Ciaza i porod w UK - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-21, 06:59   #2521
thebestme82
Raczkowanie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Witam!
Juz myślałam, że będę dziś pierwsza, ale Darianna mnie uprzedziłaś. TZ wychodził do pracy i mnie niechcący obudził no i już nie mogłam zasnąć.
No i działam tak sobie od rana, robię pranie -zapowiada sie ładny dzień, zaraz mam zamiar zająć się sobą- jakieś maseczki, depilacje i takie tam

[QUOTE]
Cytat:
Jolaoo piękny pokoik a Ty slicznie wygladasz!a brzuszek mamy praktycznie taki sam tylko ze mi wyskoczyl pepek i stoi jak antenka pewnie bedzie duzy chlopaktrzymam kciuki zeby gladko poszlo u mnie Julka tez wielka-tak powiedziala polozna wiec pewnie bedzie cc...ciekawe jak thebestme82 czy masaz zadzialal..u mnie nic a nic.dobranoc mamuski[/QUOTE
Nie zadziałał ale miałam delikatne plamienie tak jak mnie położna uprzedziła i w nocy kilka skurczy przepowiadających, których juz dawno nie miałam, więc moze sie ruszy no ale nie nastawiam się za bardzo. Mam nadzieję,że u ciebie lepiej poskutkował.

Cytat:
Dzięki
Mój starszy syn Dawid ważył 4050 g Młodszy Daniel 3600g Myślę,że i ten trzeci okruszkiem nie będzie,ale okaże się wszystko jak urodzę
No to spore chłopaki, pewnie Olivier pójdzie w ślady braci. A tak poza tym to podobają mi się imiona twoich chłopaków -są na szczycie mojej (bo TZ ma inną) listy w razie czego jakby jednak chłopak się urodził.

Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
thebestme82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 07:24   #2522
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thebestme82 Pokaż wiadomość
Nie zadziałał ale miałam delikatne plamienie tak jak mnie położna uprzedziła i w nocy kilka skurczy przepowiadających, których juz dawno nie miałam, więc moze sie ruszy no ale nie nastawiam się za bardzo. Mam nadzieję,że u ciebie lepiej poskutkował.

No to spore chłopaki, pewnie Olivier pójdzie w ślady braci. A tak poza tym to podobają mi się imiona twoich chłopaków -są na szczycie mojej (bo TZ ma inną) listy w razie czego jakby jednak chłopak się urodził.

Dzięki kochana U Ciebie najwyżej następny będzie chłopak,to wtedy wykorzystasz któreś z imion Mogę się pochwalić,że wszystkie imiona wybierałam sama

Może jednak coś pomalutku się będzie już dziać u Ciebie,skoro pojawiło się plamienie...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 08:39   #2523
Diari
Rozeznanie

Jejciu, ale okropną miałam noc. Budziłam się co godzinę, cała mokra. Okna pootwierane, w pokoju nie było gorąco.

Czy u Was jest słońce? Bo u nas jest ciepło, ale słońca brak.

Wczoraj skończyłam prasować ubranka, kocyki itp., dzisiaj chyba spakuję torbę
Stary 2010-05-21, 09:09   #2524
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Jejciu, ale okropną miałam noc. Budziłam się co godzinę, cała mokra. Okna pootwierane, w pokoju nie było gorąco.

Czy u Was jest słońce? Bo u nas jest ciepło, ale słońca brak.

Wczoraj skończyłam prasować ubranka, kocyki itp., dzisiaj chyba spakuję torbę
Ja też tak się morduję w nocy Mąż mówi,że zimno-okno otwarte,a mi duszno cały czas...

U mnie jest słoneczko Ale dwa dni nie było....

Stary 2010-05-21, 10:13   #2525
thebestme82
Raczkowanie

U mnie tez pięknie dzisiaj sloneczko swieci od samego rana i wlasnie wybieram sie na spacer, choc chyba daleko nie dojde bo mam strasznie spuchnieta stopy dzisaij. Zawsze opuchlizna schodzila mi po nocy a dzis rano sa wieksze niz wczoraj wieczorem. No ale szkoda takiego dnia na siedzenie w domu.
A co do spania w nocy to u mnie tak samo. TZ spi pod kołdra i bierze koc dodatkowo gdy otwieram okno a ja niczym sie nie przykrywam. Smiejemy sie ze najlepsze by byly osbne łożka a nawet pokoje jak dla starego małżenswa a tu jeszcze slubu nawet nie bylo
Dobrze ze to przejsciowe!!!

Stary 2010-05-21, 10:54   #2526
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Pokoik skończony No to się chwalę
Bardzo ladny pokoik Szczegolnie podoba mi sie ten motyw na scianie!

Cytat:
Dziś skończyliśmy 38 tygodni,czyli teoretycznie już mogę rodzić Tylko poczekam na dziewczynki,bo nie będę się w kolejkę wcinać
Jejku, naprawde masz niezly brzuszek! Ciekawe, ile maly bedzie wazyl???? Ale nogi to Ci chyba w ogole nie puchna? Bo na zdjeciach masz takie chudziutkie

Cytat:
TZ spi pod kołdra i bierze koc dodatkowo gdy otwieram okno a ja niczym sie nie przykrywam.
Z mojego TZa tez jest zmarzluch ale juz spimy przy otwartym oknie, bo w nocy jest cieplutko. Z tym, ze on owija sie szczelnie kolderka, a ja zawsze musze byc do polowy odkryta ale akurat zawsze tak bylo, nawet przed ciaza.
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 11:02   #2527
ursull
Zakorzenienie

Cześć kobitki
U nas słonecznie,ale córka mi się rozchorowała i ze spacerku raczej nici . Przez to czasu nie mam na nic,ale sprobuję was troszkę nadrobić

Przede wszystkim dziekuję w imieniu swoim i malenstwa

ewurka ja sama wypełniałam kartę,jesli czegoś nie wiedzialam zostawiłam dla połoznej i ta mi pomogła

Darianna ja mam Child Trust Fund w Bounty,nie zastanawialam się jakoś szczególnie nad wyborem,bo wpłacamy tam tylko 20 funtów miesięcznie,a dzieciom chcemy założyć osobne konta. Zresztą ja się na takich rzeczach nie znam,kompletna ciemnota ze mnie jesli chodzi o finanse

angkorcz co tam u ciebie? Pewnie masz juz maluszka w ramionach

Diari ja przemywalam pępek tylko wodą, i to dopiero jak odpadł (a odpadł po 3 dniach),uzywalm do tego patyczka lub wacika. Zaleca się nie używać spirytusu do pępuszka,wystarczy woda i powietrze. W Polsce też już zaczynają to stosować.

sysunia mi tez już mdłości przeszły

Luna ja to słyszę,że pewnie bliźniaki będą,bo brzuch taki wielki. W pierwszej ciąży też duzy miałam. To usg masz w Dzień Matki? Fajnie

magdus25 a co u ciebie? Rodzisz już? Kciukasy trzymam

Jolaoo śliczny pokoik,nowe mebelki kupiłaś czy używane ci się udało dorwać? Brzuchol masz fajowy,ja też taki miałam

thebestme kurcz,może coś mi umknelo,ale powiedz mi kochana,skoro masz 11 dni do terminu,to czemu mialaś juz masaż szyjki i czemu przyśpieszasz poród? Nie możesz poczekac do terminu?

Vedma a ty jak się czujesz? Coś mało piszesz o Adasiu ostatnio

A ja zaczęłam szal zakupowy. W H&M są wyprzedaże ubrań ciążowych,to jeansy sobie sprawiłam,kupiłam też maluszkowi dwa bodziaki i śpioszki. Uwilebiam ciuszki z H&M

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 11:14   #2528
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
U mnie tez pięknie dzisiaj sloneczko swieci od samego rana i wlasnie wybieram sie na spacer, choc chyba daleko nie dojde bo mam strasznie spuchnieta stopy dzisaij. Zawsze opuchlizna schodzila mi po nocy a dzis rano sa wieksze niz wczoraj wieczorem. No ale szkoda takiego dnia na siedzenie w domu.
A co do spania w nocy to u mnie tak samo. TZ spi pod kołdra i bierze koc dodatkowo gdy otwieram okno a ja niczym sie nie przykrywam. Smiejemy sie ze najlepsze by byly osbne łożka a nawet pokoje jak dla starego małżenswa a tu jeszcze slubu nawet nie bylo
Dobrze ze to przejsciowe!!!

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Bardzo ladny pokoik Szczegolnie podoba mi sie ten motyw na scianie!
Jejku, naprawde masz niezly brzuszek! Ciekawe, ile maly bedzie wazyl???? Ale nogi to Ci chyba w ogole nie puchna? Bo na zdjeciach masz takie chudziutkie

Z mojego TZa tez jest zmarzluch ale juz spimy przy otwartym oknie, bo w nocy jest cieplutko. Z tym, ze on owija sie szczelnie kolderka, a ja zawsze musze byc do polowy odkryta ale akurat zawsze tak bylo, nawet przed ciaza.

W moim związku to ja zawsze byłam zmarzluchem. W ciąży tak mi się porobiło,że ciągle mi duszno i gorąco

Ja też jestem ciekawa ile mały będzie ważył...
Nogi puchną mi troszkę wieczorami,ale naprawdę nie mogę na to narzekać

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Cześć kobitki
Jolaoo śliczny pokoik,nowe mebelki kupiłaś czy używane ci się udało dorwać? Brzuchol masz fajowy,ja też taki miałam

Mebelki kupiliśmy nowe w Ikei. Polecam są niedrogie,a w miarę solidne,o niebo lepsze od Argosu

Dużo zdrówka dla córci kochana

Stary 2010-05-21, 11:39   #2529
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Vedma a ty jak się czujesz? Coś mało piszesz o Adasiu ostatnio
Mam nadzieje, ze mala sie szybko wykuruje. Dobrze sie czuje, tylko straaasznie mi sie nie chce chodzic do pracy No i dosc juz mam tej calej ciazy, czemu to tak dlugo trwa???? Brzucha nie mam za wielkiego, ale waga pokazuje +10kg (jutro zaczynam 31tydz.) i troche to zaczynam odczuwac. Generalnie chodzi chyba o to, ze ciezko mi sie pogodzic z jakimikolwiek ograniczeniami No, ale taki mam juz wredny charakter.

Cytat:

Nogi puchną mi troszkę wieczorami,ale naprawdę nie mogę na to narzekać
Mi tez zaczely puchnac od jakis 3 tygodni, na szczescie rano wracaja do normalnosci Musze pamietac, zeby wiecej pic, bo mam z tym problem.
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:05   #2530
thebestme82
Raczkowanie

Cytat:
thebestme kurcz,może coś mi umknelo,ale powiedz mi kochana,skoro masz 11 dni do terminu,to czemu mialaś juz masaż szyjki i czemu przyśpieszasz poród? Nie możesz poczekac do terminu?
A no przyspieszam troszkę bo czeka mnie przeprowadzka i chcialabym byc juz po porodzie (kilka dni przynajmniej gdy to nastąpi). Nie wiem czy to wystarczający powód no ale wydaje mi się,że dziecku nie zaszkodzę skoro termnin porodu to tylko umowna data a dziecko jest juz w pełni rozwiniete w 37 tygodniu. Zresztą moja połozna nie miała nic przeciwko to pomyslałam, że spróbujemy i tak nie wiadomo czy podziała.

Byłam na spacerku i jest dzis naprawdę gorąco-przynajmniej mi było więc za długo nie pochodziłam.

Stary 2010-05-21, 16:52   #2531
Darianna25
Zakorzenienie

Witam ponownie
Dziś ostatni dzien pracy i jakoś mi sie nie chciało z tamtąd wychodzić.Na koniec mila niespodzianka mnie spotkała.Cały admin się zebrał i wreczono mi prezencik i kartkę na odchodne.Dostałam kosmetyki z J&J dla dzidzi i dla mnie zestwa kosmetyków firmy bliżej mi nie znanej.

O mało się nie popłakałam.Dałam każdemu całuska na odchodne.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 17:16   #2532
Diari
Rozeznanie

Kupiłam pyszne truskawki w Tesco (aż w szoku jestem, bo w smaku przypominały polskie) i zjadłam sama całe opakowanie, wcześniej był obiad i zaraz chyba pęknę
Stary 2010-05-21, 17:22   #2533
ewurka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny ale u nas upal, ja poszłam wcześniej dziś do domu bo nie miałam czym oddychać w pracy
Jola śliczny pokoik, a gdzie kupiliście łóżeczko? śliczny motyw z tym misiem i widać że solidne
Vedma, chyba każda kobieta dość trudno przyjmuje swoje dodatkowe kg w ciąży zobaczysz szybko wrócisz do formy po, a potem będziesz jeszcze tęsknić za tymi chwilami które przed Tobą nawet z + 10
Darianna u nas w pracy też składaliśmy się na ciuszki dla jednej dziewczyny, to było miłe dla niej bo też o mało się nie popłakała fajnie to teraz odpoczywaj i czekaj
Śpie i śpie dziewczyny, mogła bym tak cały dzień leniwa jestem, a to dopiero początek

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 17:47   #2534
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłam pyszne truskawki w Tesco (aż w szoku jestem, bo w smaku przypominały polskie) i zjadłam sama całe opakowanie, wcześniej był obiad i zaraz chyba pęknę
Ja uwielbiam truskawki z Tesco.One przeważnie są sprowadzane z Hiszpani a jak już sezon się zaczyna to z Kentu.

U mnie też super pogoda, słoneczko grzeje a mi się chce spac.
Stary 2010-05-21, 18:30   #2535
Diari
Rozeznanie

Te z Hiszpani ostatnio były takie sobie, te dzisiejsze były z USA
Boże jak mi brakuje takich super soczystych owoców

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 18:49   #2536
ursull
Zakorzenienie

A ja własnie pomidorową wszamałam i teraz mam ochotę na lody,a że odkąd w ciąży jestem to w zamrażarce zawsze mam zapas carte d'or crema di mascarpone to zraz po nie pędzę. Polecam serdecznie,są przepyszne .

Cytat:

Mebelki kupiliśmy nowe w Ikei. Polecam są niedrogie,a w miarę solidne,o niebo lepsze od Argosu

Dużo zdrówka dla córci kochana
śliczne te mebelki,niestety od mojej wiochy do ikei mam jakieś 150mil,więc niebardzo mi się opłaca tam pojechać

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze mala sie szybko wykuruje. Dobrze sie czuje, tylko straaasznie mi sie nie chce chodzic do pracy No i dosc juz mam tej calej ciazy, czemu to tak dlugo trwa???? Brzucha nie mam za wielkiego, ale waga pokazuje +10kg (jutro zaczynam 31tydz.) i troche to zaczynam odczuwac. Generalnie chodzi chyba o to, ze ciezko mi sie pogodzic z jakimikolwiek ograniczeniami No, ale taki mam juz wredny charakter.
Ja przytyłam w ciąży (poprzedniej ) 22 kg,udało mi się to zrzucić,a teraz znowu nadrabiam.

Cytat:
A no przyspieszam troszkę bo czeka mnie przeprowadzka i chcialabym byc juz po porodzie (kilka dni przynajmniej gdy to nastąpi). Nie wiem czy to wystarczający powód no ale wydaje mi się,że dziecku nie zaszkodzę skoro termnin porodu to tylko umowna data a dziecko jest juz w pełni rozwiniete w 37 tygodniu. Zresztą moja połozna nie miała nic przeciwko to pomyslałam, że spróbujemy i tak nie wiadomo czy podziała.

Byłam na spacerku i jest dzis naprawdę gorąco-przynajmniej mi było więc za długo nie pochodziłam.
no to rozumiem ,myślałam,że masz jakieś komplikacje czy coś i dlatego przyspieszasz. Dobrze,że wszystko jest dobrze. I co? Pomagło coś?

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Witam ponownie
Dziś ostatni dzien pracy i jakoś mi sie nie chciało z tamtąd wychodzić.Na koniec mila niespodzianka mnie spotkała.Cały admin się zebrał i wreczono mi prezencik i kartkę na odchodne.Dostałam kosmetyki z J&J dla dzidzi i dla mnie zestwa kosmetyków firmy bliżej mi nie znanej.

O mało się nie popłakałam.Dałam każdemu całuska na odchodne.
pamiętam jak ja ryczałam,gdy odchodziłam. Mam wrażenie,że tym razem mniej czule będą mnie żegnali

Cytat:
uwielbiam wszystko co truskawkowe

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ale u nas upal, ja poszłam wcześniej dziś do domu bo nie miałam czym oddychać w pracy
Jola śliczny pokoik, a gdzie kupiliście łóżeczko? śliczny motyw z tym misiem i widać że solidne
Vedma, chyba każda kobieta dość trudno przyjmuje swoje dodatkowe kg w ciąży zobaczysz szybko wrócisz do formy po, a potem będziesz jeszcze tęsknić za tymi chwilami które przed Tobą nawet z + 10
Darianna u nas w pracy też składaliśmy się na ciuszki dla jednej dziewczyny, to było miłe dla niej bo też o mało się nie popłakała fajnie to teraz odpoczywaj i czekaj
Śpie i śpie dziewczyny, mogła bym tak cały dzień leniwa jestem, a to dopiero początek
w pierwszym trymestrze jest się bardzo zmęczonym,w drugim powinnaś poczuć się lepiej . To dzidzia koziorożcem będzie,tak jak ja

Stary 2010-05-21, 19:05   #2537
Darianna25
Zakorzenienie

Wymysliłam jak można przewieź dziecko w foteliku na płasko.
Nie wiem czy we wszystkich fotelikach jest ta wkładka dla niemowlaczka ale w moim jest.
http://www.sklep.ledstar.pl/index.ph...ct&prod_id=287

I tam w ten dołek, pod wkładka gdzie dupka normalnie się znajduje, należy włożyć worek - poszewkę wypełniona kulkami silikonowymi lub styropianowymi.Na to ta wkładka i myslę, ze powinno byc ok.
Stary 2010-05-21, 19:07   #2538
ewurka
Wtajemniczenie

ursull właśnie wyciągłam lody z zamrażarki też mam teraz zawsze jakiś zapasik i chyba dokupie jutro jakieś na zakupach nawet jest kapusta kiszona zamrożona hehehe ja mam lody z aldika, dooobreee
już się wyspałam teraz mam troszke więcej energii, ale ścięło mnie strasznie, żadnego pożytku ze mnie
możliwe że koziorożec albo wodnik chyba musze poczytać o tych znakach zodiaku

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 19:18   #2539
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Wymysliłam jak można przewieź dziecko w foteliku na płasko.
Nie wiem czy we wszystkich fotelikach jest ta wkładka dla niemowlaczka ale w moim jest.
http://www.sklep.ledstar.pl/index.ph...ct&prod_id=287

I tam w ten dołek, pod wkładka gdzie dupka normalnie się znajduje, należy włożyć worek - poszewkę wypełniona kulkami silikonowymi lub styropianowymi.Na to ta wkładka i myslę, ze powinno byc ok.
hmm,dla mnie ten fotelik wygląda jak normalny do 13kg. Mam coś w tym stylu i nachylenie jest podobne,tylko pokrowca nie mam .

Cytat:
ursull właśnie wyciągłam lody z zamrażarki też mam teraz zawsze jakiś zapasik i chyba dokupie jutro jakieś na zakupach nawet jest kapusta kiszona zamrożona hehehe ja mam lody z aldika, dooobreee
już się wyspałam teraz mam troszke więcej energii, ale ścięło mnie strasznie, żadnego pożytku ze mnie
możliwe że koziorożec albo wodnik chyba musze poczytać o tych znakach zodiaku
a jakie z Aldika? Ja normalnie nie jem lodów,ale w poprzedniej ciąży i w tej normalnie muszę i koniec . Do tego mandarynki i gruszki,jak opętana normalnie
koziorożce fajniejsze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-21, 19:21   #2540
Diari
Rozeznanie

Ja bardzo chciałabym urodzić wcześniej, ale niestety muszę zaciskać nogi bo nie chce, żeby moje dziecko było spod znaku bliźniąt. Jest tyle innych znaków a ono musiało akurat celować w ten Nie czytam horoskopów i nie wierze we wróżby, tylko niestety w mojej rodzinie osoby z tego znaku są delikatnie mówiąc nieudane
Stary 2010-05-21, 19:24   #2541
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bardzo chciałabym urodzić wcześniej, ale niestety muszę zaciskać nogi bo nie chce, żeby moje dziecko było spod znaku bliźniąt. Jest tyle innych znaków a ono musiało akurat celować w ten Nie czytam horoskopów i nie wierze we wróżby, tylko niestety w mojej rodzinie osoby z tego znaku są delikatnie mówiąc nieudane
ja mam taką awersję do baranów ,na szczęście Milenka to byk,a maleństwo na strzelca się zapowiada

Stary 2010-05-21, 19:24   #2542
Darianna25
Zakorzenienie

Tak fotelik normalny ale czy wszystkie mają tą wkąłdkę z tymi uszami z boku?Bo ta wkładka u mnie się wyjmuje i pod nia moge włożyć te kulki.
Znalazłam coś takiego
http://www.dunelm-mill.com/webapp/wc...-1_46503_10551

http://www.dunelm-mill.com/webapp/wc...-1_47342_10551

Diari ja tez nie lubię bliźniaków facetów.Znałam trzech i każdy jest s****y....
a kobiety sa fałszywe.
A moje dziecko będzie Bliźniak no chyba że się spóźni i w raka w celuje.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-05-21 o 19:28
Stary 2010-05-21, 19:58   #2543
thebestme82
Raczkowanie

Darianna 25 bardzo podoba mi się ten twój fotelik. Taki masz kolor czy tylko przykładowy pokazałaś?

Co do bliźniaków to ja też bym wolała inny znak bo mam złe skojarzenia choc niby nie wierze w takie rzeczy ale zawsze...no ale u mnie nie ma szans i na pewno będzie bliźniak.

Dziś w Kornwalii jest straszny upał, właśnie skończyliśmy z TZ wycieczkę -pojechaliśmy w plener zrobić sobie grilla. Było super ale teraz jestem padnięta, zmęczyło mnie to słońce. Idę się lenić!
Miłego wieczorku kobietki.

Stary 2010-05-21, 20:05   #2544
Darianna25
Zakorzenienie

Ten kolor co pokazałam bardzo mi sie podobał do czasu jak go na zywo nie zobaczyłam.Okropny.My mamy zielony.
Stary 2010-05-21, 20:46   #2545
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Ja też kupiłam truskawki,ale jeszcze ich nie próbowałam...Wąchałam je w Tesco

Cytat:
Łóżeczko wypatrzyłam na ebayu (nowe) Posłuży długo,bo później przerabia się na łóżko

Cytat:
a jakie z Aldika? Ja normalnie nie jem lodów,ale w poprzedniej ciąży i w tej normalnie muszę i koniec . Do tego mandarynki i gruszki,jak opętana normalnie
koziorożce fajniejsze
I ja pochłaniam lody tonami.... Stąd chyba te prawie 20kg na plusie

Cytat:
Ja też nie lubię bliźniąt.... No ale co możemy zrobić....Na szczęście są wyjątki,bo znam parę spod tego znaku...Mam nadzieję,że mój syn nie będzie takim typowym bliźniakiem

A ja byłam na zakupach,pojadłam i pospałam sobie...Ciekawe co będę teraz w nocy robić... Ale może nadal spać,bo jakaś zmęczona jestem

Ciekawe jak się mają magdus i angkorcz

Stary 2010-05-21, 21:28   #2546
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
Tak fotelik normalny ale czy wszystkie mają tą wkąłdkę z tymi uszami z boku?Bo ta wkładka u mnie się wyjmuje i pod nia moge włożyć te kulki.
Znalazłam coś takiego
http://www.dunelm-mill.com/webapp/wc...-1_46503_10551

http://www.dunelm-mill.com/webapp/wc...-1_47342_10551

Diari ja tez nie lubię bliźniaków facetów.Znałam trzech i każdy jest s****y....
a kobiety sa fałszywe.
A moje dziecko będzie Bliźniak no chyba że się spóźni i w raka w celuje.

Mój fotelik miał taką wkładkę,ale nie wiem czy każdy ma . A kiedy chcesz jechac z maluchem samochodem i jak daleko? Pewnie pisałaś wcześniej,ale trudno mi wszystko nadrobić dokladnie,wybacz

Stary 2010-05-21, 21:32   #2547
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Mój fotelik miał taką wkładkę,ale nie wiem czy każdy ma . A kiedy chcesz jechac z maluchem samochodem i jak daleko? Pewnie pisałaś wcześniej,ale trudno mi wszystko nadrobić dokladnie,wybacz
Mamy zamiar jechac na poczatku sierpnia samochodem do Pl.Mała będzie miała z 6 tygodni.
Stary 2010-05-22, 08:03   #2548
Jola00
Zadomowienie

Witam kochane

U mnie piękne lato Mam nadzieję,że taka pogoda się utrzyma długo....

magdus i angkorcz czyżby już po Czekamy na wieści

Stary 2010-05-22, 08:36   #2549
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Witam kochane

U nas też dzis pieknie dlatego szybko robie co mam zrobic i wyciaga męża w teren

A tak pozatym to chodzi za mna fasolka po bretońsku a ja jej nie nawidze i badz tu człowieku mądry. Chyba sobie zrobie

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 08:50   #2550
magdus25
Raczkowanie

Cytat:
Witam kochane

witajcie Jolaoo u mnie tez pieknie dzis ale to rzut beretem od Ciebie ja od godziny 6.30 mialam skurcze co 7 minut,potem co 4 minuty i plamienie..a teraz jakos przeszlodzwonilam do szpitala i mam wywolanie o godzinie 20.00 dzis wiec prosze Was wszystkie trzymajcie kciuki bo boje sie okropnie po tym co przezylam rano-bo wiem ze te skurcze to bylo nic w porownaniu do tego co bedzie wieczoremgdyby cos sie dzialo wczesniej mam dzwonic do szpitala,wiec tak czy siak mam nadzieje ze zostane dzis mamapozdrawiam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości