![]() |
#2521 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Witam!
Juz myślałam, że będę dziś pierwsza, ale Darianna mnie uprzedziłaś. TZ wychodził do pracy i mnie niechcący ![]() No i działam tak sobie od rana, robię pranie -zapowiada sie ładny dzień, zaraz mam zamiar zająć się sobą- jakieś maseczki, depilacje i takie tam ![]() [QUOTE] Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może jednak coś pomalutku się będzie już dziać u Ciebie,skoro pojawiło się plamienie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Rozeznanie
|
Jejciu, ale okropną miałam noc. Budziłam się co godzinę, cała mokra. Okna pootwierane, w pokoju nie było gorąco.
Czy u Was jest słońce? Bo u nas jest ciepło, ale słońca brak. Wczoraj skończyłam prasować ubranka, kocyki itp., dzisiaj chyba spakuję torbę
#2524 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie jest słoneczko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Raczkowanie
|
U mnie tez pięknie dzisiaj sloneczko swieci od samego rana i wlasnie wybieram sie na spacer, choc chyba daleko nie dojde bo mam strasznie spuchnieta stopy dzisaij. Zawsze opuchlizna schodzila mi po nocy a dzis rano sa wieksze niz wczoraj wieczorem. No ale szkoda takiego dnia na siedzenie w domu.
A co do spania w nocy to u mnie tak samo. TZ spi pod kołdra i bierze koc dodatkowo gdy otwieram okno a ja niczym sie nie przykrywam. Smiejemy sie ze najlepsze by byly osbne łożka a nawet pokoje jak dla starego małżenswa a tu jeszcze slubu nawet nie bylo ![]() Dobrze ze to przejsciowe!!!
#2526 | ||
Zadomowienie
|
Bardzo ladny pokoik
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Cześć kobitki
![]() U nas słonecznie,ale córka mi się rozchorowała i ze spacerku raczej nici ![]() ![]() Przede wszystkim dziekuję w imieniu swoim i malenstwa ![]() ewurka ja sama wypełniałam kartę,jesli czegoś nie wiedzialam zostawiłam dla połoznej i ta mi pomogła ![]() Darianna ja mam Child Trust Fund w Bounty,nie zastanawialam się jakoś szczególnie nad wyborem,bo wpłacamy tam tylko 20 funtów miesięcznie,a dzieciom chcemy założyć osobne konta. Zresztą ja się na takich rzeczach nie znam,kompletna ciemnota ze mnie jesli chodzi o finanse ![]() angkorcz co tam u ciebie? Pewnie masz juz maluszka w ramionach ![]() Diari ja przemywalam pępek tylko wodą, i to dopiero jak odpadł (a odpadł po 3 dniach),uzywalm do tego patyczka lub wacika. Zaleca się nie używać spirytusu do pępuszka,wystarczy woda i powietrze. W Polsce też już zaczynają to stosować. sysunia mi tez już mdłości przeszły ![]() Luna ja to słyszę,że pewnie bliźniaki będą,bo brzuch taki wielki. W pierwszej ciąży też duzy miałam. To usg masz w Dzień Matki? Fajnie ![]() magdus25 a co u ciebie? Rodzisz już? Kciukasy trzymam ![]() Jolaoo śliczny pokoik,nowe mebelki kupiłaś czy używane ci się udało dorwać? Brzuchol masz fajowy,ja też taki miałam ![]() thebestme kurcz,może coś mi umknelo,ale powiedz mi kochana,skoro masz 11 dni do terminu,to czemu mialaś juz masaż szyjki i czemu przyśpieszasz poród? Nie możesz poczekac do terminu? Vedma a ty jak się czujesz? Coś mało piszesz o Adasiu ostatnio ![]() A ja zaczęłam szal zakupowy. W H&M są wyprzedaże ubrań ciążowych,to jeansy sobie sprawiłam,kupiłam też maluszkowi dwa bodziaki i śpioszki. Uwilebiam ciuszki z H&M ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W moim związku to ja zawsze byłam zmarzluchem. W ciąży tak mi się porobiło,że ciągle mi duszno i gorąco ![]() Ja też jestem ciekawa ile mały będzie ważył... ![]() Nogi puchną mi troszkę wieczorami,ale naprawdę nie mogę na to narzekać ![]() Cytat:
![]() Mebelki kupiliśmy nowe w Ikei. Polecam są niedrogie,a w miarę solidne,o niebo lepsze od Argosu ![]() Dużo zdrówka dla córci kochana ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2529 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, ze mala sie szybko wykuruje. Dobrze sie czuje, tylko straaasznie mi sie nie chce chodzic do pracy
![]() ![]() ![]() Mi tez zaczely puchnac od jakis 3 tygodni, na szczescie rano wracaja do normalnosci ![]()
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam na spacerku i jest dzis naprawdę gorąco-przynajmniej mi było więc za długo nie pochodziłam.
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie
![]() Dziś ostatni dzien pracy i jakoś mi sie nie chciało z tamtąd wychodzić.Na koniec mila niespodzianka mnie spotkała.Cały admin się zebrał i wreczono mi prezencik i kartkę na odchodne.Dostałam kosmetyki z J&J dla dzidzi i dla mnie zestwa kosmetyków firmy bliżej mi nie znanej. O mało się nie popłakałam.Dałam każdemu całuska na odchodne. |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Rozeznanie
|
Kupiłam pyszne truskawki w Tesco (aż w szoku jestem, bo w smaku przypominały polskie) i zjadłam sama całe opakowanie, wcześniej był obiad i zaraz chyba pęknę
![]()
#2533 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Jola śliczny pokoik, a gdzie kupiliście łóżeczko? śliczny motyw z tym misiem i widać że solidne ![]() Vedma, chyba każda kobieta dość trudno przyjmuje swoje dodatkowe kg w ciąży ![]() ![]() ![]() Darianna u nas w pracy też składaliśmy się na ciuszki dla jednej dziewczyny, to było miłe dla niej bo też o mało się nie popłakała ![]() ![]() ![]() Śpie i śpie dziewczyny, mogła bym tak cały dzień ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też super pogoda, słoneczko grzeje a mi się chce spac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Rozeznanie
|
Te z Hiszpani ostatnio były takie sobie, te dzisiejsze były z USA
![]() Boże jak mi brakuje takich super soczystych owoców
#2536 | ||||||
Zakorzenienie
|
A ja własnie pomidorową wszamałam i teraz mam ochotę na lody,a że odkąd w ciąży jestem to w zamrażarce zawsze mam zapas carte d'or crema di mascarpone to zraz po nie pędzę. Polecam serdecznie,są przepyszne
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Wymysliłam jak można przewieź dziecko w foteliku na płasko.
Nie wiem czy we wszystkich fotelikach jest ta wkładka dla niemowlaczka ale w moim jest. http://www.sklep.ledstar.pl/index.ph...ct&prod_id=287 I tam w ten dołek, pod wkładka gdzie dupka normalnie się znajduje, należy włożyć worek - poszewkę wypełniona kulkami silikonowymi lub styropianowymi.Na to ta wkładka i myslę, ze powinno byc ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Wtajemniczenie
|
ursull właśnie wyciągłam lody z zamrażarki
![]() ![]() ![]() już się wyspałam teraz mam troszke więcej energii, ale ścięło mnie strasznie, żadnego pożytku ze mnie ![]() możliwe że koziorożec ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() koziorożce fajniejsze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Rozeznanie
|
Ja bardzo chciałabym urodzić wcześniej, ale niestety muszę zaciskać nogi bo nie chce, żeby moje dziecko było spod znaku bliźniąt. Jest tyle innych znaków a ono musiało akurat celować w ten
![]()
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zakorzenienie
|
Tak fotelik normalny ale czy wszystkie mają tą wkąłdkę z tymi uszami z boku?Bo ta wkładka u mnie się wyjmuje i pod nia moge włożyć te kulki.
Znalazłam coś takiego http://www.dunelm-mill.com/webapp/wc...-1_46503_10551 http://www.dunelm-mill.com/webapp/wc...-1_47342_10551 Diari ja tez nie lubię bliźniaków facetów.Znałam trzech i każdy jest s****y.... a kobiety sa fałszywe. A moje dziecko będzie Bliźniak no chyba że się spóźni i w raka w celuje. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-05-21 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Raczkowanie
|
Darianna 25 bardzo podoba mi się ten twój fotelik. Taki masz kolor czy tylko przykładowy pokazałaś?
Co do bliźniaków to ja też bym wolała inny znak bo mam złe skojarzenia choc niby nie wierze w takie rzeczy ale zawsze...no ale u mnie nie ma szans i na pewno będzie bliźniak. Dziś w Kornwalii jest straszny upał, właśnie skończyliśmy z TZ wycieczkę -pojechaliśmy w plener zrobić sobie grilla. Było super ale teraz jestem padnięta, zmęczyło mnie to słońce. Idę się lenić! Miłego wieczorku kobietki.
#2544 |
Zakorzenienie
|
Ten kolor co pokazałam bardzo mi sie podobał do czasu jak go na zywo nie zobaczyłam.Okropny.My mamy zielony.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja byłam na zakupach,pojadłam i pospałam sobie...Ciekawe co będę teraz w nocy robić... ![]() ![]() Ciekawe jak się mają magdus i angkorcz ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój fotelik miał taką wkładkę,ale nie wiem czy każdy ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zakorzenienie
|
Mamy zamiar jechac na poczatku sierpnia samochodem do Pl.Mała będzie miała z 6 tygodni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Zadomowienie
|
Witam kochane
![]() U mnie piękne lato ![]() ![]() magdus i angkorcz czyżby już po ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też dzis pieknie ![]() ![]() A tak pozatym to chodzi za mna fasolka po bretońsku a ja jej nie nawidze ![]() ![]()
![]() |
#2550 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
witajcie Jolaoo u mnie tez pieknie dzis ale to rzut beretem od Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.