|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3931 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
...mialam paskudny sen, ze ktos mi szyl jakis material na moim brzuchu i mi sie humor spiep...ył...
![]()
#3932 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nika trzymam kciuki za pracę mamy. Wpadłam na pomysł imienia dla naszej córeczki (a nawet dwóch) tylko jeszcze mąż musi zaakceptować. Oliwia Patrycja K... ![]() Hehe mama skwitowała to tak że jesteśmy porąbani ja nazywam córkę od "warzywa" a mój brat swoją od drzewa bo ma na imię Kalina hehe
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3933 |
BAN stały
|
wiam moge doloaczytc..tp.10./10.2010
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3934 |
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Śliczne macie brzuszki dziewczyny i zwierzaczki też słodkie ![]() ![]() Wczoraj robiłam wyniki i te próby wątrobowe oraz CRP są ok. Natomiast morfologia niby ok, ale w marcu moja hemoglobina to 12,5, w kwietniu - 13,3, a teraz 11,6 (a norma jest chyba od 11, ale może w ciąży nawet niższa jest ok, orientujecie się może?) i hematokryt troszkę poniżej normy. A co najdziwniejsze, to wcześniej brałam tylko kwas foliowy i NNKT complex, a od końca kwietnia biorę Metafolin 400 + DHA, ech... Byłam dzis w szkole rodzenia, na ćwiczenia można chodzić już od 20 t.c. (tylko kobieta) a ok. 2 m-ce przed porodem na teorię razem z partnerm, a po jej skończeniu są jeszce jakieś zajęcia - poród rodzinny i coś jeszcze. Planuję zacząć za jakiś m-c (ok.26-28 t.c.) Moi rodzice powiedzieli, że kupią wózek dla maleństwa ![]() Jaki byście wybrały gdybyście nie musiały patrzeć na kasę? Tzn. tak w granicach zdrowego rozsądku(wiem, że są wózki i za 14 tys.zł) Witaj Rozaliontka ![]() ![]()
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-05-21 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i nie ma miejsca.... My niby mamy poddasze dla siebie z łazienka, ale kuchnia juz wspólna.... ![]() Dziś rano wstałam, zrobiłam sobie kawke bezkofeinową i wyciągnełam ciasteczka..taka malutka paczuszkę... wypiłam zjadłam, no i Dominis w tym czasie kupke zrobił więc zostawiła wszystko na stole i poszłam zmienic pieluszkę (oczywiście miałam zaraz zamiar sprzątnąć po sobie) Jeszcze nie zdążyłam zmienić pieluchy a tu wrzask.... " dopiero co wysprztałam, i znów cały stół zawalony" co ty se wyobrażasz, jam mnie zabraknie to wtedy sobie będziesz musiałą sama radzić" Mama ciągle powtarza jak wszystko ja boli i jak musi się narobic strasznie, że jak umrze to będe się cieszyła itd.... a i jeszcze sie darła żebym szybka ta smierdzącą pieluche wyrzuciłą bo jak kto wejdzie to się wystraszy smrodu.....Tak jakby inne dzieciki nie srały tylko Dominiś..... ![]() ![]() Naprawde jest mi ciężko i smutno że tak mama gada o śmierci....i że niby ja mam się z tego cieszyć.... Nie wiem o co jej chodzi.... życie z pedantką jest ciężkie ![]() ![]() ![]() enis...imię Szymonek bardzo mi się podoba ![]() ![]() A co myślicie o Ksawerym?? Bo ja choruje na Ksawierka od czasóe Dominika, bo on miał byc tak nazwany.... ![]() Może źle mysle, ale zauwarzyłam że wszystkie strasznie się cieszycie jak dzidzia jest dziewczynką, a jak jest chłopcem to mniej optymizmu jest.... Nie wiem...wszystkie pragniecie babeczek?? No bo to tylko ciuszki dzieciaczki na początku różnią...... ![]()
![]() |
#3936 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Mszu no gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() Lenka a którego czerwca dokładnie masz obronę? ja mam 9 Ycan gratuluję oddania pracy ![]() ![]() Coś jeszcze miałam pisac, ale już nie pamiętam ![]() Kiedy wreszcie będzie słońce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3937 |
Zakorzenienie
|
enis - u nas będzie Szymon
![]()
#3938 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3939 | |||
Zadomowienie
|
ycnan, fajnie że już napisałaś pracę
![]() Mpik82, dzięki ![]() masz dzisiaj urodzinki? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A powiem wam co mój TŻ wymyślił.. Zastanawialiśmy się jaki domek kupimy jak się wyprowadzimy z Lublina (wcześniej ja chciałam duży dom, a TŻ mały), teraz powiedział że nieważne jaki, ale musi być taki, żeby łatwo było go potem rozbudować... dla córusi i zięcia, on faceta nie spuści z oczu ![]() Cytat:
No i niedługo się biorę za pisanie, z laptopem w łóżku... Wczoraj posiedziałam chwilę na balkonie jak mój TŻ sadził kwiatki.. ale będziemy mieć cudnie na balkonie ![]()
![]() |
#3940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jasne witaj ![]() ![]() aaneczka1984 a nie mozecie zrobic u gory aneksu kuchennego? albo wogole inne mieszkanie? bo to serio jakas paranoja... a mam wrazenie ze mama chce wzbudzic w tobie poczucie winy i bedzie coraz wiecej chciala az cie w depreche wpedzi... ale aneks kuchenny to dobra sprawa bo wode macie u gorry wiec tylko rurki pociagnac a gazu nawet nie trzeba bo ostatecznie butla.. albo na prad..
![]() ![]() |
![]() |
#3941 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas w koncu od wczoraj slonce, mam nadzieje ze nie bedzie chodz padac przez weekend bo chcemy w koncu pomalowac pergole i pomontowac. ja tez mam zepsuty humor przez moja corke... przydalaby mi sie taka super niania bo od tyg jest tak okropna ze wrecz mnie terroryzuje, juz dzis nie mam sily sie denerwowac i maz ma wrocic wczesniej z pracy zajac sie nia bo ja juz wymiekam. jak pomysle o drugim takim lobuzie to mi sie odechciewa wszystkiego. musze sie wybrac do fryzjera echh. moze za tydzien mi sie uda podciac wlosy i w sumie corke musze tez zaciagnac :/ aaneczkaa wspolczuje ze masz takie przeboje z mama. Ja jak mieszkalm jakis czas z rodzicami i dzieckiem krotko bo krotko to mialam serdecznie dosc... dopiero na swoim mam spokoj i tez nie zawsze bo jeszcze sa telefony echhh
#3942 |
Zakorzenienie
|
aneczka ja bym długo w takim domu nie wytrzymała, przecież tak się nie da żyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3943 |
Zadomowienie
|
aaneczka, e tam, dla mnie to bylo obojetne. Tzn dlugo dlugo przed tym zanim jeszcze myslalam, ze zajde w ciaze, to marzyla mi sie córka ;] ale po tym jak byłam au pair dla 3 chlopcow (wiek: 2,4,6 lat) zupełnie mi przestawiło, i zaczełam pragnac syna. Pozniej miałam dlugo przerwe na myslenie o dzieciach do momentu wlasnej ciazy... ale jak zaszłam w ciaze to jakos nie mialam nastawienia na plec, przeciwnie do mojego męza, kotry sobie wkrecał, ze bedzie syn, ale o tym pisałam wczesniej
![]() Bylby syn to tez bym sie cieszyla, bo wiedzialabym ze przynajmniej mąż jest w pelni zadowolony. |
![]() ![]() |
![]() |
#3944 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Aneczka- trzymaj sie cieplo. Mama ma chyba jakies kompleksy i chce dsie dowartosciowac twoim poczuciem winy. Jak bedzie okazja to znikajcie stamtad i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajnego masz mezusia, ze ci kwiatki sadzi, moj sie do tego zupelnie nie nadaje. Za to moj mezus wygral 4ke w TOTKA i 250zl nam wpadlo! Humor mi sie troche poprawia na ta mysl...
![]() |
#3945 | |
Zadomowienie
|
mszu, ja też byłam au pair
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() Ale wam fajnie z tą wygraną, my jeszcze nigdy kaski nie wygraliśmy.. A mój mąż to ma zamiast mnie syndrom wicia gniazda, bo przedwczoraj malował mieszkanie, a wczoraj kwiatki na balkonie sadził ![]() ![]()
![]() |
#3946 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas USG wyglądało podobnie.... ![]() ![]() Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#3947 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Wagę kontrolować powinny kobiety, które już przed ciążą miały poważną nadwagę i takim zaleca się tycie nie więcej niż 8kg (ale to kobietom o wadze startowej pow. 100 kg). Ale kobietom przeciętnym, szczupłym, czy chudym polecają od 8 kg nawet do 16 kg i to jest normalne. Cytat:
Cytat:
Faktycznie może człowieka coś trafić. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3948 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie cholera wie, czy to przeziębienie. Od 3 dni katar, kaszel, gorączki chyba nie mam, albo niską. W nocy pocę się strasznie i przez to mnie przewiewa, bo się taka mokra odkrywam. Biorę oscillococcinum ale jakoś średnio pomaga i już sama nie wiem, co zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3949 |
Zakorzenienie
|
herbata z cytryną i sokiem malinowym + dużo czosnku (choćby taki płynny w kapsułkach). I wyleżeć.
![]() |
#3950 |
Zakorzenienie
|
bordowa najlepiej wylezec i herate pij i ci przejdzie jak sie pogorszy to tylko lekarz zostaje.
ja to w ogole schizol jestem z waga ![]() z tym ze ja wazylam 59 kg a w pierwszej ciazy 55 i teraz jak patrze na swoje karty to wyszlo na to samo.. pocieszam sie jedynie tym ze teraz zamiast tluszcz waga idzie z innego powodu bo w pierwszej ciazy przytyc 6 kg w mc na poczaku to raczej nie dziecko a moje obzarstwo ![]() no ale juz i tak zbytniego wplywu duzego nie mam ![]() ![]()
#3951 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
U mnie nadal remont trwa - przez ostatnie dni przejechałam w samochodzie prawie 800 km i non stop jakies nerwy. Na szczęście to koniec (chwilowo) podróży. ![]() Do tego padła mi płyta główna do laptopa i trzeba było się przenieść na kompa stacjonarnego, który ledwo zipie i teraz każdy drży żeby nie było powtórki z rozrywki, bo jak i ten padnie to koniec... Mam już wybrane imiona dla dziewczynki - Natalia lub Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3952 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba nivea lub hipp, bo ostatnio zrwaca moją uwagę. A jak bedą jakieś problemy skórne to oilatum
Jaga dobrze, ze już powoli myślisz o kolejnych staraniach. Silna jesteś ![]() po raz kolejny to pytanie ![]() mszu, dash, cellaris, Kalex gratuluję Córeczek! enis a Tobie gratuluję Synka ![]() aaneczka naprawdę trudne musi byc życie z TAKĄ pedantką. Moja mama za to sprząta niedokładnie, ale to chyba wina wzroku ![]() bordowa szczerze mówiac to cię nie pamietam, ale póki możesz to próbuj domowych sposobów a jak sie pogorszy to trzeba będzie jednak do lekarza.
#3953 | ||||||
Zadomowienie
|
Bordowa ja dopiero wychodzę z dwutygodniowego przeziębienia, byłam u lekarza ale nie bardzo mają co przepisać. Jeśli nie masz gorączki, ani żadnego zapalenia gardła itp to nic nie przepiszą. Kup w aptece syrop dla kobiet w ciąży chyba Prenalen, gin powiedział mi że można zwykła wit. c 3 razy dziennie. Pij herbatę z miodem i cytryną, dużo czosnku np. na kanapkę. Na mokry kaszel syrop z cebuli własnej produkcji. Na ból gardła Tantum Verde w sprayu, do nosa kropelki homeopatyczne.
Wszystkim dziewczynom które poznały płeć GRATULUJE córeczek i synka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaneczka1984 bardzo współczuję sytuacji z mamą, nie ma to jak na swoim z daleka od rodziców (nawet bardzo kochanych). Ale rozumiem, że nie zawsze się da. Trzymaj się jakoś ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witamy serdecznie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3954 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma za bardzo gdzie zrobić aneksu kuchennego,bo to strycho-poddasze,a nawet jesli,to uznaliśmy z tżtem,że szkoda nam w to kasę ładować,bo skoro załatwiamy sprawy budowy domu,to nie ma to,bo przez to tylko się zasiedzimy u teściów.Ja nie mam teściów konfliktowych,ale i tak działają mi na nerwy,sam fakt mieszkania pod jednym dachem wyzwala złe emocje.Do tego martwi mnie to,że np klatka schodowa jest taka jak w kamienicach czy bloku(oddzielna),w zimie jest na niej chłodnawo,więc jak sobie pomyślę o dziecku to mnie trafia.Ciekawe jak ja będę to robić,żeby zejśc do kuchni i np mleko zrobić?Będę ubierać dziecko w kombinezon i schodzić z nim do kuchni?I tak kilka razy dziennie...A na spacer z wózkiem to już całkiem...2 piętra schodów,niby jest winda,ale strasznie głośna ![]() Cytat:
![]() I to by było na tyle,jesli chodzi o ładną pogodę,bo niby słonce gdzieś tak się wynurza,ale już słyszę jakieś grzmoty daleko i czarną chmurę burzową ![]()
![]() |
#3955 |
Zakorzenienie
|
nie straszcie mnie tymi burzami bo ja chce balkon w koncu zrobic brrrr... cholerna pogoda... ciekawe od czego tak moze od tego wulkanu?
podobno cale lato ma byc takie ![]() mi sie tez Ksawery podoba ale mezowi niet ![]()
#3956 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i zgadzam sie, nie ma to jak na swoim, chocby rodzice bardzo kochani byli... A moze w tej klatce warto postawic jakas dmuchawe na zime chociaz, albo cos podbnego? chyba ze zainwestujecie w jakas kuchenke elektryczna i bedziesz choc mleko grzac u gory? Bo rzeczywiscie ubierac siebie i malego do kuchni to ja sobie nie wyobrazam ![]() co do burz, to ja burze uwielbiam! i kazda pierwsza burze w roku celebrowalam tanczeniem w deszczu z rownie szalona kumpela... tutaj jakbym chciala sobie potanczyc na trawniku, to chyba raczej z psimi kupami (Poznan jest okropnie zasr...ym miastem)
![]() |
#3957 |
Wtajemniczenie
|
Bylam dzis u gina. Wszytsko jest ok. Ale w ostatnim mieisacu utylam 2 kg i powiedzila ze o kg za duzo. Ze narazie powinnam tyc 1kg w miesiac. Moze rzeczewiscie troche przesadzalam zwlaszcza ze slodyczami- codziennie ostatnio byl baton
![]() Nakupowalam torbe owocow i postanowilam nie jesc slodyczy- no najwyzej raz na tydzien ![]() ![]() Enis - ja jestem za Szymonem. Oczewiscie wybor imienia to tylko wasz wybor. Ale wasz synek moze byc pozniej nieszczesliwy jak bedzie sie wolac do niego IGNACY. Moj maz ma na imie Zenek i zawsze marudzi na imie ze takie brzydkie mogli mu dac rodzice. Chociaz z drugiej strony mi sie podoba Mikolaj (a tez ktos moze moiwc ze swiety ![]() ![]() Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-21 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3958 |
Rozeznanie
|
W sny nie wierze ale czasem mi się sprawdzają,a co do BURZY to się strasznie boję ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#3959 |
Raczkowanie
|
Enis tez uważam ze Szymon to ładniejsze imie
![]() ja sobie wkreciłam juz Patrycja albo Kinga miała byc tez Nadia ale rodzina szybko mi wybila z glowy:p tylko ciekawe co na te imiona powie moj TZ juz od 3 tygodni go nie widze bo wyjechal za granice do pracy buu ![]() ![]() ![]() ![]() waniliaania2009 ja tez codziennie musze zaliczyc slodycz bo az mnie nosi jak nie zjem ![]() ![]() ![]() ![]() dziś zaczynamy 21 tydzien ![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- a mam jeszcze pyanko do mamusiek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3960 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Poza tym 63 kg i 170 cm to ty nadal jesteś bardzo szczupłą kobietą.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.