okazji przetestować ... Cytat:
a miałaś wskazanie do CC? Było wskazanie do CC i lekarz kazał rodzić SN?? Nie rozumiem. Byłam przekonana, że Macierzyński się automatycznie zaczyna w dniu porodu. Trzeba tylko złożyć o te dodatkowe 2 tygodnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Syn kolezanki sie uspokaja, jak ona go kładzie na tej ceratce od przewijaka (na golaska). Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-05-21 o 00:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jak się przepierze kilka razy to ta koronka zmięknie nieco i przestanie drapać.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:27 ---------- u mnie przed oknem żołnierze budują wał przeciwpowodziowy, zaczęli ok 17tej (teraz jest noc a oni dalej robią), metalową konstrukcję ułożyli, deski impregnowane i obkładają workami z piachem tylko, że ja mieszkam na tym cholernym Kozanowie we Wrocławiu ![]() ![]() ![]() tylko wtedy mieszkałam z mamą na 8mym piętrze, a teraz mamy swoje kupione, na parterze ![]() ![]() ![]() Boję się, że urodzę Kubusia i nie będę miała z nim gdzie wrócić ze szpitala, że mieszkanie będzie schło po powodzi, że będzie trzeba robić remont generalny a ja chyba do mamy będę musiała się wprowadzić ![]() Dzisiaj ogólna panika, wszędzie korki, chleba nie ma nigdzie, wodę ludzie po kilka zgrzewek brali. Kolejki w biedronce zaczynały się przed wejściem !!! Nawet nie stawałam, nie dałabym rady. Najśmieszniejsze jest to, że w '97 byłam w ciąży, teraz znowu jestem w ciąży i znowu wielka powódź. Koleżanka mi mówiła dzisiaj, żebym więcej może nie zachodziła, żebym może córeczkę adoptowała. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Witam, lecicie jak szalone, jeden dzien was zostawic a tu...
Po zamawialam sobie kilka tunig, leginsy, w sumie zebym miala w czym chodzic po porodzie ![]() ![]() Pogoda u mnie piekna juz jest 15 stopni ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() psy - wiecie jakie mam podejście do włochaczy choćby po moich zdjęciach z psiną ![]() ![]() ![]() Psy na wsi - chciałabym tylko dodać, że nie wszystkie psy na wsi są nieszczęśliwe. Mój wuj ma wielkiego psa na łańcuchu ale ma swoją budę (ocieploną), długi łańcuch, zawsze miskę z wodą, raz dziennie dostaje wielka michę jedzenia (żadne psie karmy ale tzw. domowe jedzenie). Na noc jest spuszczany i biega po całej posesji.Jest wtedy panem podwórka ![]() Wyjeżdżam na Mazury - jadę odwiedzić rodziców i nie będzie mnie przez weekend. To chyba ostatnia taka długa podróż przed porodem. Trochę sie przeziębiłam i boję sie jechać ale nie mamy wyjścia. Mamy zaplanowane kolejne weekendy i jeśli teraz nie pojedziemy to następna możliwość w połowie czerwca. A to już za późno na wycieczki po 250 km w jedną stronę Praca mag.- sporo wczoraj napisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1088 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1090 | ||||
Zadomowienie
|
Dziń dobry mamusie, już po sniadanku, prąd jest
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19465357]A ja mam laski pytanko-jakie macie upławy tak po 30 tc? Dużo ich?[/QUOTE] ostatnio zauważyłam, ze mam ich więcej ale to zaczęło sie tak od 33tc, czyli od kilku dni. Cytat:
![]() Cytat:
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g ![]() 33tc - 1919g ![]() 37tc - 2538g ![]() 40t3d - 3440g, 54cm ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-05-21 o 08:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W W-wie fala jest ale nie ma tragedii a tu u nas za W-wą na razie nic nie przelało ale mówią, że jeszcze doba zagrożenia jest, bo wały mogą nasiąknąć i pęknąć. Ja jestem dobrej myśli ![]() Zresztą mieszkam na 3 piętrze, więc nie sądzę aby w razie "w" aż tutaj woda dotarła a samochód ma AC. ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- U nas jest piękna pogoda!!! Słońce świeci i jest 22st! Zjadłam parówkę gotowaną na śniadanie i pomidorka. Zaraz idę z pieskiem na spacerek. Widziałam, że pisałyście o karmach dla psów. Mój jest dziwny, bo nie lubi suchej karmy ![]() ![]() Najlepiej lubi buraczki... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | ||
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() idealniecialo ![]() anoxa ![]() muminek ![]() olakola ![]() hd milego wypoczynku, kuruj się i super że widać już koniec pracy Cytat:
dzieci przewaznie lubia na golaska (wyjatkiem byla chrzesnica Tż która sie darla w nieboglosy jak ja przewijano) [1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19465357]A ja mam laski pytanko-jakie macie upławy tak po 30 tc? Dużo ich?[/QUOTE] Przed ciażą miałam mokre dni wiadomo a w ciąży praktycznie od początku w większym lub mniejszym stopniu,( bez wkładek nie chodzę) i od przezroczystych po białe to normalne ...czasem lekko żółte..co może faktycznie świadczyć o infekcji. Na początku ciąży wyraźnie zauważyłam ich zwiększenie ale gin mnie uspokoił że tak często się zdarza w ciąży, taka moja fizjologia....teraz biorę też co kilka dni gynoflor (żeby paciorkowiec który mi wyszedł na początku nie wrócił) więc pewnie to też jest trochę mylące bo po prostu częsć tej tabletki wydala mi się na wkładkę. Ogólnie wydaje mi się że nie masz powodu do niepokoju gorzej jakby były w innym kolorze... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | ||
Zakorzenienie
|
Muminku oby malemu sie jak najszybciej poprawilo i aby sie tak nie meczyl biedulek.
Cytat:
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
witam
szalone kobiety, wczoraj maz byl w domu bo mial rozmowe w sprawie nowej pracy wiec caly dzien bylismy poza domem. wieczorem troche was nadrobilam ale nie mialam juz sil pisac ![]() muminek bardzo mi przykro, nie wiem co ci doradzic. zycze szybkiej diagnozy dziewczyny z poludnia, wspolczuje wam przejsc powodziowych, nie wyobrazam sobie tego stresu pies - ja mam pieska, mieszanka yorka i chiuaua. nie ma siersci ktora moze alergizowac tylko wlosc. zapach psa zalezy w duzej mierze od tego co je. nasz dostaje purine i jest ok porod - bedac na szczepieniu z corcia przegladalam jej ksiazeczke i tam jest wpisane ze druga faza porodu trwala 6 min. to jest to co mnie przeraza, za szybko i wtedy za bolesnie ![]() ![]()
#1095 |
Zakorzenienie
|
nasza psina wychowala sie na Royalu i Hillsie ale potem nie chciala juz ich jesc wiec zaczelismy jej kupowac Eukanube. a ostatnio jej sie znowu zmienilo i lubi Royala. wogole to wet powiedziala we wtorek ze mamy jej nie dokarmiac zwyklym jedzeniem bo jej jakies tam wlokna niszczy w zoladku. a nasza juz tak byla nauczona ze wszystko co my jemy to ona dostaje tez troche. no i teraz ma dietke i zakaz dawania jej czegokolwiek poza karma. ciezko nam jak tak siedzi z tymi swoimi oczkami a my nie mozemy jej nic dac
itakasia i jak poszlo mezowi na rozmowie?
AR (D) ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez aniaa22 Czas edycji: 2010-05-21 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mnie sie pare razy zdarzylo miec uplawy, ktore wygladaly jak katar, takie geste i zielonkawe, jak spytalam o to lekarza, to powiedziala mi, ze to normalne, boje sie, ze tu u nas to wszystko jest normalne.
Bardzo wspolczuje wszystkim, ktorym grozi zalanie, mam nadzieje, ze jednak Was to ominie. My mamy psa, jesli chodzi o karme, to staramy sie karmic jedna karma, a jak zmieniamy to nie tak od razu. Weterynarz zalecil, zeby stopniowo dodawac nowa do starej i potem zmieniac proporcje, tak, zeby zoladek sie przyzwyczail, bo ponoc sa bardzo wrazliwe. Jesli chodzi o slinienie, to ona jest chyba mistrzem, jak cos dobrego jemy, to jej tak cieknie z pyska, ze szok! |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
aniaa
na rozmowie bylo ok ![]() ![]() ![]()
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
aniaa
pensja bedzie taka sama jaka mial w obecnej pracy wiec super ![]() ![]() ![]() ![]()
#1100 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Cytat:
Kotka przybiegła do mnie i skrobała w drzwi, jak ją wpuściłam to cała spanikowana się przytuliła i zasnęła. Cytat:
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny uciekam na zakupy i kafke z przyjaciolka
![]() ![]()
#1102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!!
U mnie świeci słoneczko ![]() ![]() co do upławów holinka to ja co prawda zaczynam 29 tydzień ale na ostatniej wizycie mój ginek je zauważył, kazał obserwować i jakby ich było więcej kazał się zgłosić na wizytę, narazie jest ok Muszę łazienkę dziś posprzątać... ale mi się nie chce... wiadomo że lepiej na wizażu siedzieć ![]() M. wczoraj do mnie pisał, że łóżeczko dostaniemy od jego siostry, on kupi materac i jak się czujemy... i jak mój nastrój (bo ostatnio jakbym mogła to bym go zabiła)
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Pobudka, gimnastyka bardzo krótka
![]() Witanko czas na śniadanko ![]() U mnie dalej trwa rozpierdaczae w związku z wstawianiem drzwi :[ Wczoraj ojciec wstawił futrynę, resztę miał kończyć jutro jak klej/zaprawa wyschnie ale jakoś się zebrał i dziś będzie robił choć nie do końca poschło ![]() ![]() Przelokuję zwierza do małego pokoju.. kurde niektórzy urządzają pokoje dla dziecka a ja dla psa i kota ![]() ![]() A tak, zacznę zwierzęta już teraz przyzwyczajać, że ma noc są zamknięte w małym pokoju i będzie spokój, tam im dam miski z jedzonkiem i wodą no i kocią kuwetkę ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ehh.. takie życie... tylko przykro bardzo czasem. Nie żebym była jakąś wybitną flądrą co jej nikt nie lubi ![]() Po prostu przez związek z moim ex straciłam wszystkich znajomych, nie mogłam się z nikim spotkać ani na godzinę. Dlatego jest moim ex bo przez 3 lata zdziczałam i nawet wyjście do sklepu i kontakt z ludźmi w kolejce było dla mnie strasznie przerażające, czułam sie jak dziwadło, na które kazdy się gapi jak na kosmitę. Może jest jakiś wątek... znajdź sobie koleżankę czy coś? ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-05-21 o 09:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Ślicznie dzisiaj w W-wie
![]() Och, proszę proszę niech się pogoda nie psuje ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zadomowienie
|
muminek88
![]() Cytat:
![]() no ale to i tak jeszcze mam pewnie czasu z 2 lata bo szczurki, chciałam już teraz ale pewnie mógłby się dobijać do szczurków do klatek i chcieć je zjeść ![]() itakasia jeżeli za takie same pieniądze na miejscu to i czas i pieniądze na dojazdy nie idą to nie widze lepszej opcji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Kupilam malej troche zabawek :
http://allegro.pl/item1046225823_lam...ek_gratis.html http://allegro.pl/item1044421161_bri...ek_gratis.html http://allegro.pl/item1043100022_bri...nk_gratis.html http://allegro.pl/item1048776783_bri...nk_gratis.html Niech ma od mamusi moja mala. |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale piesek mnie rozłożył na łopatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
www.przygarnijSiale.pl tam na pewno znajdzie sie jakas kolezanka ;P
A nie macie wspolnych znajomych z mezem? Cytat:
![]() Itakasia super sie udalo wam z ta praca ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Pieska dokupilam wlasnie aby za przesylke nic nie placic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niby mamy ale nie na tyle by wpaść na kawę.. znaczy się on ma kolegów a do nich nie wypada mi wpadać ![]() Poza tym jego znajomi to raczej tacy tylko na "cześć, cześć", nawet Tż się z nimi nie spotyka w czasie wolnym bo zaraz by było picie i inne dziadostwa.. a wiadomo jak to u niego jest z piciem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.