Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-21, 12:19   #2761
Wojtusia
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

przypominało mi sie ze miałam pocytować
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
ee, ważne że są

jestem na niej od dość dawna i nie spotkałam się z taką informacją a sporo czytałam...no chyba że np sporo wędlin zjadałaś:

Migrenę mogą wywoływać azotany, powszechnie używane do konserwowania i peklowania mięs i wędlin. Obecne są w puszkowanych produktach, gorszej jakości mielonych kiełbasach, jak serdelki czy mortadela. Ale różowiutkie szynki i balerony także powstają przy ich użyciu. Suszone wędliny np. salami czy pepperoni także mogą powodować migreny. Zawierają nie tylko azotany ale i histaminę.

nie pamietam co jadłam, ale chyba serki wiejskie
Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
fajną Oliwka ma babcię
fajną fajną, własnie czekam na kuriera, bo dzisiaj ma przyjechać

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Ooo, kupię na pewno przy najbliższych zakupach po wypłacie.
A w ogóle to mam ochotę na taką kawkę, ale mam tylko sypaną w domu.
http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=2420
taką kawke musze sobie zrobić
Cytat:

Wojtusiu miałam ci pisać odnośnie tej diety proteinowej - ja nie spotkałam się z informacją na temat migren a jestem na niej dość długo is poro czytałam, a powiedz mi jakie głównie produkty na niej jesz?
ja byłam na niej 1 dzień bo od razu wieczorem migreny dostawałam, i tak 3 razy próbowalam. jadłam tak jak pisałam, nabiał przede wszystkim. Widać diety nie są mi wskazane

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
czesc Dziewuszki.
Mam pytanie ( przepraszam jesli juz byl ten temat) co kupic dla dziecka anty komary? Znalazlam w necie jakies produkty ale moze uzywacie czegos? godnego polecenia. Zwijamy sie w lesne tereny i wole jej oszczedzic bąbli...
tak jak Unholy pisała, ja mam plasterki co się na wózek nakleja. ale czy skuteczne będą tak gdzie dużo komarów czyli w lesie to nie wiem...

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
TZ tak ostatnio zasmakowal sos chrzanowy, ktory zrobilam do zoladkow, ze dzis robie bitki tez wlasnie z takim sosem mniam

choc pewnie beda na jutro bo dzis grilek
i TZ ma nocke wiec moze zabierze sobie do pracy
a jak robisz ten sos? mam w zamrażarce polędwiczki i moze bym w tym sosiku zrobiła
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:38   #2762
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

wredoty czemu nie pomozecie w wyborze rolek?

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
a jak robisz ten sos? mam w zamrażarce polędwiczki i moze bym w tym sosiku zrobiła
hmmm no jak mieso dusze to potem do tej wody miesnej dodaje kostke np winiary kostka do smaku wolowa albo drobiowa, potem mieszam ok lyzke maki w 1/4 szklanki smietany 12% i wlewam dla zageszczenia, mieszam, dodaje 2 lyzki chrzanu, pol lyzeczki soku z cytryny i gotowe jak za malo przyprawione to doprawiam
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:48   #2763
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przyszlam sie pozegnac
Jutro lecimy do Londynu, tam nocujemy u mojej psiapsiolki, a w sobote do PL. Tak wiec kciuki potrzebne 2 razy. Jutro o 11.10, aby mgly nie bylo i w sobote o 11.40, abysmy szczesliwie wylecieli i dotarli do PL 2,5 godziny pozniej.

Maz juz lepiej, cos mu strzelilo w kregoslupie szyjny i nie potrafi ruszac glowa ani w prawo ani w lewo. Czasmai czuje sie jakbym dwojke dzieci miala w domu

Spakowalam nas, co bylo nie lada wyczynem, bo mozemy zabrac tylko 2 walizki po 15 kg max + bagaz podreczny, no i wozek. Dobrze, ze jade do mamy. Antonio na maxa marudny, jak bedzie tak jutro i pojutrze, to sie zastrzele
Wrcam w czerwcu, wiec wtedy sie odezwe.

Calusy dla was wszystkich
Mariola trzymamy mocno

Oby Małżowi się poprawiło też

Trudno zmieścić się w limicie kg z dzieckiem

Do zobaczyska

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
...
mi sie wydaje ze Wercia teraz nie przybiera na wadze bo strasznie malo je...i do tego raczkuje wiec duzo spala
dzisiaj ja wazylam i waga pokazala 20g mniej -nie wiem czy nie isc z nia lekarza-tam dokladnie ja zwaza i moze pani doktor zleci jakies badania
Wercia ma cala buzke w krostkach, zauwazylam ze przy kazdej zmianie mleka tak ma, jak przeszla na nan2 tez tak bylo teraz nan3 i znowu-policzki jak tarka, a na cialku nie ma zadnych zmian
...
Pani dr też powiedziała, że nie ma się czym martwić, bo dzieci już teraz nie przybierają na wadze (dużo ruchu itp.). Zleciła nam morfologię, bo jak mówi na zdrowie Maciuś musimy uważać Posiew moczu - ponieważ miała dziecko, u którego zaparcia wynikały z ZUM-u.

Maciulkowe problemy z bródką są od śliny. Niestety wrażliwa skóra i ślinotok powodują koszmarne zmiany skórne
A jak Werci pojawiają się te zmiany od mleka, to po jakim czasie mijają?

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja też zawsze czekam niecierpliwie do rana, żeby ucałować moją łobuziarę

Oby spełniło się

W taki razie trzymam za wyniki.
...

Cytat:
Napisane przez sylka79 Pokaż wiadomość
...Może Maciuś jest teraz bardziej aktywny,więcej się rusza itp,ale zrobisz badania-będziesz spokojnieksza
za wyniki.
...
Oj bardzo aktywny to On jest Sprawdzimy, to będziemy spokojniejsi

Cytat:
czesc dziewczyny

ja jade zaraz do dentysty

a po poludniu jade do kolezanki na dzialke z innymi kolezankami
ale najpierw jeszcze na wystepy do przedszkola
za dentystę.

Udanej reszty dnia

Cytat:
Napisane przez WrednaAfrodyta Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny długo sie nie odzywałam, nie czytałam Was tez na wątku, ale w klubie za to sumiennie czytam

Zaliczenia się zaczely i sesja i nie mam czasu. No i za Malutkiem trzeba chodzić bo raczkuje po całym domu.

Zresztą mam trochę smutków i smuteczków, szkoda gadać. Spoznia mi sie okres, narazie tylko 5 dni ale juz w stresie chodzęTo jeszcze nie pora na drugiego dzidziusia. Nie podołalibysmy finansowo , no i moje studia..... Ehhhh

Angy, Wredna jeżeli u Was nie czas, to za negatywne testowanie.

aannuullaa Dobrze, że już lepiej

LAURKO niech mamusia wycałuje Cię od ciotki

---

Byliśmy na pobraniu krwi , ale nie było tak źle. Ogólnie dzielny pacjent Wyniki w poniedziałek. Mocz też się udało zebrać. teraz zebranie moczu graniczy z cudem Wyniki posiewu za tydzień. Plisss, trzymajcie kciuki, szczególnie za posiew

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:51   #2764
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Byliśmy na pobraniu krwi , ale nie było tak źle. Ogólnie dzielny pacjent Wyniki w poniedziałek. Mocz też się udało zebrać. teraz zebranie moczu graniczy z cudem Wyniki posiewu za tydzień. Plisss, trzymajcie kciuki, szczególnie za posiew
No przeciez wiadomo, że zaciśnięte

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 12:54   #2765
katarzynka00
Zakorzenienie

mala spala 3h
a w buzi krew na obu 1 czerwono
temp nie ma
czas zbierac sie do opieki bo wcz zly dokument dowiozlam-nie sprawdzilam czy dobrymi z pracy dali i 3raz w tej sprawie tam pojade
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:18   #2766
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

magi dzieki za kciuki ale juz wrocilam

teraz trzymajcie kciuki zeby nie padalo na grilku

tam szystkie dzieciaki w wieku Eryka wiec bede sobie latac i bawic sie w domku na drzewie - a Marciego zostawiamy u tesciowej zebysmy mogli sie wyluzowac i usiasc w spokoju na tylkach

potem TZ jedzie na nocke
a ja z dziecmi do domu
Stary 2010-05-21, 13:25   #2767
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
No przeciez wiadomo, że zaciśnięte

Cytat:
magi dzieki za kciuki ale juz wrocilam

tam szystkie dzieciaki w wieku Eryka wiec bede sobie latac i bawic sie w domku na drzewie - a Marciego zostawiamy u tesciowej zebysmy mogli sie wyluzowac i usiasc w spokoju na tylkach

potem TZ jedzie na nocke
a ja z dziecmi do domu
ja to zawsze rychło w czas

To chociaż za pogodę na grillku

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-21, 13:33   #2768
skierka1981
BAN stały

juz wrocilysmy, ale goraco na podworku...
ide babke robic

Magi kochana kciuki oczywiscie zaciśnięte
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 13:41   #2769
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
juz wrocilysmy, ale goraco na podworku...
ide babke robic

Magi kochana kciuki oczywiscie zaciśnięte
U nas też, ale właśnie popadało i jest czym oddychać.

A ja idę, bo obiad prosi o zrobienie

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-21, 13:51   #2770
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Weź daj spokój jak to nas nudzisz?? Przecież to ogromna tragedia, a Was prawie dotknęła osobiście, a w zasadzie nie prawie Szkoda samochodu, ale chyba dobrze, że tylko takie straty macie.

Trzymam kciuki. żebyś szybko wróciła do zdrowia
no jasne że straty nieporównywalne do innych , tylko ze one wynikały nie tyle z powodzi co z zaniedbania tudzież głupoty tego lakiernika

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość

Aannuullaa opowiadaj ile chcesz, dobrze robi takie wygadanie sie. Wspolczuje rodzicom, moga liczyc na jakies odszkodowanie czy nie bardzo???
sama nie wiem, AC nie mają ale ten facet powinien mieć ubezpieczoną działalność... zobaczymu

Cytat:

Jakaś złośliwość rzeczy martwych nas prześladuje....
Wczoraj Małż odebrał samochód (za katalizator używany, roboc. i przeczyszczenie/napełnienie klimy zapłacił 700 zł) i okazało się, że klima nie chłodzi, wszystko niby działa, ale nie chłodzi. No gdzie latem z dziećmi bez klimy...
Musi kupić kolejny za min 300 zł+robocizna..........
Tamten gośc, który sprzedał nam ten katalizator zwrócić kasy nie chce (kupowalismy na allegro, bo mechanicy w warsztacie zaproponowali nam nowy za 1000 zł, także....), bo uważa, że był sprawny, piękny i w ogóle....

Ja się załamię

Nie ma humoru, poradźcie coś...

matko, współczuję strasznie, no coś może człowieka trafić
Biedaku, nawet nie wiem jak Cię pocieszyć

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Dziś mała kończy 9 miesięcy (nawet nie wiem kiedy to zleciało), pięknie rośnie, mówi mama, tata, baba dziadzia, cici, nana, robi papa, moja moja, kosi kosi i daje całuski, a raczkować nie chce i nic w tym kierunku nie robi. Chciała by tylko żeby prowadzać ją za rączki.
Staram się Was czytać jak tylko mam trochę czasu.
Pozdrawiam Was

załamałam się Moje dziecko jest strasznie po tyłach
Dla was oczywiście brawa

Cytat:

ja byłam na niej 1 dzień bo od razu wieczorem migreny dostawałam, i tak 3 razy próbowalam. jadłam tak jak pisałam, nabiał przede wszystkim. Widać diety nie są mi wskazane
możliwe że ta dieta akurat Ci nie służy, kazdy organizm reaguje po swojemu...
Widze ze dwa razy pisałam o tym samym starość

Cytat:

trzymamy mocno

Cytat:
miłego grillowania

Piję kawę i musi na mnie zadziałać bo sprzątanie czeka a energii brak, mała tez padła jak rzadko w pół sekundy dosłownie, chyba to ta dzisiejsza zmienna pogoda .

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 14:06   #2771
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

dobra ja jade zawiezc malego i lece do przedszkola i na grila
paaaa
Stary 2010-05-21, 14:08   #2772
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny , ale u nas dzisiaj sliczna pogoda , 30 stopni pokazuje w sloncu. Bylismy juz na dlugim spacerze , Daniel wypil dwie butelki picia , szkoda tylko , ze z niekapka nie chce. I postanowilam , w poniedzialek ide z Danielem do fryzjera , bo biedaczek mial cale wloski spocone w taka goraca pogode. Ciekawe jak bedzie wygladal.

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:12   #2773
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

spacerek zaliczony ale tylko godzinke bo zaczelo padac

Unholy no jak na zlosc wam sie wszystko zaczelo walic

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Noc taty, wiec przespana.A na powaznie to dalam jej na wieczor panadol i w nocy 2x wstalam sprawdzic czy nie ma temp, bo inaczej przez sen bym jej nurofen dala, ale nie byla goraca a rano miala 37,1 i juz zapobiegawczo dalam, bo tak sie to zaczynalo...37,1 i roslo do39
teraz spi juz 2h.Ja sie tez wyspalam.Wstalam o 11 Stad moja nieobecnosc a teraz pedze do garow.
fajnie ze w koncu nie ma tak wysokiej temp. i mamusia wyspana

Cytat:
Witam mamusie
Wieki mnie tu nie było...
Jakoś tak ciągle nie maam czasu Małż zmienił pracę w domu jest tylko na weekendy a ja wszystkie wolne chwile spędzam z małą. Też nie mam ich za wiele o 14 jadę po nią zanim się przebiję przez korki to tak na 15.30 jestem w domu pobawię się z nią do 18tej później kąpiel i spanko. I tak codziennie. A tak poza tym to u nas leci. Dziś mała kończy 9 miesięcy (nawet nie wiem kiedy to zleciało), pięknie rośnie, mówi mama, tata, baba dziadzia, cici, nana, robi papa, moja moja, kosi kosi i daje całuski, a raczkować nie chce i nic w tym kierunku nie robi. Chciała by tylko żeby prowadzać ją za rączki.
Pozdrawiam Was
caluski dla coreczki
Cytat:

Pani dr też powiedziała, że nie ma się czym martwić, bo dzieci już teraz nie przybierają na wadze (dużo ruchu itp.). Zleciła nam morfologię, bo jak mówi na zdrowie Maciuś musimy uważać Posiew moczu - ponieważ miała dziecko, u którego zaparcia wynikały z ZUM-u.

Maciulkowe problemy z bródką są od śliny. Niestety wrażliwa skóra i ślinotok powodują koszmarne zmiany skórne
A jak Werci pojawiają się te zmiany od mleka, to po jakim czasie mijają?

Wercia nie ma zaparc wiec moze poprostu nie potrzebuje tyle jesc(objetosciowo)
tak mi sie wydaje ze od mleka to ma chyba ze to zbieg okolicznosci- ale z tydzien ma taka buzke i potem znowu wraca do normy

kciuki zacisniete

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny , ale u nas dzisiaj sliczna pogoda , 30 stopni pokazuje w sloncu. Bylismy juz na dlugim spacerze , Daniel wypil dwie butelki picia , szkoda tylko , ze z niekapka nie chce. I postanowilam , w poniedzialek ide z Danielem do fryzjera , bo biedaczek mial cale wloski spocone w taka goraca pogode. Ciekawe jak bedzie wygladal.
ja pisalam juz ze wczoraj ze sama obcielam Wercie

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

chcialam napisac jeszcze odnosnie spacerku ze wozek prowadzi sie mega lekko nawet lzej niz jumper pomino mniejszych kol, jest bardziej zwrotny , jedynie mocniej trzesie po mojej drodze z kamieni ale na asfalcie sunie lekko

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 16:39   #2774
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...

...trzymamy mocno
...

Cytat:
...

kciuki zacisniete

ja pisalam juz ze wczoraj ze sama obcielam Wercie
...
chcialam napisac jeszcze odnosnie spacerku ze wozek prowadzi sie mega lekko nawet lzej niz jumper pomino mniejszych kol, jest bardziej zwrotny , jedynie mocniej trzesie po mojej drodze z kamieni ale na asfalcie sunie lekko

Nie doczytałam. Grzywkę Jej ścinałaś???

Super, że wózek się sprawdza Oby tak dalej

Unholy Tak mi przykro, jak nie urok, to ... przemarsz wojska

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009

Edytowane przez magi77
Czas edycji: 2010-05-21 o 16:41
Stary 2010-05-21, 17:10   #2775
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

Nie doczytałam. Grzywkę Jej ścinałaś???

Super, że wózek się sprawdza Oby tak dalej

Unholy Tak mi przykro, jak nie urok, to ... przemarsz wojska
tak grzywke i z tylu ten dluugii kosmyk ale poprawka u fryzjera bedzie za jakies 3 mce jak odrosnie troszke
teraz przynajmniej jej do oczkow wloski nie leca

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-21, 17:23   #2776
Wojtusia
Zakorzenienie

byłam u fryzjera, nie podoba mi sie :/ za jasne wyszły włosy, ciekawe co powie małż
z góry mówie ze zdjec nie wykleje, chciałam sie tylko poskarżyć...

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-21 o 17:24
Stary 2010-05-21, 17:35   #2777
katarzynka00
Zakorzenienie

ale was malo
u nas goraco i parno
wyszlysmy do ogrodu, bo od weekendu majowego dziecko dusilam w domu, a to katar, a potem padalo i tak te dni lecialy
Mala mi sie upila swierzym powietrzem Padla jak mucha.Wyciagnelam ja z auta,poszlysmy po psa zeby sie zalatwil i wrocilysmy do domu a ona spala mi na rekach.Wsadzilam ja do lezaka i ucina drzemke.Szkoda bo chcialam ja niedlugo klasc, a jak sie teraz zregenruje to bedzie jeszcze dlugo na chodzie.
Rozpakowalam i zapakowalam zmywarke robiac mozliwie jaknajwiecej halasu ale sen kamienny chyba ma bo nic ja nie wzrusza
Spala rano 3h i potem nie okazywala sennosci to myslalam ze dotrwa, no ale nic, w koncu sama chce zeby pozno chodzila spac z uwagi na lato,grile itp

Dowiezli dzis do mamy drewniane lawy i stol pod domek na ogrod.Jak wyjezdzalam do domu dowiezli murowany grill.
Miejsce na ognisko tez mamy.
Teraz czekac tylko na piekna pogode i balety do wieczora
Najwyzej mala we wozku padnie, i bede ja przekladac do lozeczka.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Wojtusiu to moze na poprawe humoru zaprosze cie do pokoju...
inne mamy rowniez

Stary 2010-05-21, 18:08   #2778
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

nie wiem o co kaman -moje dziecko nie chce jescponad 4 godziny temu jadla obiadek i zwykle o tej porze juz je deserek, mleko przespala wiec teraz chcialam jej podac a ona co?? wykrzywia sie i nie chce
no to dosypalam kaszki zeby lyzeczka dac i to samo-poplakiwanie przy podanej lyzeczce
nie wiem czy teraz jej cos podac za pol godzinki czy dopiero po kapieli
albo chociaz chrupki jej dam
boje sie ze zwymiotuje jak jej bede dawac-bo to ze nie chce to chyba nie jest glodna albo apetytu nie ma

Wojtusiu
a moze to kwestia ze przyzwyczailas sie do tamtego kolorku wlosow??

Cytat:
Dowiezli dzis do mamy drewniane lawy i stol pod domek na ogrod.Jak wyjezdzalam do domu dowiezli murowany grill.
Miejsce na ognisko tez mamy.
Teraz czekac tylko na piekna pogode i balety do wieczora
Najwyzej mala we wozku padnie, i bede ja przekladac do lozeczka.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

inne mamy rowniez
moj tato chce wymurowac kominek taki zeby mozna bylo wedzic
o ja tesknie za latem i dlugim siedzeniem na dworku -u nas bez problemu bo mala pozno sie kladzie

ide do klubu

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-21, 18:38   #2779
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
.

inne mamy rowniez
lece lece

Cytat:

Wojtusiu
a moze to kwestia ze przyzwyczailas sie do tamtego kolorku wlosow??
pewnie tak, do tego tez sie przyzwyczaje

Małz powiedział ze włosy rudo-blondynowate , nie pocieszył mnie. ach.. ide cos zjesc na pocieszenie.
Stary 2010-05-21, 18:56   #2780
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

dalam jej chrupka i tylko 1 zjadla

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-21, 19:37   #2781
Wojtusia
Zakorzenienie

czeko moja Oliwka tez dzisiaj nie chce jeść, zobaczymy jak będzie z kolacją. ominęła posiłek o 16, bo nie chciala, a z obiadku to tez zjadła kilka łyzeczek.

Edytowane przez Wojtusia
Czas edycji: 2010-05-21 o 19:38
Stary 2010-05-21, 19:37   #2782
aannuullaa
Wtajemniczenie

Oooo, pusto tutaj...Ja tez zmykam w takim razie, mam jeszcze trochę roboty, w weekend raczej mnie nie będzie bo zaczynam tejn kurs...trzymajcie kciuki, żeby było ok

Miłego weekendu kochane, do zobaczenia na poniedziałkowej kawce

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 19:39   #2783
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czeko moja Oliwka tez dzisiaj nie chce jeść, zobaczymy jak będzie z kolacją. ominęła posiłek o 16, bo nie chciala, a z obiadku to tez zjadła kilka łyzeczek.
to mnie pocieszylas bo myslalam ze tylko Wercia taki niejadek

Cytat:
Oooo, pusto tutaj...Ja tez zmykam w takim razie, mam jeszcze trochę roboty, w weekend raczej mnie nie będzie bo zaczynam tejn kurs...trzymajcie kciuki, żeby było ok

za kurs

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-05-21, 19:50   #2784
katarzynka00
Zakorzenienie

wy tu o kolacji pociech a moja juz smacznie spi
chyba od poczatku jest najwczesniej chodzacym dzieckiem spac

Stary 2010-05-21, 20:09   #2785
UnholyOne
Ola-Unhola

puściutko tutaj

My po kolacji (tzn. dzieci). Zaraz kąpanie i niech idą już spać
Ani minuty dzisiaj nie siedziałam wygodnie na kanapie. Mam ochotę usiąść z herbatką w ręku przed tv.

Nie chwaliłam się, ale idzie nam górna lewa jedynka (dwójki na dole stanęły w miejscu). Widać już czubek i strasznie białe i nabrzmiałe dziąsło. Mam nadzieje, że w nocy nie będzie dokuczać
Prawa też się szykuje, ale wolniej.

Jutro mam zamiar męza zmobilizować do malowania pokoju dzieci...Może się uda....
W niedziele mamy obiad u ciężarnej szwagierki, będzie całe rodzeństwo Małża (tzn w sumie dwie siostry i brat z połówkami). Ciekawe co zaserwuje bo ja niejedząca, ale może dam sobie na luz i zjem co nieco
Stary 2010-05-21, 20:10   #2786
skierka1981
BAN stały

ja też się żegnam na dziś. a z tym nie jedzeniem to może pogoda ma wpływ... duszno jest.
dobrej nocki - Amelka jeszcze chodzi ale myślę ze w ciągu pół godz padnie.
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 20:49   #2787
gorgulek
Zakorzenienie

Nadrabiam...

Cytat:
Wiecie co ostatnio mam schizę, że jestem znowu w ciąży Jakoś tak dziwnie się czuję. @ cały czas nie dostałam i do tego od wczoraj tak dziwnie boli mnie brzuch, jak na samym początku wtedy, tzn. jakby się nazbierało mnóstwo gazów i jak przyciaskam rękę do brzucha to czuję ból... Mam nadzieję, że może to jednak tak przed @. Dzisiaj robię test.

Miłego
Trzymam (pewnie już test robiłaś i doczytam zaraz )

Cytat:
Zaliczenia się zaczely i sesja i nie mam czasu. No i za Malutkiem trzeba chodzić bo raczkuje po całym domu.

Zresztą mam trochę smutków i smuteczków, szkoda gadać. Spoznia mi sie okres, narazie tylko 5 dni ale juz w stresie chodzęTo jeszcze nie pora na drugiego dzidziusia. Nie podołalibysmy finansowo , no i moje studia..... Ehhhh
Powodzenia na egzaminach, trzymam

Za test również

Cytat:
Napisane przez kasiuuulka Pokaż wiadomość
mam do was takie pytanko-jak robiecie zupki dzieciom i potem je rozgniatacie widelcem, to rozgniatacie tylko warzywa wyciganiete z wody czy tez zostawiacie troche wody?
Zostawiam wodę

Cytat:
Dzień dobry,
delikatnie mówiąc lekko wymięta jestem, mam uderzenia gorąca jak przy menopauzie ale może jakoś się wykaraskam, martwię się tylko cały czas żeby małej nie zarazić

Woda powoli się cofa, byłyśmy wczoraj nawet na króciutkim spacerku z małą - zaczyna śmierdzieć Oglądałam właśnie zdjęcia z miejscowości obok - ach co będę mówić, tragedia po prostu...Rodzice mieli tam auto u lakiernika, facet nieodpowiedzialny całkowicie- większość mieszkańców samochody powywoziła na wyższe tereny a on nie - auto nadal stoi CAŁKOWICIE pod wodą...Przepraszam, że was tak tym ciągle nudzę ale to tak blisko mnie i taka tragedia...
No to, żebyś Martynki nie zaraziła

Anula nie smęcisz

Co za nieodpowiedzialny typ

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Milo ze pytasz Moja jak narazie obudzila sie jak nowo narodzona Nie widze kataru wiec moze poszlo sobie dziadostwo ale nie zapeszajmy
To po cichutku cieszę się

Cytat:
No i doopa z naprawy zmywarki. technik będzie musiał przyjechać raz jeszcze.

Popsuła się pompa, która jest umieszczona pod zmywarką, więc trzeba by ją wysunąc z zabudowy. I jest z tym problem. Meble montowaliśmy 6 lat temu a zmywarkę wciskaliśmy na siłę w miejsce szafki 2 lata temu. ledwo nam wtedy weszła, a teraz nie chce wyjść.
Ten technik to takie chucherko mojego wzrostu, więc nawet we dwójkę nie dalibyśmy rady.
Małż musi to zrobić sam lub z kimś i dopiero wtedy z serwisu przyjadą. Ale to już po Bożym Ciele, bo terminów teraz nie mają.
Dobrze, że liczy się data zgłoszenia, bo gwarancja kończy się 26 maja.

Jakaś złośliwość rzeczy martwych nas prześladuje....
Wczoraj Małż odebrał samochód (za katalizator używany, roboc. i przeczyszczenie/napełnienie klimy zapłacił 700 zł) i okazało się, że klima nie chłodzi, wszystko niby działa, ale nie chłodzi. No gdzie latem z dziećmi bez klimy...
Musi kupić kolejny za min 300 zł+robocizna..........
Tamten gośc, który sprzedał nam ten katalizator zwrócić kasy nie chce (kupowalismy na allegro, bo mechanicy w warsztacie zaproponowali nam nowy za 1000 zł, także....), bo uważa, że był sprawny, piękny i w ogóle....

Ja się załamię
Olu jak sypie się to wszystko naraz
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 20:51   #2788
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Witam mamusie
Wieki mnie tu nie było...
Jakoś tak ciągle nie maam czasu Małż zmienił pracę w domu jest tylko na weekendy a ja wszystkie wolne chwile spędzam z małą. Też nie mam ich za wiele o 14 jadę po nią zanim się przebiję przez korki to tak na 15.30 jestem w domu pobawię się z nią do 18tej później kąpiel i spanko. I tak codziennie. A tak poza tym to u nas leci. Dziś mała kończy 9 miesięcy (nawet nie wiem kiedy to zleciało), pięknie rośnie, mówi mama, tata, baba dziadzia, cici, nana, robi papa, moja moja, kosi kosi i daje całuski, a raczkować nie chce i nic w tym kierunku nie robi. Chciała by tylko żeby prowadzać ją za rączki.
Pozdrawiam Was
Nie martw się tym, że nie raczkuje. Niektóre dzieci w ogóle nie raczkują, poza tym każde rozwija się we własnym tempie

Cytat:
byłam u fryzjera, nie podoba mi sie :/ za jasne wyszły włosy, ciekawe co powie małż
z góry mówie ze zdjec nie wykleje, chciałam sie tylko poskarżyć...

Doczytałam, co małż powiedział. Rzeczywiście wpadają w rude? Przeszkadza Tobie ten odcień? To może jakaś płukanka?
Ja kiedyś używałam takich maseczek z mariona i fajnie wychodziło bo wszelkie żółcie i rudości znikały.

Cytat:
dalam jej chrupka i tylko 1 zjadla
Czeko nie ma widocznie apetytu a na siłę nie ma co dawać

Cytat:

Trzymam
I do zobaczenia

Cytat:
Nie chwaliłam się, ale idzie nam górna lewa jedynka (dwójki na dole stanęły w miejscu). Widać już czubek i strasznie białe i nabrzmiałe dziąsło. Mam nadzieje, że w nocy nie będzie dokuczać

Jutro mam zamiar męza zmobilizować do malowania pokoju dzieci...Może się uda....
W niedziele mamy obiad u ciężarnej szwagierki, będzie całe rodzeństwo Małża (tzn w sumie dwie siostry i brat z połówkami). Ciekawe co zaserwuje bo ja niejedząca, ale może dam sobie na luz i zjem co nieco
Za dobrą nockę

Ależ jesteś wytrwała

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Moc życzeń dla Laurki, rośnij zdrowa słonko
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 21:03   #2789
WrednaAfrodyta
Zadomowienie

Zrobiłam test i na szczęście negatywny tylko czemu mi się okres spoznia... hmmm moze rzeczywiscie przez stres.

Nadrobiłam Was trochę i dziękuje za życzenia urodzinowe

Svinecko mam dlo Ciebie interes , chciałam się dowiedziec jak uzyskac te zapomogi od panstwa. My byśmy sie chyba łapali , z kasą cienko, a wcześniej jakoś nie miałam do tego głowy. Npiasz na pw jak nie chcesz tutaj
Stary 2010-05-21, 21:10   #2790
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala spi - mleka wypila 60ml wiec nie za duzo, a beknela jakby konia z kopytami zjadla wiec najedzona byla
ciekawe o ktorej bedzie pobudka jak tak szybko padla-chyba musze sie wczesniej polozyc

Cytat:
wy tu o kolacji pociech a moja juz smacznie spi
chyba od poczatku jest najwczesniej chodzacym dzieckiem spac
ale tez wczesniej wstaje

Cytat:

za nocke

my w niedziele do tesciow jedziemy bo u nich jest odpust we wsi

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Czeko nie ma widocznie apetytu a na siłę nie ma co dawać
i nie dawalam
Cytat:
Zrobiłam test i na szczęście negatywny tylko czemu mi się okres spoznia... hmmm moze rzeczywiscie przez stres.
pamietam jak ja przezywalam kiedy tez mi sie spoznial a w koncu dostalam wiec mozliwe ze stres jest winowajca i w twoim przypadku

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości