|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
...mialam paskudny sen, ze ktos mi szyl jakis material na moim brzuchu i mi sie humor spiep...ył...
|
#3932 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I
Cześć dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
Nika trzymam kciuki za pracę mamy. Wpadłam na pomysł imienia dla naszej córeczki (a nawet dwóch) tylko jeszcze mąż musi zaakceptować. Oliwia Patrycja K... ![]() Hehe mama skwitowała to tak że jesteśmy porąbani ja nazywam córkę od "warzywa" a mój brat swoją od drzewa bo ma na imię Kalina hehe
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
||
|
|
|
#3933 |
|
BAN stały
|
wiam moge doloaczytc..tp.10./10.2010
![]() ![]()
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Śliczne macie brzuszki dziewczyny i zwierzaczki też słodkie )Wczoraj robiłam wyniki i te próby wątrobowe oraz CRP są ok. Natomiast morfologia niby ok, ale w marcu moja hemoglobina to 12,5, w kwietniu - 13,3, a teraz 11,6 (a norma jest chyba od 11, ale może w ciąży nawet niższa jest ok, orientujecie się może?) i hematokryt troszkę poniżej normy. A co najdziwniejsze, to wcześniej brałam tylko kwas foliowy i NNKT complex, a od końca kwietnia biorę Metafolin 400 + DHA, ech... Byłam dzis w szkole rodzenia, na ćwiczenia można chodzić już od 20 t.c. (tylko kobieta) a ok. 2 m-ce przed porodem na teorię razem z partnerm, a po jej skończeniu są jeszce jakieś zajęcia - poród rodzinny i coś jeszcze. Planuję zacząć za jakiś m-c (ok.26-28 t.c.) Moi rodzice powiedzieli, że kupią wózek dla maleństwa Jaki byście wybrały gdybyście nie musiały patrzeć na kasę? Tzn. tak w granicach zdrowego rozsądku(wiem, że są wózki i za 14 tys.zł) Witaj Rozaliontka Masz termin blisko mojego
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-05-21 o 10:54 |
|
|
|
#3935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i nie ma miejsca.... My niby mamy poddasze dla siebie z łazienka, ale kuchnia juz wspólna.... ![]() Dziś rano wstałam, zrobiłam sobie kawke bezkofeinową i wyciągnełam ciasteczka..taka malutka paczuszkę... wypiłam zjadłam, no i Dominis w tym czasie kupke zrobił więc zostawiła wszystko na stole i poszłam zmienic pieluszkę (oczywiście miałam zaraz zamiar sprzątnąć po sobie) Jeszcze nie zdążyłam zmienić pieluchy a tu wrzask.... " dopiero co wysprztałam, i znów cały stół zawalony" co ty se wyobrażasz, jam mnie zabraknie to wtedy sobie będziesz musiałą sama radzić" Mama ciągle powtarza jak wszystko ja boli i jak musi się narobic strasznie, że jak umrze to będe się cieszyła itd.... a i jeszcze sie darła żebym szybka ta smierdzącą pieluche wyrzuciłą bo jak kto wejdzie to się wystraszy smrodu.....Tak jakby inne dzieciki nie srały tylko Dominiś..... Naprawde jest mi ciężko i smutno że tak mama gada o śmierci....i że niby ja mam się z tego cieszyć.... Nie wiem o co jej chodzi.... życie z pedantką jest ciężkie ![]() ![]() ![]() enis...imię Szymonek bardzo mi się podoba ![]() A co myślicie o Ksawerym?? Bo ja choruje na Ksawierka od czasóe Dominika, bo on miał byc tak nazwany.... ![]() Może źle mysle, ale zauwarzyłam że wszystkie strasznie się cieszycie jak dzidzia jest dziewczynką, a jak jest chłopcem to mniej optymizmu jest.... Nie wiem...wszystkie pragniecie babeczek?? No bo to tylko ciuszki dzieciaczki na początku różnią......
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Mszu no gratulacje masz swoja córunię ![]() Lenka a którego czerwca dokładnie masz obronę? ja mam 9 Ycan gratuluję oddania pracy wiem jaka to ulga ![]() Coś jeszcze miałam pisac, ale już nie pamiętam ![]() Kiedy wreszcie będzie słońce ![]() |
|
|
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
enis - u nas będzie Szymon
|
#3938 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
Trochę mnie nie było, ale wróciłam Dopadło mnie jakieś choróbsko i muszę siedzieć w domu a za oknem słońce zaczyna wychodzić ... Mężczyzna mnie wygania do lekarza, ale jak pomyślę o tych kaszlących i kichających ludziach w poczekalni to aż mnie wykręca ...
|
|
|
|
#3939 | |||
|
Zadomowienie
|
ycnan, fajnie że już napisałaś pracę
Ja dzisiaj będę pisać dalej..Mpik82, dzięki masz dzisiaj urodzinki? ![]() Cytat:
Ale oryginalne jest Cytat:
Ja tak samo ze synusia bym się cieszyła. A powiem wam co mój TŻ wymyślił.. Zastanawialiśmy się jaki domek kupimy jak się wyprowadzimy z Lublina (wcześniej ja chciałam duży dom, a TŻ mały), teraz powiedział że nieważne jaki, ale musi być taki, żeby łatwo było go potem rozbudować... dla córusi i zięcia, on faceta nie spuści z oczu Cytat:
No i niedługo się biorę za pisanie, z laptopem w łóżku... Wczoraj posiedziałam chwilę na balkonie jak mój TŻ sadził kwiatki.. ale będziemy mieć cudnie na balkonie
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jasne witaj opowiadaj o sobie![]() aaneczka1984 a nie mozecie zrobic u gory aneksu kuchennego? albo wogole inne mieszkanie? bo to serio jakas paranoja... a mam wrazenie ze mama chce wzbudzic w tobie poczucie winy i bedzie coraz wiecej chciala az cie w depreche wpedzi... ale aneks kuchenny to dobra sprawa bo wode macie u gorry wiec tylko rurki pociagnac a gazu nawet nie trzeba bo ostatecznie butla.. albo na prad..
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() u nas w koncu od wczoraj slonce, mam nadzieje ze nie bedzie chodz padac przez weekend bo chcemy w koncu pomalowac pergole i pomontowac. ja tez mam zepsuty humor przez moja corke... przydalaby mi sie taka super niania bo od tyg jest tak okropna ze wrecz mnie terroryzuje, juz dzis nie mam sily sie denerwowac i maz ma wrocic wczesniej z pracy zajac sie nia bo ja juz wymiekam. jak pomysle o drugim takim lobuzie to mi sie odechciewa wszystkiego. musze sie wybrac do fryzjera echh. moze za tydzien mi sie uda podciac wlosy i w sumie corke musze tez zaciagnac :/ aaneczkaa wspolczuje ze masz takie przeboje z mama. Ja jak mieszkalm jakis czas z rodzicami i dzieckiem krotko bo krotko to mialam serdecznie dosc... dopiero na swoim mam spokoj i tez nie zawsze bo jeszcze sa telefony echhh
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
aneczka ja bym długo w takim domu nie wytrzymała, przecież tak się nie da żyć
cały czas jesteś pewnie kłębkiem nerwów. Może pomyślcie o jakimś małym mieszkanku? jesteś dorosłą osobą a mama cały czas tobą rządzi, co i jak masz robić. A jeszcze przyjdzie drugie maleństwo to może być jeszcze gorzej
|
|
|
|
#3943 |
|
Zadomowienie
|
aaneczka, e tam, dla mnie to bylo obojetne. Tzn dlugo dlugo przed tym zanim jeszcze myslalam, ze zajde w ciaze, to marzyla mi sie córka ;] ale po tym jak byłam au pair dla 3 chlopcow (wiek: 2,4,6 lat) zupełnie mi przestawiło, i zaczełam pragnac syna. Pozniej miałam dlugo przerwe na myslenie o dzieciach do momentu wlasnej ciazy... ale jak zaszłam w ciaze to jakos nie mialam nastawienia na plec, przeciwnie do mojego męza, kotry sobie wkrecał, ze bedzie syn, ale o tym pisałam wczesniej
![]() Bylby syn to tez bym sie cieszyla, bo wiedzialabym ze przynajmniej mąż jest w pelni zadowolony. |
|
|
|
#3944 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aneczka- trzymaj sie cieplo. Mama ma chyba jakies kompleksy i chce dsie dowartosciowac twoim poczuciem winy. Jak bedzie okazja to znikajcie stamtad i tyle ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fajnego masz mezusia, ze ci kwiatki sadzi, moj sie do tego zupelnie nie nadaje. Za to moj mezus wygral 4ke w TOTKA i 250zl nam wpadlo! Humor mi sie troche poprawia na ta mysl...
|
|
#3945 | |
|
Zadomowienie
|
mszu, ja też byłam au pair
![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
![]() Ale wam fajnie z tą wygraną, my jeszcze nigdy kaski nie wygraliśmy.. A mój mąż to ma zamiast mnie syndrom wicia gniazda, bo przedwczoraj malował mieszkanie, a wczoraj kwiatki na balkonie sadził A sadził je, bo się boi że ja toxo złapię, bo nie miałam
|
|
#3946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas USG wyglądało podobnie.... i też gin stwierdził, ze niby chłopaka nie widzi, chyba, ze mu się ogonek gdzieś schował ![]() Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3947 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wagę kontrolować powinny kobiety, które już przed ciążą miały poważną nadwagę i takim zaleca się tycie nie więcej niż 8kg (ale to kobietom o wadze startowej pow. 100 kg). Ale kobietom przeciętnym, szczupłym, czy chudym polecają od 8 kg nawet do 16 kg i to jest normalne. Cytat:
Cytat:
Faktycznie może człowieka coś trafić. Cytat:
) A takie gadanie o tym ile to nie jest roboty i jak to nie męczy to wiem, że strasznie wkurza. Moja mama taka była. Dopiero jak zaczęliśmy ją wszyscy olewać, przestaliśmy zwracać uwagę na to jej gadanie i przestało to w nas wzbudzać wyrzuty sumienia to dopiero wtedy przestała. I już tak nie gada (zbyt często ).
|
|
#3948 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie cholera wie, czy to przeziębienie. Od 3 dni katar, kaszel, gorączki chyba nie mam, albo niską. W nocy pocę się strasznie i przez to mnie przewiewa, bo się taka mokra odkrywam. Biorę oscillococcinum ale jakoś średnio pomaga i już sama nie wiem, co zrobić.
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
herbata z cytryną i sokiem malinowym + dużo czosnku (choćby taki płynny w kapsułkach). I wyleżeć.
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
bordowa najlepiej wylezec i herate pij i ci przejdzie jak sie pogorszy to tylko lekarz zostaje.
ja to w ogole schizol jestem z waga ja dzis sie zwazylam i 21 tydzien poczatek kg na plusie i panikuje ze duzo hahahaz tym ze ja wazylam 59 kg a w pierwszej ciazy 55 i teraz jak patrze na swoje karty to wyszlo na to samo.. pocieszam sie jedynie tym ze teraz zamiast tluszcz waga idzie z innego powodu bo w pierwszej ciazy przytyc 6 kg w mc na poczaku to raczej nie dziecko a moje obzarstwo ![]() no ale juz i tak zbytniego wplywu duzego nie mam po sie ostro za siebie wezme
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
U mnie nadal remont trwa - przez ostatnie dni przejechałam w samochodzie prawie 800 km i non stop jakies nerwy. Na szczęście to koniec (chwilowo) podróży. ![]() Do tego padła mi płyta główna do laptopa i trzeba było się przenieść na kompa stacjonarnego, który ledwo zipie i teraz każdy drży żeby nie było powtórki z rozrywki, bo jak i ten padnie to koniec... Mam już wybrane imiona dla dziewczynki - Natalia lub Alicja teraz myslimy nad chłopakiem...
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba nivea lub hipp, bo ostatnio zrwaca moją uwagę. A jak bedą jakieś problemy skórne to oilatum
Jaga dobrze, ze już powoli myślisz o kolejnych staraniach. Silna jesteś po raz kolejny to pytanie ![]() mszu, dash, cellaris, Kalex gratuluję Córeczek! enis a Tobie gratuluję Synka ![]() aaneczka naprawdę trudne musi byc życie z TAKĄ pedantką. Moja mama za to sprząta niedokładnie, ale to chyba wina wzroku Bo po co założyć okulary nie? Mi czasem też pomarudzi, ze mam bałagan w pokoju czy kuchni, ale ja od razu przyjmuję pozycję: atak....bordowa szczerze mówiac to cię nie pamietam, ale póki możesz to próbuj domowych sposobów a jak sie pogorszy to trzeba będzie jednak do lekarza.
|
#3953 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Bordowa ja dopiero wychodzę z dwutygodniowego przeziębienia, byłam u lekarza ale nie bardzo mają co przepisać. Jeśli nie masz gorączki, ani żadnego zapalenia gardła itp to nic nie przepiszą. Kup w aptece syrop dla kobiet w ciąży chyba Prenalen, gin powiedział mi że można zwykła wit. c 3 razy dziennie. Pij herbatę z miodem i cytryną, dużo czosnku np. na kanapkę. Na mokry kaszel syrop z cebuli własnej produkcji. Na ból gardła Tantum Verde w sprayu, do nosa kropelki homeopatyczne.
Wszystkim dziewczynom które poznały płeć GRATULUJE córeczek i synka Fajnie, że już wiecie. Cytat:
![]() Cytat:
aaneczka1984 bardzo współczuję sytuacji z mamą, nie ma to jak na swoim z daleka od rodziców (nawet bardzo kochanych). Ale rozumiem, że nie zawsze się da. Trzymaj się jakoś Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witamy serdecznie ![]() Cytat:
I wcale nie przeszkadza, że Dominik ma tak na drugie.
|
|
#3954 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma za bardzo gdzie zrobić aneksu kuchennego,bo to strycho-poddasze,a nawet jesli,to uznaliśmy z tżtem,że szkoda nam w to kasę ładować,bo skoro załatwiamy sprawy budowy domu,to nie ma to,bo przez to tylko się zasiedzimy u teściów.Ja nie mam teściów konfliktowych,ale i tak działają mi na nerwy,sam fakt mieszkania pod jednym dachem wyzwala złe emocje.Do tego martwi mnie to,że np klatka schodowa jest taka jak w kamienicach czy bloku(oddzielna),w zimie jest na niej chłodnawo,więc jak sobie pomyślę o dziecku to mnie trafia.Ciekawe jak ja będę to robić,żeby zejśc do kuchni i np mleko zrobić?Będę ubierać dziecko w kombinezon i schodzić z nim do kuchni?I tak kilka razy dziennie...A na spacer z wózkiem to już całkiem...2 piętra schodów,niby jest winda,ale strasznie głośna Jednym słowem nie ma to jak mieszkanie na swoim...Cytat:
I to by było na tyle,jesli chodzi o ładną pogodę,bo niby słonce gdzieś tak się wynurza,ale już słyszę jakieś grzmoty daleko i czarną chmurę burzową
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
nie straszcie mnie tymi burzami bo ja chce balkon w koncu zrobic brrrr... cholerna pogoda... ciekawe od czego tak moze od tego wulkanu?
podobno cale lato ma byc takie ![]() mi sie tez Ksawery podoba ale mezowi niet
|
#3956 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wystarczylo mi...No i zgadzam sie, nie ma to jak na swoim, chocby rodzice bardzo kochani byli... A moze w tej klatce warto postawic jakas dmuchawe na zime chociaz, albo cos podbnego? chyba ze zainwestujecie w jakas kuchenke elektryczna i bedziesz choc mleko grzac u gory? Bo rzeczywiscie ubierac siebie i malego do kuchni to ja sobie nie wyobrazam co do burz, to ja burze uwielbiam! i kazda pierwsza burze w roku celebrowalam tanczeniem w deszczu z rownie szalona kumpela... tutaj jakbym chciala sobie potanczyc na trawniku, to chyba raczej z psimi kupami (Poznan jest okropnie zasr...ym miastem)
|
|
#3957 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam dzis u gina. Wszytsko jest ok. Ale w ostatnim mieisacu utylam 2 kg i powiedzila ze o kg za duzo. Ze narazie powinnam tyc 1kg w miesiac. Moze rzeczewiscie troche przesadzalam zwlaszcza ze slodyczami- codziennie ostatnio byl baton
Ale dzis jest 23 tydz i 3 kg na plusie, wiec chyba nie az tragicznie? (moja waga sprzed ciazy 60 kg przy 170 cm wzrostu)Nakupowalam torbe owocow i postanowilam nie jesc slodyczy- no najwyzej raz na tydzien ale nie wiem czy sie uda ![]() Enis - ja jestem za Szymonem. Oczewiscie wybor imienia to tylko wasz wybor. Ale wasz synek moze byc pozniej nieszczesliwy jak bedzie sie wolac do niego IGNACY. Moj maz ma na imie Zenek i zawsze marudzi na imie ze takie brzydkie mogli mu dac rodzice. Chociaz z drugiej strony mi sie podoba Mikolaj (a tez ktos moze moiwc ze swiety ). My narazie zastanawiamy sie nad Mikolajem, no ewentualnie Dawid. Chociaz to pierwsze wydaje mi sie super
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-05-21 o 13:58 |
|
|
|
#3958 |
|
Rozeznanie
|
W sny nie wierze ale czasem mi się sprawdzają,a co do BURZY to się strasznie boję ;(
|
|
|
|
#3959 |
|
Raczkowanie
|
Enis tez uważam ze Szymon to ładniejsze imie
![]() ja sobie wkreciłam juz Patrycja albo Kinga miała byc tez Nadia ale rodzina szybko mi wybila z glowy:p tylko ciekawe co na te imiona powie moj TZ juz od 3 tygodni go nie widze bo wyjechal za granice do pracy buu ale jak mu sie Pati nie spodoba to ![]() hehewaniliaania2009 ja tez codziennie musze zaliczyc slodycz bo az mnie nosi jak nie zjem wczoraj zrobilam pyszne kokosanki ale bylyby jeszcze pyszniejszy gdyby nie spalenizna od spodu![]() dziś zaczynamy 21 tydzien ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- a mam jeszcze pyanko do mamusiek myślicie ze dzidzia zbliza do siebie partnerów?tzn chodzi mi o to ze czasem z moim TZ mielismy różne kryzysy w związku i w ogóle mam wrazenie ze ja kocham go bardziej... i sie zastanawiam czy on inaczej na mnie spojrzy jak juz bedzie maleństwo?
|
|
|
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym 63 kg i 170 cm to ty nadal jesteś bardzo szczupłą kobietą.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

)
a z tesciami nie byloby lepiej pomieszkac???? ciekawe czy by jej serce nie zabolalo jakbyscie sie wyprowadzili albo chociaz postraszyli, moze cos by to zmienilo w niej bo widac wcale nie jest taka obojetna dla dzieci skoro tak o synow dba
masz swoja córunię 

Mężczyzna mnie wygania do lekarza, ale jak pomyślę o tych kaszlących i kichających ludziach w poczekalni to aż mnie wykręca ...

ale mnie wnerwił...
nie wiem jak nie wiem skąd a tak dobrze mi szło czyli na plusie 6 kg 21 tc.[/FONT]
i sie zastanawiam czy on inaczej na mnie spojrzy jak juz bedzie maleństwo?